Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Άκυροι και με τη "βούλα" του δικαστηρίου οι γάμοι ομοφυλόφιλων





Με απόφαση του Πολιτικού Εφετείου Δωδεκανήσου θεωρούνται άκυροι δύο γάμοι ομοφύλων ζευγαριών στη Ρόδο.











Τα δύο ζευγάρια είχαν παντρευτεί το καλοκαίρι του 2008 στην Τήλο και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου τους είχε κυρήξει άκυρους.

Τα δύο ζευγάρια άσκησαν έφεση διεκδικώντας το δικαίωμα να παντρευτούν τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει, ωστόσο απορρίφθηκαν και οι δύο εφέσεις και πλεόν οι γάμοι τους θεωρούνται άκυροι και με "δικαστική βούλα".


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι τελευταίοι των Μεξικανών - Μια ακόμα από τις διαλέκτους του Μεξικού φαίνεται ότι πεθαίνει, επειδή οι τελευταίοι δύο ηλικιωμένοι που τη γνωρίζουν τσακώθηκαν και έπαψαν να μιλιούνται





Η γλώσσα του Ayapaneco  κοντεύει να σβήσει. Ήταν γλώσσα του Μεξικό. Επιβίωσε από τους Ισπανούς κατακτητές, από τους λιμούς, της πλημμύρες και τα χρόνια. Αλλά σήμερα, όπως και τόσες άλλες  αυτόχθονες γλώσσες, είναι σε κίνδυνο εξαφάνισης.
Μόνο δυο άνθρωποι μπορούν και να τη μιλήσουν με ευχέρεια, αλλά αρνούνται να μιλήσει ο ένας στον άλλο!
Ο λογάς για τον 75χρονο Manuel Segovia και τον 69χρονο Isidro Velazquez που τα σπίτια τους στο χωριό Αyara, στα τροπικά πεδινά της πολιτείας Ταμπάσκο, τα χωρίζουν μόλις 500 μέτρα.
Η διάλεκτος του χωριού Ayara  προέρχεται από τη φυλή των Ζοκ η οποία πιστεύεται ότι κατάγεται από τους Ολμέκους και εξαπλώθηκε στο νότιο Μεξικό. Άλλες διάλεκτοι της ζοκ παραμένουν ακόμα ζωντανές στις πολιτείες Βερακρούζ, Οαζάκα και Τσιάπας.
Δεν έχουν πολλά κοινά λέει η Daniel Suslak, ανθρωπολόγος από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα η οποία ασχολείται με τη γλώσσα τους.
O Velazquez μιλούσε τη γλώσσα των προγόνων του μέχρι περίπου πριν μια δεκαετία όταν και πέθανε  αδελφός του. Όσο αφορά τον Segovia οι μόνοι που λίγο τον καταλάβαιναν είναι οι γυναίκα του και τα παιδιά του οι οποίοι γνωρίζουν ορισμένες λέξεις.
Οι γλωσσολόγοι προειδοποιούν ότι, με ή χωρίς μικρές τραγωδίες, πολλές από τις 350 τοπικές γλώσσες της χώρας απειλούνται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η ανθρωπότητα χάνει μία τοπική γλώσσα ανά δύο εβδομάδες.

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οικογενειακή τραγωδία - Μητέρα έριξε το αυτοκίνητο με τα 4 παιδιά της στο ποτάμι!




Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης όλα όσα έγιναν το περασμένο βράδυ με πρωταγωνιστές μια μητέρα και τα 4 μικρά παιδιά της. Για άγνωστη αιτία η μητέρα πάτησε το γκάζι και έπεσε με το μινι βαν της και με τα 4 παιδιά της μέσα στον ποταμό Χάντσον.













Σαν από θαύμα ο 10χρονος γιος της κατάφερε να είναι ο μοναδικός επιζών. Κατάφερε να βγει απο το βυθισμένο μινι βαν, να κολυμπήσει στα παγωμένα νερά έως την ακτή και να σταματήσει ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και να ζητήσει βοήθεια. 'Οπως ανακοίνωσαν οι αρχές, κανείς δεν θα μάθαινε ίσως και ποτέ τι θα είχαν απογίνει η μητέρα και τα 4 παιδιά της αν δεν υπηρχε επιζών.

