Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Επιμένουν οι Αυστριακοί για την προσάρτηση της Ικαρίας


Η αυστριακή εφημερίδα επιμένει σε αυτό το δημοσίευμα πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω, γράφοντας πόσο λυπημένοι είναι οι Ικαριώτες που η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε την προσάρτησή τους στην Αυστρία.Με τρίτο κατά σειρά πρωτοσέλιδό της επανέρχεται και σήμερα στο θέμα περί «προσχώρησης της Ικαρίας στην Αυστρία» η αυστριακή λαϊκίστικη εφημερίδα «Χόιτε». Αυτή τη φορά, ο τίτλος θέλει τους Έλληνες του νησιού να είναι «λυπημένοι, καθώς η Αθήνα σταματά την προσχώρηση», ενώ ο υπότιτλος ...εξηγεί πως «τη στιγμή που η Ικαρία ονειρεύεται την Αυστρία, επεμβαίνει η (ελληνική) κυβέρνηση». Στις εσωτερικές σελίδες το δημοσίευμα τιτλοφορείται «Αντίο Αυστρία! Οι Έλληνες σταματούν τους επαναστάτες νησιώτες».
Σε ανάλογο πνεύμα είναι το κείμενο, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι τη στιγμή που «οι πολιτικοί και οι Έλληνες στην Αυστρία τάσσονται υπέρ μιας (φιλικής) αποδοχής της Ικαρίας, το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο θέλει να δώσει τέλος», ενώ ο αντιδήμαρχος της Ικαρίας, Γιώργος Κρητικός, φέρεται να επιβεβαιώνει πως «σε μια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι είναι αδιανόητη η προσχώρηση στην Αυστρία».
«Φιλοξενείται δε και δήλωση καταγόμενου από την Ικαρία ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Ίκαρος» στη Μπέργκεντς (πρωτεύουσα του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Φόραλμπεργκ), ότι «οι συμπατριώτες μου στο Αιγαίο είναι εδώ και χρόνια δυσαρεστημένοι, χωρίς προοπτική, ονειρεύονται τη Βιέννη, αλλά αυτό το όνειρο είναι ουτοπικό. Και εγώ θα χαιρόμουν πολύ με αυτή την προσχώρηση».
Τέλος, η «Χόιτε» αποκαλύπτει πως σε κάθε περίπτωση η Ικαρία βγαίνει κερδισμένη στις συμπάθειες, διότι όχι μόνον το Κόμμα των Ελευθέρων (ΣΣ. το μεγαλύτερο από τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης) αντέδρασε θετικά στο δημοσίευμα για προσχώρηση της Ικαρίας, αλλά και η σχετική ψηφοφορία των αναγνωστών της, μέσα από το Διαδίκτυο, έδειξε πως το 83%, την επικροτούν.
Από την πλευρά της, η έγκυρη αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», σχολιάζοντας σήμερα τις διαστάσεις που πήρε το θέμα και τον θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα της «Χόιτε», αναρωτιέται ποιος ήταν αυτός που δήλωσε ότι η Ικαρία θα ήθελε στο μέλλον να προσχωρήσει στην Αυστρία, καθώς γίνεται απλά λόγος για «τους νησιώτες», για «ορισμένους κατοίκους» ή απλά για «το νησί του Αιγαίου». Επιπλέον, στιγματίζει πως την ώρα που αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονταν εκτενώς στα κίνητρα των κατοίκων της Ικαρίας για απόσχιση από την Ελλάδα και απαριθμούσαν τα πλεονεκτήματα της Ικαρίας από την άποψη του κλίματος, εδημιουργείτο η εντύπωση ότι το θέμα της προσχώρησης του νησιού στην Αυστρία έχει διευθετηθεί.
Με αρκετή δόση ειρωνείας, η «Ντι Πρέσε» επισημαίνει πως έγινε ακόμη και λόγος για δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του νησιού, ενώ ένας Αυστριακός διεθνολόγος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την προσχώρηση της Ικαρίας στην Αυστρία, αν και αυτή θα έπρεπε να αναλάβει και τα αντίστοιχα χρέη του νησιού.
Αναφέρει τέλος, πως η Ελλάδα αντέδρασε με έκπληξη και επίσημα οι αρμόδιοι παραπέμπουν στην (προχθεσινή) ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη, αλλά και στη δήλωση του του δημάρχου Ικαρίας περί αστειότητος του θέματος.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απάτη με sites που δήθεν προσφέρουν εργασία σε Έλληνες στο Λονδίνο


Σύμφωνα με την Αστυνομία λοιπόν, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, οι οποίες προσφέρουν δήθεν εργασία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα του Λονδίνου, για την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Σε πολλές περιπτώσεις τέτοιων ιστοσελίδων οι φερόμενοι ως εργοδότες, αφού λάβουν τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερόμενων, απαντούν θετικά στις αιτήσεις τους, ζητώντας ωστόσο να προκαταβάλλουν μέρος των εξόδων του ταξιδίου και της διαμονής τους. Μάλιστα ζητούν τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς χρημάτων (western union, moneygram) και όχι μέσω  τραπεζικών λογαριασμών.

Με αφορμή τέτοια περιστατικά παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, μέσω του διαδικτύου, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης. Ειδικότερα, δεν πρέπει να αποστέλλονται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα. Πρέπει να διασταυρώνεται η ύπαρξη των εταιριών, που προσφέρουν τις θέσεις εργασίας και να επικοινωνούν με αυτές, ώστε να επαληθεύουν το περιεχόμενο των αγγελιών .Επισημαίνεται, ότι οι εταιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν απαιτούν την καταβολή χρηματικού ποσού από τον υποψήφιο για θέση εργασίας, προκειμένου να «προετοιμάσουν» τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα, ή να «διασφαλίσουν» τη συγκεκριμένη θέση.  Παρακαλούνται οι πολίτες σε ανάλογες περιπτώσεις να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή στα τηλέφωνα 11012 και  210-6476464.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Έσβησαν" το σήμα του ΕΕΣ από την στολή εθελοντή διασώστη, προκειμένου να δημοσιεύσουν την φωτογραφία του από το πύρινο μέτωπο, στο θέμα με τις φωτιές στην Αχαία..



