Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το κατηγορητήριο για τα «στημένα»




Έτσι στήθηκε η απάτη. Με απειλές και εκβιασμούς μεγαλοπαράγοντες έκαναν περιουσίες. Βαρύ κατηγορητήριο εναντίον των επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, που έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες και πλούτιζαν, απευθύνει η Εισαγγελία της Αθήνας.

Ειδικότερα για τους Γ. ΤσακογιάννηΑχ. Μπέο και Μ. Ψωμιάδη, που εμφανίζονται ότι είναι επικεφαλής των τριών εγκληματικών οργανώσεων αναφέρεται επί λέξει:

Από το 2008 μέχρι και σήμερα από κοινού με τους Ν. ΧάλκοΜιχ. ΝικολόπουλοΝίκο ΠαντέληΓιάννη Παπαδόπουλο και πρόσωπο με το όνομα «Λευτέρης» - είναι γνωστό μόνο το κινητό του, το οποίο είναι ενεργοποιημένο στο όνομα Λεκάκη - ο Γ. Τσακογιάννης διηύθυνε ομάδα με διαρκή δράση με τουλάχιστον τρία πρόσωπα (οργάνωση) με επιδίωξη την διάπραξη κακουργημάτων, όπως εκβιάσεις, απάτες κ.λ.π.

Οι κατηγορούμενοι επεδίωκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Έδιναν εντολή σε τρίτους παράνομους πράκτορες, μέλη της οργάνωσης, να πηγαίνουν σε πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και να παριστάνουν ψευδώς ότι έπαιζαν το παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα», τηρώντας - υποτίθεται - τους κανονισμούς του παιχνιδιού, δηλώνοντας, δηλαδή, ότι δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Έτσι παραπλανούσαν τους υπαλλήλους των πρακτορείων, που παραλάμβαναν τα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης. Δεν γνώριζαν οι υπάλληλοι ότι οι αγώνες, που έπαιζαν οι συγκεκριμένοι «παίκτες» ήταν χειραγωγημένοι.

Εξανάγκαζαν επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, άλλους, όπως ποδοσφαιριστές, με απειλή να διαπράξουν την απάτη (2008-2011). Τους απειλούσαν και τους εκβίαζαν ότι δεν θα τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα. Οι παράγοντες, που ασκούσαν τις απειλές σε βάρος των ποδοσφαιριστών έρχονταν οι ίδιοι σε επαφή μαζί τους ή μέσω τρίτων.

Τους μεγαλοπαράγοντες εμφανίζει το κατηγορητήριο και ως ηθικούς αυτουργούς, αφού με πειθώ και φορτικότητα εξανάγκαζαν να διαπράξουν απάτη οι τρίτοι παράνομοι, πράκτορες και μέλη της Οργάνωσης δηλώνοντας ότι δεν γνώριζαν εκ των προτέρων την απόδοση των στημένων παιχνιδιών.

Οι μεγαλοπαράγοντες έδιναν επίσης σε αθλητές, διαιτητές ή διοικητικούς παράγοντες παροχές και υποσχέσεις για να τους «φέρνουν» τα επιθυμητά αποτελέσματα στους στημένους αγώνες.

Οι ίδιοι ως ηθικοί αυτουργοί προκαλούσαν σε τρίτους την απόφαση να παίζουν διαδικτυακά στοιχήματα σε εταιρίες του εξωτερικού στους στημένους αγώνες.

Οι κατηγορούμενοι εισέπραξαν από τις εγκληματικές δραστηριότητες μεγάλα ποσά προβαίνοντας παράλληλα και στην απόκρυψη ή συγκάλυψη της αλήθειας. Η περιουσία αυτή προερχόταν από εγκληματικές δραστηριότητες ή από τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα, αγοράζοντας κερδισμένα δελτία ή λαμβάνοντας βεβαιώσεις κερδών από τον ΟΠΑΠ για να νομιμοποιήσουν τα κέρδη τους από το παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα.

tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο «θείος», ο «κινέζος» και το ποντάρισμα


«Ούτως ή άλλως ο “θείος” είναι από πάνω εκεί, ό,τι παίζει κάποιος το κλείνει κατευθείαν». Αυτή είναι μια χαρακτηριστική ατάκα από το πόρισμα της εισαγγελίας στο οποίο στηρίχτηκε η άσκηση της ποινικής δίωξης.

Ακολουθεί ένας χαρακτηριστικός διάλογος…





newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διεθνής μπασκετμπολίστας ζητάει... την ντόπα του



Δυσάρεστες εκπλήξεις, που αποκαλύπτουν τη σήψη όχι μόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά όλου του αθλητικού στερεώματος στη χώρα, κρύβει η δικογραφία για τα στημένα παιχνίδια. 

Διάλογος κορυφαίου διεθνή μπασκετμπολίστα, το όνομα του οποίου θα πέσει σαν βόμβα στο ελληνικό πρωτάθλημα, με μεγαλοπαράγοντα επαρχιακής ΠΑΕ επιβεβαιώνει ότι οι ίδιοι άνθρωποι που έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες «φρόντιζαν» και για τις αναβολικές ουσίες με τις οποίες ενισχύονταν οι αθλητές διαφόρων αθλημάτων.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αποκαλύπτει το «Βήμα» ακούγεται ο γνωστός μπασκετμπολίστας να ζητάει το «φάρμακό του» από τον παράγοντα της ΠΑΕ. Από την συζήτηση προκύπτει μάλιστα ότι ο τελευταίος εξασφαλίζει απαγορευμένες ουσίες και για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του οι οποίοι «δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ».

