Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Δείπνο 50 εκ. στην Βουλιαγμένη!Ποιοι γιορτάζουν και ποιοι πληρώνουν !

Οι συνεργάτες του Ισκαντάρ Σάφα δειπνούν στη κοσμική ταβέρνα ΙΘΑΚΗ της Βουλιαγμένης,γιορτάζοντας για τα χαρμόσυνα,όπως όλα δείχνουν νέα. Πριν από λίγες ώρες ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ισκαντάρ Σάφα, μίλησε τηλεφωνικά με στενό του συνεργάτη και του ανακοίνωσε ότι "όλα δείχνουν ότι θα καταβληθεί η δόση των 50 εκατομμυρίων ευρώ ", για τα υποβρύχια 214, τα οποία ακόμη δεν έχουν αρχίσει να ναυπηγούνται!

Με αφορμή αυτό το τηλεφώνημα οι συνεργάτες του κ.Σάφα είπαν να το γιορτάσουν.

Όλες τις προηγούμενες μέρες το κλίμα που μετέδιδαν τόσο οι συνεργάτες του κ.Βενιζέλου,όσο και οι επιτελείς του ΠΝ,ήταν ότι δεν θα δοθεί άλλη δόση. Ανώτατος αξιωματικός βέβαια είχε πει στο Onalert, ότι "τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζουν", εννοώντας ότι η σύμβαση που έχουμε υπογράψει δεν μας επιτρέπει και πολλούς ελιγμούς ή ...σκληράδες.

Το θέμα είναι ότι αυτές τις ημέρες που όλα τα κυβερνητικά στελέχη και κυρίως ο υπουργός Άμυνας επισημαίνουν την κρίσιμη οικονομική κατάσταση ,δίνουμε 50 εκατομμύρια ευρώ. Συν το ψάρι στην ΙΘΑΚΗ !



onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα προσφύγει στην δικαιοσύνη για την φωτογραφία με την Porche

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν εξέφρασε την πρόθεσή του να προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον της εφημερίδας France-Soir και μιας δημοσιογράφου της «μετά από την δημοσίευση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο ζωής του», όπως δήλωσε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του.

Η διαμάχη ξέσπασε μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας του Ντομινίκ Στρος Καν που τον έδειχνε να επιβιβάζεται σε μία Porsche για την οποία ο ίδιος αργότερα υποστήριξε ότι δεν ήταν δική του.



zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία"


Δριμύτατη επίθεση κατά του υπουργείου Εξωτερικών και του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε με επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης, κάνοντας λόγο για ανομολόγητους χειρισμούς σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς και "όχι με το αζημιώτο".
Ως αποτέλεσμα αυτών των χειρισμών, όπως σημειώνεται, είναι να "βιώνει η χώρα άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων".
Διπλωματικοί κύκλοι, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", εκτιμούν ότι ο πρέσβης στέλνει το μήνυμα πως η διπλωματική διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών διαλύεται "όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής "μη επιβάρυνσης" των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων".
Ας κλείσουμε τις πρεσβείες
"Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα 'χει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία", επισημαίνεται.
Επισημαίνει ακόμα ότι η κατάργηση ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει τεράστιο κόστος, διπλωματικό και πολιτικό. "Τη διεθνή απομόνωση της χώρας", υπογραμμίζει.
"Οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία αντιμετωπίζονται σαν σχολάζουσες "αντιπαραγωγικές" ΔΕΚΟ. Οι εκάστοτε πολιτικοί μας προϊστάμενοι είναι αυτοί που απαξίωσαν την παραγωγή εξωτερικής πολιτικής από τη διπλωματική υπηρεσία. Εμφανίστηκαν παντογνώστες και με προκατασκευασμένες θέσεις, ενεθάρρυναν την αυτολογοκρισία στα τηλεγραφήματα και τις αναφορές μας", συνεχίζει.
Αναξιοποίητοι οι διπλωμάτες
Η επιστολή καταλήγει με έμμεσες βολές κατά του πρωθυπουργού, καθώς γίνεται αναφορά σε κατά καιρούς ρήσεις του Γιώργου Παπανδρέου.
"Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Έλληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί "Τιτανικού", μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς", σημειώνεται.
Ουδέν σχόλιον
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβεκούρας, αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή και περιορίστηκε να επαναλάβει, παραπέμποντας «σε κάθε δήλωση και κάθε συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών», ότι "δεν υπάρχει καμία πολιτική κατευνασμού, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας".
Η επιστολή απεστάλη στους συναδέλφους του εν όψει της τρίωρης στάσης και της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών στη 1 μ.μ., την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα δέχεται στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.
Η πρόθεση είναι οι στάσεις να επαναλαμβάνονται και οι διπλωμάτες να μπαίνουν στο κάδρο (τηλεοπτικό και όχι μόνο) κάθε φορά που ο υπουργός θα δέχεται στο γραφείο του κάποιον ξένο αξιωματούχο.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ομπρέλα προστασίας στις εργαζόμενες εγκύους


