Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τα σενάρια για Οικουμενική και ο φόβος της εξέγερσης


Πώς η Κομισιόν και το Βερολίνο ετοιμάζονται να αντιδράσουν μόλις βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών


Στην Κομισιόν και το Βερολίνο κυκλοφορεί μια ιδέα.  Στην περίπτωση που υπάρξει αναδιαπραγμάτευση, εντός των ορίων με την Ελλάδα, όποια και αν είναι η τελική κατάληξη, εκτός από τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό, εννοούν με πρώτο κόμμα τη Ν.Δ, να ζητηθεί ως προαπαιτούμενο δέσμευση για την υλοποίηση της νέας συμφωνίας και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά της αξιωματικής, που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά δηλαδή η ευρωπαϊκή υπερδομή, θέλει πολιτική συνευθύνη  από την Ελλάδα, ούτως ώστε να μην μπορούν να ανατραπούν τα συμφωνηθέντα παρά μόνον αν υπάρξει φυσική εξέγερση της κοινωνίας και χάος στο εσωτερικό της χώρας.  Αλλά και στην περίπτωση αυτή έχουν μελετηθεί ακραία σενάρια στην Γερμανία, αφού μάλιστα έχουν μελετηθεί σε βάθος και τα περιθώρια που δίνει το ελληνικό Σύνταγμα.

Σε περίπτωση εξέγερσης, σύμφωνα με το σενάριο αυτό,  θα κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας, θα υπάρξει άρση συγκεκριμένων άρθρων  του Συντάγματος και θα επιβληθεί η τάξη με συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, με την Europol- ευρωαστυνομία τύπου ΜΑΤ, αλλά και μέρος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η περίπτωση να αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να δεσμευθεί στην συμφωνία που θα έκανε η επόμενη ελληνική κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως ΔΗ.ΜΑΡ, με την Ευρώπη είναι μηδαμινές. Για τον λόγο αυτό έχει αρχίσει το τελευταίο 48ωρο με πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ- Βενιζέλου και όχι μόνον η συζήτηση για κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, που θα προκύψει από τις διερευνητικές εντολές, σχεδόν από την αρχή.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αρκετά θετικός στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης εκ προσωπικοτήτων, ευρύτερης αποδοχής , που θα αναλάβει να διαπραγματευθεί με την Ευρώπη, ως εθνική κυβέρνηση και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα προκύψει να τοποθετηθούν τα κόμματα και να προκύψουν συμμαχίες διακυβέρνησης ή όχι. Να δοθεί δηλαδή από τα κόμματα εντολή στήριξης στην  εθνικής συννενόησης κυβέρνηση, να συμφωνήσει με την Ευρώπη ή να υπάρξει ρήξη στη βάση των Μνημονίων.

Με τον τρόπο αυτό το τοπίο ξεκαθαρίζει για την Ελλάδα, γίνονται συγκεκριμένες και οι υποχωρήσεις από την Ευρώπη και όλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Το σενάριο αυτό έχει πιθανότητες φυσικά εφόσον η Ν.Δ πετύχει να είναι πρώτο κόμμα και αρχίσουν πάλι τα γνωστά, από την επόμενη των εκλογών της 6ης Μαΐου, του ότι θα πρέπει στη κυβέρνηση να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου μελετά σενάρια που δεν θα την φέρουν στη δύσκολη θέση, να χρεωθεί με οποιονδήποτε τρόπο και προπαγάνδα την ευθύνη και τρίτων εκλογών.

Στην Συγγρού αντίστοιχα επικρατεί προβληματισμός για την επόμενη μέρα και το πώς θα διαχειρισθεί τη νίκη της η Ν.Δ. Ας μην αγνοούμε το γεγονός ότι η Ευρώπη  είναι πλέον απολύτως προετοιμασμένη ότι και αν προκύψει από την Ελλάδα, αφού ο κρίσιμος κρίκος που μπορεί να σπάσει μέσα τους επόμενους τρεις κρίσιμους μήνες δεν είναι η Ισπανία ή η Ιταλία, αλλά η Ελλάδα ….


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"ΠΜΚ": Αν η Αθήνα δεν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ θα διαλυθεί


Σε νέες προκλήσεις κατά της χώρας μας προχωρά ο σκοπιανός πρόεδρος του αποκαλούμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Γκρούεφσκι.

 Μιλώντας στο αποκαλούμενο «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων» (είναι το βασικό θέμα στο portal), ο Τοντόρ Πετρόφ απειλεί ευθέως ότι αν η Αθήνα δε αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ άμεσα ως «Μακεδονία» θα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας» και η Ελλάδα θα διαλυθεί!
 
