Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Τυφλός και ανάπηρος φύτεψαν 10.000 δέντρα !


Eνας τυφλός και ένας ανάπηρος άντρας που έχει χάσει και τα δυο του χέρια πραγματοποίησαν έναν άθλο, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι η αδυναμία τους δεν τους περιορίζει από το να φροντίσουν το περιβάλλον.

Ο λόγος για τον Jia Haixia που γεννήθηκε με μερική τύφλωση και τον φίλο του Jia Wenqi που έχασε και τα δύο του χέρια σε ένα ατύχημα σε ηλικία 3 ετών.

Οι δυο τους έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια μαζί φυτεύοντας δέντρα σε μία από τις πιο άγονες περιοχές της Κίνας, για να προστατέψουν το χωριό τους Yeli από τις πλημμύρες. Με δική τους πρωτοβουλία νοίκιασαν μια έκταση και εκεί φύτεψαν πάνω από 10.000 δέντρα που λειτουργούν ως ανάχωμα των νερών της βροχής.

Μάλιστα η πράξη τους αυτή ήταν καθημερινά επίπομη αλλά ο ένας με τη βοήθεια του άλλου πέτυχαν τον σκοπό τους, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους. Μέχρι σήμερα συνεχίζουν το έργο τους φροντίζοντας τα ήδη υπάρχοντα δέντρα και φυτεύοντας καινούρια.







perierga.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το ρωσικό «παιχνίδι» με την Ελλάδα και η «σκακιέρα» των αγωγών προς την Ευρώπη


Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα – η πρώτη εδώ και πέντε χρόνια- απασχολεί εδώ και καιρό τον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Πολλοί είναι αυτοί που διαβλέπουν μια ελληνική στρατηγική με απώτερο στόχο τον «εκφοβισμό» της Ευρώπης- μία χειρονομία «ανυπακοής» από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα, η οποία όμως δεν έχει πραγματικό περιεχόμενο, καθώς θεωρείται από πολλούς μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο μιας αληθινής στροφής της χώρας μας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και «εγκατάλειψης» της Δύσης.

