Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Τι χαλάει τα μάτια μας και προκαλεί μυωπία ;


Ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, ύστερα από πολυετή έρευνα που διήρκησε περισσότερα από 20 χρόνια και στην οποία εξετάστηκαν τουλάχιστον 4.500 παιδιά, διαπίστωσε ότι δεν προκύπτει άμεση σχέση μεταξύ μυωπίας και πολύ κοντινο9ύ διαβάσματος, ή παρακολούθησης τηλεόρασης. Δηλαδή τα παιδιά που διαβάζουν πολύ ή βλέπουν τηλεόραση, ή κάθονται μπροστά από μια οθόνη ενός υπολογιστή, δεν σημαίνει ότι θα αποκτήσουν μυωπία.

 miops4

Η μυωπία οφείλεται σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα σε 13 παράγοντες που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να συμβάλει στο να εκδηλωθεί. Ανάμεσα σε αυτούς δεν είναι ούτε το διάβασμα ούτε η παρακολούθηση κάποιας οθόνης. Ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση της μυωπίας είναι το επίπεδο του διαθλαστικού σφάλματος στα μάτια του παιδιού στην ηλικία των έξι ετών. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως μια εξέταση στην ηλικία αυτή θα δείξει με ασφάλεια εάν το παιδί θα φορέσει γυαλιά ή όχι.

miops3

Στατιστικά η μυωπία (το να μη βλέπει κάποιος μακριά) εμφανίζεται στην παιδική ηλικία. Μελέτες έχουν δείξει πως όταν ένα παιδί παίζει συνήθως σε αλάνες και ανοιχτούς χώρους έχει λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσει μυωπία. Περισσότερες πιθανότητες έχουν τα παιδάκια, οι 2 γονείς των οποίων είναι μυωπικοί.



invitromagazine.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...