Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Φεύγουν για μια δουλειά στην Ευρώπη


Χιλιάδες νέοι διερευνούν τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στην Ε.Ε.

Εργαζόμενοι και άνεργοι όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων αλλά κυρίως νέοι αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς στην Ευρώπη. Απευθύνονται σε ιστοσελίδες διασύνδεσης για γρήγορη και αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας. 

Στην κορυφή των προτιμήσεών τους έχουν το Εures, το δίκτυο συνεργασίας που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους εργαζομένους και στους εργοδότες, και την ευρωπαϊκή πύλη Εuropass. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι Ελληνες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις κατάταξης των Ευρωπαίων που αναζητούν εξάσκηση ή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα κατατάσσεται ένατη σε απόλυτο αριθμό χρηστών με 48.811 συμπληρωμένα βιογραφικά, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτόν άλλων χωρών που προηγούνται σε αριθμό χρηστών όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία. Ως εκ τούτου, η σύνταξη ενός σωστού και πλήρως ενημερωμένου βιογραφικού σημειώματος αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια σειρά κινήσεων που θα εξασφαλίσουν στον υποψήφιο τη θέση που θα ικανοποιήσει κατά το δυνατόν τις προσδοκίες του για μια πετυχημένη σταδιοδρομία.

Οι νέοι που επιθυμούν να στείλουν βιογραφικό σημείωμα σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να συνταχθεί με μοναδικό στόχο την αντικειμενική και πλήρη πληροφόρηση του αποδέκτη για τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα του υποψηφίου. Η φτωχή ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων του, η φλυαρία και η προσπάθεια για εντυπωσιασμό θα καταστήσουν ένα βιογραφικό σημείωμα εμπόδιο στη διεκδίκηση του επιθυμητού στόχου. Αντίθετα, η εγκυρότητα και η πληρότητα των πληροφοριών θα εξασφαλίσουν την ευκαιρία για μια προσωπική συνάντηση με τον εργοδότη.

Το 53% των ευρωπαίων νέων είναι πρόθυμοι να εργαστούν σε άλλη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρομέτρου. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2011 πραγματοποιήθηκε με περισσότερες από 57.000 συνεντεύξεις νέων ηλικίας 15 ως 35 ετών. Στην έρευνα, που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμμετείχαν και τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Κροατία και η Τουρκία. Από την έρευνα προκύπτει ότι αυτοί που δήλωσαν πως είναι πρόθυμοι να μετακινηθούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ήταν μεν η πλειονότητα (53%), αλλά με μικρή διαφορά από τους ερωτηθέντες που εκδήλωσαν αρνητική διάθεση.

Στην Ισλανδία το 84% εξέφρασε ενδιαφέρον να εργαστεί στο εξωτερικό και ακολούθησαν η Σουηδία (76%), η Βουλγαρία (74%), η Ρουμανία (73%) και η Φινλανδία (71%). Ωστόσο, παρά την πρόθεση των νέων να μετακινηθούν σε άλλη χώρα για να εργαστούν, ελάχιστοι εισέρχονται τελικά σε αυτή τη διαδικασία. Το ποσοστό των νέων ανθρώπων που μετακινούνται είναι απογοητευτικό. Οπως τονίζεται και στην έρευνα, μόνο ένας στους επτά (14%) ευρωπαίους νέους που ερωτήθηκαν είχε μεταβεί στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει σπουδές ή να λάβει κατάρτιση σε κάποιον τομέα.

Οι ερωτηθέντες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ανέφεραν διάφορες αιτίες που τους εμποδίζουν να μεταβούν σε άλλη χώρα στην Ευρώπη, δύο όμως από τις απαντήσεις ήταν οι πιο συχνά επαναλαμβανόμενες. Το 25% ανέφερε ως αιτία οικογενειακές υποχρεώσεις, όπως παιδιά ή εξαρτώμενοι συγγενείς, ενώ το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (33%) επεσήμανε την έλλειψη χρηματικών πόρων ως τη βασική αιτία που τους εμποδίζει να μετακινηθούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό αφορούσε την πλειονότητα των ερωτηθέντων από τη Ρουμανία (51%), την Ουγγαρία, την Κροατία και τη Βουλγαρία (ποσοστό 55% για τις τρεις αυτές χώρες).
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι Έλληνες «Ιππότες του Ναού»


Αρνούνται κάθε σχέση με τον νορβηγό μακελάρη

Στην Ελλάδα του 2011 δίνουν το παρών περίπου 340 Ιππότες του Ναού- χωρισμένοι σε δύο οργανώσεις- με μανδύες, σπαθιά και μεσαιωνικούς σταυρούς, έτοιμοι να υπερασπιστούν τα ιδανικά της ιπποσύνης και των φρουρών του Ναού του Σολομώντα! Κατευθύνονται από «μεγάλους ηγεμόνες», «καγκελαρίους» και «θησαυροφύλακες», ενώ έχουν σε πολλές ελληνικές πόλεις αυτόνομες διοικήσεις- κάτι σαν τον «Καλλικράτη» των... ιπποτών, δηλαδή. Διοργανώνουν σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας διάφορα τελετουργικά ανακήρυξης νέων ιπποτών και απόδοσης τιμών βγαλμένα μέσα από τον Μεσαίωνα.

Η δήλωση του 32χρονου νορβηγού δράστη του μακελειού στο Οσλο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ότι ήταν μέλος του Τάγματος των Ιπποτών του Ναού και ότι είχε συμμετάσχει τον Απρίλιο του 2002 σε μια συνάντηση στο Λονδίνο με εκπροσώπους- ανάμεσά τους και ένας Ελληνας- της πολυεθνικής οργάνωσης ανέδειξε την παρουσία στη χώρα μας των δεκάδων σύγχρονων... ιπποτών που εξακολουθούν να μάχονται για τα ιδιότυπα «ιδανικά» τους. Αρνούνται όμως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον 32χρονο Νορβηγό που σκότωσε στις 22 Ιουλίου 76 ανθρώπους.