Ο Πετρόφ επαναλαμβάνειτις ανιστόρητες θέσεις της σκοπιανής ελίτ ισχυριζόμενος ότι η λέξη «Έλληνας» δεν έχει να κάνει με το έθνος, καθώς δεν υπάρχει Ελληνική εθνικότητα. «Η λέξη ‘Έλληνας’ είναι συνώνυμη του Χριστιανού» δηλώνει ο Πετρόφ.
 
«Όταν η Ελλάδα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, με όλες τις εθνικότητες που ζουν σε αυτή (όπως υποστηρίζει αυτή έρχεται σύντομα) η χώρα θα αλλάξει για πάντα. Τα εδάφη τους θα διαιρεθούν μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων» δηλώνει με βεβαιότητα.
 
Ο Πετρόφ κάνει δε λόγο για τη «γενοκτονία» που υπέστησαν οι «Μακεδόνες» κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων η οποία μάλιστα συνεχίζεται και σήμερα! «Η Αθήνα θα λογοδοτήσει γι’ αυτό» αναφέρει. 

 Ο πρόεδρος του αποκαλούμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» δηλώνει ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή «είναι η καρδιά της Ελλάδας». «Χωρίς το ‘ναζιφασισμό’ η Ελλάδα δε θα υπήρχε. Ο ‘ναζιφασισμός’ υποστηρίζεται διαρκώς από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Για το λόγο αυτό, η Αθήνα ζητεί την αλλαγή της ονομασίας μας. Αλλά καμία αλλαγή δεν θα σώσει την Ευρώπη ούτε την ψεύτικη Ελλάδα» δηλώνει. 
 
Φτάνει ακόμη στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι Βρυξέλλες πληρώνουν την Αθήνα με 2 δισ. ευρώ ετησίως για να καταστρέφει ‘Μακεδονικά αρχαιολογικά ευρήματα’ ή να τα κρύβουν σε μυστικές αποθήκες...
 
 
skai.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βάναυση επίθεση σε μετανάστες

 


Νέα επίθεση κατά μεταναστών σημειώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα της Τρίτης στο Πέραμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα 15 ατόμων που φορούσαν μαύρες μπλούζες επιτέθηκαν σε σπίτι όπου διαμένουν Αιγύπτιοι οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 18 χρόνια στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες με ρόπαλα, ξύλα και σίδερα έσπασαν τζάμια και πόρτες και πέταξαν πυροσβεστήρα στο εσωτερικό.

 Φώναζαν και έβριζαν, ενώ όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να μπουν στο σπίτι, ανέβηκαν στην ταράτσα . Εκεί βρήκαν έναν 24χρονο, μέλος της οικογένειας που κοιμόταν, τον οποίο χτύπησαν στο κεφάλι και το πρόσωπο και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο. Φεύγοντας κατέστρεψαν τα ΙΧ που χρησιμοποιούσε η οικογένεια. 

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις, 5 ανδρών και μίας γυναίκας. Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες, όμως τα θύματά τους έχουν αναγνωρίσει. 
Πηγή enikos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οργή Ευρωκοινοβουλίου και Κομισιόν για την πρόταση τροποποίησης του Σένγκεν

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς 
 Την αντίθεσή του στην πρόταση τροποποίησης της συνθήκης Σένγκεν εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, καταγγέλλοντας τη σχετική συμφωνία μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 7 Ιουνίου
, οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναποφάσισαν την αναστολή της ελεύθερης κίνησης εντός της ζώνης Σένγκεν και την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων σε «εξαιρετικές περιπτώσεις», που περιλαμβάνουν την εισροή υπερβολικά μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, επισημάνθηκε ο αριθμός ανθρώπων που εισέρχεται στη Γηραιά Ήπειρο μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων.

«Πρόκειται για πρόκληση! Στο μέσο της νομοθετικής διαδικασίας [...] το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή οι υπουργοί Εσωτερικών, άλλαξε το νομικό πλαίσιο. Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, και το έκαναν. Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το αντιλαμβάνεται ως ομόφωνη επίδειξη δυσπιστίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σούλτς.


Στο ίδιο μήκος κύματος
κινήθηκε και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, σχολιάζοντας ότι η Κομισιόν «δεν μπορεί να δεχτεί την πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι.

