Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ηλεία: Εικόνες μεσαίωνα στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών!


H φωτογραφία που βλέπετε αποδεικνύει μέρος από τα όσα συμβαίνουν πίσω από τις πόρτες του ιδρύματος...

E




θελοντές από χώρες της Ε.E. καταγράφουν ως αυτόπτες μάρτυρες την κατάσταση αποτροπιασμού που βίωσαν για 7 μήνες στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Σε μια πολυσέλιδη έκθεση οι εθελοντές, όλοι τους επιστήμονες που το αντικείμενό τους σχετίζεται με την παροχή φροντίδας και περίθαλψης σε ανθρώπους, καταγράφουν την πραγματικότητα, όπως οι ίδιοι την βίωσαν στο ίδρυμα για παιδιά με σοβαρές χρόνιες παθήσεις.

Μια από τις παρατηρήσεις τους, που φέρνει στο φως το iliatora.grαποτυπώνει με λίγα λόγια τις συνθήκες περίθαλψης για τα παιδιά  του ιδρύματος: «Όχι μόνο απαράδεκτες, αλλά και κατακριτέες…».

Στην εισαγωγή τους οι εθελοντές διαπιστώνουν ότι είναι καταθορυβημένοι από την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. «Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών δεν κατορθώνει να προωθήσει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που διασφαλίζουν ότι αυτά τα παιδιά με αναπηρία μπορούν να ζήσουν μια ζωή αντάξια, κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε να αναπτύσσουν τις δικές τους ικανότητες και κάποιο ποσοστό αυτοφροντίδας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Άλλες παρατηρήσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό αλλά και αγανάκτηση είναι ότι:
- Κάποια άτομα του προσωπικού καπνίζουν μέσα στους χώρους του ιδρύματος.
- Κάποια παιδιά μένουν με την ίδια πάνα μια ολόκληρη ημέρα.
- Υπάρχουν αναπηρικά καροτσάκια που δεν βοηθούν τα παιδιά στην κίνησή τους.
- Οι νοσοκόμες πρέπει να είναι πιο ευαίσθητες, να μην φωνάζουν, χτυπούν και βάζουν απότομα τα παιδιά στα κρεβάτια ή στις αναπηρικές καρέκλες.
- Είναι δύσκολο το προσωπικό να επικεντρωθεί στη φροντίδα και στη θεραπεία όταν υπάρχει τηλεόραση στο δωμάτιο των θεραπευτών.
- Παρατηρήθηκε να φροντίζει κάποιος ένα παιδί με βλασφημίες και απότομες κινήσεις επειδή το παιδί δεν συνεργαζόταν.
- Υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν μπορούν να μιλήσουν και να ζητήσουν τα απαραίτητα για τη ζωή τους όπως νερό. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να τους δώσει νερό στα τακτά χρονικά διαστήματα που το χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
- Το 1/3 των νοσηλευτριών είναι εξειδικευμένο ενώ το υπόλοιπο αποτελείται από ντόπιους που λειτουργούν χωρίς καμιά εκπαίδευση.

Οι εθελοντές τονίζουν ότι το προσωπικό του ΚΕΠΕΠ μοιάζει μονίμως σαν κουρασμένο, στρεσαρισμένο από τη δύσκολη αυτή δουλειά, με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η θεραπευτική αγωγή στα παιδιά. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και κάποιες περιγραφές των εθελοντών για ορισμένα παιδιά που δείχνουν κάποια σημάδια αντίληψης, όμως ο τρόπος που λειτουργεί όλο το σύστημα εκεί δεν τα βοηθά.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιράν: Ζητούν τον απαγχονισμό των ηγετών της αντιπολίτευσης – 1.500 οι συλληφθέντες


Μια ημέρα μετά τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, σκληροπυρηνικοί βουλευτές ζητούν το κεφάλι των ηγετών της αντιπολίτευσης επί... πίνακι! 





Η Τεχεράνη και άλλες πέντε ιρανικές πόλεις βρέθηκαν στη δίνη διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης Αχμαντινετζάντ, τις οποίες κατέστειλε η αστυνομία και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σε ένα καθεστώς όπως αυτό του Ιράν, όμως, φαίνεται πως η διαδήλωση είναι... απαγορευμένος καρπός. Πως αλλιώς να εξηγήσει κάνεις την απαίτηση Ιρανών βουλευτών να επιβληθεί η θανατική ποινή στους ηγέτες της αντιπολίτευσης!

Η αντιπολίτευση, υπό τον πρώην πρωθυπουργό Μιρ Χοσέιν Μουσαβί και τον πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου, Μεχντί Καρουμπί, ζήτησαν τη διοργάνωση διαδηλώσεων σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ευρέως ως μία προσπάθεια υπονόμευσης των Ιρανών ηγετών επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις δημοφιλείς εξεγέρσεις σε αραβικές χώρες αλλά επιδεικνύει μηδενική ανοχή στις διαδηλώσεις στο Ιράν.

«Θάνατος στον Μουσαβί, τον Καρουμπί και τον Χαταμί», αναφερόμενοι και στον πρώην πρόεδρο, Μοχαμάντ Χαταμί, επίσης ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοινώθηκε από τις ιρανικές δικαστικές αρχές, στις διαδηλώσεις της Δευτέρας συνελήφθησαν συνολικά 1.500 άτομα. Τα ονόματα τους δόθηκαν στη δημοσιότητα αλλά καμία άλλη πληροφορία σχετικά με την τύχη τους δεν έχει γίνει γνωστή.

