Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Πάνω από 45.000 λάμβαναν παράνομα σύνταξη!

Τα καταβληθέντα ποσά θα αναζητηθούν στο ακέραιο ύστερα από την προσκόμιση των σχετικών στοιχείων στη Δικαιοσύνη.


Ολοκληρώνονται σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου, οι απογραφές στα μεγάλα ταμεία, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, για την εφαρμογή του δικτύου «Αριάδνη» ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Σε ότι αφορά σε ειδικές περιπτώσεις συνταξιοδοτικών παροχών (π.χ. συντάξεις σε χήρες, άγαμες θυγατέρες κ.λπ.) η προθεσμία εκπνέει στις 28.2.2013, οπότε και σύμφωνα με τον υπουργό, θα προκύψει, για πρώτη φορά, η πλήρης εικόνα τόσο για το σύνολο των νόμιμα καταβαλλόμενων συντάξεων και ασφαλιστικών παροχών, όσο και για το μέγεθος των «διαρροών» του συστήματος λόγω παράνομων συντάξεων.

Από τα μέχρι σήμερα απογραφικά στοιχεία σε μεγάλους ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΙΚΑ, ΟΓΑ, κ.λ.π) έχουν ήδη εντοπιστεί 45.991 περιπτώσεις παράνομης λήψης συντάξεων, τα καταβληθέντα ποσά των οποίων θα αναζητηθούν στο ακέραιο ύστερα από την προσκόμιση των σχετικών στοιχείων στη Δικαιοσύνη.


epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το ΣΔΟΕ βγήκε “παγανιά” τα Χριστούγεννα. Τι βρήκε…


Στην Αττική πραγματοποιήθηκαν συνολικά 288 έλεγχοι, βρέθηκαν 40 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 396 παραβάσεις, κατα τη διάρκεια των ημερών των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 243 έλεγχοι, βρέθηκαν 17 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 134 παραβάσεις.

Σε άλλα αστικά κέντρα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 109 έλεγχοι, βρέθηκαν 9 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 102 παραβάσεις.

Επίσης, το Σ.Δ.Ο.Ε πραγματοποίησε ελέγχους στους χειμερινούς προορισμούς και τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, όπως Αράχωβα- Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, Καρπενήσι, Μικρό και Μεγάλο χωριό, χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, Λίμνη Πλαστήρα, Ζαχοροχώρια, Πήλιο, Ελάτη, Βυτίνα, Δημητσάνα, Τρία Πέντε Πηγάδια , Μέτσοβο, Νυμφαίο, Βίγλα- Πισοδέρι, Άγιος Αθανάσιος Καϊμακτσαλάν, Σέλι, Λουτρά Πόζαρ και Καλάβρυτα.

Διενεργήθηκαν συνολικά 187 έλεγχοι και 32 βρέθηκαν παραβάτες. Βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις. Μέσος όρος παραβατικότητας 17,11 %.

Υπήρξαν 2 περιπτώσεις επιχειρήσεων σε Καρπενήσι και Θεσσαλονίκη με παραβατικότητα 100 %, οι οποίες δεν είχαν εκδώσει καμία απόδειξη σε πελάτες.

Στη Θεσσαλονίκη, σε μία περίπτωση διαπιστώθηκε ότι η ελεγχόμενη επιχείρηση- γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης- δεν εξέδωσε καμία απόδειξη για τα 36 τραπέζια που λειτουργούσε, με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος του εστιατορίου να οδηγηθεί στο αυτόφωρο για φοροδιαφυγή. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και για την Πρωτοχρονιά.



olympia.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συνεργασία του υπ. Ναυτιλίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού»


Μνημόνιο συνεργασίας «ως προς την υποστήριξη και διαχείριση Α) υποθέσεων παιδιών σε κίνδυνο (παιδιά - θύματα κακοποίησης – παραμέλησης, παιδιά θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης, παιδιά θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης) και Β) υποθέσεων εξαφανισθέντων παιδιών» υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, από τον Υπουργό Κωστή Μουσουρούλη και τον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο,

Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αναλαμβάνει:

•    Να συμβάλει στην έρευνα και διάσωση των εξαφανισμένων ανήλικων στην περιοχή της αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

•    Να εκπονήσει σε συνεργασία με το σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και να προωθήσει προς όλες τις λιμενικές αρχές σχετικό εγχειρίδιο οδηγιών για τον τρόπο ανταπόκρισης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικά παιδιών θυμάτων (π.χ. παιδιά επαίτες) καθώς και σχετικό εγχειρίδιο οδηγιών για τον τρόπο ανταπόκρισης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων.

