Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πρόστιμα για καταχρηστικές χρεώσεις ζητάει ο Συνήγορος του Καταναλωτή




Την κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών ζητάει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, προκειμένου να επιβληθούν πρόστιμα σε τράπεζες που επιβαρύνουν δανειολήπτες και κατόχους πιστωτικών καρτών καθώς και καταναλωτές με «έξοδα καθυστέρησης» για υπερήμερες οφειλές τους.



Από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω χρεώσεις επιβλήθηκαν επί το πλείστον μεταγενέστερα, σε ενεργείς συμβάσεις δανείων, πιστώσεων και πιστωτικών καρτών στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονταν στους υπογεγραμμένους από τα συναλλασσόμενα μέρη όρους, συνιστώντας κατά τον τρόπο αυτό μονομερή τροποποίηση των συμβατικών τους όρων. Το ύψος των καταγγελλόμενων χρεώσεων διαφοροποιείται είτε ανάλογα με το είδος της πίστωσης (στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο, επιχειρηματικό αλληλόχρεο λογαριασμό, πιστωτική κάρτα), οπότε προβλέπεται σταθερό ποσό επιβάρυνσης για κάθε δάνειο, είτε ανάλογα με το χρόνο και το βαθμό καθυστέρησης της πληρωμής, όποτε το ύψος της χρέωσης βαίνει αυξανόμενο σε συνάρτηση με την αύξηση του χρόνου καθυστέρησης, που συνιστούν, ωστόσο σύμφωνα με την Αρχή, παράγοντες οι οποίοι δεν δικαιολογούν τις σχετικές διαφοροποιήσεις. 
 
Η εν λόγω χρέωση επιβάλλεται, παράλληλα, με την επιβολή τόκων υπερημερίας οι οποίοι προκύπτουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο (καθυστέρηση εμπρόθεσμης καταβολής), επιβαρύνοντας με τον τρόπο αυτό διπλά τον υπερήμερο οφειλέτη δανείου, πίστωσης ή πιστωτικής κάρτας και δημιουργώντας σύγχυση στον τελευταίο για το τι καλύπτει ο τόκος και τι η καταγγελλόμενη χρέωση.
 
Από την Αρχή διαπιστώθηκε ότι οι όροι με τους οποίους επιβάλλονται "έξοδα καθυστέρησης" σε υπερήμερους οφειλέτες, πλέον των τόκων υπερημερίας που τους καταλογίζονται, είναι καταχρηστικοί γιατί παραβιάζουν την αρχή της διαφάνειας και διαταράσσουν την ισορροπία των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των συμβαλλομένων εις βάρος των καταναλωτών.
 
Όπως αναφέρει η Αρχή, οι σχετικές χρεώσεις που εισπράττονται από τις ελληνικές τράπεζες που ακολουθούν την ανωτέρω πρακτική, επιβάλλονται καταχρηστικά κατά παράβαση του Ν. 2251/1994 περί προστασίας των καταναλωτών και των αρχών της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. Με την εν λόγω παράνομη συμπεριφορά, οι τράπεζες γίνονται αδικαιολόγητα πλουσιότερες εις βάρος της περιουσίας των καταναλωτών-δανειοληπτών κατά τα αντίστοιχα ποσά εξόδων.
 
Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος και των επιπτώσεών του για μεγάλο αριθμό υπερήμερων δανειοληπτών και κατόχων πιστωτικών καρτών, καθώς και της ιδιαίτερα κρίσιμης παρούσας οικονομικής συγκυρίας, ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας καλεί:
 
    - την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να παρέμβει στα μέλη της για να παύσουν στο μέλλον να χρεώνουν τα παραπάνω έξοδα καθυστέρησης στους υπερήμερους δανειολήπτες και κατόχους πιστωτικών καρτών, και να τους επιστρέψουν τα εισπραχθέντα για την αιτία αυτή ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα,
 
