Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία στην Κύπρο


Βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο καταγράφoνται καρέ - καρέ οι αναφλέξεις πυρομαχικών, που προηγήθηκαν της τραγωδίας στη Ναυτική Βάση στο Μαρί της Κύπρου, παρουσίασε το κυπριακό κανάλι "Σίγμα".
Στο βίντεο, που προέρχεται μέσα από περιπολικό, διακρίνεται και το μοιραίο όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας να προσεγγίζει το σημείο.
Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν, σκορπώντας το θάνατο σε 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άτομα, προκάλεσαν τρόμο, γεγονός που διακρίνεται και από τις συνομιλίες των αστυνομικών που κατευθύνονται στο σημείο.
Οι διάλογοι των αστυνομικών
"Εν πυρομαχικά ρε..."
"Μα έσσιει θάλασσαν τζιαμαί..."
"Ναι, εν η θάλασσα..."
"Που εν να πάει ρε..."
"Για όνομα του Θεού, μα που ενα πάσιν τούτοι οι άνθρωποι, εν πελλοί; Που εν να κοντέψουν;"
"Έρχεται ο 20Α να σε αντικαταστήσει τωρά αμέσως... Εξημέρωσε λοχία, θεωρούντα τωρά νομίζω..."
"Α παναγία μου!!! Ρε μα εν πελλοί; Που ενα παν τούτοι... ! Που εν να πάν...!"
"Εν να περάσουμε ... πόψε πάλε"
"Ήρτα τζιαι εγιώ μια νύχτα στη βάρδια σας, εφκήκεν ομίχλη, εφκήκαν εκρήξεις, τώρα να δούμεν ως τες έξι που εν να σκολάσουμε ίνταμπου εν να φκεί άλλο..."
"Επιάν τζιαί τον σταθμό που πάει..."

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 21 Ιουλίου

1899: Γεννήθηκε ο Έρνεστ Μίλερ Χέμινγουεϊ, αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το1954.

1904: Ολοκληρώνεται ο υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος, ο οποίος ξεκινάει από τη Μόσχα και φτάνει μέχρι το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει μήκος 4.607 μίλια.

1924: Παραχωρείται στον Παναθηναϊκό το γήπεδο της Περιβόλας, που βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1928:Πέθανε ο Κώστας Καρυωτάκης, ποιητής.

1930: Εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο ο υπόγειος σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην Ομόνοια, με τον οποίο ενώνονται ο αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας – Πειραιά με το «Θηρίο», δηλαδή τη γραμμή από την Πλατεία Αττικής μέχρι την Κηφισιά.

1948: Γεννήθηκε ο Στέφανος Γεωργίου. Έκανε σπουδαία καριέρα ως τραγουδοποιός στην Αγγλία με το όνομα Κατ Στίβενς και τώρα, έχοντας ασπαστεί τον ισλαμισμό, ονομάζεται Γιουσέφ Ισλάμ.

1952: Γεννήθηκε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, αμερικανός κωμικός.

1975: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της καθημερινής απογευματινής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Δεν πληρώνουν" 28 δήμαρχοι