•    Να απευθύνεται στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε κάθε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητη η παροχή κοινωνικής ή ψυχολογικής υποστήριξης του παιδιού - θύματος από τον σύλλογο και εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά από τον αρμόδιο Εισαγγελέα (δηλαδή, η ανάθεση παροχής αρωγής του παιδιού – θύματος από άλλο φορέα).

•    Να συμβάλει, εφόσον είναι δυνατόν, σε συνδυασμό με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την υπάρχουσα επιχειρησιακή διαθεσιμότητα πλωτών μέσων στην άμεση μετάβαση της Συντονιστικής Επιχειρησιακής Ομάδας Διαχείρισης Περιστατικών Εξαφάνισης στον τόπο της εξαφάνισης με σκοπό την ενεργοποίησή της.

•    Σε περίπτωση ενεργοποίησης του συστήματος Amber Alert Hellas, να προβάλλονται τα στοιχεία του εξαφανισμένου παιδιού στις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων που διαθέτουν οι λιμένες.

•    Να δημιουργήσει ομάδα εμπειρογνωμόνων για θέματα εξαφάνισης ανηλίκων, αποτελούμενη από στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, οι οποίοι θα τύχουν ειδικής εκπαίδευσης.

•    Να εξασφαλίζει την ταχεία ενημέρωση του 4ου Τμήματος Αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που έχει οριστεί ως αρμόδιο για την έγκριση της ενεργοποίησης της διαδικασίας AMBER ALERT HELLAS, κάθε φορά που Λιμενική Αρχή δέχεται αναγγελία εξαφάνισης ανηλίκου, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος.

«Με το μνημόνιο που υπογράψαμε σήμερα, στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα: Πρώτον, ότι το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να επιτελεί, με συναίσθηση ευθύνης, τον κοινωνικό του ρόλο, ιδίως στην δύσκολη αυτή περίοδο που περνά ο τόπος μας. Δεύτερον, η Ελληνική Πολιτεία προστατεύει με κάθε πρόσφορο μέσο τα παιδιά της και αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα για να βελτιώσει τις υποδομές και την υποστήριξη σε όσα παιδιά βρεθούν σε δύσκολη θέση. Η άσκηση βίας και η εκμετάλλευση των παιδιών μας, είναι έξω από την ελληνική κοινωνία και οικογένεια. Και με τη συνεργασία που ξεκινάμε με το σύλλογο «το Χαμόγελο του Παιδιού», αυτό ακριβώς υπογραμμίζουμε» τόνισε ο Κ. Μουσουρούλης ενώ ο Κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε:

«Το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στις εξαφανίσεις ανηλίκων έχοντας αποκτήσει εξειδίκευση και τεχνογνωσία, διεθνώς αναγνωρισμένη. Ωστόσο σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι. Πρωτοστάτες οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς που θέτουν στη διάθεση των παιδιών όλο το δυναμικό τους, υλικοτεχνικό και ανθρώπινο. Σήμερα είμαστε ευτυχείς που το ήδη ενεργό και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο Λιμενικό Σώμα επισφραγίζει και θεσμοθετεί τη συμμετοχή του με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας. Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας, λοιπόν, ώστε κάθε παιδί που εξαφανίζεται να βρίσκει το δρόμο για το σπίτι του! Εκπροσωπώντας τα παιδιά στην Ελλάδα ευχαριστούμε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και το Λιμενικό Σώμα για τη σημαντική αυτή ενέργεια»



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι αλλάζει από την 1/1/2013 στα εισιτήρια


Ήδη από την 1η Ιανουαρίου οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν τις δεσμίδες με τα δέκα εισιτήρια, με ένα επιπλέον εισιτήριο δωρεάν.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να ανακοινωθούν εκπτώσεις για όσους χρησιμοποιούν τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Η προσφορά θα ισχύει για τις ημέρες όπου οι Αστικές

Συγκοινωνίες θα παραμένουν ακινητοποιημένες, λόγων απεργιών των εργαζομένων.