Ακόμη κι αν ο εργοδότης δε γνωρίζει το γεγονός δεν μπορεί να προχωρήσει σε απόλυση

Ομπρέλα προστασίας για τις εγκύους εργαζόμενες «ανοίγει» με απόφασή του ο Άρειος Πάγος κρίνοντας ότι η απόλυσή τους είναι άκυρη, ακόμα και όταν ο εργοδότης τους αγνοεί το ευτυχές γεγονός.

Με το σκεπτικό αυτό οι αρεοπαγίτες δικαίωσαν εργαζόμενη στην Κόρινθο, η οποία απολύθηκε ενώ ήταν δύο μηνών έγκυος και απέρριψαν τον ισχυρισμό του εργοδότη ότι πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό μετά την καταγγελία της σύμβασής της που διατύπωσε ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας για τη συμβιβαστική επίλυση της εργατικής διαφοράς.

Οι ανώτατοι δικαστές στηρίζονται μάλιστα στο διευρυμένο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει από το 1997, όταν η χώρα μας συμμορφώθηκε με την ευρωπαϊκή οδηγία, που προστατεύει την έγκυο εργαζόμενη γυναίκα ανεξάρτητα από την εκ μέρους του εργοδότη της γνώση της εγκυμοσύνης της.

Επισημαίνουν ακόμη ότι η καταγγελία σύμβασης από τον εργοδότη είναι απόλυτα άκυρη τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και για ένα χρόνο μετά τον τοκετό, εκτός αν υπάρχει σπουδαίος λόγος για απόλυση. Μόνο που καμία περίπτωση, όπως ρητά αναφέρουν στο σκεπτικό τους οι δικαστές , δεν μπορεί να θεμελιωθεί απόφαση απόλυσης σε πιθανολογούμενη μείωση της απόδοσης εργασίας της εγκύου που να οφείλεται στην εγκυμοσύνη της.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σταματήσαμε να παράγουμε και συνηθίσαμε να εισάγουμε


Μήνυμα Παπούλια σε Ημερίδα της Ένωσης Νέων Αγροτών

Κάνοντας έναν απολογισμό της οικονομικής κρίσης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας σε Ημερίδα που οργάνωσε η Ένωση Νέων Αγροτών με θέμα «Αγροτική επιχειρηματικότητα και Αγροτοτουρισμός» επισήμανε ότι σταματήσαμε να παράγουμε και συνηθίσαμε να εισάγουμε προϊόντα. 

Σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση των πόρων που έγινε στη χώρα μας επλήγη η αγροτική οικονομία και γενικότερα η Ελλάδα.

Όπως είπε, «αυτή την ώρα πρέπει να χαράξουμε νέους δρόμους. Εσείς οι νέοι αγρότες είστε το μέλλον του τόπου. Ας έχετε υπόψη σας ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα για τον τόπο. Εσείς είστε η ελπίδα για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και της χώρας μας. Μόνο με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων θα βγει η χώρα μας από την κρίση».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι πρέπει να ενισχύσουμε το ρεύμα επιστροφής νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο και ήρθε η ώρα να κάνουμε και νέους αναδασμούς ώστε εκατομμύρια στρέμματα που είναι σήμερα καταπατημένα ή χέρσα να μπουν στην παραγωγική διαδικασία.

