Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τουρκία: θα στείλουμε κι άλλα πλοία για έρευνες




Συνεχίζουν την προκλητική τακτική οι Τούρκοι με όλα τα μέσα. Ο υπουργός Εξωτερικών των γειτόνων μιλώντας στο κανάλι D της Τουρκίας











την ίδια στιγμή που έλεγε πως πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες συνεχίζεται, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, συνέχιζε λέγοντας πως η Τουρκία δεν θα ανεχθεί... μονομερείς έρευνες απ' την Κύπρο:
Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί τη μονομερή αυτή ενέργεια και οι τουρκικές έρευνες θα ενισχυθούν και με άλλα ερευνητικά πλοία, είπε ο κ. Νταβούτογλου.
Παράλληλα ο υποδιευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνη, Ντογάν Γιασάρ, ουσιαστικά αποκάλυψε το ρόλο του “Πίρι Ρέις” και την αποστολή που εκτελεί αυτή την περίοδο αναφερόμενος στην αντίστοιχη αποστολή και το ρόλο που είχε αναλάβει τη δεκαετία του '80 στο Αιγαίο:
“Την περίοδο εκείνη εργαστήκαμε εναντίον της θέσης της Ελλάδας περί δώδεκα μιλίων χωρικών υδάτων και πραγματοποιήσαμε έρευνες σε περιοχές που είχαν οριστεί με βάση τις θέσεις της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να πάρουμε δείγματα και να κάνουμε να δεχθούν τα έξι μίλια. Εάν είχαμε αποδεχτεί τη θέση της Ελλάδας δεν θα μπορούσαμε να ανοιχτούμε στη θάλασσα πέρα από τις ακτές”, είπε και συμπλήρωσε πως πλέον “το Πιρί Ρέις τώρα ασκεί καθήκοντα στην Ανατολική Μεσόγειο” με λίγα λόγια δεν κάνει έρευνες αλλά ασκεί πίεση, τόσο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας όμως και της Ελλάδας και τους Ισραήλ.



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Aπογραφήκαμε αλλά οι απογραφείς έμειναν... απλήρωτοι!

Σχετικά,schetika


Eδώ και 5 μήνες είναι απλήρωτοι όσοι εργάστηκαν με διμηνες συμβάσεις για να γίνει η απογραφή πληθυσμού τον περασμένο Μάϊο.

Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για νέους ανθρώπους, φοιτητές, που δούλεψαν για την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, όργωσαν τη χώρα για να μας απογράψουν και στο τέλος έμειναν απλήρωτοι, ενώ βρίσκονται στον αέρα όσον αφορά στην ασφαλιστική κάλυψη και ανανέωση του βιβλιαρίου ασθενείας τους.

Οπως καταγγέλουν στο Νewsit οι απλήρωτοι εργαζόμενοι "έχουμε γίνει μπαλάκι απο τον έναν υπεύθυνο στον άλλον και το πρόβλημα δε λύνεται και όλα αυτά για 300 ευρώ που τα έχουμε ανάγκη", είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας.




Ο Χρήστος φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ μας λέει " εργάστηκα ως απογραφεας για να συμβάλλω  στα οικονομικά της οικογένειας μου  αλλα μεχρι σήμερα περιμένω για αυτά  τα λίγα αυτά χρήματα".




Η Κωνσταντίνα φοιτήτρια στο Πάντειο περιμένει και αυτή  τα χρήματα της γιατί όπως λέει "ο κάθε φοιτητητς τα έχει ανάγκη"




Σήμερα αντιπροσωπείες των απογραφέων από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην οδο Δραγατσανίου 8 και συναντήθηκαν με τον ειδικό γραμματέα Μιχάλη Χάλαρη ο οποίος τους ειπε πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει τριμερής συνάντηση με τους απλήρωτους εργαζόμενους, την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και το Υπουργείο Οικονομικών. 

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Βρήκαν" 109.000 συνταξιούχους φαντάσματα - Το κράτος έχει μπει μέσα 15 δισ.!