Παράλληλα, έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο οι πολίτες θα το «γεμίζουν» με μονάδες μέσω internet, κινητού ή πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Αλλαγές και για τους... λαθρεπιβάτες

Το νέο έτος φέρνει πιο εντατικούς ελέγχους και αλλαγές στον τρόπο πληρωμής του προστίμου, σε όσους «συλλαμβάνονται» χωρίς εισιτήριο.

Συγκεκριμένα, θα μπορεί να πληρώσει το 50% του ποσού εντός 10 ημερών. Το ίδιο που συμβαίνει και με τις κλήσεις της τροχαίας, δηλαδή.




newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι μεγαλύτερες απώλειες του 2012


Γουίτνεϊ Χιούστον και Ντόνα Σάμερς, Κάρλος Φουέντες και Νιλ Άρμστρονγκ, μερικές από τις προσωπικότητες που αποχαιρέτησαν τον κόσμο μέσα στο 2012.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

24: Θόδωρος Αγγελόπουλος (76 ετών), ο διάσημος έλληνας σκηνοθέτης που τιμήθηκε με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών το 1998 για την ταινία τους "Η Αιωνιότητα και μια μέρα".

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

6: Αντόνι Τάπιες (88 ετών) καταλανός ζωγράφος και γλύπτης, τελευταίος μεγάλος καλλιτέχνης της ευρωπαϊκής πρωτοπορείας.
11: Γουίτνεϊ Χιούστον (48 ετών). "Η Φωνή". Η αμερικανίδα τραγουδίστρια του "I Will Always Loving You" βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο της, θύμα της κοκαΐνης και των καρδιακών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

ΜΑΡΤΙΟΣ

17: Τζον Ντέμιανιουκ (91 ετών), πρώην δεσμοφύλακας στο ναζιστικό στρατόπεδο Σόμπιμπορ. Πέθανε σε οίκο ευγηρίας στη Βαυαρία, περίπου ένα μήνα μετά την καταδίκη του σε πενταετή φυλάκιση για το ρόλο του στη δολοφονία 27.900 εβραίων.
25: Αντόνιο Ταμπούκι (68 ετών), ιταλός συγγραφέας, ανάμεσα στα έργα του ξεχωρίζουν το "Νυχτερινό στην Ινδία" και "Ισχυρίζεται ο Περέιρα". Μετέφρασε τα έργα του πορτογάλου ποιητή Φερνάντο Πεσόα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

7: Φανγκ Λιζί (76 ετών), αστροφυσικός που ονομάστηκε "Ζαχάροφ της Κίνας" για τους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πέθανε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζούσε μετά τα γεγονότα της πλατείας Τιανανμέν το 1989.
11: Αχμέτ Μπεν Μπελά (95 ετών), ένας από τους ιδρυτές του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης και πρώτος πρόεδρος της ανεξάρτητης Αλγερίας.

ΜΑΙΟΣ

15: Κάρλος Φουέντες (83 ετών), ένας από τους σημαντικότερους λογοτέχνες της εποχής μας και από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Λατινικής Αμερικής. Μαζί με τους δύο νομπελίστες, τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και τον Περουβιανό Μάριο Βάργκας Λιόσα, o Kάρλος Φουέντες συντέλεσε αποφασιστικά στη μεγάλη «έκρηξη» και την ανανέωση της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. 
17: Ντόνα Σάμερ (63 ετών), η αμερικανίδα "βασίλισσα της ντίσκο" άφησε το σημάδι της στη δεκαετία του '70 με τραγούδια όπως το "Love to love you baby", "Last Dance" και "Hot Stuff".
18: Ντίτριχ Φίσερ-Ντισκάου (87 ετών), γερμανός βαρύτονος ένας από τους διασημότερους ερμηνευτές λίντερ στον κόσμο.
20: Ρόμπιν Γκιμπ (62 ετών), η φωνή του "Stayin' Alive" και των Bee Gees, το μόνο συγκρότημα στον κόσμο που είχε ταυτόχρονα πέντε τραγούδια του στο Top Ten.

