Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Αύγουστος, παχαίνουν οι μύγες, αδυνατίζουν οι συντάξεις

Πάνω από 180.000 άτομα βρίσκονται στην ουρά για σύνταξη είτε κύρια είτε επικουρική σύνταξη ενώ άλλοι 50.000 περιμένουν το εφάπαξ τους. Ιδίως οι συνταξιούχοι του δημοσίου έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους, περιμένοντας από πέρυσι το καλοκαίρι τη κύρια σύνταξη ενώ θα πάρουν με δραματική καθυστέρηση και ψαλιδισμένο κατά 10% το εφάπαξ τους, την επικουρική από το ταμείο αρωγής αλλά και το μέρισμα από το μετοχικό που επίσης αναμένεται να περικοπεί.

Στο πρόβλημα αναμένεται να δοθεί κάποια διέξοδο με την απονομή προσωρινής σύνταξης που θα αντιστοιχεί στο 80% της τελικής σύνταξης για το ΙΚΑ αλλά και για το δημόσιο σε ενάμισι μήνα, όταν όλα τα ένσημα είναι σε ένα Ταμείο και σε τρεις,  όταν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση. Όμως και όσοι παίρνουν σύνταξη, από τον ερχόμενο μήνα θα δουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά .

Από την 1η Αυγούστου θα αρχίσει η επιβολή της αυξημένης εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ ( 6%-14%) στις κύριες συντάξεις άνω των 1700 ευρώ ενώ μεγαλύτερο θα είναι το χαράτσι για όσους βγήκαν στη σύνταξη πριν τα 60 τους με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου  ( 8%).

Επίσης από τη 1η Σεπτεμβρίου θεσπίζεται εισφορά και στις επικουρικές συντάξεις ανω των 300 ευρώ 3% έως 10 %...

Πάντως , τα ταμεία βρίσκονται στην πιο δεινή κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών και θα πληρώσουν με δανεικά συντάξεις και παροχές έως το τέλος του χρόνου , βάζοντας ως ενέχυρο τα ομόλογά τους, τα οποία γλίτωσαν το haircut με βάση την πρόσφατη συμφωνία της Ευρωζώνης.. Αυτή είναι και η μοναδική διέξοδος για τα ταμεία τα οποία έχουν ροκανίσει σχεδόν ολόκληρη την κρατική επιχορήγηση για το 2011 καθώς η υστέρηση εσόδων λόγω της ύφεσης εντείνει την έλλειψη ρευστότητας. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταφύγουν στο δανεισμό για να πληρώσουν συντάξεις και παροχές έως το τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα το ΙΚΑ θα χρειαστεί 600 εκ ευρώ για το επόμενο εξάμηνο και ο ΟΑΕΕ άλλα 200. Tα ταμεία στηρίζουν τις ελπίδες τους για έσοδα και στη ρύθμιση οφειλών , πιέζοντας καταρχήν τους 400 μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ να προσέλθουν σε διακανονισμό . Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιωργος Κουτρουμάνης προανήγγειλε  ότι τα ταμεία θα προχωρήσουν σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αλλά και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να εισπράξουν μέρος της εισφοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού το ΙΚΑ έχει εξαντλήσει ήδη από το πρώτο εξάμηνο το 90,9% της συνολικής επιχορήγησης που του αναλογεί για το 2011 . Ο ΟΑΕΕ έχει απορροφήσει το 78,8% , ο ΟΓΑ το 58,4% και το ΝΑΤ το 56,2%.

Η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο ανησυχητική αν τα ταμεία συμμετείχαν στην ανταλλαγή ομολόγων με μείωση της ονομαστικής τους αξίας πάνω από 20% . Τελικά τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία και λήγουν από σήμερα έως το 2020, θα ανταλλαγούν στο άρτιο με νέα 30ετή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει οτι δεν θα χάσουν ούτε ευρώ από την περιουσία τους. Ωστόσο θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση αν χρειαστεί να ρευστοποιήσουν αφού σήμερα τα ομόλογα χάνουν το 35% εως 50% της ονομαστική τους αξίας.

