Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Οι 20 "καλοκαιρινές" αλλαγές στη φορολογία


Είκοσι σημαντικές αλλαγές στη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων και τη φορολογία ακινήτων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης θα περιλαμβάνει η φορολογική μεταρρύθμιση που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού.
Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως αναφέρει το "Βήμα", για πρώτη φορά θα κληθούν όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, να δηλώσουν σε μία αρχική κατάσταση όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους και στη συνέχεια όλες τις ετήσιες μεταβολές.
Πιο αναλυτικά, στα περιουσιακά στοιχεία θα περιληφθούν τα ακίνητα, οι καταθέσεις, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, οι μετοχές, τα αμοιβαία κεφάλαια και οτιδήποτε άλλο έχει κάποιος στην κατοχή του.
Την ίδια στιγμή όλοι οι πολίτες θα προχωρούν ετησίως στην αναλυτική καταγραφή δαπανών διαβίωσης για τον υπολογισμό του διαθέσιμου εισοδήματος. Ο,τι εισόδημα περισσεύει και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί θα φορολογείται επιπλέον.
Ακόμη, στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου κατατέθηκε η πρόταση για αυτοτελή φορολόγηση με ενιαίο συντελεστή (π.χ. 20%) όλων των εισοδημάτων που προέρχονται από τόκους, μερίσματα, ενοίκια ή υπεραξίες από πώληση περιουσιακών στοιχείων.
Σε ό,τι αφορά τη φορολογική κλίμακα, η πρόταση είναι να μειωθούν τα κλιμάκια από 8 σε 4, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η αντικατάστασή τους από ειδικές-στοχευμένες επιδοτήσεις.
Στη φορολογία των ακινήτων οριστική θεωρείται η επιβολή ενός και μόνο φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας με κλιμακούμενο συντελεστή.
Ελάχιστο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Επίσης, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπεται εφαρμογή αυστηρών επαγγελματικών κριτηρίων ελάχιστου εισοδήματος για όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ εξετάζεται η εφαρμογή ενιαίου φορολογικού συντελεστή για όλα τα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ, αλλά και ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες επιχειρήσεις)
Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταρτίσει τράπεζα τιμών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και άλλους φορείς της αγοράς και να προχωρήσει σε σταδιακή προσαρμογή στις αγοραίες τιμές των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Σημαντικές αλλαγές θα επέλθουν και στον ΦΠΑ, αν και η τρόικα προς το παρόν δεν δέχεται να υπάρξει μείωση των συντελεστών όπως παρουσιάζεται στο σχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών.
Πάντως στο ίδιο σχέδιο προβλέπεται σταδιακή κατάργηση των μη ανταποδοτικών φόρων υπέρ τρίτων, αλλά και εισαγωγή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
Τέλος, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με οnline σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και την καθιέρωση της υποχρεωτικής υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μάθημα ψυχής από έναν 8χρονο!




Άφωνη άφησε τη δασκάλα του στο δημοτικό σχολείο κοινότητας των Κοκκινοχωρίων Aχαϊας, ένας οκτάχρονος μαθητής.
Ο φίλος του "πρωταγωνιστή", ανέφερε η δασκάλα με την παράκληση να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια, είχε πατέρα άνεργο και μια μέρα είπε στον οκτάχρονο φίλο του πως σε λίγες μέρες η μητέρα του δεν θα είχε υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο και ήταν στεναχωρημένη.Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να του κόβει το σάντουιτς στη μέση, για να… μπορεί να το τρώει πιο εύκολα.
Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και βδομάδες, κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του.
Κάθονταν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου στο διάλειμμα, μοίραζαν το σάντουιτς και έτρωγαν μαζί.Μια μέρα η δασκάλα τους το πρόσεξε και τις επόμενες δύο μέρες τα παρακολούθησε.
Την τρίτη μέρα, την περασμένη Δευτέρα, δεν κρατήθηκε. Τους πλησίασε και απλά τους έσφιξε στην αγκαλιά της.
Πηγή: thebest.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πανικό σπέρνουν οι δημοσκοπήσεις - Αμφίβολη η πλειοψηφία στη νεα Βουλή ακόμη και από τη συνεργασία ΝΔ -ΠΑΣΟΚ



Οσο οι μέρες περνούν και τα κόμματα δεν συσπειρώνονται ο φόβος γίνεται τρόμος. Ακόμα κι αν τα δύο κόμματα μετά τις εκλογές θα έχουν ως άθροισμα τους 151 βουλευτές, που μπορει να γίνει λόγω του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 50% των ψηφοφόρων για να νομιμοποιήσουν μέτρα.

