Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Δυο δήμαρχοι στην Ιταλία, προσφέρουν τον μισθό στους Έλληνες..Ακούει κανένας στην Ελλάδα;;


Οι λέξεις συγκινητική και γενναιόδωρη είναι φτωχές για να περιγράψουν την απόφαση δυο δημάρχων στην Νότια Ιταλία , οι οποίοι δήλωσαν ότι προσφέρουν τον μισθό τους στον ελληνικό λαό, για να του συμπαρασταθούν στην δύσκολη εποχή της κρίσης.
Ο ένας εκ των δυο ο Γκάλντι είναι δήμαρχος στην πόλη Κάβα ντε Ριρένι που βρίσκεται κοντά στη Νάπολη και έχει περίπου 60.000 κατοίκους.

Μάλιστα, με κοινή επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ζοζέ Μανούελ Μπαρόζο και τον ηγέτη των Γερμανών σοσιαλιστών Μάρτιν Σούλτζ, δηλώνει πως προσφέρει τον μισθό του για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.
Τα όσα γράφει στους ηγέτες και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι συγκλονιστικά: «Η Ευρώπη τώρα δοκιμάζεται και η εγκατάλειψη της Ελλάδας αυτή την στιγμή, σημαίνει οριστική εγκατάλειψη της ευρωπαϊκής ιδέας, της μοναδικής ιδέας που αγαπάμε και θέλουμε». Στην συνέχεια υπογραμμίζει ότι η κίνησή του είναι συμβολική και ζητά και άλλους Ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς να τον μιμηθούν.
Ο Μάρκο Γκάλντι είναι 46 ετών, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Σαλέρνο και ο μισθός του για την θέση του δημάρχου είναι 1.100 ευρώ τον μήνα.
Στην ίδια ακριβώς κίνηση προχώρησε και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ. «Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», είπε κ. ο Μοσκατιέλο.


exomatiakaivlepo.blogspot.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θυμάστε την "πτωχευμένη" Ισλανδία;Αγνόησε το ΔΝΤ και δείτε που βρίσκεται 4 χρόνια μετά



Θυμάστε την Ισλανδία; Που πτώχευσε; Που ακούγαμε τις ειδήσεις και κουνάγαμε το κεφάλι με συμπόνοια ή με οίκτο; 

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε λοιπόν κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη που επιτρέπει στη χώρα, η οποία βυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, να θεωρείται εφεξής ως αξιόπιστος δανειολήπτης!

   

«Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία ‘επενδύσεις’ μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch.


Γιατί να μας ενδιαφέρουν όλα αυτά θα πείτε,όταν εμείς έχουμε το δικό μας δράμα; Γιατί η Ισλανδία επέλεξε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από τον δικό μας και τέσσερα χρόνια μετά όλη η οικονομική της “εικόνα” ένα γίνει πολύ ,πολύ καλύτερη! Εμείς δύο χρόνια μετά πάμε από το κακό στο χειρότερο και ο δρόμος φαίνεται ότι οδηγεί στο απόλυτο χάος.

Τι έγινε λοιπόν στην Ισλανδία;

Το 2008,η Ισλανδία πτώχευσε.Δεν απέφυγε δηλαδή αυτό που προσπαθούμε να αποφυγούμε εμείς δυο χρόνια. Το χρέος της το 2007,ένα χρόνο πριν “βαρέσει κανόνι” ήταν 900% του ΑΕΠ! Κάπου εκεί ήρθς και η οικονομική κρίση του 2008 με αποτέλεσμα οι τρεις τράπεζές της να πτωχεύσουν και το νόμισμά της να χάσει το 85% της αξίας του έναντι του ευρώ.

Ο πανικός ήταν ανπόφευκτος.

Ο πρωθυπουργός της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης συνασπισμού Γκέιρ Χόρντε βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την παροχή δανείου ύψους 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βρετανία και Ολλανδία έδιναν ακόμα 2.5 δισεκατομμύρια. Και τότε εμφανίστηκαν ποιοι λέτε; ΔΝΤ και ΕΕ που πρότειναν να αναλάβουν …τη κατάσταση.