Οικογένειες των συλληφθέντων συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο όπου βρίσκονταν οι οικείοι τους, αλλά δέχτηκαν επίθεση από τους ειδικούς Φρουρούς των δυνάμεων ασφαλείας. Οι αρχές, μάλιστα, αρνήθηκαν να τους ενημερώσουν για το που βρίσκονται οι συλληφθέντες. 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φτάσαμε στην χρεωκοπία γιατί πληρώναμε ντομάτες Αφρικής, ραδιόφωνα στην Κούβα και ονειροπόλους


 Κύριος χρηματοδότης το υπουργείο Εξωτερικών που μοίρασε 68 εκατ. ευρώ συνολικά
- Πληρώσαμε 2 εκατ. δραχμές για πρόγραμμα μεταποίησης ντομάτας στην Ακτή Ελεφαντοστού
- Τεράστια ποσά σε απίθανες οργανώσεις επί υπουργίας Παπανδρέου (1999-2003)
- Υπήρχε μέχρι και ΜΚΟ με την ονομασία Σύλλογος Ονειροπόλων















Προκαλούν το κοινό αίσθημα οι αποκαλύψεις για τις χρηματοδοτήσεις – μαμούθ, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), πόσο μάλλον που κάποιες εξ αυτών αποδείχτηκε πως είχαν μόνο τη… σφραγίδα και όχι παραγόμενο έργο!

Τα στοιχεία που έδωσαν σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Θανάσης Τσούρας (ΠΑΣΟΚ) και ο Γιάννης Τραγάκης (Ν.Δ.) – που από κοινού ανέλαβαν να ερευνήσουν το θέμα – προκαλούν σοκ και δέος!

Ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε μέχρι και για Πρόγραμμα Μεταποίησης Ντομάτας, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στην Αφρική παρακαλώ! Μη Κυβερνητική Οργάνωση έλαβε 2 εκατομμύρια δραχμές για το συγκεκριμένο έργο, ενώ αντίστοιχα άλλη Οργάνωση έλαβε 8 εκατ. δρχ, για ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Κούβας. Ο χρηματοδότης ήταν το υπουργείο Εξωτερικών και συνολικά το διάστημα 1996 – 2004 «μοίρασε» στις Μ.Κ.Ο. 68 εκατ. ευρώ..

Ειδικότερα τα έτη 1999 – 2003 (επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου) παρατηρήθηκε πως απίθανες Οργανώσεις έλαβαν τεράστια ποσά από το Ελληνικό κράτος. Π.χ. το "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης" έλαβε περίπου 6 εκατ. ευρώ, ενώ η "ΚΕΣΣΑ Δήμητρα” 2,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Μέχρι και πρόγραμμα για την προαγωγή της Ορθοδοξίας στη Βόρεια Κορέα χρηματοδοτήθηκε από τους Έλληνες φορολογούμενους, όπως αποκάλυψε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Το χρήμα μυρίστηκαν ακόμη και οι… ονειροπόλοι! Κυριολεκτούμε… Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, την πόρτα του Μεγάρου της Βασιλίσσης Σοφίας χτύπησε ακόμη και οργάνωση με τον τίτλο «Σύλλογος Ονειροπόλων», αλλά το… όνειρο της, παρέμεινε… όνειρο θερινής νυχτός!

Ο κ. Κουβέλης προανήγγειλε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να καθοριστεί νέα πλαίσιο που θα διέπει τις Μ.Κ.Ο. από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εργασίας. Παράλληλα θα γίνει επανεξέταση του Μητρώου, ώστε να διαπιστωθεί ποιες είναι οι Μ.Κ.Ο. που έχουν παράξει έργο και ποιες έχουν μόνο… σφραγίδα.

Οι δύο βουλευτές που ερεύνησαν το θέμα, Θ. Τσούρας και Γ. Τραγάκης, πρότειναν να δημιουργηθεί νέο Μητρώο και νομικός και διοικητικός προσδιορισμό των Μ.Κ.Ο. για τις διαδικασίες χρηματοδότησης, με αυστηρούς όρους, όπως και μηχανισμός εποπτείας τους.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πως θα εξαγοράσετε τη θητεία

Εγκύκλιο για την αναγνώριση και εξαγορά της στρατιωτικής θητείας, έστειλε το ΙΚΑ σε όλους τους συναρμόδιους φορείς. Έκπτωση 30% έως και 50% αναμένεται στον εξαγοράσιμο χρόνο. Διαβάστε πώς θα εφαρμοστεί η εξαγορά

Έκπτωση από 30% έως και 50% στον εξαγοράσιμο χρόνο αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας αποκτούν πλέον οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", το ΙΚΑ παρέχει πλέον οδηγίες για τη διαδικασία εξαγοράς του αναγνωριζόµενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας ως συντάξιµου, βάσει του νέου ασφαλιστικού νόµου.
Ειδικότερα, µε τις νέες ρυθµίσεις προβλέπεται ότι για τους ασφαλισµένους που θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα από 1/1/2011 µέχρι 31/12/2014, µε βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, το ποσό εξαγοράς του αναγνωριζόµενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας καταβάλλεται µειωµένο κατά 30%.
Αντίστοιχα, για όσους θεµελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα από 1/1/2015 και εφεξής το σχετικό ποσό καταβάλλεται µειωµένο κατά 50%, ανεξάρτητα από τον τρόπο καταβολής του, δηλαδή εφάπαξ ή σε δόσεις ή µε παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης.
Σε καµία όµως περίπτωση το τελικά καταβαλλόµενο ποσό δεν µπορεί να είναι κατώτερο του 25πλάσιου του Ηµεροµισθίου Ανειδίκευτου Εργάτη (ΗΑΕ) που ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Είναι ευνόητο ότι στο ποσό της εξαγοράς που θα προκύψει µπορεί να γίνει στη συνέχεια και η έκπτωση του 15% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.
Παράδειγμα
Ασφαλισµένος θεµελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωµα το έτος 2011, µε αναγνώριση ενός έτους στρατιωτικής υπηρεσίας.
Αν οι αποδοχές του τελευταίου µήνα πλήρους απασχόλησής του πριν από την υποβολή της αίτησης αναγνώρισης ανέρχονται σε 1.500,006 ευρώ, το ποσό εξαγοράς στρατιωτικής υπηρεσίας θα ανέλθει σε 10,006 ανά ηµέρα (1.500,006: 30 x 20% = 10,006) και µετά τη µείωση του 30% σε 7,006 ανά ηµέρα.
Ετσι, για την αναγνώριση ενός έτους στρατιωτικής υπηρεσίας το ποσό είναι 2.520,006 (7,006 x 360 =2.520,006).
 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το φύλο παίζει ρόλο...ακόμα.