Όπως δημοσιεύει «Το Βήμα», το αρχαίο ιπποτικό τάγμα ιδρύθηκε το 1118 στην Ιερουσαλήμ αμέσως μετά την Πρώτη Σταυροφορία. Επειδή οι πρώτοι ιππότες εγκαταστάθηκαν γύρω από τον Ναό του Σολομώντα ονομάστηκαν Ιππότες του Ναού ή Ναΐτες και το τάγμα τους Τάγμα του Ναού. Το γεγονός όμως ότι γρήγορα οι Ναΐτες απέκτησαν οικονομική δύναμη και ουσιαστικά δημιούργησαν ένα δικό τους τραπεζικό σύστημα οδήγησε στην απόφαση της διάλυσής τους το 1207 από τον γάλλο βασιλιά Φίλιππο τον Ωραίο. Το νέο Τάγμα των Ιπποτών φέρεται να δημιουργήθηκε το 1804 από έναν γάλλο παθολόγο και είχε την υποστήριξη του Ναπολέοντα. Ακολουθούν διάφορες διεργασίες στο εσωτερικό του Τάγματος λόγω και των αλλεπάλληλων πολέμων. 

Το νέο αυτό «σχισματικό» Τάγμα των Ιπποτών έχει επίσης αναπτυχθεί σε 48 χώρες με 7.500 μέλη. Στην Ελλάδα το εγχώριο Τάγμα αριθμεί 107 μέλη και παραμένει πιστό στον Μεγάλο Διδάσκαλο από την Πορτογαλία. Ιδρύτριά του είναι η κυρία Ρούλα Ρογκάν, η οποία επί σειρά ετών είχε εργαστεί στην ΕΡΤ ως διερμηνέας. Οπως ανέφερε στο «Βήμα», «έχω σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Παρίσι με ιδιαίτερες σπουδές στον Μεσαίωνα.Οταν βρέθηκα το 1999 στην Ιταλία,συναντήθηκα με ιππότες της χώρας αυτής που άρχισαν να με μυούν στα μυστικά του Τάγματος.Τότε όμως ήμουν μια απλή “ντάμα”!Οταν ήλθα στην Ελλάδα,αναζητούσα ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς άτομα για να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα τη δική μας οργάνωση Ναϊτών Ιπποτών, κάτι το οποίο συνέβη το 2001.Μέλη μας είναι μηχανικοί,αρχιτέκτονες,γιατροί και άλλα ευυπόληπτα άτομα».

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συγχώρεση αντί οφθαλμού


Η Ιρανή Αμενέχ Μπαχραμί, η γυναίκα που τυφλώθηκε από την επίθεση ενός άνδρα, δήλωσε ότι δεν θέλει να εφαρμοστεί η πρακτική "οφθαλμός αντί οφθαλμού" στον άνθρωπο που της κατέστρεψε τη ζωή.
Ο Μαχίντ Μοχαβεντί, της είχε ρίξει οξύ στο πρόσωπο, όταν αρνήθηκε την πρόταση γάμου που της είχε κάνει. Δικαστήριο είχε αποφασίσει να επιβληθεί η ποινή της τύφλωσης στον δράστη.
Όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, η άτυχη γυναίκα έδειξε έλεος την τελευταία στιγμή ζητώντας να μην εκτελεστεί η ποινή.
Η Μπαχράμι τυφλώθηκε το 2004 και τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Μοχαβεντί καταδικάστηκε να τυφλωθεί και στα δύο μάτια.
"Προσπαθούσα επί επτά χρόνια να τον δω να καταδικάζεται, αλλά τώρα τον συγχωρώ" φέρεται να δήλωσε η Μπαχραμί.
Πρόσθεσε ότι το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση, την οδήγησε στην απόφαση αυτή, καθώς "όλοι έμοιαζαν να περιμένουν τι θα γίνει τελικά".
Η υπόθεση έκανε το γύρο του κόσμου, με τη Διεθνή Αμνηστία να ζητά από την ιρανική δικαιοσύνη να μην τυφλώσει τον Μοχαβεντί.
Ο Ανακριτής της Τεχεράνης Αμβάς Τζαφάρι Ντολαταμπάντι χαρακτήρισε την απόφαση της Μπαχραμί ως "γενναία" και είπε ότι οι αρχές δεν θα προχωρήσουν στην εκτέλεση της ποινής.
Η Μπαχραμί πάντως, διεκδικεί αποζημίωση, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του δράστη δεν μπορεί να καταβάλλει.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χρεοκόπησε και το καφενείο της Βουλής !


Τα λουκέτα στην αγορά έφτασαν μέχρι το κατώφλι και της Βουλής, όπου ο διαχειριστής του κυλικείου εγκαταλείπει το πόστο λόγω πτώσης τζίρου.







Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" ο γνωστός "καφετζής" της Βουλής Γιώργος Πιέτρης, είδε τον τζίρο να κατρακυλάει καθώς πια οι βουλευτές φροντίζουν να μην παραμένουν πάνω από όσο χρειάζεται στο Κοινοβούλιο, αφού γίνονται στόχος "Αγανακτισμένων" και το κλίμα γι' αυτούς είναι βαρύ.

"Πέρυσι τον Μάιο και τον Ιούνιο που ήταν η υπογραφή του μνημονίου, είχε πάρα πολύ κίνηση στη Βουλή καθώς οι βουλευτές κάθονταν πολλές ώρες" λέει.

