Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Κυβερνοεπίθεση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους !


- Η επίθεση έγινε πριν από μερικές ημέρες
- Tα δεδομένα που εκθέτουν οι Έλληνες Anonymous αφορούν το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
- Στα χέρια τους συγκεκριμένα αρχεία της Γενική Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προυπολογισμού και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων


Νεα ισχυρή κυβερνοεπίθεση από Έλληνες υποστηρικτές της χακτιβιστικής ομάδας Anonymous πραγματοποιήθηκε πρίν απο μερικές ημέρες.

Όπως μετέδωσε το SecNews, οι άγνωστοι hackers σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα απο κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα. Σύμφωνα με μήνυμα-ανάρτηση που απέστειλαν οι άγνωστοι στο SecNews άντλησαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Ελληνων πολιτών, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και πλήθος ευαίσθητων αρχείων <…> από Δημοτολόγια, Πανεπιστήμια αλλά και απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Έπειτα απο ιδιαίτερα χρονοβόρα αξιολόγηση των δεδομένων που πραγματοποιήσε η συντακτική ομάδα, διαπιστώθηκε ότι τα δεδομένα που εκθέτουν οι Έλληνες Anonymous αφορούν το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αναφορικά με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, φαίνεται οτι τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει αφορούν εξ ολοκλήρου την Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα αρχεία της Γενική Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προυπολογισμού και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.

Δείτε παρακάτω το μήνυμα που ανάρτησαν οι hackers




newsit.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Ολλανδίας


Την παραίτησή του στη βασίλισσα Βεατρίκη υπέβαλε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Η κυβέρνηση μειοψηφίας του Ρούτε υπέστη τριγμούς έπειτα από τις κινήσεις του κόμματος της Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς δεν την στήριξε.
Ο Βίλντερς αρνήθηκε να υπερψηφίσει τις σχετικές προτάσεις, παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί σχετικές διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν επτά εβδομάδες.
Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, μετά και από τη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα λιτότητας το Σαββατοκύριακο.
Ο αρχηγός της ολλανδικής Άκρας Δεξιάς Χέερτ Βίλντερς αποσύρθηκε το Σαββατοκύριακο από τις διαπραγματεύσεις που λάμβαναν χώρα επί επτά εβδομάδες, αρνούμενος να υποστηρίξει περικοπές 16 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό.
Το Κόμμα των Ελευθέρων δεν μετείχε στον συνασπισμό μειοψηφίας, αλλά στήριζε την κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε στο Κοινοβούλιο.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Εαρινή» επίθεση ετοιμάζουν τα Σκόπια


«Εαρινή» επίθεση ετοιμάζουν τα Σκόπια, με στόχο την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, στη σύνοδο κορυφής του Μάιου στο Σικάγο.

Παρά τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, πως τα Σκόπια θα ενταχθούν μόνο εάν επιλυθεί η διαφορά με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Πόποφσκι, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, προκειμένου να ζητήσει να ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα ώστε να σεβαστεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) και να μην εμποδίσει στο μέλλον την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της χώρας του.

Παράλληλα ο σκοπιανός αξιωματούχος θα συναντηθεί με διεθνή μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, καθώς και με φιλοσκοπιανούς γερουσιαστές που και αυτοί έχουν εντείνει τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ώστε να ανοίξει στο Σικάγο ο δρόμος για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, μιλώντας την Κυριακή στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης,  ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια δυσάρεστη έκπληξη για την Ελλάδα, στην επικείμενη συνδρίαση του ΝΑΤΟ.

«Η απόφαση του Βουκουρεστίου, όπως και οι αποφάσεις των επόμενων συνόδων κορυφής, είναι ξεκάθαρες, ομόφωνες και αποτυπώνουν τη βούληση της Συμμαχίας στο σύνολό της. Η απόφαση του ΔΔΧ δεν έχει καμία σχέση με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Συμμαχίας. Ενόψει του Σικάγο, έχει γίνει τους τελευταίους μήνες καλή προετοιμασία, όπως έγινε και για τη διαχείριση της Απόφασης του ΔΔΧ, με θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα, καθώς επετεύχθησαν ομόφωνες αποφάσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ που επανέλαβαν τις θέσεις των δύο Οργανισμών στις 5 και 7 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την Απόφαση του ΔΔΧ» επεσήμανε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κύπριοι υπουργοί στο εδώλιο για τη φονική έκρηξη στο Μαρί


Αρχίζει σήμερα, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, η πολύκροτη δίκη για τη φονική έκρηξη στην ναυτική βάση στο Μαρί, τον περασμένο Ιούλιο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας προσάγονται στο εδώλιο πρόσωπα που κατείχαν πολιτειακά αξιώματα, καθώς μεταξύ των οκτώ κατηγορουμένων είναι οι τέως υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και 'Αμυνας Κώστας Παπακώστας.

Οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης από την Ελλάδα, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Πάμπος Χαραλάμπους, ο διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Ανδρέας Λοϊζίδης, ο τέως υπαρχηγός του ΓΕΕΦ, Σάββας Αργυρού και ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης.

Όλοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες, που αφορούν πρόκληση θανάτου από αμέλεια και ανθρωποκτονία. Ο κάθε ένας αντιμετωπίζει συνολικά 26 κατηγορίες με διαφορετικά γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στους 13 θανάτους κατά την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων από την Συρία, που βρίσκονταν στο Μαρί.

Ωστόσο, στην έναρξη της σημερινής δικασίμου ενδέχεται να υπάρξουν εκπλήξεις, καθώς ορισμένες πληροφορίες στον τύπο αναφέρουν ότι ενδέχεται να μην εμφανιστεί ο αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης.

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που εστάλησαν από τις ελληνικές Αρχές, έχει επιδοθεί η κλήση στον κ. Τσαλικίδη, οπότε και έχει υποχρέωση να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχές στην Ελλάδα έχουν θυροκολλήσει την κλήση στην τελευταία κατοικία που είχε δηλώσει ως διεύθυνση διαμονής ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που θεωρείται ότι ενημερώθηκε πως είναι κατηγορούμενος και οφείλει να έρθει στην Κύπρο για να εμφανιστεί σήμερα στην πρώτη ακροαματική διαδικασία. Η μη παρουσία Τσαλικίδη ενδέχεται να μην επιτρέψει ούτε καν την απαγγελία του κατηγορητηρίου για τους υπόλοιπους εφτά.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πωλήθηκε σε Άραβες το νησί Οξυά


Ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ έχει αγοράσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ιδιωτικό ελληνικό νησί της Οξυάς σε τιμή ευκαιρίας, λιγότερο από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Κατάλληλο για ανάπτυξη, το νησί του Ιονίου και της Οξυάς ήταν προς πώληση για 6,9 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η έλευση της αύξησης των φόρων ακινήτων οδήγησε σε πολύ μειωμένη τιμή πώλησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η πώληση των ιδιωτικών ελληνικών νησιών έχει μείνει στάσιμη για τρία χρόνια, αλλά η εισαγωγή των υψηλότερων φόρων έχει οδηγήσει σε μια ξαφνική αύξηση του ενδιαφέροντος και οι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να μειώσουν τις τιμές, για να «γλυτώσουν» από τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με το Vladi Private Islands, το ακατοίκητο νησάκι της Οξυάς είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό για ανάπτυξη σε ορισμένα από τα 1.236 στρέμματά του. Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του νησιού προστατεύεται ως μέρος του οικολογικού δικτύου Natura 2000, πηγές αποκάλυψαν στην εφημερίδα ότι είναι πιθανό κάποιο μέρος από το νησί να αναπτυχθεί - αξιοποιηθεί.

Δεν έχει αποκαλυφθεί αν ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, αγόρασε προσωπικά το ελληνικό νησί ή αν ήταν κάποιο μέλος της οικογένειας. Τον Φεβρουάριο ψηφιακή εφημερίδα ανέφερε ότι η κόρη του εμίρη, Sheikha Al Bint MayassaHamad Bin Khalifa Al-Thani, αγόρασε έναν πίνακα ζωγραφικής του Σεζάν για την τιμή ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο πωληθέν πίνακας στο παρελθόν ανήκε στον μεγιστάνα της ελληνική ναυτιλίας Γιώργο Εμπειρίκο.


zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νίκη Ολάντ με 28,6%, ελπίδες Σαρκοζί με 27,08%, η Λεπέν στο επίκεντρο !


Το φάντασμα της ακροδεξιάς πλανάται πάνω από τη Γαλλία. Μπορεί ο εκλεκτός των Σοσιαλιστών , Φρ. Ολάντ να προηγείται έναντι του αντιπάλου του, Ν. Σαρκοζί στον πρώτο γύρο των εκλογών, επιβεβαιώνοντας όλες τις δημοσκοπήσεις, όμως,η Μαρίν Λεπέν είναι η... μεγάλη νικήτρια ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

H Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε ένα ποσοστό-ρεκόρ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών χθες, Κυριακή, κλέβοντας την παράσταση και αποσπώντας το 18% των ψήφων. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που κατέγραψε ποτέ το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Παράλληλα, ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ κέρδισε με μικρή διαφορά τον συντηρητικό πρόεδρο και ηγέτη του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) Νικολά Σαρκοζί, συγκεντρώνοντας το 28,6% έναντι 27,08%, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας και με το 99% των ψήφων καταμετρημένο. Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου.