Η γιαγιά των παιδιών κλαίει απαρηγόρητηΗ γιαγιά των παιδιών κλαίει απαρηγόρητη

Το σημείο όπου ειναι βυθισμένο το μινι βανΤο σημείο όπου ειναι βυθισμένο το μινι βαν

Στη μνήμη των αθώων ψυχών...Στη μνήμη των αθώων ψυχών...

Το μινι βαν έχει βυθιστεί και θα γίνει ολόκληρη προσπάθεια για την ανέλκυσή του. Δεκάδες συγγενείς και γείτονες συγκεντρώθηκαν στο σημείο μην πιστεύοντας οτι ο ποταμός Χάντσον έγινε ο υγρός τάφος για την 25χρονη μητέρα και για τα τρία από τα 4 παιδιά της 2 και 5 ετών και 11 μηνών. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις της ήταν πολλές αλλά δύσκολα μια μάνα φτάνει στο σημείο να αφαιρέσει τη ζωή των 4 σπλάχνων της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή newsi.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτοκτόνησε στα 102 του χρόνια γιατί δεν ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι του




Έπρεπε να αφήσει το σπίτι όπου έζησε όλη του την ζωή. Να σβήσει τις αναμνήσεις μιας ζωής. Όμως δεν άντεχε την ιδέα αυτή και έβαλε τέλος στην ζωή του.






Ένας Ιάπωνας 102 ετών κάτοικος χωριού κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα αυτοκτόνησε επειδή, όπως δήλωσε η οικογένειά του, έπρεπε να εγκαταλείψει το σπίτι του, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.
 
Ο άντρας αυτός ήταν ο γηραιότερος κάτοικος του χωριού Ιιτάτε, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο και μέσα στη διευρυμένη ζώνη αποκλεισμού, που αποφασίστηκε την Δευτέρα.
 
Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε την επέκταση της ζώνης αποκλεισμού γύρω από το εργοστάσιο εξαιτίας των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
 

Την ίδια ώρα η ιαπωνική κυβέρνηση ανίχνευσε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας σε ποικιλίες λαχανικών που προέρχονται από καλλιέργειες σε περιοχές προσκείμενες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, αλλά και σε ιχθυοαλιεύματα από νερά κοντά στην τοποθεσία του πυρηνικού ατυχήματος, όπως αναφέρουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ψινάκης: "Κάτσε κάτω μωρή κουλή"




Όταν ο Ηλίας Ψινάκης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα πρώτος, γνωρίζαμε ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν θα ήταν ποτέ πια οι ίδιες.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι τόνοι ανέβηκαν με τον δήμαρχο Γ. Καμίνη να συγκρούεται με τον πρώην δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με τις αντιδράσεις των συμβασιούχων και την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης τον χαρακτήρισε "συνήγορο της κυβέρνησης" και ο δήμαρχος τον κάλεσε να "αφήσει τους παλικαρισμούς", ενώ τα επίθετα έδιναν και έπαιρναν.
Ωστόσο, όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Ηλίας Ψινάκης ήταν αποφασισμένος να κλέψει την παράσταση. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Φώτη Προβατά, ο γνωστός μάνατζερ ενοχλήθηκε από τα λεγόμενά του.
Κάποια στιγμή του είπε "τελειώνετε μας ζαλίσατε". Ο Φώτης Προβατάς απάντησε, χαρακτηρίζοντας τον πρωτοπαλίκαρο του Κακλαμάνη και ασκώντας του κριτική για τη στάση του και τα όσα είχε πει στους συμβασιούχους.
Τότε, ο Ηλίας Ψινάκης εξερράγη λέγοντάς του "κάτσε κάτω μωρή κουλή, που θα με πεις και πρωτοπαλίκαρο. Κάτσε κάτω, γιατί δεν ξέρεις τι λες".
Ο Φώτης Προβατάς έγινε έξαλλος, αλλά ο Ηλίας Ψινάκης συνέχισε το "σόου" του λέγοντας και πάλι "θα κάτσεις κάτω μωρή κοντή;", την ώρα που οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους.
Δείτε το βίντεο
 
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...