Κι ενώ οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων εβδομάδων έδειχναν πως θα έχουμε βουλή με οκτώ κόμματα, δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο δείχνουν ότι στην Βουλή ίσως τελικά βρεθούν...9 κόμματα.

Σε δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα" η ΝΔ προηγείται με οκτώ μονάδες διαφορά, του ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Στην πρόθεση ψήφου με αναποφάσιστους, άκυρα και αποχή, η διαφορά μειώνεται στο 6,7%.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,8%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, η ΔΗΜΑΡ 6,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, η Χρυσή Αυγή 3%, ο ΛΑΟΣ 2,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,55%, η ΔΗΣΥ 2%, η Κοινωνική Συμφωνία 1,4% και το Αρμα Πολιτών 0,8%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΔΗΜΑΡ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, Χρυσή Αυγή 3,5%, ΛΑΟΣ 3,3%, Οικολόγοι-Πράσινοι 3%, ΔΗΣΥ 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 1,6%, 'Αρμα Πολιτών 1%.

Εξάλλου, στις 5,8 μονάδες καταγράφει τη διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής». Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά είναι 3,7%.

Ειδικότερα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή, συγκεντρώνει 20,8%, το ΠΑΣΟΚ 15% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6%, ΚΚΕ 10,5%, ΔΗΜΑΡ 9%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Οικολόγοι- Πράσινοι 4,6%, ΛΑΟΣ 3%, ΔΗΣΥ 2,1% και ΔΡΑΣΗ 2%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, οι δυνάμεις καταγράφονται ως εξής: ΝΔ 13,4%, ΠΑΣΟΚ 9,7%, ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%, ΚΚΕ 6,8%, ΔΗΜΑΡ 5,8%, Χρυσή Αυγή 3,6%, Οικολόγοι- Πράσινοι 2,9%, ΛΑΟΣ 1,9%, ΔΗΣΥ 1,3% και ΔΡΑΣΗ 1,3%.

Βενιζέλος: Κίνδυνος ακυβερνησίας για τη χώρα

“Οι εκλογές είναι η ώρα της απόφασης” λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κάνει λόγο για κίνδυνο η χώρα να οδηγηθεί σε ακυβερνησία αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής τονίζει ότι κυρίαρχο δίλημμα των εκλογών είναι αν θα μείνουμε στην Ευρώπη ή αν θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες.

Χαρακτηρίζει τις εκλογές «ώρα της αλήθειας για το πολιτικό σύστημα και για τους πολίτες που κρατούν τη φυσιογνωμία της πατρίδας μας και της μοίρας της για τα επόμενα 20 χρόνια στα χέρια τους». 

"Η Ελλάδα θα τα καταφέρει" το σύνθημα της ΝΔ


Στις 6 Μαΐου οι εκλογές, δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην πρώτη -ουσιαστικά- προεκλογική του συγκέντρωση, στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε τον λαό, άλλοι κρύβονται».

«Διώξαμε τον Γιώργο Παπανδρέου τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και απέρριψε τη συγκυβέρνηση εξηγώντας: «τη συγκυβέρνηση τη θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: Πρώτον, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και τρίτον την προτιμούν όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη». Συνέχισε ξεκαθαρίζοντας τον στόχο του για τις εκλογές: «Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τα πάντα».



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μινωικές αποικίες στην Αμερική;




