Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Που πληρώθηκε με ρίσκο το ομόλογο των 436 εκατ. ευρώ


Στην κατοχή του "Dart Management Fund" πέρασε το 90% των 436 εκατ. ευρώ που πλήρωσε χθες το ελληνικό Δημόσιο για το ομόλογο που έληγε. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times.
Το συγκεκριμένο Fund που έχει ιδρυτή τον Kenneth Dart και έδρα του τις Νήσους Cayman, είναι ένα από τα πιο γνωστά "vulture Funds" (σε ελεύθερη μετάφραση "γύπες"), όπως χαρακτηριστικά τα περιγράφει το εν λόγω δημοσίευμα.

Τα συγκεκριμένα Funds αγοράζουν ομόλογα χωρών που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και στη συνέχεια κινούνται νομικά κατά των κυβερνήσεων των χωρών αυτών, σε περίπτωση που αθετήσουν την υποχρέωση πληρωμής και δεν αποπληρώσουν στο 100%.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο μεγαλύτερος όγκος των ομολόγων αγοράστηκε στα 60-70 σέντς του δολαρίου, έτσι το Fund πραγματοποίησε τεράστια κέρδη. Στην ουσία αύξησε το κεφάλαιο του μέχρι και 40% αφού πληρώθηκε στα 100 σεντς.

Μέχρι σήμερα, το Dart Fund έχει ήδη μηνύσει την κυβέρνηση της Αργεντινής, η οποία χρεοκόπησε το 2002, και στόχος του είναι να λάβει έως και 2 δισ. δολάρια μέσω αμερικανικών δικαστηρίων.
Καμία επίσημη δήλωση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα από το Fund, σύμφωνα με τον Lynn Smith που το εκπροσωπεί.

"Μας έπιασαν σε στιγμή αδυναμίας"

Ο σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου, κ. Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στην αμερικάνικη εφημερίδα ανέφερε ότι η απόφαση δεν είναι οδηγός για μελλοντικές αποφάσεις. "Μας έπιασαν σε στιγμή αδυναμίας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Jason Manolopoulos διαχειριστής του Dromeus Capital Fund και συγγραφέας του βιβλίου "Απεχθές ελληνικό χρέος", έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου γι' αυτήν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέροντας ότι μπορεί να εξοργίσει τους 150.000 ομολογιούχους στους οποίους επεβλήθη το κούρεμα του 75% στα ομόλογα που κατείχαν.
"Η απόφαση της πληρωμής είναι ένα τεράστιο λάθος. Αφήνει χώρο και πυρομαχικά στα Funds να επιτεθούν", είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται εν συνεχεία, ότι για το χρέος των 6 δισ. ευρώ περίπου που παραμένει εκτός PSI, η επόμενη πληρωμή εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, αν και αφορά ποσό μικρότερο από το χθεσινό.

Και οι οι διαχειριστές αυτών των Funds βλέπουν σε κάθε περίπτωση πολύ θετικά, το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποια στιγμή νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Η εφημερίδα τονίζει ότι, η Ελλάδα βρίσκεται εν όψει εκλογών, και αν εκλεγεί αριστερή κυβέρνηση υπό τον κ. Αλέξη Τσίπρα, τότε η στάση έναντι των ομολογιούχων δανειστών μπορεί να σκληρύνει.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Π. Πικραμμένος: Ποιος είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός


Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ένας εκ των τριών προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και συγκεκριμένα του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ο οποίος θα αναλάβει το σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης με στόχο να οδηγηθεί οι χώρα σε νέες εκλογές σε περίπου ένα μήνα.


Είναι ο άνθρωπος, που έβαλε τη σφραγίδα του Συντάγματος στο μνημόνιο, προεδρεύοντας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν κρίθηκε η συνταγματικότητα των μέτρων λιτότητας. Είναι ο δικαστής, ο οποίος ως πρόεδρος του ιδίου δικαστηρίου, δέχθηκε τη συνταγματικότητα του νόμου, που επέβαλε το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1963) και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1968).