Κι εκεί έκαναν πρόωρες εκλογές,τον Απρίλιο του 2009.Η κυβέρνηση που προέκυψε γρήγορα βρέθηκε σε δυσμένεια,γιατί έπρεπε να πληρώσει πάνω από 3 δις ευρώ.Κάτι που σήμαινε επιπλέον θυσίες για τους πολίτες.Κι αυτοί δεν το άντεξαν.

Τα πολιτικά κόμματα δεν είχαν άλλη επιλογή από το να στηρίξουν την άποψη των πολιτών που δεν είχαν άλλες δυνάμεις να πληρώνουν.
Ο πρωθυπουργός Όλαφ Ραγκνάρ Γκρίμσον αρνήθηκε να επικυρώσει τον νόμο το οποίο ανάγκαζε τους πολίτες να σηκώσουν τα βάρη των Ισλανδών τραπεζιτών και συμφώνησε να συγκαλέσει δημοψήφισμα.

Από την άλλη η πίεση αυξήθηκε. Όταν η Ισλανδία ετοιμαζόταν για δημοψήφισμα, το ΔΝΤ απειλούσε την χώρα να στερήσει οποιαδήποτε βοήθεια. Η Βρετανική κυβέρνηση απειλούσε να παγώσει τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις των Ισλανδών. Τα επιχειρήματα όπως τα περιγράφει ο ίδιος ο Ισλανδός πρωθυπουργός:

«Μας έλεγαν ότι ή θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμά τους ή θα γίνουμε Κούβα “. 

Στο δημοψήφισμα που έγινε το Μάρτιο του 2010 το 93% των Ισλανδών ψήφισαν κατά της πληρωμής των χρεών. Το ΔΝΤ αμέσως πάγωσε τους δανεισμούς .

Οι Ισλανδοί όμως δεν είχαν πια τίποτα να χάσουν. Η κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες κατά των όποιων υπευθύνων για την οικονομική κρίση. Αξιωματούχοι και τραπεζίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η χώρα υιοθέτησε νέο Σύνταγμα το οποίο συνέταξαν πολίτες οι οποίοι δεν ήταν ενταγμένοι σε κανένα κόμμα.Το Σύνταγμα γράφτηκε στο διαδίκτυο,για να μπορούν οι συντάκτες του να δέχονται σχόλια.

Το Σύνταγμα θα παρουσιαστεί στις επόμενες εκλογές.

Και τώρα τα νούμερα:
Η Ισλανδία με πολύ λιγότερο πληθυσμό από την Ελλάδα βεβαίως -μόλις 320.000- χωρίς όμως βιομηχανία,γεωργία και πλουτοπαραγωγικές πηγές ,έχοντας ουσιαστικά μόνο αλιεία έχει ανάπτυξη 3,1% και περίπου 7% ανεργία!

Μήπως -λέμε μήπως- κάνουμε κάτι πολύ λάθος;

Και βέβαια είναι περίεργο ότι όλα αυτά πρέπει να ψάξει κάποιος για να τα πληροφορηθεί ,γιατί παραδόξως δεν “παίζονται” από τα ΜΜΕ.



Πηγή on alert
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το ΔΝΤ βγάζει απέξω την ουρά του


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μελετά το ενδεχόμενο να συνεισφέρει "μόλις 13 δισ. ευρώ" στο νέο σχέδιο βοήθειας στην Ελλάδα, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα The Wall Street Journal.
"Το μέγεθος της συνεισφοράς του ΔΝΤ δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί" αλλά ο διεθνής χρηματοπιστωτικός θεσμός εξετάζει αυτό το ποσό, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές ενήμερες για το θέμα.
Το ΔΝΤ είχε συμφωνήσει τον Μάιο του 2010 να παράσχει δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου 110 δισ. ευρώ.
Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, η οποία έχει εισέλθει σε βαθιά ύφεση με αποτέλεσμα να αυξηθεί το δημόσιο χρέος, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με την WSJ, στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκφράζουν φόβους ότι έχει εκτεθεί "υπερβολικά" στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ελληνοαμερικανός μποξέρ διεκδικεί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή


Ελληνοαμερικανός διεκδικεί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην πυγμαχία και συγκεκριμένα στην κατηγορία Μεσαίων Βαρών. Πρόκειται για τον Donovan «Da Bomb» George, όπως είναι γνωστός, ο οποίος μίλησε για την ελληνική καταγωγή του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αστόρια.

Ο παππούς του καταγόταν από την Κύπρο και η γιαγιά του από την Τρίπολη της Πελοποννήσου. Ο Ντόνοβαν υπογράμμισε την αγάπη που έχει για την Ελλάδα και ότι είναι έτοιμος να κερδίσει τον αγώνα της 17ης Μαρτίου για όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο. Επίσης, ο 26χρονος μποξέρ αναφέρθηκε στα «αισθήματα χαράς» που ένιωθε επειδή βρέθηκε στην καρδιά του Ελληνισμού της Αμερικής και δήλωσε ενθουσιασμένος για την υποστήριξη της Ομογένειας.

Ο Ντόνοβαν «Da Bomb» Tζορτζ θα αγωνιστεί στις 17 Μαρτίου εναντίον του Edwin «La Bomba» Rodriguez στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» του Μανχάταν, για τον τίτλο του πρωταθλητή Βόρειας Αμερικής και εάν κερδίσει θα προκριθεί στον τελικό για τον παγκόσμιο τίτλο στην πυγμαχία, στην κατηγορία Μεσαίων Βαρών. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο και θα καλυφθεί από το HBO. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ομογενής πυγμάχος έχει ένα εκπληκτικό ρεκόρ 28 νικών και μόλις 4 ηττών, και μάλιστα έχοντας κερδίσει με 25 νοκ άουτ.

Ο Ντόνοβαν γεννήθηκε στο Σικάγο και ακολουθεί την πορεία του πατέρα του, Πίτερ Γεωργίου, ο οποίος ήταν επίσης πρωταθλητής στο ίδιο αγώνισμα, και πλέον είναι αστυνομικός και προπονητής του γιου του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μίλησε η γενική πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Κούλα Σοφιανού, η οποία υπογράμμισε ότι η Κύπρος και όλοι οι Έλληνες είναι περήφανοι για τον ομογενή αθλητή.

Ο Λέον Μαργκούλης, γνωστός παράγοντας διοργάνωσης παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων και εκπρόσωπος της εταιρείας DeBella Entertainment, υποστήριξε ότι ο αγώνας θα έχει «ελληνικό χρώμα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι εκείνη τη βραδιά το «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» θα γεμίσει με Έλληνες. Ο κ. Μαργκούλης υπήρξε μάνατζερ μεγάλου αριθμού παγκόσμιων πρωταθλητών, όπως του θρυλικού Τζόελ Κασαμαγιόρ, Γκλεν Τζόνσον, Κρίστοφ Λάνταρτσεκ, Σουλτάν Ιμπραγκίμοφ και πολλών άλλων.

Στη συνέχεια, μίλησε ο μάνατζερ του Ντόνοβαν, Μάικλ Μιχαήλ, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον 26χρονο πρωταθλητή πριν από μερικά χρόνια στο Σικάγο. Ο Μιχαήλ ήταν πρωταθλητής της Μεγάλης Βρετανίας επί σειρά ετών και πλέον είναι ο πρόεδρος και ο ιδρυτής της εταιρείας Cestus Management. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είναι περήφανος που ένας Έλληνας βρίσκεται τόσο κοντά στην κορυφή της παγκόσμιας πυγμαχίας.


e-typos.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

“We are all greeks now” - ‘Ολος ο κόσμος στο πλευρό των Ελλήνων


"Είμαστε όλοι Ελληνες" θα φωνάξουν το μεσημέρι χιλιάδες πολίτες σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στις ΗΠΑ.

