Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αυτή είναι η επιστολή-τελεσίγραφο στην ΕΠΟ από FIFA και UEFA


Η ΕΠΟ δημοσίευσε την επιστολή που έστειλαν FIFA/UEFA στην ελληνική ομοσπονδία με κοινοποίηση φυσικά και έμμεσο παραλήπτη την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η επιστολή

Υποβολή νομοσχεδίου με τίτλο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις" στην Βουλή των Ελλήνων

Κύριε Πρόεδρε,

Μάθαμε ότι ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων υπέβαλε επίσημα το νομοσχέδιο με τίτλο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις" στην Βουλή των Ελλήνων και ότι πολύ σύντομα αναμένεται να διεξαχθεί ψηφοφορία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι παρά την συνάντηση με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA η οποία έλαβε χώρα την 30 Μαρτίου 2015 και κατά την διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποί μας ξεκάθαρα εξέφρασαν την ανησυχία μας σχετικά με τον νέο νόμο, οι Ελληνικές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν χωρίς να λάβουν υπόψη τα σχόλιά μας αναφορικά με συγκεκριμένες διατάξεις οι οποίες θεωρούνται ότι αντιβαίνουν στην αρχή της αυτονομίας που απαιτείται από την FIFA για τις ομοσπονδίες μέλη. Η υιοθέτηση και εφαρμογή του νομοσχεδίου χωρίς τροποποιήσεις πραγματικά παραβαίνει την αρχή σύμφωνα με την οποία όλες οι ομοσπονδίες μέλη της FIFA και της UEFA πρέπει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς την επιρροή οποιουδήποτε τρίτου (όπως ορίζεται στο άρθρο 13 παρ. 1i και άρθρο 17 του Καταστατικού της FIFA, όπως επίσης και στο άρθρο 7β παρ. 2 του Καταστατικού της UEFA).

Δεδομένων των συνθηκών, δια της παρούσης σας πληροφορούμε ότι σε περίπτωση που το νομοσχέδιο υιοθετηθεί όπως προτείνεται, δεν μας μένει καμία άλλη επιλογή παρά να παραπέμψουμε την υπόθεση στα οικεία όργανα της FIFA και της UEFA για άμεσες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Σας υπενθυμίζουμε ότι ένας αποκλεισμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα σημαίνει ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα απωλέσει τα δικαιώματα μέλους που προκύπτουν από την ιδιότητά της ως μέλος της FIFA και της UEFA, με άμεση ισχύ και, ιδιαίτερα, ότι καμία Ελληνική ομάδα οποιασδήποτε μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ΠΑΕ, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις διοργανώσεις της FIFA ή της UEFA και ότι ούτε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ούτε οποιοδήποτε από τα μέλη ή τους αξιωματούχους της δεν θα μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τα ωφελήματα από οποιαδήποτε προγράμματα ανάπτυξης, εκπαιδευτικούς κύκλους ή κατάρτιση από την FIFA ή την UEFA (πρβλ. άρθρο 14 παρ. 3 σε συνδυασμό με Άρθρο 12 παρ. 1 του Καταστατικού της FIFA και άρθρο 9 παρ. 1 σε συνδυασμό με άρθρο 7 του Καταστατικού της UEFA). Πρόσθετα, η άρση του αποκλεισμού θα τελεί υπό την αίρεση της επιστροφής στην προτέρα κατάσταση, γεγονός το οποίο σημαίνει την κατάργηση του νόμου.

Σας συστήνουμε να επικοινωνήσετε με τις οικείες αρχές προκειμένου να τις ενημερώσετε σχετικά με την θέση της FIFA και της UEFA και τις δυσμενείς συνέπειες τυχόν ψήφισης του νέου νόμου από την Βουλή.



Μετά τιμής,

FÉDÉRATION INTERNATIONALE                                 UNION DES ASSOCIATIONS

DE FOOTBALL ASSOCIATION                                     EUROPÉENNES DE FOOTBALL

JérômeValcke                                                            Gianni Infantino

Γενικός Γραμματέας                                                 Γενικός Γραμματέας


Διαβάστε το ξενόγλωσσο κείμενο της επιστολής ΕΔΩ




iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δίνουν τα αποθεματικά τους και τα ασφαλιστικά ταμεία


Στον ΟΔΔΗΧ περνούν περίπου 110 εκατ. ευρώ για να μετατραπούν σε ρέπος μετά από συμφωνία των διοικητικών συμβουλίων του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ.