 Ως δια μαγείας χάθηκε από την στολή του  εθελοντή διασώστη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , το σήμα της παγκόσμιας οργάνωσης. 

Πρόκειται για μέλος της διασωστικής ομάδας του ΕΕΣ, των ανθρώπων δηλαδή  που τα τελευταία 24ωρα  , δίνουν μάχη,  δίπλα στους πυροσβέστες και στους κατοίκους,  αντιμέτωποι με τις  φλόγες της Αχαίας.
 Των ανθρώπων που σε κάθε δύσκολη και καταστροφική μανία της  φύσης ή και άλλων παραγόντων, βρίσκονται, εθελοντικά,  στην πρώτη γραμμή.
Στη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, έχει σβηστεί ο Ερυθρός Σταυρός.

Δείτε τη φωτογραφία όπως την επεξεργάστηκαν : 


Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των  εθελοντών διασωστών του ΕΕΣ.
 

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίστευτο και όμως ελληνικό: έκοψαν το ρεύμα στο άσυλο ανιάτων!

 

 

Έλεος δε δείχνουν τελικά για κανέναν οι δυσκίνητες δημόσιες υπηρεσίες καθώς εργολάβος της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κτήριο του Ασύλου Ανιάτων, του οποίου οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν τον υποσιτισμό και την έλλειψη φαρμάκου.
 
 
Εν μέσω κρίσης και οικονομικών δυσκολιών για όλους, η κυβέρνηση δε διστάζει να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο ακόμη και σε ανάπηρους. 
Πολιτεία και ο ΕΟΠΥΥ έδειξαν αυτό το απάνθρωπο πρόσωπο σε μια από τις πλέον αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, σε 235 βαριά ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων.
Τελευταίο χτύπημα, εργολάβος της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κτήριο του Ασύλου, όπου φιλοξενούνται τρεις υπερήλικες. Μάλιστα, ο λογαριασμός ήταν μόλις 98€ και λήγει 3 Αυγούστου.
 
Και δεν είναι μόνο αυτό. Η αναλγησία της πολιτείας και κυρίως του ΕΟΠΥΥ έχει φθάσει στο σημείο να στερεί από τους 235 συνανθρώπους μας ακόμη και βασικά τρόφιμα, απειλώντας τη ζωή τους. Εδώ και ενάμιση μήνα στερούνται βασικών πρωτεϊνών αφού δεν έχουν σιτιστεί με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι! Κάθε μεταβολή της κατάστασης αυτών των κατάκοιτων, στη συντριπτική τους πλειονότητα, συνιστά ουσιαστικά απειλή θανάτου, σύμφωνα με το γιατρό και πρόεδρο των εργαζομένων, Παντελή Ξένο. 
 
Σημαντικές είναι οι ελλείψεις και σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ και οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτιο.
 
Ο λόγος της οικονομικής ξηρασίας του Ιδρύματος, οφείλεται στην μη καταβολή, από τον ΕΟΠΥΥ των χρημάτων από τα νοσήλια, που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,8 είναι οφειλές του πρώτου εξαμήνου του έτους. 
Η διοίκηση του Ασύλου, που μάλιστα καταγγέλλει πλήρη αδιαφορία εκ μέρους του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Βουδούρη, απέστειλε εξώδικο στον οργανισμό και προειδοποιεί με προσφυγή στον εισαγγελέα, ζητώντας την καταβολή των χρημάτων.
Πηγή  iatropedia.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι 6 πιο «μισητοί» τύποι στις παραλίες!


Τη στιγμή που οι ζέστες σφίγγουν και αναζητούμε μετά μανίας την κοντινότερη παραλία για να δροσιστούμε και να βγάλουμε από πάνω μας όλο το άγχος και τη κούραση της εβδομάδας, κάνοντας ένα κυριακάτικο μπανάκι, ξάφνου συνειδητοποιούμε ότι το μέρος στο οποίο υποτίθεται θα πηγαίναμε για να αποτοξινωθούμε από τη σαπίλα της καθημερινότητας έχει μετατραπεί σε κόλαση του Δάντη (όχι του Χρήστου). Και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό. Έξι «μισητοί» τύποι στις παραλίες που δεν λένε να βάλουν μυαλό -παραμένοντας στην… μπανιέρα του σπιτιού τους, αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο η Ελλάδα βρέχεται από θάλασσα!

* Οι ρακετίστες

perierga.gr - Οι 6 πιο "μισητοί" τύποι στις παραλίες!


Ακόμη και αν η παραλία είναι τίγκα στον κόσμο, αυτοί είναι σίγουρο πως θα βρουν έστω και ένα τετραγωνικό μέτρο για να στήσουν το παιχνίδι τους. Είναι εξακριβωμένο πως όσο πιο πηγμένη είναι η παραλία τόσα περισσότερα καρφιά θα βαρέσουν, ώστε να εξασφαλίσουν ότι κάποιο από αυτά θα σε πάρει στη μάπα ή στην πλάτη τη στιγμή που λιάζεσαι ή απολαμβάνεις την παγωμένη μπίρα σου. «Άντε ρε μ@@@, αφού στην έστειλα καλά ρε μ@@@!». Ακόμη όμως και άδεια να είναι η παραλία και πάλι θα βρουν τρόπο να σου σπάσουν τα νεύρα με το επαναλαμβανόμενο τακ- τακ, στήνοντας το παιχνίδι τους εκεί που σκάει το κύμα. Το εξοργιστικό είναι πως αν σε πάρει το μπαλάκι στο δόξα πατρί, θα έρθουν με ένα ηλίθιο βλέμμα να σου ζητήσουν «συγνώμη». Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να το πάρεις και να το διαολοστείλεις.