Facebook και Twitter έχουν “πάρει φωτιά” απο μηνύματα χρηστών απο όλην την Ευρώπη που καλούν και τους υπόλοιπους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Η παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε όλοι Ελληνες" θα γίνει έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές πόλεις τους κόσμου στις 2 το μεσημέρι (τοπικη ώρα). Από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη ενω στη Νέα Υόρκη η συγκέντρωση θα γίνει στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Ακτιβιστές θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κρίση και τη στάση που τηρεί η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!» αναφέρουν οι χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. 

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Έλληνας».

Στον διαδικτυακό τόπο «jesuisgrec.blogspot.com» Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν μ΄ αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Στο μεταξύ, στις 12 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης στον ελληνικό λαό, εξω απο την γαλλική πρεσβεια, απο τον σύλλογο Γάλλων εξωτερικού.

newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εθνική νόσος η κατάθλιψη λόγω κρίσης


Ανησυχητικά είναι τα συμπεράσματα του 1ου Συνεδρίου Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων για την αύξηση των ψυχικά ασθενών την τελευταία τριετία στην Ελλάδα.
Σε έρευνα που παρουσίασε στο συνέδριο ο Γιάννης Χιώτης, ειδικευόμενος ψυχίατρος στον Ευαγγελισμό, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει παρατηρηθεί αύξηση, σε ποσοστό 118%, των ασθενών με αντιδραστική κατάθλιψη την τριετία 2008-20011.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, σε σχέση με το μορφωτικό επίπεδο των ψυχικά νοσούντων, έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της τάξης του 134% των ασθενών που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων, ενώ η αύξηση αριθμού των εργαζόμενων ασθενών είναι της τάξης του 165%.
Το ποσοστό των ανέργων και των απόρων ασθενών έχει αυξηθεί σε ποσοστό 75% και όσον αφορά τα ηλικιακά χαρακτηριστικά των ασθενών, στις ηλικίες άνω των 50, δηλαδή μεταξύ αυτών που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο, έχει παρατηρηθεί αύξηση της τάξης του 44%.
Αντίστοιχη αύξηση, 45%, έχει παρατηρηθεί μεταξύ των συνταξιούχων ασθενών, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Χιώτης αναμένεται περαιτέρω αύξηση του ποσοστού το προσεχές διάστημα, ύστερα από τις επερχόμενες περικοπές στις συντάξεις.
Ιδιαίτερα ευάλωτοι οι άνεργοι
"Οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και οι υποχρεώσεις του επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται ατομικά και όχι οριζόντια, κλαδικά, ηλικιακά ή ρατσιστικά. Τα αισθήματα της αδικίας που δημιουργούνται από την αδιάκριτα κακή μεταχείριση των πολλών ή τη διακριτά ευνοϊκή μεταχείριση των λίγων αποσταθεροποιούν τον κοινωνικό ιστό και έχουν νοσηρές επιπτώσεις στους καθημερινούς ανθρώπους" τόνισε ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος του Συνεδρίου και διευθυντής του ψυχιατρικού τομέα ΓΝΑ Ευαγγελισμός, όπου έχει παρατηρηθεί δραματική αύξηση, κατά 92%, των ψυχικά ασθενών που επισκέπτονται τα ιατρεία τα τελευταία τρία χρόνια, εμφανίζοντας συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους, πανικού, όπως επίσης και τάσεις αυτοκτονίας, λόγω της κρίσης.