Η ανάληψη καθηκόντων από τη νέα ελληνική κυβέρνηση γενικότερα συνοδεύτηκε από μια πιο φιλορωσική ρητορική, με αφορμή την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στην Ουκρανία, καθώς η Ελλάδα φαίνεται πλέον απρόθυμη να ακολουθεί τη γενικότερη δυτική στρατηγική των κυρώσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνέντευξή του στο TASS είχε χαρακτηρίσει ουσιαστικά αδιέξοδη την ευρωπαϊκή πολιτική των κυρώσεων έναντι της Μόσχας, τοποθέτηση για την οποία η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, είχε απαντήσει λακωνικά ότι «στην Ε.Ε. υπάρχει ελευθερία έκφρασης, και ως εκ τούτου δεν σχολιάζουμε τις επισκέψεις Ελλήνων υπευθύνων στη Ρωσία» (προσθέτοντας ωστόσο ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ο κ. Τσίπρας δεν είχε εναντιωθεί επίσημα στις κυρώσεις).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, με τίτλο «Το ελληνικό φλερτ με τη Ρωσία», η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες, καθώς το ενδεχόμενο ελληνικής αποστασιοποίησης από την επίσημη ευρωπαϊκή γραμμή στο θέμα της Ουκρανίας δημιουργεί προβληματισμούς όσον αφορά στην κοινή εξωτερική πολιτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χέριμπερτ Ρόιελ σχολίασε ότι «το να είσαι μέλος της ΕΕ σημαίνει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη, και όχι κόλπα. Όποιος παίζει με τη φωτιά και αναζητά βοήθεια στη Ρωσία, μπορεί να κάψει τα δάχτυλά του». Παράλληλα, υπενθυμίζεται δημοσίευμα του Guardian στο οποίο αναφερόταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κινδυνεύει να γίνει ο «χρήσιμος ηλίθιος» του Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς η Ρωσία δεν έχει να προσφέρει πολλά στην Ελλάδα, λόγω της κατάστασης της οικονομίας της, αλλά παράλληλα έχει πολλά να κερδίσει, καθώς προσεταιρισμός της Ελλάδας θα συνεπάγεται δημιουργία ρωγμών στην Ευρώπη και «διαμόρφωση δικτύων υπέρ του Κρεμλίνου εντός της Ε.Ε.», με την Ελλάδα να λειτουργεί πιθανώς ως ρωσικός «Δούρειος Ίππος» στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξιοποιώντας τη δύναμη του βέτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιθανώς ο Βλάντιμιρ Πούτιν να ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των ελληνικών εκλογών είχε επισημανθεί και λίγο μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετικό δημοσίευμα του Foreign Policy.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι ελπίδες της ελληνικής πλευράς έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με την εμβάθυνση της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα (υπό τη μορφή εκπτώσεων στις τιμές του αερίου) και σε άρση ή περιορισμό των ρωσικών αντικυρώσεων σε βάρος ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της Deutsche Welle, η άρση των κυρώσεων αυτών είναι αποκλειστικά θέμα της Μόσχας, καθώς «το ζήτημα δεν αφορά μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική», σχολιάζουν ευρωπαίοι διπλωμάτες, που επισημαίνουν και με τη σειρά τους ότι η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να αποσπάσει μειωμένες τιμές για ρωσικό φυσικό αέριο ή και διμερή δάνεια. «Εκτιμάται πάντως ότι η χρονική συγκυρία της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα είναι μάλλον ευνοϊκή και αντιμετωπίζεται θετικά από το Κρεμλίνο. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να ελπίζει ότι με την επόμενη ευκαιρία ο Αλέξης Τσίπρας θα εναντιωθεί σε τυχόν διεύρυνση ή παράσταση της ισχύος των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σε κάθε περίπτωση, η Μόσχα εμφανίζεται εξαιρετικά θετική ενώπιον της συγκεκριμένης «ευκαιρίας», καθώς τα γεγονότα στην Ουκρανία και η προσάρτηση της Κριμαίας, ως γνωστόν, έχουν ψυχράνει δραματικά τις σχέσεις με τη Δύση. Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη ρωσική οικονομία, η οποία περνά δύσκολες στιγμές εν μέσω ενός ενεργειακού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου. Το γεγονός αυτό δεν γίνεται να μην ληφθεί υπόψιν στο ευρύτερο πλαίσιο ενός σημαντικού ζητήματος το οποίο «καίει» την Ευρώπη – ειδικά εν μέσω των εντάσεων για την Ουκρανία- και δεν είναι άλλο από τις ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσον οι χώρες της Ε.Ε. βασίζονται στο ρωσικό φυσικό αέριο.

graph

Η εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Economist, το ζήτημα της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο αποτέλεσε λόγο έντονου προβληματισμού για την υπόλοιπη Ευρώπη, εν μέσω των γεγονότων στην Ουκρανία. Αν και υπογραμμίζεται ότι η Ε.Ε. έχει μειώσει την εξάρτησή της από την τελευταία φορά που είχαν σημειωθεί εντάσεις στην Ουκρανία, το 2009, σε κάθε περίπτωση σημειώνεται ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα- τουλάχιστον υψηλότερα από ό,τι θα ήταν επιθυμητό, και οποιοδήποτε σχέδιο πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα θα είχε αναγκαστικά μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, απαιτώντας πολλά έτη, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να βασιστεί σε προμήθειες από τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ. «Προς το παρόν, ωστόσο, η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς ρωσικό αέριο – αλλά και πάλι, το Κρεμλίνο δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς τους Ευρωπαίους πελάτες του» σημειώνεται σχετικά στο δημοσίευμα. Χαρακτηριστική για να γίνει αντιληπτή η αλληλοεξάρτηση είναι η εικόνα των ρωσικών αγωγών, όπως αυτή φαίνεται σε σχετικό γράφημα που εμπεριέχεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται σε ανάλυση του Pipelines International, η Ευρώπη εξαρτάται από τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες, με τους αγωγούς αργού να φέρνουν πάνω από ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, κυρίως από τον αγωγό Druzhba , τη στιγμή που άλλοι αγωγοί αργού είναι σχεδιασμένοι κυρίως για ροές εντός χωρών, κυρίως μεταφέροντας αργό πετρέλαιο σε διυλιστήρια. Οι αγωγοί παραγωγής (product pipelines) είναι σχεδιασμένοι κυρίως για ροές στο εσωτερικό μιας χώρας, μεταφέροντας πετρέλαιο από τα διυλιστήρια στους καταναλωτές. Ωστόσο, υπάρχουν και διακρατικοί αγωγοί οι οποίοι μεταφέρουν πετρελαϊκά προϊόντα από την Ολλανδία και το Βέλγιο στη Γερμανία, καθώς και αγωγοί παραγωγής που μεταφέρουν ρωσικό ντίζελ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι αγωγοί στην Ευρώπη έχουν να κάνουν με κινήσεις αερίου στο εσωτερικό των χωρών, μεταφέροντας τόσο εισηγμένες όσο και τοπικές προμήθειες αερίου στους τελικούς καταναλωτές.

