Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Εκστρατεία προσέλκυσης γερμανών τουριστών στην Ελλάδα

Με το σύνθημα «Ανάμεσα σε πραγματικούς φίλους μετρά η εμπιστοσύνη» 3 τουριστικοί πράκτορες στη Γερμανία, οι TUI, Tomas Cook και Rewe Touristik ξεκίνησαν καμπάνια για να προσελκύσουν τουρίστες στην Ελλάδα.
Με ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε εφημερίδες και με φτηνά ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα, επιχειρούν να ανατρέψουν τη σημαντική μείωση των κρατήσεων για το φετινό καλοκαίρι και να καλυτερεύσουν την εικόνα της τουριστικής Ελλάδας στη γερμανική αγορά.

 Η μείωση των κρατήσεων μέχρι τον περασμένο Μάρτιο είχε φτάσει στο 30% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Το γεγονός έχει θορυβήσει τους γερμανικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, που βλέπουν πλέον ορατό τον κίνδυνο να πάει χαμένο -τουριστικά- το φετινό καλοκαίρι. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο, καταγράφεται ανάσχεση της αρνητικής τάσης. Ο επικεφαλής του τουρ oπερέιτορ alltours, Βίλι Φερχούβεν, το αποδίδει στις προσπάθειες ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, που ξεκίνησαν στην πρόσφατη Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου και φαίνεται να αποδίδουν καρπούς. «Οι προσπάθειες των Ελλήνων είναι αξιέπαινες» είπε. «Πολλά ξενοδοχεία εργάζονται μόνο για να καλύψουν το κόστος τους. Λόγω της υψηλής ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και των υποδομών οι τουρίστες μπορούν φέτος να κάνουν διακοπές πολύ φτηνά. Θέλουμε να κάνουμε το παν έτσι ώστε το καλοκαίρι να μην πάει χαμένο για την Ελλάδα. Η χώρα παραμένει ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες χώρες» τόνισε ο Φερχούβεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες εκπτώσεις, ύψους 30%, γίνονται στα πακέτα για την Κρήτη και τη Χαλκιδική. Εκπτώσεις της τάξης του 28% γίνονται για τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.
«Καλοδεχούμενοι οι Γερμανοί»
Οι εχθρικές εκδηλώσεις κατά της Γερμανίας στην Ελλάδα με την καύση της γερμανικής σημαίας και τη φωτογραφία της καγκελαρίου Μέρκελ με ναζιστική στολή, προβληματίζουν τους Γερμανούς τουρίστες, που θεωρούν ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα, διακρίνοντας μάλιστα εχθρικό κλίμα απέναντί τους. «Πρόκειται όμως για μεμονωμένα φαινόμενα» διευκρίνισε ο επικεφαλής του ΕΟΤ Γερμανίας, Παναγιώτης Σκορδάς, σε εκδήλωση στο Βερολίνο. «Οι Γερμανοί τουρίστες δε χρειάζεται να φοβούνται, είναι καλοδεχούμενοι σε μας, υπάρχουν παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας ανάμεσα στους Έλληνες και τους Γερμανούς».
Αλλά και οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, πχ. των οδηγών ταξί, των τελωνειακών ή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας έχουν διώξει τους πιστούς φίλους της Ελλάδας, κυρίως εκείνους που δεν έχουν πολύ χρόνο για διακοπές και δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την άφιξη και την αναχώρησή τους από τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση οι τουρ οπερείτορ ελπίζουν ότι, όπως έγινε πέρυσι, έτσι και φέτος η τουριστική χρονιά θα κλείσει στο τέλος με θετικό πρόσημο.



Πηγή: Deutsche Welle

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μπαίνοντας στο μυαλό του Στίβεν Χόκινγκ

Μια συσκευή που διαβάζει τις σκέψεις κατασκεύασαν επιστήμονες στην Καλιφόρνια με σκοπό να χρησιμεύσει σε ασθενείς με παθήσεις όπως αυτή του Στίβεν Χόκινγκ, η οποία αφαιρεί τη δυνατότητα επικοινωνίας με το περιβάλλον.