Μάλιστα, ο ΟΑΕΔ είχε αποφασίσει πριν από το Πάσχα την τοποθέτηση σε ρέπος επιπλέον κεφαλαίων, της τάξης των 120 εκατ. ευρώ. Αν και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών οργανισμών έχουν εξαιρεθεί από την υποχρεωτική μεταφορά τους στην ΤτΕ, όπως προβλέπεται στην ΠΝΠ που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φορέων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα Διοικητικά Συμβούλια ΟΑΕΕ και ΟΑΕΔ έλαβαν οικειοθελώς την απόφαση.

Συγκεκριμένα, στον ΟΑΕΕ, η απόφαση για τοποθέτηση σχεδόν 60 εκατ. ευρώ σε ρέπος ελήφθη με πλειοψηφία 8 υπέρ και 5 κατά, καθώς αρνητικά ψήφισαν οι 3 εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ, ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων (προέρχεται από το ΚΚΕ) και η εκπρόσωπος του Ταμείου των βενζινοπωλών.
Σύμφωνα με το διοικητή του Ταμείου Τ. Πετρόπουλο, η απόφαση έχει συμβολικό χαρακτήρα , αφού ο ΟΑΕΕ θα λάβει από το Δημόσιο 170 εκατ., προκειμένου στις 30 Απριλίου να πληρώσει συντάξεις.

Στον ΟΑΕΔ η διοίκηση ενημέρωσε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο για την μεταφορά επιπλέον 50 εκατ. στον ΟΔΔΗΧ, χωρίς το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία, γιατί έχει προηγηθεί η έγκριση νια το ποσό των 120 εκατ. ευρώ.



real.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι σημαίνει η καταγραφή Ξηρού - Μαζιώτη στον κατάλογο των τρομοκρατών από τις ΗΠΑ


Θορυβημένοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για την αποφυλάκιση Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, και έπειτα από τους ισχυρισμούς του Έλληνα υπουργού ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προχώρησε στην ένταξη του Χριστόδουλου Ξηρού και του Νίκου Μαζιώτη στη λίστα των τρομοκρατών.

Μπορεί ο κ. Κοτζιάς να ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν τρομοκράτη να αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα πρόκειται μόνο για αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο την ίδια άποψη δεν συμμερίζονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με εντολή παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των δύο τρομοκρατών που τελούν υπό την αμερικανική δικαιοδοσία.

Όπως αναφέρει το έγγραφο: «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όρισε τους Χριστόδουλο Ξηρό και Νικόλαο Μαζιώτη κάτω από την εντολή 13224, που στοχοποιεί τρομοκράτες και εκείνους που παρέχουν υποστήριξη σε τρομοκράτες και τρομοκρατικές ενέργειες. Ως αποτέλεσμα αυτής της εντολής, τα περιουσιακά στοιχεία που τελούν υπό την αμερικανική δικαιοδοσία και στα οποία ο Ξηρός και ο Μαζιώτης έχουν πρόσβαση παγώνουν».



Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται πως κανένας Αμερικανός πολίτης δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε συναλλαγή με τους Ξηρό και Μαζιώτη.

Παράλληλα, στο έγγραφο περιγράφεται η δράση των δύο ανδρών και όπως αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν ένας από τους αρχηγούς δολοφόνους της 17ης Νοέμβρη, μέχρι τη σύλληψή του το 2002. Τον Ιανούαριο του 2014, ο Ξηρός εξέτιε ποινή στην φυλακή του Κορυδαλλού κοντά στην Αθήνα, στην Ελλάδα, όταν εξαφανίστηκε ενώ είχε προσωρινή άδεια για να επισκεφθεί την οικογένειά του στη Βόρεια Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξηγεί πως η τρομοκρατική οργάνωση ξεκίνησε τη δράση της κατά τη δεκαετία του 1970 μέχρι τις αρχές του 2000, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για επιθέσεις κατά Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών.