Στη δικογραφία περιέχονται στοιχεία που προκύπτουν από τις υποκλοπές της ΕΥΠ για συνεννοήσεις νονών της νύχτας με αστυνομικούς της ΕΛΑΣ στην επαρχία, αλλά και για στοίχημα που είχε παιχτεί από τη φυλακή για αγώνα στο αλβανικό πρωτάθλημα.

tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ηλεκτρισμένες» οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα


Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Π. Οικονόμου

Ηλεκτρισμό στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, διαπιστώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Π. Οικονόμου.

«Ήταν σε εξέλιξη μία διαπραγμάτευση όπου και οι δύο πλευρές πρόβαλαν θέματα. Βέβαια υπάρχει ηλεκτρισμός. Εδώ πάμε να δεσμευτούμε όλοι ως χώρα και να δεσμευθούν και πολλές άλλες χώρες απέναντί μας με μία συμφωνία πολυετή. Αυτά δεν είναι αστεία. Βεβαίως υπάρχει ένταση. Αλίμονο».

Πάντως δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και σημείωσε «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος (για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης) για τον πολύ απλό λόγο ότι υπάρχει για πρώτη φορά μία πρόβλεψη στο γενικότερο σχήμα - που έχει γίνει σαφές ότι θα περάσει διότι προέρχεται και από δηλώσεις της άλλης πλευράς - ότι ένα σκέλος της χρηματοδότησης της χώρας θα αφορά αποκλειστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, επενδύσεις δηλαδή, και έχει προταθεί και ο τρόπος χρηματοδότησης. 

Στο βαθμό λοιπόν που εμείς εγκαίρως είμαστε εντάξει με το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, νομίζω ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχουν εγκριθεί και τα πρώτα χρηματοδοτικά βήματα στη βάση αυτής της νέας στρατηγικής χρηματοδότησης της χώρας».

Ερωτηθείς αν «βγαίνει» το μεσοπρόθεσμο είπε: «Κάνει το υπουργείο Οικονομικών μία πρόβλεψη. Η πρόβλεψη αυτή στερείται της εξής βασικής πληροφορίας - για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν υπήρχε αυτή η πληροφορία - ποιό θα είναι το σχήμα; Το σχήμα, το οποίο θα διαμορφωθεί για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και άλλων χωρών ενδεχομένως, αυτό ακριβώς το θέμα συζητείται τώρα και αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Το πλαίσιο αυτό είναι υπό διαπραγμάτευση».

Το βασικό θέμα που συγκεντρώνει τις ενστάσεις της τρόικας αφορά τις εγγυήσεις που ζητούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, είπε ο κ. Οικονόμου και τόνισε: «Η μείζων ένσταση είναι αυτή με τις εγγυήσεις, αλλά αυτό είναι μια μάχη την οποία θα δώσει ο πρωθυπουργός και εκτός Ελλάδας σήμερα και το άλλο είναι με ποιόν αξιόπιστο τρόπο θα μπορούμε να πετυχαίνουμε τις επιδόσεις που θέλουμε και από την άλλη πλευρά να μην έχουμε περαιτέρω οχλήσεις στο βαθμό που συμβαίνει αυτό. 

Η έννοια των μέτρων ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος έχει τεράστια σημασία. Δηλαδή, εμείς θα κάνουμε ένα φορολογικό νόμο για να διευκολύνουμε τους φορολογούμενους και να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή. Δεν θα είναι το μόνο μέτρο αυτό, αλλά θα γίνει κι αυτό το φθινόπωρο. 

Αν αυτό μου φέρει εμένα καλύτερα αποτελέσματα, γιατί να πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να προβώ σε ορισμένες πράξεις τις οποίες δεν τις θέλω και τις έχω βάλει στη σύμβαση γιατί τις απαιτούν οι αντισυμβαλλόμενοι;»
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ψάχνουν το ξίφος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου


