Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την έκρηξη στην Κύπρο


Μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

Τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το γενικό εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν προηγουμένως εκφράσει έντονες ανησυχίες για τη μυστικότητα του πορίσματος, ενώ ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση νόμου για δημοσιοποίηση, γενικά, των πορισμάτων όλων των ανακριτικών επιτροπών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση δήλωσε: «ανάγκα και θεοί πείθονται».

Πάντως, σχολίασε ότι καθυστέρησε η λήψη απόφασης για τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, η οποία έγινε μετά την εξαγγελία της πρόθεσης του κόμματός τους για κατάθεση της πρότασης νόμου.

Ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν διαφοροποιεί την πρόθεση του κόμματός του να καταθέσει την πρόταση νόμου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπερψηφιστεί.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί, Πόλυς Πολυβίου, δήλωσε ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για δημοσιοποίηση του πορίσματος ασκεί πρόσθετη πίεση, ώστε αυτό να είναι έτοιμο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και αυτός ο στόχος παραμένει.

Ο κ. Πολυβίου είπε πως ο γενικός εισαγγελέας έκανε σαφές ότι μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος είναι δυνατό να προκύψουν ποινικές διώξεις και πρόσθεσε πως η Επιτροπή δεν θα δεχθεί οτιδήποτε το οποίο θα επηρεάζει τις ποινικές ανακρίσεις που διεξάγονται.

Πρόσθεσε, ότι η κατάθεση του προέδρου Χριστόφια την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει νωρίς το πρωί, ενώ για λόγους χώρου θα επιτραπεί μόνο η παρουσία των συγγενών των θυμάτων, των δικηγόρων τους και των δημοσιογράφων.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρήκαν άστρο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει!


Ομάδα ευρωπαίων αστρονόμων ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα άστρο στο γαλαξία μας που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει, επειδή αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από υδρογόνο και ήλιο, ενώ περιέχει ασήμαντες ποσότητες άλλων βαρύτερων χημικών στοιχείων και μετάλλων. Η ασυνήθιστη αυτή σύστασή του το τοποθετεί στην «απαγορευμένη ζώνη», με βάση τουλάχιστον όσα είναι γνωστά για το σχηματισμό των άστρων, αλλά τα οποία ίσως θα έπρεπε να αναθεωρηθούν πλέον.
Η ανακάλυψη, με επικεφαλής την Ελιζαμπέτα Καφό του Αστεροσκοπείου του Παρισιού και του Κέντρου Αστρονομίας του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό “Nature”, έγινε με τη βοήθεια του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκοπίου του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στην Χιλή.
Το πολύ αχνό άστρο βρίσκεται στον αστερισμό του Λέοντα και, σύμφωνα με τις έως τώρα μετρήσεις, διαθέτει την μικρότερη ποσότητα χημικών στοιχείων βαρύτερων από το ήλιο (δηλαδή μετάλλων) από οποιοδήποτε άλλο άστρο έχει μελετηθεί μέχρι σήμερα. Η αναλογία μετάλλων στο εσωτερικό του είναι τουλάχιστον 20.000 φορές μικρότερη σε σχέση με αυτήν του ήλιου μας. Η μάζα του είναι μικρότερη από του δικού μας ήλιου και η ηλικία του υπολογίζεται να είναι πάνω από 13 δισεκατομμύρια χρόνια, είναι δηλαδή πολύ παλαιό.

Ένα άλλο περίεργο είναι όμως ότι το συγκεκριμένο ελαφρύ άστρο δεν διαθέτει σχεδόν καθόλου λίθιο, ενώ σε ένα αρχαίο άστρο, με σύνθεση παρόμοια με αυτή του σύμπαντος λίγο μετά το «Μπιγκ Μπανγκ», θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα. Αποτελεί συνεπώς μυστήριο τι απέγινε το λίθιο. Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν να βρουν και άλλα τέτοια παράξενα άστρα και ήδη σχεδιάζουν τις μελλοντικές έρευνές τους.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η αληθινή ιστορία του εξορκισμού της “Emily Rose”