* Οι οικογένειες της συμφοράς

perierga.gr - Οι 6 πιο "μισητοί" τύποι στις παραλίες!

Συνήθως απαρτίζονται από τη μαμά, το μπαμπά, την πεθερά και τα πιτσιρίκια και το κάθε μέλος έχει συγκεκριμένο ρόλο στο τραγικό θεατρικό που στήνουν ακριβώς μπροστά σου. Η μαμά αρέσκεται στο να κρατάει τα ταπεράκια, να πασαλείβει τα μικρά με τόνους αντηλιακό, μετατρέποντάς τα σε παιδική εκδοχή των Immortal και να τους ουρλιάζει κάθε φορά που τολμούν να απομακρυνθούν πέραν της ασφαλούς ζώνης των 90 εκατοστών από κει που σκάει το κύμα. Ο μπαμπάς βοηθά το έργο της μαμάς, ενίοτε ρίχνοντας και καμιά ψιλή στα πιτσιρίκια, ενώ η πεθερά αρέσκεται στο να δίνει συμβουλές στη νύφη της για το πώς να μην αφήσει ούτε εκατοστό του παιδιού ακάλυπτο από αντηλιακό και να μπουκώνει το στόμα των παιδιών με χειροποίητα τυροπιτάκια. Τέλος, τα πιτσιρίκια συνηθίζουν να σκούζουν δίχως λόγο και αιτία, να απομακρύνονται και να πετάνε άμμο και βότσαλα στους λουόμενους που εύχονται να σκάσει ως από μηχανής θεός ο Ηρώδης! Η οικογένεια μπορεί να γίνει ακόμα πιο εφιαλτική όταν έχει σκοπό να φτιάξει το αυτοσχέδιο πικ νικ της στη παραλία, με λευκές πλαστικές καρέκλες και τραπέζια ή εναλλακτικά με χαρτόκουτα καλυμμένα με καρό τραπεζομάντηλο. Η κρεμμυδίλα από τα ημιχαλασμένα κεφτεδάκια και η σκορδίλα από το τζατζίκι θα σας προκαλέσει ναυτία, ενώ ο σκουπιδότοπος που αφήνουν πίσω τους κάνει τη χωματερή στα Λιόσια να μοιάζει με τοπίο Καραϊβικής.


* Οι πλανόδιοι


perierga.gr - Οι 6 πιο "μισητοί" τύποι στις παραλίες!


Πάνω που έχεις ηρεμήσει και απολαμβάνεις τον ήλιο, προσπαθώντας να μην δώσεις σημασία στην φρικο-οικογένεια και τους ρακετίστες, ξάφνου ανοίγεις τα μάτια σου και βλέπεις το… Χάρο να στέκεται από πάνω σου. Όχι δεν είναι ο Χάρος – δυστυχώς. Είναι ο πλανόδιος που «περπατάει» όλη την παραλία με τη πραμάτεια του, η οποία καλύπτει μια ευρεία γκάμα αντικειμένων: από κάθε λογής μπιχλιμπίδια και πειρατικά DVD, μέχρι χένα, τατουάζ από αυτά που τα φτύνεις και κολλάνε, ταϋλανδέζικο μασάζ, λουκουμάδες και κουλούρια Θεσσαλονίκης που, έτσι και τολμήσεις να δοκιμάσεις, αφενός θα χάσεις τον κυνόδοντά σου αφετέρου θα περάσεις το υπόλοιπο της ημέρας στην τουαλέτα (στην καλύτερη περίπτωση) ή πίσω από έναν θάμνο.

* Οι υπέρβαρες με τα Brazilian μαγιό

perierga.gr - Οι 6 πιο "μισητοί" τύποι στις παραλίες!


Δεν έχω κάτι με τις υπέρβαρες. Σώμα τους είναι, ό,τι θέλουν το κάνουν. Δεν θέλουν να αδυνατίσουν; Κανένα πρόβλημα. Όμως δεν ανέχομαι να φοράνε μαγιό που χάνονται μέσα στο λίπος των γλουτών τους και να κάνουν πασαρέλα μπροστά μου. Αποτελεί προσβολή της δημόσιας αιδούς, πώς να το κάνουμε; Το ίδιο εκνευριστικές είναι βέβαια και οι «κορμάρες» που ξέρουν ότι τις κοιτάει όλη η παραλία και φροντίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ποζάρουν τα οπίσθιά τους λες και κάνουν φωτογράφηση για το Penthouse.

* Οι trendy γκόμενες

perierga.gr - Οι 6 πιο "μισητοί" τύποι στις παραλίες!


Ναι, έχουμε καταντήσει γραφικοί να τις κράζουμε συνέχεια αλλά όσα χρόνια και αν περάσουν δεν γίνεται να μην τσαντιστείς με την εικόνα μιας κοπέλας που βάφεται για να βγει στην παραλία και φοράει μπότες, πέδιλα με τακούνια (!), εσάρπες και κουβαλάει συνέχεια μαζί της τσάντα με αξεσουάρ όπως μάσκα προσώπου, κρέμα προσώπου, ρουζ, make up, κονσίλερ και παρόμοια παντελώς άχρηστα καλλυντικά.

* Οι σφίχτες



perierga.gr - Οι 6 πιο "μισητοί" τύποι στις παραλίες!


Συνήθως είναι κατράμι από το σολάριουμ, αλλά δεν αμελούν να βάλουν και έξτρα baby oil γιατί λίγος καρκίνος του δέρματος παραπάνω δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. Σπάνια θα τους δεις να βουτάνε, καθώς προφανώς τους αρέσει να κάνουν πασαρέλα στην παραλία, ενώ παράλληλα «πατιώνται» για να τονίσουν όσο δυνατόν περισσότερο την περίσσια μυϊκή τους μάζα. Το δέρμα τους είναι τίγκα στο σπυρί από τα στεροειδή και στο 80% των περιπτώσεων η κοιλιά τους θυμίζει έγκυο στον 8ο μήνα. Τα άθλια tribal tattoo που συνήθως κοσμούν(;) το μπράτσο τους είναι απλά το κερασάκι στη (λαδωμένη) τούρτα.

