Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Με 10 λεπτά απεργία αποσύρθηκε η προσθήκη για τους υπαλλήλους της Βουλής - Στουρνάρας: "ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ τους αγκαλιάζουν"

 

Ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Στουρνάρα: "Δεν θα εξαιρεθούν τελικά οι υπάλληλοι της Βουλής"
- Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει με τροπολογία για ένταξη των υπαλλήλων στο ενιαίο μισθολόγιο
- Οι υπάλληλοι της Βουλής επιχείρησαν να κόψουν τη ζωντανή μετάδοση στο κανάλι της Βουλής
- ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. και ΚΚΕ αντέδρασαν στην προσθήκη Στουρνάρα ως αντισυνταγματική
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
 


Λίγα λεπτά της ώρας κράτησε μόνο η προσθήκη του υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι της Βουλής έμπαιναν στο ίδιο μισθολογικό καθεστώς με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και δεν θα είχαν πλέον τα εξοργιστικά προνόμια που χαίρονται επί τόσα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Μετά τη διακοπή που υπήρξε στη συνεδρίαση λόγω της χαοτικής κατάστασης εντός της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας επανήλθε και σημείωσε πως αυτή η τροποποίηση για τους υπαλλήλους της Βουλής δεν ήταν απαίτηση της τρόικας, αλλά απαίτηση της κοινωνίας απέναντι σε μία κοινωνική ομάδα με πολλά προνόμια σε αντίθεση με όλους τους άλλους πολίτες.


Ο κ. Στουρνάρας κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι αγκάλιασαν αυτή την προνομιούχα ομάδα και μάλιστα τους κατηγόρησε ότι αυτά τα δύο κόμματα υπέδειξαν στους υπαλλήλους της Βουλής να κάνουν στάση εργασίας, προκειμένου να τινάξουν στον αέρα τη διαδικασία της ψηφοφορίας.


Εξήγησε δε ότι επειδή το μεσοπρόθεσμο είναι το μεγάλο διακύβευμα θα πρέπει να αποσύρει τη συγκεκριμένη προσθήκη και να επανέλθουν με άλλη τροπολογία, για να καταλήξει με τη φράση "όποιος έχει μάτια βλέπει". Ωστόσο, όπως μετέδωσε και το Mega ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς καλύπτει τον υπουργό Οικονομικών και αφήνει να εννοηθεί πως τελικά οι υπάλληλοι της Βουλής δεν θα εξαιρεθούν.


Είχε επικρατήσει νωρίτερα με την ανακοίνωση του Στουρνάρα απίστευτο μπάχαλο στη Βουλή. Με το άκουσμα αυτής της προσθήκης, επικράτησε πανικός στους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι κυριολεκτικά άρχισαν να τρέχουν στους διαδρόμους της Βουλής, προκειμένου να καταλάβουν εάν τους αφορά ή όχι.


Αφού συνειδητοποίησαν πως αφορά τους ίδιους, έγιναν έξαλλοι και προσπάθησαν να εισέλθουν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών. Αυτό φυσικά δεν το κατάφεραν και έτσι κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να μπουν μέσα στο στούντιο στο κανάλι της Βουλής, προκειμένου να διακόψουν τη ζωντανή μετάδοση, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Βουλής φωνάζουν και βρίζουν τους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής.


Έτσι αποφάσισαν σύμφωνα με πληροφορίες να συμμετέχουν και εκείνοι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ ως μέσο αντίδρασης, κάτι που εάν τελικά συμβεί απειλεί να τινάξει ολόκληρη τη διαδικασία της ψηφοφορίας στον αέρα. Κι αυτό γιατί δεν θα υπάρχουν στενογράφοι, πρακτικογράφοι και όλοι οι άλλοι υπάλληλοι της Βουλής, για να γίνει η ψηφοφορία για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου.


Φυσικά αποτελεί ερώτημα γιατί οι υπάλληλοι της Βουλής δεν μετείχαν από την αρχή της ημέρας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και το αποφάσισαν αφού με την προσθήκη Στουρνάρα, πλέον τα μέτρα τους ακουμπούν.
Το ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε την απόφαση αυτή μετά την αλλαγή στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής θα γίνονται κατ' αναλογία των μειώσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής σε ανακοίνωσή του θα συμμετάσχει στην απεργία «σε περίπτωση που επιχειρηθεί καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος, διότι διαφαίνεται προσπάθεια κατάλυσης επί της ουσίας της συνταγματικής επιταγής για διάκριση των εξουσιών, με κατάργηση της αυτοτέλειας της Βουλής και παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, με κενού περιεχομένου ρυθμίσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο».


