Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η Ελληνίδα που έγινε εκατομμυριούχος χάρη σε ένα σακάκι!


Είναι μόλις 28 ετών, έχει ελληνικά γονίδια και είναι... το κορίτσι φαινόμενο που απασχολεί την Σίλικον Βάλεϊ.


Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος κάνοντας το «κέφι» της!

Όλα ξεκίνησαν πριν από επτά χρόνια, όταν βρήκε ένα vintage σακάκι Channel. Το αγόρασε 8 δολάρια, το μεταποίησε και το πούλησε στο e- bay για 1.100 δολάρια!

Έχοντας μέσα της πάθος για την μόδα άρχισε να ψάχνει κρυμμένους θησαυρούς γνωστών σχεδιαστών, τους οποίους στην συνέχεια μεταμόρφωνε και πουλούσε σε τρομερά καλές τιμές.

Σήμερα ζει το αμερικάνικο όνειρο όντας ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Nasty Gal, της εταιρίας που έστησε το 2006.

Το 2012 οι πωλήσεις της εταιρίας της τετραπλασιάστηκαν αγγίζοντας τα 130 εκατομμύρια δολάρια. Η Nasty Gal είναι σήμερα μια από τις πιο επικερδείς εταιρίες της Αμερικής, που φιγουράρει στις λίστες του Forbes.

Οι πιστοί followers της νεαρής στο facebook ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, ενώ τα ρούχα της φοριούνται σε 50 χώρες του κόσμου.

Πρόσφατα πήρε 9 εκατομμύρια δολάρια από τον επενδυτικό κολοσσό Index Ventures.

Την ίδια ώρα ψάχνει για ένα χώρο, όπου θα στεγάσει τους 110 υπαλλήλους της, ενώ όπως λέει όλα αυτά είναι μόνο η αρχή.

«Σύντομα θα γίνουμε ένα ολοκληρωμένο εμπορικό σήμα», λέει και εξηγεί ότι τα κατάφερε επειδή «δεν έβαζα στόχους, δεν κοίταγα προς την κορυφή, απλά έκανα το χόμπι μου επάγγελμα».





newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ξεσκονίζουν» καταθέσεις για φοροδιαφυγή


Στις τράπεζες «ψάχνει» τους φοροφυγάδες το υπουργείο Οικονομικών, διασταυρώνοντας καθημερινά τις καταθέσεις με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος χιλιάδων φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να εντοπίσει τους φοροφυγάδες ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Εκατοντάδες είναι τα αιτήματα που φτάνουν καθημερινά στις τράπεζες, από το υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ, τις Εφορίες, με τα οποία ζητούν να πληροφορηθούν για συγκεκριμένους οφειλέτες, αν διατηρούν λογαριασμούς καταθέσεων, καθώς και το ύψος αυτών των καταθέσεων.

Στόχος είναι να διασταυρωθεί σε πρώτη φάση αν από το δηλωθέν εισόδημα δικαιολογείται το ύψος της κατάθεσης και σε δεύτερη φάση ελέγχεται η κίνηση των συγκεκριμένων λογαριασμών.

Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και διαρκείς και αφορούν κυρίως φορολογούμενους που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα. Δηλαδή η έρευνα εστιάζει αρχικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι).

Οι διαφορές

Στα επαγγέλματα αυτά εντοπίζονται οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στις δηλώσεις εισοδήματος και στα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, ΙΧ, καταθέσεις).

«Το κυνήγι των φοροφυγάδων ξεκίνησε», λένε χαρακτηριστικά στο «Εθνος», διευθυντές τραπεζικών καταστημάτων και παραδέχονται ότι ζητείται καθημερινά η συνδρομή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οι τράπεζες δέχονται καθημερινά δεκάδες λίστες με ονόματα φορολογουμένων. Και η κάθε λίστα συνήθως περιλαμβάνει περισσότερα από ένα ονόματα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν να πληροφορηθούν:

Το ύψος των καταθέσεων που διατηρεί ο φορολογούμενος στις τράπεζες. Αν οι λογαριασμοί είναι ονομαστικοί ή κοινοί (με περισσότερους του ενός δικαιούχους), αν είναι λογαριασμοί ταμιευτηρίου, τρεχούμενοι ή προθεσμίας. Καθώς και τις κινήσεις που εμφανίζουν.

Ας σημειωθεί ότι η Εφορία δίνει περιθώριο μέχρι 15 ημέρες στον φορολογούμενο να εμφανιστεί στη Δ.Ο.Υ. του για να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του, με βάση πάντα τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Σύμφωνα με διευθυντή κεντρικού τραπεζικού καταστήματος μεγάλης εμπορικής τράπεζας, «μαύρα Χριστούγεννα πέρασαν αρκετοί πολίτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την τράπεζά τους πως ελέγχονται οι καταθέσεις τους».

