Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Κατάθεση βόμβα για τη νοθεία καυσίμων στο στρατό


Tον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Σούρλα εξέτασε ο οικονομικός εισαγγελέας, μετά τις καταγγελίες του για εκτεταμένη νοθεία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τον Μάιο του 2011.
Ο κ. Σούρλας, ο οποίος κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο κ. Πεπόνης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, παρέδωσε στον εισαγγελέα φάκελο με στοιχεία για παράνομη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις.
Ο πρώην αντιπρόεδρος είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση "το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών, αφού τα ποσά που καταχρώνται, υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα απ' τους μισθούς και τις συντάξεις".
Μάλιστα ο κ. Σούρλας, που τα τελευταία χρόνια έχει καταθέσει 14 ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά και επιστολές στους αρμοδίους υπουργούς για το θέμα των καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει υποστηρίξει ότι "οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή".
Το δείγμα από το Συκούριο
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Υποστηρίζει επίσης ότι πήρε δείγμα καυσίμου από το στρατόπεδο στο Συκούριο Λάρισας και το παρέδωσε για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους όπου εντόπισε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ουσία που βάσει του νόμου πρέπει να είναι στα 5 mg.
Ο κ. Πεπόνης σκοπεύει να κατευθύνει την έρευνά του και στα μέτρα που θεσμοθετήθηκαν για την πάταξη της λαθρεμπορίας ώστε να εντοπίσει εάν αυτά εφαρμόστηκαν ή αν, και με ευθύνη ποιων, έμειναν αδρανή.
Έτσι η εισαγγελική έρευνα πρόκειται να επεκταθεί σε βάθος 10ετίας με στόχο να εντοπιστούν στοιχεία ποινικά αξιοποιήσιμα για κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την Αθήνα αλλά σε όλη τη χώρα.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λεφτά υπάρχουν μόνο για τα κόμματα !


Οι πολίτες μπορεί να σφίγγουν το ζωνάρι και να υφίστανται αλλεπάλληλες "αφαιμάξεις" από τις μειώσεις μισθών και τη φοροκαταιγία, όμως τα κόμματα παραμένουν εθισμένα στη συνήθεια να απομυζούν τον κρατικό κορβανά...

Την Τετάρτη συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή για τις εκλογές υπό την προεδρεία του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων επέμειναν να λάβουν από τον κρατικό προϋπολογισμό "το όλον" της έκτακτξς ενίσχυσης για τις εκλογές, ακριβώς όπως είχε συμβεί και το 2009! Λειτούργησαν δηλαδή σαν να μην έχει αλλάξει κάτι στη χώρα, αδιαφορώντας για τη "λεπτομέρεια" ότι η προεκλογική περίοδος είναι μικρότερη αλλά και απωθώντας τις ίδιες τις δεσμεύσεις των περισσότερων πολιτικών αρχηγών ότι δεν θα γίνουν πολλές ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις...


Κατάφεραν με την επιμονή τους τα κόμματα να λάβουν επιπλέον 10 εκατ.ευρώ, πλέον της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν, προκειμένου -όπως επιχειρηματολόγησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων- να αντιμετωπίσουν τα έξοδα των εκλογών...

Για να βγάλουν τα... σπασμένα και να τονώσουν τα οικονομικά τους, οι εκπρόσωποι των κομμάτων αξίωσαν να λάβουν από το κράτος το σύνολο της εκλογικής επιχορήγησης πριν από τις εκλογές, επιδιώκοντας να παρακάμψουν το νόμο που ρητώς ορίζει ότι πριν την εκλογική αναμέτρηση εκταμιεύεται μόνο το 60% της κρατικής ενίσχυσης! Κατά τα λοιπά, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι βουλευτές επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες ότι πρέπει να δείξουν αφοσίωση στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και ότι πρέπει να υπομείνουν τις θυσίες διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος...

