Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

12+1 άκρως ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα που σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις !!

Είναι στη φύση του ανθρώπου να μαθαίνει καινούρια πράγματα και να εξερευνά νέους τομείς γνώσης... Πώς θα σας φαινόταν αν σας παρουσιάζαμε μερικά ιστορικά στοιχεία, που ενδεχομένως οι περισσότεροι από εσάς να μη γνωρίζατε έως τώρα;

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Paul Smith οι παρακάτω πληροφορίες ίσως να σας είναι άγνωστες:

- Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα, ήταν ένας αθεράπευτος... εραστής! Μετά το διαζύγιο από την πρώτη του γυναίκα, παντρεύτηκε την ξαδέρφη του Elsa. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γάμου του, σύναψε δεσμό με τη γραμματέα του και έξι ακόμη γυναίκες.

- Ο Λευκός Οίκος ήταν αρχικά... γκρι, από το χρώμα της πέτρας που είχε κατασκευαστεί. Οι τοίχοι βάφτηκαν άσπροι για να εξαφανιστούν τα μαύρα σημάδια που είχε αφήσει ο καπνός, όταν τα καναδικά στρατεύματα έβαλαν φωτιά στο κτίριο στον πόλεμο του 1812.

- Σύμφωνα με έρευνα αναλυτών, τα τελευταία 3.500 χρόνια μόλις στα 230 από αυτά επικρατούσε ειρήνη στον πολιτισμένο κόσμο.

- Η συνήθεια να κάνει κανείς χειραψία όταν συναντά έναν άγνωστο, αρχικά σήμαινε ότι και τα δύο μέρη ήταν άοπλα.

- Η πρώτη βόμβα που έπεσε στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου σκότωσε όλα τα ζώα που φιλοξενούνταν σε αυτόν, εκτός από τον ελέφαντα.

- Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι εφηύρε το ψαλίδι.

- Παλιά οι άνθρωποι παντρεύονταν κατά προτίμηση τον Ιούνιο, γιατί έκαναν το ετήσιο μπάνιο τους το Μάιο. Τον Ιούνιο λοιπόν... πίστευαν ότι μύριζαν και έδειχναν ακόμη καλά. Αν όμως ο άντρας δε μύριζε και τόσο ωραία, η νύφη συνήθιζε να κρατά ένα μπουκέτο με λουλούδια. Στις μέρες μας οι ανθοδέσμες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τελετής του γάμου.

- Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έβγαζαν τα φρύδια τους για να τιμήσουν τη μνήμη της νεκρής τους γάτας.

- Αν το άγαλμα ενός ατόμου επάνω σε άλογο, που βρίσκεται σε κάποια πλατεία ή πάρκο, έχει και τα δύο του πόδια σηκωμένα στον αέρα, αυτό σημαίνει ότι το άτομο αυτό σκοτώθηκε σε μάχη. Αν είναι μόνο ένα πόδι σηκωμένο, τότε το άτομο αυτό πέθαινε από τα τραύματά του στη μάχη και αν όλα τα πόδια ακουμπούν το έδαφος, τότε τα αίτια θανάτου του ατόμου ήταν φυσικά.

- Τα τραπεζομάντηλα χρησιμοποιούνταν αρχικά για να σκουπίζουν τα χέρια και το πρόσωπό τους μετά το φαγητό.

- Το 1830 η κέτσαπ χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο.

- Κάποιες φορές ο Μπρους Λι κινούνταν τόσο γρήγορα, που έπρεπε να βάζουν το φιλμ σε αργή κίνηση για να ξεχωρίσουν τι έκανε.

- Ο αναπτήρας εφευρέθηκε νωρίτερα από τα σπίρτα.


http://kosmoskaipolitismos.blogspot.gr/
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιτέλους ! Στο εμπόριο το ποτό-αντίδοτο για τους ψεκασμούς !

