Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις λόγω Μέρκελ!


Την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας εν όψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου κυρίας Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής ο οποίος επικαλείται λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της Αθήνας, απαγορεύεται από τις 9 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας, οποιαδήποτε πορεία ή δημόσια συνάθροιση στο κέντρο.

Η Αστυνομία φοβάται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος και της Γερμανικής πρεσβείας που βρίσκεται κοντά στο Πολεμικό Μουσείο. Έτσι, με αυτή την απόφαση οι συγκεντρώσεις και οι πορείες μεταφέρονται από το Σύνταγμα και τη Γερμανική πρεσβεία στην Ομόνοια και το Πεδίον του Άρεως.

Τα σημεία στα οποία απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής είναι τα εξής: Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).

Επίσης, η απαγόρευση αφορά και τα τμήματα των ανωτέρω δρόμων που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με την Κατεχάκη, στο τμήμα της Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι σχετική απόφαση, τελευταία φορά, είχε ληφθεί πριν από 13
χρόνια, όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, κ.
Μπιλ Κλίντον, το 1999. Τότε είχαν απαγορευθεί διαδηλώσεις από όλα τα
σημεία που θα πέρναγε ο κ. Κλίντον και μάλιστα, η σχετική απαγόρευση
είχε ισχύσει για 26 ώρες αφού η παραμονή του τότε προέδρου των ΗΠΑ είχε
διαρκέσει δύο ημέρες.

Αντιδράσεις για την απαγόρευση

Κύμα αντιδράσεων σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο έχει προκαλέσει η απόφαση της ΓΑΔΑ να απαγορεύσει συναθροίσεις και πορείες σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αύριο, λόγω της επίσκεψης της Αγκελας Μέρκελ.

Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους, τονίζει το ΠΑΣΟΚ .

Την αντίθεσή της στο μέτρο αυτό εκφράζει ανοικτά και η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι η σχετική ανακοίνωση «δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων». Σημειώνει ακόμη ότι απαιτεί σοβαρότητα και σύνεση από όλες τις πλευρές.

«Απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ "υπαίθριων συναθροίσεων" αύριο στην Αθήνα, πλην Συντάγματος-Ομόνοιας. Πρωτοφανές κρεσέντο αυταρχισμού. Γύψος τρικολόρ;», σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Για «πρωτοφανή απόφαση που προκαλεί με το αυταρχικό και αναιτιολόγητο περιεχόμενό της» κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Ο εκπρόσωπός τους Χρήστος Ζώης καταγγέλει την πρωτοβουλία της ΓΑΔΑ ως «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική, καθώς στερεί από Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης και παραπέμπει δυστυχώς, δεδομένης και της συγκυρίας, σε άλλες εποχές».

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Αστυνομίας η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί σήμερα το απόγευμα και αύριο στις 13.00 στο Σύνταγμα.

«Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα», τονίζεται η Συνομοσπονδία.

«Η επίδειξη πυγμής που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση μπροστά στο ερχομό της Μέρκελ στη χώρα μας, για να  προστατεύσει τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις δεν θα περάσει», παρατηρεί το ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Ομόνοια στις 13.00.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επανεκλογή Τσάβες στη Βενεζουέλα

 

Mε ποσοστό 54% έναντι 45% του αντιπάλου του, Ενρίκε Καπρίλες, ο Ούγκο Τσάβες κέρδισε μια τέταρτη θητεία στην προεδρία της Βενεζουέλας.
Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, ο Τσάβες συγκέντρωσε ποσοστό 54,42% και επανεξελέγη για ακόμη έξι χρόνια, ενώ ο αντίπαλός του 44,97% του αντιπάλου του. Η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές έφτασε το 80,94%, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.

"Ήταν μια τέλεια μάχη από κάθε άποψη και μια τέλεια νίκη", επισήμανε ο Τσάβες μιλώντας τους υποστηρικτές του από το προεδρικό μέγαρο. "Δώσαμε ένα μάθημα στον κόσμο", τόνισε.


"Δεσμεύομαι κάθε ημέρα να είμαι καλύτερος πρόεδρος απ'ότι τα προηγούμενα χρόνια", επισήμανε και πρόσθεσε πως η χώρα "θα συνεχίσει την μετάβασή της προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό του 21ου αιώνα".


"Σήμερα αρχίζει ένας νέος κύκλος για την κυβέρνηση...στον οποίο θα είμαστε υποχρεωμένοι κάθε ημέρα να είμαστε καλύτεροι και να απαντάμε με ικανοποιητικότερο τρόπο στις ανάγκες λαού μας", υπογράμμισε ο Τσάβες.


Ο Τσάβες εγκωμίασε την στάση του αντιπάλου του Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος, όπως είπε, αναγνώρισε την "αλήθεια", παραδεχόμενος την ήττα του. Και αυτό ήταν κατά τον Τσάβες "ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ειρήνη στη Βενεζουέλα".