»Η μνήμη της Ευρώπης είναι μικρή», συνέχισε η σουηδή επίτροπος, επισημαίνοντας πως οι προτεινόμενες αλλαγές δεν θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών και ότι η Συνθήκη ήταν σχεδιασμένη να επιτρέψει την ελεύθερη κίνηση ανθρώπων και αγαθών, όχι τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.


Τη δυσαρέσκειά τους
εξέφρασαν και οι πολιτικοί αρχηγοί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ενδεικτικά, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζόζεφ Ντολ, χαρακτήρισε τη μονομερή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως πρόκληση, υπογραμμίζοντας ότι είναι αντίθετη με την Ευρωπαϊκή ιδέα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, κατηγόρησε τη δανική προεδρία ότι «ακολουθεί μία επικίνδυνη πορεία», ενώ ο αρχηγός της ομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφστατ, χαρακτήρισε τη συζήτηση ντροπή, δεδομένου ότι έρχεται «λίγες ημέρες πριν τον επίσημο εορτασμό της 27ης επετείου από την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Σένγκεν».


Οργισμένη από την απόφαση επαναφοράς των εσωτερικών ελέγχων στα σύνορα των χωρών-μελών του Σένγκεν, δήλωσε και η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς.
Πηγή  skai.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ήρθαν από την Αυστραλία για να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό που διδάσκονται στο σχολείο


Σαράντα έξι Αυστραλούς μαθητές και καθηγητές του Ελληνο-Aυστραλιανού Κολλεγίου του Αγίου Σπυρίδωνα από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας υποδέχθηκε η Πρέσβης της Αυστραλίας κα Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ στην πρεσβευτική κατοικία.

Οι Αυστραλοί μαθητές μαζί με τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς τους βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο μορφωτικού και πολιτιστικού προγράμματος του Κολλεγίου που αποσκοπεί στην άμεση επαφή των μαθητών με την ελληνική ιστορία και πολιτισμό που είναι μέρος της καθημερινής διδακτέας ύλης του Κολλεγίου. 

Αποτίοντας φόρο τιμής στους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας, οι μαθητές κατέθεσαν σήμερα στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και στο Κοινοπολιτειακό Πολεμικό Νεκροταφείο στον Άλιμο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματός τους οι μαθητές θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της Ελλάδας.

Οι μαθητές του Κολλεγίου επίσης συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα των επετειακών εορτασμών για την εκστρατεία της Καλλίπολης που έλαβαν χώρα στη Λήμνο τον Απρίλιο. Οι μαθητές συνομίλησαν σε απευθείας σύνδεση (on-line) με μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου της Λήμνου για τη σημασία των ιστορικών γεγονότων και τους κοινούς ιστορικούς δεσμούς των δύο λαών.

«Οι επισκέψεις αυτές αποδεικνύουν τους στενούς κοινοτικούς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στην Αυστραλία και στην Ελλάδα - δεσμούς που στηρίζουν έμπρακτα οι πάνω από 500.000 Έλληνες της Αυστραλίας, και 100.000 Αυστραλοί πολίτες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα», δήλωσε η Πρέσβης κα Μπλούμφιλντ.

«Οι δεσμοί αυτοί αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα. Η Αυστραλία πιστεύει πως η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματά της και είναι έτοιμη να συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Το Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνα είναι ένα δίγλωσσο σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου φοιτούν περίπου 700 μαθητές από 20 διαφορετικές εθνικότητες. Ιδρύθηκε το 1983 στη συνοικία του Αγίου Σπυρίδωνα του Σύδνεϋ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας. Μέρος της κύριας διδακτέας ύλης του Κολλεγίου είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και πολισμού.

Τα ελληνικά είναι μια από τις κύριες γλώσσες που ομιλούνται στην Αυστραλία. Περίπου 250.000 Αυστραλοί πολίτες μιλούν ελληνικά στο σπίτι, γεγονός που αποδεικνύει τη ζωτικότητα της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας, αλλά και την πολύ σημαντική συνεισφορά της στην πολιτισμική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. 

