Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Το ελληνικό γιαούρτι κατακτά τα σχολεία των ΗΠΑ


Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα, που θα βάλει το ελληνικό γιαούρτι σε όλες τις σχολικές καφετέριες της χώρας, μέχρι των Απρίλιο.

Σύμφωνα με τη Huffington Post, στόχος είναι να αποτελέσει εναλλακτική για την κατανάλωση κρέατος, αλλά και κύρια πηγή πρωτεΐνης στα σχολεία.

Αν ευοδωθεί η προσπάθεια, θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη νίκη για τους παραγωγούς ελληνικού γιαουρτιού στη Νέα Υόρκη.

Η αρμόδια επιτροπή USDA, θα έρθει σε επαφή με τα σχολεία τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να διερευνήσει αν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Μέχρι στιγμής η λίστα με τα υποκατάστατη του κρέατος για τη λήψη πρωτεΐνης στα αμερικανικά σχολεία, περιλαμβάνει φυστίκια, φασόλια, τυρί, αυγά κ.α.

"Σύντομα, το υγιές και πλούσιο σε πρωτεΐνες ελληνικό γιαούρτι, μπορεί να γίνει το βασικό κολατσιό στα σχολεία της Νέας Υόρκης και όλης της χώρας", δήλωσε ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Charles Schumer.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ελληνικό γιαούρτι, είναι πλουσιότερο σε πρωτεΐνες από το συνηθισμένο αμερικανικό γιαούρτι και στόχος του προγράμματος είναι η λήψη πρωτεΐνης με έναν πολύ υγιεινό τρόπο.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στα 50.000 το αφορολόγητο για τα ακίνητα


Στα 50.000 ευρώ αναμένεται να ορισθεί, όπως όλα δείχνουν, το αφορολόγητο για τα ακίνητα, ενώ οι συντελεστές φόρου θα ξεκινούν από 0,1% και θα φθάνουν μέχρι 2%.

Δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα της κλίμακας, αν και συμφωνήθηκε ότι ο ανώτερος συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα να είναι χαμηλότερος από 2% και ο πρώτος συντελεστής να ξεκινά από το 0,1%.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ο συντελεστής 2% να επιβληθεί σε ακίνητη περιουσία υψηλότερη π.χ των 10 εκατ. ευρώ, για συμβολικούς λόγους στα πρότυπα του φόρου Ολάντ για τους πολύ πλούσιους.

Το θέμα θα συζητηθεί σε νέα σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με τη συμμετοχή από τη Νέα Δημοκρατία των Απόστολου Βεζυρόπουλου και Αντώνη Παναγόπουλου, από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Μακρυπίδη και από τη ΔΗΜΑΡ των Δημήτρη Χατζησωκράτη και Γιώργου Ιωαννίδη.

Η Επιτροπή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, επεξεργάστηκε προτάσεις φορέων και πολιτών, ενώ εξέτασε, επίσης, το ύψος του αφορολογήτου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών στόχος είναι, αφενός η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης και αφετέρου, ο εξορθολογισμός της φορολόγησης όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...