Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Βροχή "ρουσφετιών" από τον ΣΥΡΙΖΑ (ΟΝΟΜΑΤΑ)


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διορισμοί κομματικών στελεχών και αποτυχόντων βουλευτών σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε έναν βασικό οργανισμό για την οικονομική εξωστρέφεια της χώρας σε «καταφύγιο» στελεχών της Κουμουνδούρου. Πρόκειται για την Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, ευρύτερα γνωστή ως «Enterprise Greece», όπου από τις αρχές του μηνός τα τέσσερα από τα επτά μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο διαθέτουν την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον έλεγχο του οργανισμού έχει ο Χρ. Στάικος, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, περιβαλλοντολόγος, με σπουδές στη Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και με αδυναμία στο θέατρο, ο οποίος γνωρίζεται με τον πρωθυπουργό από τα χρόνια της Νεολαίας του Συνασπισμού και αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετήθηκε ένας άνθρωπος της αγοράς, ο Βελισσάριος Δότσης, ενώ ο αδελφός του διπλωματικού συμβούλου του Αλ. Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη, Γιώργος, εκτός από το γραφείο του Γ. Δραγασάκη ορίστηκε μέλος και στο Δ.Σ. του οργανισμού. Ανάμεσα στα ονόματα συναντάει κανείς τον Χιώτη επιχειρηματία Γ. Μανδάλα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τη Μαρ. Αντωνίου, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΤΕΕ, το 2013. Το Δ.Σ. του «Enterprise Greece» έχει και εκπροσώπους της Κεντροδεξιάς, αφού τα δύο τελευταία μέλη είναι ο Γ. Ζησιμάτος, πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ., και ο Β. Κορκίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Παράλληλα, ένα στέλεχος με τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να αξιοποιήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιώντας μια μεταγραφή, αφού ο Ν. Τράντας, διορισμένος από το 2013, είναι πλέον προϊστάμενος στο γραφείο συντονισμού της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Αποτυχόντες υποψηφίους διόρισαν και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Στο γραφείο του Γ. Μπαλάφα διορίστηκε ο Κ. Ζαχαριάδης, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, ενώ η Β. Στάμου, υποψήφια ευρωβουλευτής με την «Ελιά», διορίστηκε στο γραφείο του Γ. Κουτσούκου στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Διορισμοί ημετέρων στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (ONOMATA)

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διόρισαν τα "δικά τους παιδιά" στα υπουργεία (ΟΝΟΜΑΤΑ)




parapolitika.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...