Ρυθμιστής η Ακροδεξιά

Εφόσον παραδοσιακά οι ψήφοι της Λεπέν ενισχύσουν στον δεύτερο γύρο την δεξιά, ο Σαρκοζί έχει πολλές πιθανότητες να ανανεώσει την θητεία του στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Βεβαίως, τον βοηθάει το ποσοστό που έλαβε αλλά και το γεγονός ότι δεν είναι σίγουρο πως οι οπαδοί του υποψηφίου του Αριστερού Μετώπου θα στηρίξουν τον Σοσιαλιστή Ολάντ. Σύμφωνα πάντως με τους αναλυτές , η Λεπέν έδειξε ότι μπορεί να προβάλει αντίσταση στον Σαρκοζί . «Η μάχη αρχίζει τώρα» διαμηνύει η Μαρίν Λεπέν, μόλις είδε τα ενισχυμένα ποσοστά του κόμματός της τα οποία ξεπέρασαν το σκορ του πατέρα της (19,6%). Η Μαρίν Λεπέν έχει αναδειχθεί στη χώρα της σε εμβληματικό πρόσωπο του ευρωσκεπτικισμού.

«Μας λένε εδω και χρόνια ότι δεν μπορούμε να φυγουμε από την Ε.Ε»,  έχει δηλώσει προσθέτοντας ότι εκείνη υποστηρίζει το αντίθετο. Το θέμα της μετανάστευσης εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό ζήτημα για το κόμμα της.Εχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Γαλλίας από το ευρω, έχει δηλώσει ότι οι επιπτώσεις από την επιστροφή στο φράγκο δεν θα είναι και τόσο μεγαλες και έχει ταχθεί κατά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
"Η μάχη της Γαλλίας μόλις άρχισε", είπε, από την άλλη η 43χρονη Λεπέν, κόρη του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν, υπό τις επευφημίες υποστηρικτών της.

Δηλώνοντας πως το κύμα υποστήριξής που σημειώνεται υπέρ του κόμματός της "ταρακουνάει το δικομματικό σύστημα", η Λεπέν υποστήριξε πως "τώρα, είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση".

Η δικηγόρος, που δηλώνει ότι θέλει η Γαλλία να αποχωρήσει από το ευρώ κι έχει συγκρίνει την εικόνα των μουσουλμάνων που προσεύχονται στους δρόμους με "τους ναζί επί κατοχής", είπε ότι θα τοποθετηθεί για τον δεύτερο γύρο στην πορεία για την Πρωτομαγιά στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο επιτέθηκε ξανά στο Σαρκοζί, προσπαθώντας να κερδίσει έδαφος εν όψει οποιασδήποτε διαδικασίας ανασύνθεσης της δεξιάς, και προσβλέποντας στο ότι το Εθνικό Μέτωπο θα μπει στη βουλή τον Ιούνιο, ενώ χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους της "δεξιούς πατριώτες".

Υποστηρικτές της έλεγαν ότι η υποψήφια της ακροδεξιάς "δαιμονοποιήθηκε" και το χθεσινό αποτέλεσμα έδειξε πως σχεδόν ο "ένας στους πέντε γάλλους την υποστηρίζει".

Η Λεπέν αναμένεται να προτείνει λευκό στους ψηφοφόρους της

Μάλιστα η Λεπέν αναμένεται να προτείνει, όπως είχε δηλώσει, στους ψηφοφόρους της λευκό στον δεύτερο γύρο. "Είχε πει ότι δεν θα υπάρξει καμιά συμμαχία", δήλωσε η αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρί-Κριστίν Αρνατί και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει γνώμη τώρα".

Ο Ζεράρ, ένας υποστηρικτής του αντιμεταναστευτικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος, συμφώνησε. "Θα πάω να ψηφίσω, αλλά θα ψηφίσω λευκό. Ο Σαρκοζί μας πρόδωσε, όσο για τον Ολάντ ανάμεσα σε αυτές τις δυο αρρώστιες, καλύτερα να πέθαινα".

Το ποσοστό της Λεπέν είναι υψηλότερο από εκείνο που είχε αποσπάσει ο πατέρας της Ζαν-Μαρί Λεπέν το 2002, όταν είχε σοκάρει τη Γαλλία συγκεντρώνοντας το 16,8% των ψήφων κερδίζοντας το Λιονέλ Ζοσπέν και αντιμετωπίζοντας τον δεξιό Ζακ Σιράκ στον δεύτερο γύρο.