Ο διάσημος Βρετανός κοσμολόγος ήταν από τους πρώτους που δοκίμασαν το iBrain, το οποίο είναι επινόηση του Φίλιπ Λόου, του 32χρονου νευροεπιστήμονα στο Σαν Ντιέγκο.

Ανήκει στην κατηγορία των φορητών συσκευών νέας γενιάς που επιχειρούν να παρακολουθήσουν και να διαγνώσουν παθήσεις όπως η άπνοια, η ασθένεια του Λου Γκέρινγκ από την οποία πάσχει ο Χόκινγκ, η κατάθλιψη και ο αυτισμός.

Το iBrain μπορεί να χρησιμεύσει και ως εναλλακτική λύση στα ακριβά εργαστήρια ύπνου, όπου χρησιμοποιούνται ειδικά καπέλα με δεκάδες ηλεκτρόδια και συνήθως ο ασθενής πρέπει να διανυκτερεύσει.

"Η συσκευή συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο όταν ο ασθενής κοιμάται, όταν βλέπει τηλεόραση ή όταν κάνει οτιδήποτε" εξηγεί ο Φίλιπ Λόου.
Το μηχάνημα χρησιμοποιεί ένα μόνο κανάλι για να καταγράψει τα κύματα των ηλεκτρικών σημάτων του εγκεφάλου. Τα κύματα αυτά αλλάζουν ανάλογα με τις δραστηριότητες και τις σκέψεις του ατόμου ή τις εγκεφαλικές δυσλειτουργίες.
Για να διαβαστούν τα κύματα, ο Φίλιπ Λόου ανέπτυξε έναν αλγόριθμο - ήταν το θέμα της διδακτορικής του διατριβής το 2007. Η αρχική έρευνα έγινε σε σπίνους.
Το περασμένο καλοκαίρι, ο Φίλιπ Λόου δοκίμασε τη συσκευή στον Χόκινγκ. "Θέλαμε να δούμε αν ο Στίβεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το μυαλό του για να σχηματίσει ένα επαναλαμβανόμενο και συνεπές μοτίβο το οποίο μπορεί να μεταφραστεί από έναν υπολογιστή σε λέξη ή γράμμα ή εντολή για τον υπολογιστή", σημείωσε.
Οι ερευνητές ζήτησαν από τον Στίβεν Χόκινγκ να σκεφτεί ότι πιέζει ένα μπαλάκι με το δεξί του χέρι. "Παρ' όλο που δεν μπορεί να κουνήσει το χέρι του, ο κινητικός φλοιός του εγκεφάλου μπορεί να δώσει την εντολή και να παραγάγει ηλεκτρικά κύματα" εξηγεί ο Φίλιπ Λόου. Ο αλγόριθμος κατάφερε να διαβάσει τη σκέψη του επιστήμονα και να τη μετατρέψει σε μια σειρά από γραφικές αναπαραστάσεις.
"Είδαμε πράγματι μια αλλαγή στο σήμα του εγκεφάλου" υποστηρίζει ο Φίλιπ Λόου. Η εταιρεία του, η NeuroVigil, πρόκειται να επαναλάβει το πείραμα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα σε ασθενείς με σύνδρομο Λου Γκέρινγκ και άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις.

news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φορολογικός Γολγοθάς για τους πολίτες !

Φορολογικός Γολγοθάς περιμένει τους φορολογούμενους μετά τις εκλογές του Μαΐου.
Τρείς μέρες μετά τις εκλογές , οι φορολογούμενοι αναμένεται να ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου.  Φέτος, θα τις υποβάλουν ηλεκτρονικά (e- taxis), υποχρεωτικά, και οι μισθωτοί με εισόδημα από 12.000€ και πάνω.

Μετά τις εκλογές λοιπόν έρχονται συνολικά 8 ραβασάκια από την εφορία:
1. Φόρος εισοδήματος
2. Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης
3. Τέλος επιτηδεύματος
4. ΕΤΑΚ 2009
5. Έκτακτη εισφορά ακινήτων
6. ΦΑΠ 2010
7. ΦΑΠ 2011
8. Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012

Όσον αφορά την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης αυτή θα είναι διπλή. Μια θα αφορά στα εισοδήματα του 2012, η οποία, από τον Ιανουάριο, παρακρατείται κάθε μήνα από το μισθό και άλλη μια θα αφορά τα εισοδήματα του 2011 και θα μας έρθει με το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης.
Η εξόφλησή της θα γίνει με τον φόρο εισοδήματος και μπορεί να καταβληθεί έως και σε 3 δόσεις.

