Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Όποιος θέλει ανοίγει περίπτερο – Τέλος οι περιορισμοί που υπήρχαν


Όλοι οι περιορισμοί που είχαν να κάνουν με τα περίπτερα καταργούνται με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Με την απόφαση καταργούνται όλοι οι περιορισμοί για τον αριθμό αδειών, ο περιορισμός των προσώπων που μπορούν να πάρουν άδεια, ο περιορισμός τόπου κατοικίας κ.α

Αναλυτικά ηοι περιορισμοί που καταργούνται με την απόφαση:

- Ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.

- Η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται τα περίπτερα.

- Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας τωνδικαιούχων άδειας για την εκμετάλλευση περιπτέρων.

- Ο περιορισμός της εκμίσθωσης μόνο από φυσικά πρόσωπα και μόνο μιας άδειας κι επιτρέπεται πλέον σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά.

- Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου προς εκμετάλλευση περιπτέρου
Για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων:

- Καταργείται η μέχρι τώρα απαγόρευση χορήγησης άδειας σε νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά. Επιπλέον αίρεται η προσωρινότητα των αδειών σε ικανούς προς εργασία ιδιώτες.

- Καταργείται η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να ασκήσουν το επάγγελμα, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή, επιτρεπόμενης μόνον της ατομικής άσκησης αυτού επειδή αντίκειται στο άρθρο 2 παρ. 2α και στο άρθρο 2 παρ. 2ζ του Ν.3919/2011.

- Καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας σε κατοικημένες περιοχές και το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγελία έναρξης ασκήσεώς του.

- Καταργείται η απαγόρευση διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

- Καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.

- Καταργείται ο περιορισμός που αφορά στην εξάρτηση της χορήγησης προσωρινών συμπληρωματικών αδειών σε τόπους παραθερισμού κατά τους θερινούς μήνες από την εκτίμηση της Διοίκησης. Στο ίδιο πλαίσιο καταργείται και ο περιορισμός που προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των αδειών αυτών καθορίζεται αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων στους τόπους παραθερισμού.

- Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι απαιτείται η έκδοση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε μη κατοικημένες περιοχές, καθώς και ο περιορισμός της παραπάνω πώλησης σε μη κατοικημένες περιοχές και σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

- Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η χορήγηση συμπληρωματικών αδειών εξαρτάται από την εκτίμηση της Διοίκησης ως προς την ύπαρξη της ανάγκης εξυπηρέτησης του κοινού καθώς και υπολογισμός των αδειών αυτών με βάση τον αριθμό των κατοίκων.
Εκμετάλλευση κυλικείων:

- Καταργείται η ύπαρξη συγκεκριμένων προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται κυλικεία καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφη.

- Καταργείται η απαγόρευση για ένα πρόσωπο της δημιουργίας περισσότερων εγκαταστάσεων ή επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε περισσότερες εγκαταστάσεις καθώς και η απαγόρευση της άσκησης επαγγέλματος ή η απαγόρευση της άσκησής του υπό ορισμένη εταιρική μορφή.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρευνες για την κλωνοποίηση... μαμούθ!


Ζωντανά κύτταρα από μαμούθ ανακάλυψε ομάδα Ρώσων και Νοτιοκορεατών στη Σιβηρία. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για «εμφανώς ζώντες» πυρήνες κυττάρων από μαμούθ που μπορεί να επιτρέψουν την κλωνοποίηση αυτού του εξαφανισμένου πριν από χιλιετίες από την επιφάνεια της γης χορτοφάγου, ανακοίνωσε σήμερα η ερευνητική ομάδα.

Η συμφωνία που υπογράφηκε το Μάρτιο μεταξύ του νοτιοκορεατικού ερευνητικού ιδρύματος, Sooam, και του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ερευνών για την κλωνοποίηση ενός μαμούθ, ζώου που εξαφανίστηκε πριν από 10.000 χρόνια από την επιφάνεια της γης.

Τα δείγματα ιστών --οστά, τρίχωμα και λιπώδης ουσία-- που βρέθηκαν σε βάθος 100 μέτρων στο μόνιμο στρώμα πάγου της Σιβηρίας.

Ένας από τους πρωτοπόρους της κλωνοποίησης, ο Νοτιοκορεάτης Χουάνγκ Γου-Σουκ, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Sooam, μετείχε στην αποστολή.

Ο Χουάνγκ Γου-Σουκ είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποίησε "δύο παγκόσμιες πρωτιές" το 2004 και το 2005 δηλώνοντας ότι απέσπασε ένα γενετικό κλώνο ανθρώπινων εμβρυικών βλαστοκυττάρων από κλωνοποίηση το 2004 και κατόπιν 11 γενετικούς κλώνους το 2005.