Με κοινή τους επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, 28 δήμαρχοι της χώρας δηλώνουν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το αντίτιμο για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του αιγιαλού.
Στην επιστολή τους, οι 28 δήμαρχοι της χώρας, όπως σημειώνει το "Βήμα", κάνουν γνωστό ότι με το από 19-5-2011 έγγραφό της η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων ζήτησε την άμεση εξόφλησης του οφειλόμενου 20% επί των εσόδων που πραγματοποιήθηκαν από την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας.
"Επειδή τα χρήματα που καταβάλλουμε κάθε χρόνο, προκειμένου οι παραλίες μας να είναι καθαρές προς χρήση των λουομένων (απομάκρυνση σκουπιδιών, μπάζων, φυκιών, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των ακτών, πρόσληψη ναυαγοσωστών κλπ.) είναι πολλά και επειδή ήδη και φέτος, με την εφαρμογή της Διοικητικής Μεταρρύθμισης "Καλλικράτης" και στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, η τακτική επιχορήγηση προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει μειωθεί επιπλέον κατά 30% σε σχέση με πέρσι, σας ενημερώνουμε ότι αδυνατούμε να καταβάλλουμε το παραπάνω τέλος", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Οι 28 δήμαρχοι ζητούν να μην επιβληθεί το συγκεκριμένο τέλος για τη φετινή περίοδο και να μην προβούν οι αρμόδιες αρχές στην ανάκληση της παραχώρησης της χρήσης του αιγιαλού.
"Οι πολίτες - λουόμενοι αναγνωρίζουν μόνο τους δήμους ως υπεύθυνους για την καθαριότητα και την ομαλή λειτουργία των ακτών και αυτήν την περίοδο καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσουμε τις ακτές καθαρές με υπέρογκο κόστος και σημαντικές δαπάνες για το σκοπό αυτό", καταλήγει η επιστολή των δημάρχων,.
Η επιστολή υπογράφεται από τους εξής δημάρχους:
ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΙΓΙΝΑΣ: ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ
ΑΛΙΜΟΥ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ
ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑΣ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: ΤΖΑΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΚΡΩΠΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ: ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΛΟΥΙΖΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ
ΜΕΓΑΡΕΩΝ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ
ΠΟΡΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ
Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, αποφάσισε να κλείσει τις υπηρεσίες του Δήμου, οργανώνοντας διαμαρτυρία εργαζομένων και δημοτών στο υπουργείο Εσωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 21 Ιουλίου.
Αιτία αυτής της κινητοποίησης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, είναι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.
"Η Κυβέρνηση με την πολιτική του μνημονίου προσέδωσε ασφυκτικές διαστάσεις σ' όλα αυτά τα προβλήματα. Κόβοντας π.χ. πέρυσι 3,5 εκατομμύρια ευρώ από τις κρατικές επιχορηγήσεις για το δήμο και φέτος περισσότερα, δρομολογώντας το ξεπούλημα του Ελληνικού και της δημόσιας περιουσίας κ.λπ.", επισημαίνεται.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Θαλάσσιο τέρας» ξεβράστηκε στη Βρετανία


Το κουφάρι ενός «θαλάσσιου τέρατος» ξεβράστηκε στις ακτές του Άμπερντιν της Βρετανίας, το οποίο ανακάλυψε ένα ζευγάρι που είχε βγάλει βόλτα τους σκύλους του.
Η Margaret και ο Nick Flippence βρέθηκαν μπροστά στο 9 μέτρων κήτος και έμειναν άναυδοι. «Θεέ μου, τι πλάσμα είναι αυτό;» αναρωτήθηκαν, σύμφωνα με την 59χρονη γυναίκα.
Τις φωτογραφίες που τράβηξε το ζευγάρι εξετάζουν τώρα ειδικοί για να καταλήξουν στο είδος του «θαλάσσιου τέρατος». Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κουφάρι φάλαινας, που μετά από μακροχρόνια περιπλάνηση, ξεβράστηκε στη βρετανική ακτή.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Καταρρέει η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα!»

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ολοκληρώνοντας την παράνομη επίσκεψή του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι, μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, στο Ζύγι της Λεμεσού, η οικονομία των Ελληνοκυπρίων «βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού».

Είπε, επίσης, ότι δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν κατέρρεε πλήρως η οικονομία της ελληνοκυπριακής διοίκησης, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, «όπως ακριβώς συνέβη», σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, «και στην Ελλάδα».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος έχει πετύχει αξιοζήλευτα αποτελέσματα στον τομέα των δημόσιων οικονομικών, σε αντίθεση, όπως είπε, με πολλά κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν έχουν καταφέρει να περάσουν τις εξετάσεις και η οικονομία τους υποβαθμίστηκε.

Την ίδια ώρα, στα 2,4 δισ.ευρώ, που αντιστοιχούν σε 13,8% του εγχώριου ΑΕΠ, αναμένεται να ανέλθουν οι οικονομικές συνέπειες από την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Credit Suisse (CS).

