Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η Κούβα λανσάρει το πρώτο πούρο αποκλειστικά για γυναίκες




Χιλιάδες έμποροι, επιχειρηματίες και λάτρεις των πούρων, πρόκειται να επισκεφθούν την Κούβα αυτή την εβδομάδα για το ετήσιο φεστιβάλ πούρων στην Αβάνα.
Η εταιρία Habanos, η οποία ανήκει στην κρατική εταιρία Cubatabaco, έχει ανακοινώσει από πέρσι την πρόθεση να ξεπεράσει την προκατάληψη, που θέλει τα πούρα να φτιάχνονται και να προορίζονται αποκλειστικά για άντρες.
Αποτέλεσμα του «ανοίγματος» αυτού είναι μια πιο ήπια έκδοση του θρυλικού «Romeo Υ Julieta». Το πούρο «Julieta», που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, έχει μήκος 12 εκ. και πάχος 13 χιλιοστά. Είναι ένα απαλό σε γεύση πούρο με έντονη, πικάντικη γεύση.

«Παρότι το πούρο είναι ακόμα κατά κύριο λόγο ανδρική υπόθεση, οι γυναίκες αποτελούν ένα σημαντικό αλλά κρυμμένο κομμάτι της αγοράς. Αυτές οι γυναίκες εκτιμούν την ποικιλία και τη γεύση των ίδιων πούρων που καπνίζουν και οι άνδρες»,

τονίζει ο διευθυντής του περιοδικού για πούρα «Cigar Afionicado», Γκόρντον Μοτ.
Στο ερώτημα εάν οι γυναίκες είναι έτοιμες να δεχθούν ένα τέτοιο προϊόν, απαντούν οι ανθρωπολόγοι, που πληροφορούν ότι οι γυναίκες έχουν μακρά παράδοση στο κάπνισμα, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες των Μάγια, οι οποίες κάπνιζαν τα αποξηραμένα φύλλα καπνού, όπως ακριβώς έκαναν και οι άντρες.
Σε έρευνα που είχε γίνει το 2008 από την Ένωση των Γυναικών Καπνιστών Πούρων, οι γυναίκες απάντησαν ότι όταν καπνίζουν πούρο, αισθάνονται σε ποσοστό 24% ισχυρές, 25% ελκυστικές, 43% αισθάνονται ευχαρίστηση και 22% ότι κάνουν κάτι επαναστατικό

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ




Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Από την ηλικία των τριών ετών ενδέχεται να ανιχνεύονται οι τάσεις παραβατικότητας





Σε ηλικία τριών ετών τα περισσότερα παιδιά ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες ή μπαλαρίνες. Όμως σύμφωνα με ολοένα και περισσότερους επιστήμονες, ακόμη και σε αυτή την τρυφερή ηλικία ορισμένα νήπια έχουν ήδη προδιάθεση για εγκληματικότητα. Κορυφαίοι αμερικανοί εγκληματολόγοι φαίνεται να πιστεύουν ότι οι βίαιες τάσεις έχουν και βιολογική εκτός από κοινωνική βάση και ότι μπορούν να απεικονιστούν από πολύ μικρή ηλικία μέσω κάποιων ιατρικών τεστ.
Υποστηρίζουν ότι προβλέποντας ποια παιδιά θα μπορούσαν στο μέλλον να εμφανίσουν παραβατική συμπεριφορά, θα μπορούσαν να τα βοηθήσουν από νωρίς να παραμείνουν στον «ίσιο δρόμο» εφαρμόζοντας συγκεκριμένες θεραπείες. Αν τα τεστ για τη διάγνωση της παραβατική συμπεριφοράς αποδειχτούν ακριβή, τότε θα μπορούν να χρησιμοποιούν όπως τα κοινά τεστ για την ανίχνευση ασθενειών.
Η εν λόγω θεωρία ανήκει στους διαπρεπείς καθηγητές εγκληματολογίας Άντριαν Ρέινικαι Νάταλι Φοντέιν. Ο δόκτωρ Ρέινι ισχυρίζεται ότι μια ανωμαλία στην ανατομία του εγκεφάλου θα μπορούσε να σημαίνει αιτία εμφάνισης εγκληματικής συμπεριφοράς και παράλληλα τρόπο εξακρίβωσης της προδιάθεσης.
Σύμφωνα με τις μελέτες του, οι ψυχοπαθείς και οι εγκληματίες έχουν μικρότερες ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, όπως είναι η αμυγδαλή και ο προμετωπιαίος φλοιός, και τα δύο κομβικά σημεία ρύθμισης και ελέγχου των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς.
Η δόκτωρ Φοντέιν υποστηρίζει ότι παιδιά ηλικίας ακόμη και τεσσάρων ετών εμφανίζουν«έντονα χαρακτηριστικά έλλειψης συναισθημάτων», όπως η έλλειψη ενοχής και συμπάθειας που θα μπορούσαν επίσης να θεωρηθούν δείκτες μελλοντικής κακής συμπεριφοράς. Συνδέοντας τέτοιου είδους χαρακτηριστικά με «προβλήματα συμπεριφοράς», όπως εκρήξεις πείσματος ή θυμού μπορεί κανείς να προβλέψει ευκολότερα μια μελλοντική αντικοινωνική συμπεριφορά.
Και οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αναγνώριση αυτών των χαρακτηριστικών μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά όσον αφορά την πρόληψη της μετέπειτα εκδήλωσης τους.
Συγκεκριμένα ο δόκτωρ Ρέινι προτείνει την χρήση συμβουλευτικής ώστε να επιλύονται τα εσωτερικά συμπεριφοριστικά προβλήματα του παιδιού και να μαθαίνει η οικογένεια πώς πρέπει να λειτουργεί απέναντι του, και την τόνωση του εγκεφάλου με φάρμακα ή τροφές που περιέχουν άφθονα λιπαρά ωμέγα-3
Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πείραμα Σερν Μέχρι το τέλος του 2012 η διορία για το «σωματίδιο του Θεού»