Είπε ακόμη ότι οι συνεταιρισμοί αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή. Γι΄αυτό είναι αναγκαία η ανασυγκρότησή τους και η ανάπτυξή τους γιατί χωρίς αυτούς η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 13 Μαϊου


ΓΕΓΟΝΟΤΑ
1821: Η νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στο Βαλτέτσι ανοίγει το δρόμο για τηνκατάληψη της Τριπολιτσάς, στρατιωτικού και πολιτικού κέντρου της Πελοποννήσου
1890: Ο Νίκολα Τέσλα πατεντάρει την ηλεκτρική γεννήτρια
1909: Εκκίνηση του 1ου Γύρου της Ιταλίας, που θα εξελιχθεί αργότερα σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της επαγγελματικής ποδηλασίας.
1912: Ο υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος πραγματοποιεί την πρώτη στρατιωτική πτήση με αεροπλάνο τύπου «Φάρμαν».
1917: Το θαύμα της Φατίμα. Η Παναγία εμφανίζεται σε τρία βοσκόπουλα στο χωριό αυτό της Πορτογαλίας. Από τότε, η περιοχή αποτελεί ένα από τα κυριότερα μέρη λατρείας της καθολικής εκκλησίας και κάθε χρόνο στη γιορτή της Παναγίας συρρέουν χιλιάδες πιστών απ' όλο τον κόσμο.
1941: Λίγο μετά τη γερμανική εισβολή, οι Αθηναίοι αρχίζουν να προμηθεύονται το ψωμί με δελτίο, ενώ οι Ναζί αποκτούν το δικαίωμα να ταξιδεύουν δωρεάν με τονηλεκτρικό.
  • Γεννησεις
1872: Κωνσταντίνος Θεοτόκης, κερκυραίος πεζογράφος, από τους κορυφαίους εκπροσώπους στη χώρα μας του ρεαλιστικού μυθιστορήματος. [θαν. 1/7/1923]
1883: Γεώργιος Παπανικολάου, έλληνας γιατρός (τεστ Παπ) [θαν. 19/2/1962]
1941: Ρίτσι Βάλενς, αμερικάνος ρόκερ. («La Bamba») [θαν. 3/2/1959]
  • Θανατοι
1982: Δέσποινα Αχλαδιώτη, γνωστή και ως «Κυρά της Ρω», επί 40 χρόνια ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω, όπου ζούσε. [γεν. 1898]
1988: Τσετ Μπέικερ, αμερικανός τζαζίστας. [γεν. 23/12/1929]
2001: Ραζιπουράμ Κρισνασβάμι Ναραγιάν, ινδός συγγραφέας. («Ο καθηγητής των Αγγλικών», «Ο Σουάμι και οι φίλοι») [γεν. 10/10/1906

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άρειος Πάγος: Προσωποκράτηση μόνο για περιπτώσεις εύπορων εμπόρων

Μόνο στην περίπτωση οικονομικής ευρωστίας του οφειλέτη, δέχεται ο Άρειος Πάγος την εφαρμογή του μέτρου της προσωποκράτησης για οφειλές μεταξύ εμπόρων. Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες, η προσωποκράτηση εμπόρων για οφειλές, ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης, είναι σύννομη και δεν παραβιάζει το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα εφόσον όμως ο οφειλέτης έχει την οικονομική δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή υπάρχει οικονομική αδυναμία του εμπόρου για την κάλυψη των οφειλών του, το μέτρο της προσωποκράτησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Εναπόκειται μάλιστα στον ίδιο τον οφειλέτη να αποδείξει πως αιτία είναι η οικονομική αδυναμία του για τη μη εξόφληση των οφειλών του.
Οι αρεοπαγίτες, αναιρώντας απόφαση του Εφετείου Αθηνών που είχε απορρίψει αγωγή για προσωποκράτηση εμπόρου, ως αόριστη, έκριναν πως δεν είναι απαραίτητο ο ενάγων να αναφέρει ότι ο οφειλέτης παρότι έχει την οικονομική ευχέρεια, δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, η εφετειακή απόφαση ζήτησε επιπλέον στοιχεία απ΄ όσα χρειάζονται σχετικά με την προσωποκράτηση στις υποθέσεις οφειλών μεταξύ εμπόρων, παραβιάζοντας τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

tvxs.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μήνυση κατά bloggers από διευθύνων σύμβουλο της ΕΡΤ