Εντυπωσιακή άνοδο (από 15% σε 27%) διαπιστώνει στις διακρίσεις λόγω φύλου στην απασχόληση, έρευνα του Συνήγορου του Πολίτη. Τα εμπόδια και οι προτάσεις για άρση των αδικιών
Τέσσερα έτη μετά την ψήφιση του αρχικού νόμου 3488/2006 ο οποίος ήδη αντικαταστάθηκε από τον 3896/2010 εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικά εμπόδια στην εφαρμογή και και την προώθηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην εργασία.
Στον Δημόσιο Τομέα, εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις λόγω φύλου στους όρους προκηρύξεων για προσλήψεις και στις διαδικασίες πρόσβασης σε εκπαίδευση και κατάρτιση, ενώ απουσιάζουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για την τεκμηρίωση των διακρίσεων.
Εμπόδια, διαδικαστικά και νομοθετικά, εξακολουθεί να συναντά η προσπάθεια κατοχύρωσης σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης (π.χ Σώματα Ασφαλείας) της άδειας ανατροφής του παιδιού ως δικαίωμα και του πατέρα, και η δυνατότητα, στην πράξη, του να πάρει άδεια ανατροφής.
Τα εμπόδια αυτά, επισημαίνει ο Συνήγορος, αποκαλύπτουν έλλειψη πολιτικής βούλησης και σχετικές κοινωνικές αντιλήψεις.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις άδειες ανατροφής παιδιού στο Δημόσιο, ο Συνήγορος, προτείνει α) ενιαίο καθεστώς γονικών αδειών για όλες τις κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων β) κατάργηση των ρυθμίσεων, γενικών ή ειδικών, που παραβιάζουν τη αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, γ) επιμερισμό της άδειας ανατροφής μεταξύ των εργαζομένων γονέων δ) κίνητρα για τη χρήση της από τον πατέρα και ε) ευελιξία στον τρόπο χορήγησής της όπως π.χ δυνατότητα σώρευσης του μειωμένου ωραρίου σε ημέρες ρεπό.
Στον ιδιωτικό τομέα, η έκθεση επισημαίνει ότι εξακολουθεί να παραμένει βασικό πρόβλημα το γεγονός ότι η εγκυμοσύνη και η μητρότητα αποτελούν τροχοπέδη στην απασχόληση των γυναικών και ότι δεν λαμβάνονται μέτρα για την επανένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας μετά από μακρές απουσίες, για λόγους μητρότητας.
Γενικά, η έκθεση διαπιστώνει ότι η ενσωμάτωση της πολιτικής του φύλου στη δημόσια πολιτική, (γνωστή ως Genter mainstreaming), η αξιολόγηση δηλαδή των επιπτώσεων που έχει στις γυναίκες και στους άνδρες οποιαδήποτε δράση συμπεριλαμβανομένης και της νομοθεσίας βρίσκεται στα σπάργανα ενώ ακόμη και τα πολιτικά δικαστήρια δεν είναι επαρκώς εξοικειωμένα με αυτήν.
Τέλος, στην έκθεση αναφέρεται  ότι η συνεργασία του Συνηγόρου με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας βελτιώθηκε ουσιαστικά και οδήγησε σε άρση της διακριτικής συμπεριφοράς, σε ανάκληση απολύσεων αλλά και στην επιβολή διοικητικών προστίμων σε ιδιώτες εργοδότες.
Πηγή news247.gr
 .
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το βιβλίο που κανείς δε μπορεί να διαβάσει

Το χειρόγραφο Βόινιχ περιγράφει την ιστορία ενός αινιγματικού βιβλίου που του έχει δοθεί ο τίτλος "το πιο μυστηριώδες χειρόγραφο στον κόσμο".Οι έρευνες το συνδέουν με τη Βοημία του δεκάτου εβδόμου αιώνα και την Αυλή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Ροδόλφου του 2ου.Είναι όμως έτσι;