Το 2011 η Κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να συμπεριλάβει τα ελληνικά στις ξένες γλώσσες του ενιαίου προγράμματος σπουδών των σχολείων της Αυστραλίας. Αυτό αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας εντός της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας, πέρα από την υπάρχουσα διδασκαλία σε κοινοτικά και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αρχιμανδρίτης της ...απάτης



Αρχιμανδρίτης (παλαιοημερολογίτης) ηλικίας 40 ετών συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, με την κατηγορία ότι ήταν αρχηγός σπείρας που εξαπατούσε επιχειρηματίες, με την υπόσχεση ένταξη των επιχειρήσεών τους στα κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της σπείρας, τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια είχαν εξαπατήσει 22 επιχειρηματίες και τους είχαν αρπάξει 350.000 ευρώ.
Οι συμμετέχοντες στην απάτη υπόσχονταν σε διάφορους επιχειρηματίες και πολίτες τη χρηματοδότησή τους από εθνικά και κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά αφορούσαν,κυρίως, την επέκταση επιχειρήσεων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, την ανακαίνιση ή επέκταση τουριστικών εγκαταστάσεων, την αγορά αλιευτικών σκαφών και τη δημιουργία κτηνοτροφικών μονάδων.
Μάλιστα, τα μέλη της σπείρας, προκειμένου να πείσουν τους επιχειρηματίες, εμφανίζονταν είτε ως υπάλληλοι υπουργείων ή Οργανισμών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είτε ως πολιτικοί μηχανικοί ή αρχιτέκτονες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτοί είναι οι πιο ανασφαλείς λαοί της Ευρώπης


Οι Έλληνες και οι Ισπανοί ανησυχούν για το τώρα και το αύριο. Οι Γερμανοί για το μέλλον τον παιδιών τους. Ένα είναι κοινό: η ανασφάλεια από την κρίση που δεν τελειώνει!

Οι Έλληνες και οι Ισπανοί εμφανίζονται να ανησυχούν περισσότερο από τους άλλους λαούς της Ευρώπης για το μέλλον τους, ενώ οι Γερμανοί, αν και δηλώνουν σχετικά αισιόδοξοι, ανησυχούν για τις συνθήκες ζωής που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της Boston Consulting Group που δημοσιεύονται σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού Der Spiegel.

Το κλίμα στην Ευρώπη περιγράφεται ως απαισιόδοξο, καθώς, όπως επισημαίνεται, οι πολίτες δεν πιστεύουν πλέον ότι η κρίση θα τελειώσει σύντομα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας, το διογκούμενο χρέος και τη συνεχιζόμενη ύφεση.

Οι Έλληνες βλέπουν το μέλλον τους ζοφερό, αν και στο ερώτημα σχετικά με την ανασφάλεια για την εργασία τους, τούς ξεπερνούν οι Ισπανοί. Οι Ευρωπαίοι συμφωνούν, πάντως, στο ζήτημα του χρέους. Οι κυβερνήσεις φέρουν το μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κρίση, όπως δήλωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ερωτηθέντων. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό είναι... εκκωφαντικό: 100%!

Οι Γερμανοί εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι, όταν ρωτώνται για τα παιδιά τους: μόνο το 13% πιστεύει ότι θα ζήσουν καλύτερα από τους ίδιους, αυτό όμως οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι θεωρούν αρκετά καλή τη σημερινή τους κατάσταση. Ποσοστό άνω του 50% θεωρεί ότι η ευρω-κρίση θα τους πλήξει προσωπικά- ή, αμέσως μετά, τα παιδιά τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Κινέζοι, σε ποσοστό 80%, θεωρούν ότι η επόμενη γενιά θα έχει μια καλύτερη ζωή.

Σε ό,τι αφορά την αποταμιευτική συμπεριφορά των πολιτών, η έρευνα καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι βάζουν στην άκρη περισσότερα χρήματα -οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί, κυρίως- από φόβο για την επόμενη ύφεση, ενώ οι Γερμανοί αποταμιεύουν χρήματα κυρίως για την οικογένεια και για μεγαλύτερες αγορές.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυξημένη η εκλογική αποζημίωση των δημοτικών υπαλλήλων στις εκλογές

Αυξημένη η εκλογική αποζημίωση των δημοτικών υπαλλήλων στις εκλογές 
 Αύξηση της αποζημίωσης που θα λάβουν οι δημοτικοί υπάλληλοι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εσωτερικών. Την ίδια ώρα μειωμένες θα είναι οι αποζημιώσεις των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων που θα εργαστούν την ημέρα των εκλογών.

Έτσι μετά από αυτήν την απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών κ. Αντώνη Μανιτάκη  μειωμένες κατά δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ θα είναι οι εκλογικές δαπάνες του υπουργείου Εσωτερικών, σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Πριν ένα μήνα οι δαπάνες ανέρχονταν στα πενήντα εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την εκλογική αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής δεν θα ξεπεράσουν τα τριάντα πέντε. 

