Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σπίτι 600 δολαρίων. Ζει μία ολόκληρη οικογένεια

Σπίτι 600 δολαρίων

Ένας άντρας από την Μασαχουσέτη έχτισε τρεις μικρές καμπίνες που του κόστισαν 200 δολάρια έκαστη. Εκέι μέσα ζει με την σύζυγο του, τα δύο παιδιά τους και τον σκύλο τους!




























Πηγή newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συνολική διευθέτηση των ζητημάτων στο Αιγαίο ζήτησε ο Νταβούτογλου




Την πάγια θέση της Τουρκίας για συνολική διευθέτηση των ζητημάτων στο Αιγαίο, δηλαδή πέραν της υφαλοκρηπίδας, όπως είναι η ελληνική θέση, των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του την Τρίτη στο Mega. Ανέφερε ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών προχωρούν, παρότι παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.
«Στόχος είναι να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, εμπιστοσύνης και κοινών συμφερόντων» τόνισε κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της Τουρκίας. Σχετικά με το θέμα των παραβιάσεων και των παραβάσεων στο Αιγαίο υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να γίνονται πτήσεις βάσει του διεθνούς δικαίου υπενθυμίζοντας ότι το σύνολο του χώρου δεν ανήκει στην Ελλάδα.«Είναι υπερβολικό να λέμε ότι ο αριθμός των παραβιάσεων αυξάνεται» πρόσθεσε για να διευκρινίσει ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Θέλουμε ελεύθερη πρόσβαση στο διεθνή εναέριο χώρο και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου» κατέληξε.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, όπου επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδος - Τουρκίας με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και να αποφευχθούν πρακτικές και προκλήσεις που προκαλούν δυσμενή αντίκτυπο στην κοινή γνώμη.
Όσον αφορά το Καστελόριζο που βρέθηκε στο επίκεντρο εξαιτίας των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Καθημερινήο Αχμέτ Νταβούτογλου επισήμανε ότι το Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί και η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να αμφισβητήσει την κυριαρχία του, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι παραμένει η ειδική προσέγγιση της Τουρκίας στα ζητήματα του Αιγαίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Άγκυρας ότι το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο. Υπογράμμισε δεν ότι η πολύ στενή συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας έχει προσδώσει νέα διάσταση στην ελληνοτουρκική συνεργασία.
Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας επανέλαβε πως οι διερευνητικές επαφές έχουν στόχο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από τον Έβρο ως το Καστελόριζο, ενώ ερωτηθείς σχετικά επισήμανε πως η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών.
Εν τω μεταξύ, οι δηλώσεις Νταβούτογλου, ξεσήκωσαν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, την απορία του για το γεγονός ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν βρήκε τα κατάλληλα λόγια για να αποδοκιμάσει «με τον τρόπο που έπρεπε» τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου εξέφρασε χθες ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως είχε προειδοποιήσει στη Βουλή ότι η Τουρκία θα προσπαθούσε να επινοήσει τρόπους, να βγάλει το Καστελόριζο έξω από την ανάπτυξη της ΑΟΖ. «Ο κ. Νταβούτογλου έχει αρχίσει να μεθοδεύει αυτήν την κατάσταση. Κάθε μέρα που περνάει λειτουργεί εις βάρος της χώρας σε ένα μείζον εθνικό θέμα» υποστήριξε.
Των συνομιλιών Δρούτσα - Νταβούτογλου προηγήθηκε η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συνεδρίασης του ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας των δύο χωρών, τον ερχόμενο Ιούλιο στην Άγκυρα, όπως και οι εξελίξεις στη Λιβύη.
Νωρίτερα, ο κ.Νταβούτογλου συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στις δηλώσεις του ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι συζητήθηκαν «όλα τα θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται και βεβαίως, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»
«Είναι γνωστό -και είναι πάγια θέση μας- ότι ενθαρρύνουμε την προώθηση πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Από την άλλη μεριά όμως, επαναλάβαμε για μια ακόμα φορά, τις πάγιες και σταθερές ελληνικές θέσεις για όλα τα ζητήματα, πάντοτε σημειώνοντας ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει παρά μονάχα ένα πρόβλημα προς διευθέτηση. Αυτό του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο» υποστήριξε.
Πηγή http://tvxs.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία του Μουμπάρακ η Αίγυπτος




Επικυρώθηκε από αιγυπτιακό δικαστήριο η απόφαση να «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και των μελών της οικογένειάς του, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της χώρας Mena.
Τον περασμένο μήνα οι αιγυπτιακές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα στον Μουμπάρακ, τη σύζυγό του Σούζαν, τους γιους τους, Αλάα και Γκαμάλ και τις συζύγους των τελευταίων, ενώ ο γενικός εισαγγελέας Άμπντελ Μαγκίντ Μαχμούντ αποφάσισε να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία τους στην Αίγυπτο. Ο Μουμπάρακ, ο οποίος παραιτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου, κατηγορείται ότι συγκέντρωσε τεράστια περιουσία κατά την 30ετή παραμονή του στην ηγεσία της χώρας.
Πολλοί πρώην υπουργοί του Μουμπάρακ, καθώς και επιχειρηματίες προσκείμενοι στο παλαιό καθεστώς έχουν συλληφθεί, τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα ή πρόκειται να δικαστούν τις επόμενες εβδομάδες για απάτες και καταχρήσεις.