Έχει χαρακτηριστεί "το βιβλίο που κανείς δεν μπορεί να διαβάσει". Το μυστηριώδες "χειρόγραφο Βόϊνιχ", ένα κείμενο αγνώστου συγγραφέα, γραμμένο σε μια ακατανόητη γλώσσα, που ανακαλύφθηκε στην Ιταλία από τον έμπορο παλαιών βιβλίων Βίλντριχ Βόϊνιχ, από τον οποίο πήρε το όνομά του, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εικόνες άγνωστων φυτών, γυμνών γυναικών και περίεργα αστρονομικά διαγράμματα. Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας πλειάδας ερευνητών, μέχρι και κρυπτογράφων, που προσπαθούν χωρίς επιτυχία, εδώ και χρόνια, να "σπάσουν" τους κώδικές του, που πιθανώς αφορούν αλχημικά μυστικά.
Τώρα, για πρώτη φορά, μια ομάδα Αμερικανών επιστημόνων, με επικεφαλής τον χημικό και ανθρωπολόγο, Γκρεγκ Χότζινς, βοηθό καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου της Αριζόνα, κατάφεραν να χρονολογήσουν με ακρίβεια το χειρόγραφο, χρησιμοποιώντας την μέθοδο του άνθρακα-14. Συμπέραναν ότι δημιουργήθηκε στις αρχές του 15ου αιώνα, περίπου 100 χρόνια παλαιότερα από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι περισσότεροι ερευνητές, μια χρονολογία που έρχεται να ανατρέψει διάφορες ιστορικές θεωρίες σχετικά με την προέλευση και τους διαδοχικούς κατόχους του μυστηριώδους χειρογράφου.
Το κείμενο περιέχει τελείως "εξωτικούς" χαρακτήρες, που μερικές φορές μοιάζουν με λατινικά γράμματα, αλλά στην πλειονότητά τους δεν θυμίζουν τίποτε που να έχει γραφεί στη Γη. Παρά τις πιο εξεζητημένες στατιστικές αναλύσεις των γραμμάτων, δεν έχει βγει κανένα νόημα μέχρι στιγμής.
Το χειρόγραφο, που σήμερα φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη σπανίων βιβλίων και χειρογράφων του πανεπιστημίου Γιέηλ στις ΗΠΑ, ανακαλύφθηκε το 1912, στη βίλα Μοντραγκόνε, κοντά στη Ρώμη. Ο Βόινιχ αποφάσισε να αφιερώσει τα υπόλοιπα 18 χρόνια της ζωής του για να βρει το μυστικό του χειρογράφου, αλλά εις μάτην.
Η ακριβής χρονολόγηση κατέστη δυνατή, χάρη στο ραδιο-ισότοπο του άνθρακα-14. Ο άνθρακας-14 είναι μια σπάνια μορφή άνθρακα, που υπάρχει στο διοξείδιο του άνθρακα της γήινης ατμόσφαιρας, σε αναλογία μόλις ένα άτομο ανά 1 τρισεκατομμύριο άτομα άλλων πιο σταθερών και μη ραδιενεργών ισοτόπων άνθρακα, κυρίως του άνθρακα-12. Τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα συνεχώς και έτσι συσσωρεύουν στους ιστούς τους μικρές ποσότητες άνθρακα-14. Τα ζώα τρώνε τα φυτά και, με τη σειρά τους, «αποθηκεύουν» κι αυτά άνθρακα-14.
Όταν ένα ζώο ή φυτό πεθαίνει, τότε το επίπεδο του άνθρακα-14 μειώνεται με ένα σταθερό ρυθμό στο πέρασμα του χρόνου κι έτσι δημιουργείται ένα "ρολόι", που βοηθά στην χρονολόγηση ενός υπολείμματος, το οποίο προέρχεται από ζώα ή φυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση των σελίδων του χειρογράφου Βόϊνιχ, που προέρχονται από δέρμα ζώων.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Αριζόνα πήραν, μετά από τη σχετική έγκριση της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Γιέηλ, τέσσερα δείγματα από αντίστοιχες σελίδες του χειρογράφου, το κάθε ένα διαστάσεων ένα επί έξι χιλιοστά. Τα δείγματα αυτά κάηκαν στο εργαστήριο, ώστε να αφαιρεθούν άλλα υλικά και να μείνει μόνο ο άνθρακας που περιεχόταν σε αυτά.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εγκυμοσύνη μόνο στη γη

Πιθανόν η σεξουαλική αναπαραγωγή να είναι αδύνατη στο διάστημα, λόγω της κοσμικής ακτινοβολίας που "χτυπάει" τον ανθρώπινο οργανισμό, σύμφωνα με επιστήμονες της NASA.
Οι ερευνητές στο "Ames Research Centre" στην Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι χωρίς αποτελεσματική θωράκιση των διαστημικών αντικειμένων, ισχυρά σωματίδια πρωτονίων μπορούν πιθανώς να αποστειρώσουν κάθε θηλυκό έμβρυο που έχει συλληφθεί στο διάστημα.
Επίσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανδρική γονιμότητα ήταν πιθανό να επηρεαστεί αρνητικά,γιατί τα σωματίδια αυτά καταστρέφουν το σπέρμα.
Δεδομένου ότι το ταξίδι προς μακρινούς πλανήτες είναι πιθανό να χρειαστεί δεκαετίες, αιώνες ή περισσότερο, αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει την αρχή άλλων περιβαλλόντων.
.Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η τεχνολογία του διαστήματος δεν είναι αρκετά προηγμένη για να προσφέρει επαρκή προστασία από την ακτινοβολία αυτή.
Ο Δρ Tore Straume, ένας βιοφυσικός ακτινοβολίας στο Ames Research Centre, λέει: "Η παρούσα δυνατότητα θωράκισης θα μπορούσε πιθανότατα να εμποδίσει μια εγκυμοσύνη να γίνει στον Άρη".
Το DNA, το οποίο διαχειρίζεται την ανάπτυξη όλων των κυττάρων του σώματος, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στα είδη ακτινοβολίας που βρέθηκαν στο χώρο.
Διάφορες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η έκθεση στην ιονίζουσα ακτινοβολία μπορεί να σκοτώσει τα κύτταρα των αυγών σε ένα θηλυκό έμβρυο για το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο.
Ο Δρ Straume προσθέτει ότι "Κάποιος Θα πρέπει να είναι πολύ προστατευτικός με αυτά τα κύτταρα κατά τη διάρκεια της κύησης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να βεβαιωθεί ότι τα θηλυκά δεν είναι στείρα ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την αποικία."
Η NASA έχει έναν αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς στις σεξουαλικές σχέσεις, δηλώνοντας ότι "σχέσεις εμπιστοσύνης" μεταξύ των αστροναυτών θα πρέπει να διατηρούνται ανά πάσα στιγμή.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of Cosmolog".
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανεκμετάλλευτα τα κοιτάσματα


