Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο "ψαλίδι" 20% στους μισθούς του Δημοσίου


Μιλώντας ενώπιον μελών του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου IIF, αναφέρθηκε επίσης σε "μέση μείωση 4% στις συντάξεις" στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και επανέλαβε την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας για 30.000 εργαζόμενους το 2011.
Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για κατάργηση φοροαπαλλαγών με δημοσιονομικό όφελος 0,6% του ΑΕΠ η οποία θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του 2011.
Για το τέλος ακινήτων ανέφερε ότι το όφελος θα είναι 1,1% του ΑΕΠ και ότι θα ισχύσει καθ' όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου, ως και το 2014.
Στην ομιλία του, ανέφερε ακόμη, ότι ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις είναι η είσπραξη 28 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2014.
Στις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, ισοδυναμούσαν με μέτρα πολλαπλάσια των 4 δισ. ευρώ, στην περίπτωση που εφαρμόζονταν όλα μαζί.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν συνδυαστικά. Ωστόσο, η εκτίμηση για τα 7 δισ. είναι από την πλευρά της κυβέρνησης.
Σε αυτό πρέπει να συμφωνήσει και η Τρόικα εφ' όσον έρθει στην Ελλάδα, αλλά και να πειστεί ότι με αυτά τα μέτρα μπορούν να συγκεντρωθεί το ποσό των 7 δισ. ευρώ.
Κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί συντεταγμένης χρεοκοπίας
Τα σενάρια περί "συντεταγμένης χρεοκοπίας" διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας "λυπηρό" το γεγονός ότι αναγκάζεται να διαψεύδει κάθε ημέρα δημοσιεύματα και σχόλια ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που αναφέρονται με εντυπωσιακή ευκολία σε σενάρια "συντεταγμένης χρεοκοπίας" της χώρας.
"Τα δημοσιεύματα αυτά χρησιμοποιούνται στη συνέχεια ως υλικό για να ανακυκλωθεί η συζήτηση αυτή στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τροφοδοτούν σχόλια πολιτικών, δημοσιογραφικών και ακαδημαϊκών κύκλων που, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, δεν εκφράζουν ούτε την ευρωζώνη, ούτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", τόνισε.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε μάλιστα, πως υπήρξαν δημοσιεύματα για το τι ειπώθηκε σε μία κλειστή συνάντηση με τη συμμετοχή μόνο της κας Λαγκάρντ, του κ. Τρισέ και τη δική του.
"Δεν μπορεί να υπάρχει καμία ενημέρωση προς κανένα δημοσιογράφο ως προς το τι ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος τόνισε, πως η κυβέρνηση δεν έχει συζητήσει κανένα σενάριο για περικοπή 50% του ελληνικού χρέους.
"Σε επίπεδο κυβέρνησης δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια συζήτηση", ανέφερε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για αν η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σχέδια ελεγχόμενης πτώχευσης που περιλαμβάνουν "κούρεμα" χρέους 50%.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 26 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα

1905: Ο νεαρός φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

1941: Ο Σούπερμαν κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων.

1944: Υπογράφεται στην Καζέρτα της Ιταλίας η «Συμφωνία της Καζέρτας», ανάμεσα στους Σαράφη, Ζέρβα και Σκόμπυ, που προβλέπει ότι όλες οι ανταρτικές δυνάμεις που δρουν στην Ελλάδα τίθενται υπό τις διαταγές της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου.

1957: Κάνει πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ το West Side Story, ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ όλων των εποχών.

1969: Οι Beatles κυκλοφορούν το δίσκο τους «Abbey Road».

2000: Το επιβατηγό πλοίο «Εξπρές Σαμινα» βυθίζεται στ' ανοιχτά της Πάρου, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 80 άτομα.

Γεννήσεις

1888: Τ.Σ. Έλιοτ, αμερικανός ποιητής και δοκιμιογράφος. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1948. («Έρημης Χώρας»)

Θάνατοι

1902: Λιβάι Στρος, γερμανός ράφτης, εφευρέτης και κατασκευαστής των ρούχων τζιν.

