Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Έρευνες για πετρέλαιο και αέριο σε 12 περιοχές


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) θα υπογραφεί στα τέλη του μήνα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σε συνέντευξη Τύπου, από κοινού με τον υφυπουργό κ. Γ. Μανιάτη, ανακοινώθηκε επίσης ότι τον Ιούλιο θα προκηρυχθούν νέοι διαγωνισμοί για έρευνες σε 10-12 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αχαία και πιθανώς στην Κρήτη.
Τι προβλέπει η συμφωνία
Το μνημόνιο μεταξύ των τριών χωρών θα αναφέρεται στις δυνατότητες ηλεκτρικής διασύνδεσης αλλά και στην προοπτική συνεργασίας για τη μεταφορά των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί ή θα ανακαλυφθούν στην Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι και η χώρα μας ξεκινά τώρα τη διαδικασία των ερευνών.
Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου η κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή Κύπρου-Ισραήλ και οι προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας συζητήθηκαν και στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ καθώς δημιουργείται δυνητικά η προοπτική να υπάρξει ένας τρίτος πόλος εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, πέρα από τη Ρωσία και την περιοχή της Κασπίας.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ χαρακτήρισε πέραν πάσης προσδοκίας την ανταπόκριση των εταιρειών στον διαγωνισμό για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Η προθεσμία έληξε την Παρασκευή, οπότε κατατέθηκαν συνολικά 8 προσφορές. Η αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα, με στόχο τον Απρίλιο να υπογραφούν οι συμβάσεις, ως τα τέλη του χρόνου να υπάρχουν και να έχουν αξιολογηθεί τα σεισμικά δεδομένα και στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013 να γίνουν οι προκηρύξεις για παραχώρηση έως 15 περιοχών για έρευνες με γεωτρήσεις.
Νέες έρευνες σε γνωστά σημεία
Παράλληλα, κινούνται οι διαδικασίες για ερευνητικές εργασίες σε περιοχές της Ελλάδας που είχαν ερευνηθεί και στο παρελθόν και τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον.
Με τη διαδικασία αυτή έχουν προκηρυχθεί ήδη τρεις περιοχές (Πατραικός Κόλπος, Κατάκολο, Ιωάννινα) όπου τα υπάρχοντα δεδομένα κάνουν λόγο για 200, 80 και 3-4 εκατ. βαρέλια αντίστοιχα και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Ιούλιο.
Τον ίδιο μήνα θα γίνει η προκήρυξη για τις 10-15 νέες περιοχές που θα βγάλει προς διερεύνηση η Ελλάδα.
Τα έσοδα και η σύμβαση με την Energean
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο υπουργός και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ ανέφεραν ακόμη ότι:
*Τα έσοδα του Δημοσίου κυμαίνονται περίπου στο 40 % της αξίας των κοιτασμάτων που ανακαλύπτονται, όπως προκύπτει ιστορικά από τις συμβάσεις που υπογράφονται διεθνώς.
*Η Ελλάδα θα διερευνήσει με όλους τους τρόπους όλα τα κοιτάσματα, σε όλες τις περιοχές που έχει κυριαρχικά δικαιώματα.
*Έχει συμφωνηθεί με την εταιρία Energean που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου η επέκταση της περιοχής εκμετάλλευσης ενώ θα προχωρήσει και η χρονική επέκταση της σύμβασης.
Η εταιρία από κοινού με την Ιταλική Edison ανέλαβαν επίσης την εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου σε εξαντλημένο κοίτασμα του Πρίνου.
Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και οι αποφάσεις για την ανάθεσή του θα ληφθούν με βάση το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την εταιρία αλλά και τις εισηγήσεις των συμβούλων.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χάσμα μεταξύ κοριτσιών και αγοριών σχετικά με το επαγγελματικό τους μέλλον


Πιο φιλόδοξα ως προς τους επαγγελματικούς τους στόχους εμφανίζονται τα κορίτσια σε σχέση με τα αγόρια στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Ειδικότερα η Ελλάδα καταγράφει μια από τις μεγαλύτερες διαφορές στο χάσμα που χωρίζει τα δύο φύλα. 

Τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα του προγράμματος PISA του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασία και Ανάπτυξης

Το ερώτημα που έθεσαν οι ερευνητές του προγράμματος στους 15χρονους μαθητές και μαθήτριες ήταν τι δουλειά φαντάζονταν ότι θα έκαναν στα 30 τους χρόνια. Σχεδόν σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, τα κορίτσια ονειρεύονται μια λαμπρή σταδιοδρομία σε επαγγελματικούς τομείς που προσφέρουν κοινωνικό κύρος με το μέσο όρο της διαφοράς ανάμεσα στα ποσοστά των δύο φύλων να καταγράφεται στο 11%. 