Σε έκθεσή της για την κατάσταση στην Κύπρο, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, η CS εκτιμά ότι το κόστος για αναδόμηση του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό αναμένεται να ανέλθει στο 1,5 δισ. ευρώ ή 8,6% του ΑΕΠ. Με την πληρωμή της ασφαλιστικής κάλυψης το κόστος μειώνεται στα 900 εκατ. ευρώ ή 5,2% του ΑΕΠ.

Η CS σημειώνει, βέβαια, πως η ανέγερση νέου σταθμού στο Βασιλικό θα ενισχύσει το κυπριακό ΑΕΠ, όπως γίνεται συνήθως μετά τις καταστροφές. Το ΑΕΠ, αναφέρει, περιλαμβάνει και την απόσβεση επενδύσεων και επομένως η ανέγερση νέου σταθμού θα προστεθεί σε αυτό. Έμμεσες επιπτώσεις αναμένεται να προκύψουν και από τις διακοπές της ηλεκτροδότησης και τις προμήθειες νερού, λόγω του ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας μονάδες αφαλάτωσης.

Επίσης, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από την αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο λόγω της ανισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, αλλά και από το γεγονός ότι ο σταθμός παραγωγής ήταν το φθηνότερο κόστος παραγωγού στη χώρα.   



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όλο το προσχέδιο της απόφασης για την Ελλάδα


Αναλυτικά το κείμενο που μοιράστηκε στη σύνοδο κορυφής

Η κρατική βοήθεια προς την Ελλάδα θα επεκταθεί για τουλάχιστον 15 χρόνια, σύμφωνα προσχέδιο της ανακοίνωσης της Ε.Ε. από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών όπως αναφέρεται στο προσχέδιο της συμφωνίας που μοιράστηκε σε όσους μετέχουν στη Σύνοδο.

Επίσης αναφέρεται ότι το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό EFSF θα μειωθεί στο 3,5%, , κάνοντας λόγο για επέκταση του ρόλου του μηχανισμού.

Στο προσχέδιο περιγράφονται οι επιλογές που θα συζητηθούν, αναφορικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών θα περιλαμβάνει εγγυήσεις.

Το πλήρες κείμενο του προσχεδίου έχει ως εξής:

Από την αρχή της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, σημαντικά μέτρα για την σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, τον εκσυγχρονισμό των κανόνων και την ανάπτυξη νέων σταθεροποιητικών εργαλείων έχουν ήδη παρθεί.

Η ανάκαμψη της ευρωζώνης βρίσκεται στο σωστό δρόμο και το ευρώ στηρίζεται σε βασικές οικονομικές αρχές. Αλλά οι προκλήσεις που έχουμε «στα χέρια μας» δείχνουν ότι χρειάζεται να λάβουμε περισσότερα μέτρα. 

Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση μας στο ευρώ και κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να εξασφαλίσουμε την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στο σύνολο της ευρωζώνης. Επιβεβαιώνουμε, επίσης, την αποφασιστικότητα μας να ενισχύσουμε τη σύγκλιση, την ανταγωνιστικότητα και την διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ.

Σήμερα, συμφωνήσαμε στα παρακάτω μέτρα:

Ελλάδα:

1. Χαιρετίζουμε τα μέτρα που πάρθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά και να μεταρρυθμίσει την οικονομία όπως επίσης (χαιρετίζουμε) το νέο πακέτο μέτρων που πρόσφατα υιοθετήθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτές είναι πρωτοφανείς, αλλά απαραίτητες προσπάθειες, για να επαναφέρουν την ελληνική οικονομία πίσω σε βιώσιμο αναπτυξιακό «μονοπάτι». 

2. Συμφωνήσαμε να στηρίξουμε την Ελλάδα με ένα νέο πακέτο και να δώσουμε στην Ελλάδα το ποσό χ ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα σχεδιαστεί με γνώμονα να χαμηλώσει τα επιτόκια και να επιμηκύνει τα ώριμα ομόλογα, προκειμένου αποτελεσματικά να βελτιώσει την βιωσιμότητα και την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους. Καλούμε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του νέου ελληνικού προγράμματος στην ίδια γραμμή των τωρινών πρακτικών.