«Μετά την απόδρασή του εξέδωσε ένα μανιφέστο στο οποίο εστίαζε στην δυσαρέσκειά του για την ελληνική κυβέρνηση. Ο Ξηρός συνελήφθη εκ νέου από την ελληνική αστυνομία τον Ιανουάριο του 2015 ενώ σχεδίαζε να πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα, πιθανώς με σκοπό να απελευθερώσει και άλλους έγκλειστους. Τη στιγμή της σύλληψής του, ο Ξηρός πιθανώς συνεργαζόταν με άλλα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, μία ομάδα που βρίσκεται κάτω από την εντολή 13224 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το 2011», συνεχίζει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Παράλληλα, το έγγραφο περιγράφει και την δράση του Νίκου Μαζιώτη για τον οποίο αναφέρει πως είναι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και είχε συλληφθεί μαζί με άλλα έξι μέλη της ίδια οργάνωσης το 2010, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσής του.

«Τον Απρίλιο του 2014, υπό την ηγεσία του Μαζιώτη, ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τα γραφεία της ελληνικής κεντρικής τράπεζας. Στις 16 Ιουλίου του 2014, ο Μαζιώτης συνελήφθη και πάλι από την ελληνική αστυνομία έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας, όπου τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι», συμπληρώνει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει οριστεί ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τις 18 Μαΐου του 2009 και είναι γνωστή για τις επιθέσεις με ρουκέτες κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα το 2007», εξηγεί το έγγραφο που επισημαίνει πως η ένταξη των δύο τρομοκρατών προχώρησε έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε δράση κατά των τρομοκρατών και των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα και οπουδήποτε αλλού», καταλήγει το αρμόδιο έγγραφο, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ίδια εντολή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Σάββας Ξηρός.

Όλα αυτά, ενώ ο Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους με τον Νίκο Κοτζιά, εξέφρασε την ανησυχία του για όσους διέπραξαν πράξεις τρομοκρατίας, τονίζοντας πως «πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή».

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα στον Αμερικανό ομόλογό του να συνεχιστεί η συνεργασία με τις ΗΠΑ ενάντια στην τρομοκρατία.

Υπενθυμίζεται πως μία ημέρα πριν ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία τόνισε πως οι βίαιοι τρομοκράτες ανήκουν στη φυλακή και όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους, τονίζοντας «αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη».


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέο πολιτικό αφήγημα αναζητεί η ΝΔ


Ένα νέο πειστικό πολιτικό αφήγημα αναζητεί η ΝΔ, ελπίζοντας σε σταδιακή ανάκαμψη, αν και κεντρικά της στελέχη παραδέχονται ευθέως, ότι «είναι πολύ δύσκολο», παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη νέα κυβέρνηση, «να παραδεχθούν πολλοί ψηφοφόροι πώς είναι "κοψοχέρηδες"».

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος επιμένουν ότι όλο και καθημερινά η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιώνεται από τις εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή, οι «αντιφρονούντες», οι «αμφισβητίες» και οι «δελφίνοι» εκφράζουν αμφιβολίες για την στρατηγική της ΝΔ, τον πολιτικό λόγο που εκπέμπεται και εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί το κόμμα να ανακτήσει ζωτικό πολιτικό χώρο.

Απεναντίας από τη Συγγρού, οι επιτελείς της ΝΔ τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι εάν κανείς δει προσεκτικά τι έλεγε το κόμμα προεκλογικά θα παραδεχθεί, εάν δεν έχει παρωπίδες, εμμονές και εμπάθεια, πως ήταν άκρως προφητικές οι διαπιστώσεις για τα μελλούμενα εάν τις εκλογές τις κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, υπενθυμίζουν ένα τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ που έδειχνε εικονικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων για το τι θα συνέβαινε μήνα με τον μήνα.

«Εμείς τα λέγαμε και αμαρτία ουκ έχομεν…» τονίζουν αν και παραδέχονται ότι το κόμμα δεν πείθει, ένα στοιχείο που το θεωρούν απολύτως φυσιολογικό στην παρούσα φάση που βρίσκεται η χώρα.