Πηγή http://tvxs.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Την αναθεώρηση του όρου «πανδημία» ζητά το Ευρωκοινοβούλιο




Την αναθεώρηση του όρου «πανδημία», ώστε να μη λαμβάνει υπόψη μόνο τη διάδοση αλλά και τη σοβαρότητα μίας μεταδοτικής ασθένειας, ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο ψήφισμά τους, οι ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι η αντίδραση που προκλήθηκε παγκοσμίως από τη διάδοση της νέας γρίπης ήταν δυσανάλογη της σοβαρότητάς της.
Η πανδημία σκότωσε συνολικά 2.900 ανθρώπους στην Ευρώπη, μέχρι το τέλος του Απριλίου του 2010, αριθμός σημαντικά χαμηλότερος από εκείνον τον νεκρών από εποχική γρίπη, που έφτασαν τις 40.000. Οι ευρωβουλευτές επισημαίνουν το γεγονός ότι ο ΠΟΥ χαρακτήρισε πανδημία την εξάπλωση του ιού είχε ως αποτέλεσμα μιας από τις πλέον δαπανηρές εκστρατείες εμβολιασμού στην ιστορία. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η Βρετανία ξόδεψε 1,3 δις ευρώ σε εμβόλια και η Γαλλία περίπου 700 εκ. ευρώ, όταν το κόστος για τα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης ανήλθε σε 87 εκ. ευρώ.
Οι ευρωβουλευτές ζητούν περισσότερη συνεργασία και μεγαλύτερη διαφάνεια στις περιπτώσεις πανδημιών. Ζητούν επίσης αναθεώρηση και των σχεδίων πρόληψης μελλοντικών πανδημιών, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία. Επισημαίνουν ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να έχουν την ευθύνη για την ποιότητα, την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τους και υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η διαφάνεια στην αξιολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων που συστήνονται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Πηγή http://tvxs.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πέντε απίθανες ανακαλύψεις από τις διάσημες πάπιες της Disney!

Perierga.gr - Disney ανακαλύψεις


Τα τελευταία 50 χρόνια, οι περιβόητες πάπιες της Disney έχουν καταφέρει να αλλάξουν τον κόσμο. Ιδού το γιατί:
5. Το Inception ήταν αρχικά ιδέα του Σκρουτζ Μακ Ντακ
Μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του Χόλιγουντ, η ταινία Inception εγκαινίασε ευφάνταστες τεχνικές, όπως κοινά όνειρα μέσω κλοπής, ψυχολογική λήθη και αποφυγή του υποσυνείδητου χάρη σε ειδικές τεχνικές. Πανέξυπνα εργαλεία, που χρησιμοποιήθηκαν ωστόσο αρχικά από τον Σκρουτζ Μακ Ντακ.
Σε κόμικ του 2002, το μυαλό του Σκρουτζ καταλήφθηκε από τους Μουργόλυκους. Οι τελευταίοι, ως κλέφτες ονείρων, μπήκαν στο μυαλό του Σκρουτζ για να κλέψουν το μυστικό κωδικό του θησαυροφυλακίου του. Κάπως έτσι ξεκινά και το Inception…
4. Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ εμπνέει τη συνέχεια του Ιντιάνα Τζόουνς
Στην έναρξη της ταινίας Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού, ο Ιντιάνα Τζόουνς εισβάλει σε ένα ναό, κλέβει ένα θησαυρό και κάνει στην άκρη έναν τεράστιο ογκόλιθο. Οι Σπίλμπεργκ και Λούκας εμπνεύστηκαν για τη σκηνή αυτή από δύο διαφορετικά κόμικ με τον Σκρουτζ Μακ Ντακ. Ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ έχει αποδεχτεί δημοσίως ότι και ο χαρακτήρας του Ιντιάνα Τζόουνς και ο ογκόλιθος που τον κυνηγά στη συνέχεια προέρχονται ως ιδέα από το κόμικ του 1954 «7 πόλεις της Τσιμπόλα». Στο κόμικ αυτό, οι πάπιες και οι Μουργόλυκοι βρίσκουν ένα ανεκτίμητο είδωλο σε μια υπόγεια ταβέρνα.
Το δεύτερο μέρος της ταινίας – η αίθουσα των βελών και οι εχθρικοί αυτόχθονες που κυνηγούν τον Τζόουνς μέσα στη ζούγκλα – αποτελεί έμπνευση από το κόμικ του 1959, Prize of Pizarro.
3. Ο Ντόναλντ Ντακ ανακαλύπτει μέθοδο ανέλκυσης ναυαγίων
Δεν είναι όμως μόνο οι ταινίες που έχουν εμπνευστεί από τις περιβόητες πάπιες. Το 1964, ένα φορτηγό πλοίο ανατράπηκε στην ακτή του Κουβέιτ. Το πλοίο ήταν γεμάτο με 5.000 πρόβατα, που πνίγηκαν και άρχισαν να αποσυντίθενται σε κοντινή απόσταση από την πηγή πόσιμων υδάτων του Κουβέιτ. Ο Δανός εφευρέτης Karl Kroyer σχεδίασε μια τεχνική ανέλκυσης ναυαγίων, που περιλάμβανε το γέμισμα του πλοίου με μικρές μπάλες, μέσω ενός σωλήνα. Η συνδυαζόμενη πλευστότητα του σωλήνα και των μπαλών θα επέτρεπε την άνοδο του πλοίου στην επιφάνεια. Χρειάστηκαν 27 εκατ. μπάλες, αλλά τελικά λειτούργησε.
Ο Kroyer, όπως είναι κατανοητό θέλησε να κατοχυρώσει την ιδέα. Απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες σε Γερμανία, Βρετανία και Δανία. Κι ενώ οι δύο πρώτες χώρες δέχτηκαν το αίτημά του, η τρίτη του είπε πως η ιδέα του ήταν κλεμμένη από τον Ντόναλντ Ντακ!
Το 1949, 15 χρόνια πριν τον Kroyer, ο Carl Barks έγραψε την ιστορία «Το βυθισμένο Γιοτ», στο οποίο ο Ντόναλντ Ντακ προσπαθούσε να βρει έναν οικονομικό τρόπο για να ανελκύσει το βυθισμένο πλοίο του θείου του. Η λύση που βρήκε ήταν ένας σωλήνας που θα έφτανε στο πλοίο, γεμάτος με μπάλες του πινγκ πονγκ…
2. Ο Ντόναλντ Ντακ ανακαλύπτει ένα νέο μόριο 20 χρόνια πριν από την επιστήμη
Ο Carl Barks και οι πάπιες προσέφεραν τόσα στον επιστημονικό κόσμο, που το πανεπιστήμιο Κορνέλ έδωσε το όνομα του δημιουργού σε έναν αστεροειδή. Είχε προηγηθεί η δημοσίευση σε ένα επιστημονικό περιοδικό για το κόμικ του, που κατά λάθος ανακάλυψε ένα νέο μόριο.
Το 1944, σε ένα κόμικ του Ντόναλντ Ντακ, ο τελευταίος χτυπά το κεφάλι του καθώς βοηθά τους ανιψιούς του σε ένα επιστημονικό πείραμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανακαλύψει το «Duckmite». Ο Barks δεν διέθετε καθόλου γνώσεις φυσικής ή χημείας και θεωρούσε ότι τα έβγαζε όλα από το κεφάλι του. Είκοσι χρόνια αργότερα, έλαβε ένα γράμμα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, που τον ενημέρωνε ότι ένα επιστημονικό άρθρο με τον τίτλο «Το καθεστώς ιδιοπεριστροφής των καρβενίων», που αποτελούσε το πρώτο που ασχολιόταν με το καρβένιο «μεθυλένιο», το οποίο είχε μόλις ανακαλυφθεί..
Ο Barks είχε αναφερθεί στο μεθυλένιο (CH2) πριν από 20 χρόνια, όταν η επιστήμη δεν είχε καταφέρει να αποδείξει την ύπαρξή του.
1. Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ δημιούργησε τα Manga
Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ αποτέλεσε μεγάλη πηγή έμπνευσης για τον Osamu Tezuka, γνωστό και ως «πατέρα των Manga». Ο Tezuka δηλώνει πως οφείλει τα πάντα σχετικά με το έργο του στον Σκρουτζ Μακ Ντακ, καθώς όλο το καλλιτεχνικό τους στιλ – όπως τα υπερβολικά μεγάλα, χαριτωμένα μάτια και τα μικρά στόματα – αποτελούν ακόμη καθοριστικές βάσεις του ιαπωνικού animation. Το έργο του αποτέλεσε τη βάση για όλα τα manga, και ο Tezuka έχει επιβεβαιώσει πως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το έργο του.
πηγή: tvxs.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στενωπό 3 έως 5 χρόνια «βλέπουν» οι επιχειρήσεις

