Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Al Jazeera: Οι Ἐλληνες πολίτες δε φοβούνται πια...


Eκτενή αναφορά στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ και καιρό στην Ελλάδα κάνει το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, στην οποία τονίζεται ότι οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα, χιλιάδες εξαγριωμένοι Έλληνες εργαζόμενοι, φοιτητές, ακόμη και συνταξιούχοι, βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν στην απάντηση της κυβέρνησης στην κρίση. Τονίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τα λάθη των κυβερνήσεων, με πολλούς να πιστεύουν ότι η περσινή προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, που συνεπάγεται με μέτρα λιτότητας, ήταν λάθος.
Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο κίνημα "Δεν Πληρώνω" και στις κινητοποιήσεις του στους σταθμούς των διοδίων, ενώ σημειώνεται ότι το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί να έχει αυξηθεί κατακόρυφα, όπως και πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Οι διαμαρτυρόμενοι δήλωσαν στο δίκτυο ότι οι ενέργειές τους είναι συμβολικές και αποσκοπούν σε δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο αγώνας των μελών του "Δεν Πληρώνω" είναι συλλογικός και ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται συνεχώς.
Το Al Jazeera κάνει αναφορά στον Δρ. Δημήτρη Αντωνίου, χειρουργό που ειδικεύεται στην ογκολογία και πριν από έναν χρόνο, είχε προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για καταστρατήγηση του Συντάγματος και για εσχάτη προδοσία, αφού θεώρησε παράνομους τους όρους του Μνημονίου. Συν τοις άλλοις, παραλλήλησε τη συμφωνία των όρων του δανείου με την Κατοχή, κατά τη διάρκεια τυ Β' Παγκοσμίου Πολέμου, από τους Γερμανούς.
Ο πρώτος εισαγγελέας που εξέτασε τις καταγγελίες του κ. Αντωνίου, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε με τα συμπεράσματά του αναφορικά με τους όρους, τις απέρριψε, αφού θεώρησε ότι η χώρα μας χρειαζόταν τα χρήματα του δανείου.
Την ίδια άποψη ενστερνίζονται πολλοί οικονομολόγοι, με τον αναλυτή Γιώργο Παγουλάτο να δηλώνει στο αραβικό δίκτυο ότι δεν υπήρχε επιλογή για την κυβέρνηση, αφού χρειαζόταν άμεσα χρήματα την άνοιξη του 2010. "Ο μόνος τρόπος ήταν να έρθουν με το μηχανισμό διάσωσης, ο οποίος συνοδευόταν από επαχθείς όρους , αλλά και από μέτρα που θα έπρεπε να έχουν παρθεί εδώ και δεκαετίες" επεσήμανε.
Ο Δρ. Αντωνίου έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για απόρριψη της καταγγελίας του και δέχεται τη συμπαράσταση χιλιάδων συμπολιτών του.
Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κοσμόπουλος, ένας εκ των ιδρυτών του "Δεν Πληρώνω" τονίζει ότι "οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος δε συμφωνεί με τις πρακτικές τους και είτε πρέπει να τις αλλάξουν, είτε να πάνε σπίτι τους".
Το Al Jazeera καταλήγει, ότι τα λόγια του κ. Κοσμόπουλου αποτυπώνουν μία νέα τάση στην Ελλάδα: Οι πολίτες δε φοβούνται πια...
πηγή: newscode.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η πρώτη νίκη των εργαζομένων στο Alter