Το «Anti-Psek Mix» εξουδετερώνει την επίδραση των χημικών ουσιών του αεροψεκασμού, που προκαλούν υπακοή, εμμονή στη λογική και μια σειρά άλλων νεοταξικών συμπτωμάτων, χάρη στην διεγερτική ουσία «Ξυπνατερίνη»

Με μεγάλη επιτυχία, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ξεκίνησε από σήμερα και στη χώρα μας η διάθεση του περίφημου psychodrink, που δημιούργησε ομάδα φωτισμένων επιστημόνων για να βοηθήσει το κοινό να «ξυπνήσει ρε» και να αντιδράσει,

Οι κλινικές έρευνες έδειξαν ότι όσοι δοκίμασαν το αντιψεκαστικό ποτό, επέδειξαν ιδιαίτερη ανθεκτικότητα στους ψεκασμούς, ενώ πειράματα σε πρόβατα έδειξαν ότι βοηθάει και αυτούς που αρνούνται ότι μας ψεκάζουν, να πειστούν.

Εμπορικά, το «Anti-Psek», σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, απευθύνεται στο 33% του πληθυσμού που πιστεύει στους ψεκασμούς, και το οποίο αποτελεί το ιδανικό target group αφού, όπως λένε, «αν πίστεψαν στους ψεκασμούς είναι έτοιμοι να πιστέψουν τα πάντα».

Πάντως το «Anti-Psek», δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση από τον ΕΟΦ, γεγονός που σύμφωνα με εξειδικευμένα blogs οφείλεται στα συμφέροντα των κατασκευαστών αντιψεκαστικών καπέλων, που φοβούνται ότι το νέο προϊόν θα μειώσει τις πωλήσεις τους. 

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)


protagon.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα "τρεχάματα" για 300.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων

Τούς ξαναστέλνουν στο μηχανικό, ο οποίος όμως θα πρέπει να πάρει αμοιβή- Παράλληλα 200.000 μέλη οικοδομικών συνεταιρισμών καλούνται να παραδώσουν τις δασικές εκτάσεις τους.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μπαίνουν στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο φάκελο του ακινήτου τους «δελτίο δομικής τρωτότητας» του φέροντος οργανισμού ή μελέτη στατικής επάρκειας, ανάλογα με το είδος του κτιρίου.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος 300.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων επειδή η διαδικασία μέσω του νόμου Παπακωνσταντίνου είχε παγώσει, καθώς είχε κριθεί αντισυνταγματικός, δεν τα κατέθεσαν και γι' αυτό θα πρέπει να ανανεώσουν το φάκελό τους αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης.

Ωστόσο τονίζεται πως για να πάρουν οι ιδιοκτήτες τα δικαιολογητικά αυτά σημαίνει νέο ραντεβού με τον μηχανικό, ο οποίος όμως θα πρέπει να πάρει αμοιβή!

Αλλάζουν γη σε 200.000 ιδιοκτήτες

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, πάνω από 200.000 μέλη ενεργών οικοδομικών συνεταιρισμών καλούνται να παραδώσουν στο Δημόσιο τις δασικές εκτάσεις συνολικής έκτασης άνω των 220.000 στρεμμάτων, που κατέχουν σε όλη την Ελλάδα, για να πάρουν δικαίωμα δόμησης σε νέες επίσημες δημόσιες εκτάσεις, οι οποίες θα χωροθετηθούν εντός των ορίων και σε απόσταση έως 20 χλμ από το κέντρο 2.000 μικρών οικισμών της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ποντικοί» τρώνε με χρυσά κουτάλια στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Τσέπωμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από επιτήδειους... επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πάτρας αποκάλυψε ο Ημερήσιος της Αχαΐας.