"Πέρυσι είχε τέσσερις νυχτερινές συνεδριάσεις την εβδομάδα ενώ τώρα έχουν μειωθεί σε μία κάθε Τρίτη και ο κόσμος φεύγει από τις τέσσερις το απόγευμα οπότε δεν δουλεύουμε" προσθέτει.

Όπως αναφέρει στο "Θέμα", οι βουλευτές "έρχονται σαν κλέφτες, να ψηφίζουν και να φεύγουν. Αυτό είναι μείωση του τζίρου σε καθημερινή βάση".

Μάλιστα, όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του φετινού προϋπολογισμού ο τζίρος έπεσε κατά 70% σε σχέση με πέρυσι. "Δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από τους βουλευτές. Ούτε να φάνε, ούτε να πιουν ήθελαν", σημειώνει. 



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διασκέδαζαν και πλήρωναν με πλαστά ευρώ


Στην σύλληψη τεσσάρων Ολλανδών, ηλικίας 20 έως 24 ετών, προχώρησε η αστυνομία στην Χερσόνησο Ηρακλείου, για κατοχή πλαστών νομισμάτων, έπειτα από πληροφορίες ότι χρησιμοποιούσαν παραχαραγμένα νομίσματα στις συναλλαγές τους σε μπαρ της περιοχής.

Αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου, τους εντόπισαν και τους προσήγαγαν στο τμήμα όπου αναγνωρίστηκαν από 40χρονο ιδιοκτήτη μπαρ ως τα άτομα που το τελευταίο διήμερο έδωσαν στο κατάστημά του δώδεκα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και δύο των 20 ευρώ.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ και πέντε των είκοσι ευρώ, καθώς και χρηματικό ποσό 1.055 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα, τα οποία έπαιρναν ως ρέστα από συναλλαγές τους στο συγκεκριμένο κατάστημα και σε άλλα ομοειδή καταστήματα της περιοχής.
Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στο χώρο όπου διέμεναν βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, προερχόμενο από τις παραπάνω συναλλαγές.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Με το δεξί η Εθνική στο δρόμο για το Μουντιάλ

Στον 7ο όμιλο με αντιπάλους τις Λιχτενστάιν, Λετονία, Λιθουανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Σλοβακία κληρώθηκε η Εθνική Ελλάδος για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία. 

 Το... χέρι του Ρονάλντο - που μετείχε στην κλήρωση - αποδείχθηκε τυχερό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς την «τοποθέτησε» σε έναν όμιλο χωρίς άλλο αντίπαλο που να αποτελεί φόβητρο για το αντιπροσωπευτό μας συγκρότημα.
Αναλυτικά η κλήρωση έχει ως εξής:

Ζώνη της Ευρώπης

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ουαλία
ΠΓΔΜ
Σκωτία
Βέλγιο
Σερβία
Κροατία

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάλτα
Αρμενία
Βουλγαρία
Τσεχία
Δανία
Ιταλία

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Καζακστάν
Ν. Φερόε
Αυστρία
Εϊρε
Σουηδία
Γερμανία

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ανδόρα
Εσθονία
Ρουμανία
Ουγγαρία
Τουρκία
Ολλανδία

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ισλανδία
Κύπρος
Αλβανία
Ελβετία
Σλοβενία
Νορβηγία

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Λουξεμβούργο
Αζερμπαϊτζάν
Β.Ιρλανδία
Ισραήλ
Ρωσία
Πορτογαλία

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιχτενστάιν
Λετονία
Λιθουανία
Βοσνία Ερζεγοβίνη
Σλοβακία
ΕΛΛΑΔΑ

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Σαν Μαρίνο
Μολδαβία
Πολωνία
Ουκρανία
Μαυροβούνιο
Αγγλία

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Φινλανδία
Γεωργία
Λευκορωσία
Γαλλία
Ισπανία


Ζώνη Ωκεανίας

Πρώτος προκριματικός γύρος
Αμερικανική Σαμόα
Νησιά Κουκ
Σαμόα
Τόνγκα
* Ο πρώτος περνά στην 2η φάση

Δεύτερη προκριματική φάση

1ος όμιλος: Βανουάτου, Νέα Καληδονία, Νικητής 1ης φάσης, Ταϊτή
2ος όμιλος: Φίτζι, Νέα Ζηλανδία, Νησιά Σολομώντα, Παπούα Νέα Γουινέα
* Ο πρώτος αντιμετωπίζει την ομάδα που θα καταλάβει την 4η θέση στη τελευταία προκριματική φάση της αφρικανικής ζώνης σε αγώνα μπαράζ

Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική

Δεύτερη προκριματική φάση
1ος όμιλος: Ελ Σαλβαδόρ, Σουρινάμ, Νησιά Κέιμαν, Δομινικανική Δημοκρατία
2ος όμιλος: Τρινιντάντ & Τομπάκο, Γουιάνα, Μπαρμπέιντος, Βερμούδες
3ος όμιλος: Παναμάς, Δομίνικα, Νικαράγουα, Μπαχάμες
4ος όμιλος: Καναδάς, Σεντ Κιτς & Νέβις, Πουέρτο Ρίκο, Αγία Λουτσία
5ος όμιλος: Γρενάδα, Γουατεμάλα, Άγιος Βικέντιος & Γρεναδίνες, Μπελίζ
6ος όμιλος: Αϊτή, Αντίκουα και Μπαρμπούντα, Κουρακάο, Παρθένοι Νήσοι
*Οι πρώτοι κάθε ομίλου θα πάρουν την πρόκριση για την 3η προκριματική φάση

Τρίτη προκριματική φάση:
1ος όμιλος: ΗΠΑ, Τζαμάικα, Νικητής 5ου ομίλου, Νικητής 6ου ομίλου
2ος όμιλος: Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Νικητής 1ου ομίλου, Νικητής 2ου ομίλου
3ος όμιλος: Ονδούρα, Κούβα, Νικητής 4ου ομίλου, Νικητής 3ου ομίλου
* Στην 4η και τελευταία προκριματική φάση προκρίνονται έξι ομάδες