"Ο χώρος απασχόλησης του ψυχιάτρου είναι φανερό πλέον ότι δεν είναι τα άσυλα και τα νοσοκομεία, αλλά κυρίως οι χώροι εργασίας, διημέρευσης και ανάπαυσης των ανθρώπων" πρόσθεσε.
Χρέη και ψυχικά νοσήματα
Απ την πλευρά του, ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, επεσήμανε ότι στις ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης ψυχικών νοσημάτων ανήκουν όχι μόνο οι άνεργοι, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της επαπειλούμενης ανεργίας, όσοι έχουν δάνεια και χρέη, γυναίκες, ασθενείς με χρόνια ψυχικά προβλήματα, όπως επίσης και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι φαίνεται να πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της κρίσης σε ψυχικό επίπεδο.
"Το 23% των ατόμων με ψυχικό νόσημα έχουν δάνεια. Το χαμηλό εισόδημα και τα χρέη συνδέονται με την εμφάνιση ψυχικών νοσημάτων" ανέφερε ο κ. Κυριόπουλος. Τόνισε δε, ότι η έκταση του χρέους σχετίζεται με βλαπτικές μεταβολές στην ψυχική υγεία.
Σύμφωνα με τον κ. Κυριόπουλο, οι πιο εμφανείς επιπτώσεις της κρίσης είναι η αύξηση ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη, η κατάχρηση ουσιών, οι τάσεις αυτοκτονίας, η θνησιμότητα από ισχαιμική καρδιοπάθεια, τα αναπνευστικά προβλήματα, οι ηπατικές νόσοι που επηρεάζουν κυρίως τις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρη θνησιμότητα και νοσηρότητα.
Υπογράμμισε επίσης ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 σημειώθηκε αύξηση 40% των αυτοκτονιών σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010, ενώ όπως είπε, πάνω από το 4% του πληθυσμού έχει κάποιο βαθμό εξάρτησης από ουσίες. Έκανε επιπλέον γνωστό ότι έχει παρατηρηθεί, σε ποσοστό 35%, αύξηση της χρήσης αντικαταθληπτικών χαπιών σε σχέση με το 2006.
Δεν φτάνει η αλληλεγγύη
"Η μόνη αντίδραση είναι η οριζόντια, κοινοτική αλληλεγγύη σε τοπικό επίπεδο" ανέφερε ο κ. Κυριόπουλος.
Αναφερόμενος στις κοινωνικές και εθελοντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται, ξεκαθάρισε ότι "οι αντιδράσεις αλτρουισμού από μόνες τους δεν αποτελούν αποτελεσματικό δίχτυ για το κύμα ψυχικής νοσηρότητας, το οποίο πρόκειται να έρθει μέσα στο 2012".
Υπό αυτό το πρίσμα, επισήμανε "την ανάγκη για τη δημιουργία δικτύων επαγγελματιών υγείας και δομών πολιτικής και κοινωνικής προστασίας καταρτισμένες από επαγγελματίες υγείας, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο γιατρών και νοσηλευτών πρώτης επαφής".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εάλω η Ολυμπία...

Λίγο μετά τις 6 το χθες το απόγευμα έφθασε στην Αρχαία Ολυμπία ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος το πρωί στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης της κλοπής των αρχαίων αντικειμένων από το Παλαιό Μουσείο της Ολυμπίας υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. Όπως δήλωσε ήταν θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης να παραιτηθεί αφού σημειώθηκαν δύο κλοπές σε μουσεία. Ο υπουργός τον οποίο υποδέχθηκε στην Αρχαία Ολυμπία ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος κατευθύνθηκε στο χώρο του μουσείου, την ώρα που ειδικά συνεργεία της αστυνομίας ερευνούσαν για στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και αφού ενημερώθηκε μέσα στο μουσείο από αστυνομικούς και στελέχη του υπουργείου πολιτισμού για το συμβάν, αποχώρησε χωρίς ωστόσο να προβεί σε δηλώσεις στους δεκάδες ανταποκριτές ελληνικών και ξένων μέσων που βρίσκονταν στην περιοχή.




patrisnews.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...