Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Koriopolis: Νέος κύκλος διώξεων

Νέο «κύμα» διώξεων για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος νέων προσώπων αλλά και ήδη κατηγορουμένων, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να καλείται πλέον να αντικρούσει ακόμη μια σοβαρή κατηγορία, όχι τόσο για τη βαρύτητά της όσο για την ηθική της απαξία.
Ήδη τα νέα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον 9ο τακτικό ανακριτή Γ. Κασίμη, ενώ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εξεδόθη διάταξη δημοσιοποίησης των παλαιών και νέων ονομάτων των κατηγορουμένων.
Η νέα δίωξη διαχωρίζει τους κατηγορούμενους σε τρεις ομάδες.
Ειδικότερα:
Α’ ΟΜΑΔΑ
Κατηγορούμενοι είναι οι:
Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος, Μιχάλης Νικολόπουλος.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι: Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματική απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα μέσω Ίντερνετ.
Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι ο Γ. Τσακογιάννης ήταν «ΑΦΑΝΗΣ ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ» στο οποίο εργάζονταν οι Μ. Νικολόπουλος και Ι. Παπαδόπουλος.
Επιπλέον, ο Γ. Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο Ίντερνετ για παράνομο στοίχημα, ενώ από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει το περιβόητο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ
προκύπτουν 16 νέοι στημένοι αγώνες με άλλους παράγοντες πλην της Ηλιούπολης, το χρονικό διάστημα από 13 Φεβρουαρίου 2011 έως 18 Απριλίου 2011.
Β’ ΟΜΑΔΑ
Κατηγορούμενοι είναι οι: 
Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης και άγνωστοι δράστες.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι: Υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα που τιμωρείται από το άρθρο 41 παρ στ' του αθλητικού νόμου)
Όπως προέκυψε από τις μεταξύ τους συνομιλίες όλοι οι παραπάνω από κοινού συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της «Θύρας 7» στις 13 Μαρτίου 2011 κατά τη διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαική για να προκαλέσουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της Ομάδας Αλέξης Κούγιας.
Μάλιστα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Γ. Τσακογιάννης ενημέρωσε τον Ι. Παπαδόπουλο ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Β. Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια.
Επίσης ο Γ. Τσακογιάννης σε άλλη συνομιλία ακούγεται να επικοινωνεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, ζητώντας να μετακινηθούν οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός στις 27 Φεβρουαρίου 2011
Γ’ ΟΜΑΔΑ
Κατηγορούμενοι είναι οι:
Χρήστος Σφήκας, διαιτητής
Χρήστος Κανελλάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός
Απαρεσίδο Αλβες Λουι Μιγκελ, ποδοσφαριστής Ιωνικού
Γιώργος Σέγγος διαιτητής
Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαριστής Διαγόρα Ρόδου
Πέτρος Ρουτζιέρης προπονητής Διαγόρα Ρόδου
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος
Ιωάννης Αρφάνης γενικός αρχηγός Ηλιούπολης
Ιωάννης Κομπότης, προέδρος Λεβαδειακού
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης
Αναστάσιος Θάνος, ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, διαιτητής
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, πρόεδρος Εθνικού Αστέρα,
Ηλίας Φιντάνης, πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαικής (προκύπτει από τη δικογραφία ότι συμμετείχε στο στήσιμο αγώνων της ομάδας πίσω από την “πλάτη” του Αλέξη Κούγια)
Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικού Αστέρα
Ηρακλής Νυκταρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ,
Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, αστυνομικός-διαιτητής.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι: Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση.
Για τους παραπάνω προέκυψε ότι έπαιζαν πολλά λεφτά σε παράνομο στοίχημα, όπου π.χ σε μία περίπτωση πόνταραν 60.000 ευρώ.
Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι με τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνεται αμέσως το αποδεικτικό υλικό για τον Γ. Τσακογιάννη αλλά και για τα άλλα πρόσωπα που υπάρχουν στην πρώτη δικογραφία.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση νέων διώξεων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε το Τμήμα Εκβιαστών, το οποίο διενεργούσε αυτοτελή έρευνα με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση των «νονών» του Πειραιά. Το Τμήμα εκβιαστών δεν «έκλεισε» την υπόθεση αλλά, συνέχισε τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, προς αναζήτηση νέων εγκληματικών οργανώσεων, που πιθανόν να συνδέονταν με εκβιασμούς νυχτερινών κέντρων, σε όλο τον νομό Αττικής.
Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, προέκυψε έτσι η «εγκληματική οργάνωση», κατά το κατηγορητήριο, του Γ. Τσακογιάννη σε σχέση με το ποδόσφαιρο και τα “στημένα” παιχνίδια.
Βάσει των στοιχείων αυτών, σχηματίστηκε νέα δικογραφία η οποία περιλαμβάνει νέους διαλόγους για το δίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2011.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μαύρη τρύπα 4,5 δισ. καταπίνει τις θυσίες – και φέρνει νέες…

Σχεδόν κατά 50% διευρύνθηκε η «μαύρη τρύπα» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, μέσα σε 1 μόλις μήνα: από 3,2 δισ. ευρώ το Μάιο σε 4,53 δισ. τον Ιούνιο!

Παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας από τον Μάιο του 2010 έως και τώρα, τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα! Καθίζηση σημείωσαν συνολικά στο α’ εξάμηνο οι εισπράξεις του δημοσίου. Στα κρατικά ταμεία, τα καθαρά δημόσια έσοδα που μπήκαν (από φόρους κλπ) ήταν 3,26 δισ. ευρώ λιγότερα από το στόχο.
Αντιθέτως οι δαπάνες ξέφυγαν και ξεπέρασαν το στόχο κατά 1,27 δισ. ευρώ.

Συνολικά η «μαύρη τρύπα» που άνοιξε στο εξάμηνο έφτασε έτσι στα 4,53 δισ. ευρώ, έναντι 3,2 δισ. στο πεντάμηνο.
Μαζί με τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το πρώτο εξάμηνο (Τακτικός και ΠΔΕ) υστερούν έναντι του στόχου κατά 3,051 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 644 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η υστέρηση των εσόδων σε επίπεδο εξαμήνου οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου, και στη μείωση των εισοδημάτων, στη μετάθεση για τον Ιούλιο της καταβολής από τα πιστωτικά ιδρύματα του ποσοστού 10% επί της αξίας των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το Δημόσιο και στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 79,6% ή κατά 306 εκατ. ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι η παρούσα υστέρηση των εσόδων αναμένεται να αντιμετωπισθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο, με την απόδοση των φορολογικών μέτρων που περιέχονται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011 - 2015.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ας κάνουν το καθήκον τους – κι ο Καμίνης κι ο Παπαϊωάννου και η Αστυνομία !

Δεν μπορεί κανείς παρά να εκφράσει την «συγκίνηση» του, για το ξαφνικό ενδιαφέρον του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου αλλά και του Δημάρχου της Αθήνας για τους ανθρώπους που κατασκηνώνουν στην πλατεία Συντάγματος. Ο μεν κος Παπαιωάννου χαρακτηρίζει την συνθήκη της πλατείας ως «τσαντίρια» και ο κος Καμίνης συμφωνώντας είναι έτοιμος να την «καθαρίσει».

Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο ο κος Παπαϊωάννου αποτελεί ξαφνικά σταυροφόρο της εκκαθάρισης της πλατείας, μιας και - αν δεν απατώμαι - είναι υπουργός Δικαιοσύνης και όχι Εσωτερικών. Θεωρώ ότι ζητήματα όπως το κουκούλωμα της υπόθεσης Siemens, η παραγραφή του Βατοπεδίου, το γεγονός ότι χονδρέμποροι ναρκωτικών δεν μπαίνουν φυλακή αλλά μπαίνουν οι χρήστες, το ότι σε δημόσιους υπάλληλους που καταχράζονται δημόσιο χρήμα δεν τους δεσμεύεται η περιουσία, το ότι παιδεραστές, βιαστές και άνδρες που ξυλοκοπούν τις γυναίκες τους βγαίνουν άμεσα από την φυλακή -αν ποτέ καταδικαστούν- το ότι υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις δολοφονιών άλυτες, είναι ζητήματα που άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων του και θα έπρεπε να τον απασχολούν πολύ περισσότερο από ότι οι σκηνές στην πλατεία Συντάγματος.

Μετά την γλυκύτατη φρασεολογία του κου Παπαϊωάννου, έρχεται και ο κος Καμίνης να προστεθεί στους «ιππότες» που θέλουν να καθαρίσουν την πλατεία από τα «μιάσματα» που κατασκηνώνουν εκεί..

Ο κύριος Καμίνης, στον οποίο όλη η Αθήνα εναπόθεσε τις τελευταίες της ελπίδες μπας και σωθεί αυτή η πόλη από την εγκληματικότητα, την βρώμα, τα ναρκωτικά και την ασυδοσία, απογοητεύει! Προς το παρόν η πλειονότητα των κατοίκων του κέντρου δεν έχει δει καμία απολύτως αλλαγή και κάτοικοι περιοχών κοντά στην Ομόνοια και την Ακαδημία Πλάτωνος μιλάνε για χειρότερη κατάσταση από ότι παλαιότερα.

Και σήμερα ο κος Καμίνης θεωρεί ότι οι ακίνδυνοι πολίτες που κατασκηνώνουν στην πλατεία Συντάγματος –κάτω από δέντρα και χωρίς να ενοχλούν ή κατ’ ουσίαν να φαίνονται και πολύ- είναι πιο επικίνδυνοι από τους δολοφόνους και εμπόρους ναρκωτικών, πιο ενοχλητικοί από την απίστευτη βρώμα που περιτριγυρίζει ακόμα και το ίδιο το Δημαρχείο, πιο επείγουσα προτεραιότητα από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας.