Το 1976 διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του αδείας παρακολούθησε μαθήματα ευρωπαϊκού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II.

Το 1993 προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου. Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, ενώ το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του ιδίου Δικαστηρίου.

Διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσαντίνου Μητσοτάκη σε θέματα δημοσίου δικαίου (1991 - 1993) και μέλος της ΚΕΝΕ (1990-1991).

Από τον Οκτώβριο του 2005άσκησε, παραλλήλως με τα καθήκοντά του ως δικαστικού λειτουργού, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση από την οποία υπέβαλε παραίτηση μετά την προαγωγή του σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Ως δικαστικός έχει εκδώσει σημαντικές αποφάσεις. Έκρινε αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη ενώ ήταν εισηγητής στην υπόθεση του δασικού νόμου (2003), στην υπόθεση του Μουσείου της Ακρόπολης και στην υπόθεση του γηπέδου της Α.Ε.Κ. απαγορεύοντας την κατασκευή του.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίθανο! Κάποιοι βουλευτές ήθελαν λεφτά για το ...διήμερο της Βουλής


Απίστευτο και όμως πραγματικό… αρκετοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές έθεσαν επίμονα θέμα καταβολής ολόκληρου μισθού στο προεδρείο της Βουλής για τις λίγες ώρες που θα λειτουργήσει το κοινοβούλιο ώσπου να διαλυθεί εκ νέου λόγω εκλογών.

Ως γνωστόν, αύριο Πέμπτη θα συγκληθεί σε σώμα η Βουλή και θα ορκιστούν οι βουλευτές ενώ την ερχόμενη Παρασκευή η Ολομέλεια θα εκλέξει το νέο προεδρείο της Βουλής. Στην συνέχεια – Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκδώσει Διάταγμα με το οποίο θα διαλύει την Βουλή και θα προκηρύσσει εκλογές.

Υπο αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ορισμένοι βουλευτές έθεσαν το ερώτημα «τι θα γίνει με τις βουλευτικές αποζημιώσεις;» με μια ομάδα να υποστηρίζει ότι πρέπει να τους καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις δύο ημέρες που θα λειτουργήσει η Βουλή και μια άλλη να λέει ότι πρέπει να «πληρωθούν» μια ολόκληρη αποζημίωση συν τα έξτρα που λαμβάνει ένας βουλευτής, δηλαδή έξοδα κίνησης, γραφείου κλπ. Υπήρξαν δε και πιο προωθημένες απόψεις που ζήτησαν να μετρήσει το «κοντέρ» από την 7η Μαΐου έως την ημερομηνία τον επόμενων εκλογών, προκειμένου να πήρωθούν για δύο μήνες!!!

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι εξόργισε τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία και συνομίλησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που πέτυχαν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα αποφασίστηκε να μην εκταμιευτεί κανένα ποσό για πληρωμές βουλευτών καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ρακοσυλλέκτρια με καταθέσεις 16,4 εκατ. ευρώ!


Η απίστευτη ιστορία έλαβε χώρα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Ήταν ρακοσυλλέκτρια αλλά από το 2000 έως 2010 αύξησε τις τραπεζικές της καταθέσεις κατά 16,4 εκατ. ευρώ!

Την ανήκουστη υπόθεση ανακάλυψαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά τον έλεγχο τραπεζικών καταθέσεων φορολογούμενων μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Το άνοιγμα των λογαριασμών πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι κατόπιν καταγγελιών ότι η “ρακοσυλλέκτρια” διατηρούσε πολύ υψηλές καταθέσεις καθώς και περισσότερα από 15 ακίνητα. Όταν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τις τραπεζικές καταθέσεις της συγκεκριμένης ηλικιωμένης που είχαν από τις ελληνικές τράπεζες και τις αντιπαρέβαλαν με τις φορολογικές της δηλώσεις δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Κάθε χρόνο η “ρακοσυλλέκτρια” δήλωνε είτε μηδενικό εισόδημα είτε μερικές χιλιάδες ευρώ με τη μεγαλύτερη φορολογική της δήλωση να εμφανίζεται το 2004 και να περιλαμβάνει εισόδημα περίπου 6.500 ευρώ. Ωστόσο, στους τραπεζικούς της λογαριασμούς εμφανίζεται το ίδιο χρονικό διάστημα τεράστια εισροή ποσών μέχρι και μια κατάθεση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η συγκεκριμένη φορολογούμενη απεβίωσε και κλήθηκε για εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ ο γιος της που είναι και ο μοναδικός της κληρονόμος. Αυτός, ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα χρήματα προέρχονται από μια μεγάλη κληρονομιά που έλαβε η μητέρα τους από συγγενή της που ζούσε στην Αμερική καθώς και από την εργασία της ως πλασιέ καλλυντικών.

