Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τι είναι η ευρωβινιέτα και ποιοί θα την πληρώσουν


Τα βαρέα φορτηγά οχήματα θα πληρώνουν για τη ρύπανση του αέρα και την ηχορύπανση, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα νέους κανόνες σχετικά με το ευρωπαϊκό σήμα τέλους κυκλοφορίας, τη λεγόμενη «ευρωβινιέτα», βάσει των οποίων τα κράτη-μέλη θα μπορούν να επιβάλουν τέλη σε βαριά φορτηγά, όχι μόνο για το κόστος της υποδομής - όπως ισχύει σήμερα - αλλά και για την επιβολή πρόσθετου τέλους για την κάλυψη του κόστους της ρύπανσης του αέρα και της ηχορύπανσης.

Ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Σιμ Κάλας, χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα προόδου» την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δήλωσε: «Οι νέοι ενωσιακοί κανόνες θα στείλουν στις μεταφορικές εταιρείες το σωστό μήνυμα ως προς το κόστος, ώστε στη συνέχεια οι εν λόγω φορείς να επενδύσουν περισσότερο αποδοτικούς εφοδιασμούς και σε λιγότερο ρυπογόνα οχήματα. Επίσης, βοηθούν τα κράτη-μέλη στην καταπολέμηση της οδικής συμφόρησης, χάρη στη δυνατότητα διαφοροποίησης των τελών ανάλογα με την ώρα, ώστε να μειωθεί η οδική παρουσία βαριών φορτηγών σε περιόδους αιχμής».

Σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν μέχρι σήμερα, βάσει της οδηγίας «ευρωβινιέτα», του 1999, περί επιβολής τελών στα βαρέα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούν ορισμένα έργα υποδομής, τα κράτη-μέλη εξουσιοδοτούνται, αλλά δεν υποχρεώνονται να επιβάλλουν «τέλη χρέωσης» (χρονοεξαρτώμενα τέλη, π.χ. ανά ημέρα, ανά εβδομάδα, ανά έτος) ή διόδια (χρέωση με βάση την απόσταση, π.χ. ανά χιλιόμετρο) σε φορτηγά άνω των 3,5 τόνων - μικρά φορτηγά - υπό την προϋπόθεση ότι το μέτρο δεν εισάγει διακρίσεις και ότι τα τέλη καθορίζονται σε επίπεδο που δεν υπερβαίνει την κάλυψη των απολύτως απαραίτητων δαπανών για διατήρηση και αντικατάσταση της οδικής υποδομής.

Με τους νέους κανόνες που εγκρίθηκαν σήμερα από το Ευρωκοινοβούλιο, θα δοθεί στα κράτη-μέλη η δυνατότητα να επιβάλλουν τέλη σε βαριά φορτηγά για την κάλυψη του κόστους της ρύπανσης του αέρα και της ηχορύπανσης από εκπομπές που προκαλούνται από την οδική κυκλοφορία και όχι απλώς τέλη για την κάλυψη του κόστους της υποδομής.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η επανεξέταση της ισχύουσας οδηγίας για την ευρωβινιέτα θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να διαχειριστούν καλύτερα τα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης, παρέχοντας τη δυνατότητα διαφοροποίησης του τέλους για τα βαριά φορτηγά (έως και 175%) ανάλογα με την ώρα.

Επιπλέον, τα τέλη θα εισπράττονται μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων, τα οποία προβλέπεται ότι εντός του 2012 θα έχουν καταστεί πλήρως διαλειτουργικά σε επίπεδο ΕΕ, ενώ στους μεταφορείς θα δίδεται απόδειξη στην οποία θα αναγράφεται το ποσό του τέλους εξωτερικού κόστους, ώστε να μπορούν να μετακυλήσουν το εν λόγω κόστος στους πελάτες τους.

Επίσης, επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής της οδηγίας για την ευρωβινιέτα, ώστε να μην καλύπτεται μόνο το δίκτυο TEN-T (διευρωπαϊκό δίκτυο), όπως ισχύει σήμερα, αλλά και το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η συμφωνία συμβιβασμού αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ τον επόμενο μήνα. Στη συνέχεια, τα κράτη-μέλη καλούνται να ενσωματώσουν τη νέα οδηγία στην εσωτερική τους νομοθεσία, εντός δύο ετών.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βουλευτής έστελνε άσεμνες φωτογραφίες μέσω...Twitter !

Αρνείται να παραιτηθεί ο Αμερικανός βουλευτής των Δημοκρτικών που παραδέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι έστελνε άσεμνες φωτογραφίες σε νεαρή γυναίκα. 
Ο Άντονι Βάινερ, βουλευτής των Δημοκρατικών από τη Νέα Υόρκη, δακρυσμένος δήλωσε ότι έστειλε -μέσω Twitter- τις επίμαχες φωτογραφίες (το πρόσωπό του δεν ήταν ορατό) που παρουσίαζαν ημίγυμνο σε γυναίκα 21 ετών, κάτι που είχε αρχικά αρνηθεί.

Παραδέχθηκε ακόμα ότι είχε «ανάρμοστες συνομιλίες» μέσω τηλεφώνου και Ίντερνετ με άλλες έξι γυναίκες, αν και δεν είχε μαζί τους άλλες σχέσεις.
Τη Δευτέρα, ιστοσελίδα που αποκάλυψε το θέμα, ανέφερε ότι άλλη μία φοιτήτρια έλαβε φωτογραφίες του Βάινερ και δημοσίευσε το σχετικό υλικό.
Ο Βάινερ, βουλευτής επί 14 έτη, θεωρούνταν ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια το κόμματος και σαν ένα από τα πρόσωπα που θα διεκδικούσαν τη δημαρχία της Νέας Υόρκη το 2013. Το σεξουαλικό σκάνδαλο αναμένεται να προκαλέσει ζημιά στην πολιτική του σταδιοδρομία.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στήριξη Ομπάμα στην Ελλάδα

Την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο  αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνέντευξη Τύπου με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον θα συμβάλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, μέσω και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, η Γερμανία θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην εξεύρεση λύσης στα προβλήματα χρέους της Ελλάδας.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι η ευρωζώνη έχει συμφέρον να διασφαλίσει ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο από την κρίση χρέους.

Ομπάμα:«Να περιοριστεί η κρίση χρέους»

«Δεν μπορεί να επιτραπεί στα προβλήματα της ευρωζώνης να θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι καλύτερες ιδέες θα εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης που χρειάζονται την αλληλεγγύη της Γερμανίας θα πρέπει να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές.

Η Ευρώπη αποτελεί σφραγίδα «της ταυτότητάς μας» τόνισε η Μέρκελ, και επισήμανε ότι πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική, στο σύνολό της, ώστε να γίνει πραγματικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών. 



tanea.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κρήτη, Ιόνιο και Δ. Ελλάδα για έρευνες πετρελαίου

Η Ελλάδα της  μιζέριας, η Ελλάδα που βρίσκεται  μια ανάσα από τη χρεοκοπία, η  Ελλάδα της αγωνίας για το αύριο προσπαθεί να αποδείξει ότι, όντως, αύριο υπάρχει.

Και, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ο πρώτος, έπειτα από σχεδόν μια 15ετία, χάρτης – οδηγός για έρευνες πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο είναι, πλέον, γεγονός, μέσα από  το σχέδιο δημόσια πρόσκλησης ενδιαφέροντος που τέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε διαβούλευση στο opengov.

Mε τη σφραγίδα του αρμόδιου υφυπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος έχει εκτιμήσει πως η εκμετάλλευση υδρογανανθράκων μπορεί σε βάθος χρόνου να αποφέρει έσοδα περί τα 10 έως 15 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, το προσχέδιο αφορά  τη διενέργεια σεισμικών ερευνών, μη αποκλειστικής χρήσης, στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, της Δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης προκειμένου να διασφαλισθεί η διαφάνεια της διαδικασίας και να αποτυπωθούν οι προτάσεις των ενδιαφερομένων.

Η διαδικασία αφορά στην απόκτηση δεδομένων μη αποκλειστικού χαρακτήρα από  διεθνείς γεωφυσικές εταιρίες, που  αναλαμβάνουν το κόστος των ερευνών.

Το σύνολο των τεχνικών και επιστημονικών αποτελεσμάτων παραδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο και οι εταιρίες, για συγκεκριμένο χρόνο, διατηρούν το δικαίωμα διάθεσης των δεδομένων αυτών στις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν να επενδύσουν για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων.

Με τις  έρευνες αυτές, οι ειδικοί διευκολύνονται στο να διερευνήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά ευρείες περιοχές με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, να αποτυπώσουν σε βάθος πετρελαϊκά συστήματα και να αναδείξουν γεωλογικές δομές, οι οποίες, στη συνέχεια, θα αποτελέσουν αντικείμενο γύρου παραχωρήσεων για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Με τον  τρόπο αυτό, η Κυβέρνηση στοχεύει να συλλέξει αξιόπιστα στοιχεία με τα οποία να αξιολογήσει   το πιθανό πετρελαϊκό δυναμικό, προκειμένου να καθορίσει τις πλέον συμφέρουσες  για το Ελληνικό Δημόσιο προϋποθέσεις ώστε να δρομολογηθεί γύρος παραχωρήσεων στις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές, που προγραμματίζεται να γίνει πριν τα μέσα του 2012.

