Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

5 τακτικές για να πείσετε τους πάντες πως έχετε δίκιο


Κάθε άποψη που εκφράζουμε μπορούμε να την τεκμηριώσουμε καλύτερα αν χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα επιχειρήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα μας τα επιχειρήματα είναι σωστά και λογικά.

Ωστόσο, ακόμα κι έτσι μπορείτε ακολουθώντας ορισμένες τακτικές οι οποίες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες να κερδίσετε τις εντυπώσεις και τελικά να τους πείσετε ότι έχετε δίκιο. Πώς;

Να είστε σίγουροι για ό,τι λέτε

Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι δεν συμφωνούν πάντα στο σωστό, αλλά σε αυτό που ακούγεται πιο σωστό.

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Bryan Bonner υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι ασυνείδητα επιλέγουν αν συμφωνούν με ανθρώπους ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη φυλή και γενικότερα με όποιον τους εμπνέει περισσότερο εμπιστοσύνη, παρά ανάλογα με αυτά που πραγματικά ακούνε.

Χρησιμοποιείστε γραφήματα

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ δείχνει ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται περισσότερο τους επιστήμονες. Ένα γράφημα λοιπόν, επιστημονικά τεκμηριωμένο είναι και πιο αξιόπιστο, μιας και το κύρος της επιστήμης δίνει άλλη δύναμη στα λεγόμενα.

Να είστε πολιτισμένοι

Φροντίστε να σέβεστε τις απόψεις των άλλων όσο γελοίες και αν σας ακούγονται ή ακόμα και αν δεν συμφωνείτε με αυτές. Θα πρέπει πρώτα να αποδείξετε την αξία του εαυτού σας προκειμένου να κερδίσετε και τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των γύρων σας.

Κάντε ανοιχτού τύπου ερωτήσεις

Σε περίπτωση που συζητάτε ή αψιμαχείτε με το αφεντικό σας, τον συνάδελφό σας ή τους φίλους σας, κάντε του ανοιχτού τύπου ερωτήσεις και δώστε του χώρο να απαντήσει ξεδιπλώνοντας τον τρόπο σκέψεις του.

Πείστε τους ότι οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί σας

Προσπαθείστε να εκμεταλλευτείτε το γεγονός πως οι άνθρωποι έχουν την τάση να συμφωνούν με αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία ότι είναι σωστό, ακόμα κι αν τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε ακούγονται κάπως παράξενα.



newmoney.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με εκλογές οι διευθυντές των σχολείων


Σχέδιο να αντικατασταθεί πιλοτικά το ερχόμενο έτος ο τρόπος τοποθέτησης διευθυντών στα σχολεία, με γενική ψηφοφορία των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, όπως προέκυψε από πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του υπουργείου σε εκπαιδευτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης μελετά ένα σχέδιο για εκλογές διευθυντών που θα εφαρμοστεί πιλοτικά τον Σεπτέμβριο, αντί της παράτασης θητείας των στελεχών εκπαίδευσης (διευθυντών εκπαίδευσης, σχολικών συμβούλων, διευθυντών σχολικών μονάδων) που προγραμματιζόταν αρχικά.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, με την έναρξη της νέας χρονιάς ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολείου θα συνεδριάσει για να επιλέξει με ψηφοφορία τον εκπαιδευτικό που θεωρεί ότι διαθέτει διευθυντικές ικανότητες.

Υποψηφιότητα θα μπορούν να θέσουν τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και ο νυν διευθυντής, ανεξάρτητα εάν προέρχεται από άλλο σχολείο. Δεν θα μπορεί όμως να θέσει υποψηφιότητα απλός εκπαιδευτικός άλλου σχολείου.

Οι σημερινοί διευθυντές θα έχουν δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι.

Για περιπτώσεις σχολικών μονάδων στις οποίες δεν θα δηλωθούν υποψηφιότητες θα ληφθεί ειδική μέριμνα. Το σχέδιο αυτό, εφόσον τελικά προκριθεί, αναμένεται να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο - κουρελού, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και θα ρυθμίζει πλήθος θεμάτων της εκπαίδευσης.

Σε μεταγενέστερο χρόνο θα συνταχθεί άλλο νομοσχέδιο που θα προβλέπει τις αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης και τον τρόπο επιλογής τους τα επόμενα χρόνια.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Φέσι» 26% σε ολόκληρη αγορά για να... χτυπηθούν οι τριγωνικές συναλλαγές !


Δεν εκπίπτουν από το φόρο οι δαπάνες πληρωμής σε Κύπρο, Βουλγαρία και Αλβανία

Σοκ στην αγορά προκαλεί διάταξη που έφερε στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις η κυβέρνηση, με την οποία απειλεί να επιβάλει «δασμό» 26% σε όποια δαπάνη για αγορά από εταιρίες που έχουν την έδρα τους σε χώρες όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία ή η Ιρλανδία.