Έτσι ως μόνη λύση μένει ο δανεισμός . Το ΙΚΑ θα συνεχίσει να δανείζεται μέσω συμφωνιών ρεπος καταθέτοντας ως εγγύηση τα ομόλογά του για να εξασφαλίσει την αναγκαία ρευστότητα ενώ ο οργανισμός ελεύθερων επαγγελματιών θα καταφύγει σε εσωτερικό δανεισμό από τα εύρωστα ταμεία των ναυτικών πρακτόρων και των βενζινοπωλών .



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με αφαίρεση αδειών απειλεί η κυβέρνηση


Άκαρπη απέβη και η σημερινή συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση, με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών να προαναγγέλλουν ακόμα πιο σκληρή αντίδραση απέναντι στην αδιαλλαξία -όπως είπαν- της κυβέρνησης.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες 48ωρη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση και οι δύο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν επιτακτικά εδώ και τώρα αποδοχή του αιτήματος που έχουν διατυπώσει για πληθυσμιακά κριτήρια στην έκδοση των αδειών και τον υπουργό να τους αντιτάσσει τη δική του θέση, ότι ο ίδιος, δηλαδή, θα καταθέσει τις προτάσεις του έως το τέλος του μήνα και πάνω σ΄αυτές να γίνει ουσιαστικός διάλογος με κανόνες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες ότι η πολιτεία θα λάβει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει τις ακραίες συμπεριφορές, που εμφανίζονται σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επεμβαίνουν, όπου διαπιστώνεται ότι παρακωλύεται η κυκλοφορία.
Μάλιστα, το πρωί ο υπουργός έστειλε κατεπείγουσα εγκύκλιο με θέμα "Διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών, επαρχιακών κλπ οδών από ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ",  προς τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας, στην οποία η κυβέρνηση προειδοποιεί με αφαίρεση αδειών και πινακίδων όσους ιδιοκτήτες προβαίνουν σε αποκλεισμούς δρόμων.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πάντως ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε πως εντός της ημέρας αναμένεται πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα αφορά τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.
"Θα προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον", υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει τα σενάρια τα οποία έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, γιατί, καθώς είπε, βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία διαλόγου.
Ο υπουργός Επικρατείας έκανε νέα έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν τις "ακατανόητες" κινητοποιήσεις τους, όταν η κυβέρνηση έχει ζητήσει διάλογο για την εξεύρεση λύσης, η οποία θα οδηγεί σε απελευθέρωση του επαγγέλματος και όχι σε μη απελευθέρωση. Τόνισε επίσης ότι οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί θα έπρεπε να είχαν ήδη σταματήσει και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια. Και επέκρινε τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, όπως είπε, με μεγάλη καθυστέρηση, ζήτησε τον τερματισμό των κινητοποιήσεων, οι οποίες κάνουν μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία.
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
Οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν συγκέντρωση από τις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου επιδιώκουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση. Στην είσοδο του υπουργείου Μεταφορών είχαν παραταχθεί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ.
Ήδη από τις 9 παρά τέταρτο ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα, το Αίγιο και την Αιτωλοακαρνανία απέκλεισαν τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, αλλά και την εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου. Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων, ενώ οχήματα και επιβάτες περνούν το Ρίο - Αντίρριο με τα φέρι μποτ. Όσον αφορά τη διάρκεια των αποκλεισμών, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ανακοινώσει, ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται επί τόπου.
Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν τη Τρίτη στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Στη Θεσσαλονίκη οι οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν πεζή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με σταθμούς το Δημαρχείο και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Β. Ηρακλείου. Στη συνέχεια, οι αυτοκινητιστές κατευθύνθηκαν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, μέσω της οδού Τσιμισκή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Καρατάκης.
Στην πορεία συμμετέχουν περί τα 500 άτομα σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία και προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να αποφευχθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Το απόγευμα, η κεντρική επιτροπή των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει τα σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ταξί Νομού Χαλκιδικής παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά, "διαδηλώνοντας ειρηνικά και χωρίς να ταλαιπωρούν τους εκδρομείς", όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Αντώνης Παπαθανασίου.
Τεταμένη η κατάσταση στη Κρήτη
Αποκλεισμένο κρατούν από το πρωί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί από ολόκληρη την Κρήτη όπου αναμένονται μόνο σήμερα επιπλέον 756 πτήσεις τσάρτερ με χιλιάδες τουρίστες.
Εκρηκτική ήταν η ατμόσφαιρα όταν σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και ταξιτζήδων με την Αστυνομία να κάνει χρήση καπνογόνων για να διαλύσει τα μπλόκα των ταξιτζήδων και τους ιδιοκτήτες ταξί να "απαντούν" με πετροπόλεμο.
Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου (μετά από άκαρπη σύσκεψη στο γραφείο της αερολιμενάρχη Ηρακλείου) έδωσε εντολή να ανοίξουν οι δρόμοι. Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις που είχαν μέχρι εκείνη την ώρα διακριτική παρουσία εντός του αεροδρομίου, βγήκαν έξω, ενώ την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν, προετοιμάστηκαν να "αντιμετωπίσουν" τους αστυνομικούς.
Οι αστυνομικοί απώθησαν τους ταξιτζήδες προς τη λεωφόρο Σενετάκη και την Αλικαρνασσό, αλλά οι ταξιτζήδες άρχισαν να τους πετούν πέτρες και ξύλα κι έτσι οι αστυνομικοί "απάντησαν" με καπνογόνα.
Επίσης, ομάδα ιδιοκτητών ταξί επιχείρησε να φθάσει στο κτίριο του αεροδρομίου, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν μετά την παρέμβαση των αστυνομικών .
Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει και τις δύο εισόδους για το αεροδρόμιο (από την πλευρά της ΣΕΑΠ και τη λ. Σενετάκη) επιτρέποντας τη διέλευση μόνο σε οχήματα έκτακτης ανάγκης, ασθενείς και ΑμΕΑ. Οι τουρίστες αναγκάζονται να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο με τα πόδια ενώ αρκετοί είναι αυτοί που φεύγουν από το νησί απογοητευμένοι.
Στη Κέρκυρα, αποκλεισμένη είναι η κεντρική είσοδος του λιμανιού. Σκοπός της σημερινής κινητοποίησης, όπως λένε, είναι να μην επιτρέψουν την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των ημερήσιων εκδρομών για τους πελάτες από τα κρουαζιερόπλοια .Στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί προγραμματίζουν, το μεσημέρι, να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του αεροδρομίου.
Λίγο πριν, αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις "πειρατές" ταξιτζήδες έξω από το αεροδρόμιο, την ώρα που μετέφεραν τουρίστες από διάφορα σημεία του νησιού έναντι χρηματικής αμοιβής.
Ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτήτων ταξί Θ. Μίαρης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν είναι οι μοναδικοί, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, η "πειρατεία" ανθεί στο νησί. Μάλιστα, είπε ότι έχουν ζητήσει από το ΣΔΟΕ να κάνει ελέγχους σε λιμάνι και αεροδρόμιο, καθώς, όπως υποστήριξε, από τις παράνομες μεταφορές πελατών το κράτος δεν εισπράττει τον ανάλογο φόρο. 
Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας προχώρησαν χθες στο άνοιγμα των διοδίων στην γέφυρα και στο Ρίο, αφήνοντας τους οδηγούς να περνούν, χωρίς να πληρώνουν.
 
"Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα", τόνισε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ. "Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει ν΄ αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους", υπογράμμισε, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιθυμούν επεισόδια και κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1619: Οι πρώτοι 20 μαύροι σκλάβοι που προέρχονται από την Αφρική αποβιβάζονται στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια.

1821: Εκδίδεται στην Καλαμάτα από τον Θεόκλητο Φαρμακίδη η πρώτη ελληνική εφημερίδα υπό τον τίτλο «Σάλπιγξ Ελληνική».

1890: Γεννήθηκε ο Γεώργιος Β', βασιλιάς των Ελλήνων.

1921: Αρχίζει η δεύτερη φάση της θερινής επίθεσης της ελληνικής στρατιάς στη Μικρά Ασία.

1936: Γεννήθηκε ο Υβ Σεν Λοράν, γάλλος μόδιστρος.

1942: Γεννήθηκε ο Τζέρι Γκαρσία, αμερικανός ρόκερ, ηγετική μορφή του συγκροτήματος «Grateful Dead».

1960: Ο Τσάμπι Τσέκερ κυκλοφορεί τη μεγάλη επιτυχία του «The Twist», που δημιουργεί τη μόδα του τουίστ.

1972: Οι Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπέρσταϊν δημοσιεύουν στην «Washington Post» το πρώτο άρθρο, στο οποίο αποκαλύπτεται το σκάνδαλο «WaterGate», που έριξε κατόπιν τον αμερικανό πρόεδρο Νίξον.

1981: Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα αρχίζει να εκπέμπει το ΜTV. Το πρώτο βίντεο που μεταδίδει είναι το «Video Kills the Radio Star» των Buggles.

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εισαγγελείς και αστυνομία απέναντι στους ταξιτζήδες

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση στο θέμα των ταξιτζήδων από σήμερα μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών ταξί να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία και η δικαιοσύνη πλέον θα αναλάβουν δράση, αφού οι ταξιτζήδες απέρριψαν στην πράξη την πρόταση για διάλογο της περασμένης εβδομάδας του υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση. Σε περιπτώσεις όπου θα εμποδίζεται η ομαλή λειτουργία μουσείων ή αρχαιολογικών χώρων, καθώς και η άνετη πρόσβαση στις εθνικές οδούς οι εισαγγελείς θα αναλαμβάνουν δράση και όπου χρειαστεί το ίδιο θα πράξουν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η πρόταση της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε με δελτίο τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου, είχε ως στόχο να εκμεταλλευτούν και οι δύο πλευρές το χρονικό διάστημα μέχρι τα τέλη Αυγούστου ώστε να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο και έτσι να σταματήσουν οι ακραίες κινητοποιήσεις. Ωστόσο η έκκληση φαίνεται πως δεν εισακούστηκε και έτσι από βδομάδα περιμένει δεύτερο γύρος συγκεντρώσεων.

Ο υπουργός κ. Ραγκούσης φαίνεται αμετακίνητος στην απόφασή του να καταθέσει προτάσεις πριν τα τέλη Αυγούστου. Την ίδια ώρα, έκκληση προς την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών απηύθυνε και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Και αυτό γιατί χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται καθημερινά εξ’ αιτίας των κινητοποιήσεων, ενώ κρουαζιερόπλοια αλλάζουν προτιμούν τις τουρκικές ακτές, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πελάτες τους.

Στο μέτωπο των σημερινών κινητοποιήσεων οι αυτοκινητιστές της Πάτρας προειδοποιούν ότι θα αποκλείσουν από τις 8 το πρωί τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου και τα διόδια του Ρίου, στο ύψος της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αποκλεισμοί θα είναι επ΄ αόριστον.

Στο Ηράκλειο αν και αρχικά είχαν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με μια διαμαρτυρία στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, τελικά αποφασίστηκε η κινητοποίηση να πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης", όπου συγκεντρώνονται αυτή την ώρα.
Επίσης έχουν προγραμματίσει για τις δέκα η ώρα συγκέντρωση έξω από το αρμόδιο υπουργείο στην οδό Μεσογείων
εκεί όπου θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Παράλληλα, θα υπάρχουν διάφορες ομάδες με ταξί σε ολόκληρη την Αθήνα που θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Εχθές το απόγευμα εμφανίστηκαν στον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, όπου χιλιάδες κόσμου πήγαινε να παρακολουθήσει την Τρίτη παράσταση του Ριχάρδου ΄Γ με τον Κέβιν Σπέισι. Το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν αυτή την εβδομάδα. Έχουν προγραμματίσει ανάλογες «επισκέψεις» και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Επιπλέον εμπόδισαν την προσέγγιση μεγάλου κρουαζιερόπλοιου στο Ηράκλειο, ενώ πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας και σε σταθμούς διοδίων σε όλη την χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος παραδέχτηκε πως τα λάδια στους δρόμους του Πειραιά τα έριξαν ιδιοκτήτες ταξί. Αν και στην αρχή από πλευράς των αυτοκινητιστών είχε ακουστεί η άποψη περί προβοκάτσιας, ο κ. Λυμπερόπουλος εχθές ζήτησε να μην επαναληφθούν τέτοια λάθη στην συνέχιση των κινητοποιήσεων.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αναζητούνται τα Σόδομα και τα Γόμορρα!