Και για αυτό λίγες ώρες πριν με ανακοίνωση του ζήτησε την συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας για την «εκκαθάριση» της πλατείας.

Φαντάζομαι ότι έχει συναίσθηση ως συνεργάτης της Διεθνούς Αμνηστίας - που προστατεύει τα δικαιώματα πολιτών - ότι είναι η ίδια αστυνομία που έπνιξε την Αθήνα σε χημικά στις 29 Ιουνίου αναίτια.

Μια αστυνομία που ξυλοκοπούσε πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά στο Σύνταγμα ή και έτρωγαν σε γειτονικές περιοχές (για να χωνέψουν καλύτερα βρε αδερφέ!).

Μια αστυνομία που καταγράφηκε σε βίντεο να πλησιάζει πολίτη που εκλιπαρεί «Μη με βαρέσεις!» και να του ανοίγει το κεφάλι με το γκλόμπ.

Μια αστυνομία που με την ανικανότητα ανοχή της (τουλάχιστον…), ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και η εκπόρνευση γυναικών.

Μια αστυνομία που κατέστησε ανάπηρο τον δημοσιογράφο Μ.Κυπραίο και δεν έχει βγει ακόμα, 12 μέρες μετά να ζητήσει μια συγνώμη για την χυδαία αυτή πράξη.

Δηλαδή μιλούμε για μια γλυκιά, ευγενική, ηθική και αξιοπρεπή ελληνική αστυνομία (εδώ γελάμε). Μια αστυνομία που λειτουργεί βάσει του κώδικα συμπεριφοράς του αστυνομικού που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο αστυνομικός “έχει την ύψιστη τιμή να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό”!

Ναι, μην εκπλήσσεσαι αγαπητέ αναγνώστη,  υπάρχει αυτός ο κώδικας, (μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ )
Μια αστυνομία που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος όπως άλλωστε και τον κο Καμίνη αλλά και τον κο Παπαϊωάννου για να κάνουν την δουλειά τους. Για να συμμαζέψουν τα δικά τους «τσαντίρια» τα οποία είναι πλέον εκτός ελέγχου…

Αυτό που θα πρέπει άμεσα να μάθει ο κος Καμίνης και ο κος Παπαϊωάννου είναι καταρχήν την αρχαία ελληνική τους κληρονομιά που μέσα από τα λόγια του Πλάτωνα λέει ότι «Οι άνθρωποι από κάθε κοινωνική τάξη, είτε είναι δόκιμοι είτε όχι, είτε θριαμβεύουν είτε όχι, ας εκπληρώνουν το καθήκον τους κι ας αρκούνται σ’ αυτό.»

Ας εκπληρώσουν το καθήκον τους λοιπόν οι κύριοι Παπαϊωάννου και Καμίνης και ας αρκεστούν σε αυτό. Ας αφήσουν τους πολίτες της πλατείας Συντάγματος να κάνουν το ίδιο, που όπως φαίνεται είναι καλύτεροι γνώστες του Πλάτωνα: “Δεν ξέρω τίποτα άλλο, για το οποίο κάθε λογικός άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται περισσότερο, παρά το πώς το παιδί του θα γίνει ο πιο καλός άνθρωπος.”

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται εκεί για να έχουν τα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον, για να γίνουν τα παιδιά τους καλύτεροι άνθρωποι.



Πολίτες καθαρίζουν την Πλατείας Συντάγματος


Μεταφορά νερού στην Πλατεία


Μια διακριτική κατασκήνωση στο Σύνταγμα


Πρεζόνια τη Δευτέρα το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο 






protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι έκρυβε το φορτίο του θανάτου ; Που ολιγώρησαν οι Αρχές ;


Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009. Πλήρωμα του αμερικανικού ναυτικού λαμβάνει άδεια από τον καπετάνιο Σμιρνόφ να επιβιβαστεί στο «Μόντσιεγκορσκ» για μία επιθεώρηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το ρωσικών συμφερόντων πλοίο με την κυπριακή σημαία είχε ναυλωθεί από την IRISL, τις κρατικές ναυτιλιακές γραμμές του Ιράν, για τη μεταφορά φορτίου από το ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στην Ταρτούς της Συρίας. Άμεσα οι επιθεωρητές ενημερώνουν την Ουάσιγκτον για τα ευρήματα των ελέγχων σε μερικά από τα 98 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο.
 
«Ισχυρά εκρηκτικά 120, 122, 125 και 160 χιλιοστών που έχουν προορισμό τη Συρία. Η επιθεώρηση αποκάλυψε επίσης κελύφη 7,62 χιλιοστών, πεπιεσμένη πυρίτιδα, ασημένιες σφαίρες σε μέγεθος δολαρίου, γομώσεις απλές και γομώσεις μαγνησίου», ανέφερε το απόρρητο τηλεγράφημα 09State5968 που στάλθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία και είχε υπογραφή Κλίντον.
 
Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ έδινε εντολή να ζητηθεί από αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης η εκτροπή του «Μόντσιεγκορσκ» σε λιμάνι της Κύπρου και «να κατακρατηθεί το φορτίο του» - οι Κύπριοι είχαν το δικαίωμα να το κάνουν, επειδή το πλοίο έφερε κυπριακή σημαία.
 
Μετά από μία ημέρα, η πρεσβεία με απόρρητο τηλεγράφημα (09Nicosia75) γνωστοποιεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την είσοδο του «Μόντσιεγκορσκ» σε κυπριακά ύδατα και την έλευσή του στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου και αγκυροβόλησε. Όπως αναφέρεται, ο Παντελίδης παρείχε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τις επόμενες ενέργειες της Κύπρου, ενώ οι πρώτες αναφορές των λιμενικών για μεγάλες ποσότητες ισχυρών εκρηκτικών ήγειραν τις ανησυχίες των Κυπρίων.
 
Το φορτίο κρατήθηκε στο νησί όμως και ένα χρόνο μετά κανείς δεν είχε κάνει κάτι ώστε να μείνει φυλαγμένο σωστά με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή τραγωδία.


onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποκάλυψη:τι έλεγαν οι ΗΠΑ για το μοιραίο πλοίο. Αναφορές από τα Wikileaks !

Οι αμερικανοί παρακολουθούσαν από κοντά τον πλου του πλοίου που μετέφερε τα εκρηκτικά που τα ξημερώματα εξεράγησαν στη Κύπρο σκορπώντας το θάνατο.

Μέσω των τηλεγραφημάτων που αποκαλύφθηκαν από τα Wikileaks,προκύπτει ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ,παρακολουθούσε το πλοίο ,με το πολεμικό πλοίο USS Barry. Το τηλεγράφημα του αμερικανού πρέσβη Frank Urbancic έχει ημερομηνία 29/01/2009 και μεταφέρει την αναφορά του πολεμικού πλοίου,ότι το φορτηγό πλοίο με τα εκρηκτικά εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Στο τηλεγράφημα περιγράφονται οι επικοινωνίεςπου υπήρξαν με την κυπριακή κυβέρνηση για το θέμα του πλοίου.Οι επικοινωνίες ήταν ουσιαστικά “συστάσεις” αν όχι “εντολές” για να γίνει μπλόκο στο πλοίο με τα εκρηκτικά.Οι αμερικανοί θύμιζαν στους Κύπριου της αποφάσεις του ΟΗΕ για τα πλοία που δεν συμμορφώνονταν με τις αποφάσεςι 1747 και 1803 των ΗΕ και προσέφεραν “τεχνική βοήθεια” για το “μπλόκο” στο πλοίο,το οποίο ήθελαν να δέσει στη Λεμεσσό.

Το πλοίο πιάστηκε και το φορτίο του αποδείχτηκε μοιραίο τα ξημερώματα.







onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Το χρέος θα φτάσει το 170%»

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τη λήψη νέας οικονομικής βοήθειας και παράλληλα πρέπει να προβεί σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους τηςεκτιμά η Ernst & Young στην έκθεσή της Summer Eurozone Forecast - EEF.
Η πρόβλεψη της Ernst & Young αναμένει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αυξηθεί και θα πλησιάσει το 170% του ΑΕΠ, με τις καταβολές των τόκων να ανέρχονται σε περισσότερο από 20% των κρατικών εσόδων.
Σε συνδυασμό με το πρόσθετο πακέτο διάσωσης, η πρόβλεψη της Ernst & Young θεωρεί ότι μια μετριοπαθής και ελεγχόμενη αναδιάρθρωση χρέους, παρότι δεν θα αποτελέσει πανάκεια, θα παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση ανακούφιση έως ένα βαθμό ενώ θα καταβάλλονται προσπάθειες να αποφευχθεί η αβεβαιότητα στους χρηματοοικονομικούς και τραπεζικούς κλάδους της Ευρωζώνης.
Η έκθεση αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα κλιμακώθηκε η δημοσιονομική κρίση, εντείνοντας τις ανησυχίες για αναδιάρθρωση χρέους. Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων σημείωσαν ραγδαία πτώση, ενώ τα αξιόγραφα βραχυπρόθεσμης λήξης έχουν πλέον απόδοση έως 25%, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές εκτιμούν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο εγγύς μέλλον.
Η Ελλάδα με το πρώτο πακέτο των 110 δισ. ευρώ εξασφάλισε τις ανάγκες της για το 2011, αλλά αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οικονομικού χάσματος το 2012, αν δεν επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό, κάτι που μοιάζει απίθανο υπό τις παρούσες συνθήκες. Αυτός είναι και ο λόγος που η χώρα ψήφισε και ενέκρινε το Μεσοπρόθεσμο, για να λάβει νέο δάνειο, με αντάλλαγμα την ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και νέα φορολογικά μέτρα.
Για την πιθανότητα "ήπιας αναδιάρθρωσης" ή "αναδιάταξης" χρέους, ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής, η έκθεση αναφέρει ότι θα μπορούσε να μειώσει τις απαιτήσεις χρηματοδότησης της χώρας μετά τη λήξη των δανείων διάσωσής της. Κατά αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να διευκολυνθεί η διευθέτηση των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Εάν όμως δεν είναι εξ ολοκλήρου "εθελοντική", μπορεί να θεωρηθεί ως πτώχευση από νομικής πλευράς, με σοβαρές συνέπειες όσον αφορά το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα.
Η τελευταία επιλογή της Κυβέρνησης περιλαμβάνει τη διαγραφή του ελληνικού χρέους σε ποσοστό πιθανώς μέχρι και 40-50%, προκειμένου το ελληνικό χρέος να μειωθεί σε διαχειρίσιμο επίπεδο.
Οι συνέπειες θα ήταν καταστρεπτικές, εκτιμά η έκθεση, καθώς ο τραπεζικός κλάδος θα πρέπει να κάνει σημαντικές διαγραφές ενεργητικού, ενώ θα αποκλειόταν η χώρα από τις αγορές για σημαντικό διάστημα.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 11 Ιουλίου