Από τις 21:00 απόψε το πρόγραμμα του Alter διακόπηκε με την είσοδο των απλήρωτων εργαζόμενων στο κοντρόλ του σταθμού, οι οποίοι ανήρτησαν την κάρτα: «Οι εργαζόμενοι του ALTER δεν είναι είλωτες. Απαιτούν ΤΩΡΑ τα δεδουλευμένα τους. ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!». Αυτή η κάρτα θα παραμείνει για άγνωστο χρόνο στο σήμα του Alterρ και τα δραματικά γεγονότα εκτυλίχθηκαν ως εξής: Στις 7 το απόγευμα υπήρξε συγκέντρωση εργαζομένων τεχνικών στον προθάλαμο του Αlter, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να μπουν στην αίθουσα κοντρόλ του σταθμού για να διακόψουν το πρόγραμμά του και να αναρτήσουν την κάρτα με το αίτημά τους. Προς στιγμή πήγε να δημιουργηθεί επεισόδιο με τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της διεύθυνσης του Alter και τελικά κάποιος άγνωστος κατάφερε να ανοίξει την κλειδωμένη σιδερένια πόρτα της αίθουσας του κοντρόλ, ειδοποιώντας του παρευρισκόμενους ότι μπορούν να περάσουν και να αναρτήσουν την κάρτα που θέλουν. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να διασταυρωθεί ούτε από τη διοίκηση Γιαννίκου, ούτε από τη φερόμενη ως νέα διοίκηση του σταθμού, εταιρία Αργώ, ποιος και γιατί επέτρεψε την είσοδο των εργαζομένων στο κοντρόλ και τη διακοπή του μαγνητοσκοπημένου προγράμματος. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά γίνονται σε μία στιγμή που έχει γίνει αίτηση στο δικαστήριο για υπαγωγή σταθμού στο άρθρο 99, πολλές τράπεζες έχουν ήδη σφραγίσει επιταγές του Αlter που έχουν λήξει κι επίκειται την Παρασκευή απόγευμα συνάντηση των εκπροσώπων εργαζομένων με τη εταιρία Aργώ που έχει αναλάβει την εξυγίανση του σταθμού. 


Πηγή: newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε


Θα βγεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση; ΟΧΙ
Θα επανέλθει στη δραχμή; OXI
Γιατί δεν θα γίνουν όλα αυτά;
H ταπεινή μου γνώμη λέει: H ανάπτυξη των ασιατικών χωρών, η οποία είναι ιλιγγιώδης, δεν θα σταματήσει και θα δημιουργήσει νέα συμφέροντα  στην παγκόσμια οικονομία.
Η Ευρώπη και η Αμερική μαζί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, γιατί δεν συμφέρει να αποδυναμωθεί το ευρώ και το δολάριο.
Δεν συμφέρει να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι μια τεράστια ανοησία.
Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και αμελητέα οικονομική δύναμη.
Ευρώπη και Αμερική θα ενωθούν για να αντιμετωπίσουν την ανάπτυξη της ανατολής και η Ρωσία ανάμεσά τους θα προσπαθήσει να επωφεληθεί.
Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι οικονομικός πόλεμος,άγριος και χωρίς έλεος.
O 1ος και ο 2ος παγκόσμιος  πόλεμος, ήταν οι «θερμοί» πόλεμοι, ακολουθεί ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος, ο «ψυχρός», και τώρα ο 4ος, ο «παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος».
Ο κόσμος θα χωριστεί σε 2 στρατόπεδα, με ιλιγγιώδη συμφέροντα . Όλα αυτά που περιγράφονται θα έλεγα ότι είναι μια σύγκρουση παρόμοια με εκείνη μεταξύ δυο τρένων που κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή.
Έχουμε πάντοτε τη διάθεση να βλέπουμε το δένδρο και όχι το δάσος.
Πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε τα μικρά προβλήματα και αγνοούμε το δάσος που σήμερα είναι τα συλλογικά παγκόσμια προβλήματα.
Το οικονομικό πρόβλημα που ζούμε σήμερα, είναι παγκόσμιο και συνταράσσει την υδρόγειο. Αφορά  όλες τις αναπτυγμένες χώρες, λίγο πολύ και δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε τοπικά.
Η μετανάστευση, οι επαναστάσεις στις Αφρικανικές χώρες, ο πόλεμος των πετρελαίων, ο πόλεμος των τραπεζών, ο ξέφρενος καπιταλισμός, αλλάζουν τον κόσμο.
Μετά από κάποια χρόνια όλα θα έχουν αλλάξει, οι δικτακτορίες θα εξαφανιστούν, θα επικρατήσουν καινούργιες ιδέες…
Απλές σκέψεις είναι όλα αυτά και όχι η αποκάλυψη του Ιωάννου!
Πολύ θα ήθελα να ακούσω σχόλια και αντίθετες απόψεις.