Υπήρξαν τελικά τα Σόδομα και τα Γόμορρα, ή η αναφορά στη Βίβλο είναι συμβολική; Πολλοί ψάχνουν τις δύο πόλεις που σύμφωνα με το θρύλο κατέστρεψε ο Θεός για να τιμωρήσει τους κατοίκους για τις αμαρτίες τους.
Πρώτοι ερεύνησαν το βυθό της Νεκράς Θάλασσας οι Ισραηλινοί. Έψαχναν κάποιους περίεργους σχηματισμούς που είχε εντοπίσει η NASA. Οι έρευνες σταμάτησαν καθώς η περιοχή ανήκε στα χωρικά ύδατα της Ιορδανίας.
Τώρα λοιπόν η Ιορδανία υπέγραψε με τη Ρωσία σύμφωνο για την έρευνα του βυθού με στόχο τον εντοπισμό των βιβλικών πόλεων. Οι Ρώσοι χρηματοδοτούν την έρευνα, ενώ οι Ιορδανοί προσφέρουν συμβούλους, στελέχη και ανθρώπινο δυναμικό.
Είναι μάλλον απίθανο να εντοπιστούν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, όπως και να΄χει όμως η έρευνα του βυθού της Νεκράς Θάλασσας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γι΄αυτό και μία αμερικανική ομάδα υπό τον Steven Collins πρύτανη του College of Archaeology and Biblical History at Trinity Southwest University στο Albuquerque του Νέου Μεξικού κάνει ανασκαφές στη θέση Tell el-Hammam, για τον ίδιο σκοπό εδώ και πολύ καιρό.
Μάλιστα αν δώσετε 3000-5000 δολάρια μπορείτε να συμμετέχετε στις ανασκαφές και να μένετε σε καλά ξενοδοχεία της περιοχής. Οι Ιορδανοί θεωρούν ότι τα Σόδομα και τα Γόμορρα είναι στις ακτές Bab edh-Dhra και Numeira, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας Ρώσων και Ιορδανών επιστημόνων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον όπως τονίζουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αρχίζει το κυνήγι των φοροφυγάδων – Αυτόφωρο και φυλακίσεις


Αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης τίθενται σε ισχύ από σήμερα για όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με τις οδηγίες τουυπουργείου Οικονομικών, από σήμερα οι οφειλέτες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για το χρέος τους και θα ενημερώνονται για τις δυνατότητες υπαγωγής στηρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διαγραφή έως και του90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και καταβολή σε δόσεις που φτάνουν έως και τις 36. Τα χρέη προς το Δημόσιο αγγίζουν συνολικά τα 41,1 δισ. ευρώ.
«Δεν πρόκειται να πάνε στο αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην Εφορία 5.000 και 10.000 ευρώ. Εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι η δέσμευσή μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου.
Το υπουργείο Οικονομικών στέλνει τελεσίγραφο σε 6.000 μεγαλοοφειλέτες με οφειλές πάνω από 150.000 ευρώ και έχει δώσει εντολές να μπουν κατά προτεραιότητα στο «στόχαστρο» των ελέγχων.
Η «μαύρη λίστα» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προετοιμάζεται ήδη, με στόχο τον εντοπισμό των περίπου 10.000 οφειλετών που χρωστούν συνολικά 37 δισ. ευρώ.
Η ΕΛ.ΑΣ. στο κυνήγι φοροφυγάδων
Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή για τη δημιουργία της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας που θα ριχτεί στη μάχη για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων, σε συνεργασία και με το ΣΔΟΕ.
Οι άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν αρμοδιότητα να συλλαμβάνουν και να συντάσσουν αμέσως δικογραφίες για τους παραβάτες, ενώ μπορούν να τους στέλνουν στο αυτόφωρο.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Καπνός» έγινε ένα στα 10 περίπτερα


Τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του περνάει ο κλάδος των περιπτερούχων και ψιλικατζήδων τα τελευταία 2 χρόνια. Κρίση που μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται, έχοντας οδηγήσει πανελλαδικά -από το 2009 μέχρι σήμερα- στο κλείσιμο 3.500 περιπτέρων σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστική περίπτωση η Θεσσαλονίκη όπου -σε λιγότερο από 1,5 χρόνο- έκλεισαν τα 1.200 από τα συνολικά 3.000 περίπτερα-ψιλικά.
Ενώ τα 34.000 περίπτερα και ψιλικά πανελλαδικά που δεν έχουν βάλει ακόμα λουκέτο αγωνίζονται -στην κυριολεξία- να επιβιώσουν, αφού στην κατακόρυφη μείωση της αγοραστικής ζήτησης, προστίθεται η αύξηση της φορολογίας στο προϊόν με τη μεγαλύτερη ζήτηση - στα τσιγάρα.
Γι' αυτό και σε χθεσινή τους συνάντηση, οι περιπτερούχοι συγκρότησαν Συντονιστικό Οργανο και αποφάσισαν να σταματήσουν -από σήμερα μάλιστα- να πωλούν τα τσιγάρα με τις αυξημένες χρεώσεις από τις καπνοβιομηχανίες. «Πρόκειται για χρεώσεις που αφήνουν εξευτελιστικό περιθώριο κέρδους για μας, αυξήσεις που έγιναν, ύστερα από την αύξηση της φορολογίας», είπε στην «Ε» ο τέως πρόεδρος του Σωματείου Περιπτερούχων Αθήνας «Η Ενότητα», Νίκος Παλιογιάννης.
«Το καθαρό κέρδος για μας από ένα πακέτο με 24 τσιγάρα που κοστίζει 3,5 ευρώ ήταν το 2008 και το 2009 20 λεπτά, τώρα είναι μόλις 6 λεπτά, και πρόκειται για την κατηγορία με τη μεγαλύτερη ζήτηση», εξηγεί ο κ. Παλιογιάννης. Οι περιπτερούχοι υπογράμμισαν ότι αναγκάζονται να σταματήσουν την πώληση των συγκεκριμένων τσιγάρων, αφού βρίσκονται στην κυριολεξία σε απόγνωση.
«Πήραμε την πρωτοβουλία για τη σημερινή (χθεσινή) συνάντηση, γιατί οι επίσημοι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι είναι ανύπαρκτοι», είπε στην «Ε» ο κ. Παλιογιάννης.
Εκτός από τα καπνικά προιόντα (τσιγάρα), μείωση της αγοραστικής ζήτησης έχει σημειωθεί και στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας και τις εφημερίδες: «Το κέρδος μας από τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας ήταν, πριν από 2 χρόνια στο 8%, σήμερα έχει πέσει στο 3%, ενώ το κέρδος μας από τις εφημερίδες άγγιζε, πριν από 6 μήνες, το 7%, τώρα έχει κατέβει στο 3%», λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Περιπτέρων και Ψιλικών Μακεδονίας, Κώστας Ιακώβου.
Και εδώ... απελευθέρωση
Ακόμη, οι περιπτερούχοι στη χθεσινή τους συνάντηση εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στην πρόσφατη εισήγηση -προς το υπουργείο Εσωτερικών- της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), σύμφωνα με την οποία ζητά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα περίπτερα.
Συγκεκριμένα, η ΚΕΔΚΕ ζητεί:
* Να τροποποιηθεί η διάταξη που καθορίζει τον αριθμό των περιπτέρων και να θεωρείται ότι ο αριθμός αυτός είναι ο μέγιστος, πάνω από τον οποίο δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αυξήσει τις άδειες.
Να μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να καθορίζει με απόφασή του και μικρότερο αριθμό περιπτέρων, συνεκτιμώντας τους διαθέσιμους χώρους, την ασφάλεια των κατοίκων, την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
* Σε περίπτωση που ένας δικαιούχος, για οποιονδήποτε λόγο, πάψει να έχει την εκμετάλλευση του περιπτέρου να μπορεί ο δήμος να αποφασίζει για την κατάργησή του ή για τη μεταστέγασή του σε εσωτερικό χώρο κτηρίου.
* Τα όρια, τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τη χωροθέτηση περιπτέρου να μπορεί να τα καθορίζει με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά δημοτική ή τοπική κοινότητα.
* Οι περιπτερούχοι σήμερα θα ενημερώσουν τα προεδρεία των σωματείων και αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. *

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συμφωνία για το αμερικανικό χρέος