Η δημόσια  διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου.

Ήδη ενδιαφέρον για συμμετοχή στην διαδικασία έχουν, τουλάχιστον θεωρητικά, εκδηλώσει τόσο εγχώριοι όσο και ξένοι όμιλοι. Τα Ελληνικά Πετρέλαια, δια του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γιάννη Κωστόπουλου, έχουν καταστήσει σαφές ότι ενδιαφέρονται, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί τόσο ο όμιλος Βαρδινογιάννη, ο οποίος έχει παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, όσο και η Energean Oil & Gas, ελληνικών συμφερόντων εταιρεία που διατηρεί παραγωγή στον Πρίνο.

Επιπλέον, στη  διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του  κ. Μανιάτη στη Νορβηγία, ενδιαφέρον έδειξε τόσο ο ενεργειακός κολοσσός Statoil όσο και οι εταιρείες διεξαγωγής σεισμικών διασκοπήσεων TGS και PGS. Ακόμη, πληροφορίες θέλουν την αμερικανοϊσραηλινών συμφερόντων Noble Energy, η οποία δραστηριοποιείται στα μεγάλα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου, να παρακολουθεί επίσης το θέμα.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κεμάλ Κιλιντσάρογλου:"Γιώργο άντεξε λίγο ακόμη,ερχόμαστε να σας βοηθήσουμε"


Η τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας φαίνεται ότι γίνεται θέμα και στον προεκλογικό αγώνα της Τουρκίας. Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου , έστειλε μήνυμα στήριξης στον Γιώργο Παπανδρέου και υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει τη χώρα μας για να βγει από την οικονομική κρίση.
« Γιώργο άντεξε λίγο ακόμα, ερχόμαστε στην εξουσία. Αν χρειαστεί στα σχέδια μας θα συμπεριλάβουμε κι άλλα για να στηρίξουμε τον αγώνα του Παπανδρέου. Ας αντέξουν λίγο ακόμα ερχόμαστε στην εξουσία».
 
Τα σχόλια είναι περιττά….

onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απαγωγή Σύριας μπλόγκερ


Μια γνωστή μπλόγκερ από τη Συρία, η Αμίνα Αμπντάλα, φέρεται να έχει απαχθεί, όπως ανακοίνωσε ένα μέλος της οικογένειάς της μέσω του ιστολογίου της.
Ένα άτομο που παρουσιάζεται ως μητέρα της Αμίνα Αμπντάλα ανακοίνωσε ότι απήχθη από ένοπλους σήμερα γύρω στις 18:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος σε έναν δρόμο της Δαμασκού.
Σύμφωνα με έναν από τους φίλους της που ήταν μαζί της την ώρα που κατευθυνόταν προς τη συνάντηση «τρεις άνδρες ηλικίας περίπου είκοσι ετών άρπαξαν την Αμίνα». Ο μάρτυρας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε ότι οι άνδρες ήταν οπλισμένοι.
Η Αμίνα Αμπντάλα είναι δημιουργός του μπλογκ "A Gay Girl in Damascus" (Μία λεσβία στη Δαμασκό), όπου υπερασπίζεται την ομοφυλοφιλία της και έχει ζητήσει πολλές φορές τον εκδημοκρατισμό του συριακού καθεστώτος.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις, μόνο μέτρα παίρνουμε»


Με γκρίνια αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις συνεχίζεται το ΚΤΕ
Ακάθεκτοι συνεχίζουν στο ΚΤΕ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το σφυροκόπημα που έχει ως κύριο στόχο τον υπουργό Οικονομικών, με ορισμένους μάλιστα να τον στοχοποιούν και ονομαστικά.

«Ήρθε ο κ. Παπακωνσταντίνου με περισσή αλαζονεία για να ανακοινώσει νέα μέτρα χωρίς αυτοκριτική. Ο πρωθυπουργός αν θέλει να σώσει τη χώρα, πρέπει να ομολογήσει ότι η κρίση υπερβαίνει μια παράταξη. Γι αυτό πρέπει να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας, που θα κληθεί να το υλοποιήσει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Λιντζέρης.

Η Σοφία Γιαννακά υποστήριξε ότι «δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις παίρνουμε μόνο μέτρα. 156 βουλευτές δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος για την πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθει το ΠΑΣΟΚ ότι έπαθε ο Σόκρατες στην Πορτογαλία».

«Το μεσοπρόθεσμο πρέπει να πάρει διαζύγιο με τις περιοριστικές πολιτικές του πρώτου μνημονίου. Γι’ αυτό κανένα βάρος και κανένα κόψιμο σε μισθωτούς και συνταξιούχους», τόνισε ο Βασίλης Τόγιας, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου σχολίασε: «Το οικονομικό επιτελείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να τις εξατομικεύσει. Δεν μπορεί να είμαστε ο καρπαζοεισπράκτορας της κοινωνίας. Τα έχουμε θαλασσώσει επικοινωνιακά».

Στην παρέμβασή του ο Κώστας Καρτάλης δήλωσε ότι «πρέπει να ακούσουμε τα μηνύματα της πλατείας κι εμείς οι βουλευτές πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών. Να μην πληγούν τα μεσαία και κατώτερα στρώματα. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. Δεν μπορεί να υπάρχουν υπουργεία με απορροφητικότητα κάτω του 10%».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί δημοψήφισμα, η Κατερίνα Μπατζελή χαρακτήρισε λάθος να τεθεί το ερώτημα αν θα μείνουμε στο ευρώ ή όχι και πρόσθεσε πως το «μεσοπρόθεσμο θα το ψηφίσουμε, δεν καταλαβαίνω ωστόσο γιατί προχωράμε σε νέα δανειακή σύμβαση εκτός μηχανισμών, που θα ανεβάσει το χρέος στα 375 δισ. ευρώ το 2014. Στο μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει στίγμα ενίσχυσης της παραγωγής».
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όχι στη δημοσιοποίηση των φοροφυγάδων από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Η Αρχή ασχολήθηκε με την υπόθεση αυτή κατόπιν καταγγελίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και θιγομένων γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά.


Παράνομη είναι η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών των ονομάτων γιατρών που έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις και για το λόγο αυτό η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υποχρεώνει το υπουργείο, μέσα σε 15 ημέρες, να «κατεβάσει» από την ιστοσελίδα του τις καταστάσεις με τα ονόματα των γιατρών και δύο ιατρικών κέντρων.

Η Αρχή υπογραμμίζει ότι η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών καταστάσεων γιατρών της Αθήνας και δύο διαγνωστικών κέντρων, που φέρονται να υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις, δεν προβλέπεται από ρητή νομοθετική διάταξη.

Αντιθέτως - σημειώνει η Αρχή - η επεξεργασία αυτή προσκρούει στις διατάξεις του άρθρου 85 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) και του άρθρου 31 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), που καθιερώνουν, ως κανόνα, το φορολογικό απόρρητο, το οποίο κάμπτεται μόνο στις περιοριστικά οριζόμενες από το νομοθέτη περιπτώσεις. Συνεπώς, προσθέτει η υπ' αριθμ. 54/2011 απόφαση της Αρχής, η επίμαχη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι νόμιμη.

Τα μέλη της Αρχής (πρόεδρος ο Χρ. Γεραρής και εισηγητής ο Δ. Ζωγραφόπουλος), αφού ερμήνευσαν το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), το Σύνταγμα, την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, αλλά και αφού έλαβαν υπόψη τους τη νομολογία (παλαιές αποφάσεις που έχουν κρίνει για το θέμα αυτό) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, τονίζουν στην απόφασή τους:

«Η ανάρτηση στο διαδίκτυο των ονοματεπωνύμων και των επαγγελματικών διευθύνσεων παραβατών της φορολογικής νομοθεσίας, συνιστά επεξεργασία απλών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και έντονο περιορισμό του ατομικού δικαιώματος πληροφοριακού αυτοκαθορισμού, εν όψει των ιδιαίτερων κινδύνων του διαδικτύου για την προσωπικότητα του ατόμου (καθολική και μη τυχόν ελεγχόμενη πρόσβαση, χρήση μηχανών αναζήτησης πληροφοριών, απεριόριστη δυνατότητα συσχετισμού πληροφοριών και δημιουργία profile, μεταφόρτωση πληροφοριών κ.λπ.)».

Συνεπώς -συνεχίζει η Αρχή- «απαιτείται να προβλέπεται σε νόμο η αρμοδιότητα της δημόσιας αρχής για τη δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου των ονοματεπωνύμων και λοιπών επαγγελματικών στοιχείων φορολογουμένων προς επιδίωξη συγκεκριμένου θεμιτού σκοπού».

Τα μέλη της Αρχής έλαβαν υπόψη τους ότι στις 13 Μαΐου 2010 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του διαδικτυακού τόπου του υπουργείου Οικονομικών, δελτίο Τύπου που αφορούσε τα αποτελέσματα των εκτεταμένων ελέγχων σε γιατρούς μετά από διασταυρώσεις στοιχείων.

Παράλληλα, περιελάμβανε πίνακες με καταστάσεις γιατρών της Αθήνας, για τους οποίους προέκυψαν φορολογικές παραβάσεις και με γιατρούς που είχαν καταλογιστεί ή επρόκειτο να καταλογιστούν πρόστιμα.