Μία στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις στη χώρα μας εκτιμά ότι θα χρειαστεί να αναχρηματοδοτήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις ή τα χρέη της μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με έρευνα της Ernst & Young, που παρουσιάστηκε σήμερα με τίτλο «Ελλάδα: Βαρόμετρο κεφαλαιακής εμπιστοσύνης».

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μομφεράτος, partner, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 49 διευθυντικά στελέχη εταιρειών της ελληνικής αγοράς με εισόδημα άνω των 10 εκατ. ευρώ η καθεμία, ανέφερε ότι οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 46% δήλωσαν ότι οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες έχουν χειροτερεύσει συγκριτικά με τους προηγούμενους έξι μήνες. Επίσης, το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα χρειαστεί να αναχρηματοδοτήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις ή τα χρέη τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Ενδεικτική της τάσης που υπάρχει στην ελληνική αγορά, είπε ο κ. Μομφεράτος, είναι ότι από τα διευθυντικά στελέχη που ερωτήθηκαν ποσοστό 70% θεωρεί ότι η οικονομία δεν θα συνέλθει παρά μετά την πάροδο 2 έως 5 ετών, ενώ μόνο το 11% πιστεύει ότι η ύφεση θα υποχωρήσει στους επόμενους 12-24 μήνες.

Η παρατεινόμενη ύφεση επηρεάζει τις προοπτικές των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Το 59% των διευθυντικών στελεχών της ελληνικής αγοράς πιστεύει ότι οι προοπτικές για εξαγορές και συγχωνεύσεις θα είναι πιο ευνοϊκές στην παγκόσμια αγορά, συγκριτικά με τις αντίστοιχες προοπτικές της εγχώριας αγοράς για τους επόμενους έξι μήνες. Παράλληλα, η πλειονότητα πλέον των στελεχών (56%) εστιάζει στην οργανική ανάπτυξη αντί στην ανάπτυξη μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Επίσης, η επιθυμία τους για εξαγορές υπερβαίνει τη διάθεσή τους για πωλήσεις περιουσιακών τους στοιχείων. Χαρακτηριστικά, το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι πιθανό ή πολύ πιθανό να προβεί σε εξαγορές στους επόμενους έξι μήνες, συγκριτικά με το 14% που δήλωσε ότι αναζητεί ευκαιρίες για πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, δεν αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις προβλήματα χρηματοδότησης. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η χρήση μετρητών και δανείων για τους επόμενους 12 μήνες μειώνεται μόνο οριακά σε σύγκριση με τους προηγούμενους 12 μήνες. Ο τραπεζικός δανεισμός παραμένει ως κύρια πηγή χρηματοδότησης συναλλαγών, με το 54% των ερωτηθέντων να σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει συναλλαγές με τραπεζικό δανεισμό στους επόμενους 12 μήνες (ποσοστό ελαφρώς μειωμένο έναντι των προηγούμενων 12 μηνών που κυμαινόταν σε 64%).

Η χρήση μετρητών για τη χρηματοδότηση συναλλαγών ακολουθεί την ίδια τάση και εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένη για τους επόμενους 12 μήνες από 39% έναντι του 36% των ερωτηθέντων. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν, επίσης, ότι οι διοικήσεις των εταιρειών τείνουν στην ανεύρεση μη παραδοσιακών πηγών χρηματοδότησης, όπως αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, δάνεια μετόχων ή ιδιωτικά κεφάλαια.