«Η ηγεσία αδυνατεί να δει την πραγματικότητα κατάματα και να καταλάβει ότι η ΝΔ παραχωρεί ζωτικό πολιτικό χώρο σε άλλα κόμματα. Κινδυνεύουμε να ξεπεραστούμε από τις εξελίξεις» προειδοποιούν ουσιαστικά πολλά στελέχη που έχουν κοινές ανησυχίες, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Γιώργος Βλάχος, ο Μάριος Σαλμάς, ο Κώστας Τσιάρας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, κ.ά.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη ΝΔ, στους κόλπους της οποίας εξελίσσονται πολλές παρασκηνιακές διαδικασίες, ενώ όπως αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής» η συλλογή υπογραφών από βουλευτές του κόμματος έχει ήδη ολοκληρωθεί και είναι θέμα ημερών να κατατεθεί δημόσια το κείμενο της λεγόμενης «εσωκομματικής αντιπολίτευσης».

Εμμένει ο Σαμαράς

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πείσμα όσων θεωρούν ότι «δεν έχει πολιτικό μέλλον» στην ηγεσία της ΝΔ, εμμένει και το βράδυ θα παραχωρήσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη (Mega, εκπομπή Οn line) σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα του.

Όμως ο μεγάλος «πονοκέφαλος» της σημερινής ηγετικής ομάδας είναι η εσωκομματική κριτική που ασκείται. Η λεγόμενη «εσωκομματική αντιπολίτευση» επιμένει ότι η ΝΔ είναι σε φάση επιδεινούμενης πολιτικής αποσύνθεσης και τονίζουν πως η αλλαγή σελίδας στο κόμμα σε όλα τα επίπεδα είναι μονόδρομος. «Η κοινωνική μας βάση θέλει μια σοβαρή και μαχητική κεντροδεξιά αντιπολίτευση με πειστικό λόγο και όχι μια λιπόψυχη δεξιά» τονίζουν.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται το βράδυ να δώσει απαντήσεις σε όλα και για όλους και θα στείλει και εσωκομματικά μηνύματα, ενώ από την ηγετική ομάδα επιμένουν ότι όσοι διαφωνούν και έχουν το θάρρος πρέπει να βγουν ανοικτά στις προσυνδιασκέψεις που αρχίζουν το Σάββατο από την Πάτρα και να παρουσιάσουν το δικό τους πολιτικό αφήγημα.

Τα πρώτα του πυρά μετά από αρκετό καιρό έστρεψε στην ηγεσία της ΝΔ ο Ν. Δένδιας που είπε με νόημα ότι «ο Γεώργιος Ράλλης παραιτήθηκε μετά την μεγάλη ήττα του 1981», υποστήριξε ότι « η ΝΔ αντιμετωπίζει το αποτέλεσμα των εκλογών με συμπτώματα μετατραυματικού στρες» και εκτίμησε ότι θα επιβληθεί από τις συνθήκες τελικά να οδηγηθεί το κόμμα σε συνέδριο.

Σε αυτό το κλίμα έχει ενδιαφέρον ότι ο πρώην υπουργός και άλλοτε διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά και εκ των πιο πιστών υποστηρικτών του στην πρώτη φάση της προεδρίας του, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε έκτακτο συνέδριο της ΝΔ ώστε να ανασυγκροτηθεί ιδεολογικά ενώ άφησε να εννοηθεί για τον Κώστα Καραμανλή πως πρέπει να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή λέγοντας πως «το πολιτικό κεφάλαιο Καραμανλής έχει αυγατίσει».



in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το παπούτσι των φτωχών


Ένα έξυπνο παπούτσι που μπορεί να μεγαλώσει ως και πέντε νούμερα έρχεται να βοηθήσει τα φτωχά παιδιά στις τριτοκοσμικές χώρες.

Όλοι οι γονείς είναι εξοικειωμένοι με το πόσο γρήγορα αναπτύσσονται τα παιδιά και μαζί με αυτά και τα πόδια τους. Λογικό είναι λοιπόν κάθε χρόνο να χρειάζονται και καινούργιο ζευγάρι παπούτσια.



Ωστόσο τα παιδιά που μεγαλώνουν στις τριτοκοσμικές χώρες δεν μπορούν να έχουν αυτή τη πολυτέλεια. Ακόμα και όταν τους πηγαίνουν παπούτσια από διάφορες δωρεές σε ένα χρόνο περίπου θα χρειάζονται καινούργιο ζευγάρι.