Ειδικότερα, οι επίμαχοι πίνακες περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις γιατρών που είχαν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, καθώς και δύο διαγνωστικών κέντρων, ενώ γίνεται αναφορά και στις περιοχές που εδρεύουν.

Επίσης, άλλος, τρίτος πίνακας, αναφέρει ονομαστικά τα δηλωθέντα κέρδη γιατρών του Κολωνακίου και τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ τέταρτος πίνακας αφορά 12 γιατρούς και αναφέρει τα δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματά τους, την επταετία 2001-2008.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στοιχεία- σοκ για τις κλοπές νομιμοποιητικών εγγράφων

Χιλιάδες νομιμοποιητικά έγγραφα μεταναστών έχουν κλαπεί από τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών σε Περιφέρειες και Δήμους τα τελευταία χρόνια, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που μετέφερε στη Βουλή η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από αίτημα των βουλευτών του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι κατέθεσαν σχετική ερώτηση επειδή είχαν πληροφορίες ότι ειδικά το 2010 υπήρξε έξαρση των κλοπών νομιμοποιητικών εγγράφων αλλοδαπών από δημόσιες υπηρεσίες.

Η κα Τζάκρη, με έγγραφό της ενημερώνει τους βουλευτές ότι από την 1 Ιουνίου 2006, μέχρι και σήμερα, ο αριθμός των κλαπέντων-απωλεσθέντων εγγράφων ανέρχεται σε:

* 25.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με πλήρη δικαιολογητικά (Τύπου Α΄).

* 11.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με ελλιπή δικαιολογητικά (Τύπου Β΄).

* 29.959 έντυπα αδειών διαμονής ενιαίου τύπου (βινιέτες).

* 2.880 έντυπα δελτίων διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της ΕΕ.

* 2.719 έντυπα δελτίων μόνιμης διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της ΕΕ.

Εντύπωση προκαλεί η επισήμανση της υφυπουργού Εσωτερικών ότι «στην πλειονότητα των περιπτώσεων για τις οποίες έχει διαπιστωθεί απώλεια εντύπων, παρατηρείται απροθυμία των Δημάρχων σε ενέργειες για την διοικητική διερεύνηση των συνθηκών απώλειάς τους (ΕΔΕ) και τη διερεύνηση ύπαρξης ευθυνών, παρά τις συστάσεις του υπουργείου». Αποτέλεσμα της απροθυμίας αυτής, όπως περιγράφει η κα Τζάκρη, είναι «αφενός η αδυναμία καταλογισμού ευθυνών μέσω της διοικητικής διαδικασίας και αφετέρου η αδυναμία διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών».

Το υπουργείο αδυνατεί να κινήσει διαδικασίες πειθαρχικών ελέγχων, καθώς σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η αρμοδιότητα για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου στο προσωπικό των ΟΤΑ α΄ βαθμού ανήκει στον οικείο Δήμαρχο και «συνεπώς δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στις αρμόδιες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, ακόμη και στην περίπτωση που, αποδεδειγμένα, διαπιστώνουν την κακή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και τη μη συμμόρφωσή τους με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών», υπογραμμίζει η υφυπουργός.

Οι δύο μεγάλες διαρρήξεις το 2010


Ειδικά για το έτος 2010, η υφυπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι ο μεγάλος αριθμός των κλαπέντων εντύπων οφείλεται στη διάρρηξη στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Επιπλέον, πλήθος εγγράφων εκλάπη από το Τμήμα Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Ν. Έβρου της τέως Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Οι κλοπές-απώλειες για το 2010 δηλώνονται ειδικότερα ως εξής:

* Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Νοτίου Αιγαίου: 1.000 βεβαιώσεις τύπου Α΄, 2.305 άδειες διαμονής, 37 δελτία διαμονής και 8 Δελτία Μόνιμης Διαμονής

* Στην Περιφέρεια Ηπείρου, Τμήμα Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Ν. Άρτας: 1.075 βεβαιώσεις τύπου Β΄

* Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Τμήμα Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Ν. Έβρου: 4.643 άδειες διαμονής, 623 δελτία διαμονής και 448 δελτία μόνιμης διαμονής

* Στο Δήμο Μυκηναίων Ν. Αργολίδας: 80 βεβαιώσεις τύπου Α΄, 482 βεβαιώσεις τύπου Β΄, 9 άδειες διαμονής

* Στο Δήμο Μαδύτου Ν. Θεσσαλονίκης: 202 βεβαιώσεις τύπου Α΄, 144 βεβαιώσεις τύπου Β΄

* Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Τμήμα Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Ν. Κιλκίς: 450 βεβαιώσεις τύπου Α΄, 1.750 άδειες διαμονής, 177 δελτία διαμονής, 126 δελτία μόνιμης διαμονής

* Στο Δήμο Καματερού Ν. Αττικής: 12 βεβαιώσεις Τύπου Α΄

* Στο Δήμο Σίφνου Ν. Κυκλάδων: 2 άδειες διαμονής.

* Στο Δήμο Νέας Χαλκηδόνας Ν. Αττικ΄ς: 59 βεβαιώσεις Τύπου Α΄

* Στο Δήμο Κρωπίας Ν. Αττικής: 1 άδεια διαμονής

* Στο Δήμο Θουρίας Ν. Μεσσηνίας: 9 βεβαιώσεις τύπου Α΄, 120 βεβαιώσεις τύπου Β΄

* Στην Περιφέρεια Αττικής Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών: 3.550 βεβαιώσεις τύπου Α΄, 2.889 άδειες διαμονής, 175 δελτία διαμονής και 158 δελτία μόνιμης διαμονής

* Στο Δήμο Βραχναίικων Ν. Αχαϊας: 2 άδειες διαμονής

* Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Τμήμα Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Ν. Δωδεκανήσου: 1 άδεια διαμονής

* Στο Δήμο Νέας Μάκρης: 2 άδειες διαμονής.

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παιχνίδια του φακού ή ανακάλυψη στην επιφάνεια του Άρη ;

ΔΕΙΤΕ: Τι ανακάλυψε το Google earth

Όλοι έχουμε ακούσει για τα σενάρια ζωής στον Άρη. Τώρα μια αμερικάνικη «πολυθρόνα-αστροναύτης» μέσω της Google Earth ανακαλύπτει μια μυστηριώδη δομή στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Ο Ντέβιντ Μαρτίνες, του οποίου το βίντεο στο YouTube έχει βασανίσει πάνω από 200.000 επισκέψεις μέχρι σήμερα, περιγράφει τη δομή και τους χώρους διαμονής αυτών των εξαιρετικά περίεργων όντων, τονίζοντας με κόκκινες και μπλε ρίγες το περιβάλλον τους, γεγονός όμως, που στο ανεκπαίδευτο μάτι φαίνεται σαν «πασάλειμμα» σε ένα άψογο - κατά τ’ άλλα κόκκινο τοπίο.

Απαριθμεί δε ακόμη και τις συντεταγμένες 49'19 0.73 "N 29 33'06 0.53" W.






Όπως τονίζει ο Μαρτίνες «ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο δεδομένο, αρκετά μεγάλο σε μέγεθος, πάνω από 700 μέτρα μήκος και 150 μέτρα πλάτος, που μοιάζει σε κύλινδρο ή που αποτελείται από άλλους κυλίνδρους, εικόνα από το 1976 και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων τότε».

Η εξήγηση ήταν συγκεχυμένη, δεδομένου πως πρώτη φορά ανακαλύφτηκε ζωή στον μακρινό πλανήτη Άρη. Πρόκειται για ένα σταθμό παραγωγής ενέργειας, άραγε; Ή πρόκειται για ένα σύγχρονο τεχνικά όπλο;


Η νέα αυτή ανακάλυψη δίνει νέες διαστάσεις ως προς την ύπαρξη ενός νέου εξωγήινου πολιτισμού, αλλά την ίδια στιγμή απορρίφθηκε, ως απλό τέχνασμα του φωτός από τους επιστήμονες στη NASA.

newsbeast.gr

 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συνελήφθη ο cracker των δύο ...ηπείρων