Ο ίδιος ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είπε ότι "της έδωσα την σκυτάλη. Τρέχει γρηγορότερα από μένα και τόσο το καλύτερο".
Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το Εθνικό Μέτωπο θα επιστρέψει στη γαλλική βουλή: η επίδοσή της "νομίζω ότι δείχνει πως στις βουλευτικές εκλογές θα πάρουμε πολλές έδρες", είπε.

Πάνω από το ένα τρίτο των γάλλων ψηφοφόρων χρησιμοποίησαν την ψήφο τους για να διαμαρτυρηθούν, επιλέγοντας υποψήφιους εκτός αυτών των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο πρώτος πρόεδρος που χάνει στον πρώτο γύρο από το '58 και μετά

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι, ο Νικολά Σαρκοζί είναι ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας που χάνει στον πρώτο γύρο από το 1958. Ο καλός καιρός , η κρίση στην Ευρωζώνη , η προβληματική ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας και η ανεργία οδήγησαν τους Γάλλους ψηφοφόρους στις κάλπες. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 80%.ανάμεσα στους ψηψοφόρους ήταν ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Σαρσέλ, βόρεια του Παρισιού .

Ο Σαρκοζί, η δημοτικότητα του οποίου είναι ιδιαίτερα χαμηλή κι είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος στη Γαλλία που βρέθηκε στην δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο εκλογών, θα κληθεί να προσελκύσει τόσο τις ψήφους όσων τάχθηκαν υπέρ της ακροδεξιάς όσο και εκείνες των κεντρώων για να κερδίσει τον Μάιο.

Έπειτα από πέντε χρόνια στην προεδρία της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, πυρηνικής δύναμης και μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ίσως ο Σαρκοζί να έχει την τύχη άλλων 10 ηγετών κρατών της ευρωζώνης που απώλεσαν την εξουσία μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στα τέλη του 2009.

Υποστηρικτές της κεντροδεξιάς πάντως εκτιμούσαν ότι ο Πρόεδρος έχει πιθανότητες να κερδίσει, χάρη στις ψήφους ενός μεγάλου μέρους αυτών οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της Λεπέν στον πρώτο γύρο.

Ένας εξ αυτών δήλωσε πως ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών ψήφισε Εθνικό Μέτωπο διότι έχει πληγεί "από την οικονομική κρίση δεν είναι φασίστες".

Ολάντ: "Καθήκον μου να βάλω την Ευρώπη στο δρόμο της ανάπτυξης"

Ο 57χρονος Ολάντ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τον πρώτο γύρο χθες αναμένεται να κερδίσει τον Μάιο συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό από 53% ως 56%, δεσμεύεται να αλλάξει την κατεύθυνση της ΕΕ εάν εκλεγεί και να ηγηθεί μιας οικονομικής αναγέννησης με μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.

"Καθήκον μου, και γνωρίζω ότι με παρακολουθούν και εκτός των συνόρων μας, είναι να βάλω την Ευρώπη ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης και της απασχόλησης", είπε ο Ολάντ σε υποστηρικτές του.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι όποιος κι από τους δύο κι αν κερδίσει θα κληθεί να επιβάλει ακόμα σκληρότερα μέτρα λιτότητας από ό,τι παραδέχθηκαν στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μειώνοντας τις δημόσιες δαπάνες κι αυξάνοντας τους φόρους για να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό.

Οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα κάνουν ακόμα πιο σαφείς τις πολιτικές ισορροπίες και την εικόνα για την επόμενη κυβέρνηση της Γαλλίας.

Εκτιμήσεις

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι "τα κόστη δανεισμού για τη Γαλλία θα ανέβουν σε σύγκριση με αυτά της Γερμανίας.
Τα είδαμε να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες κι αυτό θα συνεχιστεί", δήλωσε ο Σάιμον Ντέρικ, αναλυτής της Bank of New York Mellon στο Λονδίνο.

Η Ολλανδία μοιάζει να οδεύει προς πρόωρες εκλογές μετά την αποχώρηση του Χέερτ Βίλντερς από τις συνομιλίες της κεντροδεξιάς κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό και τα μέτρα λιτότητας που προτάθηκαν ώστε η χώρα να τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει η ΕΕ.

Ο Σαρκοζί εμφανίστηκε να υιοθετεί ακόμα πιο σκληρή στάση μετά την ήττα του, κινούμενος περισσότερο προς τα δεξιά για να προσελκύσει όσους ψήφισαν την Λεπέν—δεσμευόμενος να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, να σταματήσει τη φυγή βιομηχανιών για τη Γαλλία, μιλώντας περί νόμου και τάξης—παρά προς το κέντρο.