Όσοι έχουν δει κάποια από τις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς (INDIANA JONES), έχουν γοητευθεί από τα σενάρια και τις εικόνες της Χολιγουντιανής αυτής παραγωγής.
Το σινεμά έχει την άδεια να μας μεταφέρει στο παρελθόν και στο μέλλον με τον δικό του τρόπο και να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους που ξεφεύγουν από τα όρια της αληθινής ζωής.
Όμως τι γίνεται όταν στην αληθινή ζωή ζούμε γεγονότα που υπερβαίνουν το σινεμά;
Με άκρα μυστικότητα εδώ και μία εβδομάδα μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών, επιστημόνων αλλά και τεχνικών ζει κυριολεκτικά μία περιπέτεια βγαλμένη μέσα από ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς.
Πολύ γνωστός και εύπορος επιχειρηματίας από την Πάτρα ο κ. Θ.Α. είναι ο επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που κάνει ανασκαφική έρευνα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας με την ελπίδα (και βεβαιότητα) ότι θα βρεί τον μεγαλύτερο θησαυρό που υπάρχει κρυμμένος στον κόσμο.
Ένας αμύθητος θησαυρός σε μια σπηλιά
Ας δούμε αναλυτικά την ιστορία αυτή.
Ο επιχειρηματίας από την Πάτρα εδώ και μερικά χρόνια είχε στα χέρια του ένα παλιό χειρόγραφο το οποίο έδινε συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για ένα θησαυρό κρυμμένο σε υπόγεια σπηλιά στους Αγίους Θεοδώρους.
Άρχισε να ψάχνει κάθε τι σχετικό με αυτή την σπηλιά και έφτασε σε ειδικούς επιστήμονες στην Αμερική.
Με την βοήθεια δορυφόρων
Οι επιστήμονες αυτοί με έφτασαν μέχρι την ΝΑΣΑ και με ειδικά μηχανήματα και με την βοήθεια δορυφόρων κατέγραψαν την σπηλιά και προς έκπληξη όλων η περιγραφή του χειρόγραφου αλλά και οι φωτογραφίες των δορυφόρων συμφωνούσαν απόλυτα.
Τότε πλέον τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά και άρχισε να στήνεται η επιχείρηση με επιστημονικό τρόπο.
Ο επιχειρηματίας έκανε αίτηση στο Ελληνικό δημόσιο και πήρε όλες τις προβλεπόμενες άδειες προκειμένου να ψάξει για τον αμύθητο θησαυρό που έχει την βεβαιότητα ότι είναι κρυμμένος στα έγκατα των Αγίων Θεοδώρων...
Από την περασμένη Παρασκευή η ομάδα έφτασε με σύγχρονα μηχανήματα στους Αγίους και άρχισε το σκάψιμο..!!
Το χειρόγραφο που έχει η ομάδα στα χέρια της αναφέρει ότι στην σπηλιά αυτή περίπου στο 1700 πειρατές έκρυψαν ένα αμύθητο θησαυρό και όταν αναγκάστηκαν να φύγουν παγίδεψαν με πολλούς τρόπους την σπηλιά.
Ετσι λοιπόν η ομάδα των ερευνητών αποφάσισε να μην μπεί από την είσοδο που φαινόταν στις ειδικές φωτογραφίες των δορυφόρων αλλά να ανοίξει με γεωτρύπανο τρύπες για να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις...
Βρήκαν την στοά και τη σπηλιά..!
Χθές το μεσημέρι το γεωτρύπανο κατάφερε να πέσει ακριβώς σύμφωνα με τις υποδείξεις των Αμερικάνων στην στοά που οδηγεί στην πόρτα που φράσει την σπηλιά...
Το τι έγινε στο συνεργείο δεν περιγράφεται...
Αμέσως κατέβασαν κάμερα από την τρύπα η οποία επιβεβαίωσε την στοά αλλά και την πόρτα...!!
Τότε σήμανε συναγερμός και στις δημόσιες υπηρεσίες που είναι επί τόπου και παρακολουθούν το έργο της ερευνητικής ομάδας..!!
Από το πρωί είναι σε εξέλιξη η σημαντικότερη φάση της έρευνας. Επειδή τα χώματα είναι σαθρά αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί άλλο μηχάνημα για να διευρύνει την τρύπα και να μπορέσουν από άλλο σημείο να φτάσουν την πόρτα...!
Είναι η κρίσιμη μέρα και η αγωνία όλων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα.
Τα μέλη της ομάδας πιστεύουν ότι μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν φτάσει στα πρώτα αντικείμενα του θησαυρού...!!
Το ξίφος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου
Σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής Πατρινό επιχειρηματία, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ο θησαυρός είναι αμύθητος και η αξία του ξεπερνά τα 50 δις ευρώ..!!!!
Όμως μπορεί ο χρυσός να είναι το αντικείμενο που εξιτάρει τους πάντες αλλά το χειρόγραφο έχει μία πληροφορία που δημιουργεί ρίγη συγκίνησης σε όσους εμπλέκονται στην ιστορία αυτή.
Στο χειρόγραφο υπάρχει η πληροφορία ότι μέσα στην σπηλιά είναι κρυμμένο το ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΞΙΦΟΣ του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου το οποίο μάλιστα έχει πάνω του δύο τεράστια διαμάντια...!!
Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί αν το απόγευμα φτάσουν στην σπηλιά και βρεθεί αυτό το ξίφος που αποτελεί για τον Ελληνισμό κάτι παραπάνω από ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ...!!
Το ξίφος του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου ήταν και η αιτία που ο επιχειρηματίας χρηματοδότησε αυτή την πολυδάπανη έρευνα και τον έκανε να φτάσει μέχρι την ΝΑΣΑ..!
Οι τελευταίες πληροφορίες μας λένε ότι από τα χαράματα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες που γίνονται με πολύ προσοχή ενώ έχει απαγορευθεί από την αστυνομία στους πάντες να πλησιάσουν την περιοχή ..!!

moriasnews.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ»

«Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ»


"Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ότι οι Έλληνες στη Γερμανία. Και εν τέλει κατοικούν και οι δύο στο ίδιο οικοδόμημα. Αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι", ισχυρίζεται ο Ζακ Ντελπλά, γνωστός Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης



"Η Γερμανία είναι αυτή που οφείλει στην Ελλάδα και όχι το αντίστροφο" αναφέρει ο Ζακ Ντελπλά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του δε, η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 575 δισ ευρώ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Γι αυτό, για ιστορικούς λόγους, αλλά και για την αποφυγή της εξάπλωσης της κρίσης ο ίδιος προτάσσει την έννοια της οικονομικής αλληλεγγύης.
Ο Ντελπλά, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Αναλύσεων της γαλλικής κυβέρνησης και οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas, υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να θυμηθεί ότι μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρωστούσε 16 φορές το ΑΕΠ της, το οποίο κανείς δεν της ζήτησε έκτοτε. Όμως σε αντάλλαγμα η υπόλοιπη Ευρώπη της ζητά πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη.
Ο Ζακ Ντελπλά εξηγεί ότι η στάση της Γερμανίας έναντι του προβλήματος χρέους της ευρωζώνης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση της Ελλάδας. "Όμως αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτό θα σημάνει ένα καρδιακό επεισόδιο για το τραπεζικό της σύστημα. Η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ. Η έξοδός της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε γιγαντιαία ύφεση στη χώρα και τρομερούς κινδύνους στην υπόλοιπη Ευρώπη" δηλώνει ο Ντελπλά.
Η Γερμανία οφείλει να σώσει την Ελλάδα
"Σε αυτό το πλαίσιο η Γερμανία, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, οφείλει σήμερα να σώσει την Ελλάδα". Η Ευρώπη θα έπρεπε να απορροφήσει το ολόκληρο χρέος της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας χρηματοδοτώντας αυτές τις χώρες με επιτόκιο 3%-4% για 10-20 χρόνια. Σε αντάλλαγμα αυτές οι χώρες οφείλουν να συνεχίσουν τις αναγκαίες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συμπληρώνει ο Ντελπλά. "Είναι η μόνη λύση" προσθέτει.
Ιδιαίτερα για την Ελλάδα ο Γάλλος οικονομολόγος εκτιμά ότι θα μπορούσε μέσα στην επόμενη 15ετία να μειώσει το χρέος της κάτω από το 60% "αξιοποιώντας την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά και τα νησιά της που καθιστούν τη χώρα θαυμάσιο προορισμό για ολόκληρη την Ευρώπη". Ο ίδιος απορρίπτει την ιδέα της αναδιάρθρωσης του χρέους ως "αυτοκαταστροφική" για την Ελλάδα, ενώ θεωρεί ότι η "διχοτόμηση" της ευρωζώνης σε ένα "σκληρό πυρήνα" και μια "περιφέρεια" θα κατέστρεφε τις οικονομίες της "δεύτερης ταχύτητας".
Επίσης εκτιμά ότι οι αγορές δεν θα απασχολήσουν την Ελλάδα για τα επόμενα 10-20 χρόνια, αφού όπως λέει το δημόσιο χρέος θα χρηματοδοτείται κυρίως από τα ευρωπαϊκά κράτη και δευτερευόντως από το χρηματοοικονομικό τομέα βάσει της "Πρωτοβουλίας της Βιέννης".

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στη δημοσιότητα τα ονόματα ακόμα πέντε εμπλεκομένων στα στημένα



Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον 9ο τακτικό ανακριτή
Δέκα αδικήματα και 85 κατηγορουμένους περιλαμβάνει η δικογραφία για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ήδη, με διάταξη της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράϊκου, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώτων 15 κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι δέκα συνελήφθησαν χτες ενώ για τους άλλους πέντε εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. 

Τα ονόματα των κατηγορουμένων είναι τα εξής: Αχιλλέας Μπέος, Μάκης Ψωμιάδης, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Ζαμάνης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Αθανάσιος Ντότσης, Νίκος Χάλκος, Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας , Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλης Γεωρτσιάνος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Ιωάννης Παπακώστας. 

Για τους υπόλοιπους 70 κατηγορούμενους τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και δεύτερη εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους. Το κατηγορητήριο κατά περίπτωση περιλαμβάνει αδικήματα για εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, εκβίαση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία και δωροληψία, παράνομο στοίχημα, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, και παράνομη οπλοκατοχή. 

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελία οδηγήθηκε στη σύλληψη τους, αξιοποιώντας τα στοιχεία της UEFA για 40 στημένους αγώνες (4 της Super League, 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, και 32 της Football League) αλλά και ύστερα από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία που έγινε στο αστυνομικό τμήμα Παλαιού Φαλήρου στις αρχές Ιανουαρίου. 

Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης φέρεται να έθεσε στη διάθεση των Αρχών συγκεκριμένα ονόματα, booker και συνεργατών τους, οι οποίοι συνδέονται με τα στημένα παιχνίδια. 

Η πληροφορία σήμανε συναγερμό για την εισαγγελία και απευθείας, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και όχι την αστυνομία, κινήθηκε η διαδικασία για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Ο χρόνος τέλεσης των αδικημάτων φέρεται να εκτείνεται από τον Οκτώβριο του 2008 ως το 2011. 

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον 9ο τακτικό ανακριτή που θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους και άλλα πρόσωπα που πιθανόν θα προκύψουν στη διάρκεια της έρευνας.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αστυνομία: Πως έπαιρναν πρωταθλήματα και ποιοι τα έστηναν



- Αστυνομία: Η έρευνα ακουμπάει τα πιο “ψηλά” πρόσωπα του ποδοσφαίρου
- Δύο κλασικά ντέρμπι του περσινού πρωταθλήματος ερευνώνται ως στημένα
- Πρόεδρος στοιχημάτιζε εναντίον της ομάδας του
- Διαιτητής πόνταρε σε αγώνα που διηύθυνε ο ίδιος

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τους στημένους αγώνες καθώς κάθε ώρα που περνάει όλο και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με αυτούς που είναι μπλεγμένοι. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά από τις έρευνες της Αστυνομίας, η οποία χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που διαθέτει και έφτασε στην σύλληψη 10 ατόμων.
 