Επίσης, είπε ότι μέρος των καταθέσεων προέρχεται από τη σύνταξη που ελάμβανε λόγω του θανάτου του συζύγου της αλλά και από μισθώματα ακινήτων.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα πριν το θάνατό της, εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων, ζούσε στους δρόμους ως ρακοσυλλέκτρια.

Οι εξηγήσεις δεν έπεισαν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ οι οποίοι εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η κυρία ασκούσε κατ’ εξακολούθηση το επάγγελμα του τοκογλύφου.

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του ελέγχου αναμένεται να επιβληθούν στον γιο και κληρονόμο της πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ για απόκρυψη εισοδήματος.


radar.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ολοκληρώνεται το πιο ανατριχιαστικό πείραμα του Κάρολου Δαρβίνου


Μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Cambridge είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει και πάλι το πείραμα του Κάρολου Δαρβίνου, ο οποίος ήθελε να αποδείξει ότι οι άνθρωποι, όπως και τα ζώα, διαθέτουν έμφυτη και ομοιογενή γκάμα συναισθηματικών εκφράσεων, ένα είδος κώδικα, μέσω του οποίου μπορούμε να αντιληφθούμε τα συναισθήματα ο ένας του άλλου.
Το 1868, μετά το επιδόρπιο και ένα τελευταίο ποτό, οι επισκέπτες του Δαρβίνου καλούνταν να περιγράψουν με δικά τους λόγια τις ανθρώπινες εκφράσεις που έβλεπαν στις φωτογραφίες. Ο Δαρβίνος συγκέντρωσε συνολικά 24 απαντήσεις.
Ο Βρετανός φυσιοδίφης ήταν γοητευμένος από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν από το Γάλλο νευρολόγο, Duchenne de Boulogne, ο οποίος χαρακτήρισε τις εκφράσεις του προσώπου ως "γυμναστική της ψυχής".
Το πείραμα Darwin Correspondence Project, που έχει αναλάβει την ψηφιακή καταγραφή των χιλιάδων επιστολών του Αγγλου επιστήμονα, φιλοδοξεί να αναπαράγει το πείραμα 150 χρόνια αργότερα, σε μία προσπάθεια να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματά του.
Για να φέρει εις πέρας το πείραμα, ο Δαρβίνος χρησιμοποιούσε σκληρές μεθόδους, όπως είναι η χρήση του ηλεκτρισμού. Φωτογραφίες που συνόδευαν το ερωτηματολόγιο του πειράματος, είδαν το φως της δημοσιότητας, σοκάροντας το κοινό.
Τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων εντάχθηκαν στο βιβλίο "Εκφραση Συναισθημάτων στον Ανθρωπο και τα Ζώα" του Δαρβίνου, που κυκλοφόρησε το 1872 και εξέθετε την άποψή του ότι οι εκφράσεις συναισθημάτων είναι κοινό γνώρισμα των ανθρώπων και των ζώων.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς ήρθε το αδιέξοδο και οι νέες εκλογές