3. Έχουμε αποφασίσει να επιμηκύνουμε την ωριμότητα των δανείων προς την Ελλάδα από το EFSF στο ελάχιστο πιθανό όριο, από το τωρινό των 7,5 ετών κατά ελάχιστο σε 15 έτη. Σε αυτό το πλαίσιο, θα διασφαλίσουμε επιπρόσθετο πρόγραμμα παρακολούθησης. Θα παράσχουμε δάνεια από το EFSF στο όριο του επιτρεπτού δανεισμού (που είναι περίπου 3,5%), χωρίς να κατεβαίνει κάτω από το κόστος χρηματοδότησης του EFSF. Αυτό θα συνοδεύεται από έναν μηχανισμό που θα διασφαλίσει τα απαραίτητα κίνητρα για την εφαρμογή του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων εγγυήσεων όταν χρειαστεί.

4. Καλούμε για μία περιεκτική στρατηγική για ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι διαρθρωτικοί πόροι πρέπει να ανακατανεμηθούν προς την κατεύθυνση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης υπό ένα ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ». Τα κράτη - μέλη και η Επιτροπή θα κινητοποιήσουν όλες τις απαραίτητες πηγές, ώστε να προβάλλουν την εξαιρετική τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

5. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία «μοναδική» δυσοίωνη κατάσταση στην ευρωζώνη. Αυτός είναι ο λόγος που η περίπτωση της απαιτεί μία ειδική λύση. Ο χρηματοοικονομικός τομέας έχει επιδείξει την προθυμία του να στηρίξει την Ελλάδα σε μία εθελοντική βάση μέσω μίας ποικιλίας επιλογών (ανταλλαγή ομολόγων, μετακύλιση και επαναγορά) σε συνθήκες δανεισμού που συγκρίνονται με την στήριξη του δημόσιου τομέα για την ενίσχυση της πιστοληπτικής ικανότητας. 

6. Όλες οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης επίσημα επιβεβαιώνουν την αμετακίνητη αποφασιστικότητα τους να τιμήσουν απόλυτα την υπογραφή τους και όλες τις δεσμεύσεις τους για τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών συνθηκών και των διαρθρωτικών αλλαγών. Οι αρχηγοί των κρατών ή κυβερνήσεων της ευρωζώνης στηρίζουν απόλυτα την απόφαση, καθώς η αξιοπιστία των όσων υπογράφηκαν είναι ένα αποφασιστικό στοιχείο για την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο σύνολο της ευρωζώνης.

Σταθεροποιητικά εργαλεία:

7. Προκειμένου να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του EFSF και να διευθετήσουμε τον κίνδυνο της μετάδοσης, συμφωνούμε να αυξήσουμε την ευελιξία του EFSF, επιτρέποντας του να κάνει τα εξής:

- Να επεμβαίνει στη βάση προληπτικών προγραμμάτων, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

- Να χρηματοδοτεί την επαναγορά κεφαλαίων από τα χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα μέσω δανείων προς τις κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν είναι ενταγμένες σε κάποιο πρόγραμμα.

- Να επεμβαίνει στις δευτερογενείς αγορές, με βάση τις αναλύσεις της ΕΚΤ, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη εξαιρετικών περιπτώσεων και με ομόφωνη απόφαση από τα μέλη του EFSF.

Δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρωζώνη:

8. Χαιρετίζουμε την πρόοδο που έχει γίνει από την εφαρμογή των προγραμμάτων σε Ιρλανδία και Πορτογαλία και επαναλαμβάνουμε την απόλυτη δέσμευση μας για την επιτυχία αυτών των προγραμμάτων. Οι προϋποθέσεις δανεισμού από το EFSF για την Ελλάδα θα ισχύουν και για Πορτογαλία και Ιρλανδία. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουμε την προθυμία της Ιρλανδίας να συμμετάσχει εποικοδομητικά στις συζητήσεις για το προσχέδιο της οδηγίας για Κοινό Φόρο Σταθερότητας και στις εποικοδομητικές συζητήσεις για θέματα φορολογικής πολιτικής στο πλαίσιο του ευρώ. 