Αν και ισχύει σήμερα παρόμοια διάταξη, αφορά μόνο τις συνδεδεμένες θυγατρικές εταιρίες σε τέτοιες χώρες και όχι οποιαδήποτε άλλη εταιρία των χωρών αυτών.



Ενώ μάλιστα στο νέο σχέδιο νόμου γίνεται η πρόβλεψη ότι ο φόρος 26% που θα παρακρατείται, θα επιστρέφεται τελικώς στην επιχείρηση αν και εφόσον αποδείξει εκ των υστέρων ότι η συναλλαγή ήταν πραγματική, δεν φαίνεται με ποιον μηχανισμό αυτό θα μπορεί να γίνεται αξιόπιστα και γρήγορα, ειδικά σε μια εποχή που οι εισαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας αντιμετωπίζουν τραγικό πρόβλημα ρευστότητος και κινδυνεύει να μείνουν εκτός των αγορών!

Ασφυξία

Το πλήγμα που φέρνει η νέα διάταξη, αν δεν υπάρξουν άλλες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις κατά την εφαρμογή της, είναι μεγάλο. Το άρθρο 21 του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις, προσθέτει στις μη εκπιπτόμενες δαπάνες των επιχειρήσεων και τις πληρωμές που γίνονται προς χώρες με προνομιακό καθεστώς. Δηλαδή προβλέπει ότι δεν θα εκπίπτουν από τον φόρο στην Ελλάδα οι δαπάνες προς χώρες με προνομιακό καθεστώς φορολόγησης (όπως πχ Κύπρος, Βουλγαρία, Ιρλανδία κ.ά)

Έτσι, όποια ελληνική επιχείρηση αγοράσει προϊόντα από οποιαδήποτε εταιρεία μιας τέτοιας χώρας (ακόμα και αν δεν είναι δική της θυγατρική!) θα υποχρεώνεται στην καταβολή φόρου 26% επί της δαπάνης, ο οποίος θα της επιστρέφεται αζημίως, σε διάστημα δώδεκα μηνών εφόσον αποδείξει προηγουμένως στη φορολογική διοίκηση ότι η συναλλαγή είναι πραγματική!

Δεν εξηγεί όμως πουθενά η νέα διάταξη πώς θα επιστρέφεται και πώς θα πιστοποιείται ότι η συναλλαγή είναι πραγματική. Και αν στόχο έχει μεν τις «ύποπτες» συναλλαγές, επιβαρύνονται με φόρο-δασμό και όλες οι άλλες νόμιμες συναλλαγές από τις χώρες αυτές, με τις οποίες η Ελλάδα έχει και μεγάλες εμπορευματικές σχέσεις.

Στο ίδιο «σακί» νόμιμοι και απατεώνες

Το μέτρο υποτίθεται πως αποσκοπεί στην καταπολέμηση της φοροαποφυγής μέσω τριγωνικών συναλλαγών. Αντικαθιστά παλαιότερη πρόβλεψη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, σύμφωνα με την οποία δεν εξέπιπταν οι δαπάνες προς συνδεδεμένες θυγατρικές εταιρίες που διατηρούσε μια επιχείρηση σε χώρες με ευνοϊκότερο φορολογικό συντελεστή από ό,τι ισχύει στην Ελλάδα.

Σκοπός ήταν όμως, αν μία επιχείρηση έχει θυγατρική πχ στην Βουλγαρία, όπου ισχύει φόρος 10% αντί 26% όπως στην Ελλάδα, μπορεί να αγοράζει από την δική της θυγατρική εταιρία εμπόρευμα (πχ ξυλεία) που κοστίζει στην πραγματικότητα 1.000 ευρώ, αλλά να το τιμολογεί προς πώληση στη μητρική στην Ελλάδα σε 101.000 ευρώ και έτσι να εμφανίζει μεγάλη εκπιπτόμενη δαπάνη που μειώνει τα κέρδη της και το φόρο που θα πλήρωνε στη χώρα μας (δηλαδή να γλιτώσει 26.000 ευρώ που θα πλήρωνε) ενώ θα φορολογηθεί με μόλις 10% για το υπερκέρδος της στην Βουλγαρία (δηλαδή θα πληρώσει εκεί τελικά μόλις 10.000 ευρώ). Η διαφορά του 16% είναι κέρδος που επιστρέφει στην εταιρία μέσω Βουλγαρίας, λόγω διαφοράς τιμολόγησης.

Τι προβλέπει η νέα διάταξη

Η επίμαχη διάταξη όμως δεν αφορά μόνο τις θυγατρικές αλλά όλες τις επιχειρήσεις και,μάλιστα, χωρών που μετέχουν στην ευρωζώνη ή είναι στον προθάλαμο της ΕΕ.

Πρόκειται για το άρθρο 21 του νομοσχεδίου που ορίζει ότι θεωρούνται σαν μη εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες «το σύνολο των δαπανών που καταβάλλονται προς φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που εμπίπτει σε μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Είναι κατά το χρόνο έκδοσης  του παραστατικού ή κατά το χρόνο διενέργειας της συναλλαγής φορολογικός κάτοικος σε κράτος μη συνεργάσιμο κατά την έννοια του άρθρου 65 του Κ.Φ.Ε.

