Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Νέα "τρεχάματα" για 300.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων

Τούς ξαναστέλνουν στο μηχανικό, ο οποίος όμως θα πρέπει να πάρει αμοιβή- Παράλληλα 200.000 μέλη οικοδομικών συνεταιρισμών καλούνται να παραδώσουν τις δασικές εκτάσεις τους.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μπαίνουν στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο φάκελο του ακινήτου τους «δελτίο δομικής τρωτότητας» του φέροντος οργανισμού ή μελέτη στατικής επάρκειας, ανάλογα με το είδος του κτιρίου.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος 300.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων επειδή η διαδικασία μέσω του νόμου Παπακωνσταντίνου είχε παγώσει, καθώς είχε κριθεί αντισυνταγματικός, δεν τα κατέθεσαν και γι' αυτό θα πρέπει να ανανεώσουν το φάκελό τους αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης.

Ωστόσο τονίζεται πως για να πάρουν οι ιδιοκτήτες τα δικαιολογητικά αυτά σημαίνει νέο ραντεβού με τον μηχανικό, ο οποίος όμως θα πρέπει να πάρει αμοιβή!

Αλλάζουν γη σε 200.000 ιδιοκτήτες

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, πάνω από 200.000 μέλη ενεργών οικοδομικών συνεταιρισμών καλούνται να παραδώσουν στο Δημόσιο τις δασικές εκτάσεις συνολικής έκτασης άνω των 220.000 στρεμμάτων, που κατέχουν σε όλη την Ελλάδα, για να πάρουν δικαίωμα δόμησης σε νέες επίσημες δημόσιες εκτάσεις, οι οποίες θα χωροθετηθούν εντός των ορίων και σε απόσταση έως 20 χλμ από το κέντρο 2.000 μικρών οικισμών της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.


epikaira.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...