"Είναι μία τελευταία προσπάθεια μήπως εξευρεθεί κάποια λύση για την αποφυγή εκλογών, που νομίζω ότι κανένας από εμάς δεν θα ήθελε να υπάρξουν. Θα είστε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα που μας έρχονται από την Ευρώπη, τα οποία δεν είναι καθόλου καθησυχαστικά. Πρέπει εμείς να δώσουμε μία απάντηση τι κάνουμε και αν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να συγκροτηθεί μία υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα μας οδηγήσει σε εκλογές", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην έναρξη της συνεδρίασης.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: "Εμείς εκτιμάμε τη λαϊκή ετυμηγορία ως μία εντολή να απομακρυνθούμε από ένα πρόγραμμα που οδηγεί την οικονομία σε τέλμα και την κοινωνία σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης. Πιστεύουμε ότι η λαϊκή ετυμηγορία απονομιμοποίησε τις δεσμεύσεις των δύο Κομμάτων που συμμετείχαν στην προηγούμενη Κυβέρνηση" και πρόσθεσε: "Σε μία οικονομία που βρίσκεται όχι στο χείλος του γκρεμού, αλλά για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση, σε μία δηλαδή περιδίνηση, όπως το λένε οι οικονομολόγοι, σε ένα σπιράλ θανάτου, ε, πιστεύουμε ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Μας ρωτάτε «τι θα κάνετε εάν προκύψει μία τέτοια κυβέρνηση;». Σας απαντάμε «θα την κρίνουμε και θα την ελέγχουμε». Έτσι λειτουργεί η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Εάν φέρει θετικά αποτελέσματα, δεν θα έχουμε την έλλειψη τόλμης να τα επικροτήσουμε και αν φέρει κάποια θετικά νομοσχέδια ακόμη και να τα ψηφίσουμε. Εάν συνεχίζει να φέρνει νομοσχέδια τα οποία θα είναι εις βάρος του συμφέροντος του λαού, κατά τη δική μας κρίση, θα τα καταψηφίζουμε".

Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε τις αντιφάσεις στην τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, "η πρώτη αντίφαση συνίσταται στο ότι ο κ. Τσίπρας λέει: Τα δύο Κόμματα του παλαιού δικομματισμού, ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Νέα Δημοκρατία, ηττήθηκαν στις εκλογές και υπήρξε αναδρομική απονομιμοποίηση μίας συγκεκριμένης πολιτικής, μίας πολιτικής που ξεκίνησε η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συνέχισε η Κυβέρνηση συνεργασίας Λουκά Παπαδήμου. Άρα, το πρόγραμμα το οποίο έχει ακολουθηθεί ως τώρα είναι απονομιμοποιημένο, ο λαός το απέρριψε και θέλει κάτι άλλο. Παρ’ όλα αυτά ζητώ από τα δύο Κόμματα με μειωμένες κοινοβουλευτικές και εκλογικές δυνάμεις και χωρίς νομιμοποίηση, να κάνουν μία Κυβέρνηση με την οποία εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούμε να συμπράξουμε γιατί δεν έχουμε λάβει τέτοια εντολή από τους εκλογείς μας.

Αλλά ζητώ από τη Δημοκρατική Αριστερά, που είχε ένα πρόγραμμα επίσης εναντίον του μνημονίου με πολιτική απαγκίστρωσης, να στηρίξει μία τέτοια κυβέρνηση. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουμε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση αλώβητη, θα διατηρήσουμε την παρθενία των απόψεών μας, θα είμαστε καλόπιστοι, αλλά αυτοί οι οποίοι απορρίφθηκαν και απονομιμοποιήθηκαν, να συνεχίσουν το βάρος διαχείρισης της κρίσης. Εμείς που πήραμε τα μεγάλα ποσοστά και που είμαστε η δύναμη, η οποία θεωρείται ότι έχει αποκτήσει μία δυναμική, να μείνουμε εκτός της διαχείρισης της εθνικής κρίσης μη λαμβάνοντας το μερίδιο που μας αναλογεί στη διαχείριση μίας έκτακτης περίστασης.

Αυτή είναι μία κραυγαλέα αντίφαση, η οποία δείχνει ότι δεν υπάρχει διάθεση συμμετοχής στη διαχείριση της εθνικής ευθύνης.