Με τη σύμπραξη υπεργολάβων, οι επιστήμονες δρούσαν επί χρόνια, αναθέτοντας απευθείας δουλειές στους εαυτούς τους και μάλιστα για αλλότριους σκοπούς που καμία σχέση δεν είχαν με το αντικείμενο συγκεκριμνου τμήματος του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Πάτρας. Hγετικά στελέχη του Υπ. Παιδείας δήλωσαν ήδη ότι θα πράξουν τα δέοντα ώστε να αποδειχθούν οι ακριβείς διαστάσεις της ρεμούλας.

Η άκρη του νήματος βρίσκεται στη «Διαύγεια». Προ μηνών είχαν αναρτηθεί πολλές απευθείες αναθέσεις που υπερέβαιναν τη νομιμότητα, αλλά όλως περιέργως μέσα σε λίγες ημέρες εξαφανίστηκαν. Εγκέφαλος της διασπάθισης τεράστιων ποσών, φέρεται ο γνωστός-άγνωστος καθηγητής «Χ» συγκεκριμένου τμήματος του Πανεπιστημίου, που έχει μακρά θητεία στο χώρο και αρκετούς υπεργολάβους στη δούλεψή του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο το ά' εξάμηνο του 2013 οι ποντικοί του δημοσίου χρήματος υπερέβησαν τη νομιμότητα κατά δέκα φορές, με τη βοήθεια Αντιπρύτανη που υπέγραψε τα σχεετικά έγγραφα της εκταμίευσης δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Το δημοσίευμα του Hμερήσιου της Αχαΐας σχολίασε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γιώργος Παναγιωτάκης, ο οποίος δεσμεύττηκε ότι θα επιληφθεί προσωπικά το θέμα και θα διευρευνηθεί το σύνολο των πληροφοριών των δημοσιευμάτων.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είναι χρέος μας να επιληφθούμε του θέματος και να πράξουμε το παν για να λάμψει η αλήθεια. Όλες οι πληροφορίες θα εξετασθούν εξονυχιστικά. Μακριά από  μένα, το ενδεχόμενο όποιας συγκάλυψης εφ΄΄οσον τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά. Άλλωστε, ιδεολογικά αλλά και από προσωπική πεποίθηση, είμαι ταυτισμένος με τη διαφάνεια και δε χωράει η οποιαδήποτε έκπτωση ή σκοπιμότητα στους χειρισμούς αυτής της πολύ λεπτής υπόθεσης».


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Εσπασε» το τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας

Η κυβέρνηση της Ελβετίας υπέγραψε χθες την Διεθνή Σύμβαση Πολυμερούς Συνεργασίας σε Φορολογικά Θέματα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός. Η εξέλιξη αυτή σείει έναν από τους πυλώνες του —ως πρόσφατα απαραβίαστου— ελβετικού τραπεζικού απορρήτου.

Οι ελβετικές αρχές, οι οποίες δέχονται ισχυρές πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μοιάζουν να έχουν μεταβάλει την άλλοτε ανυποχώρητη στάση τους υπέρ της προάσπισης του τραπεζικού απορρήτου κι έχουν δεχτεί να συνάψουν διμερείς συμφωνίες με τις φορολογικές αρχές άλλων κρατών.

Η Ελβετία έγινε χθες η 58η χώρα η οποία εντάσσεται στη Σύμβαση αυτή του ΟΟΣΑ, η οποία είναι ιδιαίτερα ευρεία και δίνει την δυνατότητα μεταβίβασης τραπεζικών δεδομένων σε ξένες φορολογικές αρχές, είτε κατόπιν της υποβολής αιτήματος συνδρομής ή με αυτόματο τρόπο.

Παρά την όψιμη προθυμία της Ελβετίας να συνεργαστεί με τις φορολογικές αρχές άλλων κρατών, η Βέρνη αποφεύγει επιμελώς να δεσμευτεί στην αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων και δεν μοιάζει να προτίθεται να πράξει κάτι τέτοιο σύντομα.

