Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο Ελληνας γιατρός-ποιητής Δημήτρης Κρανιώτης, υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης 2013

Η υποψηφιότητα και μόνο για το Νόμπελ Ειρήνης του 2013 αποτελεί μια πολύ τιμητική διάκριση για τον Λαρισαίο γιατρό-ποιητή Δημήτρη Κρανιώτη.

Ο κ. Κρανιώτης θα διεκδικήσει τη μεγάλη αυτή διάκριση ως ένα από τα μέλη του Global Harmony Association που συνέγραψαν το βιβλίο για την παγκόσμια ειρήνη «The ABC of Harmony».

Ο κ. Κρανιώτης γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα και ασκεί το επάγγελμα του γιατρού, ειδικού παθολόγου, ενώ είναι και αναγνωρισμένος ποιητής με το έργο του να έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ρουμάνικα, σέρβικα, βουλγάρικα, ολλανδικά, ιταλικά, ισπανικά, αλβανικά, αραβικά, τσέχικα, τούρκικα, κινέζικα, ιαπωνικά, πορτογαλικά, μπενγκάλι, και άλλες).

Ο υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης του 2013 είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών, του Ελληνικού Κέντρου ΡΕΝ, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Τιμημένων Ποιητών (UPLI), Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού "Γραφή" και μέλος πολλών διεθνών λογοτεχνικών οργανισμών.

Επίσης έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ινδία, Ιταλία). Στην Ελλάδα τον βράβευσαν για την προσφορά του στην ποίηση με τιμητικές πλακέτες ο Νομάρχης Λάρισας, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ο Δήμαρχος Ευρυμενών Λάρισας και η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας.

Στην Ινδία ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Λογοτεχνίας από την Παγκόσμια Ακαδημία Τεχνών και Πολιτισμού (WAAC), ενώ στις ΗΠΑ εκλέχθηκε από την Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών (UPLI) Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών, το οποίο διοργανώθηκε με επιτυχία το 2011 στη Λάρισα (για πρώτη φορά στην Ελλάδα). Στην Ιταλία ανακηρύχθηκε το 2008 Ακαδημαϊκός της Διεθνούς Ακαδημίας Micenei και το 2009 Ακαδημαϊκός της Ακαδημίας Tiberina της Ρώμης. To 2011 ανακηρύχθηκε «Laureate Man of Letters» (Δαφνοστεφανωμένος) από την United Poets Laureate International.



iefimerida.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εχασε την έφεση ο Κάρλος «το Τσακάλι»

Πίσω από της φυλακής τα σίδερα παραμένει ο διαβόητος τρομοκράτης «Κάρλος το Τσακάλι» καθώς το Εφετείο του Παρισίου απέρριψε την έφεσή του κατά της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου για ισόβια κάθειρξη.

Ο διαβόητος τρομοκράτης του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ραμίρεζ Σάντσεζ και κατάγεται από τη Βενεζουέλα, έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους και είχαν τραυματίσει περισσότερους από 150 στις αρχές της δεκαετίας του 80'. Οι επιθέσεις είχαν γίνει σε δυο διαφορετικά τρένα, σε σταθμό τρένου και σε ένα δρόμου του Παρισιού.

Ο 63χρονος Κάρλος βρίσκεται στη φυλακή από το 1994, οπότε και συνελήφθη στο Σουδάν.

Κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο ο Κάρλος υποστήριξε για ακόμη μια φορά ότι τα στοιχεία είχαν παραποιηθεί από «συμφέροντα που υπηρετούν ξένες δυνάμεις» ενώ κατηγόρησε τους Γάλλους ερευνητές ως «πράκτορες της αμερικανικής πρεσβείας».

«Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε στρατιώτες», δήλωσε ο Κάρλος.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παράταση μέχρι 1 Σεπτεμβρίου για τις φορολογικές δηλώσεις: Ολες οι ημερομηνίες

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Η παράταση που δίνεται θα είναι και η τελευταία...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προθεσμία παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:

Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,
για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,
για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,
για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,
για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.
Αντίστοιχα παράταση μέχρι και την 8η  Ιουλίου 2013  δόθηκε στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.) .

Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. ( περιπτώσεις  δ΄, ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...