Τα 15 εκατομμύρια θα προέλθουν κυρίως από τις  περικοπές της σχετικής αποζημίωσης σε όλους τους υπαλλήλους που θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν οι υπάλληλοι των δήμων. Οι δικαιούχοι υπάλληλοι δεν μειώθηκαν και ο αριθμός τους είναι ο ίδιος με τις προηγούμενες εκλογές.

Πηγή  http://newpost.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προσφυγή της Κύπρου στον μηχανισμό «εντός 24ώρου»

Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή 
 Εντός των επομένων 24 ωρών η κυπριακή κυβέρνηση πρόκειται να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης αναφέρουν την Τρίτη κυπριακά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ η Λευκωσία έχει ήδη γνωστοποιήσει στις Βρυξέλλες την πρόθεσή της να προσφύγει στο Μηχανισμό, ενώ πηγές της Κομισιόν δηλώνουν πως η προσφυγή θα υλοποιηθεί «εντός 24ώρου».


Μάλιστα,
ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το όποιο πιθανό αίτημα για οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους δεν θα αφορούσε μόνο την άμεση ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά πιθανώς να συμπεριλάβει και ευρύτερες δημοσιονομικές ανισορροπίες.

Όταν υποβάλλεις αίτημα προς τον μηχανισμό στήριξης, είπε, λαμβάνεις όλα τα δεδομένα υπόψη σου, συμπεριλαμβανομένων και των αναγκών, που ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον. Επομένως, πρόσθεσε ο κ. Σιαρλή, θα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αίτημα, που θα καλύπτει όχι μόνο τις παρούσες συνθήκες και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες.


Πηγή  skai.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εγκαταλείπουν τα παιδιά τους

 

Όλο και περισσότεροι είναι οι γονείς που επιλέγουν να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα και στις βρεφοδόχους που πολλαπλασιάζονται ανά την Ευρώπη λόγο της οικονομικής κρίσης. Την ανησυχία του για το θέμα έχει εκφράσει και ο ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τη Le Monde πρόκειται για την παλιά συνήθεια που ατόνησε τον 20ό αιώνα όταν γενικά βελτιώθηκαν, αν και όχι παντού, οι συνθήκες ζωής των χαμηλότερων στρωμάτων. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα επανήλθαν.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, πρώτη η Γερμανία το 2000 άρχισε να εισάγει βρεφοδόχους ώστε, αν μη τι άλλο, τα βρέφη να μην κινδυνεύουν από την έκθεση τους. Την ακολούθησαν άλλες δέκα χώρες, όπως η Ιταλία και η Πολωνία, ενώ στη Γαλλία από το 2000 εγκαταλείφτηκαν περίπου 400 παιδιά.
Στη Γαλλία ένας γονιός που δεν μπορεί να θρέψει το παιδί του, το εναποθέτει ανώνυμα στη βρεφοδόχο και μετά έχει οκτώ εβδομάδες για να σκεφτεί ξανά την απόφασή του. Παράλληλα οι υπηρεσίες πρόνοιας αναζητούν τα στοιχεία του παιδιού κι εφόσον η οικογένεια δεν αναθεωρήσει την απόφασή της κινούν διαδικασίες υιοθεσίας.

Ωστόσο, εκτός της κοινωνικής διάστασης ανακύπτουν ηθικά και νομικά ζητήματα, όπως στην περίπτωση που ένα παιδί θελήσει στο μέλλον να γνωρίσει τους βιολογικούς του γονείς. Το σύστημα των βρεφοδόχων δεν διασφαλίζει κάτι τέτοιο, κάτι που προκαλεί την ανησυχία του ΟΗΕ αλλά και άλλων οργανισμών, ενώ υπάρχουν και φωνές που ζητούν την κατάργησή του.

Πηγή: tvxs
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΝΙΑ Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ: Εάν κυβερνήσουμε έστω και μία ώρα θα καταστραφεί η χώρα

Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ: Εάν κυβερνήσουμε έστω και μία ώρα θα καταστραφεί η χώρα 
 Πρωτοφανή επιστολή αποχώρησης από στέλεχος και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός της εφημερίδας «Τα Νέα».


Ο Νίκος Χανιάς
, υποψήφιος στην Κορινθία (έλαβε 2.104 ψήφους) και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα δηλώνει ότι αποχωρεί από το κόμμα αφού όπως σημειώνει είναι πλέον σίγουρος (!) ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας. Υπογραμμίζει δε ότι ο ίδιος τρέμει  στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».

«Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα», προσθέτει και καταλήγει  επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».

Πηγή  http://newpost.gr/
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...