Γράφει ο Δημήτρης Μυταράς στο aixmi.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πόσα παίρνουν τελικά οι βουλευτές ;


Αποδοχές, επιδόματα και προνόμια

Στο άκουσμα της είδησης ότι, εν μέσω κρίσης, συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν να τους καταβληθούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ ως αναδρομικά, οι αντιδράσεις έπεσαν βροχή.

Όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από την πλειονότητα των εν ενεργεία βουλευτών καθώς και από όλα τα κόμματα. Ο ακριβής υπολογισμός των βουλευτικών αποδοχών είναι ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτεί σύνθετες διαδικασίες, δεδομένου ότι το τελικό ποσό διαμορφώνεται από συνυπολογισμό σειράς παραγόντων.

Ωστόσο μπορούμε, με επιφύλαξη, να προσδιορίσουμε σε περίπου 7.200 ευρώ το μέσο όρο των καθαρών αποδοχών ενός βουλευτή, στις οποίες βέβαια προστίθενται οι αποζημιώσεις για συμμετοχή στις επιτροπές, που είναι επί της ουσίας ένας αστάθμητος παράγοντας αφού συνήθως διαφέρει κάθε μήνα. 
Κατόπιν τούτων, παρουσιάζουμε μια λίστα με καθαρά ενδεικτικούς αριθμούς που όμως δίνουν μια γενική εικόνα για το ύψος των αποδοχών των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο.

- Η βασική αποζημίωση των βουλευτών είναι περίπου 5.700 ευρώ. 
- Η συμμετοχή σε κάθε Επιτροπή αποζημιώνεται με περίπου 270 ευρώ.

Ο βουλευτής επίσης δικαιούται:

- Επίδομα οργάνωσης γραφείου ίσο με το 20%, περίπου 1.150 ευρώ, εφ όσον εκλέγεται στην Αττική και με 25%, περίπου 1.450 ευρώ, αν εκλέγεται σε άλλη περιφέρεια.
- Ατέλεια για τηλεφωνικές συνδέσεις (το πόσες εξαρτάται από την περιφέρεια που εκλέγεται) και μέχρι 13.500 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 1.100 ευρώ το μήνα.
- Αποζημίωση εκπροσώπησης του κοινοβουλίου στο εξωτερικό ίση με το 1/20 της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή περίπου 1.150 ευρώ.
- Κινητό τηλέφωνο έως 250 ευρώ το μήνα.
- Αποστολή δωρεάν επιστολών μέχρι 1000 ευρώ μηνιαίως.
- Εξοπλισμός γραφείου (υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ) έως 5.500 ευρώ (άπαξ, μετά την εκλογή)
- Οργάνωση γραφείου για τους βουλευτές Επικρατείας και των περιφερειών Α’ και Β’ Αθήνας , Α’ και Β’ Πειραιά, ποσό ίσο με το 20%της αποζημίωσης τους δηλαδή 1150 ευρώ και για τους βουλευτές των άλλων περιφερειών 25% δηλαδή περίπου 1.400 ευρώ.
- Για διαμονή σε ξενοδοχείο ή μίσθωση κατοικίας για τους βουλευτές της περιφέρειας ποσό 1.000 ευρώ.
- Έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών , Α’ και Β’ Πειραιά 450 ευρώ το μήνα, στους βουλευτές που οι περιφέρειές τους είναι κοντά στην Αθήνα 600 ευρώ, σε όσους είναι πιο μακριά 750 ευρώ και στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσων 1000 ευρώ το μήνα.
- 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής, για τους βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρεια πάνω από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
- Αυτοκίνητο που του χορηγεί η Βουλή με διαδικασία leasing. 

Δικαιούνται επίσης δύο υπαλλήλους που πληρώνονται από τη Βουλή, δύο αποσπασμένους από δημόσιες υπηρεσίες και ένα αστυνομικό.

Όσον αφορά τις συντάξεις:

Δικαίωμα σύνταξης οι βουλευτές θεμελιώνουν στα τέσσερα χρόνια και το 55ο έτος της ηλικίας, για όσους έχουν θητεύσει στη Βουλή μέχρι το 1993. Για όσους είναι μετά το 1993 απαιτούνται τέσσερα χρόνια θητείας αλλά και το 65ο έτος της ηλικίας.

