Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σε υφεσιακό σοκ η οικονομία: Κατά 7,2% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ


Μείωση κατά 7,2% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2011 παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, σύμφωνα με τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, που έδβσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Οι τριμηνιαίες εκτιμήσεις του ΑΕΠ της περιόδου 1ο τρίμηνο 2005 – 2ο τρίμηνο 2012 είναι αναθεωρημένες λόγω της αναθεώρησης των ετησίων εθνικών λογαριασμών για την περίοδο 2006- 2011 (Σεπτέμβριος 2012), αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις βασίζονται σε προσωρινούς δείκτες και υπόκεινται σε αναθεώρηση για την παραγωγή των προσωρινών αποτελεσμάτων (7 Δεκεμβρίου 2012), όταν επιπλέον στοιχεία θα είναι διαθέσιμα.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παρδάλις Αρειστείωνος, ένα θύμα 2.000 ετών!


Δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο αρχαίος πρόγονος με το όνομα “Παρδάλις Αρειστείωνος” ότι η επιτύμβια στήλη του θα γινόταν στόχος αρχαιοκαπήλων.Οι δυο δράστες ηλικίας 46 και 53 ετών που είχαν στην κατοχή τους την επιτύμβια στήλη που χρονολογείται μεταξύ του 1ου π.Χ. και του 3ου μ.Χ. αιώνα συνελήφθησαν
Η στήλη είναι σε πολύ καλή κατάσταση και οι δύο άνδρες ήθελαν να την πουλήσουν έναντι 100.000 ευρώ.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καταργείται ο Τειρεσίας – Έρχεται λύση για τους δανειολήπτες


Η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα των δανείων που έχουν χτυπήσει κόκκινο, εξετάζει το σενάριο κατάργησης του Τειρεσία και αντικατάστασής του από ένα σύστημα βαθμολόγησης των συναλλασσομένων με τις τράπεζες.


Στις μαύρες λίστες του Τειρεσία σήμερα είναι μεγάλος αριθμός νοικοκυριών και η νέα ρύθμιση αναμένεται να δώσει ανάσα σε αυτά ,καθώς και θα βοηθήσει τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν τις επισφάλειες.
Το «βαθμολόγιο» ,όπως θα ονομαστεί το νέο μέτρο, είναι ένα σύστημα αξιολόγησης της συναλλακτικής συμπεριφοράς των πολιτών με τις τράπεζες και ακολουθεί τα πρότυπα του βρετανικού μοντέλου.
Οι εισηγητές υποστηρίζουν ότι το σύστημα αυτό θα δίνει πλήρη εικόνα των δανειοληπτών και των σχέσεών τους με κάθε τράπεζα, θεσπίζοντας ένα είδος point system με βάση τη συμπεριφορά τους, το επάγγελμά τους, την ηλικία τους, κ.α.
Όσο για τις δόσεις στα στεγαστικά και στα καταναλωτικά δάνεια;
Το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει οι δόσεις σε στεγαστικά ή και καταναλωτικά δάνεια να μην ξεπερνά το 30% του οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες προωθεί διευκολύνσεις για ευπαθείς ομάδες, όπως οι άνεργοι και οι χρόνια πάσχοντες, ενώ έχει εισηγηθεί να υπάρχει και περίοδος χάριτος με μηδενική καταβολή δόσεων για περίοδο τεσσάρων έως πέντε ετών.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

H Eυρώπη ξεσηκώνεται - Ημέρα πανευρωπαϊκής απεργίας - Στην Αυστρία "είμαστε όλοι Έλληνες"

 

- Έλληνες, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί, Φινλανδοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Γερμανοί κατεβαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας
- Η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες»!
- Στο πλευρό των... Νοτίων και οι Γερμανοί συνδικαλιστές
- Στην Ισπανία που πλήττεται από απίστευτη κρίση έχουν παραλύσει τα πάντα σήμερα
- 42 συλλήψεις, 13 τραυματίες τις πρώτες ώρες της απεργίας
- Εκατομμύρια αναμένεται να βγουν στους δρόμους
Η Ευρώπη ολόκληρη είναι σήμερα "στο πόδι". Σήμερα κηρύχθηκε Ημέρα Πανευρωπαϊκής Απεργίας και ίσως στο εξωτερικό να την έχουν πάρει λίγο πιο πολύ στα σοβαρά απ' ότι εμείς εδώ.

Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Η αφίσα των Αυστριακών συνδικαλιστών
Η αφίσα των Αυστριακών συνδικαλιστών

Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», οι οποίες θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν πληρώσει για ό,τι έχει κάνει ο αχαλίνωτος χρηματοπιστωτικός τομέας. Με την ανεργία, την αύξηση της φτώχειας, τα δραστικά μέτρα λιτότητας, τις περικοπές των συντάξεων και της κοινωνικής πρόνοιας», γράφει η αφίσα.

Στο κείμενο που τη συνοδεύει, γράφει μεταξύ άλλων: Στηρίζουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στον αγώνα τους για δουλειά με αξιόπρεπες εισόδημα.
Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές δεν οδηγούν έξω από την κρίση! Οι περικοπές σε εργατική νομοθεσία δε θα σταματήσουν κανένα χρέος!
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα - και σε όλη την Ευρώπη - δεν ευθύνονται για την κρίση.
Το χειρότερο για τους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η λιτότητα
Η Ευρώπη χρειάζεται απασχόληση και την ανάπτυξη!

