Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τα ίχνη του Διαβόλου


Ένα από τα διάσημα ανεξήγητα φαινόμενα της Ιστορίας, συνέβη στη Βρετανία του 1855 και ονομάστηκε «τα ίχνη του Διαβόλου».
Ήταν 8 Φεβρουαρίου και τη νύχτα είχε σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση στην περιοχή του Ντέβον.
Το πρωί, οι κάτοικοι βρήκαν περίεργα ίχνη στο χιόνι στο σχήμα πέταλου, τα οποία διένυαν απόσταση 160 χιλιομέτρων!
Αν και υπήρχαν κάποιες ασυνέχειες στην πορεία των σημαδιών, για το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής τα ίχνη ακολουθούσαν σταθερή τροχιά.
Το πλάσμα που άφησε τα ίχνη του στο χιόνι δεν έβρισκε εμπόδιο στο πέρασμά του. Κάποια από τα σημάδια ανακαλύφθηκαν ακόμα και σε στέγες σπιτιών.
Γρήγορα εξαπλώθηκαν φήμες για την εμφάνιση μιας «διαβολικής φιγούρας» στο Ντέβον. Ο τρόμος κυρίευσε τους κατοίκους , οι οποίοι για μεγάλο διάστημα κρατούσαν φρουρές, οπλισμένοι, κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσπαθώντας να εντοπίσουν το διαβολικό επισκέπτη.
Το μυστήριο δεν λύθηκε ποτέ, καθώς οι μαρτυρίες των κατοίκων που υποτίθεται ότι συνάντησαν το «Διάβολο» διέφεραν πολύ μεταξύ τους.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

BBC: Κι αν οι Έλληνες πουν «ΟΧΙ»;





«Όταν οι υπουργοί Οικονομικών των G20 συγκεντρωθούν στο Παρίσι, θα αντιμετωπίσουν μια σκληρή πραγματικότητα: ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά που μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, η κρίση παραμένει άλυτη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν για άλλη μια φορά να απαντήσουν τι πρόκειται να κάνουν με το θέμα της Ελλάδας», έτσι ξεκινάει σημερινό δημοσίευμα του BBC που έχει σαν γενικό τίτλο: Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη: «το σκληρό χαρτί» της Ελλάδας.

"Η χώρα φαίνεται πλέον βέβαιη ότι θα λάβει και την άλλη δόση των χρημάτων τον επόμενο μήνα. Το απίστευτο ποσό των 8 δις ευρώ. Αλλά αυτό είναι ακόμα ένα τραυμαπλάστ και ο καθένας το ξέρει. Γιατί από τον Μάιο του 2010 η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί και το βουνό του χρέους της έχει αυξηθεί. Το επόμενο έτος ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ μπορεί να φθάσει 172%", αναφέρει το άρθρο του BBC υπογραμμίζοντας ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι και τραπεζίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι αφερέγγυα.

"Είναι πιθανό ο ελληνικός λαός απλώς να αρνηθεί να συμπορευθεί με τα σχέδια λιτότητας που απαιτούνται από τους ξένους, τους πιστωτές τους", τονίζεται στο κείμενο, υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες αντιδράσεις για το "χαράτσι" στους λογαριασμούς στη ΔΕΗ και την κατάληψη των εργαζομένων στα γραφεία εκτύπωσης των λογαριασμών.

Ο  δημοσιογράφος του BBC  Gavin Hewitt που υπογράφει το άρθρο, τονίζει πως: "Η χώρα εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος από το τουριστικό εισόδημα. Ωστόσο, οι διαδηλωτές χθες είχαν αποκλείσει  την Ακρόπολη. Υπάρχουν σχέδια απεργίας για την επόμενη εβδομάδα από τους ναυτεργάτες ενώ τεράστιοι σωροί σκουπιδιών έχουν καταλαβει τους δρόμους ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού των εργαζομένων στους ΧΥΤΑ".

