Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αίμα και τρόμος στη Λιβύη


Φουντώνουν οι φήμες για αποχώρηση του Μουαμάρ Καντάφι, από τη Λιβύη. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι έχει στοιχεία που δείχνουν ότι ο ηγέτης της Λιβύης εγκατέλειψε τη χώρα και βρίσκεται εν πτήσει προς τη Βενεζουέλα, ωστόσο το Καράκας διέψευσε την πληροφορία.
Την ίδια ώρα στρατιωτικό αεροσκάφος έβαλε με αληθινά πυρά εναντίον του πλήθους των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Τρίπολη, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο μαρτυρίες από την περιοχή.
"Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αδιανότητο. Πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα βομβαρδίζουν αδιακρίτως τη μία περιοχή μετά την άλλη. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί νεκροί", είπε ο Άντελ Μοχάμεντ Σάλεχ.



Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο βομβαρδισμός συνεχίζεται, απάντησε: "Συνεχίζεται, συνεχίζεται. Όποιος κινείται, ακόμη και αν βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο, θα τον χτυπήσουν".
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία από ανεξάρτητες πηγές.



Ένας Λίβυος, ο Σούλα αλ-Μπαλαάζι, που δήλωσε ότι είναι ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, μίλησε τηλεφωνικά στο κανάλι και υποστήριξε ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν "ορισμένες τοποθεσίες στην Τρίπολη".
Ο Λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Μοχάμεντ Αμπούντ Αλ Τζελέιλ παραιτήθηκε τη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας "για την υπέρμετρη χρήση βίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών", τονίζει στην ιστοσελίδα της η ιδιωτική εφημερίδα Κουρίνα.
Όπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό της άρθρο, η εφημερίδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό. Προς ώρας δεν υπάρχει άμεση επίσημη αντίδραση στην είδηση.

Όπως προσθέτει η ίδια εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στην πόλη Ρας Λάνουφ, τοποθεσία ενός συμπλέγματος διϋλιστηρίων και πετροχημικών εργοστασίων.
Επικαλούμενη μαρτυρίες εργαζομένων από την περιοχή, η Κουρίνα μεταδίδει πως ειδικές επιτροπές αγώνα των εργαζομένων και κάτοικοι της περιοχής έχουν οργανώσει ασπίδα προστασίας γύρω από τις εγκαταστάσεις για να αποτραπούν καταστροφές.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερς, αστυνομικό τμήμα στα προάστια της Τρίπολης πυρπολήθηκε και φλέγονται αρκετά οχήματα μπροστά από το κτήριο.
Το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται στο Σουκ Αλ Τζάμα, στα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας. Δεν υπάρχουν μαρτυρίες για αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ή για συγκρούσεις στην περιοχή, τονίζει ο ίδιος.
Παράλληλα, η αστυνομία της Λιβύης εγκατέλειψε την πόλη Ζαουίγια, 60 χλμ δυτικά της Τρίπολης, η οποία έκτοτε έχει βυθισθεί στο χάος, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Τυνήσιοι που, φεύγοντας από τη λιβυκή πόλη, έφθασαν στην τυνησιακή μεθοριακή πόλη Μπεν Γκερντάν.

"Σημειώνονται συγκρούσεις επί δύο ημέρες μεταξύ φιλο- και αντι-κανταφικών και η αστυνομία εγκατέλειψε την πόλη από το απόγευμα της Κυριακής. Από χθες όλα τα καταστήματα είναι κλειστά, μία κατοικία του Καντάφι πυρπολήθηκε. Κάτοικοι έκλεψαν αστυνομικά αυτοκίνητα, σημειώνονται λεηλασίες στους δρόμους", τόνισε εμφατικά ο 30χρονος Ομάρ Νταουάντι, του οποίου οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από άλλους.