Η βουλευτική σύνταξη ισοδυναμεί με το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης που προσαυξάνεται μέχρι το 17ο έτος της θητείας, οπότε ο βουλευτής παίρνει πλήρη σύνταξη που αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή 4.350 ευρώ κατά προσέγγιση.

Τονίζουμε και πάλι ότι όλοι οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση και στοχεύουν σε μια ενδεικτική απεικόνιση των βουλευτικών αποδοχών.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Η έξοδος από το ευρώ είναι λύση στην κρίση»


Χτυπούν Ελλάδα οι New York Times

H Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ για να ανακάμψει, επισημαίνεται σε δημοσίευμα των New York Times, που υπογράφει ο Mark Weisbrot.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όσο και αν η κίνηση της εξόδου από το ευρώ μπορεί να κοστίσει στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμα, είναι απίθανο ότι ένα τέτοιο κόστος θα είναι μεγαλύτερο από τα πολλά χρόνια ύφεσης, στασιμότητας και υψηλής ανεργίας που οι ευρωπαϊκές αρχές προσφέρουν.

Οι εκθέσεις Τύπου προειδοποιούν επίσης για μια απότομη αύξηση του ελληνικού χρέους από υποτίμηση, αν εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ. Αλλά το γεγονός είναι ότι «η Ελλάδα δεν θα πληρώσει αυτό το χρέος, όπως η Αργεντινή δεν έχει καταβάλλει τα 2/3 του εξωτερικού της χρέους μετά την υποτίμηση και την αναδιάρθρωσή του».

Όπως λέει η εφημερίδα, «αντίθετα η Πορτογαλία κατέληξε σε μια συμφωνία με το ΔΝΤ για δύο ακόμη χρόνια ύφεσης, μια τιμωρία που καμιά κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχτεί. Ένας υπεύθυνος ηγέτης θα έπρεπε να υπενθυμίσει στις ευρωπαϊκές αρχές ότι έχουν τα χρήματα για να υποστηρίξουν την Ελλάδα με αντικυκλικές πολιτικές (όπως φορολογικά κίνητρα), αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν».

Υπάρχει επίσης η ιδέα ότι η Ελλάδα - όπως και η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία - μπορεί να ανακάμψει μέσω μιας εσωτερικής υποτίμησης. Αυτό σημαίνει αύξηση της ανεργίας τόσο πολύ, ώστε οι μισθοί να πέσουν αρκετά, για να κάνουν τη χώρα πιο ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.

Το κοινωνικό κόστος, αναφέρεται, μιας τέτοιας κίνησης, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα υψηλό. Η ανεργία έχει διπλασιαστεί στην Ελλάδα (σε 14,7 τοις εκατό), υπερδιπλασιάστηκε στην Ισπανία (σε 20,7 τοις εκατό) και υπερτριπλασιάστηκε στην Ιρλανδία (σε 14,7 τοις εκατό). Αλλά, η ανάκαμψη είναι ακόμη αβέβαιη.

«Μπορείτε να είστε σίγουροι» σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος, «ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα πρόσφεραν στην Ελλάδα μια καλύτερη συμφωνία, αν αυτή εκφράσει μια αξιόπιστη απειλή εγκατάλειψης της ζώνης του ευρώ. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν ήδη κινηθεί σε απάντηση προς την απειλή αυτή της περασμένης εβδομάδας. Αλλά η ουσία είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αποδεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία δεν της επιτρέπει να αναπτυχθεί και να βρει το δρόμο για έξοδο από την ύφεση».

Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ο αρθρογράφος αναφέρει το παράδειγμα της Αργεντινής, στο τέλος του 2001. Για περισσότερα από τρία έτη και έξι μήνες η Αργεντινή είχε υποστεί μία από τις πιο βαθιές υφέσεις του 20ου αιώνα.

Το πέσο της ήταν συνδεδεμένο με το δολάριο, κάτι αντίστοιχο με την κατάσταση της Ελλάδας, στην οποία Ελλάδα έχουν υιοθετήσει το ευρώ ως εθνικό της νόμισμα.

Οι Αργεντινοί πήραν δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ μείωσαν και τις δαπάνες, όμως η φτώχεια και η ανεργία ανέβηκαν στα ύψη. Ήταν όλα μάταια καθώς η ύφεση βάθυνε.