Ασιατική ζώνη

1ος όμιλος: Κίνα, Ιορδανία, Ιράκ, Σιγκαπούρη
2ος όμιλος: Νότια Κορέα, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λίβανος
3ος όμιλος: Ιαπωνία, Ουζμπεκιστάν, Συρία, Βόρεια Κορέα
4ος όμιλος: Αυστραλία, Σαουδική Αραβία, Ομάν, Ταϊλάνδη
5ος όμιλος: Ιράν, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ινδονησία

* Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου προκρίνονται στην 4η προκριματική φάση

Αφρικανική ζώνη

Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης:
Σεϋχέλλες - Κένυα
Γουινέα Μπισάου - Τόγκο
Τζιμπουτί - Ναμίμπια
Μαυρίκιος - Λιβερία
Ν.Κομόρες - Μοζαμβίκη
Ισημ. Γουίνεα - Μαδαγασκάρη
Σομαλία- Αιθιοπία
Λεσότο - Μπουρουντί
Ερυθρέα - Ρουάντα
Ζουαζιλάνδη - Δ. Κονγκό
Σάο Τομέ - Κονγκό
Τσαντ - Τανζανία

Οι όμιλοι της δεύτερης φάσης

1ος όμιλος: Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, Σομαλία ή Αιθιοπία
2ος όμιλος: Τυνησία, Πράσινο Ακρωτήριο, Σιέρα Λεόνε, Ισημερινή Γουινέα ή Μαδαγασκάρη
3ος όμιλος: Ακτή Ελεφαντοστού, Μαρόκο, Γκάμπια, Τσαντ ή Τανζανία
4ος όμιλος: Γκάνα, Ζάμπια, Σουδάν, Λεσότο ή Μπουρουντί
5ος όμιλος: Μπουρκίνα Φάσο, Γκαμπόν, Νιγηρία, Σάο Τομέ ή Κονγκό
6ος όμιλος: Νιγηρία, Μαλάουι, Σεϋχελλες ή Κένυα, Τζιμπουτί ή Ναμίμπια
7ος όμιλος: Αίγυπτος, Γουινέα, Ζιμπάμπουε, Νησιά Κομόρες ή Μοζαμβίκη
8ος όμιλος: Αλγερία, Μάλι, Μπενίν, Ερυθραία ή Ρουάντα
9ος όμιλος: Καμερούν, Λιβύη, Γουινέα Μπισάου ή Τόγκο, Σουαζιλάνδη ή Δ.Κονγκό
10ος όμιλος: Σενεγάλη, Ουγκάντα, Ανγκόλα, Μαυρίκιος ή Λιβερία
* Προκρίνονται οι δύο πρώτοι

Τα μπαράζ μεταξύ Ηπειρών, που θα ακολουθήσουν των προκριματικών

Ασία - Ν.Αμερική
Β.Αμερική - Ωκεανία

Ζώνη Λατινικής Αμερικής

Η FIFA ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων για την ζώνη της λατινικής Αμερικής όπου δημιουργείται μόνο ένας όμιλος και δεν χρειάζεται κλήρωση. Οι αγώνες θα αρχίσουν 7 Οκτωβρίου την πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Ουρουγουάη-Βολιβία, Εκουαδόρ-Βενεζουέλα, Αργεντινή-Χιλή και Περού-Παραγουάη. Η Βραζιλία ως διοργανώτρια περνάει απευθείας στα τελικά.


Οι ημερομηνίες των προκριματικών

Οι αναμετρήσεις των προκριματικών ομίλων θα διεξαχθούν από τις 7 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013 και στην κληρωτίδα, το Σάββατο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, θα μπουν τα ονόματα 53 ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να διαμορφωθούν οι όμιλοι, μέσω των οποίων θα προκύψουν οι 13 εκπρόσωποι της «γηραιάς ηπείρου» στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.



tanea.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γερμανός κυβερνήτης «καπέλο» στο Μαξίμου


Μετά από πρόταση Μπαρόζο, ο Χορστ Ραϊχενμπαχ έρχεται στην Αθήνα ως τοποτηρητής της Ε.Ε

Ένας Γερμανός και ένας Έλληνας, ο Χορστ και ο Γιώργος Γλυνός, αναλαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου τα… κλειδιά της ελληνικής κυβέρνησης, μετά από την πρόταση του Ζ.Μ Μπαρόζο που υιοθέτησαν οι «15» μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση σπεύδει να επιβεβαιώσει εμπράκτως την απαίτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε για τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας.

Όπως δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», η έλευση Ραϊχενμπαχ στην Αθήνα, αλλάζει εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, και δεν αποτελεί μόνο μια διαδικαστική αλλαγή, όπως υποστηρίζει το Μαξίμου. Εγκαθίσταται σε ρόλο τοποτηρητή του συνόλου της ελληνικής κυβέρνησης μια ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών που θα ελέγχουν σημείο προς σημείο το Μεσοπρόθεσμο. Το μείζον είναι ότι δεν θα έχει στη δικαιοδοσία της μόνο την επιτάχυνση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων όπως έλεγε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, και θα αναφέρεται αποκλειστικά στους Μπαρόζο και Ρεν έχοντας τη δυνατότητα ακόμα και να διακόπτουν την πορεία δανεισμού της Ελλάδας, εφόσον θεωρήσουν ότι συντρέχει λόγος.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μάχη για οποιαδήποτε δουλειά