"Υπάρχουν πυροβολισμοί, βιαιοπραγίες, πυρπολημένα κτήρια. Δεν υπάρχει αστυνομία, έχει εγκαταλείψει την πόλη από χθες το πρωί. Στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν πορείες υποστηρικτών του Καντάφι", τονίζει από την πλευρά του ένας 27χρονος μάρτυρας.
Προσγειώθηκαν στη Μάλτα
Δυο πολεμικά αεροσκάφη της Λιβύης, με δύο χειριστές το καθένα και δύο πολιτικά ελικόπτερα που μεταφέρουν συνολικά επτά άτομα, έφθασαν σήμερα το απόγευμα αιφνιδιαστικά στο διεθνές αεροδρόμιο στη Μάλτα.
Τα δύο αεροσκάφη αναχώρησαν από τη στρατιωτική βάση στη Βεγγάζη, η οποία έχει καταληφθεί από διαδηλωτές, σύμφωνα με τους τέσσερις επιβαίνοντες. Οι πιλότοι της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας ζήτησαν να ανεφοδιαστούν σε καύσιμα.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αρχές της Μάλτας, τα δύο ελικόπτερα είχαν λάβει άδεια προσγείωσης στη Βαλέτα, αλλά δεν είχαν άδεια εξόδου από τον εναέριο χώρο της Λιβύης. Οι επτά επιβαίνοντες σε αυτά δήλωσαν ότι είναι Γάλλοι, αλλά μόνον ένας εξ αυτών είχε διαβατήριο. Εργάζονταν, είπαν, σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στη Βεγγάζη και ζήτησαν την προστασία των αρχών της Μάλτας.
Όλοι κρατούνται στο αεροδρόμιο.
Παραιτήθηκαν τρεις υπάλληλοι της λιβυκής πρεσβείας στη Στοκχόλμη.
Τρεις μη διπλωματικοί υπάλληλοι της πρεσβείας της Λιβύης στο Στοκχόλμη ανακοίνωσαν σήμερα με επιστολή τους ότι παραιτούνται από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις βιαιότητες στη χώρα τους.
"Εμείς οι υπογράφοντες, υπάλληλοι της λιβυκής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, καταδικάζουμε τη γενοκτονία εναντίον πολιτών στη Λιβύη", γράφουν οι Σάγιεντ Τζαλάμπι, Χαμίντ Κάσεμ και Αμπντελαλί Μαχφούφ σε επιστολή που έστειλαν στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.
"Θεωρούμε την κατάσταση απαράδεκτη: δεν θέλουμε να μείνουμε παθητικοί θεατές όταν βλέπουμε ανθρώπους να υψώνουν το ανάστημά τους ενάντια στον τύραννο παρά τον κίνδυνο την αιματοχυσίας. Για αυτό παραιτούμαστε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καλούμε τους υπόλοιπους να υψώσουν τη φωνή τους", προστίθεται στο κείμενο.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους διπλωματικούς υπαλλήλους  να εγκαταλείψουν την Λιβύη.                        
Οι ΗΠΑ συμβούλευσαν τους διπλωματικούς υπαλλήλους που δεν ανήκουν στο προσωπικό ασφαλείας να εγκαταλείψουν την Λιβύη, λόγω των βιαιοτήτων που σημειώνονται στην χώρα.
"Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε τους υπαλλήλους που δεν ανήκουν στο προσωπικό ασφαλείας και όλα τα μέλη των οικογενειών της πρεσβείας να εγκαταλείψουν την Λιβύη" ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε και η οποία προειδοποιεί ότι είναι πιθανό να σημειωθούν βιαιότητες και λεηλασίες.
"Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας συνεχίζονται σε ολόκληρη τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της Τρίπολης. Διαδηλώσεις, βιαιότητες και λεηλασίες μπορούν να σημειωθούν κατά τις επόμενες ημέρες" προειδοποιεί το κείμενο.
Οι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται στη χώρα καλούνται να είναι "εξαιρετικά προσεχτικοί", αναφέρεται στην ταξιδιωτική οδηγία.
Σε ετοιμότητα τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας
Η επιχείρηση επαναπατρισμού θα πραγματοποιηθεί με μέσα που θα διαθέσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130) και κατόπιν της συνεννόησης που απαιτείται για την περίπτωση αυτή με τις λιβυκές αρχές.
"Προς το σκοπό αυτό", αναφέρει με ανακοίνωσή του το , υπουργείο Εξωτερικών"η πρεσβεία της Ελλάδος στην Τρίπολη βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο με τους εκπροσώπους των ομογενειακών κοινοτήτων, στη Βεγγάζη και την Τρίπολη, όσο και με τις εταιρίες ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη και απασχολούν προσωπικό σε διάφορα μέρη της χώρας, κάποια εξ αυτών απομακρυσμένα από τα μείζονα αστικά κέντρα".
Λίγο νωρίτερα, ο κ Ζέπος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ανέφερε ότι, αν και η εικόνα που έχουμε είναι συγκεχυμένη, στη Βεγγάζη η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από την Τρίπολη και τόνισε ότι η ελληνική πολιτεία έχει λάβει όλα τα μέτρα, εφόσον χρειαστεί για να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας.