Η σημαντικότερη έρευνα, που πραγματοποιείται στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στις εγκαταστάσεις του CERN είναι η αναζήτηση του μποζονίου Χιγκς, που οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει «σωματίδιο του Θεού». Πρόκειται για ένα σωματίδιο που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της σωματιδιακής Φυσικής, αφού είναι εκείνο που θα λύσει τον γρίφο για την ύπαρξη της μάζας στην ύλη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετέχουν στα πειράματα «αν μέσα στους επόμενους 24 μήνες δεν έχει επιτευχθεί ο εντοπισμός του μποζονίου Χιγκς αυτό πιθανότατα θα σημαίνει ότι το σωματίδιο δεν υπάρχει και άρα θα πρέπει να αναπτυχθούν νέες θεωρίες για να εξηγηθεί η ύπαρξη της μάζας».
Το σωματίδιο πήρε το όνομά του από τον Βρετανό επιστήμονα Πίτερ Χιγκς, που ήταν ο πρώτος που μίλησε για αυτό πριν από 45 χρόνια. Το μποζόνιο Χιγκς είναι το μόνο από τα σωματίδια του Καθιερωμένου Μοντέλου, που εξακολουθεί να διαφεύγει από τα όργανα παρατήρησης των ερευνητών. Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα με την θεωρία εμφανίζεται μόνο σε εξαιρετικά υψηλές ενέργειες, σαν αυτές που παρήχθησαν αμέσως μετά την Μεγάλη Έκρηξη.
«Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουμε εντοπίσει κάποια ευρήματα, που να σχετίζονται με το μποζόνιo Χιγκς» ανέφερε σε μεγάλο επιστημονικό συνέδριο, που γίνεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ η Φελίσιτας Πάους, επικεφαλής διεθνών σχέσεων του CERN. «Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν τελικά δεν εντοπίσουμε το Χιγκς, αφού αυτό θα σημαίνει ότι υπάρχει κάτι άλλο εντελώς νέο που θα πρέπει να αναζητήσουμε», δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου στο ίδιο συνέδριο ο Νίκολας Χάντλει, του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, που λαμβάνει μέρος στα πειράματα για τον εντοπισμό του μποζονίου Χιγκς.





Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αστυνομικά Τμήματα κατεβάζουν ρολά!





Αστυνομικά τμήματα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω έλλειψης προσωπικού, κατεβάζουν το βράδυ ρολά ενώ δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ούτε μία περιπολία. Ακόμη αστυνομικές υπηρεσίες «δανείζουν» η μία στην άλλη περιπολικά για να καλύψουν τις ανάγκες τους, αφού τα περισσότερα από τα οχήματα της ΕΛΑΣ είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης κονδυλίων για την συντήρησή τους.
Αυτή η προβληματική και τραγελαφική κατάσταση στην ΕΛΑΣ καταγράφεται σε έγγραφα που διαθέτουν συνδικαλιστές του σώματος. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά διοικητές αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων ασφαλείας απευθύνουν εκκλήσεις για ενίσχυση των υπηρεσιών τους αφού δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στο έργο τους για την ασφάλεια των πολιτών. Επιπλέον πολλοί πολίτες που απευθύνονται στα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας για να καταγγείλουν κλοπές και διαρρήξεις τα βρίσκουν... κλειστά κι έτσι πολλά περιστατικά εγκληματικότητας δεν καταγράφονται.
Σε έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ καταγράφεται ενδεικτικά η έκκληση διοικητή τμήματος ασφαλείας στην Αθήνα, ο οποίος αναφέρει στους προϊστάμενους του ότι από την οργανική δύναμη των 30 ατόμων, βρίσκονται στη διάθεσή του μόνο 20 αστυνομικοί. Από αυτούς μάλιστα, οι 13 έχουν αναλάβει τη φρούρηση υπουργών, δικαστικών λειτουργών και άλλων «στόχων», ενώ οι επτά απασχολούνται σε θέσεις γραφείου μέσα στο τμήμα ασφαλείας. Ετσι λοιπόν δεν απομένει - σύμφωνα με τις καταγγελίες - κανείς αστυνομικός για να ερευνήσει εγκληματικές ενέργειες ή να βοηθήσει στο έργο της αστυνόμευσης.
Στα ίδια έγγραφα περιγράφονται οι τραγικές ελλείψεις υπηρεσιών κυρίως στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «τα τμήματα δεν ανταλλάσσουν μεταξύ τους φαξ γιατί δεν έχουν χρήματα ούτε για χαρτί».
Τέλος σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες υπάρχουν άθλιες συνθήκες στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων. Αναφέρεται ακόμη η περίπτωση όπου σε αστυνομικό τμήμα έχει ανατεθεί η φρούρηση δεκάδων κρατουμένων σε αστυνομικό που δεν φέρει όπλο, γιατί αποφάσισε να του το αφαιρέσει η υπηρεσία επειδή είχε ψυχολογικά προβλήματα κι είχε υποπέσει σε παραπτώματα.


Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Καντάφι δεν παραιτείται και απειλεί με ολοκαύτωμα τη Λιβύη - Θρίλερ με τους Έλληνες, τρία καράβια κατευθύνονται στη Λιβύη


 


«Δεν είμαι ο πρόεδρος της Λιβύης για να παραιτηθώ, είμαι ο ηγέτης της επανάστασης» είπε
- Έτοιμος να (ξανα)χρησιμοποιήσει βία, προανήγγειλε εκτελέσεις διαδηλωτών
- Δραματικές εκκλήσεις μέσω του NewsIt από Έλληνες της Λιβύης
- Απίστευτος ερασιτεχνισμός από το ΥΠ.ΕΞ., στέλνει "γκαζάδικο" χωρίς να το ξέρει το ΥΕΘΑ















































διάγγελμα του Μουαμάρ Καντάφι το μόνο που έκανε ήταν να μεγαλώσει τη διεθνή ανησυχία για την κατάσταση στη Λιβύη. Η απειλεί ολοκαυτώματος, η προαναγγελία εκτελέσεων κάνουν όλη τη διεθνή κοινότητα να "παγώνει". Και πολύ περισσότερο την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί βρίσκεται μια ανάσα μακριά αλλά και γιατί εκεί υπάρχουν πολλοί Έλληνες.

Διάγγελμα-παραλήρημα από τον Μουαμάρ Καρτάφι
Στις 17:53 ώρα Ελλάδας, ο Λίβυος ηγέτης εμφανίστηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Το διάγγελμά του διήρκεσε πάνω από μια ώρα (μια ώρα και ένα τέταρτο συγκεκριμένα) και για πολλούς ήταν το παραλήρημα ενός ανθρώπου που ξέρει πως οι ωρες του στην εξουσία έχουν τελειώσει και ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα...

Εικόνα από το διάγγελμα Καντάφι - ΦΩΤΟ REUTERSΕικόνα από το διάγγελμα Καντάφι - ΦΩΤΟ REUTERS
Η ομιλία του έγινε σε έντονο ύφος, επιτέθηκε στους διαδηλωτές που ζητούν την παραίτησή του και ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία, αλλά «θα πεθάνω στη χώρα μου σαν μάρτυρας». «Δεν είμαι ο πρόεδρος τη Λιβύης για να παραιτηθώ. Είμαι ο ηγέτης της επανάστασης», πρόσθεσε.

«Ο Μουάμαρ Καντάφι δεν έχει επίσημη θέση από την οποία να παραιτηθεί. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ο επικεφαλής της επανάστασης, είναι συνώνυμος των θυσιών μέχρι το θάνατο. Πρόκειται για τη χώρα μου, αυτή των γονιών και των προγόνων μου. Θα πολεμήσω μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου», υπογράμμισε, χτυπώντας τη γροθιά του στο έδρανο του βάθρου.
Παρά τις απειλές Καντάφι, οι Λίβυοι παρέμειναν στους δρόμους. Και έσκισαν ομοίωμα του "Πράσινου Βιβλίου", το οποίο έγραψε ο Λίβυος ηγέτης και αντικατέστησε το Σύνταγμα - ΦΩΤΟ REUTERSΠαρά τις απειλές Καντάφι, οι Λίβυοι παρέμειναν στους δρόμους. Και έσκισαν ομοίωμα του "Πράσινου Βιβλίου", το οποίο έγραψε ο Λίβυος ηγέτης και αντικατέστησε το Σύνταγμα - ΦΩΤΟ REUTERS
Απείλησε ευθέως με αιματοκύλησμα την ίδια του τη χώρα καθώς γνωστοποίησε ότι όποιος μετέχει στις διαδηλώσεις θα τιμωρείται ακόμη και με θάνατο! «Με βάση τους νόμους της Λιβύης όσοι διαδηλώνουν έχοντας στην κατοχή τους όπλα τιμωρούνται με θάνατο», είπε.