Η ταινία «Ο εξορκισμός της Εmily Rose» που προβλήθηκε πριν από λίγα χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες, ήταν βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Το κανονικό όνομα της "Emily Rose" ήταν Anneliese Michel. Γεννημένη τον Σεπτέμβριο του 1951, σε ένα χωριό της Βαυαρίας, από βαθιά θρησκευόμενους γονείς, η Anneliese μεγάλωσε σε ένα έντονα καθολικό θρησκευτικό περιβάλλον.
Η αρχή της τραγικής ιστορίας
Όταν ξεκίνησε τις σπουδές της στο κολέγιο, η ζωή της έμοιαζε απολύτως φυσιολογική και τίποτα δεν μαρτυρούσε την φρίκη που την περίμενε. Ήταν μόλις 17 ετών όταν ένα βράδυ άρχισε εντελώς ξαφνικά να έχει σπασμούς σε όλο της το σώμα. Η διάγνωση των γιατρών ήταν «επιληψία».
Τις ημέρες που ακολούθησαν η κατάσταση της Anneliese έγινε εντελώς ανεξέλεγκτη και οι δικοί της αναγκάστηκαν να την μεταφέρουν σε ψυχιατρική κλινική. Αυτό όχι μόνο δεν την βοήθησε αλλά την οδήγησε και στην κατάθλιψη!
Επηρεασμένη προφανώς από το έντονα θρησκευτικό περιβάλλον που μεγάλωσε, η Anneliese έπεισε τον εαυτό της ότι έχει καταληφθεί από δαίμονες. Οι γιατροί της χορήγησαν φάρμακα για τις ψυχώσεις της, αλλά εκείνη επέμενε πως η λύση στο πρόβλημά της ήταν μία και μοναδική: εξορκισμός!
Κανείς δεν αναλάμβανε τον εξορκισμό της!
Είχαν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν οι κρίσεις και η κατάσταση ήταν κάθε μέρα και χειρότερη. Κανένας ιερωμένος δεν δεχόταν να την αναλάβει και οι γονείς της ήταν σε απόγνωση. Τότε εμφανίστηκε ο ιερέας Ernst Alt.
Αφού έζησε για λίγες ημέρες την Anneliese από κοντά, πείστηκε πως επρόκειτο για περίπτωση «δαιμονισμού» και ζήτησε από τον αρχιερέα του Würzburg, να προχωρήσει σε εξορκισμό. Η πρότασή του όμως έγινε δεκτή μετά από έναν χρόνο, το 1975, όταν η Anneliese σταμάτησε να τρώει φαγητό γιατί -όπως έλεγε- οι δαίμονες δεν της το επέτρεπαν και άρχισε να τρέφεται με αράχνες και μύγες και να πίνει τα ίδια της τα ούρα.
Τα ουρλιαχτά της αναστάτωναν νύχτα και μέρα τη γειτονιά, καθώς έσπαγε σταυρούς και κατάστρεφε εικόνες του Χριστού και άλλα ιερά σύμβολα. Τα κριτήρια του εξορκισμού για την καθολική εκκλησία, είχαν πλέον εμφανισθεί.
O εξορκισμός της Anneliese Michel
Ο αρχιερέας του Würzburg ανέθεσε στον πατέρα Arnold Renz και τον πάστορα Ernst Alt τον εξορκισμό της Anneliese Michel. Εκείνοι ακολουθώντας πιστά το τελετουργικό έκριναν πως η κοπέλα έπρεπε να σωθεί από την ύπαρξη πολλών δαιμόνων στο σώμα της, μεταξύ αυτών οι Lucifer, Judas Iscariot, Cain, Hitler και άλλων «καταδικασμένων ψυχών» που είχαν μπει μέσα της.