    - την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί σε έλεγχο για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων του τραπεζικού κανονιστικού πλαισίου και την επιβολή κυρώσεων εντός των αρμοδιοτήτων της
 
    και κοινοποιεί την απόφαση προς:
 
    - την Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να προβεί σε έρευνα για τυχόν ύπαρξη εναρμονισμένης πρακτικής μεταξύ των τραπεζών, βάσει του νομοθετικού της πλαισίου,
 
    - τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προκειμένου να προβεί σε έλεγχο για διαπίστωση παραβάσεων του Ν.2251/1994 και την επιβολή προστίμων, βάσει των αρμοδιοτήτων της.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Plan B» της Ε.Ε. για την Ελλάδα ;




Την ύπαρξη ενός εναλλακτικού σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για  την περίπτωση που τελικώς  η Ελληνική Βουλή απορρίψει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters!


Σύμφωνα με το σχετικό  τηλεγράφημα του πρακτορείου  οι Ευρωπαίοι εδώ και εβδομάδες  έχουν επεξεργαστεί ένα “σχέδιο  έκτακτης ανάγκης” για την περίπτωση  που το Μεσοπρόθεσμο δεν “περάσει” με στόχο να διασφαλίσουν πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση σε ρευστότητα την οποία δεν θα λάβει από την προγραμματισμένη επόμενη δόση του υφιστάμενου δανείου που θα “μπλοκαριστεί” πρώτα από το ΔΝΤ και μετά και από την ΕΕ.


Περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα “ανοίξει” μια παράλληλη γραμμή ρευστότητας δεν έχουν δοθεί, το σίγουρο όμως είναι πως η ιδέα ενός “ενδιάμεσου δανείου” (bridge loan) από την ΕΕ, παρόμοιου με αυτό που ενεκρίθη για την Πορτογαλία στο μεσοδιάστημα της παραίτησης Σόκρατες έως τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών στη χώρα, έπεσε στο τραπέζι αλλά μάλλον δεν προκρίθηκε ως λύση.


Έτσι, αυτό που φαίνεται πως θα ενεργοποιηθεί είναι ένα  νέο, προσωρινό, δάνειο, από «τρίτο παράγοντα», πιθανότατα από διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.


Οι αποκαλύψεις  αυτές έρχονται λίγες μόνον ... ώρες μετά την δήλωση του προέδρου της  Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο πως “δεν υπάρχει Plan B” για την Ελλάδα. Μόνο που όπως φαίνεται το ενδεχόμενο μετάστασης της κρίσης, σε περίπτωση “άτακτης” χρεοκοπίας της Ελλάδας, και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπεριφέρειας, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για τους Ευρωπαίους να βρεθεί μια λύση, να “αγορασθεί” χρόνος για να μην προκληθεί τσουνάμι στην οικονομία και στο ευρώ ...



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 27 Ιουνίου


Γεγονότα

1302: Ήττα του στρατηγού Μουζάλωνα από τις κατά πολύ υπέρτερες δυνάμεις του Οθωμανού Οσμάν στη μάχη του Βαφέα, κοντά στη Νικομήδεια. Η ήττα αυτή των Βυζαντινών έχει ως συνέπεια την κατάληψη της υπόλοιπης Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.

1693: Το πρώτο γυναικείο περιοδικό εκδίδεται στο Λονδίνο με τίτλο «Ladies Mercury».

1709: Η Μάχη της Πολτάβας, επί ουκρανικού εδάφους. Ο Μέγας Πέτρος επικεφαλής του ρωσικού στρατού νικά τον σουηδικό υπό τον Κάρολο τον 12ο και θέτει τέρμα στις μεγαλοϊδεατικές φιλοδοξίες των σκανδιναβών.

1921: Αρχίζει η προέλαση του ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα.

1929: Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας.

1967: Το πρώτο ATM εγκαθίσταται σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Ένφιλντ του Λονδίνου.

