Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Καμία χώρα δεν είναι τόσο φιλόξενη όσο η Ελλάδα»


«Καμία χώρα δεν είναι τόσο φιλόξενη όσο η Ελλάδα», τονίζει, απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του, σημειώνοντας ότι οι Γερμανοί συγχέουν τη Ρόδο με την Αθήνα και πιστεύουν ότι γίνονται παντού διαδηλώσεις.
Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung», ο διευθυντής της ταξιδιωτικής εταιρείας διευκρινίζει επίσης, ότι οι τιμές στην Ελλάδα δεν έχουν μειωθεί, λόγω της αύξησης των φόρων.
«Θα μπορούσε κανείς να νομίζει ότι οι τιμές στην Ελλάδα έχουν πέσει. Όμως η χώρα δεν είναι φθηνότερη, γιατί τα ξενοδοχεία καλούνται να πληρώνουν περισσότερους φόρους», σημειώνει και προσθέτει ότι οι Γερμανοί αποφεύγουν την Ελλάδα, γιατί μπερδεύουν τη Ρόδο με την Αθήνα και θεωρούν ότι παντού υπάρχουν διαδηλώσεις και αντιπάθεια κατά των Γερμανών, λόγω της σκληρής πολιτικής λιτότητας, την οποία οι Έλληνες αποδίδουν στην Άγκελα Μέρκελ.
«Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Καμία άλλη χώρα δεν είναι τόσο φιλόξενη όσο η Ελλάδα», δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ


Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, για την εξάρθρωση του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που δρούσε σε δεκατρείς νομούς της χώρας, στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.
Σαράντα τέσσερα άτομα βρέθηκαν να εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αρχαίων αντικειμένων που είχε  "έδρα" την Κεντρική Μακεδονία.
Τα μέλη της πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης "όργωναν" πολλές περιοχές ιδίως της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ψάχνοντας για αρχαία νομίσματα και αντικείμενα ενώ η σπείρα φαίνεται πως είχε συνεργούς σε  ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια.

Μετά από 4 μήνες παρακολούθησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν 44 άτομα. Αναμεσά τους βρίσκεται ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 66χρονος, που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης  και 43 κύρια και περιφερειακά μέλη, ηλικίας από 25 έως 74 ετών.
Στους συλληφθέντες, που είναι όλοι Έλληνες, περιλαμβάνονται συνταξιούχοι, δημοτικοί και ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 66χρονος είχε συστήσει την εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εμπορία αρχαίων αντικειμένων, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού. Τα αρχαία αντικείμενα προέρχονταν από παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, που ενεργούσαν τα μέλη της οργάνωσης, σε διαφορές περιοχές της χώρας, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία αλλά και τη Στερεά Ελλάδα.
Ο 66χρονος, αφού παραλάμβανε τα αρχαία αντικείμενα, τα αξιολογούσε και τα προωθούσε για πώληση σε χώρες του εξωτερικού, μέσω δικτύου που είχε αναπτύξει. Για το σκοπό αυτό ταξιδευε ο ίδιος στο εξωτερικό ή τα απέστελνε, μέσω εταιρειών, σε ειδικό φάκελο και σε μικρό αριθμό για να μην κινήσουν υποψίες, λόγω του βάρους τους.

Ο 66χρονος όπως προέκυψε ταξίδευε συχνά σε Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία και Αγγλία και έχουν εντοπιστεί χρηματικά εμβάσματα από το εξωτερικό, με παραλήπτη τον ίδιο.
Όπως διαπιστώθηκε το πεδίο δράσης της εγκληματικής ομάδας εκτείνεται σε 13 νομούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και ιδίως σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και Φθιώτιδα.
Σε έρευνες που στα σπίτια των συλληφθέντων  βρέθηκαν πλήθος όπλων, περίπου 8000 αρχαία νομίσματα, πολλά αρχαία αντικείμενα, ανιχνευτές μετάλλων αλλά και βιβλία αρχαιοτήτων.
Ανάμεσα τους και ένα εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα της Αρχαίας Μακεδονίας που απεικονίζει από την μια πλευρά τον Μέγα Αλέξανδρο και από την άλλη έναν αετό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης των διατάξεων για την αρχαιοκαπηλία, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της πλαστογραφίας και της παράβασης των νόμων για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται σε εθνικό επίπεδο και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής - διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να εξακριβωθεί για ποσο χρονικό διάστημα δρούσε η εγκληματική οργάνωση αλλά και να προσδιοριστεί ο αριθμός των αρχαίων αντικειμένων που διοχετεύθηκαν παράνομα στο εξωτερικό.


newsit.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Spiegel: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας


Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διεθνούς βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015, αναφέρει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η τρόικα, η οποία εκπροσωπεί τους δανειστές της Ελλάδας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ είχε γράψει στην πρώτη εκδοχή της τελευταίας έκθεσής της ότι δεν είναι καθόλου βέβαιη ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές για να δανειστεί το 2015. Οι ανάγκες της για εξωτερικό δανεισμό κατά την περίοδο 2015-2020 θα μπορούσαν να φθάσουν ως και 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως υποστηρίζει ωστόσο το Der Spiegel, η παράγραφος αυτή αφαιρέθηκε ύστερα από αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης.