Επανέλαβε τις κατηγορίες πως στους διαδηλωτές, που ήταν νέοι άνθρωποι, είχαν δoθεί παραισθησιογόνα ναρκωτικά και τόνισε πως εξαιτίας των διαδηλώσεων η εικόνα της Λιβύης στο εξωτερικό έχει παραμορφωθεί. «Όλα τα αφρικανικά κράτη κοιτούν τη Λιβύη. Όλοι οι ηγέτες του κόσμου κοιτούν τη Λιβύη. Χαρακτήρισε όσους μετέχουν στις διαδηλώσεις εναντίον του «συμμορίτες», «προδότες» και «μισθοφόρους» που δεν εκπροσωπούν το λαό της Λιβύης.

Οι διαδηλωτές «υπηρετούν» το κακό και θέλουν να σας ταπειώσουν. Θέλουμε να ανακάμψουμε και να αντιδράσουμε αποτελεσματικά». Τους κατηγόρησε επίσης ότι «παίζουν» με την ενότητα της χώρας και πως πρέπει να εκτελούνται. «Θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε ισλαμικό κράτος. Θέλουν χάος, γένια και τουρμπάνια», είπε.

«Οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι να ελευθερωθεί η Λιβύη» συμπλήρωσε ο στρατηγός Καντάφι, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους διαδηλωτές πως ο βομβαρδισμός της Δευτέρας ήταν μόνο η αρχή!
 «Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε βία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το σύνταγμα της χώρας», πρόσθεσε. Και δεν έκρυψε ότι έχει δώσει εντολή στο στρατό και την αστυνομία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
"Θα πεθάνω ως μάρτυρας" είπε και απείλησε να αιματοκυλήσει την ίδια του τη χώρα - ΦΩΤΟ REUTERS"Θα πεθάνω ως μάρτυρας" είπε και απείλησε να αιματοκυλήσει την ίδια του τη χώρα - ΦΩΤΟ REUTERS
«Αντισταθήκαμε στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, δε θα παραδοθούμε τώρα» διεμήνυσε ο Καντάφι, ζητώντας από εκείνους που τον αγαπούν, να βγουν στους δρόμους, την Τετάρτη για να τον υποστηρίξουν και να «ασφαλίσουν τους δρόμους της Λιβύης».
Πρόσθεσε ότι την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η σύσταση νέων λαϊκών επιτροπών και κοινοτήτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα όσα είπε ο Καντάφι στην ομιλία του δεν έπαιξαν πυροσβεστικό ρόλο. Αντίθετα, εξαγρίωσαν τους διαδηλωτές. Εικόνες που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα έδειχνε τους πολίτες να πετούν πέτρες σε αφίσες του Καντάφι και του γιού του.
Η πιο... κόσμια από τις αντιδράσεις των Λίβυων στο παραλήρημα Καντάφι - ΦΩΤΟ REUTERSΗ πιο... κόσμια από τις αντιδράσεις των Λίβυων στο παραλήρημα Καντάφι - ΦΩΤΟ REUTERS
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο 26 δευτερολέπτων διάγγελμα της Δευτέρας, όπου ο επί 42 χρόνια μονάρχης της Λιβύης δεν αναφέρθηκε καν στην απόφασή του να βομβαρδίσει τον ίδιο του το λαό! Και αυτό εξόργισε ακόμη περισσότερο τους διαδηλωτές. Μάλιστα, ακόμη και κόσμος που δε μένει στην πρωτεύουσα, μετέβη στην Τρίπολη για να ενωθεί με τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, η εμφάνιση Καντάφι χαροποίησε τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές, που δηλώνουν πως δε θέλουν ο Καντάφι, αλλά να μείνει στη χώρα έτσι ώστε να μπορέσουν, όταν πέσει η κυβέρνηση του, να τον δικάσουν.
Παρίσι - ΦΩΤΟ REUTERSΠαρίσι - ΦΩΤΟ REUTERS
Η κατάσταση στη χώρα παραμένει έκτος ελέγχου, ενώ Λίβυοι πολίτες από όλο τον κόσμο ζητούν την παραίτησή του. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Καντάφι, 560 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων. 
Βερολίνο - ΦΩΤΟ REUTERSΒερολίνο - ΦΩΤΟ REUTERS
Tο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι μόνο στην Τρίπολη, από την Κυριακή και μετά έχουν χάσει τη ζωή τους 62 άνθρωποι. Κατά την αντιπολίτευση, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 560, ενώ αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων, μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια.
Στοκχόλμη - ΦΩΤΟ REUTERSΣτοκχόλμη - ΦΩΤΟ REUTERS
Μετά τη Βεγγάζη και το Τόμπρουκ «έπεσε» στα χέρια της αντιπολίτευσης. Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν Λίβυοι στρατιώτες, τονίζοντας πως η ανατολική περιοχή της χώρας στο σύνολό της, δε βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του Μοαμάρ Καντάφι.
Αμάν - ΦΩΤΟ REUTERSΑμάν - ΦΩΤΟ REUTERS
«Όλες οι ανατολικές περιοχές βρίσκονται εκτός του ελέγχου του Καντάφι πλέον. Στρατός και λαός πορεύονται εδώ χέρι-χέρι», τόνισε εμφατικά ο πρώην ταγματάρχης Χάνι Σάαντ Μαρτζάα.