Γεννήσεις


1350: Μανουήλ Β' Παλαιολόγος, βυζαντινός αυτοκράτωρας από το 1391 έως το 1425. [θαν. 21/7/1425]

1850: Λευκάδιος Χερν, ελληνοϊρλανδός συγγραφέας. Έζησε πολλά χρόνια στην Ιαπωνία με το όνομα Γιακούμο Κοϊζούμι και με τα βιβλία του έκανε γνωστή στη Δύση τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. [θαν. 26/9/1904]

1941: Κζιστόφ Κισλόφσκι, πολωνός σκηνοθέτης. («Μπλε, Κόκκινη, Λευκή Ταινία»). [θαν. 13/3/1996]

Θάνατοι

1638: Κύριλλος Λούκαρις, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, απαγχονίστηκε από τους Τούρκους, επειδή τον υποψιάζονταν ότι ετοίμαζε εξέγερση των υπόδουλων Ρωμιών. [γεν. 1572]

1951: Κωνσταντίνος Σισμάνογλου, μεγαλοεπιχειρηματίας από την Κωνσταντινούπολη. («Σισμανόγλειο») [γεν. 1857]

1999: Γεώργιος Παπαδόπουλος, στρατιωτικός, πρωτεργάτης της χούντας των συνταγματαρχών το 1967. [γεν. 5/5/1919]



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άνοιξε τραπεζικούς λογαριασμούς 18 προσώπων του ποδοσφαίρου ο ΣΔΟΕ








Ο ΣΔΟΕ δημοσιοποίησε το πόρισμα του για τους ελέγχους που έκανε σε τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες 18 ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Πέντε από αυτούς φαίνεται να εμπλέκονται σε παράνομο στοιχηματισμό.
Το πόρισμα:

"Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας και μετά από ανώνυμη καταγγελία που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜΠ. 3602/29.09.2010 κατά του διαιτητή ποδοσφαίρου ΣΠΑΘΑ ΙΩΑΝΝΗ, ενεργοποιήθηκε σχετική έρευνα. Συγκεκριμένα τόσο από αναζήτηση στοιχείων, όσα και από λοιπές πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από άλλους φορείς, εκτός του ανωτέρω, επικεντρωθήκαμε σε μία λίστα ποδοσφαιρικών αγώνων για τους οποίους ήδη οι αρμόδιοι φορείς της UEFA τους είχαν κατατάξει ως ύποπτους για προσυνεννοημένα αποτελέσματα και αντικείμενα παράνομου στοιχηματισμού.
Για τη διακρίβωση των ανωτέρω σχηματίσαμε τον κατάλογο των παραγόντων αλλά και των κυριότερων άμεσα συμμετεχόντων στους συγκεκριμένους αγώνες. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι και στελέχη των ποδοσφαιρικών ομάδων, προπονητές, διαιτητές, ποδοσφαιρικοί διαμεσολαβητές (μάνατζερ ομάδων-παικτών).
Στη συνέχεια προβήκαμε στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των φυσικών προσώπων που διαλαμβάνονται στην έρευνά μας.
Επίσης ζητήσαμε πληροφορίες για την κίνηση των πιστωτικών καρτών τους για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων ποσών, αναφορικά με τη χρονική περίοδο διεξαγωγής των προς διερεύνηση ποδοσφαιρικών αγώνων, δηλαδή από το έτος 2008 μέχρι και σήμερα.
Με την υποβολή της παρούσας μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι έχει συγκεντρωθεί ο αναμενόμενος όγκος δεδομένων σε ποσοστό 80% για τα άτομα που περιέχονταν στις πρώτες, χρονικά, αιτήσεις μας.
Επεξεργαζόμαστε συνεχώς αυτά τα δεδομένα και καταβάλλεται προσπάθεια εντοπισμού παράνομων ή ύποπτων χρηματικών ροών και τέλος σύγκρισή τους με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις εισοδήματα.
Η ως άνω επεξεργασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, όμως είναι ήδη εφικτό να υποβάλλουμε ορισμένα στοιχεία τα οποία δημιουργούν υπόνοιες για πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων. Για την πλήρη στοιχειοθέτησή τους απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία, αφού εκτός της χρεοπίστωσης μετρητών παρατηρείται και κίνηση ποσών με την έκδοση τραπεζικών επιταγών. Ακόμη δε παρατηρούνται κινήσεις χρηματικών ποσών μεταξύ προσώπων, που ως εκ της ιδιότητάς τους, θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και αξιολόγησής τους.
Αναλυτικά αναφέρουμε:
1) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί παρουσιάζουν σημαντικές κινήσεις μετρητών ή και επιταγών.
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για όλους τους ανωτέρω διενεργείται φορολογικός έλεγχος, με την έννοια ότι θα παραβληθούν τα ευρεθέντα τραπεζικά δεδομένα με αυτά που δηλώθηκαν στις φορολογικές τους δηλώσεις και αν οι συναλλαγές που προκύπτουν είναι νόμιμες ή όχι.
Ενδεικτικά όμως μπορεί ν' αναφερθεί ότι ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ δανειοδοτήθηκε με το ποσό του 1.000.000 ευρώ και παράλληλα χρεοπιστώνεται με σημαντικά ποσά, ενώ δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί το ληφθέν δάνειο.
Επίσης σε προσωπικό λογαριασμό του ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ κατατίθενται χρήματα από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και από τους συνδέσμους φιλάθλων της ίδιας ομάδας.
Ο δε ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ διαθέτει τραπεζική θυρίδα από το έτος 2009 στην ALPHA BANK, υποκατάστημα ΠΛ. Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ.
Τέλος ο ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ όπως φαίνεται από σχετικό πινακίδιο πώλησης χρηματιστηριακής εταιρείας, κατείχε σημαντική μετοχική θέση στην εισηγμένη εταιρεία VIVERE, ιδιοκτησίας ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που είναι πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ.
2) Φυσικά πρόσωπα των οποίων η κίνηση των πιστωτικών τους καρτών εμφανίζουν παράνομο στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού, προφανώς μέσω διαδικτύου.
ΛΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Στέλεχος σήμερα της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ και παλαιότερα της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ. Εμφανίζει συστηματικό στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού.
ΚΥΡΟΥΒΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΣΦΗΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Διαιτητής ποδοσφαίρου και διαιτήτευσε τον αγώνα ΚΕΡΚΥΡΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ, που θεωρείται από την UEFA ως ύποπτος. Το ίδιο χρονικό διάστημα διεξαγωγής του ως άνω αγώνα, εμφανίζεται να στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ: Προπονητής ποδοσφαίρου και εμφανίζεται από την κίνηση της πιστωτικής του κάρτας ότι στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.
3) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών εμφανίζουν δοσοληψίες μεταξύ τους και ως εκ της ιδιότητάς τους, θα πρέπει να αναλυθούν ακόμη περισσότερο.
ΧΑΛΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Συμμετέχει στην ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και δημιουργούνται υπόνοιες για κινήσεις χρηματικών ποσών που παρουσιάζουν δυσαρμονία με τα δηλωθέντα εισοδήματά του, ενώ παράλληλα εμφανίζει δοσοληψίες με τον διαμεσολαβητή παικτών και ομάδων ΤΡΑΥΛΟ ΑΓΓΕΛΟ και τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΜΠΕΟ ΑΧΙΛΛΕΑ.
ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ και παρουσιάζει δοσοληψίες με τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΚΟΜΠΟΤΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ με δοσοληψίες με τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΚΟΜΠΟΤΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Παράγοντας της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Παρατηρούνται συναλλαγές με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ. Ακόμη υπάρχουν συναλλαγές άνω των 150.000 ευρώ, με τον πρώην διαιτητή και συγχρόνως παράγοντα του διαιτητικού χώρου, ΣΠΑΘΑ ΙΩΑΝΝΗ, που είναι ο πατέρας του νυν διαιτητή, ΣΠΑΘΑ ΗΛΙΑ. Σημειωτέον ότι ο ως άνω ΣΠΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ συμμετείχε σε ανώνυμη εταιρεία ως μέτοχος και μέλος του ΔΣ αυτής με τον ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΘΩΜΑ και η οποία δεν δραστηριοποιείται πλέον από το έτος 2008.
Εκτός των προαναφερθέντων αναφέρουμε ότι στην υπηρεσία μας εισήλθε πληροφοριακό δελτίο, που κοινοποιήθηκε με το έγγραφο Σ.Δ.Ο.Ε./Κ.Υ/Δ3 ΕΜΠ. 11843/30.05.2011. Στο πληροφοριακό αυτό δελτίο καταγγέλλονται οι αδελφοί και συνεταίροι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ως και ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ υιός του ΓΑΒΡΙΗΛ για στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τοκογλυφία.
Λόγω της παραγοντικής τους ιδιότητας στην ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, βρίσκονται στη λίστα των ερευνώμενων φυσικών προσώπων και ήδη έχουν ληφθεί τα πρώτα στοιχεία από το διατραπεζικό σύστημα.
Από την πρώτη αξιολόγηση αυτών προκύπτει έντονη κίνηση χρηματικών ποσών, για την οποία απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία.
Σημαντικό δε στοιχείο αποτελεί το γεγονός, ότι όπως προκύπτει από την κίνηση πιστωτικής κάρτας του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ, τη χρονική περίοδο που ερευνώνται ως ύποπτοι αγώνες της ποδοσφαιρικής τους ομάδας, εμφανίζονται πράξεις στοιχηματισμού με εταιρείες του εξωτερικού.
Δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η λήψη των αιτηθέντων στοιχείων, τόσο για τους ανωτέρω όσο και για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα που είναι υπό έρευνα, μετά την λήψη αυτών και την πλήρη επεξεργασία και αξιολόγησή τους, θα υποβληθεί συμπληρωματική πορισματική αναφορά.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Να φορολογηθούν όλοι οι πολιτικοί"