Η δεύτερη αντίφαση είναι ότι ο κ. Τσίπρας λέει: Εγώ έχω εκλεγεί ή εν πάση περιπτώσει, έχω συγκεντρώσει ένα ποσοστό 16,8% στη λογική της καταγγελίας της σύμβασης και δεν μπορώ να μπω σε μία λογική η οποία λίγο-πολύ κινείται μέσα στο μνημόνιο.

Μα, κάναμε μεγάλη συζήτηση στην προηγούμενη συνάντησή μας και κατάλαβα από τις τοποθετήσεις που έχουν γίνει και εδώ αλλά και δημόσια, επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια. Δεν ζητάει καταγγελία της σύμβασης. Ζητάει επανεξέταση του πανευρωπαϊκού πλαισίου και μέσα στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο των νέων συσχετισμών, να τοποθετηθούμε και εμείς κάνοντας το καλύτερο.

Άρα, τι από τα δύο ισχύει; Ισχύει η λογική της καταγγελίας, που ο κ. Αλαβάνος την ταύτισε με τη λογική της εξόδου από το ευρώ; Ισχύουν οι δηλώσεις που έχουμε ακούσει από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για δραχμή, για αναγκαστικό δάνειο; Ή ισχύει η επιστολή; Αυτή είναι μία δεύτερη αντίφαση, η οποία είναι θεμελιώδης.

Είναι και η παρεξήγηση. Υπάρχει, λέει, κινδυνολογία και να μην κινδυνολογούμε. Ποιος κινδυνολογεί; Εάν έχει υπόψη του ο κ. Τσίπρας κάποιους που κινδυνολογούν, να τους πει. Αν περιορίζεται στο να αναφέρει ως κινδυνολόγους την κ. Μέρκελ και τον κ. Γιούνκερ, δεν με αφορά το ζήτημα, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με το θέμα αυτό".


Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σχηματίσει την κυβέρνηση της αριστεράς τονίζοντας απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: "Μα, να την κάνει την κυβέρνηση της Αριστεράς! Θεωρεί ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι Αριστερά; Ας κάνει μία κυβέρνηση με τη ΔΗΜ.ΑΡ. με την ψήφο μας, με ψήφο εμπιστοσύνης! Ο κ. Σαμαράς δίνει ψήφο ανοχής. Ενδεχομένως δίνει και ο κ. Καμμένος, δεν ξέρω. Δηλαδή, τι θα γίνει μετά τις εκλογές; Επί τη βάσει ποιου συσχετισμού θα κυβερνηθεί ο τόπος; Εκτός και αν έχει κάποιος την προσδοκία της αυτοδύναμης κυβέρνησης. Ας το πει στον ελληνικό λαό, αν την έχει αυτήν την προσδοκία!".

Ο Πάνος Καμμένος είχε έντονο διάλογο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ύψος του δημόσιου χρέους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν είναι δεδομένο ότι οδηγούμαστε πλέον στην πτώχευση, αυτό το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας και τον πλούτο, τον ιδιωτικό και το δημόσιο, των Ελλήνων.
Εχθές, διαβάζοντας τα Πρακτικά, είδα ουσιαστικά –αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει ο κ. Βενιζέλος- ότι το χρέος σήμερα είναι 500 δισεκατομμύρια ευρώ.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Πού το είδατε αυτό;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Στα Πρακτικά. Αν έγινε λάθος…
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Δεν τα διαβάσατε σωστά.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Εάν έχει γίνει λάθος, θα ήθελα να μου πείτε ακριβώς…
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν έχει γίνει λάθος. Δεν διαβάσατε σωστά.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Πείτε μου, παρακαλώ, είναι 500 δισεκατομμύρια ευρώ ή όχι;
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Όχι. Η Έκθεση, είπα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Η Έκθεση.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Το «exposion» των ξένων μπορεί να είναι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Δηλαδή, τα 122 δισεκατομμύρια ευρώ των τραπεζών έχουν περάσει στο δημόσιο χρέος ή όχι;
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Όχι, κύριε Καμμένο! Όχι! Οφείλατε να τα ξέρετε αυτά! Είναι στοιχειώδη πράγματα!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Θα σας παρακαλέσω, κύριε Πρόεδρε, για το εξής: Οφείλω να τα ξέρω, αλλά επειδή υπάρχουν μυστικές συμφωνίες, τις οποίες σιγά-σιγά τις ανακαλύπτουμε…
Αυτές είναι, λοιπόν, οι επτά βασικές αρχές, οι οποίες ουσιαστικά θα οδηγήσουν στη δυνατότητα εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αναλάβουμε ακόμα και την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, βεβαίως με ψήφο εμπιστοσύνης και με στήριξη εκατόν ογδόντα (180) Βουλευτών…
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Με συγχωρείτε, μιλάτε για ψήφο εμπιστοσύνης σε σας;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Σε μας, ναι. Αυτή είναι η θέση την οποία καταθέτουμε.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι Γερμανικές εμμονές διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία με τα όπλα.Η σειρά της Ελλάδας με την οικονομία;