1904: Λευκάδιος Χερν, κεφαλλονίτης συγγραφέας, που έζησε πολλά χρόνια στην Ιαπωνία και με τα βιβλία του έκανε γνωστή στη Δύση τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

1989: Παύλος Μπακογιάννης, πολιτικός. Δολοφονήθηκε στο Κολωνάκι από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υποβρύχιο UFO στη Σουηδία;


Ένα παράξενο υποβρύχιο στοιχείο έκανε την εμφάνισή του στην Σουηδία…
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της χώρας πήραν φωτά μετά την προβολή του παρακάτω video, το οποίο δείχνει καθαρά ένα στρογγυλό θαλάσσιο υποβρύχιο να ελίσσεται γύρω από ένα σκάφος.
Το αντικείμενο πάντως δε θυμίζει σε τίποτα υποβρύχιο πλοίο. Αντίθετα, πιο πολύ φέρνει σε θαλάσσιο UFO. Μάλιστα, οι Σουηδοί κάνουν λόγο για επίσκεψη των εξωγήινων, ενώ έχει επιστρατευθεί ειδική ομάδα του Σουηδικού στρατού προκειμένου να το εντοπίσει και να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται…

newsbomb.gr
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρχεται το ηλεκτρονικό "πόθεν έσχες"


Καταθέσεις σε τράπεζες, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, ακίνητα, ΙΧ, πισίνες και γενικά κάθε στοιχείο ακίνητης και κινητής περιουσίας θα μπει στο ηλεκτρονικό "μάτι" της Εφορίας, σύμφωνα με διάταξη του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.
Σύμφωνα με τη "Ναυτεμπορική" το νέο ηλεκτρονικό "πόθεν έσχες" θα υποβάλλεται σε ειδικό έντυπο, μαζί με το Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και περιλαμβάνεται στο νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, το σχέδιο νόμου του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή με το προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού του 2012, την ερχόμενη εβδομάδα.
Με το νέο σύστημα ελέγχου οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ευελπιστούν ότι θα καταστεί ευκολότερος ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων, ακόμη και για περιουσιακά στοιχεία που σήμερα εξαιρούνται από το "πόθεν έσχες" της Εφορίας, όπως είναι οι κατοικίες, οι μετοχές, τα ομόλογα, τα έντοκα γραμμάτια, τα αμοιβαία κεφάλαια και οι συμμετοχές σε εταιρείες.
Πώς θα εφαρμοστεί
* Σε ειδικό έντυπο δήλωσης «πόθεν έσχες» που θα συνυποβάλλουν όλοι οι φορολογούμενοι με τη δήλωση εισοδήματος, κάθε χρόνο, θα πρέπει να καταγράφονται οι καταθέσεις στις τράπεζες, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες οποιασδήποτε νομικής μορφής, ακίνητα, πισίνες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, έργα τέχνης μεγάλης αξίας, δαπάνες για την απόκτηση όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων, έσοδα που εισπράχθηκαν από τη ρευστοποίηση επενδύσεων ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων καθώς και έξοδα διαβίωσης
* Αμέσως θα διενεργείται αυτόματα διασταύρωση στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και στην περίπτωση που θα διαπιστώνεται ότι από το επάγγελμα και τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος, ακόμη και επί σειρά πολλών ετών, καθώς επίσης και από τα πάσης φύσεως έκτακτα έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν τα ποσά των αποταμιεύσεων, η αξία και τα έξοδα συντήρησης των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει καθώς και οι λοιπές δαπάνες διαβίωσής του, τότε θα στέλνεται σήμα στην αρμόδια Εφορία για να διενεργήσει εξονυχιστικό έλεγχο.
Οι φορολογούμενοι που θα εμφανίζουν μεγάλες αναντιστοιχίες στις φορολογικές δηλώσεις τους θα καλούνται, από την Εφορία για διευκρινίσεις για την προέλευση των χρημάτων που αφορούν:
- καταθέσεις σε τράπεζες.
- τοποθετήσεις σε κινητές αξίες (μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων).
- συμμετοχές σε εταιρείες (ανώνυμες, ΕΠΕ, ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες).
- απόκτηση, συντήρηση και επισκευή διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, εξοχικών κατοικιών και επαγγελματικών ακινήτων.
- ανέγερση οικοδομών.
- απόκτηση οικοπέδων, αγροτεμαχίων και λοιπών εδαφικών εκτάσεων.
- απόκτηση, συντήρηση και επισκευή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων και σκαφών αναψυχής καθώς και δεξαμενών κολύμβησης.
- αγορές λοιπών περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας.
- αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών.
- δωρεές - γονικές παροχές χρηματικών ποσών.
- ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής.
- λοιπές δαπάνες διαβίωσης.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το ελληνικό βίντεο που κάνει θραύση στο Youtube -Δείτε το!