Αυξημένος είναι φέτος το τέλος επιτηδεύματος, αφού σχεδόν 1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν 500€ (από 300 πέρυσι).
Το τέλος επιτηδεύματος συνοδεύει το... εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης.

Τα σημειώματα του ΕΤΑΚ είναι εδώ και καιρό έτοιμα, αλλά 270.000 πολίτες θα τα παραλάβουν μετά τις εκλογές, αφού ακόμη δεν έχει δοθεί εντολή αποστολής τους. Από το ΕΤΑΚ του 2009, η κυβέρνηση ελπίζει να βάλει στα ταμεία της 100 εκατ. ευρώ.
Θα το πληρώσουν και οι άγαμοι που από την 1η Ιανουαρίου του 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 100.000€ και οι έγγαμοι που η αξία των ακινήτων τους ξεπερνά τις 200.000€.

Όσοι από τον Ιανουάριο του 2009 είχαν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000€, με το ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά μεγάλης ακίνητης περιουσίας (κλιμακωτά, με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%).

Πάνω από 100.000 φορολογούμενοι που η ακίνητη περιουσία τους ξεπερνούσε τον Ιανουάριο του 2010 στις 400.000€, θα λάβουν και τη... λυπητερή του φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2010, ενώ ο ΦΑΠ του 2011 απευθύνεται σε 600.000 φορολογούμενους, με περιουσία άνω των 200.000€.

Τέλος το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ θα ενσωματωθεί στους λογαριασμούς και η εξόφλησή του θα γίνει σε διμηνιαίες δόσεις (μάξιμουμ πέντε).

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το... κελί του Εφραίμ περιμένει τον Άκη

- Στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος
- Οκτώ ώρες κράτησε η απολογία του, ομόφωνη η απόφαση για προφυλάκιση
- Δεν προφυλακίστηκε τη Δευτέρα γιατί απαγορεύεται μετά τη δύση του ηλίου
- Κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κατά της κόρης και της συζύγου του
- Σύμπτωση η εμπλοκή φιλικών και συγγενικών του προσώπων σε offshore εταιρίες, είπε
- "Λάθος" της τράπεζας τα 3 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό της θείας της συζύγου του 

 22 χρόνια μετά την προφυλάκιση του Μένιου Κουτσόγιωργα, ένας πρώην υπουργός περνά ξανά το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού για να προφυλακιστεί. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το κρατητήριο του 3ου ορόφου της ΓΑΔΑ πηγαίνει στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί όπου πρόσφατα κρατήθηκε ο μοναχός Εφραίμ.

Η έκτη πτέρυγα βρίσκεται στο ισόγειο των φυλακών, έχει μονόκλινα και δίκλινα κελιά και στο παρελθόν έχει "φιλοξενήσει" κρατουμένους όπως ο Ιάκωβος Γιωσάκης για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα ή ο Νικόλαος Ντερτιλής, στρατηγός της χούντας.


Στις οκτώ ώρες που κράτησε η απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Οι ερωτήσεις επί του 15σελιδου υπομνήματος που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι του "έπεσαν"... βροχή, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να μην πείθονται από τις απαντήσεις. Γι' αυτό και η απόφαση να τον προφυλακίσουν ήταν ομόφωνη.


Δεν οδηγήθηκε τη Δευτέρα στις φυλακές γιατί απαγορεύται η προφυλάκιση μετά τη δύση του ηλίου.


Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων. Αρνήθηκε την κατηγορία επικαλούμενος απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις προμήθειες των όπλων, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέστατη.


Αίσθηση προκάλεσε το ότι χαρακτήρισε "συμπτωματική" την εμπλοκή συγγενικών και φιλικών του προσώπων σε offshore εταιρίες, οι οποίες εμπλέκονται στη διαδρομή του μαύρου χρήματος από την υπόθεση των υποβρυχίων αλλά και στις αγοραπωλησίες ακινήτων που βρέθηκαν στο όνομα του πρώην υπουργού.


Φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του, ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών.

Όσο για τα 3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό θείας της συζύγου του; Λάθος της τράπεζας, υποστήριξε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπεραμύνθηκε τις επιλογές του. «Ό,τι έκανα το έκανα για το καλό της πατρίδας» φέρεται να είπε και επανέλαβε ότι δεν πήρε μόνος του τις αποφάσεις, αλλά είχε τη σύμφωνη γνώμη και του ΚΥΣΕΑ, ρίχοντας και πάλι ευθύνες στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.


Οι απαντήσεις του όμως κρίθηκαν "μη ικανοποιητικές". Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων. Ρόλο στην απόφαση να προφυλακιστεί έπαιξε και η σοβαρότητα των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται.


Και ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή, οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, πάνε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Πρόκειται για τον Νικόλαο Παύλο Ζήγρα, ξάδελφο του πρώην υπουργού, δικαιούχο offshore εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια, εκπρόσωπο στην Ελλάδα εμπλεκόμενης εταιρίας και τον επιχειρηματία Γεώργιο Σαχπατζίδη.


Ήδη έχει απολογηθεί και είναι προσωρινά κρατούμενος ο Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία του ακινήτου στο Κολωνάκι που ανήκει τώρα στην κόρη του πρώην υπουργού

 

newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Σταύρωση" διαρκείας για τους συνταξιούχους

Aπό μια έως  και πέντε συντάξεις ετησίως έχουν ήδη χάσει οι Έλληνες συνταξιούχοι από την αρχή της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου, με τις περικοπές των δώρων και τις ειδικές εισφορές ενώ το ψαλίδι  ξαναβγαίνει στις 22 Απριλίου για τις κύριες συντάξεις του Μαϊου άνω των 1300 και τις επικουρικές άνω των 200 ευρώ .

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, ορίζεται ότι οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τις συντάξεις  του Μαΐου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την αρχή του τρέχοντος  έτους.

Η παρακράτηση θα εφαρμοστεί σε συντάξεις που υπερβαίνουν  τα 1.300 ευρώ (αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και  της επιπλέον εισφοράς), ενώ για  τη μείωση υπολογίζεται το ποσό της  καταβλητέας την 1.1.2012 κύριας σύνταξης.

Χαμένοι είναι 380.000 ασφαλισμένοι -κυρίως του δημόσιου και ευρύτερου  δημόσιου τομέα- που παίρνουν κύρια  σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ. Επιπλέον μειωμένη σύνταξη θα πάρουν 71.538 ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.

Στην επικουρική ασφάλιση οι περικοπές είναι τριών «ταχυτήτων»  και αφορούν ποσά συντάξεων άνω  των 200 ευρώ. Το ποσοστό της μείωσης  κυμαίνεται από 10% έως 20%, ανάλογα με το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Οπως διευκρινίζει το υπουργείο, η αναδρομική παρακράτηση θα γίνει  σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου  του 2012. Πάντως  οι νέες  κρατήσεις  12% για τις συντάξεις άνω των 1300 ευρώ   αφορούν έναν στους 6 συνταξιούχους  ( 451.000)  ενώ η  κλιμακωτή παρακράτηση στις επικουρικές  συντάξεις αφορά   έναν  στους  2  έλληνες συνταξιούχους .

Τα ντεσού της εγκυκλίου

Σύμφωνα με την εγκύκλιο : Στην περίπτωση που ο συνταξιούχος λαμβάνει μία κύρια σύνταξη, το ποσό αυτής -μετά και τη μείωση- δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ (εννοείται  για κύρια σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ).

•Αν στο ίδιο πρόσωπο καταβάλλονται  περισσότερες από μία κύριες συντάξεις  ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα αυτών των συντάξεων. Η μείωση γίνεται από τον φορέα (Δημόσιο  ή ασφαλιστικό ταμείο) που χορηγεί  το μεγαλύτερο ποσό κύριας σύνταξης.