Γεγονότα

1829: Συνέρχεται η Δ' Εθνοσυνέλευση στο Άργος.

1895: Οι αδελφοί Λιμιέρ προβάλουν την πρώτη ταινία τους σε ομάδα επιστημόνων.

1988: Τρομοκρατική ενέργεια με 9 νεκρούς και 71 τραυματίες, που αποδίδεται στον παλαιστίνιο Αμπού Νιντάλ, σημειώνεται στο ελληνικής ιδιοκτησίας κρουαζιερόπλοιο «City of Poros», που πλέει στα ανοιχτά του Αργοσαρωνικού με 471 επιβάτες.

1995: Οι ΗΠΑ και το Βιετνάμ συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις, 10 χρόνια μετά τη λήξη του μεταξύ τους πολέμου.

1995: Οι Σέρβοι της Βοσνίας καταλαμβάνουν τη μουσουλμανική πόλη της Σρεμπρένιτσα και σκοτώνουν χιλιάδες κατοίκους της.

Γεννήσεις

1832: Χαρίλαος Τρικούπης, από τους κορυφαίους Έλληνες πολιτικούς.

1934: Τζόρτζιο Αρμάνι, ιταλός σχεδιαστής μόδας.

1947: Χρήστος Νικολόπουλος, λαϊκός συνθέτης.

Θάνατοι

1973: Ρόμπερτ Ράιαν, αμερικανός ηθοποιός.

1989: Σερ Λόρενς Ολίβιε, βρετανός ηθοποιός.

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΚΥΠΡΟΣ: Υπήρχαν προειδοποιήσεις αλλά δεν ελήφθη κανένα μέτρο


Τι καταγγέλλει ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου για το τραγικό δυστύχημα

Τη συμπαράστασή τους προς τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική βάση της Κύπρου εξέφρασαν τα πολιτικά κόμματα, ενώ κάνουν λόγο για αμέλεια λάθος εκτίμηση κινδύνου.

«Όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Ο κ. Ομήρου, ο οποίος μετέβη στο χώρο της τραγωδίας δήλωσε ότι δεν έγινε ορθή εκτίμηση του κινδύνου από τα εμπορευματοκιβώτια, που φυλάσσονταν στη βάση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για «εγκληματικά λάθη χωρίς προηγούμενο», τα οποία, όπως είπε, δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητα. 

«Αν και δεν είναι η ώρα της απόδοσης των ευθυνών», είπε ο κύριος Αναστασιάδης, «εντούτοις υπάρχουν πληροφορίες ότι ο διοικητής της μονάδας έστειλε κατ΄ επανάληψη στο υπουργείο Άμυνας σημειώματα για τους κινδύνους και την αδυναμία φύλαξης των εμπορευματοκιβωτίων με την πυρίτιδα».

Ο κ. Αναστασιάσης δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας έφερε ενστάσεις για τη φύλαξη και τόνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για στρατιωτική υπόθεση.  Το τραγικό, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είναι ότι, ενώ υπήρχαν οι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους, δεν λήφθηκε οποιοδήποτε μέτρο και εξέφρασε τη συμπάθειά του για τους συγγενείς των θυμάτων.

Ανείπωτη τραγωδία για την Κύπρο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, τα όσα συνέβησαν στη ναυτική βάση.

Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος μετέβη στο χώρο της τραγωδίας είπε ότι δεν είναι υπερβολή αυτό που ακούγεται, ότι πρόκειται περί βιβλικής καταστροφής. Πρόσθεσε ότι οι υλικές ζημιές θα επιδιορθωθούν και επισήμανε το ανεπανόρθωτο της απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Βαθύτατη θλίψη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, ο οποίος τόνισε ότι είναι ανύκουστα και πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο του 2011.

