Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

"Σκοτώνουν τους Έλληνες"


Ρεπορτάζ για την οικονομική κατάσταση στην Αθήνα, υπό τον τίτλο "Εδώ και δύο χρόνια, οι Έλληνες ζουν στον ρυθμό ακραίων προγραμμάτων λιτότητας. Στην Αθήνα, κάποιοι σκύβουν το κεφάλι ή επαναστατούν. Πορτραίτο μίας Αθήνας στα πρόθυρα της έκρηξης", δημοσιεύει στην τελευταία του έκδοση το εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό του Βελγίου "Moustique".

Σε γενικές γραμμές περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα η εικόνα μιας Αθήνας, που πνίγεται στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από συνέντευξη του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ με τίτλο "Τους ζητάνε το αδύνατο" και υπότιτλο "Συνάντηση στην Αθήνα, με τον πιο παθιασμένο υποστηρικτή της ελληνικής υπόθεσης".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το γιατί υποστηρίζει την Ελλάδα με τόση θέρμη ο Ντανιέλ Κον Μπετίτ απάντησε ότι:

"Δεν υποστηρίζω τους Έλληνες, υποστηρίζω μία ιδέα δικαιοσύνης. Βρίσκω ότι ζητάνε το αδύνατο σε αυτήν τη χώρα. Όντως, υπήρξε πελατειακό σύστημα, διαφθορά, φοροδιαφυγή, ως εθνικό άθλημα. Αλλά από την άλλη, η ΕΕ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει δομές επίβλεψης, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια ολισθήματα. Η λιτότητα που οι Ταλιμπάν της ΕΕ επιβάλλουν στην Ελλάδα είναι φάρμακο που θα σκοτώσει τον άρρωστο. Οι Έλληνες έχουν λίγες πιθανότητες να τα βγάλουν πέρα."

Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στους πολιτικούς της Ευρώπης λέγοντας ότι: "Η λιτότητα που οι Ταλιμπάν της ΕΕ επιβάλλουν στην Ελλάδα είναι φάρμακο που θα σκοτώσει τον άρρωστο. Οι Έλληνες έχουν λίγες πιθανότητες να τα βγάλουν πέρα".

 "Τους υπερ-φιλελεύθερους που επιβάλλουν μέτρα, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες στους κατοίκους… Τους χαρακτήρισα Ταλιμπάν, διότι έχουν μεγάλη δόση αναισθησίας", διευκρίνισε όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει ποιούς εννοεί.


enikos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ψάχνουν τα "κρυφά" τετραγωνικά των ακινήτων


Η αποκάλυψη "κρυφών" τετραγωνικών μέτρων ή και ολόκληρων ακινήτων που οι ιδιοκτήτες τους έχουν "ξεχάσει" να τα δηλώσουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών.
Έτσι, με στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), τη ΔΕΗ, το Κτηματολόγιο και το Ε9 ευελπιστεί να "ξετρυπώσει" τα όσα κρατούν κρυφά οι ιδιοκτήτες.
Αν μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει η συνεργασία της ΓΓΠΣ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, με τη ΔΕΗ και έχει υπάρξει δοκιμή των σχετικών αλγόριθμων για τις διασταυρώσεις σε ορισμένους δήμους, το Κτηματολόγιο δεν έχει πει το "ναι" στην αποστολή στοιχείων.
Φαίνεται πως έχει τεθεί θέμα προσωπικών δεδομένων και γι΄ αυτό έχει ζητηθεί η Συνδρομή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Σε περίπτωση που η Αρχή ανάψει το πράσινο φως και δοθούν στο υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία από το Κτηματολόγιο, η ΓΓΠΣ θα ξεκινήσει ελέγχους και διασταυρώσεις στα μητρώα των φορολογουμένων και στα ειδικά στοιχεία που έχουν δηλώσει για την επιφάνεια των ακινήτων τους προκειμένου να εντοπισθούν λάθη ή "παραλείψεις" που έγιναν στην επιφάνεια βάσει της οποίας φορολογείται το ακίνητο.
Οι έρευνες, θα γίνουν με αφορμή τα λάθη που εντοπίστηκαν στον υπολογισμό του τέλους ακινήτων (που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ), αλλά τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν να εντοπιστούν τυχόν παραβάσεις και περιπτώσεις φοροδιαφυγής από ιδιοκτήτες που αποκρύπτουν την πραγματική φορολογήσιμη επιφάνεια των ακινήτων τους.
Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΓΓΠΣ, θα ενταχθούν στοιχεία από τα έντυπα Ε9, το περιουσιολόγιο, του αρχείου της ΔΕΗ, του Κτηματολογίου.
Μέσα από τις διασταυρώσεις αυτές, το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να εντοπίσει περιπτώσεις ιδιοκτητών που έχουν δηλώσει στο έντυπο Ε9 λιγότερα τετραγωνικά μέτρα για κατοικίες, διαμερίσματα ή καταστήματα από αυτά που εμφανίζονται στο αρχείο της ΔΕΗ ή αν στη ΔΕΗ τα τ.μ. είναι λιγότερα από αυτά που έχουν δηλωθεί στο Ε9, και πληρώνεται μικρότερο ειδικό τέλος ακινήτων.
Υπενθυμίζεται ότι με τους λογαριασμούς του Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012. Θα πληρωθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις μέχρι και το Ιανουάριο του 2013 .
Αμέσως μετά τις εκλογές η ΓΓΠΣ θα αρχίσει να στέλνει στους ιδιοκτήτες ακινήτων τους... ξεχασμένους λογαριασμούς για την πληρωμή του ΕΤΑΚ του 2009 και του Φόρου Ακίνητης Περιούσιας για το 2010 και 2011.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για να μην πέσουν όλα τα βάρη μαζί στους φορολογούμενους θα υπάρξει χρονική απόσταση στην αποστολή των σημειωμάτων. Ο υπολογισμός των φόρων στα ακίνητα γίνεται με βάση τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9).


