Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Δωρεάν φάρμακα τέλος από 1η Μαρτίου !

Ξεκινά και πάλι σε λίγες ημέρες η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους των μεγαλύτερων ταμείων της χώρας, καθώς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας διαμαρτυρόμενοι για τις υπέρογκες οφειλές σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση.


Ειδικότερα από την 1η Μαρτίου οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τα Ταμεία τους.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου σημειώνουν χαρακτηριστικά: «οι φαρμακοποιοί μη δυνάμενοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά υπό τις παρούσες συνθήκες, με μεγάλη τους λύπη, αισθανόμενοι ότι οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν την πραγματικότητα, σταματούν από 1/3/2012 την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.


Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας,  παρακολουθούν με αγανάκτηση την για μία ακόμη φορά, αθέτηση των υποσχέσεων των Κυβερνόντων. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο, έπεσαν στο κενό. Φανταζόμαστε ότι ούτε το άλλο μέρος των οφειλών που είχε δρομολογηθεί με τυμπανοκρουσίες για τον Μάρτιο, θα υλοποιηθεί».

Οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι είναι σε δεινή οικονομική θέση και αυτό αποδεικνύεται «από τα καθημερινά κατασχετήρια που φθάνουν στους Συλλόγους μας. Αδυνατούμε πλέον να χορηγήσουμε με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές μας απαιτούν εξόφληση της μετρητοίς και οι υπεύθυνοι, ζουν στον κόσμο τους».


iatropedia.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λίστα-φωτιά με πολιτικούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό


Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη για τον βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ και που ακόμα αναζητούν ποιος είναι.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ζήτησε εξηγήσεις στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες από όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό το 2001.
Όπως είπε χαρακτηριστικά "εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθούν και θα σταλούν στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής και στον πρόεδρο του Σώματος, τα ονόματα πολιτικών για τους οποίους έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν εμβάσματα, είτε στο όνομά τους είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, πάνω από 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό, για το 2011".
Η "καυτή" λίστα με τους πολιτικούς θα δοθεί στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Ευ.Αργύρη εντός της ημέρας, προκειμένου να αρχίσουν οι ακροάσεις άμεσα. "Δύο ημέρες είναι αρκετές, νομίζω", επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργικό Συμβούλιο, από τους ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εντοπίστηκε ότι το από το συνολικό ποσό των χρημάτων που "έφυγαν" από την χώρα που ανέρχεται σε 16 δισ. ευρώ, ποσοστό 9% βρήκε "διέξοδο" στην Ελβετία.
Εν γένει πρόκειται για "δημόσια πρόσωπα", με την ευρεία έννοια, όσοι μετέφεραν τις εν λόγω καταθέσεις τη διετία 2010-2011, μεταξύ των οποίων πρώην βουλευτές, ίσως και ένα εν ενεργεία μέλος του Κοινοβουλίου.
Παράλληλα, ο Ε. Βενιζέλος τόνισε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στο ΣΔΟΕ να προβεί σε έκτακτους ελέγχους ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα πριν προηγηθεί η διαδικασία της ακρόασής τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καθώς, όπως είπε, μπορεί να είναι αθώες ή ανώδυνες οι περιπτώσεις αυτές.
ΝΔ: "Όποιος ή όποια και αν είναι οφείλει να παραιτηθεί"
Να παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος καλεί η ΝΔ το βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ.
"Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...