(β)   Είναι κατά το χρόνο έκδοσης του παραστατικού ή κατά το χρόνο διενέργειας της συναλλαγής φορολογικός κάτοικος σε κράτος που υπόκειται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς σύμφωνα με το άρθρο 65 του Κ.Φ.Ε.

(γ)   Είναι συνδεόμενη, εν τοις πράγμασι εταιρεία, χωρίς να έχει συμμορφωθεί πριν τη διενέργεια της συναλλαγής ή την έκδοση του παραστατικού με τις υποχρεώσεις  που επιβάλλονται από τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (άρθρο 21 του ν. 4174/2013).

(δ)   Δεν διαθέτει στην έδρα της ή σε συνδεδεμένη επιχείρηση την απαιτούμενη οργάνωση και υποδομή για τη διενέργεια – κατ΄ επάγγελμα- ομοειδών συναλλαγών, κατά συνήθεια και επάγγελμα με τη συναλλαγή για την οποία εκδόθηκε το παραστατικό.

Για τις περιπτώσεις γ΄ και δ΄ ο φορολογούμενος οφείλει, προκειμένου να μην εμπίπτει στην μη έκπτωση της δαπάνης, και πριν τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου, να προσκομίσει πλήρη απόδειξη ότι δεν συντρέχουν για τη συγκεκριμένη εταιρεία οι αναφερόμενες συνθήκες.

Για τις περιπτώσεις α΄, β΄, γ’ και δ’, προκειμένου ο φορολογούμενος να μην εμπίπτει στη μη έκπτωση της δαπάνης, θα πρέπει να καταβάλλει παρακρατούμενο φόρο που προκύπτει από τον ισχύον στην Ελλάδα φορολογικό συντελεστή φόρου εισοδήματος για επιχειρηματική δραστηριότητα επί το συνόλου της εν λόγω δαπάνης. Εφόσον εντός δωδεκαμήνου από τη συναλλαγή, ο φορολογούμενος, αποδείξει ότι πρόκειται περί συνήθους συναλλαγής σε τρέχουσες τιμές αγοράς, θα επιστρέφεται αζημίως για το Δημόσιο ο παρακρατηθείς φόρος στο φορολογούμενο».



newmoney.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απλοί κανόνες για να προφυλαχθείτε από τα ποτά "μπόμπες"


Περάσατε ένα ξέφρενο βράδυ με την παρέα σας, αλλά μόλις ανοίξατε τα μάτια σας το πρωί συνειδητοποιήσατε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δυνατός πονοκέφαλος σαν να σας χτυπάνε με σφυριά το κεφάλι, ανακάτεμα στο στομάχι και κακή διάθεση.

Μήπως τα ποτά που ήπιατε ήταν νοθευμένα, κατά το κοινώς λεγόμενο «μπόμπα»;

Παρακάτω θα βρείτε απλές συμβουλές που θα σας προετοιμάσουν ώστε την επόμενη φορά να είστε πιο υποψιασμένοι γι' αυτά που σας σερβίρουν.

-Μην πίνετε ποτέ νηστικοί. Όταν το στομάχι είναι άδειο, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σας πειράξει το αλκοόλ.

-Όταν παραγγέλνετε μπουκάλι, να απαιτείτε να σας το σερβίρουν στο τραπέζι και να το ανοίγουν μπροστά σας.

-Όταν παραγγέλνετε ποτήρι, να απαιτείτε να σας το σερβίρουν επάνω στο μπαρ για να βλέπετε τι πίνετε.

-Να ζητάτε πάντα συγκεκριμένη μάρκα ποτού.

-Προτιμάτε μια συγκεκριμένη μάρκα ποτού για να είναι πιο εύκολο να ξεχωρίζετε την καθαρότητα από τη γεύση και το χρώμα.

-Να γνωρίζετε πως έχετε δικαίωμα να επιστρέψετε το ποτό.

-Μην ανακατεύετε διάφορα ποτά όταν πίνετε.

-Μην επηρεάζεστε από τα ποτά που είναι στη μόδα.

-Προτιμήστε τα "καθαρά" ποτά που δεν είναι αποτέλεσμα συνδυασμών.

-Να φροντίζετε να συχνάζετε σε μαγαζιά εμπιστοσύνης.

-Να πίνετε νερό σε τακτά διαστήματα ώστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ.

-Μην δέχεστε ποτά από ξένους και να μην αφήνετε ποτέ το ποτό σας. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον να «πειράξει» το ποτό σας προσθέτοντας περισσότερο αλκοόλ για παράδειγμα.

-Να θυμάστε ότι μετά την κατανάλωση αλκοόλ δεν πρέπει για κανένα λόγο να οδηγήσετε.


onmed.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτές ήταν οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μέγα Αλέξανδρου


Ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του...

Αυτές ήταν:

1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.

2]Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.

Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:

1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!





ingossip.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...