Ο πρεσβευτής της Λιβύης στις ΗΠΑ υπέβαλε την παραίτησή του, δηλώνοντας ότι δεν εκπροσωπεί πλέον το δικτατορικό καθεστώς της χώρας του και κάλεσε τον Μουάμαρ Καντάφι να αποχωρήσει.
«Παραιτούμαι από το να υπηρετώ το σημερινό δικτατορικό καθεστώς. Όμως δεν θα παραιτηθώ ποτέ από το να υπηρετώ το λαό μας έως ότου οι φωνές του φτάσουν σε ολόκληρο τον κόσμο, έως ότου οι στόχοι τους επιτευχθούν», δήλωσε ο πρεσβευτής Άλι Αουτζάλι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του δικτύου ABC "Good Morning America".

Αυτομόλησαν κι άλλοι στη Μάλτα 
Ένα λιβυκό πλοίο, που πιστεύεται ότι μεταφέρει στρατιώτες οι οποίοι λιποτάκτησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, κατευθύνεται στη Μάλτα. Είναι η δεύτερη αυτομόληση προς τη νησιωτική χώρα, αφού τη Δεύτερα δυο μαχητικά αεροσκάφη και δυο πολιτικά ελικόπτερα, εγκατέλειψαν για τον ίδιο λόγο τη Λιβύη.

Εγκατέστησαν αυτοσχέδιο νεκροτομείο σε σχολείο! 
Πέρα από κάθε αρρωστημένη φαντασία μοιράζει η κατάσταση στη Λιβύη και η φόβοι για λουτρό αίματος γίνονται όλο και πιο έντονοι. Πηγάζουν από πολλές πληροφορίες κυρίως και από μια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε σχολείο κοντά στο κεντρικό νοσοκομείο της Τρίπολης εγκαταστάθηκε ένα αυτοσχέδιο νεκροτομείο, το οποίο θα μπορεί να δεχθεί έως και 450 σορούς.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγήθηκαν πως σημειώνονται βίαια επεισόδια κατά κύριο λόγο στα ανατολικά προάστια Φασλούμ και Τατζούρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «σφαγές» αντικαθεστωτικών διαδηλωτών και για Αφρικανούς μισθοφόρους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα και άρχισαν να πυροβολούν περαστικούς.

Εκτός Αραβικού Συνδέσμου η Λιβύη! 
Ανεστάλη η συμμετοχή της Λιβύης στις συνόδους του Αραβικού Συνδέσμου ανακοινώθηκε σήμερα από τον παναραβικό συνασπισμό, κατά το τέλος επείγουσας συνόδου του.

«Το Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου αποφάσισε την αναστολή της συμμετοχής της Λιβύης στις Συνόδους του και σε κάθε οργανισμό που εξαρτάται από τον Αραβικό Σύνδεσμο μέχρις ότου οι λιβυκές αρχές αποδεχθούν τις διεκδικήσεις του λιβυκού λαού και εγγυηθεί την ασφάλειά του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα "νέα" επτά θαύματα του κόσμου

ΕΤο Ταζ Μαχάλ




Το Σινικό Τείχος στην Κίνα, η Πέτρα στην Ιορδανία, το Άγαλμα του Χριστού στη Βραζιλία, είναι μεταξύ των σύγχρονων επτά θαυμάτων του κόσμου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έγινε στο διαδίκτυο, μεταξύ 100 εκατομμυρίων χρηστών.



Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές της ψηφοφορίας, σε μία λαμπρή τελετή στο στάδιο της Μπενφίκα, στην Πορτογαλία, τα άλλα τέσσερα θαύματα είναι η περιοχή Μάτσου Πίτσου, στο Περού, που συμβολίζει την αυτοκρατορία των Ίνκας, τα ερείπια του πολιτισμού των Μάγιας, στο Τσίτσεν Ίτζα, του Μεξικού, το Κολοσσαίο στη Ρώμη και το Ταζ Μαχάλ, στην Ινδία. 



Τα "νέα" Επτά Θαύματα του Κόσμου αναδείχτηκαν από την ψηφοφορία στο Ίντερνετ, για την οποία η ηθοποιός Χίλαρι Σουάνκ δήλωσε ότι "ουδέποτε έως τώρα στην ιστορία δεν συμμετείχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στη λήψη μίας παγκόσμιας απόφασης".