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιαπωνία είναι οι μόνες χώρες-μέλη του Οργανισμού στις οποίες αγόρια και κορίτσια εμφανίζουν σχεδόν ίδια ποσοστά ως προς τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες. Στην Ελβετία, τα αγόρια έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα. Στον αντίποδα, η διαφορά ανάμεσα στο ποσοστό των Ελληνίδων μαθητριών και το ποσοστό των Ελλήνων μαθητών που ονειρεύονται να γίνουν βουλευτές ή να διοικήσουν επιχειρήσεις φτάνει τις 20 ποσοστιαίες μονάδες. 

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, το επάγγελμα του δικηγόρου είναι ανάμεσα στα δέκα πιο δημοφιλή επαγγέλματα για τα κορίτσια, όπως και τα επαγγέλματα του συγγραφέα και του δημοσιογράφου.

Η δουλειά του γιατρού και διάφορων επαγγελμάτων στο ιατρικό κλάδο συγκινεί μόλις το 9% των Ελληνόπουλων, με τα κορίτσια να εκδηλώνουν ενδιαφέρον σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τα αγόρια. 

Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα χάσματα ανάμεσα στα δύο φύλα καταγράφεται στην εκπαίδευση, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών του διδακτικού προσωπικού είναι γυναίκες. Οι διευθυντικές θέσεις, ωστόσο, καταλαμβάνονται συνήθως από άνδρες. 


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έτσι θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ


Mε 2 ευρώ ανά χείρας, την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο (για τους πολίτες χωρών-μελών της ΕΕ) ή την άδεια παραμονής (για τους μετανάστες) θα μπορούν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να εκλέξουν τον νέο προέδρο του Κινήματος στις εκλογές της 18ης Μαρτίου.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωϊ έως τις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, η διαδικασία θα διεξαχθεί σε επίπεδο Δημοτικών Ενοτήτων.

Η επιλογή των χώρων των Εκλογικών Κέντρων αποτελεί ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Με ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών συγκροτούνται ανά εκλογικό κέντρο επταμελείς Εφορευτικές Επιτροπές, οι οποίες αποτελούνται η κάθε μια από έξι μέλη των ΣΕ των ΤΟ του Δήμου.

Τα Μητρώα Μελών και Φίλων πιστοποιούνται και κλείνουν την 5η Μαρτίου και θα ανοίξουν κατά τις ώρες ψηφοφορίας.

Η εγγραφή νέων Μελών και Φίλων γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης εγγραφής επί της οποίας θα αποτυπώνεται η φράση: «Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δε συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος».

Η εκλογική διαδικασία θα υποστηριχθεί:

· με χειρόγραφο σύστημα πιστοποιημένων εντύπων της Ε.ΚΑ.Π.

· με δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά Νομό ή Περιφέρεια ή Δήμο Μητροπολιτικών Συγκροτημάτων ή Περιφερειών.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν: οι Έλληνες πολίτες με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, οι πολίτες χωρών-μελών της ΕΕ με το διαβατήριο και οι μετανάστες με την άδεια παραμονής.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο Κρεμλίνο για 3η θητεία ο Πούτιν


Την μεγάλη πύλη του Κρεμλίνου θα περάσει για τρίτη φορά ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Πούτιν πέτυχε μια σαρωτική νίκη με συντριπτική πλειοψηφία στις χθεσινές εκλογές, αναγκάζοντας τα ΜΜΕ να τον αποκαλούν νέο «Τσάρο» της Ρωσίας.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, συγκεντρώνοντας το 63,9% των ψήφων, με καταμετρημένο το 98,47% των ψήφων, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή.

Δεύτερος έρχεται ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,18% και τρίτος ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Προχόροφ με περίπου 7,7%. Ο εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκεντρώνει 6,24% και ο ηγέτης του κόμματος Μια Δίκαιη Ρωσία, Σεργκέι Μιρόνοφ έρχεται τελευταίος με 3,84%. Η συμμετοχή έφτασε στο 64%.

«Σας είχα υποσχεθεί ότι θα κερδίσουμε και κερδίσαμε. Ζήτω η Ρωσία» είπε ο Πούτιν με δάκρυα στα μάτια, υπό τις επευφημίες περισσότερων από 100.000 των οπαδών του. «Κερδίσαμε σε μία δίκαιη μάχη και ανοιχτή», επεσήμανε.

Καταγγελίες για νοθεία

Ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί νοθείας στις εκλογές.
Η ρωσική αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά σήμερα καταγγέλλοντας νοθεία.