Tη συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους, έπειτα από πολυήμερες και σκληρές διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο πρόεδρος Ομπάμα.
O πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους βουλευτές των δύο πλευρών «να κάνουν το σωστό» και να στηρίξουν την προτεινόμενη συμφωνία με τις ψήφους τους ώστε να αποτραπεί μία καταστροφική χρεοκοπία. Κι ενώ η έγκριση της από τη Γερουσία πρέπει να θεωρείται σίγουρη, το ίδιο δεν ισχύει για τη Βουλή των Αντιπροσώπων που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών.
«Οι ηγέτες των δύο πλευρών επέλεξαν να συμφωνήσουν στη στρατηγική που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ελλείμματος και την αποφυγή της στάσης πληρωμών, επιλογή που εάν δεν γινόταν θα έφερνε καταστροφικά αποτελέσματα για τη οικονομία μας», ανακοίνωσε από το Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα.
Η συμφωνία αυτή, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, εφ' όσον υιοθετηθεί και από το Κογκρέσο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (04.00 ώρα Γκρίνουιτς της Τετάρτης) θα αποτρέψει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε στάση πληρωμών.
Όπως διευκρίνισε, η συμφωνία περιλαμβάνει σε πρώτη φάση περικοπές δαπανών ύψους περίπου ενός τρισ. δολαρίων για τα επόμενα δέκα χρόνια - περικοπές στις οποίες συναίνεσαν αμφότερες οι πλευρές.
Το σχέδιο περιλαμβάνει μία διαδικασία για τη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος που χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση προβλέπει περικοπές δαπανών περίπου 900 δισ. δολ. μέσα στην επόμενη δεκαετία, ενώ ειδική επιτροπή του Κογκρέσου θα αναλάβει να βρει τρόπους εξοικονόμησης επιπλέον 1,5 τρισ. δολ.. Το Κογκρέσο οφείλει να δράσει έως τις 23 Δεκεμβρίου 2011.
«Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος Ομπάμα, «πως οι εν λόγω περικοπές δεν θα πρέπει να γίνουν τόσο απότομα, ώστε να θέσουν σε κίνδυνο την εύθραυστη οικονομία μας». «Από την αρχή», σημείωσε, «πρέπει να πω πως η τελική λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος μας πρέπει να είναι ισορροπημένη» και συνέχισε λέγοντας:
«Παρ'ότι ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι διαφωνούν, πιστεύω ότι έχουμε να ζητήσει από τους πλουσιότερους Αμερικανούς και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις να πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί και όχι να εγκαταλείψουν τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τις ειδικές εκπτώσεις. Επιπλέον, πιστεύω πως παρ' ότι ακόμη και ορισμένοι Δημοκρατικοί έχουν υποστηρίξει διαφορετικές απόψεις εάν χρειαστεί θα προβούν σε μικρές, αλλά απαραίτητες προσαρμογές σε προγράμματα, όπως το Medicare, ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον και των επόμενων γενεών».
Στο σημείο αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε τη θέσπιση της ειδικής δικομματικής επιτροπής του Κογκρέσου, η οποία, όπως είπε, «μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβρη θα προχωρήσει σε προτάσεις για περαιτέρω μείωση του ελλείμματος, οι οποίες αργότερα θα υπερψηφιστούν ή θα καταψηφιστούν από όλα τα μέλη του Κογκρέσου».
«Οι συμβιβασμοί στους οποίους θα προβούμε, εξασφαλίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν θα αντιμετωπίσουν ανάλογη κρίση και πάλι σε έξι, οκτώ, ή δώδεκα μήνες . Οι ηγέτες και των δύο πλευρών έχουν αποφασίσει πως θα προχωρήσουν στον απαραίτητο συμβιβασμό. Και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γι αυτό», κατέληξε στο μήνυμά του ο Ομπάμα και κλείνοντας έκανε αναφορά στον αμερικανικό λαό:
«Πάνω απ' όλα», τόνισε, «θέλω να ευχαριστήσω τον αμερικάνικό λαό με τις φωνές σας, τις επιστολές σας, τα mail σας, αναγκάσατε την Ουάσιγκτον να δράσει τις τελευταίες μέρες. Και, η φωνή του αμερικανικού λαού είναι πολύ ισχυρή.
Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος αυτής της κρίσης ακόμη. Γι αυτό και θέλω να παροτρύνω τους βουλευτές και των δύο πλευρών να υποστηρίξουν αυτήν τη συμφωνία, ώστε να μπορέσουμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, να αρχίσουμε να περιορίζουμε το έλλειμμα μας να πείσουμε τις επιχειρήσεις να κάνουν ότι μπορούν ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, αυξήσεις των μισθών, και ανάπτυξη της οικονομίας μας ταχύτερα απ΄ ότι και σήμερα. Ο αμερικανικός λαός αυτό ζητά από εμάς και αυτό θα πράξουμε. Σας ευχαριστώ πολύ, όλους».