ΙΟΥΝΙΟΣ

5: Ρέι Μπράντμπερι (91 ετών), αμερικανός συγγραφέας, μαιτρ της επιστημονικής φαντασίας, έργα του το "Φαρενάιτ 451" (1953) και τα "Χρονικά του Αρη"(1950).
30: Γιτζχάκ Σαμίρ (96 ετών), πρωθυπουργός του Ισραήλ, ένας από τους ιστορικούς ηγέτες της εθνικιστικής δεξιάς.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

25: Νιλ Άρμστρονγκ (82 ετών), αμερικανός αστροναύτης , ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, με την αποστολή του διαστημοπλοίου Απόλλων 11, στις 20 Ιουλίου 1969.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

3: Σουν Μιουνγκ Μουν (91 ετών), ιδρυτής της Εκκλησίας της Ένωσης, γνωστής ως αίρεση Μουν.
18: Σαντιάγο Καρίγιο (97 ετών), ο ιστορικός γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ισπανίας και ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ισπανικού Εμφυλίου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

6: Τσαντλί Μπεντζεντίντ (83 ετών), πρόεδρος της Αλγερίας από το 1979 ως το 1992, πρωτεργάτης του εκδημοκρατισμού των θεσμών της χώρας.
14: Νοροντόμ Σιχανούκ (89 ετών), τέως βασιλιάς της Καμπότζης, "πατέρας" της ανεξαρτησίας της χώρας του.
18: Σίλβια Κριστέλ (60 ετών), ολλανδή ηθοποιός που έγινε γνωστή σε ηλικία μόλις 22 ετών όταν πρωταγωνίστησε στην ερωτική ταινία "Εμμανουέλλα".

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

4: Χαν Σουγίν (95 ετών), κινεζικής καταγωγής βελγίδα συγγραφέας. Έγραψε περίπου 40 βιβλία για τη σύγχρονη Κίνα και ήταν πρέσβειρα καλής θέλησης της Κίνας του Μάο στη Δύση.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

5: Όσκαρ Νιμάγιερ (104 ετών), βραζιλιάνος αρχιτέκτονας, σύμβολο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που άφησε το αποτύπωμά του σε πολλές πόλεις του κόσμου.
5: Ντέιβ Μπρούμπεκ (91 ετών), αμερικανός πιανίστας της τζαζ, δημιουργός του "Take Five".
12: Ραβί Σανκάρ (92 ετών), ινδός μετρ του σιτάρ που επηρέασε πολλούς δυτικούς μουσικούς.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Η Whitney Houston δολοφονήθηκε από εμπόρους ναρκωτικών»


Ένα βίντεο-σοκ το οποίο αποδεικνύει ότι η διάσημη τραγουδίστρια Whitney Houston δολοφονήθηκε, υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ στο Χόλιγουντ.

Ο Paul Huebl δήλωσε σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι παρέδωσε το επίμαχο υλικό στο FBI, στο οποίο όπως αποκάλυψε απεικονίζονται δύο άγνωστοι άντρες και μεγαλέμποροι ναρκωτικών να σκοτώνουν την ντίβα.

Όπως είπε, οι άντρες εθεάθησαν στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε η Houston, το Beverly Hilton, και σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να παραλάβουν χρήματα που τους χρωστούσε η τραγουδίστρια για ναρκωτικά που είχε λάβει και τα οποία άγγιζαν το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ντετέκτιβ, μία ημέρα πριν από τον θάνατό της, η τραγουδίστρια παρέλαβε μία μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στο δωμάτιό της.

Στις 11 Φεβρουαρίου, την ημέρα του θανάτου της, η Αμερικανίδα σταρ είχε μένει μόνη της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για 45 λεπτά. Ο Huebl ισχυρίζεται ότι εκείνα τα λεπτά ήταν που οι έμποροι ναρκωτικών την σκότωσαν, και όπως λέει, έχει τα στοιχεία που μπορούν να το αποδείξουν...



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μετά απο 62 χρόνια τίτλοι τέλους για την ΑΓΝΟ


Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 έκανε η γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλονίκης Αγνό. Την περασμένη εβδομάδα...
κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση για την ένταξη της εταιρείας στη διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της όπως προβλέπει το άρθρο 99 του Ν.3588/2007. Παράλληλα, κατέθεσε και αίτηση προσωρινών μέτρων προστασίας από τους πιστωτές, αίτημα, που φέρεται να απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Η πάλαι ποτέ συνεταιριστική βιομηχανία της Θεσσαλονίκης Αγνό βρίσκεται από το 2003 στην ιδιοκτησία της εταιρείας Κολιός, η οποία την εξαγόρασε από την Αγροτική Τράπεζα.

Η ΑΓΝΟ Βιομηχανία Γάλακτος ΑΕ, η οποία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1950, ήταν η πρώτη βιομηχανία παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα, εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί), παράγει φυσικούς χυμούς και εμφιαλωμένα νερά.




i-reportergr.com

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...