Έναν ολόκληρο χρόνο κράτησε ο εξορκισμός! Μία φορά την εβδομάδα οι δύο ιερείς επισκέπτονταν την Anneliese στο σπίτι της και πάλευαν με τους δαίμονές της. Οι αντιδράσεις της μερικές φορές ήταν τόσο δυνατές που έπρεπε να την αλυσοδένουν στο κρεβάτι της.
Τους πρώτους μήνες των εξορκισμών, υπήρξε ένα διάστημα αισθητής βελτίωσης. Η Anneliese άρχισε να πηγαίνει πάλι σχολείο, έδωσε εξετάσεις στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Würzburg και δειλά δειλά επισκεπτόταν την εκκλησία.
Το διάλειμμα όμως κράτησε για λίγο. Οι «δαίμονες» επέστρεψαν ακόμη πιο ισχυροί και για εβδομάδες ολόκληρες η κοπέλα δεν δεχόταν τροφή. Οι δύο ιερείς αποφάσισαν τότε να ηχογραφούν τους εξορκισμούς και να τραβούν φωτογραφίες, μήπως έτσι μπορέσουν να εντοπίσουν κάποιες λεπτομέρειες που θα τους βοηθούσαν.
Το τέλος!
Στις 30 Ιουνίου του 1976, έγινε ο τελευταίος εξορκισμός της Anneliese. Εξαντλημένη, αδύνατη με υψηλό πυρετό και πνευμονία το μόνο που κατάφερε να πει ήταν «μαμά, φοβάμαι!» Ξεψύχησε την επόμενη ημέρα, 1η Ιουλίου του 1976, ενώ κοιμόταν!
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 1 Σεπτεμβρίου

1715: Πέθανε ο Λουδοβίκος 14ος, βασιλιάς της Γαλλίας, γνωστός και ως «Βασιλιάς Ήλιος». Διάσημη ρήση του «Το Κράτος είμαι εγώ». 

1875: Γεννήθηκε ο Έντγκαρ Ράις Μπάροους, αμερικανός συγγραφέας. («Ταρζάν») 

1887: Ο Εμίλ Μπέρλινερ πατεντάρει τον δίσκο γραμμοφώνου, αλλά ο Τόμας Έντισον είναι αυτός που θα υλοποιήσει την ιδέα.

1902: Κάνει πρεμιέρα στo Παρίσι η ταινία του Ζορζ Μελιές «Ταξίδι στο φεγγάρι», που θεωρείται η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

1927: Γεννήθηκε ο Βαγγέλης Περπινιάδης, λαϊκός συνθέτης και τραγουδιστής. 

1939: Η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία. Αρχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

1946: Οι Έλληνες καλούνται σε δημοψήφισμα και αποφασίζουν με ποσοστό 68% την επάνοδο του Βασιλιά Γεώργιου Β' που βρίσκεται εξόριστος στη Βρετανία. Από την ψηφοφορία απέχει το ΚΚΕ.

1957: Γεννήθηκε η Γκλόρια Εστεφάν (Φαχάρδο), κουβανέζα τραγουδίστρια με σπουδαία καριέρα στις ΗΠΑ.

1969: Ο συνταγματάρχης Καντάφι ανατρέπει με πραξικόπημα τον βασιλιά Ιντρίς και αναλαμβάνει την εξουσία στη Λιβύη.

1981: Πέθανε ο Άλμπερτ Σπέερ, ο αγαπημένος αρχιτέκτονας του Χίτλερ. 

1984: Ο Ευάγγελος Αβέρωφ παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στη θέση του εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με 70 ψήφους έναντι 40 του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βαρύ το κλίμα στη συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας


Επιμένουν στην τήρηση των συμφωνηθέντων οι πιστωτές μας

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 5 ώρες, στο υπουργείο Οικονομικών, η δεύτερη συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι ελέγχουν την οικονομία εν όψει της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση πολύ αργά το βράδυ, ενώ στο όλο πλαίσιο εντάσσεται και η σύσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Βενιζέλος με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, καθώς, στην «ατζέντα» της τρόικας έχουν τεθεί η πρόσθετη χρηματοδότηση 500 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ που απαιτείται για τα ασφαλιστικά ταμεία και η περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (κλαδικές συμβάσεις εργασίας, κ.λπ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα εμμένει στην κατά γράμμα τήρηση των συμφωνηθέντων με την κυβέρνηση, που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, όπως είναι η άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου και η εργασιακή εφεδρεία, η περιστολή των κοινωνικών επιδομάτων, οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το πλήρες «άνοιγμα» των «κλειστών επαγγελμάτων», κ.λπ.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι στις συζητήσεις με την τρόικα δεν γίνεται λόγος για νέα μέτρα, αλλά για εφαρμογή των ήδη συμφωνηθέντων. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «η τρόικα θέτει και πολύ σωστά αυτό που είναι ούτως ή άλλως εθνική μας προτεραιότητα, τα διαρθρωτικά μέτρα, τα μέτρα που ανοίγουν τις αγορές, τα μέτρα που ανοίγουν την αγορά εργασίας, που ανοίγουν τα επαγγέλματα, που καταπολεμούν τη γραφειοκρατία».