Βροχή πέφτουν τα βιογραφικά στην αγορά εργασίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως μειώνεται η ανεργία ή πως έστω οι υποψήφιοι καταφέρνουν να πάρουν τη θέση που επιθυμούν.
Οι εταιρείες εύρεσης και επιλογής προσωπικού γνωρίζουν μεγάλες δόξες, την ώρα που στην αγορά επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα.
Οι περισσότεροι πολίτες απλώς ανταγωνίζονται μεταξύ τους όχι για αυτό που έχουν σπουδάσει ή θέλουν να κάνουν μα για οποιαδήποτε δουλειά θα μπορούσε να τους προσφέρει ένα σχετικά ικανοποιητικό εισόδημα.
Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία",  χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν εναγωνίως για μία οποιαδήποτε δουλειά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ιστοσελίδα kariera.gr, που επικαλείται το ρεπορτάζ της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", μέσα στο τελευταίο επτάμηνο και το αντίστοιχο του 2010, έχουν μειωθεί οι θέσεις εργασίας κατά περίπου 7%.
Στον αντίποδα, τα βιογραφικά έχουν αυξηθεί κατά 21%. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, πως πέρσι μία κενή θέση υπήρχε για περίπου 20 μέρες, ενώ τώρα μόλις για 12.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της ιστοσελίδας skywalker.gr, για κάθε θέση εργασίας υποβάλλονται από 11 έως και 500 βιογραφικά, αύξηση σχεδόν 30% συγκριτικά με την περσινή χρονιά.
Αβεβαιότητα επικρατεί και στις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι περισσότερες να κρατούν με νύχια και δόντια το υπάρχον προσωπικό και να αποφεύγουν τις προσλήψεις. Το οποίο φυσικά και εξηγείται εύκολα, αφού δεν ξέρουν ποιο θα είναι το τοπίο μέσα στους επόμενους μήνες.
Χάνονται οι ευκαιρίες μέρα με τη μέρα
Πιο σαφή εικόνα για την αγορά τη δίνουν οι ίδιες οι εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της εξεύρεσης εργασίας.
Σύμφωνα με διευθύνοντα σύμβουλο της Manpower, εδώ και καιρό παρατηρείται ένα παράδοξο στην Ελλάδα.
"Οι απαιτήσεις μίας θέσης έχουν αυξηθεί σημαντικά. Έχει αλλάξει ο τρόπος δουλειάς και οι εργαζόμενοι δεν έχουν εκπαιδευτεί από τις επιχειρήσεις. Έτσι, παράλληλα με τους ανέργους που ολοένα αυξάνονται, υπάρχουν και οι εργοδότες που δεν μπορούν να βρουν τα κατάλληλα άτομα, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες τους", σημειώνει χαρακτηριστικά.
Πράγματι, άλλα στοιχεία αποκαλύπτουν πως σε επίπεδο ενεργών στελεχών, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 20%-25%, με τη διαπραγματευτική δύναμη να 'ναι στα χέρια των επιχειρηματιών.
Παλιότερα, ένα στέλεχος έμενε εκτός αγοράς γύρω στους πέντε μήνες το περισσότερο, τώρα ξεπερνά πια τους οκτώ.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ερχεται η ταυτότητα του ασφαλισμένου


Κάρτα υγείας η οποία θα καταγράφει κάθε κίνηση του ασθενούς-ασφαλισμένου πρόκειται να καθιερωθεί στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Η συγκεκριμένη κάρτα δεν θα είναι «πιστωτική», δεν θα υπάρχει δηλαδή κάποιο ποσό βάσει του οποίου θα μπορούν να κινούνται οι ασθενείς, καθώς οι αρμόδιοι θεωρούν ότι δεν πρόκειται να επιτύχουν κατά τον τρόπο αυτόν εξοικονόμηση χρημάτων. Ουσιαστικά όμως θα είναι μια ιατρική ταυτότητα των ασφαλισμένων, αφού σε αυτήν θα καταγράφονται πληροφορίες χρήσιμες για τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (π.χ., πότε, πού και γιατί ο ασφαλισμένος υποβλήθηκε σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία). Η κάρτα θα έχει μια μαγνητική πίστα η οποία θα δίνει τόσο στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ όσο και στους γιατρούς τα στοιχεία κάθε ασθενούς.

Στον Οργανισμό θα «εγγραφούν» περί τους 18.000 γιατρούς. Οι περισσότεροι θα προέρχονται από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ. Θα μπορούν όμως να συνεργάζονται με τον Οργανισμό και ιδιώτες γιατροί. Ο τρόπος αμοιβής τους δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει μια σταθερή αμοιβή για όλους τους γιατρούς από 800 ως 1.000 ευρώ μηνιαίως. Για την ενίσχυση του μισθού τους εξετάζονται τα εξής δύο σενάρια: * Κλιμακωτή αμοιβή ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών-πελατών που έχουν. Π.χ., για τους πρώτους 100 πελάτες ο γιατρός θα λαμβάνει από τον Οργανισμό δέκα ευρώ την επίσκεψη και για τους άλλους 100 που θα ακολουθήσουν πέντε ευρώ.

* Οσο περισσότερους πελάτες έχει ένας γιατρός τόσο μικρότερη θα είναι η αμοιβή του ανά επίσκεψη και το αντίθετο προκειμένου να υπάρχει εξισορρόπηση των αμοιβών. Π.χ., αν ένας γιατρός έχει 1.000 πελάτες θα λαμβάνει για κάθε επίσκεψη πέντε ως δέκα ευρώ. Αντιθέτως, ο γιατρός που έχει 500 πελάτες θα λαμβάνει από 10 ως 20 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο είναι ως σήμερα το επικρατέστερο καθώς θεωρείται από τους αρμοδίους πιο δίκαιο. Οπως εξηγούν, υπάρχουν ιατρικές ειδικότητες με μεγαλύτερη ζήτηση από άλλες. Οι γιατροί θα δηλώνονται από τους ίδιους τους ασθενείς, οι οποίοι προκειμένου να τους επισκεφθούν στο ιατρείο τους θα καλούν για ραντεβού στην τηλεφωνική υπηρεσία του ΙΚΑ 184.