Ζημία 1,3 δισ. ευρώ το χρόνο για το ΙΚΑ από τους «μαϊμού» συνταξιούχους
- «Θα διεκδικήσουμε πίσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ» είπε στο NewsIt ο Ρ. Σπύροπουλος
- Έρχονται έλεγχοι σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία
- Σήμερα η τελευταία μέρα απογραφής, μόνο στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ
- Όποιος δεν εμφανιστεί, δεν παίρνει σύνταξη
- Δεν έχει απογραφεί το 10% των ασφαλισμένων



















Η απογραφή του ΙΚΑ αποκάλυψε, για άλλη μια φορά, ένα... κοινό μυστικό: συνταξιούχους που δεν υπάρχουν και καθημερινά κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο κράτος, με συνέπεια άλλος να... πληρώνει τη νύφη.

Η προθεσμία απογραφής για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ τελείωσε. Κάποιοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ και μάλλον δε θα το κάνουν καθόλου... Σήμερα, Παρασκευή, είναι η τελευταία μέρα και η απογραφή γίνεται μόνο από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στους τόπους κατοικίας τους.

Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ξεκαθαρίσει πως όποιος δεν απογραφεί, δε θα πάρει σύνταξη.

109.421 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν πουθενά για να απογράφουν και... αναζητούνται. Εκτιμάται πως πρόκειται για συνταξιούχους «φαντάσματα», που κοστίζουν σε ετήσια βάση 1,3 δισ. ευρώ στο Ταμείο.

Το ποσό θα είναι μεγαλύτερο αν υπολογιστεί ότι σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη, το ετήσιο έλλειμμα του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ, αναμένεται να φτάσει ως το τέλος του έτους το 0,1% του ΑΕΠ, ή περίπου 200 εκατ. ευρώ και να αγγίξει το 2050 το 0,7% του ΑΕΠ ή 1,15 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου, το υπουργείο Εργασίας υποχρεούται να εξοικονομήσει 6,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3,5 δισ. ευρώ αφορούν περικοπές δαπανών σε συντάξεις επιδόματα και ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.

Η αντίστοιχη απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ είχε καταγράψει 8.000 (σε σύνολο 810.000) συνταξιούχους του Οργανισμού οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν για να απογραφούν. Η ζημιά για τον Οργανισμό είχε εκτιμηθεί στα 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείο, εντός των επόμενων ημερών να δώσει εντολή για απογραφή σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα.

Σπύροπουλος: «Θα ψάξουμε όσους πήραν παράνομα συντάξεις»
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μη διεκδικήσουμε ούτε ένα ευρώ» διεμήνυσε μέσω του Νewsit o διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και πρόσθεσε πως προκειμένου να διασφαλιστεί ακόμη και το 1 ευρώ, η απογραφή θα ολοκληρωθεί και θα διαπιστωθούν οι περιπτώσεις που παράνομα λάμβαναν τις συντάξεις.

«Θα αναζητήσουμε τα πληρεξούσια πρόσωπα ή από τους παράνομους δικαιούχους της σύνταξης την επιστροφή όλων των χρημάτων ως παρανόμως καταβληθέντα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ούτε ένα ευρώ που να μη διεκδικήσουμε», πρόσθεσε.

«Μας ανησυχεί αναμφίβολα το υψηλό ποσοστό των αναπόγραφων. Αν ως υπόθεση εργασίας που το θεωρώ αδύνατον, πούμε ότι όλοι αυτοί οι δικαιούχοι δεν υπάρχουν, τότε τα ποσά που χάνει το ΙΚΑ ξεπερνούν το 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως το ποσό δεν είναι αυτό», είπε.



Αναφερόμενους στους περισσότερους από 100.000 συνταξιούχους κύριας και επικουρικής σύνταξης που δεν... πέρασαν για να απογράφου, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως «αναμφίβολα θεωρούμε τον αριθμό πάρα πολύ υψηλό» και κάλεσε όσους δε μπήκαν στη διαδικασία της απογραφής, να το κάνουν άμεσα για να μη χάσουν άδικα τη σύνταξή τους.

«Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο και προκειμένου να μη στερηθούν το δικαίωμα της σύνταξης, άνθρωποι οι οποίοι αμέλησαν να απογραφούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, μέσα σε έναν με δύο μήνες, θα πρέπει να απογραφούν.

Θα μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα της περιοχής τους και αφού απογραφούν, είτε με φυσική παρουσία, είτε με πληρεξούσιο με νωπή υπογραφή του πληρεξούσιου και με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής, αμέσως μετά θα εκδίδεται ειδική εντολή πληρωμής για να λαμβάνουν τις συντάξεις τους. Άλλη διαδικασία δεν υπάρχει. Αυτή είναι και καλώ όλους να την ακολουθήσουν».



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...