Στη συνέχεια, η Αργεντινή αναδιάρθρωσε το εξωτερικό χρέος της και αποκόπηκε από το δολάριο. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι προέβλεψε ότι θα έρθει καταστροφή. Ωστόσο, η οικονομία συρρικνώθηκε για ένα ακόμη τρίμηνο μετά την υποτίμηση και την αναδιάρθρωση.

Στη συνέχεια ενισχύθηκε 63% τα επόμενα έξι χρόνια. Περισσότεροι από 11 εκατομμύρια άτομα, σε ένα έθνος 39 εκατομμυρίων, βγήκαν από τη φτώχεια. Εντός τριών ετών από την Αργεντινή ήταν πίσω στον προ-ύφεσης όγκο παραγωγής της.

Αντίθετα, στην Ελλάδα, ακόμη και αν τα πράγματα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει το ΔΝΤ, η οικονομία θα χρειαστεί οκτώ έτη, για να φθάσει στα επίπεδα του ΑΕΠ πριν από την κρίση.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μαλλιά από… γουρούνια

Μαλλιά από… γουρούνια

Είναι μία κατάσταση που προκαλεί αμηχανία σε εκατομμύρια άνδρες παγκοσμίως. Ελπίδες σε όσους έχουν… χάσει τα μαλλάκια τους, δίνει ένα… χοιροστάσιο!

Η… εξάπλωση της φαλάκρας θα μπορούσε να σταματήσει ή ακόμη και να αντιστραφεί η πορεία της χάρη σε μία νέα θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει εμβολιασμό με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) που θα ληφθεί από το αίμα τους.

Οι ενέσεις θα περιέχουν ακόμη ένα συστατικό. Τη σκόνη ACell η οποία θα προέρχεται από… κύστεις γουρουνιών!
Είκοσι Βρετανοί θα υποβληθούν αυτήν την εβδομάδα σε μια θεραπεία διάρκειας 30 λεπτών, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Express.

Τη θεραπεία έχει «δημιουργήσει» ο καθηγητής Dr Raghu Reddy και θα την εφαρμόσει ο ίδιος στους… ασθενείς του!

«Ίσως να βρισκόμαστε κοντά στη θεραπεία της φαλάκρας. Αυτός ο επαναστικός ενέσιμος συνδυασμός της ACell και του PRP μπορεί να είναι η απάντηση στην αποκατάσταση της τριχοφυΐας όσων βρίσκονται σε αρχικό ή λίγο προχωρημένο στάδιο απώλειας του τριχωτού της κεφαλής τους» είπε ο ίδιος.

Λειτουργεί προληπτικά όπως το εμβόλιο της γρίπης, ανατρέποντας την πορεία απώλειας μαλλιών.



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η... προφητεία για σεισμό άδειασε τη Ρώμη

Η... προφητεία για σεισμό άδειασε τη Ρώμη

Μολονότι οι επιστήμονες διέψευσαν κατηγορηματικά με δηλώσεις τους την προφητεία του Raffaele Bendandi περί σεισμού που θα χτυπήσει σήμερα την ιταλική πρωτεύουσα, οι κάτοικοι της Ρώμης δεν το ρίσκαραν και προτίμησαν να «οχυρωθούν», εγκαταλείποντας την πόλη. 

Οι κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης φαίνεται πώς πήραν στα σοβαρά τη φημολογία που διαδόθηκε τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία ότι θα γίνει σεισμός στη Ρώμη στις 11 Μαΐου του 2011, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ιταλού αυτοδίδακτου σεισμολόγου, Raffaele Bendandi , ο οποίος πέθανε το 1978. 

Την έντονη φημολογία διατήρησαν στην επικαιρότητα όλα ανεξαιρέτως τα ιταλικά ΜΜΕ, αν και από την αρχή οι ειδικοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι πρόκειται για «μύθο».

Σύμφωνα με διάφορα άρθρα που αναρτήθηκαν στο ίντερνετ αλλά και με την εκπομπή «Voiager» της δημόσιας τηλεόρασης της Ιταλίας, ο Bendandi είχε εφεύρει μέθοδο για την πρόληψη των σεισμών (βασισμένη στην ευθυγράμμιση των πλανητών) και σε κάποια γραπτά του -τα οποία όμως χάθηκαν- έκανε αναφορά σε καταστρεπτικό σεισμό που επρόκειτο να πλήξει την Ρώμη στις 11 Μαΐου του 2011.