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αγωγή από φίλαθλο κατά της ΕΛΑΣ


Το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ ζητάει με αγωγή του ο Ορέστης Χριστοφής από το Ελληνικό Δημόσιο, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΕΛΑΣ για την οριστική απώλεια του δεξιού ματιού του από πέτρα άνδρα των ΜΑΤ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, στις 26 Οκτωβρίου 2003 ο Χριστοφής, 23 ετών τότε, είχε πάει μαζί με δύο φίλους του στη θύρα 3 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης για να παρακολουθήσει τον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού. Στην ίδια θύρα ήταν και οι φίλαθλοι του "Δικεφάλου".
Κάποια στιγμή ξεκίνησαν επεισόδια με 30 περίπου οπαδούς της ΑΕΚ να πετούν προς τα ΜΑΤ πέτρες και καπνογόνα.
Οι άνδρες των ΜΑΤ που ήταν μπροστά από τη θύρα 3, ξαναπετούσαν τα αντικείμενα προς τους οπαδούς.
Μια πέτρα που έφυγε από το χέρι άνδρα των ΜΑΤ χτύπησε στο δεξί μάτι του Χριστοφή, ο οποίος έπεσε κάτω αιμόφυρτος.
Αμέσως, οι φίλοι του τον μετέφεραν εκτός του γηπέδου και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στον "Ευαγγελισμό".
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν σώθηκε ο βολβός του δεξιού του ματιού, με συνέπεια να μην βλέπει καθόλου από αυτό το μάτι.
Αδυνατεί να εργαστεί
Παράλληλα, ο άτυχος νέος τονίζει ότι λόγω της βεβαρημένης κατάστασης του δεξιού ματιού, υπάρχουν προβλήματα και στην όραση του αριστερού. Λόγω δε της κατάσταση αυτής δεν μπορεί να εργαστεί.
Ο Χριστοφής στην αγωγή που κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και αναμένεται να εκδικαστεί στις 27 Οκτωβρίου 2011, επισημαίνει ότι η Αστυνομία αν και ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ντέρμπι και γνώριζαν την επικινδυνότητα και απαιτούνταν ιδιαίτερη προσοχή στην επίβλεψη και έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων εντός του γηπέδου, δεν έκαναν απολύτως τίποτα".
Σε άλλο σημείο της αγωγής του αναφέρει ότι οι άνδρες των ΜΑΤ, με τις ασπίδες τους απέφευγαν τις πέτρες και τα άλλα αντικείμενα ου πετούσαν οι οπαδοί της κιτρινόμαυρης, κάποιοι όμως από αυτούς έπαιρναν τα αντικείμενα από το έδαφος και τα πετούσαν στους φιλάθλους της ΑΕΚ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν φίλαθλοι, αμέτοχοι στα επεισόδια.
Επίσης, ο νεαρός υπογραμμίζει στην αγωγή του, ότι η σωματική αναπηρία του θα επηρεάσει την όλη ψυχική και πνευματική του κατάσταση και την προσωπικότητά του.
"Η μειωμένη αισθητική εμφάνιση, λόγω της σωματικής παραμόρφωσής μου, δυσκολεύει τις μελλοντικές, κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις και συναναστροφές μου, αφού πλέον για το σύνολο των συνανθρώπων μου θα είμαι "ο τυφλός", "ο σακάτης". Είχα σχέση με μια κοπέλα, η οποία εξαιτίας της υγείας μου με εγκατέλειψε. Θα μειονεκτώ ισόβια απέναντι στους αρτιμελείς συνανθρώπους μου".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...