Σύμφωνα με την γενική εικόνα που έχει η Αστυνομία το κύκλωμα ήταν υπό τον έλεγχο παραγόντων που όπως ακούγεται στους διαδρόμους “πιο υψηλά πρόσωπα δεν γίνεται”.
 
Όπως διαρρέεται, μάλιστα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως ήταν στημένοι αρκετοί αγώνες της Football League και πολλοί της Superleague. Υπάρχουν, επίσης, ίχνη για στήσιμο σε κλασικό ντέρμπι της φετινής σεζόν αλλά και συνομιλία σχετική που λέει: “Είδες πως το έφτιαξε ωραία το οφσάιντ ο δικός μας”!
 
Στα πολύ ύποπτα είναι ακόμα ένα κλασικό ντέρμπι της φετινής σεζόν, στο οποίο σημειώθηκαν ασυνήθιστα πολλά γκολ.
 
Σύμφωνα πάντα με όσα διαρρέονται από την αστυνομία έχει εντοπιστεί διαιτητής ο οποίος έπαιξε στοίχημα σε αγώνα που ήταν διαιτητής ο ίδιος, αλλά και πρόεδρος που πόνταρε στο στοίχημα εναντίον της ομάδας του.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ούτε λεφτά, ούτε μάρμαρα»


Προσβλητικές δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού στο Westminster


Με νέα τοποθέτηση του ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε σαφές ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν πρόκειται να δώσει «φράγκο» για μία νέα προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας. 

Αυτή τη φορά αναφέρθηκε και στα «ελγίνεια μάρμαρα» του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής τους στην Ελλάδα. 

«Η Βρετανία δεν χάνει τα μάρμαρα της» ήταν η απάντηση του Ντέιβιντ Κάμερον, σε τοποθέτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης που τον προέτρεψε να επιστρέψουν τα μάρμαρα σε αυτούς που ανήκουν και να αποκατασταθεί μία αδικία 200 ετών. Συνεχίζοντας ο βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι, δεν πρόκειται να δώσει ούτε λεφτά, ούτε μάρμαρα στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατηγόρησε Ελλάδα και ευρωζώνη για τη δυσοίωνη θέση που βρίσκονται. 



newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η "στρογγυλή θεά" και η Πόπη Παπανδρέου



Το κουβάρι των στημένων παιχνιδιών της "στρογγυλής θεάς" έχει αναλάβει να ξετυλίξει η νεαρή εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.
Το όνομα της 32χρονης Πόπης Παπανδρέου συνδέθηκε με την "παράγκα" του ελληνικού ποδοσφαίρου το Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική υπόθεση διαφθοράς.
Από το πρωί επικρατεί αναβρασμός, καθώς, μετά τη βόμβα για συλλήψεις παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν αρχίσει οι πρώτες αφίξεις στα γραφεία του Εισαγγελέα για απολογία.
Λίγους μήνες νωρίτερα, τέσσερα στελέχη της UEFA βρέθηκαν στην Αθήνα (στις 21 Φεβρουαρίου) προκειμένου να καταθέσουν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, για το θέμα των ύποπτων αγώνων στην Ελλάδα.
Η νεαρή εισαγγελέας είχε τότε συναντηθεί με τους Alasdair Bell, υπηρεσιακό επικεφαλής του Πειθαρχικού Τμήματος της ΟΥΕΦΑ, τον Graham Peaker, συντονιστή πληροφοριών του τμήματος, τον Karl Dhont, ειδικό αναλυτή στοιχήματος και τον Gerhard Kapl, γενικό επιθεωρητή επί πειθαρχικών θεμάτων.
"Τα τέσσερα στελέχη της ΟΥΕΦΑ κατέθεσαν εν κρυπτώ για λόγους ασφαλείας σε μια αίθουσα του αεροδρομίου Αθηνών στην Πόπη Παπανδρέου", είχε δηλώσει μετά τις καταθέσεις ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.
Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε ασκήσει και δίωξη σε πρώην στελέχη του ΟΠΑΠ, αλλά και της Intralot και της Εταιρείας Στοιχημάτων, για απιστία και ηθική αυτουργία στην απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
Το όνομά της, εκτός από τα στημένα παιχνίδια στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχει επίσης συνδεθεί με την υπόθεση των "υποβρύχιων μιζών", καθώς και την υπόθεση Μαρκογιαννάκη.
Βρέθηκε ειδικότερα να εξετάζει την εμπλοκή των φερόμενων ως υπόπτων στην υπόθεση της προμήθειας του Δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 από τις Ferrostaal- HDW και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με απευθείας ανάθεση το 1998.
Η επιλογή της σε τέτοιας κλίμακας υποθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει από το γεγονός ότι θεωρείται εργατική, ακέραιη και αντικειμενική, ένα πρόσωπο δηλαδή ιδανικό για να ρίξει φως σε υποθέσεις που κυριαρχούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.
Δεδομένου ότι ο εισαγγελέας δεν αναλαμβάνει το βάρος της απόφασης, η επιλογή της Πόπης Παπανδρέου για την επιχείρηση "κάθαρση" του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνει άπαντες να εκτιμούν ότι πρόκειται για εισαγγελέα που δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα.
Στους δικαστικούς και δικηγορικούς κύκλους, η Πόπη Παπανδρέου χαρακτηρίζεται ως terminator, ενώ έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Ελένης Ράικου.
Με δεδομένο ότι αυτή η υπόθεση έχει τεράστιες προεκτάσεις, εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο παροχής αστυνομικής δύναμης για την προστασία της Πόπης Παπανδρέου.
Ενώ τα επαγγελματικά της βρίσκονται σε ανοδική πορεία και το όνομά της προβάλλεται εντονότερα από κάθε άλλο, η ίδια δεν επιθυμεί να της πιστώνουν την υπόθεση ως δικό της κατόρθωμα και υπογραμμίζει ότι αποτελεί συλλογική δουλειά.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στον εισαγγελέα με χειροπέδες οι συλληφθέντες για τα στημένα