Τις επόμενες ημέρες, είπε, «όλα θα βγουν αναλυτικά στην επιφάνεια, το μισθολόγιο στο Δημόσιο, το μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ, η εργασιακή εφεδρεία, η αγορά εργασίας, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το κλείσιμο και η αναδιάρθρωση των φορέων».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τηλεγράφημα ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, το έλλειμμα εκτιμάται πλέον γύρω στο 8,5% του ΑΕΠ, ή ελαφρώς υψηλότερα (έναντι αρχικού στόχου 7,6% του ΑΕΠ). 

Ο υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει, σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής στον στόχο μείωσης του ελλείμματος, ότι δεν συζητείται καν θέμα παράτασης στον στόχο, αλλά μέτρα ανάσχεσης της ύφεσης.

newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βόμβα Αλμούνια: "Θα διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση"


Ο κ. Αλμούνια σημείωσε ότι περιμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμφωνήσουν τις επόμενες εβδομάδες νέους κανόνες διακυβέρνησης της Ευρωζώνης.







Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αρχίσει να διαλύεται πολιτικά, αν οι χώρες της Ευρωζώνης δεν δεσμευθούν για περισσότερη ενοποίηση, δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

"Αν υλοποιηθούν οι κίνδυνοι που επιτίθενται τώρα στην Ευρωζώνη, δεν θα είναι μόνο μία πολύ αρνητική οικονομική κατάσταση, θα έχει και πολιτικές συνέπειες για την Ευρώπη, δήλωσε ο Ισπανός επίτροπος σε συνέδριο στο Άλπμπαχ της Αυστρία, προσθέτοντας: "Δεν μπορώ να φαντασθώ πώς η ΕΕ θα παραμείνει όσο ενοποιημένη είναι σήμερα, χωρίς περαιτέρω ενοποίηση στο επίπεδο του κοινού νομίσματος".

Ο κ. Αλμούνια σημείωσε ότι περιμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμφωνήσουν τις επόμενες εβδομάδες νέους κανόνες διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, οι οποίοι προβλέπουν πολύ στενότερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής και αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες.
 



newsit.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Τυχερός" κέρδισε τα έξοδα της κηδείας του


Σε εκδήλωση της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου και του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού Φήκη, στο νομό Τρικάλων, οι τοπικοί επαγγελματίες κλήθηκαν να δώσουν έκαστος την προσφορά του.
Και όταν μεταξύ των τοπικών επαγγελματιών βρίσκεται και ένας ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών, πώς θα μπορούσε η προσφορά του να μη συνάδει με το πνεύμα της επιχείρησης;
Κάπως έτσι, ο ιδιοκτήτης του γραφείου δώρισε σε έναν "τυχερό" το ποσό των 500 ευρώ, για να καλύψει μέρος από τα έξοδα της κηδείας του.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο τελετών, το Αθηναϊκό Πρακτορείο επιβεβαίωσε την είδηση.
Από την κλήρωση, προέκυψε πράγματι νικητής της προσφοράς, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την εμφάνισή του.
Βέβαια, σε άλλες εποχές, μία ανάλογη προσφορά να άγγιζε και να ξεπερνούσε τα όρια του σουρεάλ... Σήμερα όμως, εν μέσω κρίσης, ίσως να μην είναι και τόσο άχρηστο το δώρο.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πληρώνεις και το σώζεις για 30 χρόνια


