Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

5 βήματα για να κανονίσετε φτηνές διακοπές την τελευταία στιγμή!


Η μεγάλη οικονομική δυσκολία των Ελλήνων που έχει περιορίσει τις διακοπές μας στο ελάχιστο, η πολιτική αβεβαιότητα που έκανε πολλούς από τους ξένους να ματαιώσουν τα πλάνα τους για να επισκεφθούν φέτος τη χώρα μας και η περίφημη «εσωτερική υποτίμηση» έχουν ρίξει εντυπωσιακά τις τιμές σε πολλά παραθεριστικά σημεία της χώρας.


Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι παράγοντες που συνθέτουν ένα πακέτο διακοπών πιο φτηνοί, αφού η τιμή των καυσίμων και οι φόροι σημαίνουν ότι θα ξοδέψετε πολλά σε βενζίνες και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Ωστόσο, με έναν καλό υπολογισμό του συνόλου των εξόδων σας, μπορείτε να βρείτε ένα οικονομικό πακέτο ακόμη και τώρα. Ή μάλλον: Ακόμη περισσότερο τώρα, που βγαίνουν και οι τελευταίες ?και πιο γενναίες- προσφορές για ξενώνες, ξενοδοχεία και εισιτήρια, από εκείνους τους επιχειρηματίες του τουρισμού που φοβούνται ότι θα τους μείνουν αδιάθετα.


Βήμα 1: Πού θα μείνετε
Ξεκινήστε από το πού θα μείνετε. Όσο πλησιάζουμε στην υψηλή περίοδο, και οι ξενοδόχοι βλέπουν ότι έχουν ακόμη πολλά δωμάτια κενά, θα προσφέρουν πακέτα απίστευτα. Μπορείτε να ψάχνετε για τέτοιες προσφορές και σε διαφημίσεις, αλλά κυρίως στο Internet. Τα ίδια τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες ανεβάζουν στα sites τους, αλλά βέβαια, μπορείτε να τα βρείτε και μαζεμένα online στα διάφορα sites προσφορών. ΄
Προσοχή: Μην παρασυρθείτε από το πόσο μεγάλη έκπτωση σας δίνουν. Διαλέξτε το πού θα μείνετε με βάση μόνο το πόσο αντέχει το πορτοφόλι σας να ξοδέψετε. Αν έχετε υπολογίσει ότι μπορείτε να χαλάσετε μέχρι και 40 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση και βρείτε μια προσφορά 70% για ένα δωμάτιο που κανονικά θα έκανε 250 ευρώ, παρ? ότι είναι ελκυστικό, εσείς παραμένετε εκτός budget.
Εκτός από προσφορές online, σηκώστε και το τηλέφωνο και πάρτε ο ίδιος σε διάφορα ενοικιαζόμενα (θα βρείτε λίστες ανά περιοχή στο Internet) και ζητήστε την καλύτερη δυνατή τιμή. Νησιά Βορείου Αιγαίου και Πελοπόννησος είναι οι δύο περιοχές με τη μεγαλύτερη μείωση κρατήσεων και άρα τα πιο πιθανά μέρη για να βρείτε δωμάτια που έχουν μείνει αδιάθετα και που οι ιδιοκτήτες τους θα ρίξουν πολύ τις τιμές τους.
Εναλλακτικά, ψάξτε για πακέτα all inclusive που θα σας απαλλάξουν και από το άγχος του πόσο θα σας κοστίσει το φαγητό σας. Εδώ και χρόνια το κάνουν οι ξένοι, που κλείνουν μία-δύο εβδομάδες σε ένα ξενοδοχείο, φοράνε το περίφημο βραχιολάκι τους και με αυτό έχουν πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ποτά και φυσικά διαμονή. Όλα σε μια τιμή. Η αλήθεια είναι ότι αυτού του τύπου οι διακοπές δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, αλλά, αντικειμενικά τώρα, όταν δεν έχουμε πια τα χρήματα για να το κάνουμε όπως θέλουμε εμείς, γιατί να μην κάνουμε έστω κι αυτές, τις άχαρες διακοπές του all inclusive;