Εξάλλου τα τραπεζικά στελέχη, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις... οικονομίες των πελατών τους, παραδέχονται πως «είναι δυνατό ένας για παράδειγμα υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος, που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, να έχει λογαριασμό κατάθεσης με υπόλοιπο 200.000 ευρώ».

Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες εκ του νόμου -στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής και της καταπολέμησης εσόδων από μαύρο χρήμα- να δώσουν τις πληροφορίες που τους ζητούνται από τις αρμόδιες αρχές.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ενημερώσουν τον πελάτη τους ότι ελέγχεται.

Επίσης πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και όλοι όσοι αγόρασαν ακίνητα -στο πρόσφατο παρελθόν-, πληρώνοντας τοις μετρητοίς, χωρίς να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν αυτήν τη ρευστότητα, με την οποία απέκτησαν τα περιουσιακά στοιχεία.
Εγγύηση

Αντίθετα στα μαλακά θα πέσουν, αρχικά, όσοι αγόρασαν ακίνητο με δάνειο, για το οποίο όμως είχαν βάλει ως εγγύηση τις καταθέσεις τους.

Σημειώνουμε ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2011 ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών είχε επιχειρήσει τη χαρτογράφηση του χρήματος που παρέμενε αδήλωτο. Και είχε ζητήσει, «το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται θα πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κ.ο.κ.)». Ο στόχος ήταν από τότε να πιαστεί η φοροδιαφυγή.

Μάλιστα στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι η δήλωση της κατάθεσης μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για πολλούς φορολογούμενους και φέρνουν το εξής παράδειγμα: έστω ότι κάποιος δήλωσε το 2009 80.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, ο ίδιος είχε δύο ακίνητα και καταθέσεις ύψους 200.000 ευρώ. Το 2010 δήλωσε επίσης 80.000 ευρώ εισόδημα, τρία ακίνητα και καταθέσεις 50.000 ευρώ.

Από τη διασταύρωση των στοιχείων του δικαιολογείται η απόκτηση του τρίτου ακινήτου.

Αν, όμως, στη φορολογική δήλωση του 2010 είχε δηλώσει 80.000 ευρώ εισόδημα, τρία ακίνητα και καταθέσεις 2000.000 ευρώ, εύλογα θα πρέπει να αποδείξει το πόθεν έσχες των χρημάτων με τα οποία αγόρασε το τρίτο ακίνητο.

Ειδικοί αναλυτές

Στα 12 δισ. ευρώ τον χρόνο οι απώλειες από τη φοροδιαφυγή

Στο ιλιγγιώδες ποσό των 12 δισ. ευρώ ετησίως ανέρχονται οι απώλειες του Δημοσίου από το όργιο της φοροδιαφυγής και της διακίνησης μαύρου χρήματος, σύμφωνα με εκθέσεις ειδικών αναλυτών.

Μάλιστα οι αναλυτές εκτιμούν ότι η φοροδιαφυγή έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που «ρεφάρουν» ζημιές από την οικονομική κρίση με τη μη απόδοση φόρων στο Δημόσιο και την κλοπή.

Σύμφωνα με μελέτη της Alpha Bank, μια ικανοποιητική μείωση της φοροδιαφυγής θα απέφερε στα δημόσια ταμεία πρόσθετα έσοδα 7,5 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας, που υπολογίζουν τις απώλειες εσόδων σε 9 δισ., ποσό που θα επαρκούσε για να καλύψει περισσότερο από το 1/3 της συνολικής δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για την περίοδο 2010-2014.

Οι αναλυτές της Alpha Bank εκτιμούν ότι συνολικά η εμφανής φοροδιαφυγή και απώλεια εσόδων σε ετήσια βάση από τον ΦΠΑ και τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας υπερβαίνει τα 12 δισ. ευρώ (5 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ και 7 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος και περιουσίας) και συμπεραίνουν ότι με μια ικανοποιητική σταδιακή μείωση της φοροδιαφυγής μέχρι το 2014 θα επιτυγχάνετο σωρευτική μείωση του ελλείμματος της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ.