Η Ρώμη, πάντως, θυμίζει σήμερα «νεκρή» πόλη, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών προτίμησε να μην πάει στη δουλειά τους και να απομακρυνθεί από την πόλη. 

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σεισμός με νεκρούς στην Ισπανία

Σεισμός με νεκρούς στην Ισπανία


Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:47 ώρα Ελλάδος σε απόσταση 6 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Lorca, κοντά στη Murcia της Ισπανίας. Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε ακόμη μία σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών.

Από το σεισμό γκρεμίστηκε το καμπαναριό μιας εκκλησίας ενώ ισπανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επτά νεκρούς, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε αισθητός ις περιοχές: Cartagena, Águilas, Murcia, Mazarrón και Albacete.






 



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δύο νέες πόλεις σχεδιάζει ο Ερντογάν γύρω από την Κωνσταντινούπολη




Μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για τη "Διωρυγα της Κων/πολης" ο Ερντογάν σήμερα ανακοίνωσε πως θα χτίσει δυο νέες πόλεις εντός των ορίων της Κωνσταντινούπολης!






Ο τούρκος πρωθυπουργός σε συγκέντρωση των ψηφοφόρων του κόμματος του ανακοίνωσε πως μια απο τις πόλεις θα χτιστεί στην ευρωπαϊκή όχθη της Πόλης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού η πόλη αυτή θα βρίσκεται στις βόρειες ακτές δίπλα στη Μαύρη Θάλασσα. Η νέα αυτή πόλη θα έχει πληθυσμό περίπου ενα εκατρομμύριο κατοίκους.

Η δεύτερη πόλη θα χτιστεί στην ανατολική όχθη της Κων/πολης όπου και εκεί προβλέπεται ο πληθυσμός να φτάνει στους ενα εκατομμυριο κατοίκους.

Ο τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης πως και οι δυο πόλεις θα αρχίσουν να χτίζονται το 2013 για να είναι έτοιμες σε περίπου 7-8 χρόνια.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή αμαύρωσε την πορεία

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Υπέρμετρη βία καταγγέλλουν οι διαδηλωτές. Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών.
Σε ακόμα μια πανελλαδική απεργία δεν έλειψαν τα επεισόδια, με έναν διαδηλωτή 31 ετών να τραυματίζεται πολύ σοβαρά στο κεφάλι.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο ύστερα από χτύπημα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην οδό Πανεπιστημίου.
Ο νεαρός υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης εισήχθη στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη η επέμβαση. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά 11 τραυματίες, ενώ έγιναν δεκάδες προσαγωγές, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την αστυνομία για αναίτιες επιθέσεις και υπερβολική χρήση βίας.
Πάντως τίποτα δεν προμήνυε ότι η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ θα βαφτεί στο αίμα, καθώς τα επεισόδια που σημειώθηκαν δεν πήραν μεγάλη έκταση.
Μια ομάδα κουκουλοφόρων συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή.
Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων καθώς και χειροβομβίδων κρότου και λάμψης για να τους απωθήσουν.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην  Βουκουρεστίου και την Πανεπιστημίου, όπου είχαμε και τον τραυματισμό του 31χρονου.
Στη γωνία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία ένα ασθενοφόρο, παρέλαβε μια κοπέλα της οποίας το μπουφάν κάηκε από τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 20.000 άτομα, 9.000 από το ΠΑΜΕ και 11.000 από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έσωσε το παιδί του με μαριχουάνα

\



Ένα αγοράκι από την Μοντάνα των ΗΠΑ το οποίο διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, μια από τις δυσκολότερες μορφές καρκίνου, κατάφερε να σωθεί χάρη στην επέμβαση του πατέρα του ο οποίος του έδωσε κρυφά μαριχουάνα.
Ο απεγνωσμένος Μάικ Χάιντ, πατέρας του μικρού Κας βλέποντας το αγγελούδι του να αργοσβήνει αποφάσισε να στραφεί στην ιατρική χρήση της μαριχουάνας.
Ο τρίχρονος Κας ήταν απολύτως ένα υγιέστατο αγοράκι όταν γεννήθηκε, αλλά πριν τα δεύτερα γενέθλιά του αρρώστησε βαριά.
Αρχικά οι ιατροί διέγνωσαν λανθασμένα ότι έπασχε από αδενοπάθεια αλλά σύντομα η πραγματικότητα ήταν ακόμα πιο σκληρή όταν οι γονείς έμαθαν για την σοβαρή ασθένεια που τον χτύπησε.
 