Οι πλέον σημαντικές αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, προβλέπουν τα εξής:
* Προϋπόθεση για κάθε μεταβίβαση από τη δημοσίευση του νόμου και μετά είναι η υπεύθυνη δήλωση από ιδιοκτήτη και μηχανικό, που θα βεβαιώνει ότι στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές, που να επηρεάζουν την επιφάνεια και το ύψος της ιδιοκτησίας, τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος του κτιρίου.
* Η υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει για αυθαίρετα, που κατασκευάστηκαν μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου (28.7.2011) και όχι, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, για αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν μέχρι 28.4.2010.
* Θεσπίζεται ενιαίος χρόνος αναστολής των κυρώσεων για τα αυθαίρετα είτε είναι εντός είτε εκτός σχεδίου, τα 30 χρόνια.
* Προκειμένου να αποτραπούν προβλήματα με το ΣτΕ απαλείφεται η διάταξη που προέβλεπε αναστολή των κυρώσεων για 20 χρόνια για τα εντός σχεδίου αυθαίρετα και για 40 χρόνια για τα εκτός σχεδίου.
Στη θέση της προστίθεται νέα διάταξη που ορίζει ότι μέσα σε 20 χρόνια από την έναρξη του νέου νόμου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός και ο Χωροταξικός Σχεδιασμός από τους Δήμους στους οποίους θα δηλώνονται οι αυθαίρετες κατασκευές.
Για τα εκτός σχεδίου αυθαίρετα όμως, αν ο πολεοδομικός σχεδιασμός, και μετά τα 30 έτη, δεν τα λαμβάνει υπόψη του, τότε τα αυθαίρετα θα διατηρούνται αν ο ιδιοκτήτης έχει αποκτήσει όμορο οικόπεδο ή τμήμα όμορου οικοπέδου για τη συμπλήρωση αρτιότητας διαφορετικά θα πρέπει να ξαναπληρώσει πρόστιμο.
* Θα μπορούν να μεταβιβαστούν τα αυθαίρετα προ του 1955 και όσα έχουν εξαιρεθεί από την κατεδάφιση ή έχουν νομιμοποιηθεί με παλαιότερες ρυθμίσεις.
* Για τα αυθαίρετα που δεν είναι πρώτη κατοικία το πρόστιμο θα είναι υψηλότερο, αν έχουν γίνει σε περιοχές με υψηλή τιμή ζώνης (πχ. Μύκονος) και θα είναι χαμηλότερο αν έχει γίνει σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης.
* Ποσοστό έως 15% των προστίμων πάει στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς στη συνέχεια να επιβαρύνονται οι ιδιόκτητες πρόσθετα για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές που κανονικά θα βάρυναν την ανέγερση της αυθαίρετης κατασκευής.
Εκτός από τα πρόστιμα, αλλάζει και το ύψος των παραβόλων, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:
* 500 ευρώ για κατοικία 50 τμ ή για κτίριο μοναδική κατοικία μέχρι 100 τμ
* 1.000 ευρώ για 51 – 100 τμ ή για κύρια κατοικία από 101 – 200 τμ
* 2.000 ευρώ για κτίριο από 201 – 1.000 τμ
* 4.000 ευρώ από 1.001 – 2.000 τμ και
* 6.000 ευρώ για κτίρια μεγαλύτερα από 2.000 τμ.
Παπακωνσταντίνου: Η πιο ριζική μεταρρύθμιση για τα αυθαίρετα
Παρουσιάζοντας τις νέες βελτιώσεις του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα και τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου, ως την "πιο ριζική ρύθμιση που έγινε ποτέ".
Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε, ότι οι νέες βελτιώσεις γίνονται προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα με το ΣτΕ και δεν απέκλεισε και νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο.
Παράλληλα, εμφανίσθηκε αισιόδοξος, ότι οι ιδιοκτήτες θα αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις και θα ζητήσουν την υπαγωγή τους σε αυτές
Ήταν να μην κάνει την αρχή στη συναίνεση η ΝΔ
Θετική απέναντι στις ρυθμίσεις εμφανίζεται η ΝΔ, παρότι αναμένεται να καταθέσει και δικές της προτάσεις για επιπλέον βελτιώσεις.
Και ο ΛΑΟΣ συμφωνεί και συναινεί, ωστόσο, συναρτά την τελική του στάση με το αν το υπουργείο μειώσει και άλλο τα πρόστιμα, τα οποία θεωρεί υψηλά.
Οι αλλαγές που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου της Ολομέλειας προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της Αριστεράς, οι οποίοι έκαναν λόγο για αλλαγές της τελευταίας στιγμής οι οποίες στην πραγματικότητα δημιουργούν ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο δεν μπορούν να επεξεργαστούν.
Έντονη, όμως, ήταν και η διαμαρτυρία του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος έκανε έκκληση να τηρούνται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, γιατί διαφορετικά εκτίθεται ο πολιτικός κόσμος.
Τελικά, αποφασίστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο να προστεθεί μία ακόμα συνεδρίαση στη συζήτηση του νομοσχεδίου.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...