Στην εισαγγελία με χειροπέδες!
Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε., για τις λίστες με τα 41 παιχνίδια που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της UEFA. Για την ώρα, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 10 συλλήψεις και οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, για να απολογηθούν. Στη συνέχεια όλα τα εμπλεκόμενα άτομα αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή που θα πάρει τη σκυτάλη της έρευνας.

Συνολικά η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αποτελείται από 93.000 σελίδες και αφορά σε 90 άτομα. Το πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου περιλαμβάνεται σε 130 σελίδες.

Παράλληλα, αναζητούνται ακόμα 5 άτομα, μεταξύ των οποίων και γνωστός παράγοντας του ποδοσφαίρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις και νησιά.

Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες για την «Παράγκα»

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χειροδεμένοι οι δέκα συλληφθέντες έφτασαν στον εισαγγελέα με ξεχωριστά αυτοκίνητα. Πρόκειται για τους κ.κ. Σταύρο Ψωμιάδη (πρόεδρο Καβάλας), Αχιλλέα Μπέο (πρόεδρο Ολυμπιακού Βόλου), Γιώργο Τσακογιάννη (μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης), Νίκο Χάλκο (πρόεδρο ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρη Ζαβαντία (πρώην ποδοσφαιριστή), Νίκο Παντέλη (προπονητή), Αθανάσιο Ντότση (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Ανδρέα Δημόπουλο (μπουκμέικερ), Βασίλη Καρακούλια (μπουκμέικερ) και Νίκο Ζαμάνη που εμπλέκεται στο κύκλωμα των νονών της νύχτας.

«Άλλη μία φούσκα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι αυτή» είπε ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ ο Γ. Τσακογιάννης είπε στον κόσμο: «Μ...ς του Κούγια, συγχαρητήρια!».



Ο εισαγγελέας θα ασκήσει ποινικές διώξεις και στη συνέχεια τα δέκα άτομα θα οδηγηθούν στον ανακριτή, όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 48 ώρες.


Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που βαραίνουν τους προαναφερθέντες, οι οποίοι κρατούνται στη Γ.Α.Δ.Α., είναι για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ, έχει κατασχέσει από τις έρευνες που έκανε σε σπίτια και σε χώρους εργασίας δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα, πληθώρα φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, μεγάλο αριθμό κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά, αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών και χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ.

Προσήχθη και γιος μεγαλοπαράγοντα του μπάσκετ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Γ.Α.Δ.Α. έχει προσαχθεί και γιος μεγαλοπαράγοντα ομάδας του μπάσκετ, ο οποίος φέρεται να έχει στοιχηματίσει επανειλημμένα κατά της ομάδας του σε συγκεκριμένες αναμετρήσεις στο ποδόσφαιρο, όπου επίσης ο πατέρας του δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να είχε στοιχηματίσει στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Skoda Ξάνθη το 2008 1.6 εκατ. ευρώ στην ήττα των «πράσινων», κερδίζοντας 13 εκατομμύρια ευρώ, αφού το «τριφύλλι» είχε χάσει με 3-2 από τους Ακρίτες στα Πηγάδια.



«Οσμή» για σικέ ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Ανάμεσα στους περίπου 90 κατηγορουμένους για την υπόθεση των στημένων ματς, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο συγκεκριμένος πρόεδρος σε τηλεφωνική συνομιλία του με μάνατζερ αθλητών, η οποία έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ, φέρεται να δηλώνει βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι, κάνοντας έμμεση αναφορά για σικέ ματς.

Επίσης, με κατηγορίες φαίνεται πως βαρύνονται πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και γνωστός παράγοντας, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την υπόθεση της «παράγκας».

Κατηγορούμενος αναμένεται να βρεθεί και επιχειρηματίας της Νέας Σμύρνης, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση των 216 νονών της νύχτας.

Επίσης, λόγω του γεγονότος πως αρκετοί από τους εμπλεκόμενους φέρονται να έχουν κερδίσει τεράστια ποσά από το στοίχημα στο Internet, οι ελληνικές Αρχές έχουν καταθέσει αίτημα δικαστικής συνδρομής σε 8 χώρες, για να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.