Πηγή news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προς πώληση σε ιδιώτες πάνε το ΝΙΜΤΣ !

Προς πώληση σε ιδιώτες πάει η κυβέρνηση το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ)! Από που προκύπτει το συμπέρασμα αυτό; Από το Σχέδιο Νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα στο οποίο προβλέπονται ρυθμίσεις και για το ΝΙΜΤΣ.

Στο σχέδιο προβλέπεται:

"Από της ισχύος του παρόντος νόμου η ετήσια επιχορήγηση του
 ΝΙΜΤΣ από τον τακτικό Κρατικό Προϋπολογισμό (αρ.κωδ.0100) παύει να καταβάλλεται".

Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο θα πρέπει να τα βγάζει πέρα οικονομικά με δικά του μέσα! Και ποια είναι αυτά; Τα ταμεία περίθαλψης των ασφαλισμένων! Συνεπώς είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το ΝΙΜΤΣ θα μπαίνει μέσα,αφού κανένα ταμείο πληρώνει!

Κι αφού θα μπαίνει μέσα θα είναι λογικό -σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια- να μπει πωλητήριο!

Ιδιώτες που ενδιαφέρονται υπάρχουν,αφού το ΝΙΜΤΣ είναι νοσοκομείο-φιλέτο! Μέσα στο Κολωνάκι, με 600 κρεβάτια και 30 κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.



onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μέρκελ προς Παπανδρέου: Δώστε μας την Κρήτη !!!


  • Εάν η "είδηση" που "βγήκε" είναι αληθινή, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο μίας κυβέρνησης που έχοντας απωλέσει τελείως τον αυτοσεβασμό της αλλά και τον σεβασμό των εταίρων στην Ε.Ε., αδυνατεί να υπεραπιστεί επαρκώς την εθνική κυριαρχία ακόμη και του γεωγραφικού χώρου της χώρας που (υποτίθεται) εκπροσωπεί.
  • Αν και η "είδηση" μοιάζει με προοίμιο μίας προσπάθειας πολιτικής ηρωοποίησης του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλλον θα εμφανιστεί υπεπατριώτης υπερασπιζόμενος τα χώματα της πατρίδας, αξίζει να παρακολουθήσουμε το "σκεπτικό" της διαρέουσας πολιτικής σχιζοφφρένειας...

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις (τρόπος του λέγειν) της ελληνικής κυβέρνησης με την Άνγκελα Μέρκελ, για την εκχώρηση της Κρήτης στους Γερμανούς!

Στην ουσία πρόκειται για ειρηνική παράδοση του νησιού με άλλοθι τις γερμανικές επενδύσεις.

Οι Γερμανοί φιλοδοξούν αφ ενός μεν να εκμεταλλευτούν γεωστρατηγικά το νησί (βλέπε πετρέλαια, ΑΟΖ, Σούδα κλπ) και αφετέρου να το μετατρέψουν σ ένα οργανωμένο θέρετρο για τους εύπορους πολίτες τους.

Την αποκάλυψη βόμβα κάνει μικρής επισκεψιμότητας γερμανική ιστοσελίδα-είναι "ανοιχτή" μόνο στους συνδρομητές της-, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται σε δεινή θέση και εξαιτίας του σκανδάλου της Siemens, μια και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ενημερώσει την Καγκελαρία για τις μίζες που έλαβαν συγκεκριμένοι Έλληνες πολιτικοί και τα κόμματά τους.

"Η κα Μέρκελ ζήτησε πρόσφατα από τον Έλληνα πρωθυπουργό να δει την Κρήτη σαν το "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" που βρίσκεται στα χέρια του γερμανικού κολοσσού, της HOCHTIEF…", σημειώνει η ιστοσελίδα.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αόρατα σιδεράκια