Ενώ το παρόν αυτού του τόπου μαστίζει η απογοήτευση, το παρελθόν του δεν παύει να μας εκπλήσσει γοητευτικά. Και είναι τόσο πολλές οι εκπλήξεις ώστε να δυσπιστεί κανείς για οτιδήποτε, ακόμη κι αν είναι σκαλισμένο σε γρανίτη.
Κάτι τέτοιο, το ασύλληπτο, διηγούνται τα βράχια Σκανδιναβίας και Β. Αμερικής: ότι οι πρόγονοι των Κρητών «έκοβαν βόλτες» στον Ατλαντικό, αρμέγοντας τα πλούτη Βαλτικής και Αμερικής, 40 ολόκληρους αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών»!
Το πώς και υπό ποιους όρους θα μπορούσε να συμβεί αυτό είναι κάτι που η κοινή λογική εύκολα θα κατέτασσε στην παραεπιστημονική φιλολογία και στην εθνικιστική μυθοπλασία. Ομως, προτού υποκύψετε στο εύκολο της απόρριψης, ρίξτε μια ματιά στα συσσωρευόμενα αποδεικτικά στοιχεία.
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια αφότου πρωτάκουσα – από τον αείμνηστο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Αντώνη Κονταράτο, συγκεκριμένα – για το ενδεχόμενο αρχαίοι Ελληνες να είχαν φθάσει στην... Αμερική, ψάχνοντας για νέες πηγές μετάλλων. Ομολογώ ότι χαμογέλασα τότε, σκεπτόμενος όλα τα υπόλοιπα απίθανα που είχα διαβάσει για αρχαίους Ελληνες στη Ν. Αμερική, την Αυστραλία ή την Ιαπωνία.
Και θα κρατούσα στο απωθημένο αυτή τη θεωρία αν δεν μάθαινα για  ένα πρόσφατο βιβλίο – το The Lost Empire of Atlantis του Gavin Menzies – που επανέφερε παταγωδώς το θέμα και ανακίνησε σωρεία συζητήσεων στο Διαδίκτυο.
Στο βιβλίο του ο Menzies ακολουθεί αρχικά τα ίχνη των Μινωιτών στη Μικρά Ασία, την Αίγυπτο, την Υεμένη, την Ινδία και την Κεϊλάνη – όπου τα έπη Sangam των Tamil μιλούν ακόμα για «τα υπέροχα πλοία των Ελλήνων που φέρνουν χρυσό και φεύγουν φορτωμένα πιπέρι...».
Εκπληκτος από τα μουσειακά ευρήματα που δικαίωναν τον Στράβωνα και τον Πτολεμαίο, ο συγγραφέας αναλογίστηκε όχι μόνον τα μυστικά ναυσιπλοΐας που πρέπει να κατείχαν οι Μινωίτες, αλλά και το πού έβρισκαν όλες εκείνες τις ποσότητες μετάλλων που εμπορεύονταν.
Η Κύπρος με τα μεταλλεία χαλκού γνωρίζουμε ιστορικά ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει καν στις απαιτήσεις των Φαραώ. Κι όμως, οι Μινωίτες τους έδωσαν χάλκινα πριόνια ενισχυμένα με κασσίτερο για να κόψουν τους ογκόλιθους των πυραμίδων τους... Καταπώς βρέθηκε γραμμένο στα αρχεία του βασιλιά Σάργκον των Ακκαδίων, τα μινωικά πλοία έφερναν ήδη από το 2350 π.Χ. κασσίτερο, από την Ισπανία και τη Βρετανία.
Κι έπειτα, εκείνο το απίθανο εύρημα του 1450 π.Χ. στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης από πού ήρθε; Lasioderma serricorne, δηλαδή κάμπια των φύλλων καπνού! Ναι, του καπνού που όλοι γνωρίζαμε ότι πρωτόφτασε στην Ευρώπη τον 16ο αι. μ.Χ. από την αμερικανική ήπειρο. Οπότε, ο Menzies στράφηκε τώρα δυτικά, ψάχνοντας να βρει κατά πόσο – και πώς – εκείνοι οι ατρόμητοι ναυτικοί είχαν όχι μόνον διαβεί τις Ηράκλειες Πύλες, αλλά και είχαν φθάσει στον Νέο Κόσμο.
Πηγή: tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

27 νεκροί σε τροχαίο




Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο στην Αϊτή σε σοβαρό τροχαίο που συνέβη στο δρόμο προς την πόλη Πετί-Γκοάβ, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές.
"Ο απολογισμός έφτασε τους 27 νεκρούς. Αρκετοί υπέκυψαν στα τραύματά τους και υπάρχουν άλλοι που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση", δήλωσε ο Ζοέλ Σαρλ, διευθυντής του μοναδικού νοσοκομείου του Πετί-Γκοάβ.
Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και έμποροι που μετέφεραν τα εμπορεύματά τους με το λεωφορείο. Ο τρόπος αυτός μετακινήσεων, αν και απολύτως παράνομος, είναι πολύ συνηθισμένος στην Αϊτή.
Πηγή: ΑΠΕ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...