Συνελήφθη ο cracker, ο οποίος για δύο χρόνια είχε αναστατώσει με τις "επισκέψεις" του την ιστοσελίδα της Interpol και κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ.
Πρόκειται για 18χρονο, ο οποίος από την ηλικία των 16 ετών (από το 2008), είχε γίνει πραγματικός πονοκέφαλος για τις υπηρεσίες ασφάλειας της Αμερικής και της διεθνούς αστυνομίας.
Η Ασφάλεια Αττικής, μετά από σχετική έρευνα του αρμόδιου τμήματος και ψηφιακές αναλύσεις, ενόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη των επιθέσεων και διαπίστωσε ότι ταυτίζονται με τον νεαρό Έλληνα.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν τα στοιχεία εκείνα τα οποία αποδυκνύουν ότι ο εν λόγω χρήστης του Ίντερνετ είναι ο ιδιοκτήτης εξυπηρετητή (server) της υπόθεσης των κυβερνοεπιθέσεων που είχαν σημειωθεί το 2008 και το 2009 στη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Κατά την επιτόπια ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε το ψευδώνυμο με το οποίο είχαν γίνει οι κυβερνοεπιθέσεις καθώς και :
  • Υλικό το οποίο αποδεικνύει ότι ο δράστης μέσω ειδικού λογισμικού κατασκεύαζε BOTNETS, για να διενεργεί ηλεκτρονικές επιθέσεις και να παραβιάζει υπολογιστικά συστήματα εκ του ασφαλούς (τεχνολογία που μέσω ειδικού λογισμικού, το οποίο διοχετεύουν στο διαδίκτυο οι CRACKERS, ο κάτοχος Η/Υ δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν και ο Η/Υ μετατρέπεται σε ΖΟΜΒΙΕ).
  • Εκατόν τριάντα πιστωτικές κάρτες, εκ των οποίων 125 χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, έτοιμες για χρήση και 5 με εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, οι οποίες περιέχουν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν σχέση με τον δράστη.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
  • Ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος.
  • Τρεις εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι.
  • Μία φορητή συσκευή μνήμης.
  • Ένας δρομολογητής(router).
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.
  • Δύομαχαίρια.
  • Δύοαεροβόλα πιστόλια.
  • Μίασυσκευή αντιγραφής- ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, τύπου "POS".
  • Εκατό είκοσι πέντε λευκές – ασυμπλήρωτες κάρτες με μαγνητική ταινία.
  • Πέντε λευκές κάρτες, με μαγνητική ταινία στις οποίες υπάρχουν εγγραφές με στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.
  • Μία συσκευή σκοπευτικού λέιζερ.
  • Ένα δελτίο ταυτότητας για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια.
  • Τρεις πιστωτικές κάρτες με διαφορετικά στοιχεία που δεν αντιστοιχούν στον κάτοχό του.
  • Μία αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών αερίων.
  • Μια συσκευή πλαστικοποίησης.
  • Πλήθος φωτοβολίδων, βεγγαλικών και κυνηγετικών φυσιγγίων.
  • Μία νάιλον συσκευασία με οκτώ (8) κομμένα φυσίγγια, από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Επίσης, εντός βιβλίου, το οποίο περιείχε ειδική κρύπτη ήταν κρυμμένα 7.850ευρώ και 300 δολλάρια Η.Π.Α.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, ενώ ερευνάται εάν ο συλληφθείς ενέχεται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απολύσεις 250 εργαζομένων από κατασκευαστική εταιρεία στα Τέμπη

Σε απολύσεις 250 ατόμων, προχώρησε η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», μία από τις τρεις μεγάλες κατασκευαστικές που ασχολούνται με τις εργασίες στα Τέμπη, μία βδομάδα μόλις μετά το άνοιγμα της σήραγγας.
Η πλειονότητα των απολυμένων είναι Λαρισαίοι και οι περισσότεροι από αυτούς νεαρής ηλικίας. Από τις τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Τέμπη, η μία έχει μειώσει αισθητά τις εργασίες της, γεγονός που δεν αποκλείει να υπάρξουν και άλλες απολύσεις και μόνον η τρίτη, συνεχίζει κανονικά να απασχολεί το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της.
Η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» επικαλέστηκε για τις απολύσεις ζήτημα “βιωσιμότητας” του έργου, από τη στιγμή που οι τράπεζες διέκοψαν προσωρινά, από τον Νοέμβριο του 2010, τη χρηματοδότησή του.
Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό συνέβη εξαιτίας της μείωσης των εσόδων από τα διόδια, που οφείλεται στην μείωση της κυκλοφορίας, τη συνεχιζόμενη και αδικαιολόγητη άρνηση πληρωμής των διοδίων και τη μη εφαρμογή της συμβατικά προβλεπόμενης αύξησης των διοδίων στις αρχές του έτους.
Πάντως, τη χρονική περίοδο που διανύουμε, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου και από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθεί η πορεία του έργου.
Η εταιρεία έχει διαβεβαιώσει τους 250 απολυμένους, ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο και εξασφαλιστεί η συνέχιση της τραπεζικής χρηματοδότησης, θα επαναπροσληφθούν.
 
enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

21 τόμοι, 28.000 λέξεις και 90 χρόνια για το πρώτο λεξικό αρχαίων γλωσσών

Ενενήντα χρόνια χρειάστηκαν οι επιστήμονες για να ολοκληρώσουν τους 21 τόμους του πρώτου πλήρους λεξικού, που περιλαμβάνει τις γλώσσες της αρχαίας Μεσοποταμίας και των Ασυρριακών και Βαβυλωνιακών διαλέκτων, οι οποίες έχουν σταματήσει να μιλιούνται εδώ και 2.000 χρόνια. Οι λέξεις έχουν διατηρηθεί σε πήλινες πινακίδες και λίθινες επιγραφές και άρχισαν να αποκωδικοποιούνται εδώ και περίπου 200 χρόνια. Το λεξικό περιέχει περίπου 28.000 λέξεις, δίνοντας τις ποικίλες έννοιές τους κατά περίπτωση, και καλύπτει μια περίοδο κατά προσέγγιση από το 2500 π.Χ. έως το 100 μ.Χ.
Η ολοκλήρωση του μνημειώδους έργου οφείλεται σε ερευνητές του πανεπιστημίου του Σικάγο, σύμφωνα με τους New York Times. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί πλέον να μελετήσει καλύτερα τη γλώσσα που μιλούσε ο Ακκάδιος βασιλιάς Σαργών ο Μέγας τον 24ο αιώνα π.Χ., καθώς και ο Χαμουραμπί το 1700 π.Χ. για να συντάξει τον διάσημο πρώτο γνωστό κώδικα νόμων στην Ιστορία.
Στη γλώσσα αυτή γράφτηκαν και τα Έπη του Γιλγαμές, το πρώτο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ενώ αυτή τη γλώσσα χρησιμοποιούσε ο Ναβουχοδονόσωρ Β', όταν σχεδίαζε την κατασκευή των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας.
Η αρχαία γλώσσα της Μεσοποταμίας -και οι ποικίλες σημιτικές παραλλαγές της- ήταν η γλώσσα των εμπόρων της εποχής, των πρώτων οργανωμένων γεωργών, αλλά και η γλώσσα αρχαίων ιατρικών-μαγικών, αστρολογικών-αστρονομικών και άλλων πρωτο-επιστημονικών βαβυλωνιακών κειμένων. Όπως δήλωσε ο Τζιλ Στάιν, διευθυντής του Ασιατικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου του Σικάγο, το λεξικό «θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο έρευνας για οποιονδήποτε επιστήμονα θέλει να μελετήσει τα γραπτά αρχεία του πολιτισμού της Μεσοποταμίας», που βρίσκονται σε σφηνοειδή γραφή, η οποία εφευρέθηκε από τους Σουμέριους κατά την τέταρτη χιλιετία προ Χριστού.
Το λεξικό φέρει ένα κάπως παραπλανητικό επίσημο τίτλο («Ασσυριακό Λεξικό Σικάγο»), προς τιμή του Τζέημς Χένρι Μπρέστιντ, ιδρυτή του Ασιατικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου, ο οποίος και ξεκίνησε τη συστηματική σύνταξη του λεξικού το 1921, έχοντας κατά νου ένα εξάτομο έργο στα πρότυπα του Λεξικού Αγγλικής Γλώσσας της Οξφόρδης.
Οι παλαιότεροι ερευνητές πίστευαν ότι τα περισσότερα γραπτά κείμενα αποδίδονταν στους Ασσύριους ηγεμόνες, καθώς επίσης ότι ο όρος «Ασσύριος» ήταν συνώνυμος με τις περισσότερες αρχαίες σημιτικές γλώσσες. Όμως η νεότερη έρευνα έχει πλέον δείξει ότι η βάση της γραπτής γλώσσας προέρχεται από την Ακκαδία.

Το λεξικό -ο πρώτος τόμος του οποίου εκδόθηκε το 1956- μοιάζει πιο πολύ με εγκυκλοπαίδεια, παρά με ένα κοινό "γλωσσάρι", καθώς οι περισσότερες λέξεις έχουν πολλαπλές έννοιες και παράλληλα δίνεται αναλυτικά το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν, με άφθονα παραδείγματα από τη λογοτεχνία, τη θρησκεία, το δίκαιο, το εμπόριο και την καθημερινή ζωή. Για παράδειγμα, 17 ολόκληρες σελίδες είναι αφιερωμένες σε μια μόνο λέξη, τη λέξη «ούμου», που σημαίνει «μέρα».
Δεν λείπουν επίσης, όπως είναι επόμενο για ένα έργο τέτοιου μεγέθους, οι αμφισβητήσεις από άλλους επιστήμονες για διάφορες πτυχές των ερμηνειών. Όλο το λεξικό κοστίζει 1.995 δολάρια και κάθε μεμονωμένος τόμος 45 έως 150 δολάρια.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Με αντιμετώπισες σαν ούφο"