Στοιχημάτιζε σε στημένα εν ενεργεία Έλληνας ποδοσφαιριστής

Στη μακροσκελή δικογραφία εμπλέκεται και το όνομα ενός εν ενεργεία Έλληνα διεθνούς ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας, ο οποίος εμφανίζεται να στοιχημάτιζε συστηματικά μεγάλα ποσά σε εταιρείες στοιχηματισμού για παιχνίδια τα οποία είναι μέσα στη λίστα με τα 41 που φέρονται να είναι στημένα. Παράλληλα, υπάρχει και το όνομα ενός εν ενεργεία Έλληνα καλαθοσφαιριστή, ο οποίος φέρεται να είχε συχνές επαφές με έναν από τους 10 συλληφθέντες.

Παράλληλα, στο κύκλωμα εμπλέκεται και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο. Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας, ο συγκεκριμένος αγωνιζόταν στην Ελλάδα και ποτέ δεν πήγε στο εξωτερικό.



Έφοδοι κάτω από άκρα μυστικότητα

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία, σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε., κάτω από άκρα μυστικότητα, άρχισε έφοδο σε σπίτια και σε γραφεία ιδιωτών, οι οποίοι φέρεται να έχουν εμπλοκή στα στημένα ματς.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τους υπολογιστές των υπόπτων, ενώ ελέγχτηκαν κι άλλα μέρη των χώρων τους, προκειμένου να συλλεχθούν τα περισσότερα δυνατά στοιχεία.

Άξιο αναφοράς, πάντως, είναι το γεγονός ότι η αστυνομία, για να φτάσει στον εντοπισμό αυτών των ατόμων, χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή της. Οι καταγραφές των συνομιλιών των εμπλεκομένων από την ΕΥΠ ξεκίνησαν το Ιανουάριο του 2011 και περιλαμβάνουν 85 CD. 



Έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ.

Επικοινωνία με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου, είχε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, αργά χθες το βράδυ, προκειμένου να δώσει συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με τα «στημένα» παιχνίδια στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ προέτρεψε τον Λευτέρη Οικονόμου να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος.

Τα ύποπτα ματς, σύμφωνα με την UEFA

Αναλυτικά, οι χαρακτηρισμοί για τους 39 αγώνες είναι οι ακόλουθοι

1. Ελαφρώς ύποπτος

2. Ύποπτος

3. Σοβαρά ύποπτος

4. Διεφθαρμένος

5. Άκρως διεφθαρμένος.

Αναλυτικά οι 39 αγώνες:

ΑΓΩΝΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2 10/01/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ –ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1 14/03/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0 21/03/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ –ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-1 28/03/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 0-4 30/08/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 0-3 28/10/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-0 28/10/2009 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 2-0 27/10/2008 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-2 01/02/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β –ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 1-1 02/02/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ –ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0 07/03/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 4-1 14/03/2009 ΑΚΡΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 0-1 23/03/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 2-0 29/03/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 3-2 06/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-2 12/04/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1-0 12/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1 13/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3-2 27/04/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 3-0 04/05/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 0-1 04/05/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-2 15/11/2009 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡ. – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0 16/11/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-0 21/12/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-0 15/01/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3-1 17/01/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-1 24/01/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β 1-3 06/02/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 27/02/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 0-2 07/03/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 0-1 14/03/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 10/04/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΡΟΔΟΣ 2-0 26/04/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2-1 02/05/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0 09/05/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0 26/05/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2-1 30/05/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 2-0 02/06/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0 06/06/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

*Σημειώνεται ότι στη λίστα της UEFA με τους ύποπτους αγώνες προστέθηκαν τα παιχνίδια ΠΑΣ Γιάννενα - Καστοριά (1-2 το 2008) και Ξάνθη - Παναθηναϊκός (3-2 το 2008).

«Στημένα» και στη σεζόν που ολοκληρώθηκε; 
Ο φάκελος της UEFA αφορά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες έως και την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2009-10). Όμως, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ακόμα και για παιχνίδια που διεξήχθησαν τη σεζόν 2010-11. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι γνωστοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες φέρονται να προβαίνουν σε ύποπτες συνεννοήσεις για αγώνα όπου επαρχιακή ομάδα επικράτησε με μεγάλο σκορ απέναντι σε ομάδα σαφώς μεγαλύτερου βεληνεκούς. Μάλιστα, ακούγεται ότι στα «ύποπτα» παιχνίδια είναι ακόμα και μεγάλο ντέρμπι.



Παπουτσής: «Οι έρευνες θα συνεχιστούν»
Δήλωση για τις έρευνες για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Όπως αναφέρει:

«Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των αρχών ασφαλείας της χώρας για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος θα συνεχιστούν αποφασιστικά. Θέλω να καλέσω όλους τους υπεύθυνους φορείς, τους συλλόγους αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου να συνδράμει τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία που μπορούν να φωτίσουν όλες τις πλευρές. Όλα στο φως, πλήρης διαφάνεια, εφαρμογή των νόμων, απονομή δικαιοσύνης, προστασία του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος. Είναι δημοκρατικό καθήκον όλων μας».