Μάλιστα, οι υπάλληλοι της Βουλής έφτασαν στοι σημείο να αποκλείσουν το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά μέσα στη Βουλή.


Βέβαια αντιδράσεις υπήρξαν και μέσα στο κοινοβούλιο για αυτή την προσθήκη του κ. Στουρνάρα. Αντέδρασαν δηλαδή κάποιοι γιατί ότι ισχύει για όλους τους έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, το ίδιο θα ισχύει και για τους υπαλλήλους της Βουλής που μέχρι τώρα τα προνόμιά τους ήταν εξοργιστικά.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαριάς, η κα Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παφίλης από το ΚΚΕ, αντέδρασαν για αυτή την προσθήκη, λέγοντας πως είναι αντισυνταγματικός ο τρόπος που κατατέθηκε και δικαιολόγησαν τους υπαλλήλους της Βουλής που αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία μετά τις 19:00.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παπανδρέου: Ακύρωσε cocktail πάρτι για να ψηφίσει τα μέτρα


Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ακύρωσε την ομιλία του στο Τορόντο του Καναδά, προκειμένου να δηλώσει ηχηρό παρών στη Βουλή, την ώρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα λιτότητας.
Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με συνεργάτες του, ακύρωσε την προγραμματισμένη συμμετοχή του, για το οποίο είχε πάρει ειδική άδεια από τη Βουλή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή κατ’ άτομο για όσους θα ήθελαν να ακούσουν την ομιλία του κ. Παπανδρέου είχε διαμορφωθεί από τα 190 έως τα 430 δολάρια.
Για τα δε τραπέζια των οκτώ ατόμων, το κόστος ανερχόταν σε 2.825 δολάρια.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Παπανδρέου είχε ζητήσει από τη Βουλή επταήμερη άδεια, προκειμένου η απουσία του από την Ελλάδα να είναι δικαιολογημένη.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε προγραμματίσει να μεταβεί στο Τορόντο του Καναδά, το βράδυ της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, ώστε να αναλύσει τις εμπειρίες του ως πρωθυπουργός.
Διαβάστε την σχετική πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση.
Πηγή on-news
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κλείνουν 55 στρατόπεδα λόγω περικοπών

 

 

Τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ενημέρωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος

«Η εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά πρέπει να πετύχει, γιατί αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τη χώρα», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι:
-Τα ισοδύναμα, που έδωσε στην κυβέρνηση το υπουργείο, έγιναν αποδεκτά στη μεγάλη τους πλειοψηφία,
-Γίνονται δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που αφορούν τις λειτουργικές δαπάνες, τις δαπάνες των εξοπλισμών και τα μισθολογικά,
-Οι μισθολογικές περικοπές δεν θα ξεπεράσουν, μεσοσταθμικά, το 7%. Στους μικρότερους δε, βαθμούς θα είναι κατά πολύ χαμηλότερες,
-Οι λειτουργικές περικοπές συνίστανται στο κλείσιμο 55 στρατοπέδων, στο κλείσιμο 15 Κέντρων Νεοσυλλέκτων, στην απόσυρση 47 παλαιών αεροσκαφών Α7, στην απόσυρση 11 παλαιών πλοίων, στη μείωση κατά 30% του αριθμού των εισακτέων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές, στη μείωση κατά 10% του αριθμού των Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών κ.ο.κ.
-Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιδιώκει να θέτει σε όλα τα διεθνή φόρα το πολιτικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης παρόλο που δεν είναι της άμεσης αρμοδιότητάς του,
-Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τις επίσημες επισκέψεις του σε χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, ήταν και το θέμα της ΑΟΖ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε μεταξύ άλλων ότι:
-Οι σχέσεις με το Ισραήλ εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν ανατρέπουν τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τους αραβικούς λαούς,
- Ουδέποτε διανοήθηκε κανείς να αναθέσει στις Ένοπλες Δυνάμεις οποιουδήποτε είδους αστυνομικά καθήκοντα και τα λεγόμενα περί του αντιθέτου δεν στέκουν,
-Η Ελλάδα αποτελεί χώρα-κλειδί στο παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας και ιδιαιτέρως στο σύστημα ασφαλείας των δυτικών συμφερόντων και «αυτήν τη σπουδαία γεωστρατηγική και γεωπολιτική μας θέση πρέπει να τη διαπραγματευόμαστε πολύ δυνατά».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε δημόσιο έπαινο στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί έχουν αποσυνδέσει τα όποια οικονομικά τους προβλήματα από την επιτέλεση του καθήκοντος στο οποίο είναι προσηλωμένοι, σύμφωνα με τις επιταγές του έθνους, του λαού μας και του συντάγματος της ελληνικής δημοκρατικής Πολιτείας.
Πηγη on-news
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...