9. Όλα τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα υιοθετήσουν άμεσα τους συμφωνηθέντες δημοσιονομικούς στόχους, για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και να διευθετήσουν τις μακρό-οικονομικές ανισορροπίες. Το δημόσιο έλλειμμα σε όλες τις χώρες, εκτός από αυτές που είναι σε ειδικό πρόγραμμα, πρέπει να είναι κάτω από το 3% το αργότερο το 2013. Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσορίζουμε το πακέτο του προϋπολογισμού που πρόσφατα παρουσιάστηκε από την ιταλική κυβέρνηση και θα προσπαθήσει να περιορίσει το έλλειμμα κάτω από το 2012 και να πιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2014. Χαιρετίζουμε, επίσης, τις φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που προχωράει η Ισπανία στον δημοσιονομικό, χρηματοοικονομικό και διαρθρωτικό τομέα.

10. Θα εφαρμόσουμε τις συστάσεις που υιοθετήθηκαν τον Ιούνιο για μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη μας. Προσκαλούμε την Επιτροπή να ενισχύσει τις συνέργιες ανάμεσα στα προγράμματα δανεισμού και τους πόρους της Ε.Ε σε όλες τις χώρες που είναι υπό την βοήθεια ΔΝΤ/Ε.Ε. Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για βελτίωση της ικανότητας της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων με σκοπό να βοηθήσει την ανάπτυξη και την εργασία.

Οικονομική διακυβέρνηση

11. Κοιτάζουμε μπροστά για να τελειοποιήσουμε το νομοθετικό πακέτο για την ισχυροποίηση του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης και την νέα μακρό - οικονομική παρακολούθηση.

12. Δεσμευόμαστε να εισαγάγουμε νομοθετικές δεσμεύσεις για τα εθνικά δημοσιονομικά πλαίσια από το τέλος του 2012.

13. Συμφωνούμε ότι η εξάρτηση από τους ξένους οίκους αξιολόγησης πρέπει να μειωθεί και κοιτάζουμε μπροστά να προχωρήσουμε την πρόταση της Επιτροπής.

14. Καλούμε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Eurogroup να ετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ως τον Οκτώβριο πάνω στο πώς να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τη διαχείριση των κρίσεων στην ευρωζώνη και τη βελτίωση των μεθόδων εργασίας.

Καλούμε το Eurogroup να εφαρμόσει ταχέως και με προτεραιότητα τις αποφάσεις που πήραμε σήμερα. 


Το κείμενο που μοιράστηκε στις Βρυξέλλες...

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θέλουμε ή δεν θέλουμε την «επιλεκτική» χρεοκοπία;

Θέλουμε ή δεν θέλουμε την «επιλεκτική» χρεοκοπία;



Ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί, όσο εκεί που δεν παίρνει. Και ο λόγος είναι τα αντιφατικά μηνύματα τόσο από πλευράς κυβέρνησης, όσο και από πλευράς αντιπολίτευσης σχετικά με την επιλογή της επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Από τη μεριά της κυβέρνησης:
Τουλάχιστον μέχρι προ ολίγων ημερών φαινόταν να αποδέχεται και μάλιστα να καλοδέχεται τη λύση ενός τύπου χρεοκοπίας, όπου θα υπήρχε κατά κάποιον τρόπο συμμετοχή των ιδιωτών, μέσω επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή, ή μέσω επιμήκυνσης και κουρέματος του επιτοκίου. Παρά το μακιγιάρισμα της λέξης χρεοκοπία, από τον πιο εύπεπτο επιθετικό προσδιορισμό «επιλεκτική», η λύση αυτή συνιστά χρεοκοπία, όπως απειλούν οι γνωστοί οίκοι, αλλά όπως δείχνει και η προηγούμενη εμπειρία. Τόσο η Αργεντινή, όσο και το Εκουαδόρ δεν είχαν κηρύξει στάση πληρωμών σε όλο το χρέος, παρά μονάχα Επιλεκτικά σε κάποια ορισμένα ομόλογα, και αυτό όχι στο κεφάλαιο, παρά μονάχα στους τόκους, όσον αφορά τουλάχιστον στο Εκουαδόρ.
Αν μέχρι πρότινος οι χώρες αυτές αποτελούσαν το φόβητρο των συνεπειών μιας χρεοκοπίας, όπως διακήρυτταν με στόμφο κυβερνητικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι κολαούζοι, τι συνέβη και ξαφνικά η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν πρόκειται να έχει σοβαρές συνέπειες, όσον αφορά στην αντίδραση των αγορών;
Από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας:
Για ποιο λόγο έχει ξεσπάσει σκυλοκαυγάς ανάμεσα σ’ αυτή και το Πασόκ, όταν μετά την εγκατάλειψη από την κυβέρνηση κάθε λύσης όπου θα συμμετείχαν ιδιώτες, η ΝΔ έχει βγει στις ταράτσες, διακηρύσσοντας με έντονο αντιπολιτευτικό μένος, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους συμμετοχή των ιδιωτών στο τραπέζι; Αφού συμφωνούν, γιατί μαλλιοτραβιούνται;
Από τη μεριά της Αριστεράς:
Γιατί ξορκίζουν τόσο πολύ τη λύση της επιλεκτικής χρεοκοπίας, per se, με τα ίδια επιχειρήματα της κυβέρνησης, ότι θα επιφέρει τα μέγιστα δεινά, όταν την ίδια στιγμή προκρίνουν τη λύση της διαγραφής μέρους, ή του συνόλου του χρέους; Γιατί η διαγραφή θα είναι λιγότερο επώδυνη από μια επιλεκτική χρεοκοπία, η οποία στο κάτω – κάτω μέσω της επαναγοράς θα μπορεί να πετύχει και κούρεμα κατά 50%; Η μερική διαγραφή του χρέους δεν συνιστά «επιλεκτική» χρεοκοπία;
Όποιος γνωρίζει, ας απαντήσει.
ΠΗΓΗ: cynical

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μέλη των «Anonymous» στα χέρια του FBI

Μέλη των «Anonymous»  στα χέρια του FBI


Δεκαέξι άτομα συνέλαβε το FBI στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε χθες το βράδυ, και τα οποία, μετά από έρευνα φέρονται να ανήκουν στην ομάδα hackers  «Anonymous» («Ανώνυμοι»). Την ίδια ημέρα έγιναν πέντε ακόμη συλλήψεις από τη Βρετανική και την Ολλανδική αστυνομία, ανεβάζοντας τον αριθμό των κατηγορούμενων ως χάκερ σε 21.
Σχετικά με τις χθεσινές συλλήψεις σε αμερικάνικο έδαφος πάντως, εκπρόσωποι του FBI αλλά και του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρθηκαν στη δράση των χάκερ στην ιστοσελίδα PayPal και τόνισαν ότι πρόκειται για επιχείρηση της ομάδας «Ανώνυμοι».

Πηγή tsantiri
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποφυλακίστηκε ο Βασίλης Ξηρός της 17 Νοέμβρη




Ο 39χρονος συνελήφθη το 2002 στη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων για την εξάρθρωση της «17Ν».





Την πύλη εξόδου των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής, διέβη ο εκ των καταδικασθέντων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Βασίλης Ξηρός.

Ο Β. Ξηρός, αδελφός του Σάββα και του Χριστόδουλου, κι εκ των μελών που βρισκόταν κοντά στον πυρήνα της οργάνωσης, εξέτισε τα τρία πέμπτα της συνολικής ποινής των 25 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί στο εφετείο. Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης και διέταξε την υφ' όρων απόλυσή του από τις φυλακές.



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...