"Υπάρχουν οι συναντήσεις κορύφης αλλά υπάρχουν και οι... δρόμοι", τελειώνει το άρθρο του ο δημοσιογράφος.
Πηγή enet
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απεργιακός πυρετός! Θα νεκρώσουν τα πάντα την ερχόμενη εβδομάδα - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Μπορεί τα ΜΜΜ να μην έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα συμμετάσχουν ή όχι στις 48ωρες απεργίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όμως πολλοί τομείς του δημοσίου θα παραλύσουν.











ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει απεργίες για τις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Ηδη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετέχουν τα μέλη τους στην απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι τα αεροδρόμια θα νεκρώσουν για 48 ώρες.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς αποφάσισαν στάσεις εργασίας την Τετάρτη και την Πέμπτη ενω οι μηχανοδηγοί και οι ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18,19 και 20 Οκτωβρίου.

'Ετσι, για τρεις ημέρες θα μείνουν ακινητοποιημένοι όχι μόνο οι συρμοί του ΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

24ωρη απεργία θα κάνουν την ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και τα ταξι.

Με 48ωρη απεργία, απειλούν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ.. Αυτό σημαίνει πάλι πρόβλημα στα καύσιμα.


Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απελπισμένος Έλληνας γράφει στην Μέρκελ!




Δέκτης επιστολών από Έλληνες έχει γίνει τόσο η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.











Σύμφωνα με δημόσιευμα της Καθημερινής διαφημιστής από το Βόλο, έστειλε επιστολή στην κ. Μέρκελ καυτηριάζοντας τα δεινά του ελληνικού συστήματος. Ο 50χρονος επαγγελματίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ απελπίστηκε από τις ελληνικές αρχές και αποφάσισε να απευθυνθεί στην.. Γερμανία.

Όπως γράφει στην καγκελάριο το σημερινό ελληνικό κράτος αποτελείται από "πρώην αφισοκολητές των δύο κομμάτων" ενώ σημειώνει: "Τι θα κάνατε εσείς αν ακούγατε τον εφοριακό που ήρθε στην επιχείρησή σας για έλεγχο και τα βρήκε όλα άψογα να σας λέει ότι είναι αδύνατο να γυρίσει την εφορία με 'άδεια χέρια' και ότι πρέπει οπωσδήποτε να γράψει πρόστιμο και να πάρει κι αυτός ττην μίζα του.

Ο ίδιος λέει στην κ. Μέρκελ ότι εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία δεν είναι σε θέση να τη σώσουν και προσθέτει πως δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων, αλλά στόχος τους είναι να καταλάβουν την εξουσία και να μοιράσουν τα ιμάτιάς της ως "λάφυρο" στους "πελάτες".

Παράλληλα ο 50χρονος δηλώνει ότι "οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες, είμαστε ευγνώμονες που εξακολουθείτε να μας στηρίζετε".

"Αλλά για να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών σας παρακαλούμε: Υποχρεώστε τους να αλλάξουν το κράτος - τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας. (...) Μην τους δώσετε ούτε ευρώ παραπάνω χωρίς αυτή την προϋπόθεση", καταλήγει.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας την Κυριακή




Απο τις 9 το πρωί η τροχαία θα προχωρά σε διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους.









Οι δρόμοι το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας ανήκουν στο ποδήλατο. Η εκκίνηση για τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα γίνει στις 09:45 στα Προπύλαια, ενώ οι υπόλοιποι θα ξεκινήσουν απ' το Καλλιμάρμαρο στις 10:00. Ο τερματισμός για όλους θα είναι στο Ζάππειο.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης, διοργανώνει στις 15 Οκτωβρίου από τις 17.00 -19.00 μ.μ. στο Πάρκο Ριζάρη, αθλητική γιορτή για τα παιδιά των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων, με την καθοδήγηση των αθλητών της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας και την πραγματοποίηση διαδραστικών παιχνιδιών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορεύεται:

από τις 08.15:

- Λ. Β. Κων/νου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Κηφισίας

- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Κηφισίας

από τις 09.00:

- Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς οδού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Πλατεία Ομονοίας,

- Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Πλατεία Συντάγματος,

- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Αθανασίου Διάκου, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Συγγρού.

- Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και της Β. Σοφίας.

- Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κοδριγκτώνος και της πλατείας Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Αλεξάνδρας, το κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Πατησίων σε όλο το μήκος του καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο και το ανερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

- Ανώνυμη οδό (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

- Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

- Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

- Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

- Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

- Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Β. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Κηφισίας, ρεύμα προς κέντρο πόλεως στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πανόρμου και της Λ. Αλεξάνδρας.

- Β. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

5 δισ. έστειλαν έξω 3.718 «μη έχοντες»

Ευάγγ. Βενιζέλος, Αλ. Τσίπρας


Περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται πως έβγαλαν στο εξωτερικό το 2009 3.718 φυσικά πρόσωπα με δηλωμένο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ, όπως αποδείχθηκε από την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Προαναγγέλλοντας την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με το ομόλογο επιτελείο για την απόδοση φόρων από τα κεφάλαια των Ελλήνων καταθετών στις τράπεζες της Ελβετίας, ο Ε. Βενιζέλος παρουσίασε χθες στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία από το σύνολο των 3.718 Ελλήνων που κατέθεσαν σε τράπεζες του εξωτερικού 5,4 δισ. ευρώ, οι 2.033 δήλωσαν εισόδημα το 2009 κάτω των 20.000 ευρώ, 1.143 κάτω των 10.000 ευρώ, ενώ 542 δήλωσαν εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ.
«Είναι βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση ότι υπάρχουν τα συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Είναι η πιο άγρια αδικία που συμβαίνει στη χώρα», παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, που υπογράμμισε -εγείροντας εκ νέου θέμα «απυρόβλητου» στους έχοντες σε αντιδιαστολή με τους νέους κεφαλικούς φόρους που επιβάλλει η κυβέρνηση- ότι στον προϋπολογισμό του 2012 καταγράφονται ως μηδενικές οι εισφορές από τη φοροδιαφυγή.
Μιλώντας για «ιστορικά θέματα που κατατρέχουν τη χώρα δεκαετίες», ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στη φοροδιαφυγή, διαβεβαιώνοντας για την προαγωγή των διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση της Ελβετίας. Οπως είπε, έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στην Ελβετία, προκειμένου να καταλήξουν οι δύο πλευρές στη συμφωνία εφαρμογής παρόμοιου μοντέλου με αυτό που ήδη ισχύει με τη Γερμανία και τη Βρετανία.
«Μπορούμε να πιέσουμε για την επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία», εμφάνισε τη βεβαιότητα ο κ. Βενιζέλος, εξηγώντας πως η κυβέρνηση διεκδικεί απλώς την επέκταση του μοντέλου στην Ελλάδα, προκειμένου να καταβάλλεται στη χώρα μας η απόδοση του φόρου από τα κεφάλαια των Ελλήνων καταθετών. *
Πηγή enet
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ερντογάν:"Ή θα μοιράσει το αέριο ή θα υποστεί αντίποινα η Κύπρος!



Για αντίποινα εναντίον της Κύπρου,μίλησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman ο Ερντογάν είπε ότι η έρευνες για φυσικό αέριο που κάνει Κύρπος τινάζουν στον αέρα τις όποιες προσπάθειες για λύση και επανελαβε ότι το φυσικό αέριο και ότι άλλο βρεθεί πρέπει να μοιραστεί! “Διαφορετικά,αν συνεχίσουν να λειτουργούν μονομερώς θα αντιμετωπίσουν αντίποινα από τη Τουρκία”.

Άλλη μία κρίση αλαζονείας του Ερντογάν, που σαφώς προσπαθεί να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά δημοστικότητας που του δίνει το κρεσέντο απειλών και “ανατολίτικου τσαμπουκά”.



Πηγή onalert
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...