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Βάσω Παπανδρέου στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνταντίνου, με φόντο την οικονομική πολιτική, αλλά και τα νέα σκληρότερα μέτρα που έρχονται.
Η Βάσω Παπανδρέου άφησε σαφή υπονοούμενα στον υπουργό ότι στο παρελθόν του είχε κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για την οικονομική πορεία της χώρας, αλλά εκείνος δεν μερίμνησε εγκαίρως αυτό.
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών η πρώην υπουργός απευθυνόμενη ανοιχτά στον κ. Παπακωνσταντίνου, είπε χαρακτηριστικά:
"Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες ως ούφο".
Συνεχίζοντας την ομιλία της ανέφερε στον υπουργό Οικονομικών "αφήστε τα κόλπα με τα opengov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας. Δεν υπάρχει σχέδιο και αυτά που κάνετε έχουν κοντά πόδια. Και φέτος και πέρυσι θέσατε εκβιαστικά διλήμματα και όπως είπε και ο Μιραμπό όταν εκβιάζεται η Βουλή δολοφονείται η δημοκρατία".
Σε ιδιαίτερα έντονους τόνους η κ. Παπανδρέου ρώτησε και τι ακριβώς έχει κάνει ο υπουργός, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κερδοσκόποι, ενώ κλείνοντας υποστήριξε πως η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης μιας φτωχής χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Δεν παρέλειψε μάλιστα, να δηλώσει δημόσια ότι τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος, "καθώς αυτό σημαίνει πρόωρες εκλογές".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ζητά υπερδιπλασιασμό τεκμηρίων η Κατσέλη

"Ρελάνς" στην πρόθεση του Γ.Παπακωνσταντίνου να μειωθεί το αφορολόγητο όριο έκανε η Λούκα Κατσέλη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, προτείνοντας την μεγάλη αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Η υπουργός Εργασίας ζήτησε κατά πολύ σκληρότερη φορολόγηση για ακίνητα, Ι.Χ., σκάφη και λοιπά τεκμήρια διαβίωσης, με στόχο να βελτιωθεί η κατανομή των φορολογικών βαρών, ως απάντηση στην σχεδιαζόμενη μείωση του αφορολόγητου ορίου.
Η Λούκα Κατσέλη πρότεινε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο καίριες αλλαγές στη φορολόγηση των προσώπων, όπως είπε στο ραδιόφωνο του Flash96.
"Kατέθεσα μία πρόταση στον Υπουργό Οικονομικών, η οποία αυτή τη στιγμή αξιολογείται, για υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης που ορίστηκαν από το νόμο που πέρασε το 2010", είπε η υπουργός, παραθέτοντας παραδείγματα για να υποστηρίξει τη θέση της.
Ζευγάρι με πρώτη κατοικία 150 τ.μ., δεύτερη κατοικία 100 τ.μ. δυο Ι.Χ. 1.800 και 1.200 κυβικών και σκάφος 10 μ. στο όνομα του συζύγου, πληρώνει φόρο 9 ευρώ. "Έχω μπροστά μου τη φορολογική δήλωση. Δηλώνει εισόδημα 19.300 ευρώ" τόνισε η κ.Κατσέλη. Με έναν πιθανό υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων σε σχέση με το Ν.3842, θα κλήθεί να καταβάλει πολύ περισσότερο φόρο, σημείωσε.
Η περίπτωση το συγκεκριμένο ζευγάρι να έχει απλώς κληρονομήσει τα παραπάνω θα μπορούσε να ληφθεί υπόψιν, κατά την κ.Κατσέλη, αλλά όπως είπε η υπουργός, ακόμη και το κόστος συντήρησης αυτής της περιουσίας είναι τέτοιο που να μην δικαιολογεί ένα εισόδημα μόνο 19.300 ευρώ. "9 ευρώ φόρος είναι κάτι ελάχιστο".
Η κ.Κατσέλη ανέφερε και δεύτερο παράδειγμα, σημειώνοντας ότι ιδιώτης με πρώτη κατοικία 300 τ.μ. εξ ημισίας με τη σύζυγο, δεύτερη κατοικία 200 τ.μ., δύο Ι.Χ. 3.000 και 2.000 κυβικών (ένα σε κάθε σύζυγο), πισίνα 60 τ.μ. και σκάφος 10 μέτρα του συζύγου, πληρώνει για εισόδημα 56.000 ευρώ ένα φόρο που δεν ξεπερνά τα 7.800 ευρώ.
"Δεν έχω τα στοιχεία μπροστά μου και δεν μ' αρέσει να μιλάω εάν δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά είναι πάρα πολλές δηλώσεις και πάρα πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι δηλώνουν εισόδημα κάτω από 20.000", εκτίμησε η κ.Κατσέλη.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρισέ: Η Ελλάδα είναι ζάμπλουτη χώρα !

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ απέκλεισε ξανά ως λύση την αναδιάρθρωση, ζήτησε περισσότερες ...
ιδιωτικοποιήσεις και πλαγίως ενέκρινε το νέο σχέδιο βοήθειας που προβλέπει ''ανακύκλωση'' των ελληνικών ομολόγων.

Κυριολεκτικά άφωνοι έμειναν όλοι στο Μόντρεαλ του Καναδά ακούγοντας τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας να μιλάει για την πάμπλουτη Ελλάδα.
''Από όσο ξέρω, η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες, με βάση τη δημόσια περιουσία και τα ακίνητα της. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό''.

Ο Ζ.Κ.Τρισέ πίσω από αυτήν την ατάκα, ουσιαστικά μας λέει και μας σπρώχνει σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα απομακρύνουν το ''φάντασμα'' της αναδιάρθρωσης:''όσο η διαχείριση της οικονομίας της Ελλάδας βελτιώνεται και η κυβέρνηση διεξάγει αξιόπιστα πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, δεν βλέπω την ανάγκη για μια αναδιάρθρωση ή για haircut, και θα λέγαμε ότι αυτό δεν είναι κατάλληλο.Και φυσικά, εάν γίνει πλήρως κατανοητό από παρατηρητές, επενδυτές και συμμετέχοντες της αγοράς, μπορεί να κάνει τη διαφορά, με προϋπόθεση ωστόσο ότι η ιδιωτικοποίηση θα είναι αξιόπιστη και θα διεξαχθεί με επαγγελματισμό''.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ενώ δεν σηκώνει κουβέντα περί αναδιάρθρωσης, δείχνει να εγκρίνει τη λύση της ''ανακύκλωσης'' ελληνικών ομολόγων καθώς δεν την ερμηνεύει ως χρεοκοπία:''αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εναντίον της εκδοχής ο ιδιωτικός κλάδος, όπως είχε ζητηθεί πριν από ένα χρόνο με το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, και οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στην Ευρώπη, να τους ζητηθεί να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο χρέους''.

Σύμφωνα μάλιστα με το Bloomberg η ΕΚΤ ήδη εξετάζει την ανακύκλωση, rollover όπως λέγεται στη γλώσσα τους, των ελληνικών ομολόγων ως λύση για να καμφθεί η πίεση των αγορών στη χώρα μας.

24wro.blogspot.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Οι Έλληνες απειλούν τη ζωή μου"

"Τι μπορούμε να πούμε στους Έλληνες; Αυτή είναι μία ερώτηση που θέτω στον εαυτό μου, διότι λαμβάνω συχνά επιστολές από Έλληνες. Ανάμεσά τους και απειλές κατά της ζωής μου", αποκάλυψε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. "Όσο περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν, τόσο λιγότερες θα είναι η θυσίες που θα επιβληθούν στους οικονομικά ασθενέστερους των Ελλήνων", είπε, αναφερόμενος στο κύμα διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας που εκδηλώνεται στην Ελλάδα.
Ο Γιούνκερ, ο οποίος  μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στο Στρασβούργο ενώπιον επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση για πολιτική συναίνεση ως προς την ακολουθητέα πορεία ανάμεσα στις "δύο πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας", ώστε η χώρα "να δώσει προς τα έξω την εικόνα ότι γνωρίζει πού πηγαίνει".
"Δεν θα έχουμε αποτέλεσμα, εάν δεν υπάρξει συναίνεση ανάμεσα στις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις", προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν απηύθυνε επίσης από το ίδιο βήμα έκκληση για διακομματική συμφωνία μεταξύ των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει "ένα έλλειμμα αξιοπιστίας ως προς την Ελλάδα". "Εάν αυτό είναι δυνατόν στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, γιατί όχι στην Ελλάδα;", αναρωτήθηκε.
Τόσο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όσο και ο Ολι Ρεν τόνισαν ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις για να εξασφαλισθεί η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας, μία απαίτηση που έχει διατυπωθεί κυρίως από το Βερολίνο, αλλά κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην ταυτισθεί από την αγορά με μία σοβαρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Υπάρχει μία σειρά κυβερνήσεων που θεωρούν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη των κοινοβουλίων και των πολιτών τους, εάν δεν υπάρξει εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα", είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Επεξεργαζόμαστε ένα σχήμα που δεν θα επιφέρει μία οριστική θετική ή αρνητική εκτίμηση από τους οίκους αξιολόγησης και δεν θα σημάνει χρεοκοπία , πρόσθεσε αρνούμενος να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ως προς το θέμα που αποτελεί αντικείμενο "εντατικών διαπραγματεύσεων".
Ο Ολι Ρεν δήλωσε από την πλευρά του ότι "το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι, εργαζόμαστε επί μίας πρωτοβουλίας τύπου Βιένης", η οποία αναλήφθηκε το 2009 στην αυστριακή πρωτεύουσα από τις μεγάλες τράπεζες που δεσμεύθηκαν να μην αποσυρθούν από τη Ρουμανία, η οποία αντιμετώπιζε τότε μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες. Αντίστοιχες συμφωνίες επετεύχθησαν στη συνέχεια με την Ουγγαρία και την Λετονία.
"Οι τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικοί θεσμοί θα διατηρήσουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα, και στο πλαίσιο αυτό εξετάζουμε εάν υπάρχει δυνατότητα εθελοντικής αναμόρφωσης, υπό τον όρο ότι αυτό δεν θα συνιστά πιστωτικό γεγονός", είπε.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κοψοχρονιά πωλείται η Ελλάδα στους Γερμανούς, λέει η WSJ

