Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα! - Δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο που πλέει προς την Γάζα!

 

Το πλοίο είναι Φινλανδικό και ονομάζεται Estelle
- Στο πλοίο εκτός από τους 2 βουλευτές επιβαίνουν και άλλοι 3 Έλληνες πολίτες
- Έπλεε τρείς ημέρες γύρω από την Κρήτη και μεταφέρει ακτιβιστές από πολλές χώρες
- Οι βουλευτές επέβαιναν σε ελληνικό πλοίο και μάλλον μετέβησαν με φουσκωτό στο φινλανδικό
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT ΚΑΙ ΤΟ ONALERT.GR
Μια ιστορία με απρόβλεπτη συνέχεια εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστές 2 έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους κυρίους Βαγγέλη Διαμαντόπουλο (βουλευτής Καστοριάς) και Δημήτρη Κοδέλα (βουλευτής Αργολίδας).

Δυο πλοία, ένα ελληνικό και ένα φινλανδικό το Estelle, απέπλευσαν προς την Λωρίδα της Γάζας. Στην στάση που έκανε στην Κρήτη το ελληνικό πλοίο δεν του επετράπη ο απόπλους, καθώς υπήρχε σχετική υπουργική απόφαση μετά το αιματηρό επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο Μαβι Μαρμαρά.


Ετσι, απέπλευσε μόνο το Φινλανδικό πλοίο. Όμως, λίγη ώρα αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι στο Φινλανδικό πλοίο επιβαίνουν και οι 2 έλληνες βουλευτές. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, στο πλοίο επιβαίνουν και άλλοι 3 έλληνες πολίτες.


Η επικοινωνία των ελληνικών με τις ισαρηλινές αρχές είναι συνεχής και οι ισραηλινοί ξεκαθαρίζουν ότι ανεξάρτητα με τους επιβαίνοντες, αν το πλοίο ακολουθησει την πορεία του Μαβί Μαρμαρά, αυτό αποτελεί πολεμική πράξη!


Νωρίτερα, το onalert.gr είχε περιγράψει το θρίλερ που είναι σε εξέλιξη με το φινλανδικό σκάφος.


Έπλεε για τρίτο 24ωρο νότια της Κρήτης, με το Ισραήλ να έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει το ταξίδι του για τη Γάζα. Στο σκάφος επιβαίνουν 17 ακτιβιστές από Καναδά, Ισραήλ, Νορβηγία, Σουηδία και ΗΠΑ.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Περισσότερα από 439.000 Ελληνόπουλα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας


Αριθμούς που σοκάρουν δείχνουν τα στοιχεία της Unicef για την διαβίωση των ανηλίκων στην Ελλάδα Με περισσότερα από 439.000 Ελληνόπουλα να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας βρίσκει τη χώρα μας η η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.
Η Έκθεση της Unicef για την «Κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2012» έδειξε ότι το ποσοστό παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα ανέρχεται στο 23%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο της Ευρώπης αγγίζει το 20,5%.
Το 2010 στην Ελλάδα σχεδόν το 35% των οικογενειών με παιδιά 12-17 ετών βρισκόταν σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος".
Παράλληλα η Ελλάδα διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό φτωχών εργαζομένων στην Ευρώπη ακι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα από το 1960 μετρούν ένα μέλος λιγότερο. Το διάστημα 1991-2001, το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά κάτω των 15 ετών αυξήθηκε κατά 27,5%.
Με βάση την έκθεση της Unicef, τα μονογονεϊκά νοικοκυριά επηρεάζονται περισσότερο από τη φτώχεια. Φτωχά νοικοκυριά είναι το 20,1% του συνόλου, ενώ το 33,4% των φτωχών νοικοκυριών είναι μονογονεϊκά.
Ο Συνήγορος του Παιδιού εκτιμά ότι το 70% των μαθητών που διακόπτουν το σχολείο εισέρχονται στην αγορά εργασίας ακι υπολογίζει ότι ο πραγματικός αριθμός εργαζομένων ανηλίκων στην Ελλάδα υπερβαίνει τις 100.000.



newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σκάνδαλο 85 εκατ. από τους «στρατηγούς» του κάμπου


ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και ο συνεταιρισμός Λάρισας μπαίνουν στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, του ΣΔΟΕ και του οικονομικού εισαγγελέα

Στα 85 εκατομμύρια ευρώ από τα 57-60 εκατομμύρια ευρώ, όπως ήταν η μέχρι τώρα εκτίμηση, εκτινάχθηκε το «άνοιγμα» της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Αγιάς-Τυρνάβου, που σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη, μπαίνει -όπως και η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ και η ΣΥΔΑΣΕ- στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, το ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα.

«Αμα μαζέψουμε όλα τα χρέη των Ενώσεων και των μεταποιητικών εργοστασίων που έχουμε, διότι όλο και κάποιο κονσερβοποιείο ελέγχουν, αφήνουν αυτήν τη στιγμή 500 εκατ. ευρώ χρέος στην παλιά ΑΤΕ», είπε ο κ. Τσαυτάρης και προσέθεσε: «Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και όχι πού πήγαν 200-300 χιλ. ευρώ στη ΓΕΣΑΣΕ, τη ΣΥΔΑΣΕ για να πάνε στην Ευρώπη, να συμμετάσχουν στα τριτοβάθμια όργανά τους στις Βρυξέλλες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπροστά στο μεγάλο δεν πρέπει να ελέγξουμε το μικρό. Εγώ δεν βάζω διαζευκτικά. Λέω και το ένα άμεσα και το άλλο όμως».

Επιχορηγήσεις

Διευκρίνισε επίσης ότι «το υπουργείο δεν επιχορηγεί τις τριτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις και πρόκειται για χρήματα που δίνουν οι αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, όπως δίνουν οι εργάτες για τη ΓΣΕΕ. Ωστόσο, εγώ πιστεύω πως κάθε δεκάρα που δίνει κάποιος πρέπει να ελέγχεται πού πήγε και άρα σωστά είπαμε να γίνουν οι έλεγχοι».

Φανερά αμήχανος, μια που, όπως αποκαλύφθηκε, και ο ίδιος έχει «άνοιγμα» στο ταμείο της ΕΑΣ Λάρισας-Αγιάς-Τυρνάβου, ο «γαλάζιος» προέδρος της Ενωσης, Χρ. Σιδερόπουλος, δεν απέκλεισε «να γίνουν έλεγχοι σε βάθος». Ακόμη ζήτησε «έλεγχο δεκαετίας στον ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ» και σχολίασε: «Ο κ. Τσαυτάρης δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά εντολοδόχος του κ. Βενιζέλου και πιθανόν τις επόμενες μέρες να μην είναι στο υπουργείο».



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...