Η διαλυτική για την Ευρώπη Γερμανική πολιτική δεν θα έπρεπε ειδικά εμάς στην Ελλάδα να μας εκπλήσσει. Το Βερολίνο έχει αρχίσει την κατεδάφιση από τη δεκαετία του 1990,όταν με τις ευλογίες του και την επιμονή του,διέλυσε μια χώρα.Τη Γιουγκοσλαβία. Τώρα στη θέση της είμαστε εμείς.Χωρίς βομβαρδισμούς μαχητικών αλλά με πολιορκία και επίθεση οικονομική και στόχο τη διάλυση της χώρας ,που έτσι κι αλλιώς είχε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Οι καλοπροαίρετοι στην Ελλάδα τελειώνουν. Μεγάλες ομάδες πολιτών που πραγματικά είτε είχαν πιστέψει,είτε θεωρούσαν αναγκαία την “τροϊκανή” λογική για να “διορθωθούν οι αδυναμίες και τα προβλήματα της Ελλάδας”,πέρασαν πια στην απέναντι όχθη.

Οι Γερμανικές εμμονές σε λύσεις που αποδεικνύονται στην πράξη λανθασμένες και καταστροφικές,οι ξεδιάντροπες παρεμβάσεις στα εσωτερικά χωρών και οι απαιτήσεις για αποδοχή επαχθών όρων “εδώ και τώρα” ,έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο αντιγερμανικό μέτωπο,που πλέον δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ίσως ότι πριν από τις εκλογές της 6ης Μαίου,υπήρξαν πληροφορίες για “επιχείρηση αναστροφής του αντιγερμανικού κλίματος στην Ελλάδα”.Επιχείρηση για την οποία αναζητούνταν κατάλληλες “επικοινωνιακές” επιχειρήσεις.

Το πιο φοβερό είναι ότι όλα αυτά τα τραγικά λάθη των Γερμανών μπορεί να αποδειχτεί στο μέλλον ότι οφείλονταν σε αιτίες που ούτε μπορούμε να διαννοηθούμε.Σε πρόσκαιρα εκλογικά κέρδη ή ζημιές ,σε βραχυπρόθεσμους σχεδιασμούς για περισσότερα κέρδη των Γερμανών τραπεζιτών.Η ιστορία αποδεικνύει ότι τίποτα δεν αποκλείεται.

Αν θυμηθούμε με πόσο πάθος και ένταση η Γερμανία έσπευσε να υποστηρίξει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.Έσπευσε να στηρίξει την ανεξαρτησία Σλοβενίας και Κροατίας παρά τις αμερικανικές επιφυλάξεις.Πολλοί είχαν κατηγορήσει τον τότε Γερμανό ΥΠΕΞ Γκένσερ ο οποίος είχε πολλούς ψηφοφόρους Κροάτες-δοσίλογους που μετά τον πόλεμο, κατέφυγαν στη Γερμανία και ήταν πάντα αντικομμουνιστές και αντιτιτοϊκοί .