Οι γιατροί που θα μετέχουν στο σύστημα θα κάνουν όλες τις ενέργειες ηλεκτρονικά (συνταγογράφηση φαρμάκων, έκδοση παραπεμπτικών για εξετάσεις κτλ.). Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους γιατρούς του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ αλλά και για τους ιδιώτες οι οποίοι θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Συνδεδεμένοι με το σύστημα μπορούν να είναι ακόμη και ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θα έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, με τη διαφορά ότι δεν θα αμείβονται από τον Οργανισμό. Θα μπορούν όμως να εξυπηρετούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο ασθενείς-πελάτες τους. Προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα υπερσυνταγογράφησης, συζητείται να μπει πλαφόν στον αριθμό των ασθενών που θα δέχονται τον μήνα μέσω του συστήματος, καθώς και στις συνταγές που θα τους χορηγούν.
Αντιπαράθεση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας
Τα πρωτόκολλα θεραπείας διχάζουν τους ειδικούς
«Στον αέρα» βρίσκονται οι κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθήσεων οι οποίες εκπονήθηκαν από ομάδες ειδικών επιστημόνων έπειτα από πρόσκληση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Πρόκειται για οδηγίες οι οποίες ήδη εφαρμόζονται στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και καλύπτουν μεγάλο φάσμα των ιατρικών πρακτικών, από τη διάγνωση μιας πάθησης ως τη θεραπεία της, τη μετεγχειρητική αντιμετώπιση και την αποκατάσταση του ασθενούς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι συγκεκριμένες οδηγίες θα αποτελέσουν εργαλείο για τους γιατρούς όχι μόνο για την αντιμετώπιση παθήσεων αλλά και για την έγκαιρη και σωστή διάγνωσή τους. Παρά ταύτα, η συζήτηση για το θέμα των κατευθυντήριων οδηγιών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων «πάγωσε» προ ημερών καθώς υπήρξαν διαφωνίες κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Η ένταση που προκλήθηκε από μερίδα μελών, πρωτοστατούντος του χειρουργού, διευθυντή ΕΣΥ, κ. Β.Λαοπόδη (μετέχει ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), ήταν τέτοια ώστε ο αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ κ. Ι.Δατσέρης και ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ.Ι.Τούντας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει ξανά το ΚΕΣΥ στο τέλος Αυγούστου. Και αυτό τη στιγμή που τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, αν εφαρμοστούν σωστά, μπορούν να επιφέρουν εξοικονόμηση 70 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, έχουν ολοκληρωθεί από τον ΕΟΦ από τον περασμένο Φεβρουάριο και εξετάστηκαν ενδελεχώς από τις αντίστοιχες επιστημονικές ιατρικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον κ. Δατσέρη, «κάθε σύγχρονο σύστημα υγείας οφείλει να τα εφαρμόζει καικάθε υπεύθυνος γιατρός οφείλει να προσαρμόζεται.Το πρωτεύον για την ελληνική πραγματικότητα είναι να προστατεύσουμε τους έλληνες ασθενείς από κακές ιατρικές πρακτικές» τονίζει. Από την πλευρά του, ο κ. Λαοπόδης θεωρεί αφενός ότι δεν είναι αρμόδιος ο ΕΟΦ να εκπονεί πρωτόκολλα αλλά οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες. Αφετέρου εκτιμά ότι, όταν οι κατευθυντήριες γραμμές παίρνουν τη μορφή ντιρεκτίβας, χάνεται και το τελευταίο «όπλο» των γιατρών αν βρεθούν υπόλογοι στο δικαστήριο. «Τη θεραπεία δεν την αποφασίζει ο υπουργός ούτε ο Θεός ο ίδιος. Την αποφασίζει μόνο γιατρός»δηλώνει ο κ. Λαοπόδης. «Αν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα είναι σωστά διαμορφωμένα, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους γιατρούς» απαντά ο επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας κ. Κ.Τσιούφης - συμμετείχε στην επιτροπή εκπόνησης πρωτοκόλλων για καρδιαγγειακές παθήσεις. «Σε όλες τις χώρες δίνουν τη γενική κατεύθυνση στον μέσο γιατρό προκειμένουνα χειρίζεται περιστατικά.Πρέπει όμως να είναι έτσι διαμορφωμένα ούτως ώστε νασυμβαδίζουν με την τρέχουσα επιστημονική γνώση,τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει μια χώρα ιδιαίτερα σε δύσκοληοικονομική συγκυρία» αναφέρει. Ανάλογη άποψη έχει και ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χ.Πίτσαβος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της επιτροπής για την υπερλιπιδαιμία. «Και σήμερα,αν κάποιοι θέλουν να προσφύγουν στο δικαστήριο, άνετα μπορούν να το κάνουν. Αν βασιζόμασταν σε αυτό, κανένα κράτος καικανένα σύστημα υγείας δεν θα διέθετε κατευθυντήριες οδηγίες» επισημαίνει. 



tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καταψύχθηκε ο “πατέρας” της Κρυονικής