«Υπάρχει αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση»

Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, υπογράμμισε:

«Πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής, για να αλλάξουμε το τοπίο στο μολυσμένο βιότοπο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ένα ακόμα μετέωρο βήμα στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υπάρχει αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση. Καμία ανοχή, καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός. Είναι απαίτηση όχι μόνο του κόσμου που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή η πολύ σημαντική υπόθεση εμπεριέχει πολυσήμαντα μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου. Το γεγονός, δηλαδή, ότι ζούμε μια νέα εποχή στην πατρίδα μας, όπου εστίες ανομίας και διαφθοράς που μέχρι πρότινος εθεωρούντο ως άβατα ή με υψηλές διασυνδέσεις και προστασίες, δεν απολαμβάνουν πια καμιάς ιδιότυπης ασυλίας».

Από την άλλη, το αθλητικό τμήμα του ΣΥΝ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου: 

«Μετά από μια πενταετία, που οι καταγγελίες της UEFA για στημένα παιγνίδια στα πρωταθλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και αφού οι κάθε λογής επιτήδειοι έβγαλαν απίστευτα κέρδη από το παράνομο στοίχημα, επιτέλους η δικαιοσύνη ασχολήθηκε με το θέμα. Η υπόθεση των στημένων αγώνων έχει πολύ δρόμο ακόμη και πρέπει η έρευνα να επεκταθεί σε βάθος και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο ΣΥΝ επανειλημμένα και επίμονα ενοχλούσε διαρκώς τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τόσο στη Βουλή, όσο και στον Tύπο, αλλά και σε ειδικές ημερίδες, προκειμένου να προχωρήσουν οι έρευνες και να διαλευκανθεί η υπόθεση που, από ό,τι φαίνεται, εξελισσόταν διαρκώς και οργανωμένα. Ανεξάρτητα από την ποινική πλευρά της υπόθεσης, θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος τόσο η αθλητική δικαιοσύνη όσο και η Πολιτεία, δεδομένου ότι τα πειθαρχικά σώματα της ΕΠΟ και της Super League είναι μνημεία αναξιοπιστίας και κουκουλώματος.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης αποδεικνύεται επίσης ότι το λεγόμενο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου λειτούργησε ως μηχανισμός συγκάλυψης παρανομιών και ευρύχωρης ανάπτυξης τζογαδόρικων κυκλωμάτων.

Είναι καιρός, πλέον, ο κόσμος του αθλητισμού και οι φίλοι του ποδοσφαίρου, οι χιλιάδες φίλοι του στοιχήματος, να διεκδικήσουν τη θωράκιση του ποδοσφαίρου από τα κάθε λογής κυκλώματα, μέσα και από την εξιχνίαση της υπόθεσης».

«Επιτέλους…»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, για την υπόθεση σημείωσε:
«Επιτέλους ελάχιστες μέρες πριν τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εκατοντάδων χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών που οργανώνονται για να συμμετάσχουν στην “ψηφοφορία”, ξετυλίγεται το κουβάρι των “βρώμικων κυκλωμάτων” των στημένων παιχνιδιών του ποδοσφαίρου.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του ΟΠΑΠ, (που πάντα φρόντιζε για την καλή του φήμη μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες σε επιλεγμένα έντυπα, συλλόγους κλπ), της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) και της ΕΥΠ, που, ειρήσθω εν παρόδω, δεν βρήκαν τίποτα για τα μεγάλα οικονομικό-πολιτικά σκάνδαλα της εποχής, επιτέλους χτες, βαρύγδουπα ονόματα του ποδοσφαίρου οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, και άλλα “πιο βαρύγδουπα” θα ακολουθήσουν.

Ελάχιστους μήνες από την έναρξη της θητείας μου στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2009, ξεκίνησα σειρά ερωτήσεων και παρεμβάσεων για να εξεταστούν και στην Ελλάδα οι καταγγελίες της UEFA και άλλων, για τον τρελό χορό δισεκατομμυρίων από στημένα παιχνίδια με θύματα τους Έλληνες και κυρίως την ψυχή των νέων ανθρώπων. Τώρα λοιπόν, ήρθε η ώρα. Σε χρόνο πολύ ενδιαφέροντα, θα ζήσουμε το θέατρο των προσαγωγών για να πέσει ‘απλετο φως’ και να ‘φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο’ και στη βρώμικη αυτή υπόθεση».



Η Δημοκρατική Αριστερά με τη σειρά της προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τις συλλήψεις των παραγόντων του ποδοσφαίρου
«Οι καταιγιστικές εξελίξεις στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τις συλλήψεις και προσαγωγές παραγόντων ποδοσφαιρικών ομάδων, με την κατηγορία της εμπλοκής τους στην υπόθεση με τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, δίνει το δικαίωμα σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο να ελπίζουν ότι επιτέλους το ''μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο''.

Απαιτούνται πράξεις, μέτρα, αυστηρές κυρώσεις και όχι άλλα κούφια λόγια. Είναι ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από πρόσωπα του υποκόσμου και από διεφθαρμένους παράγοντες. Πρέπει να ξετυλιχθεί το κουβάρι της διαφθοράς, της διαπλοκής και της παρανομίας, όσο ψηλά και αν φτάνει.

Η Πολιτεία πρέπει να τολμήσει. Αν δεν το πράξει, θα είναι υπόλογη στα εκατομμύρια των φιλάθλων που θέλουν διαφάνεια και καθαρό παιχνίδι».



zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...