Αδράνεια και λάθος τακτική, χαρακτηρίζει την έρευνα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μεγάλες εκτάσεις παραμένουν ανεξερεύνητες. Τα κοιτάσματα που βρέθηκαν στο παρελθόν. Στη Δυτική Ελλάδα στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον
Ως μια από τις λιγότερο ερευνημένες περιοχές του κόσμου όσον αφορά τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι η Ελλάδα.
Σε σύνολο 130.000 τετραγωνικών μέτρων έχουν γίνει μόνο 175 ερευνητικές γεωτρήσεις
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την ανακάλυψη των κοιτασμάτων στη λεκάνη του Πρίνου, που έχει έκταση περίπου 450 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχουν γίνει 26 ερευνητικές γεωτρήσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σε πρόσφατο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Γεωλόγος Πετρελαίων και Ενεργειακός Οικονομολόγος, το ιστορικό των ερευνών για ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια έχει ως εξής:
*Από το 1903 ως το 1974 έγιναν 52 ερευνητικές γεωτρήσεις από διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες, μεταξύ αυτών οι εταιρίες BP, TEXACO, CHEVRON και OCEANIC.
*Από το 1960 ως το 1967 το Ελληνικό Δημόσιο έκανε 17 γεωτρήσεις.
*Στο διάστημα 1975 - 1996 η ΔΕΠ-ΕΚΥ (πρώην θυγατρική των ΕΛΠΕ με αντικείμενο την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων) έκανε 74 γεωτρήσεις.
*Από το 1971 ως το 2010 η Κοινοπραξία NAPC και οι εταιρίες που την διαδέχθηκαν, μετά την αποχώρησή της το 1999, έκαναν 26 γεωτρήσεις στην περιοχή Καβάλας / Πρίνου, στο Θρακικό πέλαγος.
*Οι τελευταίες παραχωρήσεις περιοχών για έρευνα έγιναν το 1997 στη Δυτική Ελλάδα, σε Κοινοπραξίες των ΕΛΠΕ με τις εταιρίες Enterprise Oil και Triton, όπου εκτελέστηκαν συνολικά 6 γεωτρήσεις ως το 2002.
Από τις έρευνες ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα:
*Στο Θρακικό πέλαγος τα κοιτάσματα πετρελαίου Πρίνος, Βόρειος Πρίνος, Έψιλον, Άθως, Αμμώδης και Ανατολική Θάσος και το κοίτασμα φυσικού αερίου Νότια Καβάλα.
*Στη Χαλκιδική, το κοίτασμα φυσικού αερίου Επανωμή.
*Στο Ιόνιο, το κοίτασμα πετρελαίου Δυτικό Κατάκωλο και η ανακάλυψη κοιτάσματος ασφάλτου στη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, από τις 149 γεωτρήσεις που έγιναν εκτός της περιοχής του Θρακικού πελάγους, μόνο οι 20 - 22 ανταποκρίνονται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
Αυτό σημαίνει ότι περιοχές που έχουν ερευνηθεί στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα, μπορεί σήμερα να παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Είναι ενδεικτικό ότι οι επόμενες παραχωρήσεις που σχεδιάζει το Δημόσιο, με την ενεργοποίηση του νέου φορέα για την έρευνα υδρογονανθράκων, σχεδιάζονται στη Δυτική Ελλάδα.
Δηλαδή στις ίδιες περιοχές που είχαν παραχωρηθεί για έρευνα το 1997 οπότε είχαν παραχωρηθεί δύο περιοχές στη ΒΔ Πελοπόννησο και την Ήπειρο στην Enterprise Oil και άλλες δύο σε Αιτωλοακαρνανία και Πατραϊκό Κόλπο στην Triton. Οι έρευνες τότε δεν απέδωσαν, αλλά και οι γεωτρήσεις δεν έφθασαν το βάθος που προέβλεπαν οι αρχικές συμφωνίες.
Στις περιοχές που πιθανότατα έχουν κοιτάσματα πετρελαίου, σύμφωνα με την ίδια παρουσίαση, περιλαμβάνονται η Δυτική Ελλάδα, τα Γρεβενά, ο Θερμαϊκός Κόλπος, το Θρακικό πέλαγος, η Δυτική Θράκη, η θαλάσσια περιοχή των Σποράδων, το Αιγαίο και η θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης.
 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Είχαν ξεχάσει χειρουργική λαβίδα στο στομάχι της για 6 μήνες - Έβηξε και της τρύπησε τον αφαλό


Μία λαβίδα είχε ξεχαστεί για έξι μήνες στο στομάχι μιας 31χρονης Γαλλίδας, η οποία είχε υποβληθεί σε εγχείρηση και έπειτα υπέφερε από κοιλιακό άλγος.

  


Μετά από δύο εγκυμοσύνες, η Αν αποφάσισε να υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική, μια επέμβαση για τη σύσφιξη του στομαχιού.

Για έξι μήνες, παραπονιόταν για πόνους στο στομάχι, τους οποίους ο γιατρός είχε χαρακτηρίσει ως "μετεγχειρητικούς".

Όμως την Παρασκευή το βράδυ, μετά από δυνατό βήχα, το στομάχι της Αν τρύπησε και η ανοξείδωτη κορυφή ενός εργαλείου βγήκε από τον αφαλό της.

Η νεαρή γυναίκα από την Λιόν, που βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ, αρχικά σκέφτηκε ότι πρόκειται για μία ξεχασμένη αγκράφα αλλά μετά κατάλαβε ότι "είναι μία χειρουργική λαβίδα".