Ο εφευρέτης του ''παπουτσιού που μεγαλώνει'' Kenton Lee, σκέφτηκε αυτή  την ιδέα όταν ζούσε και δούλευε στη Nairobi : '' Με αυτά τα καινοτόμα προϊόντα μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που ζουν σε τριτοκοσμικές χώρες με απλούς και πρακτικούς τρόπους''.



Το ''παπούτσι που μεγαλώνει'' βγαίνει σε δύο νούμερα. Σε small, όπου μπορούν να το φοράνε παιδιά από το νηπιαγωγείο ως τη τέταρτη τάξη, και σε large, για παιδιά από τη πέμπτη μέχρι την ένατη τάξη.

Ενώ τα υλικά από τα οποία φτιάχνεται είναι δέρμα και συμπιεσμένο καουτσούκ.

Το πιο σημαντικό είναι ότι με αυτά τα παπούτσια τα παιδιά μπορούν να προστατευθούν από παράσιτα που βρίσκονται στο έδαφος και διάφορες ασθένειες.



Προσφέροντας 10 δολάρια, ένα νέο ζευγάρι από αυτά τα παπούτσια δίνονται σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο https://theshoethatgrows.org/ για παραπάνω πληροφορίες του πως να βοηθήσετε.




news247.gr με πληροφορίες από www.independent.co.uk



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποκλεισμός προ των πυλών !


Οριακή η κατάσταση στο θέμα του πιθανού… Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς αντέδρασε άμεσα η ΕΠΟ κάνοντας καταγγελία σε FIFA-UEFA για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Κρίσιμες ημέρες, ίσως και ώρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς φαίνεται το Grexit να είναι προ των πυλών.

Η Κυβέρνηση κατέθεσε χθες το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με τίτλο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με το οποίο καταργείται το άρθρο 29 της παραγράφου 12 που αφορά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.
Η Ομοσπονδία αντέδρασε άμεσα και έκανε καταγγελία σε FIFA και UEFA.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής έχει ραντεβού με την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στις 30 Απριλίου, αλλά θα επιδιώξει να συναντηθεί νωρίτερα μαζί τους. Αυτό πιθανόν να λέει πολλά.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να ηχήσει η καμπάνα άμεσα, ίσως και σήμερα. Μπορεί να... πέσει με το που ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Με απλά λόγια, αν επιβεβαιωθεί το… εφιαλτικό σενάριο θα κλείσουν τα σύνορα για τους ελληνικούς συλλόγους και για όλα τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων και των δύο φύλων.

Αυτό σημαίνει πως θα μπει πρόωρο τέλος στην ούτως ή άλλως δύσκολη προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών να περάσει στα τελικά του Euro 2016, ενώ οι Εθνικές Παίδων και Νέων δεν θα συμμετέχουν στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων που θα γίνουν σε Βουλγαρία και… Ελλάδα. Δεν θα επιτρέπονται καν διεθνή φιλικά για τις ελληνικές ομάδες, εθνικές και συλλόγους!

Οι ομάδες μας δεν θα μπορούν να να αποκτήσουν από ομάδες του εξωτερικού ξένους ποδοσφαιριστές ή ακόμη και να πουλήσουν Έλληνες παίκτες σε ξένες ομάδες. Παράλληλα, οι ξένοι ποδοσφαιριστές θα αποκτήσουν δικαίωμα προσφυγής στη FIFA και μέσω αυτής θα εξασφαλίσουν τη λύση του συμβολαίου τους, με συνέπεια την αποδυνάμωση των ελληνικών συλλόγων.

Επιπλέον, η ΕΠΟ δεν θα έχει λόγο στα κέντρα αποφάσεων του ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο, τα μέλη της δεν θα μπορούν να έχουν ρόλο ή συμμετοχή σε επιτροπές υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, ενώ η ομοσπονδία θα τεθεί εκτός όλων των διεθνών προγραμμάτων, πολλά εκ των οποίων περιλαμβάνουν και οικονομική βοήθεια για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Τα σύνορα θα κλείσουν ακόμη και για τους Έλληνες διαιτητές, αφού δεν θα υπολογίζονται στους ορισμούς για διεθνείς διοργανώσεις, εθνικές ή διασυλλογικές.


sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πότε έζησε ο «γενετικός Αδάμ»;


Ο αρχαιότερος κοινός γενετικός πρόγονος των σύγχρονων ανδρών, ο λεγόμενος και «γενετικός Αδάμ», έζησε πριν από 174.000 έως 321.000 χρόνια, με πιθανότερη ημερομηνία τα 239.000 χρόνια, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, που βασίζονται σε μια μεγάλη γενετική ανάλυση, η οποία κάλυψε δειγματοληπτικά τον πληθυσμό της Ισλανδίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γενετική μελέτη που έχει γίνει ποτέ σε έναν πληθυσμό και βοηθά στο να εξαχθούν γενικότερα συμπεράσματα για την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Μεταξύ άλλων, εξάγεται το συμπέρασμα ότι όχι μόνο η ανθρώπινη εξέλιξη συνεχίζεται στις ημέρες μας, αλλά είναι ταχύτερη από ό,τι θεωρείτο. Αυτό προκύπτει από το ότι η νέα χρονολόγηση του γενετικού Αδάμ τον φέρνει περίπου 100.000 χρόνια πιο κοντά στην εποχή μας. Συνεπώς, με δεδομένο ότι έχει μεσολαβήσει η σημερινή γενετική ποικιλομορφία της ανθρωπότητας, αυτό σημαίνει πως καθ' όλο αυτό το χρονικό διάστημα η εξέλιξη των ανθρώπων γίνεται με ταχύτερο ρυθμό από τον έως τώρα εκτιμώμενο.
Η έρευνα, που παρουσιάστηκε χωρισμένη σε αρκετές επιμέρους μελέτες στο περιοδικό γενετικής «Nature Genetics», διεξήχθη από τη διεθνώς γνωστή ιδιωτική ισλανδική εταιρεία γενετικής deCODE, σύμφωνα με το «Science», τους «The New York Times» και τη βρετανική «The Guardian».

Όπως είπε ο επικεφαλής της εταιρείας και της έρευνας Κάρι Στέφανσον, «έχουμε εξελιχθεί ταχύτερα από ό,τι νομίζαμε». Ο υπολογισμός βασίστηκε σε ένα μοριακό «ρολόι», που υπολογίζει τον χρόνο που έχει περάσει με βάση τον αριθμό μεταλλάξεων του DNA που εμφανίζονται σε κάθε διαδοχική γενιά ανθρώπων.

Η γενετική ανάλυση δείχνει ότι ο γενετικός (ή χρωμοσωμικός-Υ) Αδάμ ζούσε περίπου την ίδια εποχή με τη γενετική (ή μιτοχονδριακή) Εύα, την τελευταία γυναίκα από την οποία προέρχεται το μιτοχονδριακό DNA όλων των σημερινών γυναικών και η οποία εκτιμάται ότι έζησε πριν από περίπου 200.000 χρόνια. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις για τον γενετικό Αδάμ τον τοποθετούσαν έως προ 500.000 ετών, μια χρονολόγηση που δημιουργούσε μεγάλη απόκλιση με τη γενετική Εύα.

Διευκρινίζεται -προς αποφυγή παρανόησης- ότι οι γενετικοί Αδάμ και Εύα δεν έχουν σχέση με τους (υποτιθέμενους) ομώνυμους βιβλικούς πρώτους ανθρώπους, καθώς δεν ήταν οι μοναδικοί πρόγονοί μας που ζούσαν τότε, πριν από 200.000 έως 250.000 χρόνια. Ήταν, όμως, οι τελευταίοι γενετικά κοινοί πρόγονοί μας, αν και θεωρείται απίθανο ότι συναντήθηκαν ποτέ οι δυο τους, συνεπώς ούτε διασταυρώθηκαν.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι αρκετοί σημερινοί άνθρωποι (γύρω στο 8% του πληθυσμού) είναι υγιείς, παρόλο που έχουν τουλάχιστον ένα γονίδιο που δεν «δουλεύει» καθόλου. Εκτιμάται ότι έχει χαθεί η λειτουργικότητα άνω των 1.100 γονιδίων από τα περίπου 21.000 που συνολικά διαθέτουν οι άνθρωποι. Αυτά τα γονίδια που η εξέλιξη έχει βγάλει «νοκ άουτ», τελικά φαίνεται πως δεν είναι ζωτικά για τον άνθρωπο.