Βήμα 2: Πώς θα πάτε
Το καλό είναι ότι για πρώτη φορά φέτος δεν έχουν κλείσει όλα τα εισιτήρια στα πλοία, τα τρένα και τα ΚΤΕΛ ?ακόμη και τις περιόδους αιχμής. Έχετε μία-δυο ημέρες ακόμη για να κλείσετε το μέσο μεταφοράς σας. Δυστυχώς, οι τιμές είναι πιο ακριβές σε σχέση με πέρσι, γι? αυτό ίσως να πρέπει να πάρετε την απόφαση να αφήσετε πίσω το αυτοκίνητο.
Στην ερώτηση «και πώς θα μετακινούμαι εκεί που θα πάω;», την απάντηση θα την δώσετε μόνος. Είναι τα τοπικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ικανοποιητικά; Αντέχετε να προγραμματίζετε την ημέρα σας με βάση το δρομολόγιο του τοπικού ΚΤΕΛ; Μήπως να επιλέξετε ένα μικρό νησάκι που δεν χρειάζεται πολλές μετακινήσεις; Μήπως να πάρετε μεν το αυτοκίνητο, αλλά να γλιτώστε τα ακτοπλοϊκά, επιλέγοντας κάποιο σημείο της ενδοχώρας; Σας επισημάναμε ήδη ότι η Πελοπόννησος φέτος έχει πρόβλημα, άρα θα βρείτε εύκολα φτηνό δωμάτιο. Υπολογίστε και την βενζίνη που θα χρειαστείτε ως εκεί και δείτε μήπως σας συμφέρει.
Προσοχή: Με λίγο παραπάνω ψάξιμο στο Internet θα βρείτε προφορές και για ακτοπλοϊκά (ακόμη και για αεροπορικά!) εισιτήρια. Πρέπει, βέβαια, να είστε τυχερός για να συνδυάσετε το εισιτήριο με το δωμάτιο, αλλά αξίζει η προσπάθεια!


Βήμα 3: Τι θα ξοδέψετε εκεί
Εδώ θα χρειαστεί να συζητήσετε πολύ με γνωστούς και φίλους. Όταν έχετε καταλήξει, βάσει δωματίου και τρόπου μεταφοράς, σε 2-3 διαφορετικούς προορισμούς, ρωτήστε όσους έχουν πάει εκεί τα περασμένα χρόνια για τις τιμές των εστιατορίων και των μπαρ. Υπολογίστε ένα 15 με 20% πιο κάτω από τις τιμές προ πενταετίας, αφού όλοι πια προσπαθούν να γίνουν πιο φτηνοί.
Πολύ βασικό: Μήπως να προτιμήσετε να δώσετε 5-10 ευρώ παραπάνω για ένα δωμάτιο με κουζινάκι από ένα δωμάτιο χωρίς και να μαγειρεύετε τουλάχιστον εσείς το ένα γεύμα της ημέρας; Αν ναι, τότε μην ξεχάσετε να προσθέσετε στους υπολογισμούς σας και τα έξοδα του σούπερ μάρκετ.


Βήμα 4: Αν όλα τα παραπάνω «δεν βγαίνουν»
Τι λέτε για ελεύθερο κάμπινγκ; Είναι μεν παράνομο, αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά (πανέμορφα) μέρη στην Ελλάδα όπου δεν θα σας ενοχλήσει κανείς.


Βήμα 5: Αν δεν σας βγαίνει ούτε το κάμπινγκ?
Πάρτε απόφαση ότι θα την βγάλετε χωρίς διακοπές...




newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Φούντωσαν" τα αμερικανικά δημοσιεύματα για χρεoκοπία της Ελλάδας