Οι διοργανωτές της ψηφοφορίας ανακοίνωσαν ότι η επιλογή των "νέων" Επτά Θαυμάτων έγινε για να αναγνωριστούν και τα επιτεύγματα πολιτισμών εκτός της Ευρώπης.
(Πηγή: ΑΠΕ)
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ειδοποίηση χωρισμού



Έχετε ερωτευτεί σφόδρα και δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε τη σκέψη σας από τον ένα και μοναδικό έρωτα της ζωής σας, που δυστυχώς είναι καπαρωμένος από καιρό.
Το μόνο πράγμα που σκέφτεστε είναι πότε θα χωρίσει και κάθε μέρα ξεροσταλιάζετε κάτω από το σπίτι του μπας και τύχει να τον δείτε μόνο.
Μην απελπίζεστε! Το Facebook είναι εδώ και έχει προνοήσει και για αυτό. Αντί να ρωτάτε γνωστούς και φίλους κάθε τρεις και λίγο αν χώρισε, εγκαταστήστε την εφαρμογή που θα σας λύσει τα χέρια.
Ο λόγος τον "Breakup Notifier", ο οποίος μέσω email θα σας ενημερώνει για το πότε αλλάζει το status σχέσης των φίλων σας.
Έτσι δεν χρειάζεται να κοιτάτε το προφίλ του κάθε μέρα ελπίζοντας σε κάποια ευχάριστη αλλαγή.
Η εν λόγω εφαρμογή είναι σε λειτουργία από τη Κυριακή και αναφέρει χαρακτηριστικά:" Σας αρέσει κάποιος. Είναι σε μια σχέση. Γίνετε ο πρώτος που θα μάθετε πότε θα λήξει".
Ο "εγκέφαλος" πίσω από την εν λόγω εφαρμογή είναι ο Νταν Λοουενχέρτζ.
Μάλιστα ο δημιουργός δεν ξέχασε να προσθέσει και κάποιους μηχανισμούς ασφαλείας καθώς συμβουλεύει τους παντρεμένους να μην χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.
Αυτή η εφαρμογή λανσαρίστηκε λίγες βδομάδες μετά την δημοσιοποίηση έρευνας, η οποία αποκάλυψε ότι όσο περισσότερους "φίλους" έχεις στο Facebook τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έχεις άγχος.
ΥΓ. Τώρα εάν δεν το έχει δημοσιοποιήσει στο Facebook ε τι να κάνουμε κάντε και κάτι μόνοι σας...
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο πιο συμπονετικός φίλος του ανθρώπου

Τα σκυλιά δείχνουν να μας συμπονούν, ενώ άλλα γίνονται σκύλοι θεραπείας για να βοηθήσουν άρρωστους ανθρώπους.Το ζήτημα ίσως είναι πιο πολύπλοκο απ ότι νομίζουμε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, πρέπει να ξεχωρίζουμε την συμπόνοια από το φαινόμενο που λέγεται συναισθηματική μετάδοση (Emotional contagion).

Η συναισθηματική μετάδοση είναι μια αυτόματη αντίδραση σε διάφορες συμπεριφορές. Για παράδειγμα, όταν χασμουριόμαστε και οι άλλοι δίπλα μας, ακόμα και αν είναι σκύλοι, μπορεί να χασμουρηθούν. Δεν σημαίνει ότι σας συμπονούν εν γνώσει τους παρότι μέρος του εγκεφάλου που έχει να κάνει με αυτό το κομμάτι εμπλέκεται στη διαδικασία. Στην πραγματικότητα, η μίμηση είναι αυτή που πυροδοτείται αρχικά, υποσυνείδητα. Κανείς δεν ξέρει σίγουρα τι γίνεται.

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι έχει να κάνει με τα επίπεδα επικοινωνίας και συντονισμού. Τα σκυλιά όμως δεν μας αντιγράφουν απλά, σύμφωνα με την έρευνα των Silva και Sousa στο Abel Salazar Biomedical Sciences Institute.

Η έρευνα τους έδειξε ότι τα ζώα και κυρίως τα σκυλιά μπορεί να ανησυχήσουν όπως και τα παιδιά, όταν εκτεθούν σε ανθρώπους που περνούν δύσκολα. Αυτό είναι το σύνδρομο της συμπάθειας ή συμπόνοιας. Βρέθηκε επίσης ότι τα μη εκπαιδευμένα σκυλιά μπορεί να είναι ευαίσθητα όταν προκύπτει κάτι επείγον στον ιδιοκτήτη τους και έτσι δρουν περίεργα, σαν να προσπαθούν να βρουν βοήθεια. Αν αυτό αληθεύει, δείχνει συμπονετική συμπεριφορά.

Στα πειράματα που έγιναν, οι ιδιοκτήτες σκύλων υποκρίθηκαν ότι πάθαιναν κάτι, για παράδειγμα ότι δεν αισθανόντουσαν καλά ή ότι κάτι βαρύ έπεφτε πάνω τους. Τα σκυλιά τους απλά έδειχναν μπερδεμένα και δεν έκαναν τίποτα ιδιαίτερο αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα σκυλιά πρέπει να μυρίσουν και να ακούσουν σημάδια που συνδέονται με το άγχος αυτών των καταστάσεων για να ανταποκριθούν. Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να ξεγελάσετε το σκύλο σας αν δεν συμβαίνει όντως κάτι επείγον.

Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι οι σκύλοι θεραπείας επηρεάζονται και συναισθηματικά και σωματικά από τη δουλειά τους και χρειάζονται μασάζ και ηρεμιστικές κινήσεις μετά τις συνεδρίες με ασθενείς.

Οι δύο επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά έχουν την ικανότητα να συμπονούν τους ανθρώπους για 3 κύριους λόγους:

1. Τα σκυλιά προέρχονται από τους λύκους, που είναι ιδιαίτερα κοινωνικά ζώα, που συμμετέχουν σε συνεργατικές διαδικασίες και έχουν την ικανότητα να συμπονούν τους λύκους-συντρόφους τους.
2. Οι βιολογικές αλλαγές που δημιουργήθηκαν όταν οι σκύλοι εξημερώθηκαν μπορεί να τους έκανε να συχρονίσουν τις ικανότητες..συμπόνοιας που έχουν κληρονομήσει από τους λύκους, με αυτές των ανθρώπων.
3. Η ποικιλία των ρατσών και της σκυλίσιας εξυπνάδας μπορεί να αύξησαν την ικανότητα του σκύλου να μας συμπονά.

Οι επιστήμονες καταλήγουν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, που μάλιστα όπως λένε έχουν σημαντική επίδραση στην εκπαίδευση και στην κοινωνία ως σύνολο.

πηγή: adespoto
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σκότωσε το γατάκι της επειδή τον χώρισε-Το έβαλε σε μαξιλαροθήκη και το εκσφενδόνισε στον τοίχο

Ένας έφηβος που σκότωσε το γατάκι της πρώην κοπέλας του βάζοντας το σε μαξιλαροθήκη και πετώντας το προς τον τοίχο, πήγε στο δικαστήριο, ως κατηγορούμενος φυσικά. Ο 19χρονος Matthew Faulkingham όταν χώρισε με τη φίλη του πήγε στο σπίτι της και επιτέθηκε στο μόλις 2 μηνών γατάκι της, την Daisy.
Ο Matthew Faulkingham από την Αγγλία την επόμενη μέρα έστειλε SMS στην κοπέλα και της είπε: Σκότωσα το γατάκι σου και διέλυσα το δωμάτιο σου. Ελπίζω να σου κατέστρεψα τη ζωή, όπως εσύ κατέστρεψες τη δική μου.

Η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο,όπου κρίθηκε ότι το ζώο υπέφερε από τρομερούς πόνους στην επίθεση αυτή, τον Ιούλιο του 2010 και ότι πέθανε από αιμορραγία στο συκώτι του, που του προκάλεσαν ρήξη πνευμόνων.

Ο 19χρονος κρίθηκε ένοχος για βασανισμό και κακοποίηση ζώου και αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή του.
πηγή: adespoto
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έχει παντρευτεί 39 γυναίκες και έχει κάνει 94 παιδιά!


Για κάποιους μπορεί να είναι ευλογία, για κάποιους άλλους τίποτα περισσότερο από μπελάς! Ο λόγος για την περίπτωση του Ziona Chana από την Ινδία που υπερηφανεύεται πως έχει 39 γυναίκες, 94 παιδιά, 14 νύφες και 34 εγγόνια!

Η πολυπληθής οικογένεια θα μπορούσε από μόνη της να αποτελεί ένα ολόκληρο χωριό. όλοι μαζί κατοικούν σε ένα τετραώροφο κτίριο με 100 δωμάτια!

Ο Ziona Chana  είναι μέλος μιας σέκτας, όπου επιτρέπεται να παντρευτεί κανείς όσες γυναίκες θέλει! Ο άνδρας αυτός μάλιστα αισθάνεται τυχερός για την οικογένεια που έχει αποκτήσει ακόμα κι αν χρειάζονται για ένα οικογενειακό δείπνο μέχρι και 30 κοτόπουλα, 59 κιλά πατάτες και περίπου 100 κιλά βραστό ρύζι!










Πηγή newsbeast.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Η αναπηρία δεν μπορεί να θαμπώσει την ομορφιά!

    Η L' oreal επέλεξε ως νέα της πρέσβειρα μια πολύ ιδιαίτερη και ταλαντούχα γυναίκα. H Aimee Mullins έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ στους παραολυμπιακούς αγώνες του 1996 στα 100 και 200 μέτρα, καθώς και στο άλμα εις μήκος αψηφώντας την έλλειψη ποδιών.  Η 35χρονη γυναίκα γεννήθηκε χωρίς κόκκαλα στις περόνες, αυτό όμως δεν αποτέλεσε εμπόδιο στη ζωή της.

    Το 1999 στράφηκε στον κόσμο της μόδας και απέδειξε ότι όταν ο άνθρωπος θέλει κάτι πολύ, μπορεί να το καταφέρει. Έγινε μούσα του βρετανού σχεδιαστή Alexander McQueen και έκανε πασαρέλα με ξυλόγλυπτα προσθετικά πόδια

    «Τα πρόσωπα της L’Oreal Paris περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες. Είναι τιμή μου που μπαίνω στην “οικογένειά” της. Η φράση ‘Because I’m Worth It’ (Γιατί μου Αξίζει) σημαίνει πολλά για μένα. Η ομορφιά δεν είναι μόνο επιφανειακή. Είναι και μια πραγματική ένδειξη προσωπικότητας και αυτοπεποίθησης» είπε η Aimee για τη συνεργασία της με τη L'oreal.