Παράδειγμα

Ενδεικτικά αναφέρεται το εξής παράδειγμα: συνταξιούχος του  Δημοσίου (1.200 ευρώ) και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (800 ευρώ). Η μείωση κατά 12% θα υπολογιστεί  επί του ποσού του αθροίσματος  των δύο κύριων συντάξεων που  υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ. Δηλαδή η περικοπή θα υπολογιστεί επί του ποσού  των 700 ευρώ (2.000 - 1.300 ευρώ).

Άρα, 700 ευρώ Χ 12% = 84 ευρώ μείωση. Η μείωση θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδή αυτή του Δημοσίου.

Τέλος, στην εγκύκλιο προβλέπεται  πως «ισχύουν τα ανάλογα και για  τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των  άλλων ΝΠΔΔ που διέπονται από  το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς είτε οι συντάξεις  τους βαρύνουν το Δημόσιο είτε τους οικείους φορείς, καθώς και για  το προσωπικό του ΟΣΕ και των  υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων  του προσωπικού των Σιδηροδρομικών Δικτύων που διέπονται από  το καθεστώς του ν.δ. 3395/1955».

Υπενθυμίζουμε ότι η  πρώτη  ειδική  εισφορά επιβλήθηκε με το νόμο 3865/2010 σε  όσους παίρνουν κύρια  σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ, δηλαδή σε  162.000 συνταξιούχους  . Οι συντάξεις  μπήκαν στο στόχαστρο άλλες τρεις  φορές  , τον Αύγουστο ,  και  τον Νοέμβριο του 2011 καθώς και  τον Ιανουάριο του 2012 .  Η μεγαλύτερη σφαγή   έγινε στους “ μικρούς” σε ηλικία  συνταξιούχους  άνω  των 1000 ευρώ  που υπέστησαν μείωση 40% .

Για παράδειγμα συνταξιούχος  του δημοσίου  54 ετών  που εισέπραττε  σύνταξη 1.800 ευρώ  με  τις  περικοπές  φθάνει να  παίρνει πλέον  1184 ευρώ  μηνιαίως . Χάνει λοιπόν  το 34,2 % της  σύνταξής του , 616 ευρώ το μήνα και  7392  το χρόνο , δηλ. 4 συντάξεις  ενώ αν υπολογιστεί και το “ψαλιδισμένο”  δώρο  καθώς και άλλα  408 από  την εισφορά υπέρ του ταμείου  πρόνοιας  η απώλεια φθάνει τις  5 ,5 συντάξεις  .


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κυκλώματα διαφθοράς στο ΙΚΑ

Διαστάσεις παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση κυκλωμάτων στο ΙΚΑ καθώς μετά το ΙΚΑ της Καλλιθέας σειρά είχε το ΙΚΑ Πατησίων ενώ συνολικά στο μικροσκόπιο βρίσκονται εννέα υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με το "Έθνος", στο ΙΚΑ Πατησίων εντοπίστηκε σκάνδαλο κατά το πρότυπο Καλλιθέας ενώ πρωταγωνίστριες είναι και πάλι γυναίκες υπάλληλοι.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, μετά τις αποκαλύψεις για χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων σε ασφαλισμένους μαϊμού, οι έρευνες δείχνουν πως σημαντικός αριθμός εργαζομένων λάμβανε επίδομα ασθενείας το οποίο άγγιξε συχνά τον μισό μισθό ενώ παράλληλα δούλευε και κολλούσε κανονικά ένσημα!
Και αυτό γιατί μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε διασταύρωση των στοιχείων ημερομισθίων και αδείας από το ασφαλιστικό ταμείο και έτσι ενώ δούλευαν κανονικά μπορούσαν και προσκόμιζαν βεβαιώσεις ότι ήταν άρρωστοι.
Από τα υποκαταστήματα που ελέγχονται αυστηρά, τρία βρίσκονται στην Αττική, ένα στην Κρήτη και άλλο ένα στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ σε άλλα τέσσερα υποκαταστήματα στην Αθήνα και στην Κρήτη γίνονται έλεγχοι για χορήγηση συντάξεων σε ασφαλισμένους-"φαντάσματα".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...