Μόνο που όταν τραβάς τη περόνη μιας χειροβομβίδας,δεν μπορείς να εξασφαλίσεις πόσους θα σκοτώσεις.Και δυστυχώς η περόνη που βιάστηκε να τραβήξει η Γερμανία τότε,προκάλεσε θάνατο και δυστυχία που ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί στις χώρες που προέκυψαν από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Η χώρα μπορεί να διαλυόταν έτσι κι αλλιώς ,αλλά διαλύθηκε με ποτάμια αίματος και πόνου.

Η εμεπειρία της Γιουγκοσλαβίας ,αλλά και η τα όσα περνάει τώρα η Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό   αντιευρωπαϊκό μέτωπο   σε χώρες των Βαλκανίων,οι οποίες μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έβλεπαν τη προοπτική ένταξης στην ΕΕ,περίπου ως σωτήρια.

Η Γιουγκοσλαβία του σήμερα μπορεί να είναι η Ελλάδα.Τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά στις γερμανικές εμμονές για συνταγές που εξυπηρετούν μόνο την ίδια και καταστρέφουν οποιοδήποτε βρίσκεται στο δρόμο της. Ειδικά αν αυτός έχει την ατυχία να “καθοδηγείται” από πολιτικό προσωπικό που αποδεικνύεται κάθε μέρα κατώτερο των περιστάσεων και των αναγκών.Και αποδεικνυόταν ως τέτοιο από την έναρξη της κρίσης.

Η νέα προσφυγή στις κάλπες δεν είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει κυβερνητική πλειοψηφία.Γιατί είναι πια ανέφικτο για οποιονδήποτε, Γερμανό ή Έλληνα ,Ευρωπαίο ή Αμερικανό,να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι το σωστό είναι αυτό που του επέβαλαν ή αυτό που το προτείνουν για να το αποφύγει.Κανείς δεν φαίνεται προς το παρόν διατεθειμένος να αναζητήσει και να προτείνει μια λύση που θα έδινε έστω μια αίσθηση ελπίδας και προοπτικής.

Κι έτσι πάμε σε κάλπες με πιθανότερο αποτέλεσμα έναν ακόμη γόρδιο δεσμό.


onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Μιλάει» το ημερολόγιο του Άκη


Νέα στοιχεία-φωτιά στα χέρια του ειδικού ανακριτή

Νέο υλικό-φωτιά, σημείο αναφοράς του οποίου είναι το ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, βρίσκεται στα χέρια του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που χειρίζεται την υπόθεση του πρώην υπουργού.

Πρόκειται για ευρήματα από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών στα σπίτια και τα γραφεία των κατηγορουμένων, τα οποία διαβιβάστηκαν και έχουν μπει ήδη στο μικροσκόπιο του δικαστικού λειτουργού.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ανάκριση, όμως, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, φέρεται να παρουσιάζει το λεγόμενο ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλου το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικές σημειώσεις, πολύτιμες για το «δέσιμο» του κατηγορητηρίου.

Όπως αναφέρουν μάλιστα εισαγγελικές πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα, «κάθε σελίδα αποκαλύπτει και ένα έγκλημα».

Η ολοκλήρωση της μελέτης των στοιχείων αυτών αλλά και του υλικού από τις αστυνομικές έρευνες θα αποτελέσει… πυξίδα για τις επόμενες κινήσεις του ανακριτή στις οποίες ενδεχομένως να περιλαμβάνεται η αποστολή νέων αιτημάτων δικαστικής συνδρομής και η διερεύνηση περισσοτέρων τραπεζικών λογαριασμών.


newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Όχι» Σόιμπλε σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου


«Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί τη βοήθεια. Εκείνοι που θα επικρατήσουν στις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τους όρους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και συμπλήρωσε πως δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας που προετοιμάσθηκε με πολύ λεπτομερειακό τρόπο και δεν μπορούμε να το επαναδιαπραγματευθούμε» ανέφερε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας πάντως ότι αυτό εξαρτάται «από την κυρίαρχη απόφαση του ελληνικού λαού». «Το να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα επιλέξει η Ελλάδα δεν βοηθά» συνέχισε.


zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...