Νομικά κινήθηκε κατά διαχειριστών blogs ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης, κατηγορώντας τους για δημοσίευση συκοφαντικών πληροφοριών σε βάρος του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Ταγματάρχης μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και επισκέφθηκε την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά διαχειριστών blogs τα οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «δημοσιεύουν κατ' εξακολούθηση ψευδείς και συκοφαντικές πληροφορίες εις βάρος του κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην ΕΡΤ».

tvxs.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πυροβολισμοί κατά του σπιτιού του εφοπλιστή Γ. Βαρδινογιάννη

Άγνωστοι πυροβόλησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα εναντίον του σπιτιού του εφοπλιστή Γιάννη Βαρδινογιάννη, γιου του Ιωσήφ Βαρδινογιάννη, στο Μαρούσι.
Οι δράστες άνοιξαν πυρ κατά της οικίας, του γνωστού εφοπλιστή και επιχειρηματία, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα βρισκόταν εκεί.
Μία από τις σφαίρες φαίνεται να διαπέρασε το τζάμι και να καρφώθηκε σε ένα βιβλίο, ενώ άλλη μία βρήκε την εξωτερική πλευρά του τοίχου.
Όπως λένε τα στοιχεία, ο άγνωστος επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την Ασφάλεια γίνεται έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άναψαν φωτιές οι «τσιφλικάδες»

Την αντίδραση των συνδικαλιστών τoυ κόμματός του,της ΔΑΚΕ και της ΓΕΝΟΠ, προκάλεσαν οι χθεσινές εξαγγελίες στο Ζάππειο του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για τη ΔΕΗ.
«Αιφνιδιαστήκαμε αρνητικά από την τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ, ενώ η Ομοσπονδία αποκαλεί τον Α. Σαμαρά γνήσιο εκφραστή των πραγματικών τσιφλικάδων.
Η Ομοσπονδία
«Ο κύριος Σαμαράς ως γνήσιος εκφραστής των πραγματικών τσιφλικάδων πρότεινε να ιδιωτικοποιηθεί το φιλέτο της ΔΕΗ ορυχεία, παραγωγή και εμπορία, δηλαδή εκεί που είναι τα λεφτά και τα δίκτυα που δεν υπάρχει κέρδος να μείνουν στο κορόιδο τη ΔΕΗ»,αναφέρει η Ομοσπονδία, και προσθέτει:
«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εν αντιθέσει με τον κύριο Σαμαρά, με το ηθικό ανάστημα του συνδικάτου που δεν θυμήθηκε ξαφνικά σήμερα τον καταναλωτή, τον φτωχό και τον άνεργο (κάτι που με μια ματιά στην ιστοσελίδα μας αποδεικνύεται περίτρανα) γιατί οι δράσεις μας είναι εκατοντάδες αποκλειστικά για τους φτωχούς συνανθρώπους μας και τους ανέργους, ξεκαθαρίζει ότι όσες πιέσεις και αν ασκηθούν για να ξεπουληθεί η τελευταία επιχείρηση του ελληνικού λαού πρέπει να περάσουν από πάνω μας».

