Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Συνέλαβαν το σκύλο που πήρε στο κυνήγι τους τροικανούς


Με "εντολή" της τρόικας ο Ρούμπι, ο αρχηγός  της αγέλης που πήρε στο κυνήγι τους εκπροσώπους της τρόικας έξω από το υπ. Οικονομικών, «συνελήφθη» και μεταφέρθηκε σε ξενώνα αστέγων στα Μέγαρα.

Φρόντισαν όλοι να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στο δρόμο του κ. Τόμσεν όμως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και τώρα ο Δήμος Αθηναίων τα μαζεύει με τον Καμίνη να ενημερώνει μέσω twitter ότι σήμερα θα συνεδριάσει το 5μελές συμβούλιο του προγράμματος για ν’αποφασίσει, κατά τον νόμο, την απελευθέρωση της Νέλλης και του Ρούμπι.

Ο Καμίνης αναφέρει ότι τα δύο σκυλιά απομακρύνθηκαν επειδή με διαφορά λίγων ημερών δάγκωσαν δύο πολίτες. Οι Αθηναίοι και όσοι κινούνται στο κέντρο ξέρουν πολύ καλά ότι η «παρέα» του Ρούμπι είναι από τις «σκυλοπαρέες» που δεν δαγκώνουν και δεν επιτίθενται στους περαστικούς … με εξαίρεση τους τροϊκανούς. Τώρα πώς έγινε να δάγκωσαν πολίτες … προφανώς λάθος ένστικτο!


Defencenet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η γυναίκα που θα προστατεύει τον Ομπάμα


Την πρώτη γυναίκα επικεφαλής στην ιστορία της Μυστικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών διόρισε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα. Η Μυστική Υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου και της οικογένειάς του, αλλά επίσης ερευνά υποθέσεις παραχάραξης νομισμάτων και απάτης.

Πρόκειται για την Julia A. Pierson, η οποία έχει συμπληρώσει 30 έτη προϋπηρεσίας στο σώμα, ενώ προηγουμένως υπηρετούσε ως επιτελάρχης της υπηρεσίας.

''Κατά τη διάρκεια των 30 ετών εμπειρίας της στην Μυστική Υπηρεσία, η Julia έχει αδιάλειπτα και καθημερινά επιδείξει το πνεύμα και την αφοσίωση που διέπει τους άνδρες και τις γυναίκες της Μυστικής Υπηρεσίας στις μέρες μας'', δήλωσε ο κ. Ομπάμα, ανακοινώνοντας τον διορισμό της κ. Πάρσονς.


Η φήμη αυτού του ειδικού σώματος αμαυρώθηκε τον Απρίλιο του 2012, όταν αποκαλύφθηκε ότι δώδεκα πράκτορες διασκέδαζαν με ιερόδουλες στην Καρταχένα της Κολομβίας εν αναμονή της άφιξης του Ομπάμα στη χώρα αυτή.

Οι εννέα πράκτορες απολύθηκαν, παραιτήθηκαν ή συνταξιοδοτήθηκαν ενώ ο επικεφαλής του σώματος, Μαρκ Σάλιβαν, ζήτησε συγγνώμη για τη διαγωγή των υφισταμένων του.



news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα αργήσει η Ελλάδα να γίνει «Κουβέιτ» τονίζουν επιστήμονες


Να αποκαταστήσουν την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τα κοιτάσματα πετρελαίου που διαθέτει η χώρα μας επιχείρησαν επιστήμονες σε συνέδριο που διοργάνωσε το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Γεωεπιστημόνων και Μηχανικών.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, όσοι ονειρεύονται "πετροδόλαρα' μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν καθώς δεν πρόκειται να έρθουν χρήματα στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας μάλιστα, κ.Χρήστος Τσιόκας, ανέφερε πως "η διαδικασία έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων είναι αργή και επίπονη" ενώ ο Καθηγητής Γεωλογίας Ανδρέας Γεωργακόπουλος μίλησε για πλάνη της κοινωνίας καθώς δε μπορούν να δημιουργούνται εντυπώσεις για το μέγεθος και την αξία των κοιτασμάτων ενώ ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία γεώτρηση.

Το κόστος των ερευνών πάντως όπως παρουσιάστηκε είναι τεράστιο με μία γεώτρηση διάρκειας 100 ημερών να κοστίζει περίπου 100.000.000 δολάρια με το γεωτρύπανο να χρειάζεται για την ενοικίαση του μόνο 420.000 ευρώ συν άλλα τόσα περίπου για το κόστος λειτουργίας του.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κάκιστες οι ελληνικές επιδόσεις στην καινοτομία


Την χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη και μόλις την 19η στην ΕΕ επιδεικνύει η χώρα μας στην κατάταξη για την καινοτομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ευρωκοινοβούλιο.

Η έκθεση κατατάσσει τις χώρες μέλη της ΕΕ σε τέσσερις μεγάλες ομάδες, με βάση τις συνολικές επιδόσεις τους σε μία σειρά από δείκτες.

Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες μέτριας καινοτομίας με επιδόσεις κάτω του μέσου όρου, αναφέρει η έκθεση. Οι καλύτερες επιδόσεις της καταγράφονται στις εφευρέσεις, ενώ οι υστερήσεις στις οικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα, όπως και στη διαχείριση πνευματικού υλικού. Σημαντική μεγέθυνση παρατηρείται στο σχεδιασμό προϊόντων ευρείας κατανάλωσης ενώ μεγάλη πτώση στα χρηματοδοτικά προϊόντα για δημιουργία νέων επιχειρήσεων και στις εξαγώγιμες υπηρεσίες έντασης γνώσης.

Στον πίνακα επιδόσεων της Ένωσης για το 2013, τα κράτη μέλη κατατάσσονται στις ακόλουθες τέσσερις ομάδες χωρών:

Πρωτοπόροι: Σουηδία, Γερμανία, Δανία και Φινλανδία, παρουσιάζουν επιδόσεις πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Καλές επιδόσεις: Κάτω Χώρες, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ιρλανδία, Γαλλία, Σλοβενία, Κύπρος και Εσθονία, έχουν επιδόσεις υψηλότερες από το μέσο όρο.
Μέτριες επιδόσεις: Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τσεχική Δημοκρατία, Ελλάδα, Σλοβακία, Ουγγαρία, Μάλτα και Λιθουανία, έχουν επιδόσεις χαμηλότερες από το μέσο όρο της ΕΕ.
Χαμηλές επιδόσεις : Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία και Βουλγαρία, που έχουν επιδόσεις πολύ χαμηλότερες από το μέσο όρο της ΕΕ.




ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκστρατεία της Βουλγαρίας για να πείσει πως είναι «επενδυτικός προορισμός»


Διαφημιστική εκστρατεία σε διεθνή μέσα ενημέρωσης για την προώθηση της Βουλγαρίας ως επενδυτικού προορισμού ξεκινά η αρμόδια υπηρεσία (Invest Bulgaria Agency) της βαλκανικής αυτής χώρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας Μπόρισλαφ Στεφάνοφ δήλωσε ότι ορισμένα πλεονεκτήματα της βουλγαρικής φορολογικής νομοθεσίας, όπως η διαμόρφωση του εταιρικού φόρου στο 10% είναι άγνωστα στο εξωτερικό.

Η διαφημιστική εκστρατεία για την προώθηση της Βουλγαρίας ως επενδυτικού προορισμού θα γίνει στους Financial Times, τον Economist, την The Wall Street Journal, το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, το Businessweek και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Bloomberg, CNBC και CNN, πρόσθεσε.

Η διαφημιστική εκστρατεία εντάσσεται στο πλαίσιο ενός έργου που υλοποιεί η υπηρεσία, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας. Η αξία του έργου διαμορφώνεται περίπου στα 7,5 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει 30 δραστηριότητες παρουσίασης της Βουλγαρίας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.

Η Invest Bulgaria Agency θα παρουσιάσει οκτώ οικονομικούς τομείς "κλειδιά" για την προσέλκυση επενδυτών στη Βουλγαρία. Εκτός από τις διαφημίσεις στον Τύπο, τρεις διαφημίσεις διάρκειας 30 δευτερολέπτων έκαστη, έχουν προετοιμαστεί για να μεταδοθούν, τουλάχιστον 600 φορές, σε τηλεοπτικούς σταθμούς που απευθύνονται στο επενδυτικό κοινό, είπε ο κ. Στεφάνοφ.




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τίτλοι τέλους για την Michelin στην Ελλάδα


Η θυγατρική εταιρεία ελαστικών της Michelin αποχωρεί από τη χώρα μας από την 1 Ιανουαρίου του 2014 εξαιτίας της σημαντικής αναδιάρθρωσης των θυγατρικών της, ενώ στην εν λόγω απόφαση, κομβικό ρόλο παίζει και η δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής των Ελαστικών Michelin κ. David Jean στους εξουσιοδοτημένους εμπόρους ελαστικών, αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

"Αγαπητοί συνεργάτες θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή, να σας ενημερώσω για την επικείμενη εμπορική και διοικητική οργανωτική αλλαγή της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, που αφορά και την Ελλάδα.

Αυτή η οργανωτική αλλαγή θα εξασφαλίσει την μακρόχρονη παρουσία της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη όπου έχουμε φιλοδοξίες ανάπτυξης.

Από τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου, η Ελλάδα θα είναι μέρος μιας νέας εμπορικής περιοχής που δημιουργήθηκε, το διοικητικό κέντρο της οποίας θα εδρεύει στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία".

Σημειώνεται πως η Michelin έχει εμπορική παρουσία στην Ελλάδα από το 1950 μέχρι και το 1969 σαν εταιρεία εξαγωγών ελαστικών λειτουργώντας σαν υποκατάστημα Αθηνών.

Το 1969 ιδρύεται επίσημα η εταιρεία Michelin Ελλάδος και στην συνέχεια το 1978 έλαβε την σημερινή της νομική μορφή σαν ανώνυμη. H θυγατρική της Michelin στην Ελλάδα απασχολεί περίπου 100 άτομα.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...