Μέσα σε λίγες μέρες, το εχουν δει πάνω από 420.000 χρήστες...







Τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του στο youtube το παρακάτω βίντεο και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να κάνει το γύρο του κόσμου.

Μέχρι τώρα πάνω από 420.000 άνθρωποι είδαν το συγκεκριμένο βίντεο και κάποιοι από αυτούς άφησαν και τα σχόλιά τους.

Πρόκειται για ένα βίντεο που με πολύ έξυπνο και κατανοητό τρόπο παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της Ελλάδας και όχι αυτήν που προσπαθούν να περάσουν πολλά ανθελληνικά δημοσιεύματα. Δείτε το...


Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Adios... ταυρομαχίες!




Οι ταυρομάχοι βγαίνουν και αυτοί πλέον στην ανεργία όμως επιτέλους οι ταύροι θα βρουν και αυτοί την ησυχία τους μετά από χρόνια βάναυσης συμπεριφοράς απέναντι τους.





Στην ιστορία, τουλάχιστον για την Καταλονία, περνούν οι ταυρομαχίες, καθώς μερικοί από τους κορυφαίους ταυρομάχους της Ισπανίας συγκεντρώνονται στην Βαρκελώνη για τους τελευταίους αγώνες πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση του σπορ -ή κατ' άλλους, βάρβαρου εθίμου- που ψήφισε η περιφερειακή κυβέρνηση.
 
Η απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλονία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το τελευταίο με προγραμματισμένους αγώνες.
Η αρένα Monumental, το επίκεντρο των «αποχαιρετιστήριων αγώνων», REUTERSΗ αρένα Monumental, το επίκεντρο των «αποχαιρετιστήριων αγώνων», REUTERS

 
 
Η αρένα Monumental, το επίκεντρο των «αποχαιρετιστήριων αγώνων», ήταν  γεμάτη με 20.000 θεατές διαδοχικά το Σάββατο και την Κυριακή, όπου ο Σεραφίν Μαρίν έγινε ο τελευταίος ματαδόρ που σκοτώνει ταύρο σε αγώνα στην Καταλονία.
 


Στο Monumental βρέθηκαν επίσης ορισμένοι από τους διασημότερους Ισπανούς ταυρομάχους, όπως ο Χοσέ Τομάς, ο Μοράντε δε λα Πούεμπλα και ο Χοσέ Μαρία Μανσαράνες.
 
Κεντρικής όμως σημασίας είναι, όπως σημειώνει η El Pais, ότι το «ξεπούλημα» της Monumental αυτό το Σαββατοκύριακο αποτελεί εξαίρεση για τις τελευταίες σεζόν: Η αρένα γέμιζε, στις καλύτερες ημέρες της τον τελευταίο καιρό, το πολύ μέχρι τη μέση, και μάλιστα κυρίως μόνο με τουρίστες.
Η αρένα Monumental, το επίκεντρο των «αποχαιρετιστήριων αγώνων», REUTERSΗ αρένα Monumental, το επίκεντρο των «αποχαιρετιστήριων αγώνων», REUTERS
 
H Καταλονία είχε γίνει πέρυσι η δεύτερη ισπανική περιφέρεια που έθετε εκτός νόμου τις ταυρομαχίες -στην πρώτη απαγόρευση στην ισπανική επικράτεια είχαν προχωρήσει ήδη από το 1991 τα Κανάρια Νησιά, όπου το έθιμο δεν ήταν ούτως ή άλλως ιδιαίτερα δημοφιλές.
 



 
 
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...