Οι ισχυρισμοί περί χρεοκοπίας της Ελλάδας αναζωπυρώθηκαν και στις Ηνωμένες Πολιτείες με σχετικά δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται τις εκτιμήσεις Ευρωπαίων κι ειδικότερα Γερμανών αναλυτών και οικονομικών παραγόντων εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.Παράλληλα, προβάλλεται το "δύσκολο έργο" της νέας ελληνικής κυβέρνησης να πείσει τους δανειστές για την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει το πρόγραμμα.
Η "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ", σε ανταπόκριση από την Αθήνα, αναφέρεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την περικοπή δαπανών και τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, ενόψει της αυριανής άφιξης της τρόικας, τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το δύσκολο έργο να πείσει τους επιφυλακτικούς δανειστές της για την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπονται από το σχέδιο διάσωσης.
Όπως σημειώνεται, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγείλει αυτήν την εβδομάδα τη συγχώνευση ή το κλείσιμο 20 κρατικών οργανισμών, το πρώτο κύμα από μια σειρά 200 οργανισμών, που υποσχέθηκε να αναμορφώσει έως τα τέλη Αυγούστου. Έχει, επίσης, καθορίσει τα μέτρα, όπως επισημαίνεται, για την εξοικονόμηση των δύο τρίτων από τα 11,5 δισ. ευρώ δημοσιονομικών περικοπών που περιλαμβάνονται στους όρους της συμφωνίας διάσωσης.
Σύμφωνα με ανώτατο Έλληνα αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, αυτή τη στιγμή, υλοποιούνται οι συγχωνεύσεις στον δημόσιο τομέα, ενώ θα εφαρμοσθούν και οι υπεσχημένες δημοσιονομικές περικοπές, με την υιοθέτηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, ισοδύναμων μέτρων, σχεδόν διπλάσιας αξίας από αυτά που απαιτεί η τρόικα. Σημειώνεται, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι περί τα τέλη Αυγούστου, με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου διάσωσης.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Μπλούμπεργκ" προβάλλει δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, στηριζόμενο σε δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, τα οποία επαναφέρουν την απειλή της χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου της από το ευρώ. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, όπως επισημαίνεται, επανέρχεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, την ώρα που καταφθάνει στη χώρα η τρόικα για να διερευνήσει τις αποκλίσεις από τους στόχους του σχεδίου διάσωσης, εγείροντας εκ νέου την απειλή εξόδου από το ευρώ.
Μεταξύ άλλων, διατυπώνεται ο ισχυρισμός Γερμανών αξιωματούχων ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έπαψε πλέον να αποτελεί ταμπού, καθώς πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι αυτό το σενάριο είναι λιγότερο οδυνηρό από μια μόνιμη κρίση.
Τέλος, σημειώνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται επίσης να λάβει την απόφαση για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα το νωρίτερο στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους του, υπογραμμίζοντας το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel", το οποίο επικαλέσθηκε ευρωπαϊκές πηγές, ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να παράσχει περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, δημιουργώντας τον Σεπτέμβριο συνθήκες χρεοκοπίας.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σήμα κινδύνου λόγω οικονομικών προβλημάτων από 32 φορείς παιδικής προστασίας


Άμεσο κίνδυνο να μην μπορέσουν τον Σεπτέμβριο να παρέχουν ιατρική περίθαλψη και εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά με νοητική υστέρησης, πολλαπλές αναπηρίες, σοβαρές ασθένειες, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν 32 φορείς παιδικής προστασίας.

Αυτό επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και φορείς παιδικής προστασίας από όλη την Ελλάδα. Οι φορείς εξέπεμψαν σήμα κινδύνου για την επιβίωσή τους και έκαναν έκκληση προς την Πολιτεία να τους δώσει, όπως επισήμαναν, όχι κάτι επιπλέον, αλλά αυτά που έχει υποχρέωση.

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 32 φορείς συνοψίζονται στην υποχρηματοδότηση από το κράτος, στην περικοπή και καθυστέρηση καταβολής των τακτικών επιχορηγήσεων, στη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής νοσηλίων και τροφείων από τον ΕΟΠΥΥ, στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας τους, στον φόρο εισοδήματος για τα ακίνητα που αποφέρουν στα κοινωφελή ιδρύματα συμπληρωματικούς πόρους, καθώς και στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2010, σύμφωνα με το οποίο, το ύψος της δωρεάς που μπορεί να δεχτεί κοινωφελές σωματείο δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του ετήσιου συνολικού εισοδήματος του δωρητή και απαλλάσσεται πλέον μόνο για το 20% του ποσού που δωρίζει.