Τέλος στον πόνο! Η ορθοδοντική εξελίσσεται και τα νέα της υλικά είναι μικρότερα, πιο διακριτικά και ευκολοπροσάρμοστα. Παράλληλα  οι νέοι μηχανισμοί είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να μη δυσχεραίνουν τις κινήσεις των δοντιών και να αποφεύγονται τριβές και οδοντικές μετακινήσεις.
Όπως έγινε γνωστό ειδικευμένα  ρομπότ δημιουργούν τα συρμάτινα τόξα που φτάνουν προκατασκευασμένα από στο εργαστήριο στο οδοντιατρικό ιατρείο. Η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται και για την συγκόλλησή τους, με αποτέλεσμα να προσαρμόζονται στην ανατομία των δοντιών κάθε ασθενούς με ακρίβεια.
Έτσι ο φόβος της οδοντιατρικής καρέκλας μειώνεται, όπως και οι πιέσεις που ασκούνται πλέον στα δόντια. Επίσης, τα "αόρατα" υλικά έκαναν την εμφάνισή τους.
Οι ειδικοί μπορούν να ευθυγραμμίσουν μια οδοντοστοιχία μέσα σε 4 ώρες συνολικά, με μια νέα μέθοδο, η οποία βασίζεται σε διαφανείς νάρθηκες και δεν χρειάζονται οι γνωστοί ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί.
Δύο ώρες για δέκα δόντια της πάνω γνάθου και δύο για δέκα δόντια της κάτω απαιτούνται για να τοποθετηθούν σύνθετες ρητίνες, το υλικό που χρησιμοποιείται στα λευκά σφραγίσματα, και να έχετε άψογο χαμόγελο.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βαφτίζουν τα παιδιά τους "Facebook"

Άλλοι φοβούνται για τον ρόλο του και άλλοι το ευγνωμονούν με έναν περίεργο τρόπο. Ο λόγος για το "Facebook" όπου στην Αίγυπτο δίνουν στα παιδιά τους το όνομά του ως φόρο τιμής



Δυο κόσμοι συγκρούονται!  Την ώρα που οι  γονείς των μικρών Αμερικανών ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους όταν αυτά διαθέτουν προφίλ στο Facebook, σε μια άλλη χώρα  που συγκλονίστηκε τις τελευταίες 18 ημέρες, στην Αίγυπτο κάποιοι γονείς  ονόμασαν Facebook τα παιδιά τους ως ανάμνηση των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν μέχρι την παραίτηση Μουμπάρακ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Al-Ahram, μια από τις πιο δημοφιλής εφημερίδες της Αιγύπτου, τουλάχιστον 20 οικογένειες αποφάσισαν να δώσουν το όνομα Facebook στις πρωτότοκες κόρες τους ως φόρο τιμής για τον ρόλο του κοινωνικού δικτύου στις διαμαρτυρίες την πλατείας Ταχρίρ.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Τζαμάλ Ιμπραίμ που μετά τη γέννηση της κόρης του γιόρτασε με συγγενείς και φίλους το όνομα της.
"Η Facebook έλαβε πολλά δώρα. Ο λαός της Αιγύπτου ευγνωμονεί το Facebook για τη βοήθεια του" αναφέρει ένας νεαρός Αιγύπτιος.
Διάφοροι αναλυτές τονίζουν ότι το Facebook είναι η «ομπρέλα» της επανάστασης στην Αίγυπτο. Αυτό φαίνεται στην επιλογή των γονιών να ονομάσουν τα παιδιά τους με το όνομα αυτό. Αν και πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν και το YouTube, το Twitter και το Google ωστόσο το facebook είναι αυτό που έδωσε το μήνυμα ελπίδας στην νεολαία.
Άλλωστε και ο δρόμοι στο Κάιρο "Σε ευχαριστώ Facebook" αναφέρουν …

Πηγή ews247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επικίνδυνο το στοματικό σεξ

Σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική, αναφέρουν πως το στοματικό σεξ είναι περισσότερο επιβλαβές για εμφάνιση καρκίνου του λάρυγγα και από το κάπνισμα