Βαθειά οδύνη για την τραγωδία εκφράζει η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Μαύρη ημέρα για την Κυπριακή Δημοκρατία"

Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, για την τραγωδία στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης"
Ο Κύπριος πρόεδρος, μετέβη στη ναυτική βάση και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις. Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, ο κ.Χριστόφιας είπε ότι το μεσημέρι θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να εξετάσει τα συμβάντα και θα εκδοθεί ανακοίνωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
"Σήμερα καταγράφεται μια ακόμη μαύρη μέρα Ιουλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό της", δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος
"Συγκλονιστήκαμε από αυτό το γεγονός, όχι τόσο από τα ζημιές όσο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό πολλών συμπατριωτών μας. Θέλω να εκφράσω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των ανθρώπων που εκτελώντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους. Οι υλικές ζημιές επανορθώνονται όσο μεγάλες και αν είναι, οι ζωές δεν επιστρέφουν πίσω", πρόσθεσε.
Σε ερώτηση για τους νεκρούς ο κ. Χριστόφιας απάντησε ότι δεν θα βιαστεί να δώσει αριθμούς.
"Να τη χαρακτηρίσω εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, βιβλικής καταστροφής; Όπως και αν την πει κανείς εκφράζει την πραγματικότητα", δήλωσε ο κ.Χριστόφιας αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην ναυτική βάση.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βιβλική καταστροφή στην Κύπρο – 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Εξετάζεται ΚΑΙ το ενδεχόμενο δολιοφθοράς

Παντού μυρίζει καμένο. Σκόνη και καπνός καλύπτει τα πάντα σε μια ακτίνα 5 έως 10 χιλιομέτρων. Νεκροί και τραυματίες. Πτώματα έχουν εκσφενδονιστεί στους λόφους εκατοντάδες μέτρα μακριά.   Η Κύπρος θρηνεί για άλλη μια φορά.

Όλα ξεκίνησαν στις 04:27 το πρωί. Μια φωτιά ξεσπάει μεταξύ της Ναυτικής Βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Ζύγι και του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού της ΑΗΚ στο Βασιλικό.

Στην περιοχή μεταβαίνουν 14 οχήματα με 60 πυροσβέστες και μαζί με αξιωματικούς και στρατιώτες της Βάσης προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά.

Στις 05:30 όμως τα πράγματα γίνονται τα χειρότερα. Μια ισχυρή έκρηξη έρχεται να σπείρει τον θάνατο και τον πανικό. Μέσα στην ναυτική βάση υπήρχαν 98 κιβώτια με πυρομαχικά που κατευθύνονταν στη Συρία όμως δεσμεύθηκαν από τις Κυπριακές Αρχές. Αν και οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες από την ζέστη και την φωτιά έγινε η έκρηξη.
Οι κυπριακές αρχές εξετάζουν με παρά πολύ προσοχή και επιφυλακτικότητα το ενδεχόμενο δολιοφθοράς αν και έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο στοιχείο για κάτι τέτοιο.
 
 
Όμως αναπάντητα παραμένουν αρκετά ερωτήματα. Η φωτιά ξέσπασε την νύχτα και αυτό αιφνιδίασε τους πάντες, ενώ τους προβληματίζει ακόμη ότι η φωτιά ξεκίνησε έξω από το στρατόπεδο γεγονός που θα μπορούσε να ήταν τυχαίο ή όχι.
Η φωτιά ξεκίνησε στις 04:27 και η έκρηξη έγινε μια ώρα αργότερα. Τι ενέργειες έγιναν για να σβηστεί η φωτιά. Και αν είδαν ότι η φωτιά ξέφευγε και υπήρχε κίνδυνος έκρηξης γιατί δεν εκκένωσαν το στρατόπεδο αλλά και την γύρω περιοχή;

Από την έκρηξη σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες 16 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ενώ η περιοχή από το Μαρί έως το Γκάβερνορς θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στη γύρω περιοχή ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή.  Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 11 σωροί ενώ ο ακριβής αριθμός των θυμάτων τουλάχιστον από επίσημη πηγή θα αργήσει πολύ σύμφωνα με τα όσα λένε οι αξιωματούχοι του κράτους. 

Ένα άλλο περιστατικό είναι ότι αγνοείται ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης. Κάποιοι αναφέρουν ότι ο πλοίαρχος είχε πάει στην βάση όταν ενημερώθηκε για την πυρκαγιά και πως βρισκόταν μέσα στην βάση όταν έγινε η έκρηξη και πως ακόμη δεν έχει βρεθεί το σώμα του. 



Σύμφωνα με δημοσιογράφους από την Κύπρο οι εικόνες στην περιοχή ειναι τραγικές. Πυροσβέστες και διασώστες λένε πως μαζεύουν χέρια και πόδια από τα δέντρα και πως αυτά που βλέπουν δεν μπορούν να τα περιγράψουν από το σοκ. Πτώματα έχουν εκτιναχθεί εκατοντάδες μέτρα μακριά στους λόφους που όπως λένε οι ειδικοί αν δεν υπήρχαν τα βουνά τριγύρω θα είχαμε εκατοντάδες θύματα!  