Οταν όμως πρόκειται για τα του οίκου τους, τα κόμματα απαιτούν να χρηματοδοτούνται από τα κρατικά θησαυροφυλάκια όπως το 2009, σαν να μην έχει αλλάξει το παραμικρό, και επιπλέον ζητούν να καταστρατηγηθούν οι ισχύουσες διατάξεις και να εισπράξουν το σύνολο της τακτικής επιχορήγησης πριν από τις εκλογές...
Είναι η επιμονή τους αυτή σχετική με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι χάνουν την παραδοσιακή δύναμή τους και άρα ενδέχεται να απωλέσουν μέρος της επιχορήγησης που θεωρούσαν πως είχαν εξασφαλισμένη; Ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να το πει.

Κατά τα λοιπά, στη διακομματική επιτροπή συζητήθηκε η κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα.
Τα μικρά κόμματα ζήτησαν να μοιραστεί ο χρόνος προβολής των θέσεων και των υποψηφίων ίσα ανεξαρτήτως της κοινοβουλευτικής δύναμης που είχαν βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων. Στο σημείο αυτό υπήρξε διαφωνία, αφού οι εκπρόσωποι των λεγόμενων μεγάλων κομμάτων ζήτησαν να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.

Οπως προβλέπεται από τα ισχύοντα, το 75% του τηλεοπτικού χρόνου μοιράζεται μεταξύ των «μεγάλων» κομμάτων και το 25% μεταξύ των «μικρών», άποψη με την οποία συντάχθηκε ο κ. Γιαννίτσης.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο σύγχρονος Ροβινσώνας: Μόνος και γυμνός σε ερημικό νησί


Είναι ένας σύγχρονος Ροβινσώνας. Ζει κάτω από κακουχίες επιβιώνοντας από τυφώνες και δηλητηριώδη έντομα, σε ένα ακατοίκητο νησί εντελώς γυμνός.
Ο λόγος για τον 76χρονο Masafumi Nagasaki από την Ιαπωνία που έχει απαρνηθεί τα πάντα και ζει γυμνός στο Sotobanari.

Το νησί βρίσκεται κοντά στην Ταιβάν. Εκεί βρίσκεται απομονωμένος. Όταν θέλει να δει ανθρώπους, χρησιμοποιώντας μια βάρκα ταξιδεύει στο γειτονικό νησί.
Εκεί παραλαμβάνει ένα τσεκ 120 ευρώ που του στέλνει η οικογένειά του μία φορά τον μήνα προκειμένου να αγοράσει νερό και πίτες ρυζιού.

"Θέλω να μείνω μόνος. Περνάω όμορφα εδώ. Είναι ο τόπος που θέλω να πεθάνω. Δεν με νοιάζει καθόλου που δεν έχει νοσοκομείο ή άλλους ανθρώπους".
Το σπίτι, μήκους ενός χιλιομέτρου τον έχει ταλαιπωρήσει αρκετές φορές καθώς τα ρεύματα γύρω από το μικρό νησί  είναι τόσο δυνατά ώστε κανείς ψαράς δεν τολμά να ρίξει δίχτυα στην περιοχή.
Στο Sotobanari δεν υπάρχει τρεχούμενο πόσιμο νερό οπότε χρησιμοποιεί τη βροχή για να πλυθεί, να ξυριστεί και να μαγειρέψει.
Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, παλιότερα έπλενε και τα ρούχα του τα οποία έτρεχε να ρίξει πάνω του κάθε φορά που περνούσε ένα πλοίο ή κάποιο γιοτ. Κάποια στιγμή ωστόσο πέταξε τα ρούχα του στη θάλασσα και απελευθερώθηκε.

"Δεν κάνω πλέον αυτό που υπαγορεύει η κοινωνία αλλά ακολουθώ τους κανόνες της φύσης. Δεν μπορείς να νικήσεις τη φύση και γι' αυτό πρέπει να είσαι της είσαι απολύτως υπάκουος. Η γύμνια δεν είναι αποδεκτή από την κοινωνία σας αλλά εδώ στο νησί εάν φορούσα ρούχα θα έδειχνα σαν να ήμουν εκτός τόπου και χρόνου", εξηγεί ο ίδιος και τρέχει στην ακτή για τις καθημερινές διατάσεις δίπλα στη θάλασσα. Δεν παραλείπει ποτέ τη γυμναστική του".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Όταν η ιστορία γίνεται σιωπή..."