Δραματική ήταν η περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και στο οικοτροφείο που λειτουργεί, από την πρόεδρό του, Ελευθερία Ζερβάκη-Σμυρναίου. «Κουραστήκαμε να φτιάχνουμε υπομνήματα και να μην παίρνουμε απάντηση. Η Πολιτεία είναι απούσα και ανάλγητη. Είμαστε στα όρια της απόγνωσης. Το προσωπικό μας δεν έχει πληρωθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ενώ τους προηγούμενους πληρώθηκε με δάνεια των ίδιων των γονιών. Τα παιδιά στο οικοτροφείο μας έχουν βαρύτατες ασθένειες και δεν είναι αυτοεξυπηρετούμενα και οι γονείς των περισσότερων έχουν φύγει από τη ζωή. Τι θα απογίνουν εάν κλείσει το οικοτροφείο;».

Οι 32 φορείς παιδικής προστασίας εξυπηρετούν 15.051 παιδιά με βαριές αρρώστιες, πολλαπλές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Στους φορείς αυτούς εργάζονται 1.306 άτομα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι απλήρωτα από δύο έως οκτώ μήνες.

Οι 21 από τους 32 φορείς λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση, από την οποία έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση (από τις τέσσερις) για το 2012 και ελπίζουν ότι εντός των ημερών θα λάβουν τη δεύτερη δόση με μεγάλη καθυστέρηση. Σημειώνεται εξάλλου ότι οι επιχορηγήσεις των φορέων έχουν μειωθεί σε ποσοστό 50% σε σχέση με το 2010.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ιδρύματος «Θεοτόκος». Σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Ερωτόκριτο Νεόφυτο, το ίδρυμα το 2009 έλαβε επιχορήγηση από την τότε Νομαρχία Αθηνών 1.840.000 ευρώ. Το 2010 το ποσό ανήλθε στα 1.400.000 ευρώ και το 2011 στα 1.050.000 ευρώ. Φέτος το ίδρυμα έλαβε 140.000 ευρώ, καθώς και την υπόσχεση ότι θα λάβει άλλα τόσα χρήματα και δεν έχει καμία ενημέρωση για το αν θα του δοθούν άλλα χρήματα για το 2012. «Την ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ μας χρωστάει δύο εκατομμύρια ευρώ και οι εργαζόμενοί μας έχουν να πληρωθούν από το Μάιο» συμπληρώνει.

Το ίδρυμα «Θεοτόκος» δεν είναι το μοναδικό που περιμένει να λάβει νοσήλια και τροφεία από τον ΕΟΠΥΥ. Οι 22 από τους 32 φορείς δεν έχουν λάβει καθόλου χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ για το 2012, ενώ εκκρεμούν και εισφορές από το 2011.

Σημειώνεται ότι οι 8 από τους 32 φορείς στηρίζονται αποκλειστικά στις ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες. Για το 2012 έχει διαπιστωθεί 60% μείωση εσόδων από αυτές σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι 32 φορείς που ένωσαν τη φωνή τους για να παρουσιάσουν τα προβλήματά τους είναι τα δέκα κοινωφελή σωματεία που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» (Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο», Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», «Οι Φίλοι της Μέριμνας – Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο», Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού», Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη, Σωματείο «Πνοή– Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», Φίλοι του Ιδρύματος «Θεοτόκος» και Παιδικά Χωριά SOS), καθώς και οι: Κέντρο Διημέρευσης και Αποοκατάστασης «Αμυμώνη», Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι», Ένωση Γονέων «Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής», Σικιαρίδειο Ίδρυμα, «Εστία» Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής, Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ «Το Εργαστήρι», σωματείο «Ο Καλός Σαμαρείτης», σύλλογος γονέων «Το Πέταγμα», Πηνελόπειο Ίδρυμα, ΕΛΕΠΑΠ, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», «Μέριμνα του Παιδιού», Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης», σωματείο «Κυψέλη», Ίδρυμα για το Παιδί «Παμμακάριστος», Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία και τη Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας «Περιβολάκι», Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών, Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων, Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, ΚΗΦΑ ΑΜΕΑ και σωματείο «Άσπρες Πεταλούδες».