Το 2013, όπως αναφέρεται στην ανάλυση, η Ρωσία κάλυψε περίπου το 30% της ευρωπαϊκής ζήτησης αερίου, ενώ υπογραμμίζεται ότι «είναι αδύνατον να συζητηθούν τα σχέδια αγωγών της Ευρώπης», δεδομένης της ευρωπαϊκής επιθυμίας για μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο. Ωστόσο, σημειώνεται ότι τα παρόντα σχέδια είναι περιορισμένα, καθώς το μοναδικό σημαντικό έργο που έχει να κάνει με αργό πετρέλαιο είναι ο ΡΕΟΡ (Pan European Oil Pipeline) που θα κατασκευαστεί για τη μεταφορά προϊόντος από την Κασπία στη δυτική Ευρώπη, περνώντας από τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Κροατία και τη Σλοβενία, φτάνοντας στην Ιταλία. Επίσης, υπάρχουν δύο σημαντικοί αγωγοί που είναι να κατασκευαστούν ως το 2020: Σιζράν- Νοβοροσίσκ και Αντβέρπης- Μαασβλάκτε.

«Τα προγράμματα αγωγών μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης ήταν πάντα λόγος διαφωνιών» σημειώνεται στην ανάλυση, ενώ υπογραμμίζεται ότι είναι δύσκολη και η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε ενεργειακά θέματα. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται ότι εν μέσω αυτών των δεδομένων, η ΙΕΑ (International Energy Agency) προβλέπει ότι η Ε.Ε. θα παραμείνει εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο κατά το προσεχές μέλλον, καθώς γενικότερα οι εισαγωγές αερίου αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ του 2020 και του 2030.


huffingtonpost.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μεγάλη Τετάρτη


Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας [1], που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο.

Ορθόδοξη Εκκλησία

Το πρωί τελείται o εσπερινός της Μεγάλης Τετάρτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης που αναφέρεται σε τέσσερα γεγονότα. Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Ιησού Χριστό, τον Μυστικό Δείπνο, την Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή των Παθών του Χριστού.


wikipedia.org
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

12 απίθανες σκέψεις για μπαμπάδες !


Για να γίνει κάποιος «μπαμπάς» ή «πατέρας» υποτίθεται ότι στη θεωρία είναι εύκολο αλλά στην πράξη μια προσπάθεια παραπάνω τη χρειάζεται! Παίζει ρόλο η ηλικία, η ιδιοσυγκρασία, ο χαρακτήρας, ο τρόπος που βλέπει καθένας τα πράγματα αλλά και το πώς διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Συνταγή, βέβαια, δεν υπάρχει που να σε κάνει καλύτερο γονιό, όμως γνωστοί αλλά και ανώνυμοι άνθρωποι καταθέτουν στη συνέχεια 12 σημαντικές σκέψεις για εν ενεργεία ή μελλοντικούς μπαμπάδες που σίγουρα θα σας κάνουν εντύπωση και ίσως σας προβληματίσουν λίγο παραπάνω…

1. Ο πατέρας μου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό μου και εμένα στον κήπο. Η μαμά έβγαινε έξω και φώναζε: «θα χαλάσετε το γκαζόν!». Κι εκείνος της απαντούσε: «Δεν μεγαλώνουμε γκαζόν, αγόρια μεγαλώνουμε!» - Harmon Killebrew

2. Υπάρχουν τρία στάδια στη ζωή ενός άνδρα: Πρώτο στάδιο: Να πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Δεύτερο στάδιο: Να μην πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Τρίτο στάδιο: Να είναι ο ίδιος Αη-Βασίλης. – Ανώνυμος

3. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι να αγαπάει τη μαμά τους. – Theodore M. Hesburgh

4. Oταν έρθει η εποχή που ένας άντρας αντιλαμβάνεται πως μάλλον ο πατέρας του είχε δίκιο για χιλιάδες πράγματα, συνήθως έχει ο ίδιος έναν γιο που τον θεωρεί λάθος! – Charles Wadsworth

5. Υποτίθεται πως κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει «μπαμπάς» – Ανώνυμος

6. Οταν ήμουν έφηβος 14 ετών, ο πατέρας μου ήταν τόσο αλαζόνας που δεν τον άντεχα λεπτό. Περιέργως, όταν έφτασα στα 21 ένιωσα μεγάλη έκπληξη από το πόσο πολλά κατάφερε να μάθει μέσα σε επτά μόλις χρόνια! – Μαρκ Τουαίν

7. Πραγματικά πλούσιος είναι ο άντρας που έχει παιδιά που τρέχουν να χωθούν στην αγκαλιά του, ακόμη κι όταν τα χέρια του είναι άδεια. – Ανώνυμος

8. Δεν έχει τόση σημασία ποιος ήταν αληθινά ο πατέρας μου, αλλά ποιος θυμάμαι εγώ πως ήταν. – Anne Sexton

9. Eίναι όντως αξιέπαινο να πάει ένας πατέρας το γιο του για ψάρεμα. Υπάρχει, όμως, ένα ιδιαίτερο μέρος στον παράδεισο για τον πατέρα που θα πάει την κόρη του για ψώνια. – John Sinor

10. Οι καλοί μπαμπάδες δίνουν στα παιδιά τους ρίζες και φτερά. Ρίζες για να νιώθουν πού είναι το σπίτι τους και φτερά για να πετάξουν μακριά και ελεύθερα. – Jonas Salk

11. Mπαμπάδες, αγαπήστε και αποδεχτείτε τα μέλη της οικογένειάς σας γι΄ αυτό που πραγματικά είναι, ακόμη κι αν η προσωπικότητά τους είναι πολύ διαφορετική από τη δική σας. Τα κουνέλια δεν πετούν, οι αετοί δεν κολυμπούν, οι γάτες δεν έχουν φτερά. Σταματήστε τώρα τις συγκρίσεις. Υπάρχει άφθονος χώρος για όλους στο δάσος! – Chuck Swindoll

12. Πώς σκέφτεται ένα παιδί για τον πατέρα του σε κάθε ηλικία:

4 ετών: Ο μπαμπάς μου μπορεί να κάνει τα πάντα!
7 ετών: Ο μπαμπάς ξέρει τόοοσα πολλά!
8 ετών: Ο μπαμπάς μου δεν ξέρει τελικά και τόσα πολλά.
12 ετών: Ο μπαμπάς μου δεν ξέρει τι του γίνεται.
14 ετών: Ο πατέρας μου; Άσε καλύτερα!
21 ετών: Ωχ πάλι αυτός μπροστά μου!
25 ετών: Κάτι ξέρει για το θέμα ο πατέρας μου αλλά όχι και πολλά πράγματα.
30 ετών: Θα πρέπει να μάθω τι ξέρει ο πατέρας μου για το θέμα.
35 ετών: Πριν αποφασίσουμε ας ζητήσουμε και τη γνώμη του μπαμπά.
50 ετών: Τι άραγε να πίστευε ο πατέρας γι΄ αυτό;
60 ετών: Τελικά ο πατέρας μου είχε τεράστια εμπειρία!
65+ετών: Α, ρε πατέρα! Μακάρι να ζούσες και να μιλούσαμε σήμερα οι δυο μας! – Ανώνυμος




perierga.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δωρεάν η μετακίνηση με τα μέσα για τους μακροχρόνια ανέργους


Μέχρι το καλοκαίρι θα τεθεί σε εφαρμογή η δωρεάν κάρτα μετακίνησης των μακροχρόνια ανέργων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Οπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, κατά τη διάρκεια άτυπης συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, επί του παρόντος ελέγχονται όλες οι παράμετροι ώστε να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ το μέτρο, το οποίο αποτελεί πάγια θέση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δέσμευση είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με στόχο την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...