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πολιτικός έβγαλε τη γυναίκα του στο κλαρί για να πληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία !

Ένας πολιτικός υποψήφιος στην Ινδονησία, που δεν εκλέχτηκε τελικά στις εκλογές, κατηγορείται ότι εξανάγκαζε τη σύζυγό του σε πορνεία για να αντλήσει κεφάλαια για την προεκλογική του εκστρατεία.
Ο Haerul Asri έλαβε μέρος στις εκλογές του 2009 για το Νομοθετικό Συμβούλιο της περιοχής του Δυτικού Sulawesi.
Ο 38χρονος πολιτικός φέρεται ότι εξανάγκαζε τη σύζυγό του να έχει σεξουαλικές επαφές με φίλους του και άλλους άνδρες σε τιμές μεταξύ 300.000 και 500.000 ρουπίων (περίπου 25 και 42 ευρώ αντίστοιχα).
Ο Asri είπε την Τρίτη 3 Αυγούστου σε δικαστήριο της επαρχίας της Δυτικής Sulawesi (Κεντρική Ινδονησία), ότι ήταν απελπισμένος γιατί έπρεπε να συγκεντρώσει χρήματα για την εξόφληση των υψηλών χρεών του.
Παίρνοντας δάνεια για την προεκλογική του εκστρατεία, βρέθηκε να χρωστάει πολλά λεφτά. Τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας και της παράνομης εμπορίας ανθρώπων (human trafficking).
Η σύζυγός του, Nad, ισχυρίστηκε ότι απειλούσε να τη χτυπήσει αν δεν κοιμόταν με τους άνδρες που έφερνε στο σπίτι. Ανέφερε ότι ήταν παντρεμένοι 14 χρόνια και ότι έχουν δύο παιδιά.
«Η επιχείρησή του είχε σοβαρό ταμειακό πρόβλημα από την πολιτική του εκστρατεία και άρχισε να δανείζεται χρήματα από διάφορους ανθρώπους. Όταν έχασε τις εκλογές οι πιστωτές του χτυπούσαν την πόρτα μας κάθε μέρα», είπε η σύζυγός του σε τοπική εφημερίδα.
Ο εξαναγκασμός της στη πορνεία άρχισε στις αρχές του έτους, είπε.
«Με χτυπούσε και απειλούσε να με σκοτώσει αν έλεγα ότι δεν θέλω να το κάνω», είπε «μέχρι που τελικά αποφάσισα να το σκάσω και να γυρίσω σπίτι».
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έκλεψαν χρήματα από παράνομη «μπαρμπουτιέρα»

Ένας 19χρονος ομογενής και ένας 22χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν και κρατούνται στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι λήστεψαν αλλοδαπούς την ώρα που έπαιζαν ζάρια.

Η αστυνομία αναφέρει ότι οι επίδοξοι ληστές οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, εισήλθαν σε οικοδομή όπου πέντε αλλοδαποί επιδίδονταν στο παράνομο παιχνίδι των ζαριών και άρχισαν να πυροβολούν για εκφοβισμό.

Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, οι δράστες απέσπασαν τα χρήματά τους και τα τοποθέτησαν σε σάκο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή.

Αστυνομικοί τους συνέλαβαν, ενώ ο αλλοδαπός συνεργάτης τους που αναζητείται, φέρεται ότι οργάνωσε την ένοπλη ληστεία δίνοντας πληροφορίες για το υψηλό χρηματικό ποσό που είχαν ποντάρει οι παίκτες τη συγκεκριμένη μέρα.

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεν θα κοπάσει ως το βράδυ ο χιονιάς - Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές - Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ώρες




Το χιόνι δεν θα σταματήσει να πέφτει ειδικά από την Λαμία και κάτω σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ.Τάσο Αρνιακό. 'Οπως πρόβλεψε μέσω του Νewsit, "σήμερα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα θα ειναι κατά τόπους ισχυρές από τη Λαμία και κάτω και κυρίως Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος και Χίος αργότερα μέσα στην ημέρα και στην Κρήτη. Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί στα πελάγη 9 και κατά τοπους 10 μποφόρ. Στην Αττική το έχει στρώσει στα Βόρεια πρόστια αλλά μόλις κοπάσουν οι άνεμοι θα δούμε να το στρώνει και σε πιο πεδινά σημεία του νομού κυρίως μεσα στη νύχτα.



Ο χιονιάς, πάντως μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Από νωρίς το πρωί η Πυροσβεστική εχει δεχθεί περισσότερες απο 60 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Αγία Παρασκευή, Πεύκη, Βριλήσσια, Μαρούσι, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Παλλήνη, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση και Πολύδροσο.

ΩΡΑ 09.00 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ ΦΩΤΟ NEWSITΩΡΑ 09.00 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ ΦΩΤΟ NEWSIT

TO ΔΕΝΤΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ 60 ΕΤΩΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ "ΓΛΥΤΩΣΕ" ΤΟ ΙΧ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ... ΦΩΤΟ NEWSITTO ΔΕΝΤΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ 60 ΕΤΩΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ "ΓΛΥΤΩΣΕ" ΤΟ ΙΧ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ... ΦΩΤΟ NEWSIT

Από το πρωί συνεχίζεται η χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά προάστια, όμως οι περισσότεροι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Tα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Παλιά και τη Νέα Πεντάλη, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τη Χασιά, τη Φυλή και τον Ωρωπό.

Κλειστά σχολεία στην επαρχία

Κλειστά, όπως ανακοινώθηκε θα παραμείνουν και τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Νάουσας, Ευρυτανίας, στα Τέμπη, αλλά και στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας όπως και στα Καλάβρυτα και την ορεινή Αιγιάλεια καθώς εκεί η χιονόπτωση ήταν ισχυρή.

Προσοχή κατά την κίνησή σας στους δρόμους καθώς οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί και παρασύρονται πολλά αντικείμενα.