Οι γερμανικές εταιρείες κυνηγούν αγοραστικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση της υπερχρεωμένης χώρας επιχειρεί να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία για να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της, αναφέρει η Wall Street Journal.
Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην αγορά από την Deutsche Telekom επιπλέον 10% του ΟΤΕ, εστιάζοντας στο τίμημα των 400 εκατ. ευρώ και σχολιάζει πως το ποσό αυτό αποτελεί  'κλοπή' αν αναλογιστεί κανείς ότι η γερμανική εταιρεία διέθεσε κοντά στα  4 δισ. το 2008 για να μπει στον ελληνικό οργανισμό.
H Wall Street Journal απαριθμεί και άλλες εταιρείες που εδρεύουν στη Γερμανία και αναζητούν ευκαιρίες στην Ελλάδα, μετά και τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για την εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, που φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση μεριδίου στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Σήμερα το 55% της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου της Αθήνας ανήκει στο Δημόσιο, ενώ δεν αποκλείεται -σύμφωνα με την Wall Street Journal- να υπάρξει μια αλλαγή φρουράς με την Fraport να διαδέχεται την επίσης γερμανική Hochtief που έχει σήμερα το μάνατζμεντ του "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Η εφημερίδα σημειώνει, τέλος, πως οι γερμανικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν το ελληνικό 'πωλητήριο' καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία από εσπευσμένες πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 7 Ιουνίου

Γεγονότα
1821 - Η Μάχη του Δραγατσανίου. Ο Ιερός Λόχος, το επαναστατικό σώμα που συγκρότησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στη Μολδοβλαχία, αποδεκατίζεται.
1834 - Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται στο Ναύπλιο σε θάνατο για συνομωσία και εσχάτη προδοσία.
1914 - Το πρώτο σκάφος διασχίζει τη διώρυγα του Παναμά.
1919 - Αποχωρούν και τα τελευταία στρατεύματα των Συμμάχων από την Κέρκυρα.
1923 - Ευρύτατη Εθνοσυνέλευση στη Λευκωσία εγκρίνει ψήφισμα υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
1929 - Στη νέα κυβέρνηση, ο Ελευθέριος Βενιζέλος αναλαμβάνει και το Υπουργείο Υγιεινής, έπειτα από σχετική υπόσχεσή του στην Κοινωνία των Εθνών.
1929 - Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος - το μικρότερο στον κόσμο.
1938 - Ιδρύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος το "Τυπογραφείον Τραπεζογραμματίων της Τραπέζης".
1943 - Στη ναζιστική Γερμανία, ο καθηγητής Κλάουμπεργκ, αρχηγός τάγματος των Ες Ες, κοινοποιεί στο Χάινριχ Χίμλερ, ότι είχε αναπτύξει μία μέθοδο για την αποτελεσματική στείρωση των γυναικών χωρίς χειρουργική επέμβαση.
1959 - Συμβόλαιο-μαμούθ με την εταιρία Paramount υπογράφει ο διάσημος ηθοποιός Τζέρι Λιούις. Ο Λιούις θα έπαιρνε 10 εκατομμύρια δολάρια για 14 ταινίες, ποσό-ρεκόρ για την εποχή.
1965 - Η SONY παρουσιάζει τη νέα εφεύρεση της, το βίντεο. Πρώτη τιμή: 995 δολάρια.
1970 - Ιστορική απόκρουση του Gordon Banks στην κεφαλιά του Pele στον αγώνα Βραζιλία - Αγγλία (1-0) στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού. Ο Banks θεωρείται από πολλούς ως ο τρίτος τερματοφύλακας όλων των εποχών πίσω από τον Lev Yashin και τον Ricardo Zamora. 1981 - Ο Μπιορν Μποργκ γίνεται ο πρώτος τενίστας που κατακτά το Roland Garros για έκτη φορά όταν κερδίζει τον Ίβαν Λεντλ.
1991 - Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας των πολιτών από το οργανωμένο έγκλημα, ασκείται κατά των υπευθύνων εφημερίδων, που αναδημοσίευσαν την προκήρυξη της 17Ν.
1992 - Έκκληση στους Ίμβριους να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους, απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψή του στο νησί, όπου διαμένουν πλέον μόνο 300 Έλληνες.
1995 - Αρχίζει στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας η δίκη των σατανιστών, Κατσούλα, Δημητροκάλη, και Μαργέτη, που κατηγορούνται για τις δολοφονίες τριών γυναικών.
1995 - Τριβές και αντιπαραθέσεις έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ το ενδεχόμενο να παραστούν στο γάμο του Παύλου Γλίξμπουργκ βουλευτές του κόμματος, που έχουν λάβει προσκλήσεις από τον τέως βασιλιά.
1996 - Ο Κύπριος Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης και ο Αμερικανός πρεσβευτής Μπάουτσερ δηλώνουν ότι, δεν υπάρχει κοινή βάση για την έναρξη των συνομιλιών σχετικά με το Κυπριακό.
2003 -Μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος. Κερδίζει με 1-0 την ομάδα της Ισπανίας στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μέσα στην Ισπανία. Αφετηρία για έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.
Γεννήσεις
1848 - Πολ Γκογκέν, Γάλλος ζωγράφος
1862 - Φίλιπ Λέναρντ, Γερμανός φυσικός και νομπελίστας
1877 - Τσαρλς Γκλόβερ Μπάρκλα, Άγγλος φυσικός και νομπελίστας
1879 - Κνουντ Ράσμουσεν, Γροιλανδός εξερευνητής
1896 - Ρόμπερτ Σάντερσον Μάλικεν, Αμερικανός χημικός και νομπελίστας
1917 - Ντιν Μάρτιν, Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής
1928 - Τζέιμς Άιβορι, Αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου
1940 - Τομ Τζόουνς, Ουαλός τραγουδιστής
1952 - Λίαμ Νίσον, Βορειοϊρλανδός ηθοποιός
1958 - Πρινς, Αμερικανός μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής
Θάνατοι
1896 - Παύλος Καρρέρ, Έλληνας μουσουργός
1954 - Άλαν Τούρινγκ, Βρετανός μαθηματικός, το έργο του οποίου συνέβαλε στη γέννηση της Επιστήμης των Υπολογιστών
1966 - Τζιν Αρπ, Γαλλο-γερμανός γλύπτης, ζωγράφος και ποιητής
1967 - Ντόροθι Πάρκερ, Αμερικανίδα συγγραφέας
1978 - Ρόναλντ Τζορτζ Ρέιφορντ Νόρις, Βρετανός χημικός και νομπελίστας
1980 - Χένρι Μίλερ, Αμερικανός λογοτέχνης
1993 - Ντράζεν Πέτροβιτς, Κροάτης καλαθοσφαιριστής
2002 - Μαλβίνα Κάραλη, Ελληνίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος
2003 - Τρέβορ Γκόραντ, Άγγλος ηθοποιός
2010 – Ανδριάνα Ξενίδη, Ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια της τηλεόρασης της Αυστραλίας.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο γρηγορότερος άνθρωπος στο Ιράκ! Τον κυνηγάει μία...βόμβα. (VIDEO)

Το βίντεο προέρχεται από βομβαρδισμό στο Ιράκ,με μία κατευθυνόμενη με λέϊζερ βόμβα. Προσέξτε τον άνθρωπο που μόλις έχει βγει από το στόχο που είναι κάποιο στρατιωτικό οίκημα και τρέχει να γλιτώσει. Είναι πράγματι όπως λέει και ο τίτλος "ο γρηγορότερος άνθρωπος του Ιράκ"!

onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έχετε διαβάσει το βιογραφικό του Chuck Norris;

Chuck Norris


Ελάτε, πείτε την αλήθεια, τρελαίνεστε για ιστορίες με τον Τσακ Νόρις...

Σας βρήκαμε όμως κάτι καλύτερο, το βιογραφικό του! Τα επιτεύγματά του χάνονται στο βάθος των αιώνων και ίσως πολλά δε τα έχουμε, ακόμα, μάθει. Γνωρίστε τα πρώτα του βήματα και πως έφτασε μέχρι εδώ!


Το βιογραφικό του Chuck Norris

Οι ιστορικοί δε γνωρίζουν ακριβώς πότε γεννήθηκε, άλλα η πρώτη του εμφάνιση αναφέρεται κάπου στο 100 μ.Χ. στη Γαλατία, όπου έδειρε 5000 Ρωμαίους χρησιμοποιώντας μόνο τη στριφογυριστή κλωτσιά του.

Λίγο αργότερα, το 550 μ.Χ., διέσχισε τον Ατλαντικό κολυμπώντας και αφού κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στη κολύμβηση ανακάλυψε την Αμερική.