Ο Robert Ettinger, πρωτοπόρος της κινήματος της Κρυονικής, που υποστηρίζει την κατάψυξη του νεκρού με την ελπίδα ότι η ιατρική τεχνολογία θα καταφέρει να τον επαναφέρει στη ζωή κάποια στιγμή στο μέλλον, πέθανε σε ηλικία 92 ετών.
Το σώμα του είναι το 106ο που αποθηκεύεται στο Ινστιτούτο Κρυονικής, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος το 1976.
«Ο πατέρας μου είχε αφιερώσει τη ζωή του στο να κάνει οτιδήποτε ώστε η οικογένειά του, οι φίλοι του και άλλοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στη ζωή και να ξαναζήσουν,» δήλωσε ο David Ettinger, γιος του επιστήμονα. «Εάν το κατάφερε, δεν το ξέρεις κανείς προς το παρόν, αλλά πιστεύουμε ότι έχει κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια.»
Ο Robert Ettinger, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Wayne State, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και πέρασε πολλά χρόνια στα νοσοκομεία. Η επέμβαση οστικού μοσχεύματος στα πόδια του τον γέμισαν αισιοδοξία σε ότι αφορούσε στις μελλοντικές προοπτικές διατήρησης της ζωής μέσω της τεχνολογίας.
Παρουσίας την ιδέα της Κρυονικής μέσα από ένα βιβλίο 1964 σελίδων, με τίτλο «The Prospect of Immortality».
«Εάν αντέξουν οι πολιτισμοί, η ιατρική επιστήμη θα μπορεί τελικά να αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη του ανθρωπίνου σώματος, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης από την κατάψυξη, τη γεροντική εξασθένιση και άλλες αιτίες θανάτου» έγραφε ο ίδιος.
«Δεν έχει σημασία τί μας σκότωσε, εάν ήταν λόγω γηρατειών ή λόγω κάποιας ασθένειας. Ακόμα και αν οι τεχνικές κατάψυξης εξακολουθούν να είναι σκληρές όταν πεθαίνουμε, αργά ή γρήγορα οι φίλοι μας από το μέλλον θα είναι σε θέση να μας επαναφέρουν στη ζωή και να μας γιατρεύσουν.»
Το Ινστιτούτο Κρυονικής χρεώνει 28.000 δολάρια για την προετοιμασία ενός σώματος και τη μακροχρόνια αποθήκευσή του σε ειδική δεξαμενή υγρού αζώτου στους -160 βαθμούς Κελσίου. Ο πρώτος άνθρωπος που καταψύχθηκε ήταν η μητέρα του Ettinger, που πέθανε το 1977, ενώ ο επιστήμονας έχει καταψύξει και τις δύο συζύγους του.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Θέλετε να πουλήσω την Πελοπόννησο;»


Δραματικό ήταν το παρασκήνιο στην πρόσφατη έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, καθώς η ελληνική αποστολή βρέθηκε μπροστά σε ένα «Βατερλό».
Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», στο μέσον των διαπραγματεύσεων φάνηκε να προκρίνεται μια λύση, που περιελάμβανε μικρή επιμήκυνση του χρέους και υψηλότερα επιτόκια.
Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου απευθύνθηκε στη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο κ.Νικολά Σαρκοζί λέγοντας τους χαρακτηριστικά: «Με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο, δεν φεύγω από εδώ, δεν μπορώ να γυρίσω στην Αθήνα με άδεια χέρια».
Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν περισσότερο. Ο Φιλανδός πρωθυπουργός ζητούσε εγγυήσεις από την Ελλάδα για τη νέα βοήθεια ενώ ο Σλοβάκος ομόλογός του, υποστήριζε πως η χώρα του είναι φτωχή και δεν μπορεί να βοηθήσει.
Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε σε δραματικούς τόνους: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε;»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνη τη στιγμή προσφέρθηκε στον πρωθυπουργό η τελική λύση, που προβλέπει μεγαλύτερη επιμήκυνση χρόνου για την αποπληρωμή του δανείου και μείωση των επιτοκίων.
Πάντως κατέστη σαφές στον κ. Παπανδρέου ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια είναι η αυστηρή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
«Τα ψέματα για την Ελλάδα τελείωσαν», διεμήνυσαν οι κοινοτικοί εταίροι στην ελληνική αποστολή.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο εφιάλτης του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα


Θετικά βρέθηκαν δύο δείγματα αίματος ζώων που εξετάστηκαν για Πυρετό του Νείλου.
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση το ΚΕΛΠΝΟ τα δείγματα προέρχονται από ζώα που βρίσκονται σε εκτροφή στη περιοχή της Αττικής και τα οποία εμφανίζουν και κλινικά συμπτώματα.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως δεν έχει αναφερθεί προσβολή από τη νόσο σε άνθρωπο στην περιοχή της Αττικής.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του δείγματος (τσιμπήματος) των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν είτε ασυμπτωματικοί, είτε εμφανίζουν ήπια νόσο.
Σε μικρό ποσοστό (<1%), κυρίως ηλικιωμένων ασθενών, εμφανίζονται επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.
Η πρόληψη της νόσου επικεντρώνεται στην προστασία από τα κουνούπια τόσο σε προσωπικό επίπεδο (χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σήτες), όσο και σε επίπεδο κοινότητας (συστηματικές κωνωποκτονίες και καθαρισμός λιμναζώντων υδάτων).

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 31 Ιουλίου

1914: Γεννήθηκε ο Λουί ντε Φινές, γάλλος ηθοποιός.

1919: Τίθεται σε ισχύ το Σύνταγμα της Βαϊμάρης στη Γερμανία, το οποίο θα προκαλέσει ένα ασταθές πολιτικό σκηνικό που θα διευκολύνει μερικά χρόνια αργότερα την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ και των ναζιστών στην εξουσία.

1920: Πέθανε ο Ίων Δραγούμης, πολιτικός και διπλωμάτης, από τους βασικούς εκφραστές του ελληνικού εθνικισμού και της «Μεγάλης Ιδέας».

1922: Ο 18χρονος Ραλφ Σάμουελσον είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κάνει θαλάσσιο σκι.

1960: Ο Παναθηναϊκός νικά την ΑΕΚ 2-1 σε αγώνα μπαράζ και κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα της νεοσύστατης Α' Εθνικής Κατηγορίας.