Ακόμα, η έρευνα έφερε στο φως νέους άγνωστους έως τώρα γενετικούς παράγοντες κινδύνους για διάφορες ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.



newsone.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βροχή "ρουσφετιών" από τον ΣΥΡΙΖΑ (ΟΝΟΜΑΤΑ)


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διορισμοί κομματικών στελεχών και αποτυχόντων βουλευτών σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε έναν βασικό οργανισμό για την οικονομική εξωστρέφεια της χώρας σε «καταφύγιο» στελεχών της Κουμουνδούρου. Πρόκειται για την Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, ευρύτερα γνωστή ως «Enterprise Greece», όπου από τις αρχές του μηνός τα τέσσερα από τα επτά μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο διαθέτουν την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον έλεγχο του οργανισμού έχει ο Χρ. Στάικος, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, περιβαλλοντολόγος, με σπουδές στη Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και με αδυναμία στο θέατρο, ο οποίος γνωρίζεται με τον πρωθυπουργό από τα χρόνια της Νεολαίας του Συνασπισμού και αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετήθηκε ένας άνθρωπος της αγοράς, ο Βελισσάριος Δότσης, ενώ ο αδελφός του διπλωματικού συμβούλου του Αλ. Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη, Γιώργος, εκτός από το γραφείο του Γ. Δραγασάκη ορίστηκε μέλος και στο Δ.Σ. του οργανισμού. Ανάμεσα στα ονόματα συναντάει κανείς τον Χιώτη επιχειρηματία Γ. Μανδάλα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τη Μαρ. Αντωνίου, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΤΕΕ, το 2013. Το Δ.Σ. του «Enterprise Greece» έχει και εκπροσώπους της Κεντροδεξιάς, αφού τα δύο τελευταία μέλη είναι ο Γ. Ζησιμάτος, πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ., και ο Β. Κορκίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Παράλληλα, ένα στέλεχος με τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να αξιοποιήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιώντας μια μεταγραφή, αφού ο Ν. Τράντας, διορισμένος από το 2013, είναι πλέον προϊστάμενος στο γραφείο συντονισμού της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Αποτυχόντες υποψηφίους διόρισαν και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Στο γραφείο του Γ. Μπαλάφα διορίστηκε ο Κ. Ζαχαριάδης, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, ενώ η Β. Στάμου, υποψήφια ευρωβουλευτής με την «Ελιά», διορίστηκε στο γραφείο του Γ. Κουτσούκου στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Διορισμοί ημετέρων στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (ONOMATA)

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διόρισαν τα "δικά τους παιδιά" στα υπουργεία (ΟΝΟΜΑΤΑ)




parapolitika.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις -πριν καν ξεκινήσουν- μέχρι τις 10 Ιουλίου


Με καθυστέρηση τουλάχιστον 10 ημερών θα ξεκινήσει να λειτουργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή στο σύστημα Taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με τα όσα απάντησε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, το TaxisNet θα ξεκινήσει να δέχεται τις δηλώσεις στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή των ημερομηνιών καταβολής του φόρου που ξεκινούν από την 31η Ιουλίου, αλλά θα υπάρξει παράταση για την υποβολή των δηλώσεων μέχρι τις 10 Ιουλίου. Κατά συνέπεια, περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τον χρόνο υποβολής της δήλωσής τους την πρώτη δόση.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να δώσει «ένα μικρό μπόνους» όπως είπε η κ. Βαλαβάνη σε όσους φορολογούμενους λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα και επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου. . «Θα κάνουμε μια τελευταία παρέμβαση αυτή την εβδομάδα, ώστε να υπάρξει ένα μικρό μπόνους σε όσους πληρώσουν την Εφορία εφάπαξ έως τις 30 Ιουλίου», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπόνους θα έχει τη μορφή έκπτωσης φόρου της τάξεως του 5% -15%. Με τη χορήγηση του μπόνους, η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει νωρίτερα το φόρο εισοδήματος από τους φορολογούμενους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων πρέπει να καταβληθεί φέτος από όλους τους φορολογούμενους σε τρεις δόσεις -μέχρι το τέλος Ιουλίου, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου-, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.



iefimerida.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...