Όμως λέει πως προτίθεται να ικανοποιεί τέτοια αιτήματα για ειδικές περιπτώσεις, τα οποία μπορεί να της υποβάλουν χώρες που έχουν επικυρώσει τη σύμβαση.

Παρότι έως σήμερα η Πολυμερής Σύμβαση ελάχιστα χρησιμοποιείται για την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων, ο ΟΟΣΑ θέλει να μεταβάλει την κατάσταση και έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Ομάδα των Είκοσι (G20) για να προωθήσει την αυτόματη ανταλλαγή δεδομένων φορολογικού ενδιαφέροντος.

Η ελβετική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι επρόκειτο να υπογράψει τη σύμβαση, καθώς και την πρόθεσή της να αναθεωρήσει τη συμφωνία που έχει συνάψει με την ΕΕ και διέπει το φορολογικό καθεστώς των αποταμιεύσεων ή των τοποθετήσεων σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα.

Η Ελβετία αναμένεται πλέον να επικυρώσει την σύμβαση αυτή—η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως και ενάμιση χρόνο ή ακόμη περισσότερο, εάν τεθεί σε δημοψήφισμα, κάτι το οποίο συνηθίζεται για σοβαρά πολιτικά θέματα στη χώρα.

Με την υπογραφή της σύμβασης πάντως η Ελβετία ελπίζει ότι θα αποτρέψει τον κίνδυνο να συμπεριληφθεί σε έναν διεθνή κατάλογο κρατών τα οποία καθυστερούν σε ό,τι αφορά τη φορολογική συνεργασία. Το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Διαφάνεια και την Ανταλλαγή Πληροφοριών για φορολογικούς λόγους, το οποίο έχει ολοκληρώσει την διαδικασία αξιολόγησης της προόδου 100 κρατών στο πεδίο της φορολογικής συνεργασίας, πρόκειται να δημοσιεύσει τον κατάλογο αυτό στην προσεχή σύνοδό του στην Τζακάρτα, την 21η και 22α Νοεμβρίου.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με τη χρεοκοπία φλερτάρουν οι ΗΠΑ ενώ πλησιάζει η «ώρα μηδέν»

Αποτυγχάνοντας να παρουσιάσει σχέδιο για συμφωνία υπέρβασης του αδιεξόδου, η αμερικανική Βουλή -και κατ' επέκταση, ολόκληρο το Καπιτώλιο- οδεύει χωρίς ορατή λύση στην εκπνοή της προθεσμία την Πέμπτη για αύξηση του ορίου χρέους.

Οι κινήσεις επιστρέφουν στη Γερουσία, όπου τα δύο κόμματα παραμένουν σε συνομιλίες και τα πράγματα φαίνονται πιο αισιόδοξα, όμως είναι ακόμη θολό εάν θα μπορέσουν να φτάσουν έγκαιρα σε αποτέλεσμα. Ενώπιον της «ώρας μηδέν», ο οίκος αξιολόγησης Fitch απείλησε τις ΗΠΑ με υποβάθμιση.

Το πρόβλημα βρίσκεται στους πλειοψηφούντες στη Βουλή Ρεπουμπλικανούς, που έχουν μοιραστεί σε δύο στρατόπεδα και τον έλεγχο των οποίων ουσιαστικά έχει χάσει ο αρχηγός της πλειοψηφίας και πρόεδρος του Σώματος, Τζον Μπένερ.

Ο Ρεπουμπλικανός Μπένερ και το επιτελείο του είχε προσπαθήσει μέχρι το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) να αποσπάσει την συμφωνία των συντρόφων του βουλευτών σε νομοσχέδιο που θα έδινε περιθώριο μερικών μηνών στο Κογκρέσο για το όριο δανεισμού και θα άνοιγε ξανά τις ομοσπονδιακές ισορροπίες.