Ωστόσο εμπειρογνώμονες γρήγορα αποκάλυψαν ότι ο ερευνητής είχε παραποιήσει τα αποτελέσματά του και απέσπασε τυχαία τα κύτταρα αυτά από παρθενογένεση και όχι από κλωνοποίηση.

Το 2005 ο Χουάνγκ αναγνωρίστηκε ως ο "πατέρας" του πρώτου κλωνοποιημένου σκύλου, που ονομάστηκε Snuppy.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτά είναι τα 40 νησιά-φιλέτα που νοικιάζει η Ελλάδα


Έτοιμη είναι η λίστα με τα 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες τα οποία η κυβέρνηση θα παραχωρήσει με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης (έως 50 ή 99 χρόνια) σε ιδιώτες για τουριστική ανάπτυξη με στόχο να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία.

Όπως ανακοινώθηκε χτες από τον εκτελεστικό διευθυντή του Ταμείου Αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέα Ταπραντζή, τα νησιά-φιλέτα επιλέχθηκαν έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά στην ενδοχώρα και να έχουν πρόσβαση σε υποδομές. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες Έθνος και Ελεύθερος Τύπος, η λίστα με τα προς ενοικίαση νησιά είναι η εξής:

Στη Βουλιαγμένη, το νησάκι Φλέβες, όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, έχει έκταση 1400 στρέμματα.
Στην Εύβοια, τα νησάκια Νέων Στύρων, έκτασης 2.763 στρεμμάτων .
Τρία νησάκια στα Σύβοτα: Το Μαύρος Όρος με 742 στρέμματα, ο Άγιος Νικόλαος με 540 στρέμματα και η Μπέλα Βράκα με έκταση 154 στρέμματα
Στη Σητεία δύο νησιά απέναντι από την Ελούντα: η Ελάσα με 1.700 στρέμματα και το νησί Γράντες Ήρα με έκταση 3000 στρέμματα.
Στην Αλόννησο τέσσερις νησίδες: Η βραχονησίδα Μανώλας 96 στρεμμάτων, το Μίκρο 83 στρεμμάτων, το Στρογγυλό 15 στρεμμάτων και το Σκαντήλι. Στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων υπάρχουν ακόμα δεκάδες βραχονησίδες προς αξιοποίηση.
Στα Κύθηρα μια νησίδα το Αβγό έκτασης 40 στρεμμάτων που βρίσκεται απέναντι από το Καψάλι. Εχει σπήλαιο και εύκολη πρόσβαση.
Στη Ζάκυνθο, οι νήσοι Στροφάδες.
Στην Καβάλα, η Θαλασσοπούλα.
Στη Μεσσηνία, το νησί Πρώτη με έκταση 3.100 στρέμματα.
Στη Σκιάθο, το νησί Τσουγκριά με έκταση 1.100 στρέμματα. Βρίσκεται μόλις δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σκιάθου.
Στην Άνδρο, δύο πολύ μικρά νησάκια: το Λαγονήσι με έκταση 11 στρέμματα και το Μεγάλο Νησί με 20 στρέμματα. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες ακόμα νησάκια όπως το Πρασονήσι, η Κοπητήτα, και τα οκτώ Γαυρονήσια κοντά στο Γαύριο.
Στη Μήλο, η νησίδα Άγιος Γεώργιος με έκταση 120 στρέμματα. Βρίσκεται ανάμεσα στη Μήλο και την Κίμωλο.
Στη Σύρο, τρία νησάκια: η νησίδα Σχοινονήσι 42 στρεμμάτων, το Ασπρονήσι 110 στρεμμάτων και το Ψαθονήσι μόλις 6 στρεμμάτων. Και τα τρία βρίσκονται κοντά στην παραλία Αγκαθοπές.
Στην Λευκάδα, δύο νησάκια: Ο Άγιος Νικόλαος 15 στρεμμάτων και το νησάκι Αλεξάνδρου 12 στρεμμάτων.
Στην Τήνο, δύο ακόμα νησίδες: Το Δρακονήσι 20 στρεμμάτων και η νησίδα Απόκοφτος 14 στρεμμάτων.
Στον Πόρο, το νησί Πλατεία 25 στρεμμάτων.
Στην Άρτα το Πέρα Νησί 270 στρεμμάτων.
Τέλος, στις Σπέτσες το νησί Φαλκονέρα με έκταση 6.700 στρέμματα. Απέχει 42 χιλιόμετρα από το Ακρωτήριο Μαλέας.