Άνδρες της ΕΜΑΚ σκεπάζουν πτώματα που έχουν εκσφενδονιστεί στο απέναντι βουνό.  Άνδρες της ΕΜΑΚ σκεπάζουν πτώματα που έχουν εκσφενδονιστεί στο απέναντι βουνό.
  

Από την έκρηξη είχε εγκλωβιστεί ομάδα στρατιωτών σε υπόγειο χώρο του στρατοπέδου αλλά ευτυχώς οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν.

Ακόμη και οχήματα εκτινάχθηκαν χιλιομετρα μακριά. ΦΩΤΟ REUTERSΑκόμη και οχήματα εκτινάχθηκαν χιλιομετρα μακριά. ΦΩΤΟ REUTERS

H ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Ζύγι βρίσκεται πολύ κοντά στον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του νησιού στο Βασιλικό και γι αυτό σημειώνονται τεράστιες διακοπές ρεύματος σε όλο το νησί. Κίνδυνος για γενικό μπλακ άουτ αν δεν σβήσει η φωτιά που σιγοκαίει ακόμη έξω από τον σταθμό. 

Το εργοστάσιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Το εργοστάσιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Οι καταστροφές είναι τεράστιες. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι το σκηνικό τους θυμίζει βομβαρδισμούς από την εισβολή το 1974.

Στην περιοχή εξακολουθεί να αναδύεται έντονη μυρωδιά καμένου και η ορατότητα είναι ακόμη χαμηλή λόγω του σύννεφου καπνού που υπάρχει.


Από τα νοσοκομεία της Κύπρου κάνουν έκκληση για αίμα όλων των ομάδων. Στο σημείο μεταβαίνει και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους ενώ τα πτώματα μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει η αναγνώριση τους. Μεταξύ των νεκρών είναι 5 πυροσβέστες, 4 αξιωματικοί του στρατού ενώ τα υπόλοιπα θύματα μάλλον είναι ναύτες που υπηρετούσαν στην βάση. Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας ανάμεσα στα θύματα δεν υπάρχουν ελλαδίτες αξιωματικοί. 

Ποιοι ευθύνονται για την έκρηξη;

Την Τετάρτη δόθηκαν οδηγίες να ψύχονται τα κιβώτια και να απομακρυνθούν ώστε να καταστραφούν από πυροτεχνουργούς του στρατού. Όμως κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρθηκε να το κάνει. Μάλιστα όπως λένε τα κιβώτια βρίσκονται στη βάση εδώ και ένα χρόνο! Οι θερμοκρασίες στο νησί καθημερινά το καλοκαίρι φτάνουν του 45 μεχρι και 47 βαθμούς κελσίου και υπάρχει και αρκετή υγρασία. Αυτό για τα εκρηκτικά και τα πυρομαχικά είναι κίνδυνος θάνατος!
Σύμφωνα με μαρτυρία ατόμου που εργαζόταν στο στρατόπεδο τα συγκεκριμένα κοντέινερ παρουσίαζαν εικόνα διόγκωσης εδώ και τρεις μήνες και για το γεγονός αυτό ήταν ενήμερο το ΓΕΕΦ.

Αν το ΓΕΕΦ ήταν ενήμερο και το υπουργείο Άμυνας επίσης γιατί κανείς δεν έκανε κάτι. Από την κυβέρνηση κανείς δεν έχει προβεί σε δηλώσεις μέχρι στιγμής. 
  

Βομβαρδισμένο τοπιο ακόμη και 10 χιλιόμετρα μακριά

H Εθνική Οδός Λευκωσίας - Λεμεσού έχει επίσης γεμίσει καπνούς και αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν από τη ναυτική βάση αν και δεν βρίσκεται κοντα. 

Πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου επικρατεί στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί. Η Αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.  Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες υπάρχει μεγάλη κινητικότα από ασθενοφόρα ενώ στα Νοσοκομεία Λεμεσού και Λάρνακας έχει κληθεί προσωπικό για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες.

 

 






Κάτι παραπάνω από δραματική είναι η περιγραφή στην τηλεόραση του Σκάι του κοινοτάρχη του χωριού Ψεματισμένος που βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τη βάση.


 

Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και ακούστηκε ακόμη και στην πόλη της Λεμεσού και σε χωριά που βρίσκονται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων. 

“Νόμισα πως έβαλαν βόμβα στο σπίτι μου” λέει ο κ. Παπαχρήστου. “Βγήκα στο δρόμο και είδα ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Πενήντα σπίτια υπέστησαν ζημιές” Σκεφτείτε μόνο ότι το χωριό απέχει πέντε χιλιόμετρα από τη βάση. Στο χωριό Μαρί που είναι μόλις ένα χιλιόμετρο από τη βάση και οι πληροφορίες μιλούν ακόμη και για σπίτια που κατέρρευσαν.