"Η κυβέρνηση, εν όψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, έχει την απόλυτη υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να προχωρήσει σε κάτι το οποίο θα δημιουργήσει μια πραγματική αίσθηση κάθαρσης, μια πραγματική αίσθηση Νέμεσις", καθώς αυτό που τώρα πληρώνουν οι πολίτες είναι «η σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης και πρότεινε:
"Όσοι από το '74 και μετά, με τον έναν ή τον άλλο ρόλο, με τη μία ή την άλλη ιδιότητα, συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από τη μεγάλη αναπτυξιακή εξέλιξη πουέζησε η χώρα, πρέπει να υποστούν μία πραγματική, μία ουσιαστική και, γιατί όχι, βαριά, έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίαςπουαποκόμισαν είτε μέσω κινητών είτε μέσω ακίνητων αξιών".
Όπως εξήγησε, "πρέπει όλοι όσοι από το '74 και μετά είχαν την ευχέρεια να συμμετέχουν και να ευνοηθούν από αυτή τη μεγάλη αναπτυξιακή εξέλιξη της χώρας να υποβληθούν σε μία βαριά θυσία, η οποία πιστεύω ότι αν δεν συμβεί τότε δεν θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση ώστε πραγματικά να ηρεμήσει η κοινωνία, να έλθει η κοινωνική γαλήνη".
Στο ερώτημα ποιοι θα πρέπει να φορολογηθούν, ο κ. Ραγκούσης απάντησε: "Όλοι όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν χρηματίσει από το 1974 και μετά υπουργοί, βουλευτές, κρατικοί αξιωματούχοι, διορισμένοι ή αιρετοί είτε στο κεντρικό κράτος είτε στην Αυτοδιοίκηση, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, διευθυντές του ΕΣΥ και οι οποίοι αποδεδειγμένα, από το σημείο και μετά που απέκτησαν τις θέσεις ευθύνης, βρέθηκαν -με όχι παράνομους τρόπους- με μία σημαντική υπεραξία είτε στις καταθέσεις είτε στα ακίνητα".
"Αυτοί πρέπει να υποστούν ένα μεγαλύτερο βάρος από τους υπόλοιπους, μία έκτακτη φορολόγηση, η οποία είναι συνδυασμένη με αυτή τη μεγάλη και αναντίληπτη ιστορική πραγματικότητα της μεγάλης ανάπτυξης της Μεταπολίτευσης, αλλά η οποία όμως παρήγαγε ένα σωρό δημοσιονομικά απορρίμματα που αυτή τη στιγμή εμείς ως κυβέρνηση και η σημερινή γενιά είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε με μόνη αιτιολογική βάση ότι πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τη χρεοκοπία της χώρας", κατέληξε.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Οικονομικός βανδαλισμός το Μεσοπρόθεσμο !»