1965: Γεννήθηκε η Τζόαν Ρόουλινγκ, βρετανίδα συγγραφέας, δημιουργός του «Χάρι Πότερ».

1969: Γεννήθηκε ο Μίλτος Πασχαλίδης, τραγουδοποιός από την Καλαμάτα.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ, λόρδο Κιλάνιν, προτείνει τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

1992: Ο Πύρος Δήμας κατακτά το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Συμμετέχει στην κατηγορία των 82,5 κιλών και σηκώνει 370 κιλά στο σύνολο.


sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λυκάνθρωποι: υπάρχουν μόνο στον κινηματογράφο;


Από τον Taylor Lauther, τον σέξυ λυκάνθρωπο στην ταινία Twilight No 2 - New Moon, στον λυκάνθρωπο του 2010 με τους Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Άντονι Χόπκινς. Στον πυρήνα ενός Βασίλειου που κυριαρχεί ο τρόμος και αναδεικνύεται μια άλλη, άγνωστη πλευρά των περίεργων οντοτήτων που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τους επιστήμονες και το ευρύ κοινό. Υπάρχουν ή όχι; Πως εξηγούνται τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν;
Υπάρχει εξήγηση του φαινομένου;
Λυκάνθρωποι: Άνθρωποι, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα και μεταμορφώνονται σε άγρια, μοναχικά λυκόμορφα πλάσματα που κυκλοφορούν τις νύχτες διψώντας για γήινη σάρκα.
Αρκετές δοξασίες δίνουν την πλήρη περιγραφή των οντοτήτων αυτών που ταλανίζουν το ανθρώπινο είδος. Καταραμένοι ή μη, το πορτραίτο τους αποτυπώνεται σε πολλές σε σελίδες της ιστορίας. Όντας σε σώμα ανθρώπου, το πρόσωπο τους έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Θαμνώδη φρύδια, έντονη τριχοφυΐα, νύχια μεγάλα σε σχήμα αμυγδάλου, μάτια και στόμα μονίμως ξηρά και αφυδατωμένα, μεγάλα αυτιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού .
Ενισχύοντας τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, οι λυκάνθρωποι υιοθετούν την εξής συμπεριφορά: Λατρεύουν την μοναξιά. Επιλέγουν να εμφανίζονται κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες. Ο προορισμός τους είναι τα νεκροταφεία και η αγαπημένη ασχολία τους να ξεθάβουν πτώματα και να διασκεδάζουν με αυτά.
Οι λυκάνθρωποι στην ελληνική μυθολογία

Η ελληνική μυθολογία πιστοποιεί την ύπαρξη αυτών. Ο Ζευς, η ύψιστη θεότητα του αρχαιοελληνικού πανθέου, επισκέφθηκε ως περιπλανώμενος ταξιδιώτης τον Λυκάονα, τον βασιλιά της Αρκαδίας. Ο βασιλιάς αναγνώρισε τον Θεό της Δικαιοσύνης και για να διαπιστώσει την παντογνωσία του, του πρόσφερε ανθρώπινη σάρκα για τροφή. Ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε να ξεφύγει από την αντίληψη του Δία. Έτσι απέφυγε να δοκιμάσει από το υποτιθέμενο λουκούλλειο γεύμα. Έσπρωξε το γεύμα που του προκάλεσε αηδία.
Εξοργισμένος λοιπόν κατέστρεψε το παλάτι του πανούργου Λυκάονα και τον υποχρέωσε να περάσει την υπόλοιπη του ζωή ως λύκος. Ωστόσο υπάρχει και η παραλλαγή του Παυσανία. Σύμφωνα με αυτήν, όταν ο Λυκάων θυσίασε ένα βρέφος προς τιμήν του Πατέρα των θεών και των θνητών, μετατράπηκε σε αιμοδιψή λύκο.
Ο θρύλος του λυκάνθρωπου στους άλλους λαούς
Ο θρύλος της προσωποποίησης της απειλής αυτής καλλιεργείται εκτός από την Ελλάδα και σε πολλούς άλλους λαούς. Στη Πορτογαλία υφίστανται δυο είδη : Το ένα συμπεριλαμβάνει μια μεταμορφωμένη εκδοχή, η οποία κραυγάζει, αλλά αποτελεί ένα καλό ον που δεν ενοχλεί κανέναν. Η δεύτερη κατηγορία παρουσιάζει την άλλη πλευρά, την αδίστακτη που κατασπαράζει σάρκα.
Στη Ρωσία ονομάζεται "Bodark" και σε αυτή την ιδιαίτερα τριχωτή εικόνα φθάνει κατόπιν σατανιστικών τελετουργικών και μυστηριακών χορών. Ο υποψήφιος λύκος καρφώνει ένα χάλκινο μαχαίρι σε ένα δέντρο και σιγά σιγά αλλάζει η όψη. Στη Γερμανία οι τρομακτικές σκιές της νύχτας σκοτώνονται από ασημένιες σφαίρες.
Στην Μεγάλη Βρετανία ο μετασχηματισμός της ανθρώπινης μορφής σε ζωική αποτυπώνεται σε ένα γεγονός που έγινε στη περιοχή Τσισάιρ, όπου ένα μικρό αθώο παιδί έχασε τη ζωή του εξαιτίας βίαιης επίθεσης από τον αιμοβόρο θύτη, ο οποίος με τη σειρά του δολοφονήθηκε από τους κυνηγούς που ζητούσαν δικαιοσύνη.
Στη Βόρεια Ευρώπη, υπάρχουν πλούσιες αναφορές με διαδεδομένη τη Νορβηγική εκδοχή, για τους bersek, άτρωτοι πολεμιστές που το μόνο που επιθυμούσαν ήταν ο αφανισμός των εχθρών. Φορώντας προβιές ζώων σκορπούσαν το θάνατο.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...