Ωστόσο σαν από θαύμα φαίνεται ότι στα χωριά δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά αρκετοί τραυματίες. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Αρκεί για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της έκρηξης το γεγονός ότι κομμάτια σίδερο, ξύλα κ.α. έφτασαν ως την εθνική Λεμεσού-Λευκωσίας τουλάχιστον πέντε χιλιόμετρα μακριά, ενώ ολόκληρη η περιοχή είναι καλυμμένη από πυκνό καπνό.


Η Εθνική Οδός Λευκωσίας - ΛεμεσούΗ Εθνική Οδός Λευκωσίας - Λεμεσού


Η εικόνα θυμίζει πολεμικό τοπίο σε ολόκληρη την περιοχή. Συνεχώς περνούν ασθενοφόρα και ο υπουργός υγείας της Κύπρου έκανε έκκληση στους πολίτες αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη να μην πάνε σε νοσοκομεία για να βοηθήσουν την κατάσταση.

 

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει στο χώρο της τραγωδίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 12.30 μ.μ. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και η σύσκεψη για την οικονομία αναβάλλονται.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, βρίσκεται ήδη στη ναυτική βάση και συντονίζει τη διαχείριση της κρίσης. Στο χώρο της βάσης, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην περιοχή υπερίπτανται ελικόπτερα.

    ''Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση'', δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης. ''Μεγάλο το κακό, μεγάλη καταστροφή. Υπήρξε έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών τα οποία είχαν κατασχεθεί από ένα πλοίο πριν τρία χρόνια και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση'', ανέφερε στη δήλωσή του.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η απίστευτη σύμπτωση της τραγωδίας της Κύπρου

Μερικές φορές, οι συμπτώσεις αναδεικνύουν από μόνες τους τις τραγικές διαστάσεις των ειδήσεων. Πριν από εννέα χρόνια ακριβώς, στις 10 Ιουλίου του 2002, η Κύπρος είχε βυθιστεί και πάλι στο πένθος, λόγω του αδόκητου θανάτου του τότε αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη.

Τα ξημερώματα της 10ης Ιουλίου του 2002, ένα ελικόπτερο τυπου Μπελ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, στο οποίο επέβαινε ο καταδρομέας αντιστράτηγος Φλωράκης, κατέπεσε και συνετρίβη. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί και οι πέντε επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ο ικανότατος διοικητής της κυπριακής εθνοφρουράς και ο τότε αρχηγός της κυπριακής αεροπορίας, ταξίαρχος Δεμέναγας.

Κατά κοινή ομολογία, ο αντιστράτηγος Φλωράκης, ο οποίος είχε διατελέσει διοικητής του Β' Σώματος Στρατού -της σιδερένιας γροθιάς του ελληνικού στρατού- προτού αναλάβει αρχηγός του ΓΕΕΦ ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της κυπριακής εθνοφρουράς.

Εις ένδειξη τιμής προς τον αντιστράτηγο Φλωράκη, έναν Ελλαδίτη αξιωματικό ο οποίος αγάπησε και αγαπήθηκε από τους Κύπριους όσο λίγοι, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να μετονομάσει τη ναυτική βάση στο Ζύγι της Λεμεσού σε ναύσταθμο "Ευάγγελος Φλωράκης".

Και σήμερα, ακριβώς εννέα χρόνια μετά το χαμό του αντιστρατήγου Φλωράκη, μια νέα συμφορά χτυπά το νησί της Κύπρου.  



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αλλάζει και πάλι ο ΦΠΑ


Θα επαναξιολογηθούν οι συντελεστές

«Παραλογισμούς» στο φορολογικό σύστημα ανακαλύπτει τώρα η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και δεσμεύεται για φοροελαφρύνσεις, δίνοντας το στίγμα των αλλαγών που θα φέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το φθινόπωρο.

Οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επαναξιολογηθούν. Το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι ισοδύναμο, αλλά θα ανατραπούν οι παραλογισμοί όπου υπάρχουν ξεκαθαρίζει η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών.

Το βασικό σενάριο για τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, προβλέπει:

- Τη μείωση του υψηλού συντελεστή από 23% σε 20% που θα φέρει μειώσεις τιμών σε καύσιμα, ρούχα, παπούτσια, αυτοκίνητα, οινοπνευματώδη ποτά, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές συσκευές, λογαριασμούς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας κ.α.

- Τη μείωση του χαμηλού συντελεστή από 13% στο 10%. Αυτό αφορά τρόφιμα, τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου και εισιτήρια ΜΜΜ.

- Τη μετάταξη από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες κλπ).

Για να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τη μείωση των συντελεστών, αναμένεται αύξηση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, ελαιοχρωματιστών, κλπ. Ο χαμηλότερος συντελεστής του 6,5% θα μειωθεί στο 5% και θα αφορά φάρμακα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιβλία και Τύπο και εισιτήρια θεάτρου.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...