"Από το βήμα αυτό απευθύνομαι σε όλους εκείνους που ψήφισαν εναντίον μας και αναγνωρίζω το δημοκρατικό τους ταλέντο και την συμμετοχή τους στις εκλογές", πρόσθεσε ο Τσάβες.


Ο Τσάβες, που είχε δηλώσει πως θέλει να κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 70%, θα ορκιστεί ξανά πρόεδρος στις 10 Ιανουαρίου.


Από νωρίς, οι οπαδοί του προέδρου της χώρας είχαν βγει στους δρόμους να πανηγυρίσουν την εκλογική νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος ο Καπρίλες παραδέχτηκε την ήττα του και συνεχάρη τον Τσάβες για την επανεκλογή του.


"Του εκφράζω τα συγχαρητήρια μου", δήλωσε ο Καπρίλες στους δημοσιογράφους στο αρχηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας και πρόσθεσε πως είναι περήφανος για το μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων που ψήφισαν υπέρ του.

Ευχαρίστησε δε τους περισσότερους από έξι εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν, δίνοντας του περίπου το 45% των ψήφων. "Το να ξέρεις να κερδίζεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις", είπε ο 40χρονος Καπρίλες.

"Εδώ συμβάλλαμε στο να ανοίξει ένας δρόμος και αυτός ο δρόμος βρίσκεται μπροστά μας, δεν θα αφήσω μόνη σχεδόν τη μισή χώρα. Στη χώρα αυτή υπάρχουν δύο οράματα και το να είσαι καλός πρόεδρος σημαίνει πως εργάζεσαι για να είναι ενωμένος ο λαός της Βενεζουέλας", πρόσθεσε ο Καπρίλες.

"Ζητώ από αυτόν που διατήρησε την εξουσία να σεβαστεί και να υπολογίσει τη βούληση περίπου της μισής χώρας που δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση", υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο ηττημένος Ενρίκε Καπρίλες
Ο ηττημένος Ενρίκε Καπρίλες
Οπαδοί του Καπρίλες ξεσπούν σε κλάματα για την ήττα
Οπαδοί του Καπρίλες ξεσπούν σε κλάματα για την ήττα
Πολλοί από τους υποστηρικτές του Τσάβες δημοσίευσαν στο twitter, πανηγυρικά μηνύματα πριν ακόμα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, είχε αναρτήσει "Η τέλεια νίκη! Η πατρίδα κέρδισε".

Ο Τσάβες, μέσω twitter φρόντισε να ευχαριστήσει όσους και όσες των ψήφισαν ακόμα μια φορά.
"Ευχαριστώ Θεέ μου! Σας ευχαριστώ όλες και όλους - Ευχαριστώ στον αγαπημένο του λαό! Ζήτω η Βενεζουέλα! Ζήτω ο  Μπολιβάρ!" το μήνυμα του Τσάβες
"Ευχαριστώ Θεέ μου! Σας ευχαριστώ όλες και όλους - Ευχαριστώ στον αγαπημένο του λαό! Ζήτω η Βενεζουέλα! Ζήτω ο Μπολιβάρ!" το μήνυμα του Τσάβες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συλλήψεις συνδικαλιστών της ΔΕΗ - Μήνυμα της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή! - Σκληρό... ροκ ενόψει ανακοίνωσης των μέτρων

 

Στον εισαγγελέα σήμερα οι 18 συλληφθέντες της ΓΕΝΟΠ
- Δικάζονται σήμερα στο αυτόφωρο οι 12 συλληφθέντες της εισβολής στο ΥΕΘΑ
- Σκληρή στάση της κυβέρνησης μετά την κατάληψη των συνδικαλιστών στο κτίριο της ΔΕΗ στη Μεσογείων
Το σκληρό της πρόσωπο δείχνει η κυβέρνηση στους συνδικαλιστές, θέλοντας προφανώς να κάνει πράξη τη δήλωση του πρωθυπουργού «δε θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι».

Η κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ επί της Μεσογείων από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έληξε με επέμβαση της αστυνομίας στις 23:00 το βράδυ και τη σύλληψη 18 συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Σήμερα το μεσημέρι, οδηγούνται στον εισαγγελέα.


Η κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ, με την αιτιολογία της αναζήτησης στοιχείων σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία κατά τον Νίκο Φωτόπουλο «συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα» ήρθε λίγες μέρες μετά τις εικόνες ντροπής με την εισβολή στο ΥΕΘΑ.


Τότε συνελήφθησαν 12 ναυτεργάτες, που σήμερα δικάζονται στο αυτόφωρο. Την Κυριακή το βράδυ έγιναν και πάλι συλλήψεις. Οι 18 συνδικαλιστές της ΔΕΗ οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.


Η αστυνομία, αυτή τη φορά, έδρασε άμεσα. Πολλοί το ερμηνεύουν ως απόφαση της κυβέρνησης να δείξει το σκληρό της πρόσωπο και να μην αφήσει τη χώρα να γίνει… ξέφραγο αμπέλι, όπως είπε πριν λίγα 24ωρα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.