Στην Ισπανία, οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε γενική απεργία για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί επίσης 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, η GGIL διοργανώνει τετράωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.

Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.

"Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία εφαρμόζεται μία πολιτική λιτότητας στην πλάτη των πολιτών ... Καταστρέφουμε αυτές τις χώρες με την περιστολή των δαπανών ... Για τον λόγο αυτόν εκδηλώνεται αυτή η αντίσταση, αυτή η εξέγερση", δήλωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων (DGB) Μίχαελ Ζόμερ Μίχαελ Ζόμερ.

"Είμαστε αλληλέγγυοι, οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσειςστη Γερμανία, θα στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς τις χώρες αυτές", πρόσθεσε. Τα γερμανικά συνδικάτα θα εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους στις δοκιμαζόμενες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά όχι με απεργίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ver.di, μιας από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ευρώπης, τουλάχιστον σε πέντε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Στο Βερολίνο έχει προγραμματιστεί εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πύλη του Βραδεμβούργου, αλλά και μπροστά στο κτίριο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Στη Φρανκφούρτη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το Ελληνικό Προξενείο και η πορεία θα καταλήξει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στο Μόναχο έχει προγραμματιστεί εκδήλωση με τη συμμετοχή ομιλητών, αλλά και μουσικών από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο, ενώ στην Στουτγκάρδη το μήνυμα της δράσης θα είναι «Η δική μας ομπρέλα διάσωσης λέγεται αλληλεγγύη» και στη Βρέμη θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση προς το κτίριο της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας, όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

«Όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση» τονίζει, σε δήλωσή της, η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ και προσθέτει ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παίζουν με την υγεία μας;… Μας δίνουν φάρμακα για ζώα;

 


Την άθλια και απάνθρωπη συμπεριφορά της τρόικα έρχεται να κάνει πράξη η κυβέρνηση με τις επικίνδυνες για τη ζωή μας αποφάσεις
Ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει τον Έλληνα πολίτη η ανελέητη τρόικα –αλλά και η δικής μας υποταγμένη κυβέρνηση στους ληστές της ζωής μας και του μέλλοντός μας- είναι αυτή η ιστορία με τα φάρμακα.
Η εντολή από Τόμσεν και λοιπούς γκαουλάιτερ στους Σαμαρά και Στουρνάρα είναι σαφής: «Οι γιατροί στην Ελλάδα δεν θα παρέχουν στον ασθενή το ειδικό φάρμακο που χρειάζεται, για να γίνει καλά, αλλά φάρμακο γενικής κατηγορίας (τα λεγόμενα γενόσημα) ώστε όταν πάει ο ασθενής στο φαρμακείο ο φαρμακοποιός να του δίνει το φθηνότερο σκεύασμα της κατηγορίας αυτής των γενοσήμων».
Αλλά ακόμα και στα άλογα ή τα σκυλιά, όταν τα πάμε στον κτηνίατρο, έχουν το συγκεκριμένο φάρμακό τους για να θεραπευτούν.
Για την τρόικα όμως ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται σαν μία αγέλη ζώων που αν χαθούν και μερικοί άνθρωποι από μη χρήση των φαρμάκων που χρειάζονται, ε, δεν έγινε και τίποτα… Ίσως είναι και καλύτερα για να ξεφορτωθούμε μερικούς συνταξιούχους…
Αυτή την άθλια, απάνθρωπη συμπεριφορά της τρόικα έρχεται να κάνει πράξη η κυβέρνηση με τις επικίνδυνες για τη ζωή μας αποφάσεις περί γενοσήμων και λοιπά.
Και όπως είπε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ: «Πρόκειται για μία ρύθμιση που πλέον στερεί κάθε ψήγμα αξιοπρέπειας από το μέσο Έλληνα πολίτη. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός, μεγαλύτερη εξαθλίωση, από το να σου στερούν την υγεία σου».
Υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι που πρέπει η απόφαση περί γενοσήμων εδώ και τώρα να καταργηθεί:
1) Γιατί δημιουργεί άμεσο κίνδυνο σε ασθενείς με απειλές ακόμα και για τη ζωή τους.
2) Γιατί δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική οικονομία. Αντίθετα δημιουργεί νέα προβλήματα.
3) Γιατί απειλεί με κλείσιμο υγιείς φαρμακευτικές εταιρείες που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, άρα δημιουργεί εν δυνάμει νέους υποψήφιους άνεργους.
4) Γιατί βάζει τις ξένες πολυεθνικές εταιρείες παραγωγής γενοσήμων στην ελληνική αγορά, χωρίς μάλιστα εσωτερικό ανταγωνισμό, κάτι που σημαίνει ότι οι ξένες πολυεθνικές θα πουλάνε στην Ελλάδα κάποια στιγμή πιο ακριβά τα γενόσημα απ’ ό,τι κοστίζουν σήμερα τα ειδικά φάρμακα.
Γι’ αυτούς τους τέσσερις πραγματικούς και σημαντικούς λόγους η κυβέρνηση πρέπει να βρει το κουράγιο ακόμη και σήμερα να αποσύρει το σχετικό νόμο.
Πηγή on-news
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...