Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Δίνουν τα αποθεματικά τους και τα ασφαλιστικά ταμεία


Στον ΟΔΔΗΧ περνούν περίπου 110 εκατ. ευρώ για να μετατραπούν σε ρέπος μετά από συμφωνία των διοικητικών συμβουλίων του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ.

Μάλιστα, ο ΟΑΕΔ είχε αποφασίσει πριν από το Πάσχα την τοποθέτηση σε ρέπος επιπλέον κεφαλαίων, της τάξης των 120 εκατ. ευρώ. Αν και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών οργανισμών έχουν εξαιρεθεί από την υποχρεωτική μεταφορά τους στην ΤτΕ, όπως προβλέπεται στην ΠΝΠ που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φορέων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα Διοικητικά Συμβούλια ΟΑΕΕ και ΟΑΕΔ έλαβαν οικειοθελώς την απόφαση.

Συγκεκριμένα, στον ΟΑΕΕ, η απόφαση για τοποθέτηση σχεδόν 60 εκατ. ευρώ σε ρέπος ελήφθη με πλειοψηφία 8 υπέρ και 5 κατά, καθώς αρνητικά ψήφισαν οι 3 εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ, ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων (προέρχεται από το ΚΚΕ) και η εκπρόσωπος του Ταμείου των βενζινοπωλών.
Σύμφωνα με το διοικητή του Ταμείου Τ. Πετρόπουλο, η απόφαση έχει συμβολικό χαρακτήρα , αφού ο ΟΑΕΕ θα λάβει από το Δημόσιο 170 εκατ., προκειμένου στις 30 Απριλίου να πληρώσει συντάξεις.

Στον ΟΑΕΔ η διοίκηση ενημέρωσε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο για την μεταφορά επιπλέον 50 εκατ. στον ΟΔΔΗΧ, χωρίς το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία, γιατί έχει προηγηθεί η έγκριση νια το ποσό των 120 εκατ. ευρώ.



real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...