Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ποιοι, πώς και πότε θα πάρουν το νέο επίδομα τέκνων


Στο τέλος Ιουνίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση από τα νέα επιδόματα τέκνων, που θα λαμβάνουν από φέτος όλοι οι γονείς με παιδιά έως 18 ετών ή έως 24 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ανάλογα με το εισόδημά τους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το ποσό της πρώτης δόσης φτάνει μέχρι 2.450 ευρώ (4.900 ετήσιο ποσό) για πολύτεκνους με χαμηλό (έως 13.000 ευρώ) εισόδημα, που έχουν έως πέντε παιδιά, ενώ για δικαιούχους με υψηλότερο εισόδημα το ποσό της πρώτης δόσης φτάνει τα 1.250 ευρώ.

Για οικογένεια με 1 παιδί και εισόδημα 10.000 ευρώ η πρώτη δόση είναι 240 ευρώ (ετήσιο ποσό 480 ευρώ).

Το ενιαίο επίδομα τέκνων, δικαιούνται όλες οι οικογένειες με 1 ή περισσότερα παιδιά. Το βασικό ποσό είναι 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, αλλά όσο μεγαλώνει το εισόδημα, το ποσό μειώνεται. Έτσι, οικογένεια με 1 παιδί και εισόδημα έως 10.000 ευρώ δικαιούται 40 ευρώ. Αν έχει 3 παιδιά και εισόδημα 21.000 ευρώ δικαιούται 80 ευρώ από το ενιαίο επίδομα τέκνων και ετήσιο ποσό 1.500 ευρώ ως τρίτεκνη οικογένεια. Στο τέλος Ιουνίου, θα πάρει 480 ευρώ (επιδόματα α' και β' τριμήνου) και 750 ευρώ από το επίδομα τρίτεκνων. Συνολικά με την πρώτη δόση θα πάρει 1.230 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τη νέα απόφαση, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι πέρα από τα 40 ευρώ μηνιαίως που δικαιούνται για κάθε παιδί, θα παίρνουν ετησίως και άλλα 500 ευρώ για κάθε τέκνο.

Το επίδομα των 500 ευρώ για οικογένειες με τρία και άνω παιδιά, καταβάλλεται εφόσον το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, είναι μέχρι 45.000 ευρώ. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για οικογένειες με 4 παιδιά (48.000 ευρώ) και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνων.

Για την καταβολή των επιδομάτων προϋπόθεση είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης ηλεκτρονικά, σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ενεργοποιεί μέσα στις επόμενες μέρες τη διαδικασία για τη χορήγηση των επιδομάτων.

Τα πρώτα χρήματα θα πιστωθούν στους δικαιούχους στο τέλος Ιουνίου και θα περιλαμβάνουν τα επιδόματα του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου του 2013. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο δόσεις, μία στο τέλος Σεπτεμβρίου και η δεύτερη στο τέλος του έτους.



epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

27 χρόνια από την τραγωδία του Τσέρνομπιλ


Το πυρηνικό ατύχημα στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ έμελλε να στοιχειώσει εκατομμύρια ζωές μέχρι και σήμερα.

Ήταν 26 Απριλίου του 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό «Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν», στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, άρχισαν τις προγραμματισμένες εργασίες για ένα πείραμα, που σκοπό είχε να ελέγξει τα συστήματα ασφαλείας, αλλά οδήγησε στο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα.

Στο πλαίσιο του πειράματος αυτού, οι τεχνικοί έκλεισαν τα αυτόματα συστήματα ρύθμισης της ισχύος της τέταρτης μονάδας του σταθμού, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας, αφήνοντας ωστόσο τον αντιδραστήρα να λειτουργεί με το 7% της ισχύος του. Στη 1:23 το πρωί, η αλυσιδωτή αντίδραση στον τέταρτο αντιδραστήρα προκάλεσε διαδοχικές εκρήξεις, οι οποίες τίναξαν στον αέρα το ατσάλινο κάλυμμα του αντιδραστήρα, βάρους χιλίων τόνων. Τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού υλικού σκορπίστηκε στον αέρα, μέσω του οποίου μεταφέρθηκε στις γύρω περιοχές με ταχείς ρυθμούς.

Τόνοι ραδιενέργειας εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα, μολύνοντας τα πάντα: το έδαφος, τα νερά, τον αέρα, ακόμη και τους ανθρώπους.