Μέλη της αντιπολίτευσης και παρατηρητές υποστήριξαν ότι κατέγραψαν εκτεταμένες παρατυπίες -- όπως κάλπες που ήταν γεμάτες από πριν. Οργανώσεις ανέφεραν ότι οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν σε εκλογικά τμήματα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Η οργάνωση GOLOS, η οποία χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι καταγράφηκαν πάνω από 5.000 παρατυπίες στην διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας.

Το Κρεμλίνο αλλά και ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησαν στις καταγγελίες με ένα πανάκριβο σύστημα χιλιάδων διαδικτυακών καμερών σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα και περίπου 1 εκατ. παρατηρητές που θα επέβλεπαν την διαδικασία.

Η πραγματική μάχη για τον Πούτιν φαίνεται πως ξεκινάει από σήμερα καθώς θα πρέπει να δείξει πως θα αντιδράσει απέναντι στις διαδηλώσεις.

Γυμνόστηθες και αρκούδες στα εκλογικά κέντρα

Φυσικά από τις εκλογές δεν μπορούσαν να λείπουν και οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες της Femen από την Ουκρανία. Έτσι τρεις γυμνές ακτιβίστριες με το σύνθημα «κλέβω για τον Πούτιν» γραμμένο στα στήθη τους εισήλθαν στο εκλογικό κέντρο, που μόλις πριν λίγα λεπτα είχε ψηφίσει ο Πούτιν, και προσπάθησαν να αρπάξουν την κάλπη.


rosia_10
Στη Σιβηρία οι χειμερινοί κολυμβητές αποφάσισαν να ψηφίσουν με το μαγιό τους. Μαζί στο εκλογικό κέντρο είχαν και την μασκότ τους, μία αρκούδα, η οποία φυσικά ψήφισε και αυτή.
rosia_5
rosia_7
rosia_6


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές – 4ος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα


Τέταρτος προτιμώμενος τουριστικός προορισμός θα είναι για το 2012 η Ελλάδα, μετά την Ισπανία την Ιταλία και τη Γαλλία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 2011, το 70% των Ελλήνων δεν πήγαν διακοπές, λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ το 80% εκείνων που πήγαν διακοπές, έμειναν στην Ελλάδα.

   
 Συγκεκριμένα, στην ερώτηση "Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που δεν πήγατε διακοπές το 2011;", το 70% των Ελλήνων (έναντι 45% στην ΕΕ) επικαλούνται οικονομικούς λόγους.

    Στην ερώτηση "Η τρέχουσα οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει τα σχέδιά σας για διακοπές το 2012;", το 48% των Ελλήνων απαντούν ότι θα πάνε διακοπές αλλά έχουν αλλάξει σχέδια (έναντι 33% στην ΕΕ) και το 35% απαντούν ότι δεν σκοπεύουν να πάνε διακοπές. Στην Ευρώπη, το 73% των πολιτών δηλώνουν ότι θα πάνε διακοπές το 2012.

    Το 2011 η Ισπανία ήταν η χώρα που δέχτηκε τους περισσότερους επισκέπτες (11%) και ακολουθούν η Ιταλία (9%), η Γαλλία (8%), η Γερμανία (5%), η Αυστρία (5%) και η Ελλάδα (4%). Ωστόσο, το 2011, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες προτίμησαν τη χώρα τους (Ελλάδα 80%, Ιταλία 74%, Κροατία 73%), ή άλλη χώρα της ΕΕ και πολλοί περισσότεροι δήλωσαν ότι θα επιλέξουν την Ευρώπη ως προορισμό για το 2012.

    Οι προτιμώμενοι προορισμοί για το 2012 θα είναι η Ισπανία (10%), η Ιταλία (7%), η Γαλλία ( 6%), η Ελλάδα (4%), η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία (3%).

    Επίσης, το 48% όσων πήγαν διακοπές στο 2011 αναζητούσαν ανάπαυση και ψυχαγωγία, ενώ ακολουθούν όσοι αναζητούσαν "ήλιο και παραλία" και είχαν ως στόχο την "επίσκεψη οικογένειας και φίλων" (28%). Επιπλέον, το 50% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι εκτιμούν τη φυσική ομορφιά και τις ποιοτικές υπηρεσίες και θα ήθελαν να επιστρέψουν στον ίδιο τόπο για τα φυσικά του χαρακτηριστικά.

    Εξάλλου, το 41% των ερωτώμενων, που θα ταξιδέψουν το 2012, σχεδιάζουν μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές (από 4 έως 13 διανυκτερεύσεις) αντί για μικρής διάρκειας ταξίδια (27%). Θα προτιμήσουν και πάλι τη χώρα τους (52%) ή μια άλλη χώρα της ΕΕ (37%).