Η περιπέτεια της 31χρονης είχε αίσιο τέλος, αφού η λαβίδα αφαιρέθηκε από το στομάχι της, ωστόσο, η ίδια ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό να κινηθεί δικαστικώς κατά του γιατρού.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το βαπόρι από την Κολομβία

Το πόσο οργανωμένο είναι το κύκλωμα ναρκωτικών στην Νότια Αμερική το γνωρίζαμε, το ότι διέθετε μέχρι και υποβρύχιο για τις μεταφορές του δεν το φανταζόμασταν!
Ένα πρωτότυπο υποβρύχιο που έχει  τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 8 τόνους κοκαΐνης εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε από τις κολομβιανές αρχές στη ζούγκλα βορειοδυτικά της χώρας.
Το υποβρύχιο έχει  μήκους 31 μέτρων  και ήταν κρυμμένο στην περιοχή Τιμπικούι της Κολομβίας και πιστεύεται ότι οι κατασκευαστές του θα μετέφεραν με αυτό κοκαΐνη στο Μεξικό.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του ναυτικού της Κολομβίας το υποβρύχιο είναι  κατασκευασμένο από φάιμπεργκλας και ικανό να ταξιδέψει έως και 9 μέτρα κάτω από το νερό. Μπορεί  δε να μεταφέρει έως και 4 άτομα πλήρωμα.
Αξιωματούχοι δήλωσαν στο BBC ότι "Είναι  το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο έξυπνα κατασκευασμένα υποβρύχια που έχουν εντοπίσει έως σήμερα" προσθέτοντας "Τα ηλεκτρονικά του συστήματα ήταν τόσο εξελιγμένα που μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς κανένα πρόβλημα από την Κολομβία στο Μεξικό."
Εκτιμάται ότι το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απάτη 700.000 ευρώ εις βάρος της Περιφέρειας

Παράτυπες Εντολές πληρωμής για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες έδινε υπάλληλος της διεύθυνσης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής. Εντοπίστηκε και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Όπως διαπιστώθηκε σε σχετικό έλεγχο, κατά το χρονικό διάστημα 2002 -2010 είχε δώσει σε συγγενή του εντολές για πληρωμές ΑΜΕΑ, ύψους 700.000 ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία και μετά την διαπίστωση των παρατυπιών, σε βάρος του υπαλλήλου διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Επειδή ο  συγκεκριμένος υπάλληλος εργάζεται  στη θέση αυτή από το 1998, έχει ζητηθεί από την Τράπεζα να δοθούν ανάλογα στοιχεία και για το χρονικό διάστημα 1998-2001.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Σγουρός, ο οποίος   δήλωσε τα εξής : «Από  το 2003 που εμπλέκομαι στα κοινά με κάθε ευκαιρία ζητώ από τους πολίτες, έστω και ανώνυμα, να καταγγείλουν πράξεις διαφθοράς, παρά την κρατούσα άποψη στο ελληνικό Δημόσιο να μην εξετάζονται οι ανώνυμες καταγγελίες. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι, όταν δεν έχεις να φοβηθείς
τίποτε και αγωνίζεσαι να βγουν όλα στο φως, έχεις αποτέλεσμα και μπορείς να κοιτάζεις στους πολίτες στα μάτια. Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει, επίσης, ότι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια στη Νομαρχία Αθηνών διευκολύνει τους ασυνείδητους υπαλλήλους να υλοποιούν τα παράνομα σχέδιά  τους».

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παγίδευαν εξόδους χρημάτων ΑΤΜ

Μπλόκαραν με μεταλλικές παγίδες τα μηχανήματα αυτομάτων συναλλαγών υποκαταστημάτων τραπεζών και όταν οι πελάτες δεν μπορούσαν να τα πάρουν, τα …τσέπωναν οι ίδιοι.
 Πρωταγωνιστές της κλοπής είναι δύο Ρουμάνοι, 20 και 30 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στην Καλλιθέα.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συλληφθέντες πήγαν τη νύχτα στα ΑΤΜ και αφού τοποθετούσαν ειδικές μεταλλικές τάπες, μπλόκαραν την έξοδο των χρημάτων.Έτσι, όταν οι πελάτες έκαναν τις  συναλλαγές τους τα χρήματα κολλούσαν στις τάπες και δεν μπορούσαν να τα πάρουν.
Μόλις όμως απομακρύνονταν από το ΑΤΜ ,τα …τσέπωναν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονταν σε μικρή απόσταση και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση. Αποκολλούσαν τις τάπες και άρπαζαν όσα χρήματα υπήρχαν μέσα.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 70 ευρώ, τα οποία είχε προσπαθήσει να βγάλει νωρίτερα από ΑΤΜ μία γυναίκα.Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση, οι συλληφθέντες είχαν παγιδεύσει 16 ΑΤΜ υποκαταστημάτων τραπεζών της Αττικής. 

ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έχουν σχεδιάσει ήδη το ξεπούλημα, 598 νησιών!

Μόλις ανακοίνωσε η Τρόικα το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας η κυβέρνηση με... ιερή αγανάκτηση διερύγνυε τα ιματιά της ότι δεν ήξερε τίποτα. Όμως από το Νοέμβριο του 2010 το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ προετοίμαζε την ιδέα για πώληση 598 νησιών και βραχονησίδων.

Στην μελέτη με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας" ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα. Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί..........».
Αυτά, για να γνωρίζουν κάποιοι, ότι μερικά πράγματα είναι προσχεδιασμένα!
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κλέβουν ό,τι τρώγεται...


Έκλεψαν μέχρι και κολατσιό από μπουφάν μαθητών

Ανέχεια, πείνα, οικονομική εξαθλίωση... Κλοπές-βαρόμετρο της ασφυκτικής κατάστασης και των σοβαρών προβλημάτων βιοπορισμού ανθρώπων που κινούνται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Πέρα από τους κατ’ επάγγελμα διαρρήκτες και τις ομάδες που δρουν οργανωμένα, πληθαίνουν οι κλέφτες εξ’ ανάγκης... Τριγυρνώντας δεν αναζητούν χρυσό, κοσμήματα και χρηματικά ποσά, αλλά τρόφιμα που θα τιθασεύουν την πείνα τους ακόμη και για την ίδια ημέρα μόνο.