Κάτω από έναν φωτεινό ανοιξιάτικο ήλιο, όπως φωτεινό ήταν το μονοπάτι του λαϊκού τραγουδιού που περπάτησε για 40 χρόνια, εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν από το πρωί στο παρεκκλήσι του Α Νεκροταφείου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Δημήτρη Μητροπάνο.

Η σορός του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη εκτίθεται από τις 10 το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα ενώ η κηδεία του θα γίνει στις 14.00 το μεσημέρι. Το πλήθος του κόσμου που έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Μητροπάνο έδειξε ότι μέσα στις σκοτεινές εποχές της σκληρής πραγματικότητας που όλοι ζούμε, η ανάγκη των ανθρώπων που περπάτησαν σε όλη τους τη ζωή όρθιοι χωρίς να σκύψουν, είναι επιτακτική.

"Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία πως η ιστορία γίνεται σιωπή", με αυτούς τους στίχους από τη θρυλική Ρόζα αποχαιρέτησε ο Θάνος Μικρούτσικος τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Μάγκας, η μυρωδιά και η ψυχή της Ελλάδας, κιμπάρης, γνήσια λαϊκός άνθρωπος, άντρας με Α κεφαλαίο, ντόμπρος. Οι λέξεις τελικά αποδείχθηκαν μικρές και λίγες για να περιγράψουν το μεγαλείο της φωνής αλλά και της ψυχής του Δημήτρη Μητροπάνου που άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης.

Εκατοντάδες φίλοι,συνεργάτες γνωστοί αλλά και άνθρωποι που μεγάλωσαν, έκλαψαν, ερωτεύτηκαν, συγκινήθηκαν θύμωσαν με τα τραγούδια του, αναμένεται να βρεθούν στο κοιμητήριο για το τελευταίο χειροκρότημα.

Το 2007, ο Δημήτρης Μητροπάνος έκανε τους Έλληνες υπερήφανους όταν τους θύμιζε ότι "υπάρχει και το ζεϊμπέκικο" και χόρευε με λεβεντιά τη Ρόζα...

Ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι ίσως ο τελευταίος από τους μεγάλους λαϊκούς καλλιτέχνες. Άνθρωπος μετρημένος με ξεκάθαρες απόψεις μακριά από τις κραυγές του σύγχρονου life style. Έκανε επιλεγμένες εμφανίσεις και μέχρι το τέλος της ζωής του αρνήθηκε να λάβει μέρος στο γαϊτανάκι των ανούσιων εμφανίσεων.

"Ζηλεύω τη φωνή του Καζαντζίδη και το ρεπερτόριο του Μπιθικώτση" είχε πει σε μία από τις συνεντεύξεις του ο Δημήτρης Μητροπάνος. Πλέον οι τρεις τους θα μοιράζονται τα τραγούδια τους και εμείς για μια ακόμα φορά θα μείνουμε με την Εθνική μας μοναξιά.

Εκείνος θα χορέψει ένα βαρύ ζεϊμπέκικο, θα αναζητήσει «στη Σαλονίκη ξημερώματα» τα όνειρά του, θα κάνει «μία στάση εδώ» για να πει το τελευταίο αντίο στα αγαπημένα του πρόσωπα, θα δει «θάλασσες» μέσα στα μάτια της αγαπημένης του γυναίκας και των δύο κοριτσιών του και μετά θα φύγει...

"Γιατί όποιοι με τον θάνατο γίναν φίλοι μ΄ένα τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη..."


Καλό ταξίδι.....


real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αρχηγός κόμματος πάει ... σπίτι του γιατί έγινε μπαμπάς !


Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε οποιονδήποτε Έλληνα πολιτικό και μάλιστα αρχηγό κόμματος που διεκδικεί εξουσία να παίρνει τρεις μήνες άδεια για να μεγαλώσει την κόρη του...Εδώ, ούτε στα όνειρά μας τέτοια συμπεριφορά. Αυτά γίνονται αλλού, στη Γερμανία όπου ο αρχηγός του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα πάρει άδεια πατρότητας. Μόλις έγινε μπαμπάς, μέσα στον Απρίλιο απέκτησε μια κορούλα και όπως είπε
"Αυτό το καλοκαίρι θα πάρω τρεις μήνες χωρίς πολιτική δραστηριότητα ώστε να μπορέσει η σύντροφός μου να επιστρέψει στη δουλειά της", είπε ... έτσι απλά.
Για την ιστορία ο κύριος Γκάμπριελ είναι ο πιθανός υποψήφιος για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματός του εναντίον της Άγγελας Μέρκελ στις επόμενες εκλογές.
Αυτά ως προς τη δημόσια ζωή του, στην ιδιωτική του είναι παντρεμένος με μια οδοντίατρο, έχει πλέον δύο παιδιά και όπως όλα δείχνουν θα πάρει τους τρεις από τους 14 μήνες που δικαιούνται ως ζεύγος με τη σύζυγό του για να μεγαλώσουν το νέο μωρό τους.
Και κάτι για το τέλος. Καθώς είναι πάνω απ' όλα Γερμανός στην ερώτηση για τη γνωστή ταλαιπωρία στον ύπνο όταν καταφτάνει στο σπίτι νέο μωρό ο κ. Γκάμπριελ απαντά πως ... "Ο ύπνος, είναι πολύ υπερτιμημένος"!


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ζείτε περισσότερο από εμάς, για αυτό... κόψτε από συντάξεις και φάρμακα


Μονόδρομο θεωρεί για τη χώρα μας ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, φαρμακευτικές και προνοιακές δαπάνες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως αλλά... και για έναν  επιπλέον λόγο: οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άλλους Ευρωπαίους!

Όπως αναφέρει στις 41 σελίδες όπου περικλείει το σχέδιό του ο Ζοζέ Μπαρόζο, το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας το 2010 έφτασε στα 78,4 χρόνια για τους άνδρες και 82,8 χρόνια για τις γυναίκες (όταν το αντίστοιχο για την ΕΕ των 27 κρατών μελών ήταν το 2008  76,4 και 82,4).

Το σχέδιο Μπαρόζο δίνει προτεραιότητα στην βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών. Θεωρεί «έτος κλειδί» για το μέλλον της χώρας μας το 2012 (σσ: και τις εκλογές).  Στην.... προεκλογικού τύπου εμφάνισή του, καλεί τους Έλληνες να κάνουν υπομονή γιατί τώρα βρίσκονται στα μισά της διαδρομής και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους «θα φανούν σύντομα» («και από το 2012 κιόλας» όπως τονίζει).

Υπόσχεται μια «ιστορική μεταμόρφωση» της χώρας, αξιοποιώντας τα πολλά πλεονεκτήματά της: ναυτιλία, τουρισμό, καλά πανεπιστήμια και εν γένει καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, εφοδιαστικός και ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για να τα καταφέρει, το σχέδιο Μπαρόζο θέτει πολλαπλούς στόχους:

-        άμεσα θα αρχίσουν να «πέφτουν» στην αγορά, τις μικρομεσαίες και την γεωργία έως 20 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ από κοινοτικά πρόγραμματα.

-        300 εκατομμύρια θα δοθούν για ενίσχυση των ανέργων.

-        ειδικά για τους άνεργους νέους, ετοιμάζεται σύστημα για να βρίσκουν πρώτη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με κονδύλια από κοινοτικά προγράμματα (σαν τα παλαιά stage).

-        προβλέπεται «τείχος προστασίας» κατά της φτώχειας (αλλά με αυστηρό έλεγχο) δεν ενώ εξαιρούνται από τις περικοπές οι πολύ χαμηλές συντάξεις.

-        ευρύτερα μαζί με δάνεια 340 δισ. ευρώ (για παλαιά χρέη κλπ) η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 388 δισ. ευρώ, δηλ. 177% του ελληνικού ΑΕΠ ή περίπου 85 φορές μεγαλύτερο από το αμερικανικό «σχέδιο Μάρσαλ» που υπολογίζεται σε περίπου 2,2% του ΑΕΠ της χώρας.