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Tοποθετούν πυραύλους σε ταράτσες ενόψει της Ολυμπιάδας


Η κίνηση αυτή  έχει στόχο την αποτροπή μιας ενδεχόμενης επίθεσης από αεροσκάφη και εντάσσεται  στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς του 2012.
Σε πρώτη φάση  ο στρατός και το υπουργείο Αμυνας θα εγκαταστήσουν μία  συστοιχία πυραύλων στην σκεπή ενός πύργου ,ενός μπλοκ κατοικιών που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο στο Ανατολικό Λονδίνο, ενώ μέχρι τους Ολυμπιακούς θα έχουν εγκατασταθεί και σε άλλες τοποθεσίες.
Την έντονη διαμαρτυρία τους έχουν εκφράσει οι κάτοικοι της περιοχής που θα εγκατασταθεί η πρώτη συστοιχία, μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Μπράιαν Γουέλαν.
Όπως τόνισαν δεν έλαβαν καμία ενημέρωση από τις αρχές σχετικά με το θέμα.
Πάντως  τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως  ο υπουργός Αμυνας Φίλιπ Χάμοντ είχε ανακοινώσει το μέτρο αυτό από τον Νοέμβριο για να ευθυγραμμιστεί η Βρετανία με τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας που απαιτούνται για τους Ολυμπιακούς και τα οποία τηρήθηκαν στο Πεκίνο το 2008.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στα χέρια των ελληνικών αρχών ο Μάκης Ψωμιάδης


Πέρασε πριν από λίγη ώρα τα σύνορα ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας, συνοδευόμενος ο από κλιμάκιο της αστυνομίας, κατευθύνεται αυτήν την ώρα στην Αθήνα όπου και θα κρατηθεί για να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Ψωμιάδης, στις 9 Νοεμβρίου 2011, συνελήφθη από την Αστυνομία της ΠΓΔΜ, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων. Στη συνέχεια, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων είχε διατάξει την προφυλάκισή του.
Από τότε εκκρεμούσε η έκδοση του πρώην μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ προέβαλαν γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία, όμως, τελικά ύστερα από διάβημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, το αίτημα έγινε δεκτό.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στη δουλειά με ποδήλατο




Πηγαίνοντας στη δουλειά με το ποδήλατο δεν «κερδίζεις» μόνο υγεία, αλλά κάνεις καλό και στην τσέπη του εργοδότη. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται έρευνα που έγινε στην Ολλανδία, αφού αυξάνεται αποδοτικότητα του εργαζόμενου.


Στην Ελλάδα, που η ποδηλατική κουλτούρα είναι ακόμα στα «σπάργανα», αύριο, 1η Μαΐου,  ξεκινάει από την ιστοσελίδα www.biketowork.gr, πρωτοβουλία της ομάδας του www.podilates.gr, η καμπάνια «Με Ποδήλατο στη Δουλειά».


Στόχος της καμπάνιας είναι να παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο, να καταδείξει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες και να προβάλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο.


Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, από τους www.podilates.gr, «η δράση αυτή προκύπτει από μία ομάδα ατόμων που λειτουργούν ως συλλογικότητα και παίρνει αποφάσεις μέσω ανοικτών συνελεύσεων μία με δυο φορές τον μήνα. Εκεί μιλάμε για τις δράσεις, αποφασίζουμε τις νέες, όπου και θέτονται νέες προτάσεις και εξετάζονται πριν πραγματοποιηθούν».


Η καμπάνια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εμπνεύσει εργαζόμενους να ξεκινήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο. Δημιουργεί ποδηλατική κουλτούρα στους χώρους εργασίας και δίνει την ευκαιρία στους έμπειρους ποδηλάτες να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους συνεργάτες τους. «Ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος, αρκεί να πάει έστω μία φορά τον Μάιο στην δουλειά του με το ποδήλατο», υπογράμμισε ο κ. Αθανασόπουλος.




Πηγή: ΑΜΠΕ


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νάνο-σύμμαχοι...