Τώρα η κυβέρνηση ξεκινά έναν αγώνα δρόμου για την θεσμοθέτηση του νομικού πλαισίου που θα διευκολύνει την γρήγορη παραχώρηση των 40 νησιών που βγάζει στο σφυρί, για τουριστική ανάπτυξη με leasing, καθώς πρέπει να απλοποιηθεί η έκδοση αδειών και να λυθούν νομικά ζητήματα (καταπατήσεις, οριοθετήσεις ζωνών ανάπτυξης κοκ).



iefimerida.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το μυστικό όπλο της Μέρκελ για την Ελλάδα! Ποιο είναι;


Η Μέρκελ ελπίζει να ανατρέψει το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία και για αυτο τον σκοπό έχει επιλέξει τον Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, εντεταλμένος συμβούλος της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα για θέματα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών είναι πρόθυμος να κάνει σχεδόν τα πάντα. Και όπως αναφέρει το παρακάτω  δημοσίευμα της International Herald Tribune είναι έτοιμος να κάνει ακομη και ποδήλατο!!!

"Το ποδήλατο ήταν δώρο απο Ροδίτες αξιωματούχους και τους οικοδεσπότες του Φούχτελ. Το μήνυμα ηταν σαφές Οι Ελληνες εργαζόμενοι παραγουν προιόντα που θέλουν οι Γερμανοί.

Το 'μυστικο όπλο' της Μερκελ, ο Φούχτελ, έχει κάνει τον γυρο της Ελλάδας με πλοίο, αεροπλάνο, λεωφορείο και κάποιες φορές με ποδήλατο για την οικοδόμηση στρατηγικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δήμων που εαν πετύχει θα κάνει την χωρα λιγο πιο αποτελεσματική και ίσως λιγο πιο Γερμανική.

Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας δεν είναι αρκετή για την ανάκαμψη της Ελληνικης οικονομίας. Αλλά η ελπίδα είναι ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για το μέλλον, παρά την αβεβαιότητα που περιβάλλει τις προοπτικές για τη χώρα και την ευρωζώνη.

Συμβουλές από Γερμανούς  υπαλλήλους σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων ή των φωτοβολταικών δεν θα προσθέσουν στην ελληνική οικονομική ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον. Πολλά από τα έργα είναι ακόμη ανέφικτα για τις κοινότητες λόγω ρευστότητας και ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθούν λόγω των Ελληνικών γραφειοκρατικών περιορισμών.

Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σταθεί ως δικαιολογία για να μην κάνουμε τίποτα, είπε ο κ. Φούχτελ.
'' Θα πρέπει να 'μπεί το νερό στ' αυλάκι' ", είπε. Σε κάθε στάση που έκανε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα παρέθετε τη σοφία του, Γερμανού φιλόσοφου, γιατρού και ιεραπόστολου Albert Schweitzer, λέγοντάς στους Έλληνες συνεργάτες του οτι ''ακόμη και το λίγο ειναι πολύ".

Ο κ. Φουχτελ έδειξε συμπάθεια για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες.Ο ίδιος μεγάλωσε υπο ταπεινές συνθήκες και εργάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία. Είπε ότι η πρώτη του δουλειά ήταν να μαζεύει σαλιγκάρια, όταν ήταν μόλις 6, και στην συνέχεια επένδυσε τα χρήματα στην αγορά μιας παγίδας για τυφλοπόντικες!

Σε αντίθεση με ορισμένους από τους συμπατριώτες του, ο κ. Φουχτελ έδειξε ότι κατάλαβαίνει την ένοια της συμβολικής χειρονομίας, ιδιαίτερα μετά την υπονόμευση της ελληνική υπερηφάνειας τα τελευταία χρόνια.
Ο Φουχτελ περιεγραψε πώς σερβίρε νόστιμο ελληνικό κρασί στους καλεσμένους του στα 60 του γεννέθλια και οτι όταν ήταν φοιτητης είχε γυρίσει την Ελλαδα με ένα Volkswagen.

'Ενα μέλος της αντιπροσωπείας, ο Ντιτμαρ Μετζγκερ δήλωσε '"Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια 'μπαρόκ' εικόνα τέτοιου τύπου. Ένας κρύος τεχνοκράτης δεν θα λειτουργούσε, απλώς θα ενίσχυε τα στερεότυπα. Ο Φούχτελ τα καταρρίπτει."
Ο κ. Μετζγκερ είναι ο επικεφαλής της διεθνούς ανάπτυξης για την Dekra Akademie, που αποτελεί σημαντικό φορέα παροχής επαγγελματικής κατάρτισης. Σύμφωνα με τον κ. Μετζγκερ, η Dekra συνέργαζεται με κάποιες ελληνικές πόλεις για την δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης μια ενότητα παιδικών σταθμών και σχολείων για να αρχίσουν τα παιδιά να μαθαίνουν την σημασία της ανακύκλωσης, που ειναι και μια γερμανική εμμονή! Και τα δύο δεν θα έχουν κανένα κόστος για την ελληνική κυβέρνηση.