Σε μελέτη της Εθνικής τράπεζας επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι τα συνολικά φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα υστερούν κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ του μέσου όρου της Ευρωζώνης (21% έναντι 26% του ΑΕΠ για την Ευρωζώνη, κατά μέσον όρο, την τελευταία δεκαετία, μη συμπεριλαμβανομένων των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης), με την υστέρηση να είναι περισσότερο αισθητή στο σκέλος των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα τόσο της φοροδιαφυγής όσο και άλλων διαρθρωτικών χαρακτηριστικών της ελληνικής οικονομίας και του εγχώριου φορολογικού συστήματος.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Κατάφυγια» άπορων μαθητών τα σχολικά κυλικεία στην Πορτογαλία


«Το κυλικείο παρέμεινε ανοικτό κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, διότι αρκετοί μαθητές κινδύνευαν να πεινάσουν κατά τη διάρκεια του 15ήμερου», αποκαλύπτει ο διευθυντής μίας σχολικής μονάδας σε ένα από τα φτωχά προάστια της Λισσαβόνας, όπου έχουν καταγραφεί 13.000 μαθητές που απειλούνται άμεσα από την έλλειψη διατροφής.

Έχοντας έλθει αντιμέτωπος με περιστατικά «λιποθυμίας μαθητών τα πρωινά της Δευτέρας έπειτα από υποσιτισμό πολλών ημερών», ο διευθυντής του σχολείου -ο οποίος δε θέλησε να δημοσιευθεί το όνομά του- έλαβε την πρωτοβουλία να προσφέρει από το κυλικείο πρωινό σε περίπου 40 μαθητές ηλικίας από 4 έως 18 ετών, από τους 800 που απαριθμεί η σχολική μονάδα στα βόρεια της Λισσαβόνας.

Σε σταθερό ρυθμό αυξάνονται τα περιστατικά υποσιτισμού παιδιών στη χώρα, η οποία βρίσκεται υπό τον ζυγό της δανειακής σύμβασης με την Τρόικα των διεθνών δανειστών της, με αποτέλεσμα ίδια σχολική μονάδα σχεδιάζει μάλιστα να ετοιμασθεί ώστε να ανοίξει τις πόρτες του κυλικείου και κατά τις διακοπές του Πάσχα, αυτή τη φορά για τον διπλάσιο αριθμό μαθητών.

Τα χριστουγεννιάτικα πρωινά στο κυλικείο, που χρηματοδοτήθηκαν χάρις στα έσοδά του κατά την κανονική λειτουργία του σχολείου και σε πωλήσεις διαφόρων ειδών σε σχολικές εκδηλώσεις, προορίζονταν για μαθητές «τον οποίων οι γονείς έχουν μείνει άνεργοι, ή άστεγοι», επεσήμανε μία από τις κοινωνικές λειτουργούς του σχολείου.

«Παρά την πείνα, περίπου είκοσι μαθητές, ως επί το πλείστον έφηβοι, επέλεξαν να μην έλθουν να παίρνουν πρωϊνό αυτά τα Χριστούγεννα ώστε να αποφύγουν τις ματιές των άλλων συμμαθητών τους, ή να παραδεχθούν με αυτόν τον τρόπο την αναξιοπάθεια των γονέων τους», επεσήμανε ο διευθυντής, εξηγώντας πως αυτή η αντίδραση αποτελεί «φαινόμενο μίας επονείδιστης φτώχειας».

Ήδη από το περασμένο έτος, το σχολείο είχε ξεκινήσει να προσφέρει πρωϊνά σε ορισμένους μαθητές. Πλέον, «με την επιδείνωση της κρίσης, διαπιστώνουμε αύξηση στον αριθμό των παιδιών που έρχονται στα μαθήματα χωρίς επαρκή σίτιση», υπογραμμίζει θλιμμένος ο διευθυντής.

Στα τέλη Νοεμβρίου, 13.000 μαθητές διαπιστώθηκε πως δεν τρέφονται κανονικά, οι 3.000 εκ των οποίων είχαν καταγραφεί μόνον τον Οκτώβριο, στα πλαίσια του νέου σχολικού προγράμματος για παροχή διατροφικής βοήθειας.

Χρηματοδοτούμενο από δωρεές, ή προσφορές επιχειρήσεων τροφίμων, το πρόγραμμα τούτο επιτρέπει την προσφορά πρωϊνού στους μαθητές κατά την άφιξή τους στο σχολείο.

Μάλιστα στις φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές, πολλοί γονείς εξακολούθησαν να αφήνουν τα πρωϊνά τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, όπου περιλαμβάνεται το γεύμα- ενώ μόλις το μισό ποσοστό από αυτούς επέλεξε αυτή τη λύση το περασμένο έτος.

«Από το 2010, πολλοί γονείς που θεωρείτο ότι ανήκαν στην μεσαία τάξη σήμερα προσεγγίζουν επικίνδυνα το όριο της φτώχειας», επισημένει ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Μαθητών, Αλμπίνου Αλμέιντα.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...