Προκάλεσε τον Ολάντ να συμφωνήσει σε τρεις τηλεμαχίες μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αντί της μίας που είθισται.

Όμως στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος έκαναν σαφές ότι ο Ολάντ, ο οποίος δεν είναι τόσο ασκημένος στις τηλεοπτικές εμφανίσεις όσο ο Σαρκοζί, θα δεχθεί να λάβει μέρος μόνο σε μία τέτοια τηλεοπτική συζήτηση, την 2α Μαΐου.

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις διεκδικούσε την τρίτη θέση από την Λεπέν, τελικά ήλθε σε απόσταση τέταρτος με 11,1%, ενώ ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού πέμπτος με 9,1%.
Η συμμετοχή ανήλθε στο 80,2%.

Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι ο Ολάντ μοιάζει να έχει δυνητικά μεγαλύτερη "δεξαμενή" ψηφοφόρων από ό,τι ο Σαρκοζί, που θα χρειαζόταν τουλάχιστον τα τρία τέταρτα των ψήφων της Λεπέν και τα δύο τρία των ψήφων του Μπαϊρού για να κερδίσει.

Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν χθες δείχνουν ότι το 48%-60% των ψηφοφόρων της Λεπέν σχεδιάζουν να ψηφίσουν τον πρόεδρο, ενώ αυτοί του Μπαϊρού είναι μοιρασμένοι σχεδόν εξ ίσου ανάμεσα στους δύο υποψήφιους και το ένα τρίτο είναι αναποφάσιστο.

Ο Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να πάνε μαζικά στις κάλπες την 6η Μαΐου για να ηττηθεί ο Σαρκοζί, χωρίς να υποστηρίξει ανοικτά τον Ολάντ.

Η υποψήφια των πρασίνων Εύα Ζολί υποστήριξε τον Ολάντ, ο οποίος ελπίζει να πάρει επίσης ένα μέρος των ψήφων που έλαβαν δύο τροτσκιστές υποψήφιοι.

Αν ο Ολάντ κερδίσει έχει υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτεί το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας που είχε υπογράψει ο Σαρκοζί κι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία έχει καταστήσει την εφαρμογή του προϋπόθεση για την παροχή περαιτέρω δανείων σε χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους.

Την ίδια ώρα ο ευρωπαΐκός Τύπος κάνει λόγο για αποτυχία του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα 36 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας


Έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου στον Άρειο Πάγο. Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι.
Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους.
Τα 36 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:
1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Ε. Βενιζέλος),
2) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),
4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (Α. Τσίπρας),
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),
6) Δημοκρατική Συμμαχία (Ντόρα Μπακογιάννη),
7) Κοινωνική Συμφωνία (Λουκά Κατσέλη),
8) Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάνος Καμμένος),
9) Δημοκρατική Αριστερά ( Φωτ. Κουβέλης),
10)Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (συνασπισμός συνεργαζομένων κομμάτων) - (Σ. Μάνος και Γ. Βαλλιανάτος),
11) Οικολόγοι Πράσινοι (6μελής εκτελεστική επιτροπή),
12) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης),
13) Κόμμα Φιλελευθέρων ( Κ. Καλλιγιάννης),
14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής),
16) ΟΧΙ (συνασπισμός των συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Σ. Παπαθεμελής - 3μελής διοικούσα επιτροπή),
17) Κίνημα Δεν Πληρώνω (Βασ. Παπαδόπουλος),
18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιπποκράτης Σαββούρας),
19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων) - (4μελής διευθύνουσα επιτροπή),
20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας 21μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή),
21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε. (3μελής διοικούσα επιτροπή),
22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας),
23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (3μελής διοικούσα επιτροπή),
24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Ν. Αλικάκος),
25) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος - Γιαννιτσά),
26) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ. (Θεόδ. Κυρωγιάννης),
27) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχ. Ηλιάδης),
28) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ι. Παναγόπουλος),
29) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης),
30) Δημιουργία Ξανά ( Γλαύκος Τζήμερος),
31) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ.- ( Γεώργ. Μπέτσικας),
32) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - (Παν. Θεοδωρόπουλος),
33) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).
34) Δημοβούλιο Πολιτών - ('Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - ( Γ. Κόκκας),
35) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος) και
36) Τυραννοκτόνοι - Αθαν. Δασκαλόπουλος (μεμονωμένος υποψήφιος).


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...