Και μερικοί έξτρα… ενοχλητικοί:

*Όσοι φοράνε βρακί μέσα από το μαγιό (να φαίνεται και η μάρκα)
* Όσοι/όσες κάνουν 100αρι σπριντ για να προλάβουν τη τελευταία ξαπλώστρα πριν από σένα.
* Όσοι/ όσες σβήνουν τα τσιγάρα τους στην άμμο και μετά τα αφήνουν εκεί. Δώστε τα τους να τα φάνε (ευγενικά πάντα).
*Αυτοί που προσπαθούν να φτάσουν με το αυτοκίνητο όσο πιο κοντά γίνεται στο μέρος που θα ξαπλώσουν.
* Όσοι φέρνουν ραδιοκασετόφωνο – σιντί στην παραλία. Να αγιάσει το χέρι εκείνου που θα το στείλει στο βυθό με τα ψάρια.
* Όσοι έχουν όλη την παραλία δική τους να βάλουν πετσέτα, αλλά αντ’ αυτού έρχονται και μπαστακώνονται λίγα μόλις εκατοστά από τη δική σου.
* Όσοι φέρνουν την γκόμενα με το τέλειο κορμί μαζί τους και δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να κοιτάνε όλη την ώρα δεξιά και αριστερά για το ποιος τη μπανίζει περισσότερο. Σημειωτέον, πως το μαγιό της «κοπέλας τους» καλύπτει μόνο τα απολύτως απαραίτητα.
Άντε, και καλά (;) μας μπάνια.


antigrevena.blogspot.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μαργαριτάρια....


''Ανεμογκάστρι λέμε, συνήθως, για γυναίκα που νομίζει έγκυος, αλλά που δεν είναι. Ένοχος συνήθως ο γκαστρίμυθος που την παρέσυρε σε ακολασίες ακατονόμαστες και αυτός είναι ύποπτος τύπος, με μισόκλειστα μάτια και στραβοπατημένα παπούτσια, που δίνει και το κακό παράδειγμα στους νέους και που, μάλλον, και κουκουές είναι.''
Από μαθητική έκθεση

''Ο εξοστρακισμός ήταν μια αρχαία τιμωρία όπου σου έβαζαν έξι όστρακα κι έπρεπε να τα χτυπήσεις και να τα σπάζεις με το κεφάλι σου. Μερικές φορές πετύχαινε, άλλες όχι.''
Από μαθητική έκθεση

''Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν προστυχόλογα. Προχτές στο πανηγύρι του Σταυρού, κάτω στην Καρούτα, κάποιος είπε ανυπερθέτος. Οι άλλοι έκαναν πως δεν κατάλαβαν.''
Από άρθρο επαρχιακής εφημερίδας, 1977

''Την απεκάλεσε χαφιελόγρια, βρωμορουμάνα, γριά ροχάλα, σπιναλόγκα,
κασέτα, μπενφίκα και διώρυγα. Όλα αυτά, εν βρασμώ και πριν λυποθυμίσει.''
Από κατάθεση μάρτυρα στο πταισματοδικείο, 1978

''Την Κυριακή διαβάζουμε το κόμιξ με τα πουλιά του Αρκά. Μια Κυριακή, η μάνα
μου στεναχωρέθηκε πολύ. Από τότε και για σεβασμό, το διαβάζουμε κρυφά.''
Από έκθεση μαθήτριας δημοτικού σχολείου, 1992

''Το αρνάκι το σφάζουμε το Πάσχα. Τον υπόλοιπο χρόνο δεν το ενοχλούμε.
Μετά έρχεται πάλι το Πάσχα, οπότε το ξανασφάζουμε.''
Από ημερολόγιο 12χρονης, Καρδίτσα, 1981

''Οι μεταφέροντες ζώα άσφαχτα και άνευ βεβαιώσεως του αστιάτρου υποχρεούνται
να τα σφάξουν και να τα γδάρουν προ της επιβιβάσεως, διότι τα ζώα μεταδίδουν μύκητες και μικρόβια ενδοβλαβή διά την υγείαν και θα διώκονται...''
Επιγραφή σε ΚΤΕΛ, 1970

''Η γιαγιά μου είπε πως πρέπει, πότε - πότε, να σκεφτόμαστε και τους φτωχούς. Εγώ εχτές, μετά το σχολείο τους σκέφτηκα γύρω στις πέντε το απόγευμα, ένας συμμαθητής μου ο Χαϊμαντάς ο Πέτρος γύρω στις εξίμισι.
Σήμερα κανονίσαμε να τους σκεφτούμε και οι δύο συγχρόνως στις οχτώ το
βράδυ, για πιο δίκαιη σκέψη.''
Σημείωμα μαθητή του δημοτικού σε πρόχειρο τετράδιο, 1990

''Όσοι την είδανε τη Σιωπή των Αμνών στο σινεμά, που βασίζεται σε πραγματικά
γεγονότα, κατανοούν απόλυτα το πού μπορεί να οδηγήσει η απομάκρυνση
του ανθρώπου από τον σεβασμό στο Θεό, μέχρι ανθρώπους δάγκωνε και τους
μάσαγε το συκώτι, το ανθρωπόμορφον, το άθεον τέρας!''
Από κήρυγμα ιερέα σε εκκλησίασμα Κυριακής

''Α, να χαθείς, που θα με πεις εμένα ιδιοχείρως. Ιδιόχειρος είσαι και φαίνεσαι, ζώον!''
Γυναίκα μάρτυρας στο πταισματοδικείο, Αθήνα, 1990