Στην τελευταία του περιοδία ο κ. Φούχτελ πέρασε απο ένα λιμάνι και τρία οινοποιεία, έκανε χειραψία με έναν ορθόδοξο ιερέα μπροστά από ένα φούρνο στην Τρίπολη και συναντήθηκε με εναν Έλληνα γλύπτη.

Βέβαια δεν καλωσόρισαν όλοι τον Φούχτελ με ανοιχτές αγκάλες.

Πριν από την επίσκεψη του στην Κρήτη, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που τον έδειχνε ως αλεξιπτωτιστή, μέρος της γερμανικής εισβολής του νησιού το 1941. Η φωτογραφία εγραφε'' Φούχτελ δεν είσαι ευπρόσδεκτος. Δεν θα παραδοθούμε".

Ενω ο κ. Φούχτελ ήταν σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο Αντώνης Προκόπης, κάτοικος Αθηνών, δήλωσε ''Δεν βλέπω πώς αυτό είναι διαφορετικό από την ναζιστική κατοχή και την ελληνική κυβέρνηση να παίζει τον ρόλο του 'υπηρέτη' ".
Αν και πολλοί Έλληνες ακόμα δεν τον ξέρουν με το όνομά του, μετα την τέταρτη επίσκεψή του το προφίλ του Φούχτελ είναι γνωστό.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε οτι τον έχουν καταραστεί που έχει αναπτυξει σχέσεις με τους "Γερμανους που μας έχουν ρουφήξει το αίμα!"
Ομως υποστηρίζει οτι ''Οι Γερμανοί δεν προσπαθούν μας πιέσουν να κάνουμε κάτι. Αντιθέτως μας ανοίγουν την πόρτα και μας περιμένουν να περάσουμε κάτι που πολλοι Ελληνες δεν έχουν καταλαβει."

Πριν από την κρίση, οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας/Ελλάδας ήταν σχετικά καλές. Οι Γερμανοί ταξίδευαν στην Ελλάδα για διακοπές και απολάμβαναν τον χαλαρό τρόπο ζωής που τώρα τόσο συχνά χλευάζουν.
Στη δεκαετία του 1950 και του '60, οι Έλληνες ήταν από τους πρώτους εργαζόμενους που επωφελήθηκαν από την οικονομική άνθηση των εξαγωγών της Γερμανίας. Τώρα, κατηγορούν τον 'περιφερειακό γίγαντα' για την εκδίωξη των δικών τους βιομηχανικών προϊόντων.

Το κλίμα έχει δηλητηριαστεί περαιτέρω απο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της διαβόητης πρότασης ότι η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει την Ακρόπολη και τα νησιά της για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Με τη σειρά της η Ελλάδα χλευάζει για το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας και απαιτεί πολεμικές επανορθώσεις κάτι που ολοκληρώνει την εικόνα της αμοιβαίας δυσλειτουργίας. Οι αντιφατικές δηλώσεις από τους γερμανους για την παραμόνη της ή μη στη ζώνη του ευρώ έχουν προσθέσει στη γενικότερη σύγχυση.

Ο κ. Φουχτελ προσπαθεί να συνεργαστεί με τις ελληνικές πόλεις παίζοντας τον ρολο ενώς "πρεσβευτή καλής θελήσεως". Στο ταξίδι του την περασμένη εβδομάδα , απο την Ρόδο εώς την Κέρκυρα, η μέρα του άρχιζε την αυγή και ολοκληρωνόταν μετά τα μεσάνυχτα.  Κατά τη διάρκεια του τελικού του δείπνου στην Κέρκυρα, ο κ. Φούχτελ, πέταγε ιδέες, ανάμεσα σ αυτες και μια ιδέα για μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής με ενα Γερμανό σεφ και έναν Έλληνα σεφ όπως και την παρουσίαση σύγχρονης τέχνης σε 40 σημεία σε όλη τη Γερμανία.

Δεν ήταν ακριβώς σχέδιο Μάρσαλ, αλλά ήταν ένα όραμα για την καλλιέργεια της σχέσης Ελλάδας/Γερμανίας. '' Είναι σαν ένα φυτό,'' δήλωσε ο Φούχτελ, με τα χέρια σταυρωμένα πάνω στην κοιλιά του, '' ένα φυτό που μεγαλώνει πολυ και γρήγορα.'' "


onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...