    πηγή newsbeast.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Προσαγωγές σε διαδήλωση κατά του Καντάφι στην Αθήνα


    Σε προσαγωγές διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν μπροστά από το Λιβυκό Σχολείο στον Φάρο Ψυχικού για τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων στη Λιβύη, προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με καταγγελίες κόσμου που έχει σπεύσει στη ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρθηκαν οι προσαχθέντες, στους τελευταίους δεν επιτρέπεται ούτε να δουν δικηγόρο.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκεται και ένας ανήλικος. Από την πλευρά της, η αστυνομία αρνείται να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο για τα άτομα αυτά, καθώς και για τον αριθμό τους.
    Στη ΓΑΔΑ έφτασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το βουλευτή Θεοδωρή Δρίτσα. Ακόμη, στο σημείο βρίσκονται μέλη του Ευρωπαϊκού Γραφείου για την Αντίρρηση Συνείδησης, που είχαν καλέσει επίσης σε διαμαρτυρία λόγω των Λίβυων στρατιωτών που αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις διαταγές του καθεστώτος Καντάφι και να επιτεθούν κατά των διαδηλωτών. Αντιδρώντας στην άρνηση της αστυνομίας να επιτρέψει στους προσαχθέντες να δουν δικηγόρο, οι συγκεντρωμένοι υπέβαλαν καταγγελία προς τη Διεθνή Αμνηστία.
    Αφορμή για τις προσαγωγές τους, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσε η προσπάθεια ορισμένων διαδηλωτών να κατεβάσουν τη σημαία του καθεστώτος Καντάφι από το Λιβυκό Σχολείο και να την αντικαταστήσουν με την παλιότερη σημαία της χώρας.
    Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχαν καλέσει για τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης οι Λίβυοι που ζουν στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα των Λιβύων είναι «σοκαρισμένοι από την υπέρμετρη βία που ασκείται εναντίον των συμπατριωτών τους και διαδηλώνουν ειρηνικά σε όλη τη Λιβύη για τον εκδημοκρατισμό της χώρας τους».
    Για το λόγο αυτό κάλεσαν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον λιβυκό λαό, μπροστά από το Λιβυκό Σχολείο, στην διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό 25η Μαρτίου, στον Φάρο Ψυχικού. Παράλληλα καλούν όσους «έχουν τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να βοηθήσουν, ώστε να μην λειτουργήσει το σχέδιο της κυβέρνησης να εμποδίσει την τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία με το εξωτερικό στην προσπάθεια να απομονώσει τους διαμαρτυρόμενους και να καταπνίξει την αντίσταση στο καθεστώς».
    Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι «οι Λίβυοι της Αθήνας ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα, τα μέσα ενημέρωσης, τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και όλον τον ελληνικό λαό να βοηθήσουν τον λαό της Λιβύης απέναντι στην αγριότητα και βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τρίτης».
    Πηγή http://tvxs.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Και οι Πίθηκοι αισθάνονται....αμφιβολίες...







    Ομάδα Αμερικανων επιστημόνων μετά απο μελέτη πιθήκων διαπίστωσαν ότι στο ενδεχόμενο μιας λάθους απάντησης σε ερωτήσεις του παιχνιδιου brainteaser ένιωθαν αβεβαιότητα και απέφευγαν την "επικίνδυνη" ερώτηση.
    Πρόκειται για αισθήματα που έως τώρα αποδίδονταν μόνο στο ανθρώπινο είδος.
    Αλλά τα αποτελέσματα , που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της AAAS στην Ουάσινγκτον, έρχονται  να αλλάξουν τα δεδομένα αφού δείχνει ότι οι μακρινοί συγγενείς μας μας είναι ικανοί για τέτοιου είδους  αυτογνωσία.
    Την μελέτη πραγματοποίησαν οι  καθηγητές John David Smith, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μπάφαλο και Michael Beran, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας.
    Κατά  τη διάρκεια του "παιχνιδιού" οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι πίθηκοι  κρίνοντας ως "επικίνδυνη" μια ερώτηση , την προσπερνούσαν με τη χρήση ενός joystick και "περνούσαν" στην επόμενη, αν και δεν υπήρχε τιμωρία αν απαντούσαν λάθος.
    Ο δρ Σμιθ παρουσίασε πλάνα των ζώων παίζουν το παιχνίδι σε μια συνεδρίαση που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επιστημών.
    Κατά την άποψη των επιστημόνων αυτά τα αποτελέσματα ... θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην "απεικόνηση"  της βάσης από την οποία προήλθε η ανθρώπινη αυτογνωσία.  

    Πηγή bbc







    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...