''Προσοχή! Το ξενοδοχείον δεν διαθέτει σάουνα. Σάουνα λένε τη σκύλα δίπλα
του βενζινά και γίνεται πέρδεμα με τ' όνομα που ακούγεται όλη ώρα.''
Επιγραφή σε ξενοδοχείο, Καμμένα Βούρλα, 1981

''Η Ρυμοτομία είναι βαρύτατη ασθένεια από την οποία υποφέρουν οι κάτοικοι των πόλεων. Στα χωριά δεν έχει ακόμα μεταδοθεί''
Από έκθεση μαθήτριας δημοτικού σχολείου

''Το στήθος είναι ένα εξάρτημα που το φοράνε μόνο οι ωραίες γυναίκες''
Από μαθητική έκθεση

''Η μάνα του Ρασπούτιν ήταν η Ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας.''
Aπό Έκθεση για τη Ρωσία μαθητή του Γυμνασίου Καρδίτσας

''Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ. ''
Γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία - Γυμνάσιο Θηβών

''Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαβολική Τριάδα, πυρ συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά! ''
Aπό διαγωνισμό στα Θρησκευτικά - Λύκειο Ξάνθης

''Ο κύκλος είναι μία στρογγυλή γραμμή, χωρίς συνδέσεις, ενωμένη με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να καταλάβεις που αρχίζει και που τελειώνει.''
Γυμνάσιο Ηρακλείου

''Ο κύκλος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, εκτός αν σταματήσεις το διαβήτη.''
Γυμνάσιο Καρδίτσας

Αποσπάσματα από γραπτά μαθητών

1. Τα Χερουβίμ και τα Σεραβίμ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά-αριστερά στο πλάι των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίμ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα) και τα Σεραβίμ σερούβιζαν (πέταγμα αριστερό). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίμ, για πέταγμα κατευθείαν στη μέση.

2. Τις πιο ισχυρές βιταμίνες τις βρίσκουμε στα χόρτα και ειδικότερα στα βλήτα, με πάμπλουτες βληταμίνες και οξέα.

3. Η τήξις και η πήξις ήτανε φαινόμενα της πυξίδας.

4. Η αρκούδα κοιμάται όλον τον χειμώνα για να αποφύγει την
χειμερία νάρκη.

5. Λιμνοθάλασσα λέγεται πας θάλασσα που τα λίμνασε, και όχι πας λίμνη που τα θαλάσσωσε.

6. Η γωνία Α στην κορυφή του τριγώνου λέγεται Αγωνία. Στον πάτο της βάσης, δεξιά και αριστερά, λέγονται Παταγωνία.

8. Η γάτα είναι ένα τετράποδο θηλαστικό με τέσσερα πόδια αθόρυβα, μπρος, πίσω, δεξιά, αριστερά.

9. Όταν ο ατμός παράγεται έξι φορές ταχύτερα, το λέμε εξάτμιση.

10. Η χιλιετηρίδα είναι ερπετό και αυτό, αλλά με χιλιάδες πόδια, και κατά πολύ μεγαλύτερο από όλα τα άλλα.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Να γιατί καίγεται η Αχαία 2 ημέρες-Συμβασιούχοι πυροσβέστες ξεκίνησαν να πάνε στην Πάτρα και τους γύρισαν πίσω γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας

 

Τα μισά μόνο από τα καναντέρ βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα
- Παμπάλαια τα πυροσβεστικά οχήματα με ηλικία πάνω από 25 χρόνια
- Γεμάτοι ξερόχορτα οι δασικοί δρόμοι σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας
- "Μειωμένη η επιχειρησιακή μας δυνατότητα" καταγγέλει  o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικων Π.Υ

Στην καρδιά του καλοκαιριού, την ώρα που καίγονται περιοχές στην Αχαϊα, τα Χανιά αλλά και την Κορινθία, το Πυροσβεστικό Σώμα μετρά απώλειες σε εναέρια μέσα, σε ανθρώπινο δυναμικό ενώ οι πυροσβέστες αναγκάζονται να μεταβαίνουν στις εστίες των πυρκαγιών με οχήματα η ηλικία των οποίων υπερβαίνει τα 25 χρόνια.

Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί και της έλλειψης σοβαρότητας από την Πολιτεία είναι το εξής περιστατικό το οποίο καταγγέλει  o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, Γιάννης Σταμούλης " χθες ξεκίνησαν απο την Αθήνα για την Πάτρα οχήματα με πυροσβέστες πενταετούς σύμβασης και στα μισά του δρόμου σταμάτησαν, κατέβηκαν οι πυροσβέστες και ανέβηκαν οι μόνιμοι συνάδελφοι τους γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας για τους συμβασιούχους.


ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ



"Σήμερα στην κορύφωση της αντιπυρικής προστασίας τα εναέρια μέσα που μας διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία είναι μειωμένα περίπου στα μισά, τα ελικόπτερα τα μισθωμένα να είναι 10 αντί για 12 και τα 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να είναι καθηλωμένα" αποκαλύπτει ο κύριος Σταμούλης.

25 ΕΤΩΝ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ




"Ιδια η κατάσταση και στα πυροσβεστικά οχήματα που είναι τα εργαλεία της άμεσης επέμβασης στις δασικές πυρκαγιές αφού και αυτά είναι παμπάλαια, κακοσυντηρημένα λόγω έλλειψης πιστώσεων αλλά και χωρίς ελαστικά. Επαφιέμεθα στις καλοπροαίρετες χορηγίες των συμπολιτών μας για να αλλάξουμε ελαστικά στα αυτοκίνητα και να είναι ετοιμοπόλεμα όσο μπορούν να είναι ειδικά τα οχήματα που ειναι πάνω από 25 ετών για να μπορούν να φτάσουν στην πυρκαγιά".

ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ




"Δυστυχώς η τριχοτόμηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής, το έγκλημα εάν θέλετε που εγινε τα τελευταία 2 χρόνια στο πυροσβεστικό σώμα το πληρώνουμε ακριβά. Συμβασιούχοι, πενταετής και μόνιμοι, κάθε μια κατηγορία με διαφορετικές εργασιακές δυνατότητες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή καθώς για τους υπόλοιπους δεν εγκρίνονται κονδύλια για εκτός έδρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή"

ΓΕΜΑΤΟΙ ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ




"Τόσο εμείς όσο και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης φωνάζουμε από τον Μάϊο και λέμε πως οι δασικοί δρόμοι πρέπει να συντηρηθούν. Δεν είναι δυνατόν να έχεις φτάσει στα μέσα Ιουλίου και να προσπαθείς να ξεκινήσεις τον καθαρισμό στα δάση, στα περαστικά δάση, στους δρόμους, στις επαρχιακές οδούς. Οταν ξεκινά η φωτιά δεν πρέπει να βρει να "φάει" ξερόχορτα και σκουπίδια".

ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΜΗΝ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ

"Δυστυχώς οι κραυγές αγωνίας μας για την κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν εισακούστηκαν. Οι φοβερές ελλείψεις δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον πλέον τραγικό τρόπο. Το πρόβλημα είναι γνωστό και στον αρμόδιο Υπουργό τον κύριο Δένδια αρα κανείς δε μπορεί να πει οτι δεν ξέρει τι συμβαίνει η να μας κατηγορήσει ότι λαϊκίζουμε για το θέμα των ελλείψεων. Τρέμουμε μην ξεσπάσουν ταυτόχρονα φωτιές σε διαφορετικά σημεία που θα έχει σαν αποτέλεσμα οι δυνάμεις να διασπαστούν. Τότε το πρόβλημα θα φανεί ακόμη περισσότερο" είπε τέλος ο κύριος Σταμούλης.

Πηγή newsit

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αύριο η μεγάλη ημέρα για την ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! Κλείνει το αναλογικό σήμα! Tι πρέπει να κάνετε

 

Στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού.
Η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό αφορά άμεσα περίπου 150.000 νοικοκυριά τα οποία δεν θα έχουν την εναλλακτική να δουν αναλογικά από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας.

Το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, το οποίο εκπέμπει ήδη το ψηφιακό σήμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας από τον Ιούνιο του 2010. Για το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής και προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους τηλεθεατές να προσαρμοστούν στην ψηφιακή μετάβαση, δεν πραγματοποιήθηκε διακοπή του αναλογικού σήματος το 2010. Ωστόσο, πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση 26337/675/7.6.2012 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1836, 11 Ιουνίου 2012) ορίζει την άμεση διακοπή του αναλογικού σήματος των καναλιών που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, στις 20 Ιουλίου 2012.


Γενικότερα, η διακοπή της εκπομπής αναλογικού σήματος από τον Υμηττό, σε δυο φάσεις:


-Αρχικά στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ANT1,ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR) τα οποία και θα εκπέμπουν πλέον μόνο ψηφιακά από το συγκεκριμένο Κέντρο Εκπομπής


- Η ΕΡΤ - λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων - θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012.


Παράλληλα, σύμφωνα με τον ψηφιακό πάροχο Digea, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες με στόχο να εκπέμψουν άμεσα ψηφιακό σήμα και οι περιφερειακοί σταθμοί της Αττικής, που προς το παρόν εκπέμπουν ψηφιακά αποκλειστικά από το Κέντρο Εκπομπής της Αίγινας με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση 28348/745/19.06.12 (Φ.Ε.Κ Β υπ’ αριθμόν 2019/20-06-2012).


Συμβουλές για τους τηλεθεατές


Σε τι ενέργειες μπορούν να προβούν οι τηλεθεατές πριν τις 20 Ιουλίου ώστε να προετοιμαστούν;


Οι τηλεθεατές μπορούν ήδη να εξετάσουν προς τα πού «κοιτάει» η κεραία τους. Αν λαμβάνουν σήμα από την Αίγινα, βλέπουν ήδη ψηφιακά. Αν λαμβάνουν σήμα από την Πάρνηθα, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, γιατί η Πάρνηθα θα εξακολουθεί να εκπέμπει αναλογικά. Στην περίπτωση που λαμβάνουν σήμα από τον Υμηττό και η τηλεόρασή τους δεν υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4, πρέπει εγκαίρως και οπωσδήποτε πριν τις 20 Ιουλίου να προμηθευτούν έναν αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να τον συνδέσουν με την τηλεόρασή τους (ή να προμηθευτούν νέα τηλεόραση, εφόσον το επιθυμούν).


Στη συνέχεια θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις ψηφιακές συχνότητες.


Όλα τα παραπάνω μπορούν και καλό είναι να γίνουν όσο πιο νωρίς, καθώς το ψηφιακό σήμα είναι ήδη εδώ και εκπέμπεται από τον Υμηττό.


Αν κάποιος λαμβάνει σήμα από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού και «βλέπει» προς το παρόν αναλογικά (επηρεάζεται δηλαδή από το κλείσιμο του αναλογικού σήματος στις 20 Ιουλίου 2012) θα βλέπει ήδη το ενημερωτικό κυλιόμενο μήνυμα (Crawl).


Επίσης, μπορεί να καταλάβει κανείς αν βλέπει ήδη ψηφιακά αν αλλάζοντας τα κανάλια στην τηλεόρασή του λαμβάνει τις πληροφορίες του ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος (EPG) – ποιο κανάλι βλέπει , ποιο πρόγραμμα βλέπει.


Ενώ αν κανείς επιθυμεί να συνεχίσει να βλέπει αναλογικά μπορεί να συμβουλευτεί του χάρτες που υπάρχουν στο www.digea.gr στην ενότητα «Είμαι Ιδιώτης» - «Η ψηφιακή τηλεόραση στην πόλη μου» και αν ανήκει στην περιοχή κοινής κάλυψης των δυο κέντρων εκπομπής Υμηττού και Πάρνηθας, να στρέψει την κεραία του προς το τελευταίο καθώς η Πάρνηθα ανήκει στη δεύτερη φάση της μετάβασης και θα συνεχίσει προς το παρόν να εκπέμπει αναλογικά.