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αναφέρουν, επίσης, «όσο για το ποιοί είναι τσιφλικάδες των ΔΕΚΟ, οι μόνοι που δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν, είναι αυτοί που συμπεριφέρθηκαν στη χώρα σαν να είναι τσιφλίκι τους».
Ακόμη, οι συνδικαλιστές, θέτους τα εξής ερωτήματα:
Ποιοι έβαλαν στο Δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες;
Ποιοι έφτιαξαν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων, της Ζίμενς, του Βατοπεδίου;

«Δεν είναι ντροπή, αυτοί που κυβερνούσαν τον τόπο, τις δικές τους ευθύνες να τις φορτώνουν στους "τεμπέληδες", "κοπρίτες" δημόσιους υπαλλήλους και τους συνδικαλιστές;», καταλήγει η ΓΕΝΟΠ.
Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ
«Αιφνιδιαστήκαμε αρνητικά από την τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο και αναρωτιόμαστε κατά πόσο τα στελέχη που τον συμβουλεύουν είναι έγκυρα και μελετημένα στα θέματα ενεργειακού σχεδιασμού και παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας», αναφέρει η ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ σε σημερινή της ανακοίνωση.
Παράλληλα, δηλώνει ότι εμμένει στη θέση υπέρ της διατήρησης του 51% της κρατικής συμμετοχής στη ΔΕΗ «για εθνικούς και κοινωνικούς λόγους» και ότι τα δύο κόμματα εξουσίας άλλα είχαν δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα εφαρμόσουν στο θέμα της ΔΕΗ και τελικά άλλα αποφάσισαν να πράξουν.

«Η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα ταυτιζόμενη πλήρως με την ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, έχει εκφραστεί για την μορφή των επιχειρήσεων στρατηγικού τομέα και εξειδικευμένα για την ΔΕΗ και την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πορεύεται πάντα με ανεξαρτησία σκέψης και χωρίς κηδεμόνες και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει με όραμα και εντιμότητα την αγωνιστική της δράση και καλεί τους πολιτικούς ηγέτες της πατρίδας να μην ενδώσουν στις σειρήνες της ιδιωτικοποίησης και των στρατηγικών επενδυτών διότι αν συμβεί αυτό μόνο δεινά πρόκειται να αποφέρει στη Ελληνική κοινωνία και στον απλό εργαζόμενο στη ΔΕΗ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η χήρα Καντάρη και η ανθοδέσμη

Την αντίδραση μελών ακροδεξιάς οργάνωσης, στηλίτευσε η χήρα του 44χρονου, που δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Δεν δέχτηκε την ανθοδέσμη του προέδρου της Χρυσής Αυγής .
Τις πράξεις αντεκδίκησης και αντιποίνων κριτικάρει με την πράξη της η χήρα του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, που δολοφονήθηκε το πρωί της Τρίτης.
Η γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών φέρεται να έχει αρνηθεί να πάρει την ανθοδέσμη που της έστειλε ο πρόεδρος της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", Νίκος Μιχαλολιάκος.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναρτήθηκαν στο Twitter η γυναίκα έστειλε πίσω την ανθοδέσμη, θεωρώντας το προσβολή στη μνήμη του άντρα της.
Ο Μανώλης Καντάρης ξεκίνησε να πάει στο μαιευτήριο όπου γεννούσε η γυναίκα του, όταν δέχτηκε επίθεση από τρεις αγνώστους, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρίες, αλλοδαπούς.
Οι κακοποιοί θέλησαν να κλέψουν τη βιντεοκάμερα που είχε μαζί του ο 44χρονος, με την οποία θα βιντεοσκοπούσε τη γυναίκα και το παιδί του.
Τον σκότωσαν χτυπώντας τον πισώπλατα με μαχαίρι τρεις φορές, η μία στον λαιμό. Δεν τους έφτανε να πάρουν την κάμερα ή που τον τραυμάτισαν, ήθελαν να τον σκοτώσουν.
Ο φόνος του ανθρώπου προκάλεσε την οργή των κατοίκων, οι οποίοι εδώ και καιρό αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την ασφάλειά τους, σε γειτονιές του κέντρου της πρωτεύουσας.
Σε συγκέντρωσή διαμαρτυρίας που έκαναν, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, που συμμετείχαν στην πορεία, ξεκίνησαν αντίποινα, χτυπώντας και κυνηγώντας αλλοδαπούς, οι οποίοι απλώς περνούσαν από εκεί.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...