Αρχικά η τότε πανίσχυρη Σοβιετική Ένωση προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός. Δεν ενημέρωσε κανέναν παρά μόνο τρεις μέρες μετά, όταν οι εργαζόμενοι σε ένα σουηδικό πυρηνικό εργοστάσιο αντιλήφθησαν την ακτινοβολία που ταξίδευε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επισήμως, 31 άνθρωποι πέθαναν λίγο μετά την έκρηξη. Όμως, από το 1986 έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 25.000 στρατιώτες και πολίτες από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και άλλες Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι εστάλησαν στις εργασίες αποκατάστασης του σταθμού. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι στις τρεις αυτές χώρες έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια, από την οποία έχει μολυνθεί έκταση 150.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ίση με τη μισή έκταση της Ιταλίας. Τετρακόσιες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, αλλά περίπου 6 εκατομμύρια εξακολουθούν να ζουν σε μολυσμένες ζώνες.

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στη Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων, διατάραξε πολύ σοβαρά τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στις γύρω χώρες.

Πριν από λίγες μέρες η Hélène Veilleux επισκέφτηκε την περιοχή και της δόθηκε άδεια να φωτογραφίσει τα συντρίμμια, όπου έζησαν και δούλεψαν εκατοντάδες οικογένειες.

Οι φωτογραφίες από τις περιοχές που εκκενώθηκαν το 1986 σοκάρουν...



newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίθανες ιστορίες διαζυγίου που έχουν αφήσει εποχή!


Το διαζύγιο είναι μια διαδικασία επίπονη για όλες τις πλευρές. Και για το ζευγάρι, και για τις οικογένειές τους, αλλά και για τους… δικηγόρους που ορισμένες φορές τραβούν τα μαλλιά τους με αυτά που ακούν και βλέπουν. Πολλοί από αυτούς έχουν να διηγούνται, μάλιστα, ορισμένες ιστορίες για γέλια και για κλάματα…

Οπως αναφέρει το Newsbomb πέντε από τις πιο τραβηγμένες ιστορίες διαζυγίου που θα μπορούσαν να μείνουν στην Ιστορία για εύλογους λόγους είναι οι παρακάτω:

«Δώσε μου πίσω το… νεφρό μου»

Πάνω στον εκνευρισμό και στην κόντρα πολλοί είναι αυτοί που μόλις έρθει η ώρα του χωρισμού ζητούν από τον πρώην ή την πρώη, πλέον, να τους επιστρέψει όλα τα δώρα που του/της είχε κάνει κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου. Τι γίνεται, όμως, όταν δωρίζεις στη σύζυγό σου το… νεφρό σου; Κατά τον χειρουργό από το Λονγκ Αϊλαντ το ζητάς πίσω. Αυτό έκανε και ο ίδιος όταν τον Ιούλιο του 2005 του ζήτησε διαζύγιο η γυναίκα του..

Εκοψε το σπίτι στα δύο με πριόνι

Ο νόμος ορίζει ότι αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου ανήκει από κοινού στους συζύγους. Οταν έρθει η ώρα του διαζυγίου, συνήθως τα ζευγάρια μοιράζουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στη μέση. Ενα σπίτι παίρνει ο ένας, ένα άλλο ο άλλος και ούτω καθεξής. Ο Μοέουν Σαρίμ από την Κένυα, όμως, φαίνεται πως είχε μια διαφορετική αντίληψη του νόμου. Λέει δικαιούμαι το 50% της περιοσίας, άρα και του σπιτιού. Τι θα κάνω; Θα το κόψω στη μέση. Μαζί με τους συγγενείς του… πριόνισαν το σπίτι που εμεινε με την πρώην, πλέον, σύζυγό του ακριβώς στη μέση για να πάρει το μερίδιό του.

Αμετανόητος μαμάκιας

Οτι η πλειοψηφία των ανδρών είναι μαμάκηδες είναι λίγο πολύ γνωστό. Ωστόσο, ο Ιταλός της συγκεκριμένης ιστορίας φαίνεται ότι το παράκανε: Την πήρε μαζί του ακόμη και στο μήνα του μέλιτος. Φυσικά, ο έγγαμος βίος έφθασε στο τέλος του πολύ γρηγορότερα από το αναμενόμενο, καθώς με το που επέστρεψαν η σύζυγός του κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Το τείχος του… διαμερίσματος

Είναι μια ανάλογη περίπτωση με του άνδρα από την Κένυα. Ωστόσο, στην περίπτωσή τους έγινε με δικαστική απόφαση. Ο λόγος για ένα ζευγάρι που χώρισε το 2007 αλλά κανείς δεν δεχόταν να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου έμεναν όσο ήταν παντρεμένοι. Ετσι ο δικαστής απηυδισμένος από το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να βρουν άκρη έβγαλε απόφαση να χτιστεί εντός του διαμερίσματος ένας τοίχος που θα το χωρίζει στα δύο.

Πτώση… μορίου

Είναι άγνωστο αν είχε προχωρήσει στην πρόσθεση ψεύτικου μορίου από ανασφάλεια ή αν του το είχε ζητήσει η σύζυγός του. Πάντως, όταν αυτό αποκολλήθηκε, το 2008, η γυναίκα του έσπευσε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.


aggouria.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...