Εξαιτίας όμως της αντίθεσης των Ρεπουμπλικανών που πρόσκεινται στο Tea Party, φάνηκε ότι το νομοσχέδιο δεν είχε ελπίδες στη Βουλή και έτσι οι ενδοκομματικές συνομιλίες κατέρρευσαν. Ο Ρεπουμπλικανός Μπένερ δεν κατάφερε ούτε με ρήτρες που θα ικανοποιούσαν την εχθρότητα των «ακραίων» Ρεπουμπλικανών απέναντι στο Obamacare να αποσπάσει το «ναι» της ομάδας του και σήκωσε τη νύχτα τα χέρια ψήλα.

Το βλέμμα στη Γερουσία (και το ρολόι)

Μετά το ναυάγιο, οι συζητήσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία -που είχαν μπει στον πάγο περιμένοντας την Βουλή- ξεκίνησαν εκ νέου για να προχωρήσει συμφωνία που θα δίνει χρόνο στην Ουάσινγκτον.

Στη Γερουσία τα πράγματα είναι μεν πιο αισιόδοξα με τα δύο κόμματα να φαίνονται πρόθυμα για συνεννόηση, αλλά με τόσο λίγο χρόνο να απομένει μέχρι τη 17η Οκτωβρίου, είναι αβέβαιο το εάν το όποιο νομοσχέδιο της Γερουσίας καταφέρει να πάρει εγκαίρως την έγκριση του Κογκρέσου (δηλαδή και της Βουλής).

Η συμφωνία που διαπραγματεύονται τα δύο κόμματα στη Γερουσία παρατείνει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου το όριο χρέους και ανοίγει ξανά τις ομοσπονδιακές δημόσιες υπήρεσιες, εξασφαλίζοντάς τους χρηματοδότηση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τα μέτρα που αφορούν το Obamacare, στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Γερουσία έχουν μείνει ελάχιστες διατάξεις που στρέφονται εναντίον της μεταρρύθμισης (και αυτές ακόμη τελούν υπό διαπραγμάτευση).

Στις συζητήσεις του Δημοκρατικού πρόεδρου της Γερουσίας, Χάρι Ρέιντ, και του αρχηγού των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, Μιτς ΜακΚόνελ, το κλίμα είναι θετικό: Ο εκπρόσωπος του ΜακΚόνελ είπε πως «δεδομένων των εξελίξεων απόψε, οι αρχηγοί έχουν αποφασίσει να συνεργαστούν για λύση που θα αίρει την οικονομική παράλυση και θα αποτρέπει τη χρεοκοπία», σημειώνοντας πως Ρέιντ και ΜακΚόνελ «είναι αισιόδοξοι πως θα υπάρξει συμφωνία».

Το όριο του αμερικανικού δανεισμού βρίσκεται στα 16,7 τρισ. δολάρια, και η Ουάσινγκτον το αγγίζει στις 17 Οκτωβρίου, δηλαδή την Πέμπτη. Είτε το όριο θα πρέπει να έχει αυξηθεί μέχρι τότε είτε να αθετηθούν ορισμένες οικονομικές υποχρεώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης -δηλαδή να προχωρήσει σε στάση πληρωμών.

Χωρίς συμφωνία, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει εξαντλήσει μέχρι την Πέμπτη το περιθώριο για έκτακτα μέτρα άντλησης κεφαλαίων και θα έχει μείνει, σύμφωνα με τον υπουργό Τζακ Λιού, με περίπου 35 δισ. δολάρια και μόνο τα (κυμαινόμενα) φορολογικά έσοδα.

Το υπουργείο δεν αναμένεται να σταματήσει αμέσως να αθετεί όποιες υποχρεώσεις επιλέξει να μην πληρώσει. Οι περισσότεροι όμως εκτιμούν πως η στιγμή αυτή θα έχει έρθει το αργότερο μέχρι την 1η Νοεμβρίου, εάν το αδιέξοδο παραμείνει.

Επιμέλεια : Βασίλης Ψυχογιός

Newsroom ΔΟΛ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...