Δοχεία με λάδι, κότες, μεγάλες ποσότητες ελιάς χάνουν κάθε μέρα άνθρωποι του μεροκάματου. Σπίτια, υπόγεια κατοικιών και εκτάσεις που έχουν διαμορφωθεί πρόχειρα για την εκτροφή ζώων, γίνονται ολοένα και περισσότερο στόχοι κλοπής.

Ούτε τα μπουφάν μικρών μαθητών, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής, δεν έμειναν ανέγγιχτα. Προ δύο ημερών οι μαθητές δημοτικού σχολείου της Ν. Ιωνίας έπαιζαν ανέμελοι κάτω από τον λαμπερό ήλιο, σε πάρκο της περιοχής όπου είχαν μεταβεί με τους δασκάλους τους για ημερήσιο περίπατο.

Το κολατσιό μαθητών...
«Επέλαση» έγινε στα μπουφάν των παιδιών, από τα οποία εξαφανίστηκαν τα κέρματα που είχαν για χαρτζιλίκι, το κολατσιό που είχε ετοιμαστεί από το σπίτι, ακόμη και τα κρουασάν.

«Όσο οι οικονομικές δυσκολίες θα επιδεινώνονται, τόσο θα πληθαίνουν τα κρούσματα μικροκλοπών», σχολίαζε ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι κλοπές και διαρρήξεις δεν βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στην έξαρση που παρατηρήθηκε προ διμήνου, όταν με το «καλημέρα» οι αστυνομικοί καλούνταν σε επτά τουλάχιστον περιστατικά, όμως, παρατηρείται σημαντική διαφοροποίηση σε όσα οι δράστες αρπάζουν.

Από το αστυνομικό δελτίο δεν απουσιάζουν οι κλοπές που παραπέμπουν σε δράση συμμοριών ή επαγγελματιών του είδους. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, είναι πιο σποραδικές συγκριτικά με τις καταγγελίες που δέχονται οι αστυνομικές υπηρεσίες για την αρπαγή ο,τιδήποτε φαγώσιμου.

Πρόσφατα, κάτοικος των Λεχωνίων είδε την υπόγεια αποθήκη του άδεια από τα δοχεία ελαιολάδου. «Ποντικοί» κατάφεραν να τρυπώσουν στο χώρο που αποθήκευε την ποσότητα λαδιού και να κουβαλήσουν δοχεία με 600 κιλά ελαιολάδου.

«Σήκωσαν» κοτέτσι
Σε άλλη περίπτωση ...πάρτι έστησαν κλεφτοκοτάδες, οι οποίοι χτύπησαν σε έκταση επαγγελματία της Αγριάς. Επιστρέφοντας ένα πρωινό στο κτήμα ιδιοκτησίας του, μόνο η περίφραξη και τα απλωμένα καλαμπόκια του θύμισαν ότι είχε 20 κότες... Μέσα σε ένα βράδυ του ρήμαξαν το κοτέτσι. Ο ίδιος είχε προλάβει να απολαύσει μόλις ένα κοτόπουλο δικής του εκτροφής!

Τους κόπους τους «κλαίνε» πολύ-συχνά τελευταία ελαιοπαραγωγοί. Στα κτήματά τους οι ποσότητες ελιάς, οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί μετά από εργασία ολόκληρης ημέρας, εξαφανίζονται. Η έτοιμη σοδειά απομακρύνεται από τη γη τους σε μία νύχτα.

«Θραύση» προκαλούν τελευταία οι διαρρήξεις αποθηκών σε περιφερειακούς δήμους της Μαγνησίας. Ελλείψει αστυνομικών, καθώς οι αστυνομικές υπηρεσίες παραμένουν σημαντικά αποδυναμωμένες, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και να κλειδώνουν το βράδυ, οι «μπουκαδόροι» βρίσκουν την ευκαιρία να δράσουν ανενόχλητοι, αρπάζοντας κάθε είδους εργαλείο, από κατσαβίδια μέχρι αλυσοπρίονα.

Στις λίστες κλοπιμαίων που συμπληρώνονται από αστυνομικούς κατά την κατάθεση των θυμάτων διάρρηξης, καταγράφονται από τα πιο συνήθη που φορτώνουν πλέον δράστες μέχρι και τα πιο απίθανα.

Οι ανεπιθύμητοι «επισκέπτες» μονοκατοικίας στο Βελεστίνο, ενώ απουσίαζαν οι νοικοκυραίοι, έκλεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Επιστρέφοντας στο σπίτι οι ιδιοκτήτες έπαθαν σοκ, αντικρίζοντας το ρημαδιό. Με έκπληξη, η ιδιοκτήτρια διαπίστωσε ότι απουσίαζαν μέχρι και οι κουρτίνες της μπαλκονόπορτας. Τα μικρά κρύσταλλα σβαρόφσκι που τις κοσμούσαν έκαναν το μάτι των διαρρηκτών να γυαλίσει.

«Βουτιά» μέσα στους κάδους
Για άλλους ο καθημερινός αγώνας επιβίωσης δίνεται μέσα στα σκουπίδια. Εάν μέχρι πρότινος η θέα ανθρώπων που αναμόχλευαν τα απορρίμματα σε κάδο απορριμμάτων συγκέντρωνε την προσοχή, πλέον τείνει να γίνει αδιάφορη, εξαιτίας της συχνότητάς της.