Το αγοράκι υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες με σκοπό να μειωθεί ο όγκος, οι οποίες είχαν παρενέργειες όπως η μόλυνση του αίματος του παιδιού.
Οι γονείς τρελαινόντουσαν μέρα με τη μέρα ακόμα πιο πολύ βλέποντας σε αυτή την κατάσταση το παιδί τους, ενώ οι γιατροί επανειλημμένως τους έλεγαν ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να ζήσει καθώς ολοένα και χειροτέρευε.
Μάλιστα μετά από μια ισχυρή χημειοθεραπεία ο Κας ήταν τόσο αδύναμος που πλέον δεν μπορούσε να σηκώσει το κεφαλάκι του και δεν μπορούσε να φάει στερεή τροφή για 40 μέρες.
Τότε ήταν που ο πατέρας του αποφάσισε να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του και να προσπαθήσει να σώσει τον γιο του.
Αφού το συζήτησε με τους θεράποντες γιατρούς του Κας και είδε ότι ήταν αρνητικοί σε αυτήν την εκδοχή, απλά τους αγνόησε και κρυφά έβαζε τη μαριχουάνα στον ορό από όπου τρεφόταν ο γιος του.
Παράλληλα, είπε στους γιατρούς να σταματήσουν να του χορηγούν φάρμακα κατά της ναυτίας χωρίς να τους πει το γιατί.
O Χάιντ τόνισε, στο KXLY, ότι είδε άμεση βελτίωση στην υγεία του γιου του.
"Δεν μπορούσε να φάει για 40 μέρες και ήταν απίστευτο να τον βλέπω να τρώει λίγο τυρί. Έδειχνε ότι ήθελε να ζήσει", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το έλαιο από μαριχουάνα τον βοήθησε να βγει ζωντανός από τις χημειοθεραπείες.




 
Ο μικρός Κας τώρα είναι απολύτως υγιής και ζει όπως τα υπόλοιπα παιδιά στην ηλικία του, παίζοντας με τον μεγαλύτερο αδερφό του Κόλτι.
Σημειώνεται ότι η  ιατρική χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και της Μοντάνα αλλά η χρήση της σε μικρά παιδιά δεν είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία.
"Η χρήση της (μαριχουάνας) στα παιδιά είναι αμφιλεγόμενη και πολλοί τρομάζουν στην ιδέα αλλά είναι πιο τρομακτικό το να χάνεις το παιδί σου", υπογράμμισε ο Χάιντ.
Πηγή news247.gr
 



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συγκλονιστικά βίντεο - Kάθε 3 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει σε κάποιο πόλεμο κάπου στη γη




180 δευτερόλεπτα... 3 ολόκληρα λεπτά αρκούν για να πεθάνει ένα παιδάκι κάπου στη γη σε κάποιο πόλεμο που ποτέ δεν προκάλεσε και ποτέ δεν συμμετείχε. Κάθε 3 λεπτά μια αθώα παιδική ψυχούλα δολοφονείται από τα όπλα των μεγάλων.













Τα παιδάκια δεν έχουν χρώμα δεν έχουν πατρίδα δεν έχουν θρησκεία. Είναι απλά μικρά αθώα παιδιά. Οι μεγάλοι πολεμούν για το χρώμα τους την πατρίδα τους τη θρησκεία τους αλλά στον πόλεμο τους, στον οποιονδήποτε πόλεμο τα θύματα είναι τα παιδιά. Και όσα δεν πεθάνουν ή δεν τραυματιστούν, είναι και αυτά νεκρά. Οι πληγές στην ψυχή τους δεν κλείνουν δεν επουλώνονται. Πως να γίνει άλλωστε αυτό όταν τα μάτια τους έχουν δει μια βόμβα να κομματιάζει τους γονείς τους την ώρα που έπαιζαν στο σαλόνι του σπιτιού τους. Όταν έχουν ακούσει μια ριπή και έχουν δει τον μεγάλο τους αδερφό να κόβεται στη μέση, όταν παίζουν με τους φίλους τους σε κάποιο χωράφι και τους έχουν δει να κατακρεουργούνται επειδή πάτησαν κατά λάθος μια νάρκη που κάποιος μεγάλος είχε με τέχνη θάψει στο έδαφος...

Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λίβανος,Λιβύη, Αφγανιστάν, Σιέρα Λεόνε, Ουγκάντα, Καμπότζη, δεν έχει σημασία. Τα παιδιά πεθαίνουν το ίδιο παντού. Αυτή τη στιγμή η Νο 1 αιτία Θανάτου παιδιών σε σημεία που γίνεται πόλεμος είναι οι Νάρκες κατά προσωπικού. Η εξήγηση είναι απλή. Οι νάρκες εξάπτουν τη φαντασία και την περιέργεια των παιδιών. Είναι κρυμμένες κυρίως σε περιοχές που παίζουν μικρά παιδιά. Μόλις το παιδί αντιληφθεί μια νάρκη δεν παγώνει και δεν περιμένει στη θέση του. Η ακατανίκητη περιέργεια του το κάνει να πάει να πιάσει και να κουνήσει τη νάρκη. Στατιστικά όσα παιδάκια δεν πεθάνουν αμέσως θα τραυματιστούν και θα χάσουν τα κάτω άκρα τους, ενώ συχνό σημείο τραυματισμού είναι και τα γεννητικά τους όργανα. Τα άνω άκρα, ο θώρακας και το πρόσωπο έπονται σαν σημεία τραυματισμού.


Σύμφωνα με το Διεθνές παρατηρητήριο ναρκοπεδίων αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες νάρκες σε 80 χώρες στον κόσμο. Φυσικά και στη χώρα μας. Τόσο στα ανατολικά της σύνορα όσο και στα βορειοδυτικά της. Στις περιοχές του Γράμμου και του Βιτσίου υπάρχουν νάρκες – ευτυχώς πλέον απενεργοποιημένες- από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου. Σύμφωνα πάντα με το παρατηρητήριο κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 20.000 άνθρωποι που κατά λάθος πάτησαν σε νάρκη. Το 20% από αυτούς είναι παιδιά δηλαδή 4000.
Το onalert σας παρουσιάζει 2 συγκλονιστικά βίντεο για τις νάρκες και τα παιδιά.
Το πρώτο είναι από το Διεθνές παρατηρητήριο ναρκών (υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) και δείχνει μια οικογένεια που παρακολουθεί την κόρη τους ενώ παίζει γυναικείο ποδόσφαιρο και ξαφνικά στο γήπεδο κάποια κοπελίτσα πατάει μια νάρκη. Το βίντεο τελειώνει με το ερώτημα “εάν υπήρχαν νάρκες θα στεκόσασταν εκεί;”
Το δεύτερο και συγκλονιστικότερο βίντεο είναι από την πολυβραβευμένη ταινία “Οι χελώνες πετούν” του Κούρδου σκηνοθέτη Bahman Ghobadi
Μια παρέα παιδιών ζουν και παίζουν σε ένα Κουρδικό χωριό στα σύνορα με το Ιράκ, την περίοδο της Αμερικάνικης εισβολής στο Ιρακ αμέσως μετά τον Θάνατο του Χουσείν.
Η συγκλονιστικότερη σκηνή του έργου είναι αυτή που σας παρουσιάζουμε. Ένα 4χρονο κορίτσι παγιδεύεται μέσα σε κάποιο ναρκοπέδιο ενώ έπαιζε. Το μωρό έχει άγνοια κινδύνου και περπατάει ανάμεσα στις νάρκες, ενώ τα άλλα παιδάκια ουρλιάζουν να μείνει ακίνητη. Το παιδάκι χαμογελάει και συνεχίζει να περπατά. Κάποια στιγμή ο “δορυφόρος” ο αρχηγός της παρέας που τον ονόμαζαν έτσι, αποφασίζει να σώσει το παιδί...

Πηγή on alert

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ








Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...