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η πλειονότητα των μόνιμων κατοίκων της ΕΕ προτιμούν να οργανώνουν οι ίδιοι της διακοπές τους: το 53% των Ευρωπαίων έκλεισαν τις διακοπές τους μέσω του διαδικτύου (έναντι 41% των Ελλήνων), ενώ το 49% όσων πήγαν διακοπές το 2011 οργάνωσαν τα διάφορα στοιχεία του ταξιδιού τους χωριστά, αντί να κλείσουν ένα συνολικό πακέτο.

    Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι βασίζονται στις συστάσεις της οικογένειας και των φίλων σχετικά με τον προορισμό που επιλέγουν. Οι συστάσεις "από στόμα σε στόμα" επηρεάζουν το 52% των ταξιδιωτών της ΕΕ, περισσότερο από ό,τι οι διαδικτυακοί τόποι (40%).

    Οι μετακινήσεις γίνονται κυρίως με αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα. Όσοι ταξίδεψαν το 2011 προτίμησαν να μετακινηθούν με αυτά τα μεταφορικά μέσα (78%), πολύ περισσότεροι σε σχέση με το 2010 (44%). Ωστόσο, το 2011 καταγράφηκε επίσης ελαφρά αύξηση των μετακινήσεων με αεροπλάνο σε σύγκριση με το 2010 (46% έναντι 39%).

    Οι διανυκτερεύσεις γίνονται κυρίως σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα καταλύματα. Οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες επιλέγουν να μείνουν σε καταλύματα έναντι πληρωμές, ανεξάρτητα από τη διάρκεια των διακοπών τους (αυτό ισχύει για το 54% όσων πραγματοποίησαν σύντομης διάρκειας ταξίδια και για το 60% όσων πραγματοποίησαν τουλάχιστον τέσσερις διανυκτερεύσεις κατά το ταξίδι τους).

    Για την εν λόγω έρευνα του Ευρωβαρομέτρου υποβλήθηκαν ερωτήσεις το 2012 σε τυχαίο δείγμα 30.000 πολιτών ηλικίας 15 ετών και άνω, στα κράτη μέλη της "ΕΕ των 27", καθώς και στη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Κροατία, την Τουρκία, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και το Ισραήλ.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας καθιερώνεται η 6η Μαρτίου


Οι δράσεις που υλοποιούνται στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το «Δίκτυο για τη Βία στο Σχολείο» παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των μελών του Δικτύου.

Το υπουργείο και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων (ΕΨΥΠΕ) - που είναι μέλος του Δικτύου- έχουν ήδη υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό, η 6η Μαρτίου καθιερώνεται ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και στα σχολεία εστάλη σχετική εγκύκλιος με προτεινόμενες δράσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, που μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα αρχίζουν:

Η λειτουργία τηλεφωνικής συμβουλευτικής γραμμής υποστήριξης για εκπαιδευτικούς και γονείς.
Η λειτουργία κινητής μονάδας παρέμβασης σε περιστατικά βίας και εκφοβισμού.
Η διαδικτυακή συμβουλευτική υπηρεσία υποστήριξης για εκπαιδευτικούς, παιδιά, εφήβους μαθητές και νέα άτομα.
Επίσης, εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης εκφοβισμού και βίας σε σχολεία που εντάσσονται σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, με πρώτη εφαρμογή στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

3 στους 4 θέλουν να "πληρώσει" ο Παπανδρέου για την κατάρρευση...


Στο ερώτημα "ποιοι πολιτικοί πρέπει να πληρώσουν για την οικονομική κατάρρευση της χώρας", τρεις στους 4 ερωτηθέντες απαντούν: ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για την ενημερωτική ιστοσελίδα "newsbomb".

Στο γκάλοπ της alco καταγράφεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τον Γ. Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό.

Στο ίδιο ερώτημα, το 49% των ερωτηθέντων προσδιορίζουν ως υπεύθυνο της καταστροφής τον Κώστα Καραμανλή, το 34% θεωρεί ότι πρέπει να "πληρώσει" ο Κώστας Σημίτης, 14% αποδίδει ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ 8% των ερωτηθέντων θέλει να "πληρώσει" ο Γιώργος αλογοσκούφης.

"Θα ψηφίζατε το κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες" που ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος;", ήταν το άλλο ερώτημα της δημοσκόπησης. "Ναι" απάντησε το 8% των ερωτηθέντων, "όχι" στον Π.Καμμένο είπε το 70%, ενώ ένα ποσοστό 22% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν  "δεν ξέρω ή και δεν απαντώ".


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...