Το πρόθεμα νάνο, προέρχεται από την Ελληνική λέξη νάνος  και ένα νανόμετρο είναι μόλις ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου.




Αυτή η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία θα μας δώσει λύσεις σε σοβαρά προβλήματα υγείας, που οι σημερινές μέθοδοι αδυνατούν να βοηθήσουν στο βαθμό που χρειάζεται, θα αυξήσει την υπολογιστική ισχύ και την ταχύτητα των υπολογιστών,θα δώσει νέα πιο ανθεκτικά υλικά και θα συμβάλλει ακόμα και στην καθημερινότητά μας.


Έρευνες που διεξάγονται σε διάφορα εργαστήρια και πανεπιστήμια οδηγούν στην κατασκευή νανομηχανών που θα μπορούν να μεταφέρουν ένα καρκινικό φάρμακο στοχευμένα απευθείας στον όγκο παρακάμπτοντας έξυπνα την άμυνά του και να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να πειράξουν υγιείς ιστούς.


Πρόσφατα σε ποντίκια εργαστηρίου διοχετεύθηκαν νανοσυστήματα στους εγκεφάλους τους οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές τομές και είχαν χάσει την όρασή τους.


Οι νανομηχανές δημιούργησαν ιστό γύρω από τα τραυματισμένα από την επέμβαση νεύρα, επιτρέποντας την επούλωση τους,με αποτέλεσμα να ανακτήσουν τα ποντίκια παραπάνω από το 75% της όρασης τους.


Αυτή η μέθοδος θα μπορεί στο μέλλον να εφαρμόζεται σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε εγκεφαλικές επεμβάσεις, π.χ αφαίρεση όγκου και καταστρέφονται κάποια νεύρα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, με αποτέλεσμα να χάνει ο ασθενής κάποιες από τις εγκεφαλικές λειτουργίες του.  





Πηγή: metrogreece.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τεράστια αποθέματα νερού στην Αφρική

http://4.bp.blogspot.com/-d-XbdTQV8FI/T5RGw4LSTqI/AAAAAAABW4A/_dK9VM5G9zg/s400/550_334_133164.jpg


Πάνω σε τεράστιες δεξαμενές υπόγειων υδάτων κάθεται η Αφρική...
σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ο συνολικός όγκος του νερού στους υπόγειους υδροφορείς είναι 100 φορές μεγαλύτερος συγκριτικά με..
το νερό που υπάρχει στην επιφάνεια.

Μάλιστα οι ερευνητές χαρτογράφησαν τις τοποθεσίες και τη δυναμική των υπόγειων δεξαμενών νερού.
Στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Research Letters, επισημαίνουν ότι οι γεωτρήσεις μεγάλης κλίμακας μάλλον δεν αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για την αύξηση των προμηθειών σε νερό.
Στην Αφρική πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται πρόσβασης σε ασφαλές, πόσιμο νερό.
Η ζήτηση για νερό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες δεκαετίες εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού και τις ανάγκες άρδευσης των καλλιεργειών.

tsekouratoi.blogspot.com


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

H Ελλάδα ήταν ο τέλειος ένοχος !


''Η Ελλάδα, προφανώς ήταν η χώρα που είχε κακοδιαχειριστεί τα οικονομικά της, είχε δώσει ψεύτικα νούμερα, δεν είχε σεβαστεί τους κανόνες. Ηταν ο τέλειος ένοχος'' αποκαλύπτει ο διευθυντής του κορυφαίου ευρωπαϊκού think tank Bruegel.
''Η Ελλάδα δεν ήταν υπεύθυνη για τις αδυναμίες της ευρωζώνης, αυτές θα έρχονταν αργά ή γρήγορα στην επιφάνεια. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι η Ιρλανδία ήταν μόνο λίγους μήνες πίσω. Θα μπορούσε να ήταν πρώτη. Και αυτό θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον γιατί η συζήτηση που θα είχε προκύψει για τη φύση της κρίσης θα ήταν εντελώς διαφορετική. Η Ελλάδα, προφανώς ήταν η χώρα που είχε κακοδιαχειριστεί τα οικονομικά της, είχε δώσει ψεύτικα νούμερα, δεν είχε σεβαστεί τους κανόνες. Ηταν ο τέλειος ένοχος. Η Ιρλανδία όμως ήταν ο καλός μαθητής, από τους καλύτερους στην τάξη. Με δημοσιονομική σταθερότητα και ανταγωνιστική οικονομία. Και ξαφνικά βάλλεται από την κρίση.Είναι μια ειρωνεία της ιστορίας'' δηλώνει στο Κέρδος ο Ζαν Πιζανί, διευθυντής του Bruegel.
Ο ίδιος προσθέτει πως η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει εντελώς τον κίνδυνο χρεοκοπίας, αλλά με το ''κούρεμα'' του χρέους έγινε μία νέα αρχή.Το που θα καταλήξει εξαρτάται, όπως λέει, από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...