Η κύρια αιτία του καρκίνου του λάρυγγα σε άτομα κάτω των 50 ετών, όπως φαίνεται είναι ο στοματικός έρωτας, σύμφωνα με έρευνες επιστημών.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος ιός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ παρατηρείται μια ανησυχητικά αυξανόμενη τάση τις τελευταίες δεκαετίες.
Οι γιατροί έχουν ζητήσει από άνδρες και γυναίκες να εμβολιαστούν κατά του HPV, μήπως και σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας.
Ο HPV είναι περισσότερο γνωστός καθώς οφείλεται κατά 70 τοις εκατό για την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Αν και από το 2008, έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται κορίτσια ηλικίας 12 και 13 ετών ωστόσο μπορεί επίσης να προκαλέσει κονδυλώματα και άλλες μορφές καρκίνου.
Επίσης έρευνες έδειξαν πως όλο και περισσότερο τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρκίνου οποιασδήποτε μορφής.
σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, οι εμφανίσεις του καρκίνου του λάρυγγα τα τελευταία 20 χρόνια έχουν διπλασιαστεί ενώ στην Σουηδία από το 1970 έως σήμερα  το ένα τέταρτο του καρκίνου του λάρυγγα προέρχεται από το στοματικό σεξ.
Τέλος, ερευνητές της αμερικανικής ένωσης για την πρόοδο της επιστήμης σε διάσκεψη που έγινε στην Ουάσιγκτον θεώρησαν πως οι γονείς πρέπει να μιλήσουν από νωρίς στα παιδιά τους ώστε να μην έχουν δυσάρεστες συνέπειες στο μέλλον.
Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε εμείς είναι το ότι είναι ωραίο δεν παύει  να είναι και επικίνδυνο συνάμα...

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υποσχέσεις εν μέσω χάους




Ο γιος του Καντάφι προειδοποιεί τους πολίτες ότι η χώρα φτάνει στα πρόθυρα του εμφυλίου. 223 νεκροί από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας.


Ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ δήλωσε ότι ο λαός της Λιβύης έχει να διαλέξει είτε να οικοδομήσει μία "νέα Λιβύη" είτε να βυθίσει τη χώρα στον "εμφύλιο πόλεμο", την ώρα που οι συγκρούσεις έφθασαν στους δρόμους της Τρίπολης.
 
"Η Λιβύη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είτε συμφωνούμε σήμερα σε μεταρρυθμίσεις, είτε δεν θα θρηνήσουμε 84 νεκρούς, αλλά χιλιάδες και ποταμοί αίματος θα κυλήσουν σε ολόκληρη τη Λιβύη", δήλωσε ο Σάιφ Αλ-Ισλάμ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
 
Ως προς το θέμα των μεταρρυθμίσεων, ανακοίνωσε ότι το Γενικό Λαϊκό Κονγκρέσο θα συνέλθει σύντομα για να ψηφίσει νέο ποινικό κώδικα και νέους νόμους που θα δίνουν "προοπτικές ελευθερίας" στον Τύπο και την κοινωνία των πολιτών. Θα αρχίσει επίσης διάλογο για τη θεσμοθέτηση νέου συντάγματος.
 
"Από την πρώτη στη δεύτερη Τζαμαχιρία...εάν θέλετε να αλλάξουμε σημαία και εθνικό ύμνο, θα το κάνουμε", είπε.
 
Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ επανέλαβε πολλές φορές τον αριθμό 84 αναφερόμενος στους νεκρούς των συγκρούσεων των τελευταίων ημερών και δήλωσε ότι τα νούμερα που δίνουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι "πολύ υπερβολικά".
 
Σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch, τουλάχιστον 223 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας την περασμένη εβδομάδα. Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν στην πόλη της Βεγγάζης, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο και στις πόλεις Μουσράτα και Ζαούια.
 
 
Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος ηγείτο της μεταρρυθμιστικής πτέρυγας του καθεστώτος από το 2007 πριν ανακοινώσει έναν χρόνο αργότερα ότι αποσύρεται, δήλωσε ότι η Λιβύη είναι στόχος ξένης συνωμοσίας και παραδέχθηκε ότι πόλεις όπως η Βεγγάζη και η Αλ-Μπάιντα έχουν γίνει πεδία σφοδρών συγκρούσεων και ότι οι "ταραξίες" έχουν πλέον στην κατοχή τους όπλα του στρατού.
 
"Τώρα ολόκληρος ο λαός της Λιβύης είναι οπλισμένος. Απευθύνομαι σε εσάς για τελευταία φορά πριν από την προσφυγή στα όπλα", είπε προσθέτοντας ότι η Λιβύη δεν είναι "ούτε Τυνησία , ούτε Αίγυπτος".

"Το ηθικό μας είναι υψηλό και ο ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, εδώ στην Τρίπολη, ηγείται της μάχης και τον υποστηρίζουμε, όπως και οι ένοπλες δυνάμεις...δεν θα εγκαταλείψουμε την Τρίπολη και θα πολεμήσουμε μέχρι τελευταίου ανδρός, μέχρι τελευταίας γυναίκας και μέχρι τελευταίας σφαίρας".
Πηγή newsit.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...