Ίσως αυτή η άμεση επέμβαση να είναι και ένα μήνυμα προς όσους θελήσουν να κατέβουν και απόψει αλλά και την Τρίτη στους δρόμους της Αθήνας για να διαδηλώσουν κατά των νέων σκληρών μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση αλλά και γιανα... «υποδεχτούν» την Άνγκελα Μέρκελ που έρχεται στην Ελλάδα για επίσκεψη… αστραπή!
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έβαλε μικρή αγγελία για τσοπάνη και... έγινε χαμός!

 
Πάνω από 120 άτομα ανταποκρίθηκαν σε αγγελία που έβαλε κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι Λάρισας για να βρει τσοπάνη και χρειάστηκε να κάνει... δεκάδες συνεντεύξεις με τους υποψηφίους μέχρι να βρει τον καταλληλότερο.
Πριν από μερικά χρόνια επέλεγαν το επάγγελμα του τσοπάνη μόνο αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί, αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και έτσι σήμερα μεταξύ των υποψηφίων είναι ακόμη και απόφοιτοι ΤΕΙ ή ιδιωτικών κολεγίων. Οσο για τον μισθό, κυμαίνεται γύρω στα 500-700 ευρώ τον μήνα, ενώ συνήθως προσφέρεται διαμονή και διατροφή.
«Ολοι νομίζουν πως είναι εύκολη και ξεκούραστη δουλειά. Στην πορεία αντιλαμβάνονται πως δεν έχει Σαββατοκύριακα, γιορτές και αργίες, πρέπει να βγάλουμε το κοπάδι για βοσκή ακόμη και μέσα στον βαρύ χειμώνα, ενώ το άρμεγμα είναι εξαιρετικά επίπονο», λέει στο «Εθνος» ο Χρήστος Νταλίπ.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο 47χρονος Αλβανός μένει με την οικογένειά του στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας και ψάχνει τα τελευταία δύο χρόνια δουλειά ως τσοπάνης. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να βάλει αγγελία σε τοπική εφημερίδα τονίζοντας στα... προσόντα του ότι μπορεί να φροντίσει πρόβατα και γίδια.
Το τηλέφωνό του δεν χτύπησε ακόμη, αφού όπως λέει «υπάρχει μεγάλη ζήτηση από ανέργους. Εχω υπομονή και περιμένω. Ξέρω πως κάποια στιγμή θα βρω δουλειά, αφού όσοι πάνε χωρίς εμπειρία, σύντομα τα παρατούν γιατί δεν αντέχουν».
Ο Χρ. Νταλίπ ήρθε πριν από 20 χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν ως τσοπάνης σε κοπάδια της Λάρισας, ενώ στη συνέχεια στράφηκε στην οικοδομή. Τώρα που η οικοδομή βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, σκέφτηκε να επιστρέψει στην κτηνοτροφία ως τσοπάνης, μια που ξέρει τη δουλειά.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
«Το κοπάδι θέλει φροντίδα χειμώνα - καλοκαίρι. Δεν ξεχωρίζει εποχές, θερμοκρασίες, αργίες και γιορτές. Πρέπει κάθε μέρα να το αρμέξεις, ανεξάρτητα από τις άλλες υποχρεώσεις σου», είπε προσθέτοντας ότι πλέον οι θέσεις είναι λίγες στον θεσσαλικό κάμπο και γίνονται... ανάρπαστες.
Το αντιλήφθηκε και ο κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι που δέχτηκε πάνω από 120 τηλεφωνήματα. Οπως είπε το έκανε επειδή αυξήθηκε ο αριθμός των ζώων του, πλέον το κοπάδι του αριθμεί 350 πρόβατα και αυτή την περίοδο που γεννούν οι προβατίνες ο ένας τσοπάνης που έχει, τρέχει και δεν φτάνει.
Μεταξύ αυτών που απάντησαν στην αγγελία ήταν και τσοπάνηδες που ήδη εργάζονται σε άλλα μαντριά, αλλά ήθελαν να δουν το μηνιάτικο και αν τους συνέφερε, να άλλαζαν εργοδότη. «Μια πρώτη έρευνα που έκανα στον χώρο μου, δεν είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση. Ετσι έβαλα την αγγελία, αλλά αυτό που συνέβη δεν το περίμενα. Το κινητό μου τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης της Λάρισας ο κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Σημειώνεται πως πριν από μερικούς μήνες στον Δήμο Ιθάκης κατατέθηκαν εκατοντάδες αιτήσεις για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου... τσοπάνη, με μισθό 1.600 ευρώ. Οι περισσότεροι έσπευσαν να θεωρήσουν πρωταπριλιάτικο αστείο την είδηση, ο δήμαρχος Γιάννης Κασσιανός όμως εξήγησε πως χρειαζόταν έναν έμπειρο τσοπάνη για να ακινητοποιήσει και να μαρκάρει 7.000 αδέσποτα αιγοπρόβατα που κυκλοφορούσαν στο νησί.

Πηγή newsit

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...