Μια θεαματική στροφή 180 μοιρών επιχειρείται από τον κορυφαίο αρθρογράφο των Financial Times Βόλφγκανγκ Μουντσάου αναφορικά με την στάση που θα πρέπει να τηρήσει το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας στην επικείμενη, κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα!

Ο αρθρογράφος επιχειρεί  μια προσέγγιση στο φλέγον θέμα των  απαιτήσεων των Ευρωπαίων εταίρων  μας από τη χώρα μας προκειμένου να συνεχίσουν τη στήριξή τους και ενδεικτικός της στάσης που τηρεί πλέον είναι ο τίτλος του σημειώματός του: «Ίσως οι Έλληνες βουλευτές θα πρέπει να πουν όχι στο Μεσοπρόθεσμο».

Στο άρθρο τονίζει  πως το μείζον πρόβλημα για την  ελληνική οικονομία τώρα πια δεν είναι το – υπαρκτό – ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας, ιδίως εάν τελικώς δεν “περάσει” από τη Βουλή το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και τα νέα, επώδυνα μέτρα, αλλά η πλήρης απουσία αναπτυξιακού σκέλους στους σχεδιασμούς των Ευρωπαίων για την διευθέτηση του “ελληνικού προβλήματος”!

Ο κύριος Μουντσάου  παραδέχεται πως μέχρι πρότινος πίστευε ακράδαντα ότι ήταν επιβεβλημένη η υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου  αλλά και η επιβολή νέων μεταρρυθμιστικών μέτρων. Το είχε χαρακτηρίσει μάλιστα  σε πρόσφατο άρθρο του ως μονόδρομο. Έκτοτε όμως θεωρεί πως μεσολάβησε ένα νέο πακέτο “απαιτήσεων” από Ε.Ε. και ΔΝΤ, ένα νέο σχέδιο μέτρων λιτότητας που πλέον υπερβαίνει τις ανοχές των κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα, ενώ απειλεί, κατά την εκτίμησή του, να εκτροχιάσει όλη τη διαδικασία αντιμετώπισης της κρίσης. Αναφέρεται πλέον στις οργισμένες διαδηλώσεις στην Αθήνα και δεν διστάζει πλέον να μιλήσει δημόσια για “πολιτική πρόκληση και πράξη οικονομικού βανδαλισμού” των Ευρωπαίων πιστωτών μας! Κάνει λόγο για μια πολιτική που κυριολεκτικά “πνίγει την ελληνική οικονομία” ...

Τους ψέγει για  εξώθηση της ελληνικής κυβέρνησης σε σημείο όπου δεν θα έχει πια κανένα  “διαθέσιμο μέσο για πολιτικούς χειρισμούς”, ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει  πως αυτές οι εξωπραγματικές απαιτήσεις ενδυναμώνουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πάντως καταστρέφουν τις όποιες πιθανότητες εθνικής ενότητας που αποζητούν οι Ευρωπαίοι.