Τα αποφάγια για να σιτιστούν ή ο,τιδήποτε άλλο τους φανεί χρήσιμο για να ντυθούν ή να σκεπαστούν, αναζητούν σε κάθε κάδο απορριμμάτων άποροι και άστεγοι. Η πείνα τους έχει «θερίσει» και δεν διστάζουν να συγκεντρώσουν μέσα από τα σκουπίδια ο,τιδήποτε τους φανεί χρήσιμο.

Μέσα από τα σκουπίδια προσπαθούν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Οι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι οικονομικοί πόροι τους σπρώχνουν μπροστά σε ότι παλιό, πεταμένο και άχρηστο για άλλους.

Πλέον, όταν ψαχουλεύουν, τους αφήνουν αδιάφορους βλέμματα οίκτου και συμπόνιας. Συνεχίζουν απερίσπαστοι την αναζήτηση. Άλλωστε είναι εμφανές πια ότι δεν είναι οι μόνοι που ξεγελούν την πείνα τους με τα περισσεύματα σπιτιών ή εστιατορίων και φαστ-φουντ που καταλήγουν στον κάδο.

Οι ταλαιπωρημένες φιγούρες μέσα στα σκουπίδια έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της πόλης.

Καθημερινή τροφή
Πριν από λίγους μήνες, οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ αντίκριζαν γνώριμα πρόσωπα έξω από τα καταστήματα να περιμένουν τη στιγμή που θα πεταχτούν στους κάδους τα ληγμένα τρόφιμα από τα ράφια και τα ψυγεία.

Τελευταία, οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν τα ληγμένα προϊόντα έχουν πολλαπλασιαστεί. Χαρακτηριστική περίπτωση μάρκετ στην περιοχή του Φυτόκου, έξω από το οποίο, όπως είχε γράψει ο «Τ», ανέμεναν την τοποθέτηση στους κάδους των ληγμένων τροφίμων μια μικρή ομάδα ηλικιωμένων ατόμων.

Οι υπάλληλοι περιγράφουν ότι μήνες τώρα οι εικόνες είναι ακόμη πιο θλιβερές. Νωρίς, το πρωί, γνωρίζοντας πια τις ώρες που το μάρκετ αδειάζει τα ράφια του από τα ληγμένα, κάνουν «ουρά»... μπροστά από το σημείο απόρριψης των σκουπιδιών.

Πηγή: Ταχυδρόμος 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ομαδικό όργιο φοιτητών σε χαμάμ σε Σέρρες!


Οι «φωνές» τους ξεσήκωσαν την περιοχή

Σάλο στη μικρή κοινωνία του χωριού Άγκιστρο Σερρών έχει προκαλέσει ομαδικό όργιο φοιτητών στο γνωστό χαμάμ της περιοχής. Τέσσερις φοιτήτριες και τρεις φοιτητές που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκαν τα ιαματικά λουτρά προκειμένου να χαλαρώσουν και να περάσουν ένα διήμερο μακριά από την καθημερινότητα.

Το ταξίδι αναψυχής, όμως, γρήγορα μετατράπηκε σε τρικούβερτο γλέντι, όταν η παρέα χαλάρωσε τόσο, που γρήγορα τα αθώα παιχνιδάκια μετατράπηκαν σε ταινία σκληρού πορνό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι «φωνές» των φοιτητών ξεσήκωσαν την περιοχή, καθώς η «θερμοκρασία» είχε ανέβει επικίνδυνα.

Οι φοιτητές, αφού απόλαυσαν το... χαμάμ, αποχώρησαν για το κατάλυμα που είχαν νοικιάσει για να περάσουν το διήμερο, χωρίς να γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια του ομαδικού μπάνιου τους είχαν και θεατές.

Η είδηση μέσα σε λίγα λεπτά είχε κάνει το γύρο του χωριού, το οποίο φαίνεται πως έχει συνηθίσει πια τα ερωτικά καμώματα των τουριστών στα ιαματικά λουτρά.

Πηγή: kilkistoday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο 184 για ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς

Τον τριψήφιο αριθμό 184, μπορούν να χρησιμοποιούν από τη Δευτέρα 14/02 οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφθούν τους συμβεβλημένους με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία
.Εκ νέου από σήμερα Δευτέρα 14/02 οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,  μπορούν να χρησιμοποιούν τον τριψήφιο αριθμό 184 προκειμένου να κλείνουν ραντεβού σε όλες τις μονάδες υγείας του Ιδρύματος, αλλά και να πληροφορούνται για τους συμβεβλημένους με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ γιατρούς.
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει τον γιατρό που θα επισκεφθεί στο ιδιωτικό του ιατρείο από το σύνολο των γιατρών που του γνωστοποιείται από τις καταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στις Μονάδες Υγείας και τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ, τα Υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ, τα ΚΕΠ και την ιστοσελίδα του ΙΚΑ και τις πληροφορίες που μπορεί να του δίνει το 184.
Το Σύστημα Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας "ραντεβού 184", χρησιμοποιείτο ήδη από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, για το "κλείσιμο ραντεβού" στα πολυιατρεία του ΙΚΑ.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Τρίτη της ταλαιπωρίας


Πολύ δύσκολη θα είναι η Τρίτη για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και προχωρούν σε 24ωρη απεργία.
Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο για πολλές ώρες, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν από το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των κινητοποιήσεων δεν θα ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.
Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έκαναν νέα μηχανοκίνητη πορεία και σε δηλώσεις τους οι συνδικαλιστές εξέφρασαν για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο, το οποίο, κατά την άποψή τους, καταδικάζει τους εργαζόμενους και ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Σημείωσαν δε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα.
Την Τετάρτη, που το σχέδιο νόμου θα είναι πλέον νόμος του κράτους, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι τα λεωφορεία την Τετάρτη θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.
 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...