Ποιο είναι το κόστος της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης για τους καταναλωτές;


Δεν υπάρχει κανένα κόστος! Τα ψηφιακά προγράμματα των κρατικών και ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας προσφέρονται σε όλους, δωρεάν, χωρίς συνδρομή. Το μόνο κόστος για τους χρήστες που δεν έχουν αποκωδικοποιητή MPEG4 ή δέκτη με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 είναι η εφάπαξ αγορά αυτού του εξοπλισμού.


Υπάρχουν πολλοί τύποι αποκωδικοποιητών και ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξει ο τηλεθεατής;


Τα βασικά είδη των αποκωδικοποιητών είναι οι StandardDefinition και οι HighDefinition.


Στην περίπτωση που ο τηλεθεατής διαθέτει μία κλασική αναλογική τηλεόραση με λυχνία ή επίπεδη τηλεόραση (LCD/ Πλάσμα) χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 και χωρίς θύρα HDMI, τότε αρκεί ένας απλός αποκωδικοποιητής με υποδοχή SCART ή RCA (3 χρώματα-κίτρινο, άσπρο, κόκκινο).


Εάν αντίστοιχα διαθέτει μία επίπεδη τηλεόραση (LCD/ Πλάσμα) χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 αλλά με θύρα HDMI, τότε συνίσταται ένας αποκωδικοποιητής με θύρα HDMI για μέγιστη ποιότητα θέασης.


Υπάρχουν και αποκωδικοποιητές που εκπέμπουν το σήμα με υψηλή ευκρίνεια, οι οποίοι διαθέτουν και περισσότερα χαρακτηριστικά.


Θα χρειαστεί ο τηλεθεατής να αγοράσει καινούρια τηλεόραση;


Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται η αγορά καινούριας τηλεόρασης, καθώς ο τηλεθεατής μπορεί να παρακολουθεί τα ψηφιακά προγράμματα ακόμα και με την παλιά του συσκευή.


Εάν διαθέτει κλασική αναλογική τηλεόραση ή επίπεδη (LCD/ Πλάσμα) τεχνολογίας MPEG2, το μόνο που χρειάζεται για να λάβει το ψηφιακό σήμα είναι να συνδέσει ένα αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4.


Εναλλακτικά, εάν επιθυμεί να αντικαταστήσει την παλιά του τηλεόραση με μία νέας τεχνολογίας, ας βεβαιωθεί ότι διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή με την ένδειξη MPEG4. Τέτοιας τεχνολογίας είναι όσες τηλεοράσεις παράχθηκαν μετά το 2009.


Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν η τηλεόρασή του διαθέτει αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG2 με τον ακόλουθο έλεγχο: όταν ρυθμίζει την τηλεόραση στη λήψη ψηφιακού σήματος, θα μπορεί να ακούει, αλλά όχι να βλέπει τηλεοπτικό πρόγραμμα.


Θα χρειαστεί ο τηλεθεατής να αγοράσει νέα κεραία;


Για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση δεν απαιτείται αλλαγή ή αγορά νέας «ψηφιακής» κεραίας.


Αντίθετα μπορεί να χρησιμοποιήσει το υφιστάμενο κεραιοσύστημα, είτε είναι η κεντρική κεραία που υπάρχει στην κατοικία / πολυκατοικία, είτε η εσωτερική κεραία του σπιτιού του.


Αυτό που χρειάζεται μόνο η κεραία του να είναι στραμμένη προς το κέντρο εκπομπής απ’ όπου λαμβάνει σήμα.


Είναι εύκολη η συνδεσμολογία;


Η σύνδεση ενός αποκωδικοποιητή είναι πολύ εύκολη, με τον ίδιο τρόπο περίπου που συνδέουμε ένα DVD. Συγκεκριμένα, τα βήματα σύνδεσης είναι αρκετά απλά:


Α) Συνδέετε το καλώδιο της κεραίας στην ειδική υποδοχή του αποκωδικοποιητή


Β) Συνδέετε με ένα καλώδιο μεταφοράς ήχου και εικόνας τύπου SCART ή HDMI ή RCA τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση


Γ) Βάζετε τον αποκωδικοποιητή στην πρίζα


Δ) Συντονίζετε τον αποκωδικοποιητή χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ του και αφού έχετε διαβάσει τις οδηγίες του


Ε) και για να συνεχίσετε να βλέπετε και τα αναλογικά προγράμματα των καναλιών που δεν έχουν γίνει ακόμα ψηφιακά, συνδέετε άλλο ένα καλώδιο κεραίας από την υποδοχή ANTENNAOUT (ή ANTENNALOOPTHROUGH ή RFOUT) του αποκωδικοποιητή στην υποδοχή της κεραίας της τηλεόρασης.


Πώς μπορεί ο τηλεθεατής να διαπιστώσει εάν διαθέτει ήδη αναλογικό ή ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη;


Ένας γενικός κανόνας είναι ότι σε περίπτωση που ένας τηλεθεατής διαθέτει κλασική αναλογική τηλεόραση (CRT) ή επίπεδη (LCD/ Πλάσμα) τεχνολογίας MPEG2 την οποία έχει αγοράσει πριν το 2008, η τηλεόρασή του κατά πάσα πιθανότητα δεν διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη τεχνολογίας MPEG4.


Για να βεβαιωθεί ο τηλεθεατής τι είδους τεχνολογία τηλεόραση διαθέτει μπορεί να ενημερωθεί τόσο από τα αυτοκόλλητά της, το εγχειρίδιο χρήσης της ή να λάβει πληροφορίες από το κατάστημα που την αγόρασε.