Προϋπόθεση για όλα αυτά θεωρεί

-        τις σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο

-        την πάταξη της διαρθοράς

-        την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος (με κατάργηση ειδικών απαλλαγών και προνομίων)

-        την αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης με το κράτος

-        την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες (πχ επιστροφές ΦΠΑ).


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η τύχη του ευρώ στην ψήφο των Ελλήνων


Στις συνέπειες των επικείμενων εθνικών εκλογών αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Focus σε σημερινό του δημοσίευμα, ενώ εκφράζονται έντονες ανησυχίες για την πορεία του ευρώ.
"Η 6η Μαΐου μπορεί να αποβεί μοιραία ημέρα για το ευρώ", υποστηρίζει ο αρθρογράφος στις οικονομικές σελίδες της διαδικτυακής έκδοσης του Focus, συνδέοντας τους λόγους των φόβων του με τις εκλογές που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα σε Ελλάδα και Γαλλία.
"Οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και ο 2ος και αποφασιστικός γύρος των γαλλικών προεδρικών αποκτούν τεράστια σημασία, γιατί θα κριθεί η τύχη των προγραμμάτων διάσωσης και επομένως το μέλλον του κοινού νομίσματος", υποστηρίζει ο δημοσιογράφος.
Σύμφωνα μάλιστα με την Deutsche Welle, η επανεμφάνιση του φάσματος διάλυσης της Ευρωζώνης, αυτή τη φορά με αφορμή την Ισπανία, είναι εκείνο που οδηγεί το Γερμανό αρθρογράφο να πιστεύει ότι επειδή ακριβώς οι αντιδράσεις των χρηματαγορών βασίζονται εν πολλοίς στη ψυχολογία, όσο περισσότερο πλησιάζει η ημερομηνία της 6ης Μαΐου, τόσο περισσότερο οι αγορές θα δείχνουν νευρικότητα.
Και συνεχίζει: "Κυρίως η προσφυγή στις κάλπες στην Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν δεσμευτεί απέναντι στις Βρυξέλλες να τηρήσουν πολιτική λιτότητας παρά το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, δεν συγκεντρώνουν μαζί ούτε και το απαραίτητο μίνιμουμ του 36%".
Και μπορεί μέχρι στιγμής η οργή των Ελλήνων για τις περικοπές να είναι μεγάλη και η πτώχευση μέχρι στιγμής να έχει αποφευχθεί, ωστόσο, η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 50% και η απόγνωση είναι διάχυτη παντού".
"Αυτήν την οργή την εκμεταλλεύονται τα ακραία αντιμνημονιακά κόμματα. Η λύση των κομμάτων διαμαρτυρίας, δεξιά ή αριστερά του κέντρου, προέρχεται από εκείνους που αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας, ότι η χώρα έχει κατακτηθεί από τους δανειστές και την τρόικα, ότι δεν έγιναν παραλείψεις από τους εγχώριους πολιτικούς, αλλά από τους ξένους", σημειώνεται στα διεθνή μέσα, ως αρνητικός σχολιασμός για τον τρόπο διακυβέρνησης και την πολιτική στρατηγική που ακολουθείται.
Ο αρθρογράφος διερωτάται τι θα γίνει με το πρόγραμμα διάσωσης μετά τις εκλογές σε περίπτωση που δεν συγκροτηθεί σταθερή κυβέρνηση συνασπισμού, μια που ακόμη και ο πιθανότερος πρωθυπουργός μετά τις εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς, με βαριά καρδιά δέχθηκε το πρόγραμμα λιτότητας.
"Σε περίπτωση που κλιμακωθεί και πάλι η κατάσταση παρά τις προσπάθειες απομόνωσης της Ελλάδας, η κρίση θα συμπαρασύρει και τις άλλες χώρες με δημοσιονομικά ελλείμματα. Η Ισπανία χρειάζεται βοήθεια και πιθανότατα και η Ιταλία.
Άρα ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα έφτανε στα όριά του", καταλήγει, επικαλούμενος δήλωση του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη πως η ανάγκη διαμαρτυρίας δεν θα πρέπει να οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη και το ευρώ.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...