Ανεστάλησαν, τόσο η στάση εργασίας που είχαν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλλεϋ, όσο και η 24ωρη που είχαν εξαγγειλει οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ.

Είναι κλειστοί οι δρόμοι:

Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω
Διονύσου από το 141 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω
Αθηνών- Θηβών (παλιά) από το 4οχλμ
Φυλής προς Δερβενοχώρια από το μοναστήρι και πάνω.

Προβλήματα με το ρεύμα σε περιοχές της Αττικής

Συνεχείς ήταν οι διακοπές ρεύματος όλη τη νύχτα, αλλά και αυτή τη στιγμή σε πολλές περιοχές. Όπως δήλωσε στο newsit ο Διευθυντής της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης,  τα συνεργεία είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Πρόβλημα υπάρχει στην ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο Αττικής  κυρίως στην Πεντέλη, στην περιοχή του Μαραθώνα, Αγιο Στέφανο, Βριλήσσια, Θρακομακεδόνες, σε ορισμένες περιοχές Κηφισιάς και Κάτω Κηφισιάς.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλήματα έχουμε κυρίως στη Βοιωτία, Ασπρα Σπίτια, Δίστομο, Κωπαϊδα, στην Ευβοια  σε Υπάτη, Νεοχώρι και Ψαχνά. Σε κάθε περιπτωση το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η πτώση του πυλωνα στη Δρακιά Πηλίου που έχει αφήσει χωρίς ρεύμα τις Σποράδες".

Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες
Από χθες το βράδυ η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόνησος παραμένουν χωρίς ρεύμα και η ΔΕΗ που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα δεν είναι ακόμα σε θέση να πει με σιγουριά πότε αυτό θα συμβεί...

Στην κατάψυξη όλη η χώρα

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση συνθηκών παγετού στο οδικό δίκτυο.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Γρίβας- Καστανερής-Λειβαδίων στο νομό Κιλκίς.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους, οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στον παλιό δρόμο της Καστανιάς, αλλά και για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το ορεινό δίκτυο του νομού Χαλκιδικής.

Στο νομό Φλώρινας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού, λόγω των συνθηκών παγετού, αλλά και στα ορεινά του νομού Γρεβενών.



Προβλήματα με τα πλοία

Γενική απαγόρευση απόπλου από Πειραιά και Λαύριο. Από Ραφήνα απαγορεύθηκε ο απόπλους για Κυκλάδες.
Επίσης, μόνο με μεγάλα φέρι-μποουτ εκτελείται το δρομολόγιο από Σαλαμίνα για Πειραιά.
Απαγόρευση απόπλου ισχύει επίσης για τις περιοχές Πρίνου-Καβάλα, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.
Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο πλοία κλειστού τύπου. Επίσης το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο ενώ δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από Παλούκια για Σαλαμίνα.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη

Ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπεται λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα, χιονιά στα ορεινά, τα ημιορεινά και τα πεδινά των βορειότερων περιοχών και χιονόνερο στα νότια πεδινά. Από το απόγευμα πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων σε Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Ειδικά στην περιοχή της Αττικής, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ευρωκοινοβούλιο, αυτός ο... άγνωστος. Οι ευρωβουλευτές κάθονται κατά χώρα ή κατά πολιτική ομάδα;

Ευρωκοινοβούλιο, αυτός ο... άγνωστος


Δεν γνωρίζετε την απάντηση; Μην ανησυχείτε, ανήκετε στο μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων που δεν γνωρίζουν και πολλά πράγματα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο. 

Αν πιστεύετε πως οι ευρωβουλευτές κάθονται ανάλογα με τη χώρα τους, ανήκετε στο 38% των Ευρωπαίων που έχουν αυτήν την εσφαλμένη εντύπωση. Σωστά απαντούν Ολλανδοί, Βέλγοι, Σουηδοί, Εσθονοί και Σλοβένοι.

Οι καλύτερα ενημερωμένοι πολίτες για το ρόλο και τις λειτουργίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι άνδρες ηλικίας 40-54 ετών, από μεσαία και υψηλά κοινωνικά στρώματα, ενώ το 69% των Ευρωπαίων εξακολουθεί να δηλώνει κακά ενημερωμένο για τις δραστηριότητές του.   

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτηρίζεται θετικά ως προς τις επιδόσεις της αποτελεσματικότητας και δημοκρατικότητας και αρνητικά ως προς τον δυναμισμό, ενώ τελικά οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν την ισχυροποίησή του (55% έναντι 52%). Υπέρ ενός ισχυρότερου ρόλου της Ευρωβουλής τάσσονται πάντως οι Κύπριοι, Ισπανοί, Έλληνες, Σλοβάκοι, Ρουμάνοι και Βέλγοι. Την αντίθεσή τους δηλώνουν οι Βρετανοί, Ιρλανδοί, Αυστριακοί, Γερμανοί και Δανοί.

Στον τομέα των προτεραιοτήτων, καλές επιδόσεις ως προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδίδουν στην Ευρωβουλή οι Κύπριοι, Λεττονοί, Σλοβένοι, Ούγγροι και Έλληνες, ενώ χαμηλά τη βαθμολογούν οι Πορτογάλοι, Λουξεμβούργιοι, Ιταλοί και Βρετανοί. Δεύτερη προτεραιότητα είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων, όπου επίσης η Ευρωβουλή παίρνει καλή βαθμολογία από τη Γαλλία, Σουηδία, Ιρλανδία και Λεττονία, ενώ χαμηλή από τη Λεττονία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Λιθουανία και Εσθονία. Στην τρίτη προτεραιότητα, την προάσπιση της αλληλεγγύης, επιβραβεύουν την Ευρωβουλή οι Βούλγαροι, Έλληνες, Σλοβάκοι, Τσέχοι, Κύπριοι και Γερμανοί, ενώ την αποδοκιμάζουν οι Βρετανοί, Σουηδοί, Δανοί και Γάλλοι.