Όταν οι Τούρκοι πολιορκούσαν την Κωνσταντινούπολη, άνοιξε κατά λάθος την Κερκόπορτα όταν προσγειώθηκε πάνω της ένας Τούρκος που είχε φάει μια κλωτσιά από τον Τσακ κάπου 10 χιλιόμετρα πιο πέρα.

Το 1492 έδειξε το δρόμο στον Κολόμβο και έπειτα ξαναγύρισε στην Ευρώπη. Το 1700 πολιτογραφήθηκε Αμερικανός για να πολεμήσει την τρομοκρατία.

Το 1821 έρχεται στην Ελλάδα με το πρόσχημα ότι οι Τούρκοι είναι τρομοκράτες και ξεκινάει την επανάσταση. Νικάει μόνος του σε 3 μάχες τους Τούρκους και μετά φεύγει πάλι για Αμερική
Εκεί το 1900 ανακαλύπτει πετρέλαιο κάνοντας γεώτρηση με ένα κουτάλι. Λίγα χρόνια μετά ιδρύει το δικό του αστυνομικό σώμα, τους Τέξας Ρέιντζερς. Το 1944 κατατάσσεται στον Αμερικανικό στρατό και αποβιβάζεται μόνος του στη Νορμανδία, όπου συντρίβει τους Γερμανούς.

Από το ’50 και μετά ασχολείται αποκλειστικά με τον κινηματογράφο (με εξαίρεση την εκστρατεία του στο Βιετνάμ κατά την οποία αφάνισε 200.000 αντάρτες).

Και επειδή είναι σίγουρο ότι δεν χορταίνετε τον Τσακ Νόρις, μάθετε και 13 “αλήθειες” γι’ αυτόν:

1. Ο Τσακ Nόρις περνάει 7 απ’ τα 6 μαθήματα στην εξεταστική.
2. Ο Τσακ Νόρις δεν κάνει πια βουτιές με το κεφάλι. Ένα Γκραν Κάνυον είναι αρκετό.
3. Ο Τσακ Νόρις έχει πεθάνει. Αλλά ο Θεός Φοβάται να του το πει…
4. Όταν ο μπαμπούλας πάει να κοιμηθεί, πρώτα βλέπει αν είναι στην ντουλάπα του ο Τσακ Νόρις.
5. Ο Τσάκ Νόρις έχει μόνο ένα χέρι. Το πάνω χέρι.
6. Ο Chuck Norris πίνει Chuck Daniel’s.
7. Ο Τσάκ Νόρις μπορεί να bootάρει τα Windows Vista σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.
8. Ο Τσάκ Νόρις θεραπεύει τον Bieberfever.
9. Ο Τσακ Νόρις κοιμάται με ένα μαξιλάρι κάτω απ’ το όπλο του.
10. Από τον φόβο τους οι άνθρωποι για τον Τσακ Νόρις ανακάλυψαν το αυτοκίνητο. Ο Τσακ Νόρις ανακάλυψε το τροχαίο.
11. Ο Τσακ Νόρις δεν γερνάει, απλά ανεβαίνει level.
12. Ο Τσακ Νόρις έχει πιεί ίντερνετ καφέ.
13. Ο Τσακ Νόρις κούναγε την κούνια που τον κούναγε.

Πηγή  24ωρο: 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου τα πήραν όλα πίσω για να εκτονωθεί η ένταση στο Υπουργικό και τις ... πλατείες




Οι μέχρι χθες Κυβερνητικές διαρροές για πογκρόμ στα οικονομικά του μέσου Έλληνα, μετά από μια μετρολογία που προβλήθηκε και από την κρατική τηλεόραση και ύστερα από τους δραματικούς τόνους (έχουμε λεφτά ως τα μέσα Ιουλίου, δεν θα πάρουμε την πέμπτη δόση), τη σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών και ύστερα από εννιά ώρες συνεδρίασης του Υπουργικού μάθαμε ότι έχουμε χρόνο να το σκεφτούμε έναν περίπου μήνα!

Για τότε μετατίθενται τα νέα μέτρα που μάθαμε ότι δεν έχουν αποφασιστεί (προϋπόθεση μέχρι χθες για να πεί το ναι για την 5η δόση η τρόικα), αλλά είναι ακόμη προς συζήτηση. Μάλιστα τα μέτρα-προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια που θα έρθει στη σύνοδο κορυφής θα ληφθούν όπως μάθαμε μετά το υπουργικό μετά τη σύνοδο!

Αυτή τη φορά δεν τέθηκε θέμα ούτε για ... “μαντρί” ούτε εκβιάστηκε συναίνεση του Υπουργικού Συμβουλίου με απειλή για εκλογές ή ανασχηματισμό.

Ο Πρωθυπουργός ευθύς εξαρχής ξεκίνησε την ομιλία του με αυτοκριτική δηλώνοντας ότι κατανοεί τις αντιδράσεις για το δυσβάσταχτο φορτίο και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο εκλογών έκανε άνοιγμα συναίνεσης προς όλες τις κατευθύνσεις αναφερόμενος ως και σε δημοψήφισμα για σημαντικά θέματα.
"Είμαι έτοιμος για τις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσουμε, να αξιοποιήσουμε ακόμα και το θεσμό του δημοψηφίσματος, για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ή και τη γνώμη όπως προβλέπει το σημερινό μας Σύνταγμα” δήλωσε εκπέμποντας και ένα σαφές μήνυμα προς την πλατεία Συντάγματος και τους χιλιάδες αγανακτισμένους.

Παράλληλα έστειλε εκ νέου μήνυμα συναίνεσης προς τις άλλες πολιτικές παρατάξεις για “κοινές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες” και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα έχει τη στήριξη σε αυτή την προσπάθεια τόσο της Κ.Ο. όσο και του κόμματος.

Η επιχείρηση κατευνασμού του υπουργικού συμβουλίου συνεχίστηκε και συμπληρώθηκε αμέσως μετά από τον υπουργό Οικονομικών που αυτή τη φορά δεν ανακοίνωσε μέτρα τα οποία ζητούσε επιτακτικά να δεχθούν οι υπόλοιποι, αλλά κατέθεσε προτάσεις προς συζήτηση και ευθύς εξ αρχής και εκείνος ζήτησε να ακούσει προτάσεις των υπολοίπων ώστε να βελτιωθούν.

Στο θέμα του αφορολογήτου ορίου πήραν θέση σχεδόν όλοι οι υπουργοί και ο Γ. Παπακωνσταντίνου το κράτησε ανοιχτό ζητώντας συγκεκριμένες προτάσεις που να έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα ζήτησε στήριξη θυμίζοντας ότι οι αποφάσεις είναι κοινές και έτσι “κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει και το αυτομαστίγωμα”

Για να προλάβει άλλου είδους κριτική παραδέχθηκε λάθη και καθυστερήσεις και απέναντι σε όσους σχολιάζουν πικρόχολα ότι η τρόικα συγκυβερνά επιβάλλοντας αποφάσεις δήλωσε πως στην διαπραγμάτευση “πάμε με τσαγανό”.

Και ο υπουργός Οικονομικών έκανε άνοιγμα προς την αντιπολίτευση και ειδικά προς τη Ν.Δ. αναφέροντας ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ενσωματώσει δύο προτάσεις της ΝΔ, και συγκεκριμένα αυτές που αφορούν στην “εργασιακή εφεδρεία”, και στην παροχή κινήτρων για την επανεισαγωγή κεφαλαίων, την οποία προτίθεται να συνδυάσει με την αγορά, με τα κεφάλαια αυτά, ελληνικών ομολόγων.

Το μήνυμα του υπουργού προς τις πλατείες ήταν πως έρχονται μειώσεις φόρων, νεφελώδες μεν, αλλά για πρώτη φορά τίθεται από την παρούσα κυβέρνηση τέτοιο θέμα.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πρόθεση να φέρει τον Σεπτέμβριο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει απλοποίηση του συστήματος, μειώσεις φορολογικών συντελεστών, μειώσεις της φορολογίας των επιχειρήσεων και μειώσεις του ΦΠΑ.