Το άρθρο καταλήγει  στο συμπέρασμα πως αυτό το ασφυκτικό  πρόγραμμα που απαιτούν οι Ευρωπαίοι  από την Ελλάδα θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει αποδεκτό από τους Έλληνες εάν όμως εγγυόταν κάποια στοιχειώδη επιτυχία. Όμως, όπως εκτιμά ο κορυφαίος αρθρογράφος, “η Ε.Ε. σπατάλησε εβδομάδες στη χαζή συζήτηση για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αντί να επικεντρωθεί σε θέματα που έχουν πραγματικά σημασία”. Και πλέον οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ισχνές ...

Έτσι, ο κύριος Μουντσάου  δηλώνει τώρα πως η Ευρώπη κατέληξε σήμερα με μια στρατηγική “οικονομικά  επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη”. Μια στρατηγική που “ουσιαστικά  συρρικνώνει τις επιλογές των Ελλήνων στο πότε θα χρεοκοπήσουν: τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο”.

Συνεπώς – λέει ο  αρθρογράφος – οι Έλληνες βουλευτές  “καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μιας καταστροφής”...



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μετωπική της κυβέρνησης με τις… αποδείξεις




Προστατεύονται μόνο οι φετινές επιστροφές φόρου


Δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες για το τι επιπτώσεις θα έχουν τελικά στις επιστροφές φόρου οι αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο μέτρο των αποδείξεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ζητήσει φέτος τις επιστροφές φόρου, που έχει ήδη καταβάλει ,σε όσους έχουν εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές διατάξεις του μέτρου της συλλογής των αποδείξεων.

Είναι πολύ πιθανό το 2012 να εφαρμοστεί το πλαφόν των 300 ευρώ στις επιστροφές φόρου λόγω αποδείξεων, ενώ από το 2013 αναμένεται να καταργηθεί πλήρως το κίνητρο της έκπτωσης φόρου για όσους συλλέγουν αποδείξεις πάνω από το αφορολόγητο.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ότι το έλλειμμα των 600 εκατ. ευρώ, που προκύπτει από το μέτρο της επιστροφής φόρου λόγω αποδείξεων, δεν θα καλυφθεί με επιπλέον μέτρα για το 2011.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μεγαλέμπορος ηρωίνης ετών… 15 !




Ωραία «κληρονομιά» βρήκαν από τον πατέρα του που μπαινοβγαίνει στις φυλακές, δυο αδέλφια τα οποία συμμετείχαν στην οκταμελή σπείρα εμπόρων ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στον Βόλο. Κι αν η κόρη είναι ενήλικη -24 χρόνων- η
ηλικία του μικρού αδελφού της, μαζί με τον οποίο λειτουργούσαν ως «σύνδεσμος» της σπείρας από τη Λάρισα, είναι μόλις 15!

Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος των τεσσάρων Ελλήνων και τεσσάρων αλλοδαπών εμπόρων ναρκωτικών που ο μεγαλύτερος είναι 27χρονος, φέρεται ένας Αλβανός κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου ο οποίος κινεί τα νήματα μέσα από το κελί του! Εκείνος κανόνισε την παράδοση 15 κιλών χασίς και ενός κιλού ηρωίνης στους τέσσερις ομοεθνείς του που θα αναλάμβαναν την διακίνησή τους.

Όμως, για κακή τους τύχη, ο υποψήφιος αγοραστής που θα έδινε 36.000 ευρώ, ήταν αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου κι έτσι, όταν έγινε η συνάντησή τους στο πάρκο του Ελικοδρομίου στη Νέα Ιωνία, οι οκτώ νεαροί βρέθηκαν ξαφνικά με χειροπέδες στα χέρια! Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου στον οποίο οδηγήθηκαν, τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...