Εναλλακτικά, εάν στρέψει ο τηλεθεατής την κεραία του προς το κέντρο εκπομπής απ’ όπου εκπέμπεται το ψηφιακό σήμα στην περιοχή του, συντονίσει την τηλεόρασή του στις ψηφιακές συχνότητες και συνεχίζει να έχει ήχο αλλά να μην έχει εικόνα, σημαίνει ότι η συσκευή είναι τεχνολογίας MPEG2 και θα χρειαστεί να προμηθευτεί αποκωδικοποιητή MPEG4.


Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν η τηλεόρασή του διαθέτει αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG2 με τον ακόλουθο έλεγχο: όταν ρυθμίζει την τηλεόραση στη λήψη ψηφιακού σήματος, θα μπορεί να ακούει, αλλά όχι να βλέπει τηλεοπτικό πρόγραμμα.


Πηγή:Ναυτεμπορική
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρευνα σε 21 χώρες: To ΔΝΤ αφαιρεί ανθρώπινες ζωές


Μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 6 με 7 χρόνια φέρνει μαζί του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις χώρες που... σώζει.
Αυτό αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η οποία επικαλείται διεθνείς μελέτες, τ’ αποτελέσματα των οποίων δείχνουν ότι σε όποια χώρα πήγε το ΔΝΤ ως σωτήρας προκάλεσε φυματίωση, καρδιαγγειακές ασθένειες, ψυχικά νοσήματα και θανάτους.
Πρώτος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέδειξε το θέμα το 2008 σε μεταπτυχιακή, διδακτορική εργασία φοιτητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ σε συνεργασία με δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, πυροδοτώντας μεγάλες αντιδράσεις εναντίον του ειδικά από εκπροσώπους του Ταμείου.
Στην εργασία αυτή που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση "Plos" γινόταν συγκριτική μελέτη σε 21 χώρες του τέως ανατολικού μπλοκ κατά τα έτη 1991-2002 από την οποία φάνηκε ότι οι χώρες με δανειακή σύμβαση από το ΔΝΤ εμφάνισαν 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από φυματίωση, σε σύγκριση με άλλες χώρες που έκαναν περικοπές λόγω οικονομικών προβλημάτων, χωρίς να μπουν σε πρόγραμμα του ΔΝΤ.
Δεν ήταν όμως μόνο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που επιδεινώθηκε η υγεία των λαών λόγω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στην Αργεντινή τη δεκαετία 1991-2001, οπότε και δρούσε το ΔΝΤ, το 48% του πληθυσμού έμεινε εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άρα χωρίς φάρμακα λόγω των πολιτικών που επιβλήθηκαν.
Το αποτέλεσμα ήταν ν’ αυξάνεται η θνητότητα των πολιτών κατά 5% για κάθε χρόνο σωτηρίας από το ΔΝΤ, ενώ το 2002 είχαν αυξηθεί κατά 40% οι επισκέψεις σε ψυχιάτρους λόγω κατάθλιψης.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Για να πληρωθούν τα χαράτσια κόβουν δημοτικά τέλη και ΕΡΤ από λογαριασμούς της ΔΕΗ


Ελάφρυνση του λογαριασμού της ΔΕΗ με αποσύνδεση των δημοτικών τελών και τους τέλους της ΕΡΤ που ισοδυναμούν περίπου με το 30% της τελικής του αξίας, εξετάζει το υπουργείο Ενέργειας από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών.
Στόχος είναι να ελαφρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο λογαριασμός του ρεύματος από τις πάμπολες επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η μείωση των τριών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που έχουν επιβληθεί στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του Μνημονίου, θέμα ωστόσο για το οποίο απαιτείται να βρεθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα, κάτι που δεν ισχύει για τα δημοτικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", στους λoγαριασμούς παραμένει το χαράτσι των ακινήτων, το οποίο σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζεται να αποπληρωθεί σε πέντε δόσεις.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στοχεύει, εφόσον συμφωνήσουν και τα συναρμόδια υπουργεία, οι εν λόγω αλλαγές να έχουν συμφωνηθεί έως το φθινόπωρο, ώστε να ισχύσουν από το 2013.
Βεβαίως η πρόθεση αυτή εφόσον υλοποιηθεί δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία τόσο των δήμων, όσο και της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.
Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είχε κριθεί ως ο πλέον άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος είσπραξης αυτών των τελών, προκειμένου να εισπράττεται κανονικά και ανταποδίδεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Στα όλα παραπάνω άλλωστε, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για τα ενεργειακά Ασημάκης Παπαγεωργίου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έλληνες τα καλύτερα «μυαλά» της Ευρώπης


Ένα Χρυσό, ένα Αργυρό, τρία Χάλκινα μετάλλια και μια Εύφημη μνεία από τους Έλληνες Μαθητές στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διοργανώθηκε στην Αργεντινή από τις 4 μέχρι τις 16 Ιουλίου 2012.

Στο διαγωνισμό, οι Έλληνες μαθητές αναδείχθηκαν ως τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά στις χώρες της ευρωζώνης, αφήνοντας πίσω τους Γερμανούς, Ιταλούς, Ολλανδούς, Ισπανούς και μαθητές άλλων χωρών που έλαβαν μέρος.
Το Χρυσό μετάλλιο έπεσε μάλιστα σε ελληνικά χέρια για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας διακρίθηκαν.
Οι νέοι 'Έλληνες, με όπλο τους το ταλέντο τους στα μαθηματικά, συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, δικαιώνοντας το έργο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν:

Λώλας Παναγιώτης Τρίκαλα Χρυσό Μετάλλιο
Δημάκης Παναγιώτης Αθήνα Αργυρό Μετάλλιο
Μουσάτωβ Αλέξανδρος Αθήνα Χάλκινο Μετάλλιο
Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας Ρόδος Χάλκινο Μετάλλιο
Τσίνας Κωνσταντίνος Τρίκαλα Χάλκινο Μετάλλιο
Τσαμπασίδης Ζαχαρίας Κατερίνη Εύφημη Μνεία


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...