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Les Echos: Τα τρία βασικά λάθη των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα


Με τον τίτλο "Τρία ευρωπαϊκά λάθη" η οικονομική Les Echos, φιλοξενεί άρθρο γνώμης, ομάδας τραπεζιτών και οικονομολόγων που υπογράφουν ως "Διογένης".
Με το άρθρο υπογραμμίζονται τα λάθη των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα, και εκτιμάται ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ παραμένει ως μια βασική πιθανότητα, ενώ οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων που είναι απαραίτητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας "θα έχουν φύγει για αλλού".
Εισαγωγικά γίνεται αναφορά στο PSI, με την επισήμανση ότι οδήγησε την Ευρώπη σε πρωτόγνωρες και μη ελέγξιμες καταστάσεις, αφού η περίπτωση της Ελλάδας δεν ήταν συγκρίσιμη με την πρότερη εμπειρία της Αργεντινής, η οποία είχε κλειστό τραπεζικό σύστημα.
Εξηγούν ότι με το ευρώ, τα ευρωπαϊκά κράτη δημιούργησαν ένα ανοικτό σύστημα με ελεύθερη διακίνηση του χρήματος. Έτσι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν χωρίς πρόβλημα να μεταφέρουν τα χρήματα των πελατών τους στις αγγλοσαξονικές τράπεζες, για παράδειγμα, στις οποίες δεν είναι δυνατόν να απαγορευθεί η συναλλαγματική τους μετατροπή σε λίρες ή δολάρια.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η "απεθνικοποίηση" των ελληνικών αποταμιεύσεων, αφού με το να ανήκουν στην ΕΕ δεν είναι δυνατόν να τεθεί σε λειτουργία έλεγχος των εμβασμάτων ειδικά για τους Έλληνες.
Εάν συνεχίσουμε με την ίδια λογική, λέει η ομάδα "Διογένης", πριν προλάβουμε να κάνουμε οτιδήποτε, το μόνο που θα έχει απομείνει στην Ευρώπη θα είναι τα χρέη της Ελλάδας και της Ισπανίας. Τα χρήματα θα έχουν φύγει για αλλού, τη στιγμή μάλιστα που είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση των οικονομιών.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν κάνει λάθη, τουλάχιστον τρεις φορές:
- Πρώτο λάθος η παραβίαση του σύμφωνου αλληλεγγύης, με τη δικαιολογία ότι οι Έλληνες είπαν ψέματα.
- Δεύτερο, η λήψη κάθε φορά μέτρων, ανεπαρκών και υψηλού κόστους, που προκάλεσαν τη δυσφορία του λαού, χωρίς να δώσουν λύσεις.
- Τρίτο, η ολιγωρία και οι χρονικές καθυστερήσεις που επέτρεψαν στους πλούσιους Έλληνες, αλλά και στους Ισπανούς τελικά, να πάρουν τα μέτρα τους ώστε να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Συνεχίζοντας με αυτή τη λογική, δεν απομένουν παρά δύο επιλογές για τους Ευρωπαίους σε σχέση με την Ελλάδα: ή να μην κάνουν τίποτα, ή ν’ αποφασίσουν την έξοδό της από το ευρώ.
Σε αυτήν την περίπτωση, εκτιμά η ομάδα "Διογένης", οι μεγάλοι νικητές θα είναι το δολάριο και η αμερικάνικη οικονομία που έχει τόσο ανάγκη από ρευστότητα για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων της.
Μαζί της κερδισμένες θα βγουν και οι αγγλοσαξονικές τράπεζες, που στο μεταξύ θα έχουν εισπράξει τις προμήθειες τους.
Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ο σκληρός ανταγωνισμός, η νίκη ανήκει σε αυτούς που αποδεικνύουν την ικανότητά τους να κινηθούν, να αποφασίσουν και να δράσουν απέναντι σε μια Ευρώπη πετρωμένη στον εγωισμό και στις διαιρέσεις της, καταλήγει το άρθρο.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...