Το γερμανικό περιοδικό υπογραμμίζει εξάλλου ότι η ΕΚΤ περιμένει ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης (CAC) που θα επιτρέψει στην Αθήνα να αναγκάσει τους δύσκολους ιδιώτες πιστωτές να συμμετάσχουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αλλάζει ξανά ο τρόπος υπολογισμού των αποδείξεων


Αποδείξεις δαπάνης του ενός τετάρτου του εισοδήματός τους, με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλλουν με τη δήλωσή τους οι φορολογούμενοι.
Δεν θα υπάρχει έκπτωση φόρου για όσους συγκεντρώσουν περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις, αλλά μόνο πέναλτι φόρου αν λείπουν αποδείξεις.
Φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ, σύμφωνα με την Ημερησία, πρέπει να υποβάλει αποδείξεις 5.000 ευρώ, στα 40.000 ευρώ αποδείξεις 10.000 ευρώ, αλλά στα 70.000 ευρώ περιορίζονται σε 15.000 ευρώ. Αν ο φορολογούμενος υποβάλει περισσότερες αποδείξεις, δεν κερδίζει τίποτα, αν όμως λείπουν αποδείξεις, επιβάλλεται στη διαφορά ποινή φόρου 10%.
Για φορολογούμενο με εισόδημα 10.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις 2.500 ευρώ. Αν υποβληθούν αποδείξεις 3.000 ευρώ δεν έχει κανένα κέρδος, ενώ αν υποβληθούν αποδείξεις 2.000 ευρώ θα προκύψει έξτρα φόρος 50 ευρώ.
Στην Εφορία περνάνε όλες οι αποδείξεις, εκτός από δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (π.χ. αυτοκίνητα, ακίνητα), δαπάνες που μειώνουν τον φόρο (ασφάλιστρα, φροντιστήρια κ.λπ.), λογαριασμοί (φως, νερό, τηλέφωνο σταθερά και κινητά), εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και δαπάνες που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.
Στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης κινδυνεύουν να πιαστούν φέτος περίπου 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ο φόρος θα προσδιοριστεί όχι με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα, αλλά με τα τεκμαρτά, αν αυτά είναι υψηλότερα.
Έτσι, παρά την καθήλωση μισθών και εισοδημάτων και σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, όσοι φορολογούμενοι έχουν περιουσιακά στοιχεία υψηλής τεκμαρτής αξίας κινδυνεύουν να πιαστούν στα δίχτυα των αυξημένων τεκμηρίων που αγγίζουν 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα, φτάνουν το 60% για πισίνες και εκτοξεύονται στο 200% για σκάφη αναψυχής.
Τα νέα τεκμήρια απειλούν κυρίως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που διαμένουν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη κατοικία και διαθέτουν ένα αυτοκίνητο μικρού ή μεσαίου κυβισμού. Τα αυξημένα τεκμήρια σε συνδυασμό με το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ αναμένεται να οδηγήσουν στα ταμεία της Εφορίας πάνω από 2.000.000 φορολογούμενους, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο.
Ακόμα και για κάποιον που θα υποβάλει φορολογική δήλωση με μηδενικό εισόδημα, αλλά έχει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών ο αναλογούν φόρος θα είναι 400 ευρώ.
Αυτό γιατί με βάση τα νέα τεκμήρια διαβίωσης η Εφορία θα υπολογίσει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ και έξοδα 2.000 ευρώ για τη χρήση και τη συντήρηση της κατοικίας και άλλα 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο.
Συνολικά, δηλαδή, το τεκμαρτό του εισόδημα είναι 9.000 ευρώ και άρα τα 4.000 ευρώ που είναι πάνω από το νέο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 10% και έτσι προκύπτει καταβολή φόρου 400 ευρώ.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Βασιλεύει" το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων


Ελέγχους στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων θα διενεργήσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μετά τις δειγματοληψίες που έδειξαν αλλοίωση των καυσίμων στη Θεσσαλία.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο που, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", παράγοντες της αγοράς στην Αττική ανεβάζουν το ποσοστό των πρατηρίων που λειτουργούν με ειδικές αντλίες, στις οποίες έχει ενσωματωθεί ειδικός μηχανισμός κλοπής, σε πάνω από το 50% του συνόλου.
Στη Βέροια και την Πάτρα έχουν επίσης εντοπιστεί ιδιωτικά βυτιοφόρα που προσφέρουν καύσιμα με μειωμένη τιμή κατά 30% έως 40%.
Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών είναι και οι περιπτώσεις εικονικών εξαγωγών καυσίμων στη Βουλγαρία, που τελικώς διοχετεύονται στην ελληνική αγορά.
Οι ελληνικές εξαγωγές πετρελαιειδών προς τη Βουλγαρία μετά το 2007 παρουσίασαν έκρηξη, με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να αμφισβητούν περίπου 9.000 φορτία μετά την κατάσχεση ενός βυτιοφόρου με βουλγαρικές πινακίδες τον Νοέμβριο του 2009 σε πρατήριο των Τρικάλων.
Στη διακίνηση πετρελαιειδών από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, παίζει ενεργό ρόλο και φυγόδικος δικηγόρος, μορφή του κυκλώματος λαθρεμπορίου καυσίμων ήδη από την περασμένη δεκαετία που έχει καταδικαστεί από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης για λαθρεμπόριο τσιγάρων.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βάζουν χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη


Σε κατασχέσεις περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, απ' ευθείας από τραπεζικούς λογαριασμούς θα προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Ελληνικό Δημόσιο για όσους έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.
Η εντολή που έχουν λάβει προφορικά οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ από το υπουργείο Οικονομικών είναι, όπως αποκαλύπτει το "Πρώτο Θέμα", είναι να εφαρμοστεί ο νόμος 2951/2001 και σε όσους οφείλουν πάνω από 4.000 ευρώ αντί αυτού που ίσχυε έως σήμερα και αφορούσε χρέη άνω των 30.000 ευρώ.
Η διαδικασία αυτή αφορά περίπου 400.000 φορολογούμενους και θα ενεργοποιείται εφόσον έχουν αποσταλεί τρία μηνιαία ειδοποιητήρια και ο υπόχρεος δεν έχει ανταποκριθεί στη ρύθμιση ή στην αποπληρωμή του χρέους.
Οι προϊστάμενοι των Εφοριών έχουν εντολή να δεσμεύουν κινητές και ακίνητες αξίες. Ειδικά για τους τραπεζικούς λογαριασμούς η εντολή αφορά σε λογαριασμούς όψεως ή ταμιευτηρίου και τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να δεσμεύουν το ισόποσο του οφειλόμενου ποσού είτε στην Ελλάδα είτε σε θυγατρική της στο εξωτερικό.
Θα δεσμεύονται επίσης θυρίδες ή λογαριασμοί με περισσότερα από ένα ονόματα αν ένα από αυτά έχει οφειλές. Από τις κατασχέσεις έως σήμερα εξαιρούνται οι καταθέσεις private banking.
Πολλοί καταθέτες, όπως σημειώνει στο δημοσίευμα, κλείνουν εδώ και αρκετό καιρό τους λογαριασμούς τους και βάζουν τα χρήματα σε θυρίδες που ενοικιάζονται είτε για λογαριασμό off shore είτε στο όνομα συγγενικών τους προσώπων.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βουλή εννέα κομμάτων χωρίς αυτοδυναμία


Βουλή εννέα κομμάτων, χωρίς ωστόσο αυτοδυναμία, περαιτέρω φθορά των μνημονικών κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά καταγράφει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για την "Καθημερινή".

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία, ενώ τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου - και το ΛΑΟΣ - βιώνουν περαιτέρω μείωση των ποσοστών τους.

Η ΝΔ παρουσιάζεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση πρώτη, αυτή τη φορά με ποσοστό 28%. Δεύτερο κόμμα έρχεται η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 16%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ενώ την τέταρτη θέση διεκδικούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 11%. Ακολουθούν το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4%, και τέλος η Χρυσή Αυγή με 3,5%. Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη μένει εκτός βουλής, ενώ 27,5% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει.

Οι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες - το 52% - διαφωνούν με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, έναντι 38% που συμφωνούν.

Το 46% των ερωτηθέντων θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ενώ το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Δυσαρεστημένο απέναντι στην κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίζεται το 87% των ερωτηθέντων. Πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος εμφανίζεται ο Φ. Κουβέλης, ακολουθούν οι Γ. Δημαράς, Α. Τσίπρας, Α. Σαμαράς, Α. Παπαρήγα, Ντ. Μπακογιάννη, Γ. Καρατζαφέρης και τελευταίος ο Γ. Παπανδρέου. Το 45% αντιμετωπίζει θετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...