Για φέτος πάντως δήλωσε ότι εφόσον δεν κατατεθεί πρόταση ισοδύναμου αποτελέσματος, σχεδιάζεται μείωση του αφορολόγητου για την επιβολή ΦΜΑΠ στις 100.000 ευρώ.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δικαίωση μέσω Ιταλίας για τη σφαγή στο Δίστομο

Με μια ιστορική απόφαση ιταλικό δικαστήριο δικαιώνει τους συγγενείς θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε αίτηση που είχε καταθέσει η Γερμανία, κατά της ευνοϊκής απόφασης του Εφετείου της Φλωρεντίας.
Το 2007 το Εφετείο της Φλωρεντίας είχε κρίνει ότι ακίνητα της Γερμανίας που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος, μπορούν να κατασχεθούν ώστε να αποζημιωθούν οι συγγενείς των εκτελεσθέντων.
Μάλιστα, η υπόθεση έχει μεταφερθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας, ενώ η Ελληνική Πολιτεία έχει ήδη αποστείλει στοιχεία στη Χάγη, προκειμένου να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς των συγγενών των θυμάτων στο Δίστομο.
Και ενώ η Ιταλία δικαίωνε τους κατοίκους του Διστόμου, στην Ελλάδα, Γερμανοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν στη γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι ζητώντας την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.
Ωστόσο, ο Γερμανός πρόξενος στην Αθήνα τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας ότι η Γερμανία αναγνωρίζει μόνο το ηθικό κομμάτι της σφαγής του Διστόμου.
Η Σφαγή στο Δίστομο
Στο Δίστομο του νομού Βοιωτίας έγινε κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο μια εκ των μεγαλύτερων σφαγών αμάχων από τις στην Ελλάδα Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.
Στις 10 Ιουνίου του 1944 ο Fritz Laufenbach, λοχαγός των SS του 2ου λόχου του 1ου τάγματος του 7ου τεθωρακισμένου συντάγματος της αστυνομίας SS, έλαβε διαταγή να μετακινήσει τον λόχο του από την Λειβαδιά προς το Δίστομο, Στείρι και Κυριάκι με σκοπό τον εντοπισμό ανταρτών στην δυτική πλευρά του Ελικώνα.
Ταυτόχρονα ο 10ος και 11ος λόχος του 3ου τάγματος από την Άμφισσα κατευθυνόταν προς το Δίστομο για να συναντήσουν τον 2ο λόχο.
Οι 3 λόχοι συναντήθηκαν χωρίς να έχουν εντοπίσει αντάρτες εκτός από 18 παιδιά που κρύβονταν σε γύρω στάνες. Έξι από τα παιδιά που προσπάθησαν να δραπετεύσουν εκτελέστηκαν.
Οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και εκφοβίζοντας τους χωρικούς έμαθαν ότι υπήρχαν αντάρτες στο Στείρι. Ο 2ος λόχος κατευθύνθηκε προς τα εκεί και στην θέση Λιθαράκι ,περιοχή του Στειρίου έπεσε σε ενέδρα των ανταρτών του 11ου λόχου του 3ου τάγματος του 34ου συντάγματος του ΕΛΑΣ.
Η μάχη του Στειρίου ήταν σκληρή και κράτησε περίπου μέχρι τις δύο το μεσημέρι αναγκάζοντας τους Γερμανούς σε οπισθοχώρηση . Οι απώλειες των Γερμανών ήταν περίπου 40 νεκροί και των ανταρτών 1.
Τα αντίποινα για την οπισθοχώρηση
Μετά την μάχη οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και σε αντίποινα για τις απώλειές τους άρχισαν την σφαγή όσων κατοίκων έβρισκαν στο χωριό. Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν.
Η σφαγή σταμάτησε μόνον όταν νύχτωσε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Λειβαδιά, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν και κατά την επιστροφή των Γερμανών στην βάση τους, καθώς σκότωναν όποιον άμαχο έβρισκαν στον δρόμο τους.
Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 228, εκ των οποίων οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Η μαρτυρία του απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Eλβετού George Wehrly ο οποίος έφτασε στο Δίστομο μετά λίγες μέρες μιλάει για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.
Ένας από τους επικεφαλής που θεωρήθηκε υπεύθυνος για την σφαγή στο Δίστομο Χανς Τσάμπελ (Hans Zampel) μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στην Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα. Στην πορεία ζητήθηκε η μεταφορά του στην Γερμανία για τις εκεί έρευνες όπου και παρέμεινε. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ζει ως σήμερα ελεύθερος
Ο λοχαγός των SS Φριτς Λάουτενμπαχ (Fritz Lautenbach) είναι ο άνθρωπος που εκτέλεσε την εντολή και συνέταξε την σχετική ψευδή αναφορά. Η αναφορά του Lautenbach αμφισβητήθηκε άμεσα από τον επίσης αυτόπτη μάρτυρα της μυστικης αστυνομίας, Georg Koch.
(Με πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια)

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μέτρα για να αλλάξει το κέντρο της Αθήνας

Τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, συζητώντας την κατάσταση του ευρύτερου κέντρου της πόλης, προέβη στις εξής δύο διαπιστώσεις:
1) Το ιστορικό κέντρο της πόλης και μεγάλα τμήματα αυτής δοκιμάζονται από την εγκατάλειψη, την πάσης μορφής εγκληματικότητα και τις εκδηλώσεις βίας, την ανασφάλεια, την ανομία, την εξαθλίωση μεγάλου αριθμού προσώπων, ημεδαπών και αλλοδαπών, την παράνομη πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών.
2) Η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά και για αυτήν υπάρχουν σημαντικές πολιτικές ευθύνες.
Παράλληλα, από τη συζήτηση προέκυψε η κοινή πεποίθηση ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ανακτήσουν το κέντρο και το δημόσιο χώρο της πόλης τους, της πρωτεύουσας της χώρας και ο Δήμος έχει χρέος να εργαστεί για μια πόλη ελεύθερη από φόβο, δημιουργική, ζωντανή, φιλόξενη, περήφανη για την ιστορία της και τους ανθρώπους της, κινητοποιώντας τους δημότες, κατοίκους και εργαζόμενους στην πόλη, τις εθελοντικές οργανώσεις και την κοινωνία των πολιτών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων: "Το δημοτικό συμβούλιο στην πλειοψηφία του καταδικάζει απερίφραστα τη βία και τους βανδαλισμούς από οπουδήποτε προέρχονται, τους φόνους, την αυτοδικία και τις ρατσιστικές επιθέσεις, και ζητά να εφαρμοστούν από τις κρατικές υπηρεσίες, μεθοδικά και χωρίς καθυστερήσεις, τα αναγκαία μέτρα στα οποία δεσμεύτηκε πρόσφατα η κυβέρνηση.
Για όλα αυτά, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων καλεί τόσο το προσωπικό του δήμου να προσφέρει τα μέγιστα, ώστε να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες της πόλης και των δημοτών, αλλά και τις ομάδες πρωτοβουλίας πολιτών, τις επαγγελματικές ενώσεις και τις εθελοντικές οργανώσεις, προκειμένου να συνεργαστούν για την υλοποίηση των πιο κάτω μέτρων:
*Αστυνομικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και την αποτροπή της εγκληματικότητας.
*Αποτροπή εγκατάστασης παράνομων μεταναστών στο κέντρο
*Να εφαρμοστεί άμεσα η ταχύρρυθμη μεν, αλλά με βάση την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία, εξέταση των αιτήσεων ασύλου.
*Να αξιοποιηθεί ο θεσμός της «οικειοθελούς αποχώρησης».
*Να οριστούν άμεσα χώροι διαμονής των υπό απέλαση αλλοδαπών, σε περιοχές εκτός Αθηνών.
*Επείγει η καθιέρωση ειδικών οικονομικών κινήτρων και απαλλαγών φόρου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την επανακατοίκηση μεγάλου τμήματος του κέντρου της πόλης.
*Απαιτείται χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργηθούν σε άδεια ξενοδοχεία ή άλλα κτίρια του κέντρου, κατοικίες για φοιτητές και νέα ζευγάρια. Ο Δήμος αναλαμβάνει να φωτίσει άπλετα τις περιοχές, όπου θα δημιουργηθούν αυτές οι κατοικίες και από κοινού με την ΕΛ.ΑΣ να δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας για τους φοιτητές.
*Διασφάλιση από την κυβέρνηση των απαραίτητων οικονομικών μέσων και ανθρωπίνων πόρων για την εφαρμογή των κοινώς αποφασισθέντων μέτρων.
*Καθιερώνεται και λειτουργεί πιλοτικά μέσα στον Ιούνιο, ο θεσμός του δημοτικού αστυνομικού της γειτονιάς, ο οποίος θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους κατοίκους.
Παράλληλα, στις προθέσεις του δήμου είναι να δημιουργηθούν περισσότερα κέντρα συσσιτίων σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο και να προωθηθεί η δημιουργία κέντρων ημερήσιας φιλοξενίας και διανυκτέρευσης, όπου άποροι και άστεγοι, τοξικοεξαρτημένοι κ.λπ. θα μπορούν να βρουν ένα πιάτο φαγητό, να πλυθούν και να φιλοξενηθούν για μια βραδιά.
 Για το απαράδεκτο φαινόμενο όπου πολλοί αλλοδαποί ζουν κατά δεκάδες σε αποθήκες ή διαμερίσματα που κατά κανόνα τους εκμισθώνουν Έλληνες πολίτες, ο δήμος της Αθήνας θα επιδιώξει να παρεμβαίνει με τη βοήθεια των εισαγγελικών αρχών, ώστε να περιοριστεί δραστικά η ποινικά διωκόμενη συμπεριφορά των εν λόγω ιδιοκτητών.
Τέλος, συνεργεία του Δήμου, με την αρωγή των εισαγγελικών αρχών και της Περιφέρειας, θα μπουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, προκειμένου να τα καθαρίσουν και να τα σφραγίσουν".
Ψηφίστηκε, επίσης, κατά πλειοψηφία η πρόσληψη 226 συμβασιούχων με δίμηνες συμβάσεις, εκ των οποίων οι 210 θα εργαστούν στον τομέα της καθαριότητας και οι 16 στη διεύθυνση αλλοδαπών.
Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι προσλήψεις γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο δήμος για τον εξωραϊσμό του κέντρου της Αθήνας. Οι συμβασιούχοι αυτοί προέρχονται από τις τάξεις των εργαζομένων που εργάζονταν και στο παρελθόν στο δήμο, αλλά είχαν χάσει τη δουλειά τους μετά τις εναντίον τους αποφάσεις των δικαστηρίων.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...