Σε θέματα φτώχειας και κοινωνικής ενσωμάτωσης καλή βαθμολογία παίρνει η Ευρωβουλή από την Ελλάδα, Πορτογαλία, Λετονία και Ισπανία, ενώ κακή από τη Μάλτα, Ιταλία, Βρετανία και Δανία. Ως προς την κατανάλωση και τη δημόσια υγεία επικροτούν τη δράση της Ευρωβουλής οι Κύπριοι, οι Έλληνες, οι Βούλγαροι και οι Μαλτέχοι, ενώ την θεωρούν ανεπαρκή οι Σουηδοί, Βρετανοί, Λουξεμβούργιοι και Ισπανοί.
Πηγή newsbeast.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Διαδηλώσεις στο Ιράν για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

    Διαδηλώσεις στο Ιράν για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

    Οι επικριτές της ιρανικής κυβέρνησης σχεδιάζουν νέες διαδηλώσεις σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μετέδωσαν ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης.

    Οι διαδηλώσεις, που υποκινήθηκαν από το κίνημα Πράσινο Κύμα, στοχεύουν κυρίως στη διασφάλιση της απελευθέρωσης των δύο ηγετών, του Μιρ Χουσέιν Μουσαβί και του Μεχντί Καρουμπί-, οι οποίοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό περίπου επί τρεις εβδομάδες.

    Οι σύζυγοι των δύο ηγετών Ζάχρα Ραχναβάρντ και Φατμέ Καρουμπί φέρεται ότι κρατούνται στη στρατιωτική φυλακή της Χεσματιέχ στην ανατολική Τεχεράνη. Ο υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί διέψευσε ότι οι γυναίκες έχουν φυλακιστεί και είπε ότι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό. Ωστόσο, οι συγγενείς του Μουσαβί και του Καρουμπί υποστηρίζουν ότι τα φώτα στα σπίτια τους είναι σβηστά επί εβδομάδες. Αν οι δύο γυναίκες βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τους ίδιους, τότε θα τους επιτρεπόταν να συναντούν συγγενικά τους πρόσωπα.

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας άγνωστος αριθμός διαδηλωτών συνελήφθη στη διάρκεια δύο διαδηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

    Περισσότεροι από 200 βουλευτές, πολλές οργανώσεις ιερωμένων και πολλοί υποστηρικτές της κυβέρνησης έχουν κάνει έκκληση για τη σύλληψη και την εκτέλεση του Μουσαβί και του Καρουμπί με την κατηγορία της υπονόμευσης του ισλαμικού συστήματος και της συνεργασίας με ξένες δυνάμεις.

    Πηγή newsbeast.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Η Σούδα περιμένει το «πράσινο» φως του ΟΗΕ;

    Η Σούδα περιμένει το «πράσινο» φως του ΟΗΕ


    Επιχειρησιακά σχέδια με αιχμή του δόρατος τα δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία που έχουν αγκυροβολήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στο ναύσταθμο της Σούδας, καταστρώνει το Πεντάγωνο.

    Ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς προειδοποίησε για «αρνητικές πολιτικές συνέπειες» την περασμένη εβδομάδα, αν οι ΗΠΑ επιτεθούν σε ακόμη μία μουσουλμανική χώρα.

    Με βάση αυτή τη συλλογιστική, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, οι επιτελείς του Πενταγώνου, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, κινήθηκαν για να σχεδιάσουν μια γκάμα «ουδέτερων» επιχειρησιακών επιλογών.

    Μια σχετικά «παθητική» επιχείρηση, που θεωρείται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ο ηλεκτρονικός πόλεμος που διεξάγεται από αμερικανικά αεροσκάφη, τα οποία πετούν στο διεθνή εναέριο χώρο της Μεσογείου και είναι σε θέση να «τυφλώνουν» τις τηλεπικοινωνίες του καθεστώτος Καντάφι με τις στρατιωτικές ομάδες που ελέγχει.

    Οι New York Times έκαναν επίσης ειδική αναφορά στην παρουσία και το ρόλο που ενδεχομένως κληθούν να έχουν, υπό την πιθανή κάλυψη και του Συμβουλίου Ασφαλείας, το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο Kearsage και το πλοίο συνοδείας Ponce, που κατέπλευσαν πρόσφατα στη Σούδα.

    Τα πολεμικά σκάφη μεταφέρουν μια ειδική μονάδα πεζοναυτών, την 26η Marine Expeditionary Unit, η οποία είναι ικανή να διεξάγει αστραπιαίες κινήσεις από αέρα, θάλασσα και ξηρά.

    Στη δύναμή της, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εντάσσονται πολεμικά αεροσκάφη τύπου Χάριερ, αμφίβια μέσα, ελικόπτερα και 400 πεζοναύτες. Ο στολίσκος μπορεί να εξελιχθεί ως φόβητρο και ως ένα μοντέρνο παράδειγμα της «διπλωματίας των κανονιοφόρων», που στοχεύει από τη μία να ενθαρρύνει τους εξεγερμένους και από την άλλη να διαλύσει το ηθικό των καθεστωτικών και μισθοφόρων που στηρίζουν τον Μουαμάρ Καντάφι.
    Πηγή newsbeast.gr
      Read more » Διαβάστε περισσότερα...
      Read more »

      Απώλειες μετά την υποβάθμιση




      Πιέσεις προκαλεί στη δευτερογενή αγορά ομολόγων η χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας κατά τρείς βαθμίδες στην κατηγορία B1, από το διεθνή οίκο Moody's.
      Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά 3 βαθμίδες από την Moody΄s πιέζει τη χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης.
      Παρόλο που και πριν από την υποβάθμιση, τα ελληνικά ομόλογα είχαν περιέλθει στην "μη επενδυτική κατηγορία" (non investment grade), η χθεσινή απόφαση της Moody's, προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για την δυναμική του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους και πιό συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του διεθνούς οίκου, 
      Πιέσεις
      προκαλεί στη δευτερογενή αγορά ομολόγων η χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας κατά τρείς βαθμίδες στην κατηγορία B1, από το διεθνή οίκο Moody's.

      Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά 3 βαθμίδες από την Moody΄s πιέζει τη χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης.
      Παρόλο που και πριν από την υποβάθμιση, τα ελληνικά ομόλογα είχαν περιέλθει στην "μη επενδυτική κατηγορία" (non investment grade), η χθεσινή απόφαση της Moody's, προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για την δυναμική του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους και πιό συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του διεθνούς οίκου, 
      "δημιουργούνται αμφιβολίες για το κατά πόσο η χώρα θα κατορθώσει να αποφύγει την αναδιάρθωση του Χρέους της, δεδομένης της απροθυμίας που δείχνει η Ε.Ε να προχωρήσει σε μία πιό αποφασιστική αντιμετωπίση του προβλήματος".
      Συγκεκριμένα, η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο διευρύνθηκε μέχρι τις 936 μονάδες βάσης, υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιανουαρίου, σημειώνοντας άνοδο 32 μονάδων σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς. 
      Αργότερα, το spread υποχώρησε στις 931 μονάδες. Την περασμένη Παρασκευή είχε διαμορφωθεί στις 886.
      Έτσι, στις 11.00 η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου είχε φθάσει το 12,31% με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο επίπεδο του 9,03%.
      Τα πενταετή ομόλογα διαπραγματευόνταν με απόδοση 13,8% και τα διετή 15,29%. Το ασφάλιστρο κινδύνου CDS κυμαίνονταν στο 10,29%. Χ.Ζ
      Μάλιστα, η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά 3 βαθμίδες από την Moody΄s πιέζει τη χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης.
      Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 υποχωρεί στις 1.557,07 μονάδες σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 1,81%.
      Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19,591 εκατ. ευρώ.
      Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 1,88%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,40% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 2,14%.
      Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν μόνο οι μετοχές της ΔΕΗ(+0,17%) και του ΟΠΑΠ (+0,57%).
      Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Atebank(-5,06%), της Ελλάκτωρ(-5,37%), της MIG (-4,76%) και της Κύπρου (-3,65%).
      Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο καταγράφουν μόνο οι δείκτες των Ασφαλειών +1,61% και των Χημικών +0,40%.
      Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών -4,04%, της Υγείας -4,10%, των Προσωπικών Προϊόντων -3,46% και των Τραπεζών -2,99%.
      Συνολικά,7 μετοχές κινούνται ανοδικά, 60 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.
      Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: F.G.Europe +6,45%, Ευρωπαϊκή Πίστη(κ) +1,79%, Ελτον Χημικά +1,69% και MLS Πληροφορική +0,80%.
      Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Moda Bango -9,30%, Logismos -9,21%, Autohellas-9,14% και Ειδησεοφωνική Ελλά
      Πηγή news247.gr
      Read more » Διαβάστε περισσότερα...
      Read more »

      ΘΕΑΤΡΟ : Ελεύθερη είσοδος για τις γυναίκες στη "Δημαρχίνα"

      Ελεύθερη είσοδος για τις γυναίκες στη


      Δεν είναι ότι απορρίπτουμε ή διώχνουμε τους άντρες από την θεατρική αγκαλιά μας, όμως την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 21:00, το Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ανεβάζει την «Δημαρχίνα» του Γεωργίου Σουρή με ελεύθερη είσοδο αποκλειστικά για τις γυναίκες.
      Ένα έργο σημερινό που υμνεί την δυναμικότητα, την αξιοσύνη και την λεβεντιά της γυναίκας δια μέσου των αιώνων. Και τι δεν έχει; Ίντριγκες; Απιστίες; Μαλλιοτραβήγματα; Ρουσφετολογία; Πολιτικά μαχαιρώματα; Δάνεια; Δ.Ν.Τ; Όλα όμως ντυμένα με πολύ χρώμα, χορό και ζωντανή μουσική.
      Στον ρόλο της Δημαρχίνας η Μαίρη Ιγγλέση. Κοντά της οι: Γιάννης Τσιώμου, Τζένη Οικονόμου, Κοσμάς Χειράκης και ο Χρήστος Μπάκης στο πιάνο.
      Θεατρική σύνθεση: Ειρήνη Κουτσαύτη.
      Σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα.
      Σκηνικά - κοστούμια: Πένυ Αμπλά.
      Χορογραφίες: Μυρτώ Παπαδοπούλου.
      Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος.
      Πριν από την παράσταση σύντομο χαιρετισμό με άρωμα γυναίκας κάνουν: η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη, η δήμαρχος Αγίου ΔημητρίουΜαρία Ανδρούτσου, η πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη, η καθηγήτρια της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κατερίνα Καραγιάννη, η συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, η δημοσιογράφος Μάγδα Παπαγιάννη, η χρυσή αθλήτρια Άννα Βερούλη, η γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη, η πρωταγωνίστριαΜπέτυ Βαλάση και από τον επιχειρηματικό χώρο η Μαρία Βλάχου, η μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα που ασχολείται με την εκτροφή σαλιγκαριών.
      Στο τέλος της παράστασης οι γυναίκες θα δοκιμάσουν την τυρόπιτα της... Δημαρχίνας μαζί μ' ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα.
      Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!
      Υποχρεωτική η κράτηση θέσεων μέχρι την Κυριακή 6 Μαρτίου στο τηλέφωνο 210 8645400.
      Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»
      Λέσβου 8 (ύψος Πατησίων 212), στάση Καλλιφρονά, Κυψέλη
      Τηλ.: 210 8645400, 211 7052380-1, 6932 302817, 6932 133 764

      Πηγή athensmagazine.gr
      Read more » Διαβάστε περισσότερα...
      Read more »

      Ξεχάστε το Λύκειο όπως το γνωρίζατε

      Ξεχάστε το Λύκειο όπως το γνωρίζατε

      Νέα προγράμματα σπουδών κι ένα σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποσυνδεδεμένο από το σχολείο έρχονται να καταργήσουν το Λύκειο με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα.

      Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας φέρνει τέσσερις ανατροπές, πάνω στις οποίες χτίζεται το «Νέο Λύκειο», την αυλαία του οποίου θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο του 2011 η Α' Τάξη.

      Το σχέδιο του «Νέου Λυκείου», που παρουσιάζει το «Έθνος της Κυριακής», βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του.

      Εντός του μηνός ολοκληρώνονται οι συναντήσεις των ιθυνόντων του υπ. Παιδείας, τόσο με τις επιστημονικές ενώσεις των καθηγητών ανά μάθημα όσο και με τους υπευθύνους των σχολών ΑΕΙ-ΤΕΙ, για τη συμφωνία στα προαπαιτούμενα μαθήματα ανά κατεύθυνση (στο νέο σύστημα εισαγωγής οι σχολές θα είναι αυτές που θα βάζουν τα μαθήματα και τους συντελεστές τους).

      Η Α' Λυκείου θα είναι η «ομαλή μετάβαση» στο νέο πρόγραμμα σπουδών, η Β' Λυκείου θα είναι το πρώτο σκαλί για το πανεπιστήμιο με την καθιέρωση των κατευθύνσεων σπουδών (Θεωρητική - Θετική - Τεχνολογική) και η Γ' Τάξη θα είναι η πλήρης εξειδίκευση και η οριστική στροφή του υποψηφίου προς τη σχολή που θα σπουδάσει.

      Στη Γ' Λυκείου τα μαθήματα θα είναι προσαρμοσμένα προς τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και μόνο με αποτέλεσμα, όπως μας λένε στελέχη του υπουργείου Παιδείας, να πάψει να υφίσταται η ανάγκη του φροντιστηρίου.

      Θα είναι τέτοια η εξειδίκευση και η μείωση της περιττής ύλης, που οι υποψήφιοι θα επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στην κατεύθυνση σπουδών που έχουν επιλέξει.

      Οι στόχοι
      Η Α' Λυκείου, δηλαδή, θα είναι τάξη προσανατολισμού για τους μαθητές, ενώ στη Β' και τη Γ' Λυκείου ο μαθητής θα επιλέγει υποχρεωτικά κύκλο σπουδών. Το «Νέο Λύκειο» θα βασιστεί στο τρίπτυχο: λίγα μαθήματα, δραστικός περιορισμός της «περιττής» γενικής παιδείας και εξειδίκευση ανά κύκλο μαθημάτων.

      Το σίγουρο είναι ότι οδεύουμε σε μια ιδιαίτερα αναβαθμισμένη και ισχυρή Γ' Λυκείου με κύκλους μαθημάτων, από τους οποίους θα επιλέγουν οι μαθητές τον κύκλο που θα τους οδηγήσει στη σχολή της αρεσκείας τους.

      Καινοτομίες συνιστούν τόσο η ένταξη στο πρόγραμμα μαθημάτων του Σχεδίου Ερευνας (τρεις ώρες την εβδομάδα), που θα βαθμολογείται και στις τρεις τάξεις του Λυκείου (στη Γ' Τάξη, μάλιστα, θα αποτελέσει και κριτήριο εισαγωγής στο πανεπιστήμιο), όσο και το «άνοιγμα του φακέλου του μαθητή» με τις επιδόσεις του και στα τρία χρόνια φοίτησης.

      Φιλοδοξία του υπ. Παιδείας είναι οι μελλοντικές γενιές των μαθητών που θα φτάνουν στον προθάλαμο του Λυκείου: α) να έχουν πάρει το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας τουλάχιστον σε μία ξένη γλώσσα μέχρι και τη Γ' Γυμνασίου και β) να έχουν αποκτήσει μια ευρύτατη δυνατότητα χρήσης της τεχνολογίας των υπολογιστών και του ψηφιακού σχολείου.

      Στόχοι του «Νέου Λυκείου», όπως μας λένε πηγές τόσο του υπ. Παιδείας όσο και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, είναι: η ολοκληρωμένη επικοινωνία στη μητρική γλώσσα, η ελευθερία επιλογής γνωστικών αντικειμένων από ομάδες μαθημάτων, η εισαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού στο Πρόγραμμα Σπουδών, η καθιέρωση του θεσμού της δραστηριότητας, η καθιέρωση του θεσμού της ερευνητικής εργασίας, η ένταξη των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία καθώς και η αξιολόγηση όλου του παραγόμενου διδακτικού και ερευνητικού έργου των μαθητών.

      ΟΙ 4 ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
      Το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας για το «Νέο Λύκειο» φέρνει τέσσερις ριζικές ανατροπές:
      1. Καθιερώνεται για πρώτη φορά η Εργασία (αντίστοιχη της Πτυχιακής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση), που θα βαθμολογείται από ειδική επιτροπή και θα βαρύνει στην εισαγωγή του υποψηφίου σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
      2. Δημιουργείται από την Α' μέχρι και τη Γ' Τάξη ο ατομικός φάκελος του μαθητή, που θα παρακολουθεί τη βαθμολογική εξέλιξή του.
      3. Δημιουργούνται 4, απολύτως εξειδικευμένες σε επιστημονικό αντικείμενο, κατευθύνσεις σπουδών στη Γ' Λυκείου και λιγοστεύουν δραματικά τα περιττά μαθήματα.
      4. Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας - Λογοτεχνίας, των Αρχαίων και των Μαθηματικών, αλλάζουν περιεχόμενο η Ιστορία και τα Θρησκευτικά και συνεχίζουν να ανήκουν στον βασικό κορμό των μαθημάτων.

      Πηγή newsbeast.gr
      Read more » Διαβάστε περισσότερα...
      Read more »
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...